17.02.16, 08:34
Dzień dobry smile
jestem w związku od 5 miesięcy i mój chłopak przez ten czas śnił mi się kilka razy i zawsze są to sny złe sad nasza relacja jest bardzo udana,ani razu się nie pokłóciliśmy przez ten czas, wiem, że jest we mnie zakochany,więc skąd takie sny?wczoraj sytuacja się powtórzyła i zaczynam się zastanawiać uncertain ja jemu z kolei się często śnię i zawsze pozytywnie
Obserwuj wątek
    • tabularasa22 Re: Złe sny 17.02.16, 13:08
      Hej . Ja to mam sny z różnego powodu, i w sumie najczęściej wiem jakie jest źródło.
      Po pierwsze - przeżywam co widziałam. Teraz już mniej, ale kiedyś nagminnie miałam sny sensacyjne, jak biegałam z bronią, byłam mafiozem, albo żołnierzem. Oglądałam wtedy dużo filmów tongue_out
      Po drugie - śnią mi się moje lęki. Najczęściej dotyczą dzieci. Często mi się śni , że je gdzieś zostawiam, zapominam o nich, a potem próbuję dotrzeć do nich, pomóc, coś zrobić, a jest to niezmiernie trudne. Ponieważ jestem mama - kwoka, to odbieram to po prostu jako projekcję najgłębszych lęków i troski o bąble smile
      Po trzecie - ukryte pragnienia. idzie mi tranzyt Neptuna do Księżyca, więc sny mam codziennie. No cóż, trzeba się z tym uporać big_grin Rozum sobie, a emocje sobie.
      Po czwarte - sny wglądy w przeszłość i przyszłość. Te są niezmiernie rzadkie i nie sposób ich pomylić z pozostałymi.

W twoim przypadku stawiam po prostu na lęki smile lęk że coś tak pięknego i pozytywnego nie dzieje się naprawdę.
      Pozdrawiam
    • beata25_84 Re: Złe sny 17.02.16, 13:36
      Tabularasa lepiej bym tego nie ujela. Masz nie tylko dar do kart ale i madrosc zyciowa. smile Tez obstawiam w tej sytuacji leki. Nie kazdy sen nalezy na serio traktowac.
      • tabularasa22 Re: Złe sny 17.02.16, 21:35
        Hej Beata smile
        A ja bym chciała zaśpiewać :

I tylko taką mnie ścieżką poprowadź,
        gdzie śmieją się śmiechy w ciemności
        i gdzie muzyka gra, muzyka gra.
        ...nie daj mi, Boże, broń Boże, skosztować
        tak zwanej życiowej mądrości,
        dopóki życie trwa,
        póki życie trwa....

uwielbiam ten refren smile

I przypomniał mi się też "zły sen" , który miałam jakiś czas temu. był naprawdę przerażający - katastrofa na całego, jakaś bomba atomowa, tu gdzie mieszkam nagle w środku miasta zaroiło się od spanikowanych dzikich zwierząt, ja daleko od dzieci, biegnę, szukam ... bardzo długi był i wyraźny. Obudziłam się z koszmarnym lękiem, chwilę trwało zanim doszłam do siebie i zobaczyłam że jestem w łóżku a to był tylko sen. Pomyślałam sobie że w sumie niesamowity i dawno takiego nie miałam, i że rano zadzwonię do kogoś bliskiego i opowiem natychmiast jak tylko wstanę żeby nie zapomnieć.
        No i jak pomyślałam tak zrobiłam , wstaję rano, krzątam się, biorę telefon do ręki , dzwonię, zaczynam opowieść i .. nagle słuchawka wypada mi z dłoni, bo za oknem widzę że to co właśnie chciałam opowiedzieć jest rzeczywistością !!! Nie pytajcie jaka mnie ogarnęła panika. Byłam pewna że to koniec świata jaki znamy. Że to się dzieje naprawdę, no bo przecież właśnie zrobiłam to co zamierzałam po przebudzeniu w nocy.
        Jak już się obudziłam powtórnie , to nie spałam z godzinę, żeby się uspokoić.
        Tak to sny nam mogą psikusa zrobić smile
        • beata25_84 Re: Złe sny 17.02.16, 23:53
          Tabularasa rozumiem,że miałaś sen w śnie? Ten sen był jednak przerażający. Mi się od razu mój o apokalipsie przypomina. Miałam taki jeden, jedyny raz w życiu. Wspominałam o nim chyba w wątku "Festiwal Talentów". Może czytałaś? Nie każdy sen się sprawdza. Są np.sny które się powtarzają, gdy jesteśmy zestresowani - ja wtedy się bardzo intensywnie przemieszczam - jeżdżę pociągami, metrem, biegam po budynkach, często opuszczonych lub zniszczonych.

Co do życiowej mądrości - zawsze jest okupiona dużą ceną, ale skoro już swoje się przeżyło, to warto korzystać z tej mądrości. Są ludzie którzy nie uczą się na doświadczeniach, nie mają przemyśleń. Jak sama widzisz dużo przeżyć, to jeszcze nie znaczy być dojrzałym życiowo. wink
          Refren jest rewelacyjny. Kto to śpiewał w oryginale? Pewnie jakiś znany kawałek, ale ja z muzyką mocno na bakier jestem. Lubię posłuchać, ale słuchu muzycznego za grosz nie mam, bardziej na tekście się skupiam. wink
          • tabularasa22 Re: Złe sny 19.02.16, 08:53
            Hej.
            Właściwie nie wiem czy to był sen we śnie. Byłam pewna że się obudziłam, a potem zasnęłam i wróciłam do snu , który zintegrował przebudzenie. Sama nie wiem. Możliwe że śniło mi się też właśnie przebudzenie, nie wiem. W każdym razie najgorsza była świadomość że przecież ja ze snu się obudziłam, i właśnie opowiadam sen, a widzę że się dzieje więc to jednak sen nie był.
            Olaboga smile Przeczytam twój, ale mam nadzieję że się nie sprawdzą smile

Kawałek do słuchania super - śpiewa Maryla R. - słowa Agnieszka Osiecka "Wielka woda". Teksty Osieckiej są świetne.
    • beata25_84 Re: Złe sny 19.02.16, 11:11
      Tez mam nadzieje,ze sie nie sprawdzi. Pamietam do tej pory jaka przerazona sie obudzilam i dwie mysli:
      1. To sie zaczelo (podobno poczatkiem konca mialo byc WTC)
      2. Niech wiecej mi sie to nie sni
    • misboaa Re: Złe sny 19.02.16, 17:37
      To naturalne, ze masz obawy by nie stracic tego co jest w twoim zyciu piekne. Kiedys sie poklocicie, ale to nie bedzie koniec swiata tylko oznaka normalnosci. To dobrze gdy sie ludzie czasami ze soba nie zgadzaja i nie wtedy chowaja glowy w piasek. Dobra klotnia pozwala utrzymac zycie w rownowadze ?
      Pozdrawiam serdecznie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka