Dodaj do ulubionych

Praca - prośba o pomoc w interpretacji

11.06.18, 14:06
Witam wszystkich smile
Po kilku latrach obserwowania tego forum, w końcu postanowiłam założyć tu konto, by się uczyć i doskonalić smile ezoteryką interesuję się od prawie 10 lat, a karty stawiam tylko sobie, "amatorsko", że tak powiem, wciąż się ich uczę i staram się je zrozumieć.

Mam trudną sytuacje zawodową - w ciągu trzech miesięcy dwa razy straciłam pracę. Przyznaję, że jestem załamana i że nie wiem, co począć. Wysyłam CV jak szalona, telefon milczy jak zaczarowany. Zastanawiam się, czy by się przebranżowić (choć to zajęłoby mi około roku). Pracy fizycznej na razie unikam (moje głupie podejście - "nie po to studiowałam, by pracować fizycznie"). Rozważam też wyjazd za granicę albo założenie z kimś własnej działalności.

Wracając do tematu -
W połowie maja postawiłam sobie karty z pytaniem, czy konkretnie do końca czerwca znajdę nową pracę (w mojej miejscowości):
Rycerz Buław, 2 Buław, Gwiazda
Ponowiłam pytanie pod koniec zeszłego tygodnia:
Kochankowie, 6 Monet, 9 Monet
Ostatni zaś, trzeci rozkład, to tzw. "wynik" mojego szukania pracy (rozkład trochę bardziej rozbudowany, postawiony w maju, ramy czasowe od połowy maja do końca czerwca):
6 Buław, Cesarz, 7 Buław

Jak myślicie, czy znajdę pracę do końca czerwca?
Mi się wydaje, że tak, wskazywałyby na to Gwiazda, 9 Monet i 6 Buław.

Obserwuj wątek
    • jolanciak Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 11.06.18, 18:14
      Moim zdaniem ostatni rozkład pokazuje, że znajdziesz pracę, albo z pomocą tego Cesarza (pomoże Ci ja zdobyć jakieś facet?) albo te oferta pracy będzie pochodziła od tego Cesarza).Cesarz też może wskazywać na Twoje zdecydowane postępowanie i inicjatywę w kierunku znalezienia pracy, które zaowocuje sukcesem. 7 buław na wyniku - podobno to karta sukcesu na sprawy zawodowe, ale ale też może sugerować abyś zasięgnęła pomocy znajomych, popytała czy i gdzie szukają pracowników bo nie zawsze znajomi się tym chwalą (może tego cesarza, czyli kogoś kto rządzi w jakiejś firmie albo ma własną działalność).Przyznam jednak, że osobiście mało miałam do czynienia z tą kartą więc dobrze by było, aby ktoś jeszcze się wypowiedział na jej temat...
    • oyala Re:do bazarka - Praca - prośba o pomoc w 13.06.18, 17:23
      Stawianie samej sobie kart to trochę niefortunne, jak również za bardzo krótkie ramy czasowe. Pytanie "czy.....?" nie powinno występować w Tarocie. Raczej powinnas się skupić na pytaniach: np. "Co jest tego przyczyną, że nie mogę znaleźć pracy?" lub "Co zrobić, aby kogoś zainteresować swoim CV" itp.
    • bazarka Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 14.06.18, 11:20
      Zrobiłam inny rozkład; ramy czasowe dałam do końca czerwca br.

Sygnifikator moich poszukiwań pracy w czerwcu 2018 - Sprawiedliwość - tu przyszło mi na myśl aplikowanie, wysyłanie CV
      Co mi pomaga szukać pracy - Król Monet - tu pewnie chodzi o mojego chłopa, że mi bardzo pomaga finansowo, że dzięki niemu nie muszę brać pierwszej-lepszej oferty, tylko na spokojnie mogę sobie tej pracy szukać, "porozglądać się" za nią
      Co mi przeszkadza szukać pracy - Cesarzowa - tu nie mam pojęcia, bo takie aspekty jak ciąża, moja mama czy też zbyt kobiecy i kuszący wygląd odpadają... Może odrzucanie moich CV przez rekruterki lub przełożone? I gdzieś doczytałam, że może to oznaczać poczucie porażki, bezsilności (?)
      Wynik szukania pracy w czerwcu 2018 - 10 Kielichów - to by mi pokazywało mega szczęście i mega zadowolenie z wykonywanej pracy (też pracę artystyczną, ale tą akurat, niestety, się nie zajmuję)

Wczoraj dostałam propozycję pracy, jednak nie na takich warunkach (szczególnie finansowych), jakie oczekiwałam. W porównaniu do poprzedniej pracy, zarobki miałabym o kilkaset złotych niższe.
      Wstępnie tę ofertę przyjęłam.
      Mam jeszcze kilka rozmów w najbliższym czasie, zobaczymy, co z tego wyniknie (wiążę nadzieje z pewną firmą, ale to zobaczymy).
      • asia.33 Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 14.06.18, 14:00
        Cesarzowa ma wymagania , ona byle czym się nie zadowoli w końcu to Cesarzowa. Z drugiej strony skoro tak Cię pokazały karty to głodem nie przymierzasz bo Cesarzowa ma wszystko co potrzebne😁 wg mnie masz wygodną sytuację i karty to pokazały
        • bazarka Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 18.06.18, 10:27
          Masz rację, Asiu.33, byle czego nie biorę big_grin mam oszczędności, pomagają mi rodzice i facet, więc głodem nie przymieram, w co się ubrać też mam. Oferty bardzo rozważnie wybieram, nie wysyłam CV tam, gdzie potrzeby moje i pracodawcy się rozmijają (np. oferty stażowe dla studentów, umowy na zastępstwo etc.).
          • bazarka Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 23.07.18, 20:57
            Moje drogie, weryfikuję:
            w połowie czerwca przyjęłam ofertę pracy, jednak nie zadowalała mnie ani jej forma (zlecenie), ani wynagrodzenie. Jednak żadne pieniądze nie śmierdzą wink i wolałam to, niż siedzenie w domu. Po kilku dniach w nowej pracy (wciąż to był czerwiec) dostałam aż dwie kolejne propozycje pracy smile wybrałam tą, która była wg mnie lepsza (obowiązki, wynagrodzenie, dojazd) - i jako ciekawostka powiem, że była to oferta upragniona, wymarzona wink jak zobaczyłam ogłoszenie, to od razu pomyślałam "spełniam wszystkie warunki, super byłoby tam pracować!" oraz tak coś po cichu swoją intuicją przeczuwałam, że mi się tym razem uda... smile
            • asia.33 Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 23.07.18, 21:57
              Gratulacje! Cesarzowa ma wszystko czego pragnie i praca przychodzi do niej sama smile brawo!
              • asia.33 Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 23.07.18, 21:59
                Podpytać czy praca ta ma związek z ciuszkami , modą , kosmetykami ? Bo Cesarzowa też tak się objawia.
                • bazarka Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 12.08.18, 17:22
                  Kochana, pracuję w HR smile
    • magdalena.1230 Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 12.08.18, 22:25
      Nie wiem co to za 3 karty na środku ,ale Rycerz buław zawsze pokazuje to rozwój szybki sytuacji , gwiazda = to twoje nastawienie , nadzieja na polepszenie sytuacji.
      6Buław - to wygrana sprawa , Cesarz to konkretna instytucja , będziesz tam miałą egzaminy 7 kijów lub etap w którym będziesz przechodziła dalszy bieg.
      Jednak mimo wszystko efekt pozytywny powinien być bo wychodzisz z mocnych kart 6kijów i Cesarza ~~!!!!!!
    • wzrastajacasila Re: Praca - prośba o pomoc w interpretacji 22.08.18, 08:41
      Uwielbiam wątki z weryfikacją, zwłaszcza te pracowo-urzędowe. A co do rozkładów bazarki, kiedyś spotkałam się z opinią, że przy powtarzaniu tego samego pytania wchodzi się w coraz większe szczegóły i wróżba staje się nieczytelna. Niektórzy uważają, że przy każdym powtórzeniu odpowiedź jest mylna. Nie powiem, żeby to nie było moim grzechem, bo też zdarza mi się stracić cierpliwość i powtarzać. Natomiast z tych 3 rozkładów dla mnie najciekawszy i najwięcej mówiący jest ten pierwszy: Rycerz Buław, 2 Buław i Gwiazda. Fajnie opisuje historię, że wiele się zadzieje w temacie (RB), będą 2 możliwości (2 buław, chociaż wygląda na to, że tu były 3) i zostanie wybrana ta która wydaje się być spełnieniem marzeń dla pytającego. Kiedyś usłyszałam też ciekawą interpretację 6 Buław, że oznacza chwilowe zwycięstwo i raczej nic stałego. Tutaj mogłoby to oznaczać, że pojawiła się praca na chwilę, a później coś nowego, bardziej prestiżowego (Cesarz). I oczywiście gratuluję pracy bazarka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka