Dodaj do ulubionych

Nowa praca, nowa firma

15.01.24, 11:13
Hello!
Niedługo zaczynam pracę w nowej firmie.
Jestem podekscytowana i nieco się obawiam.
Postawiłam karty, jak mi się będzie tam pracować.
1. Jakim miejscem do pracy będzie ta firma? Świat. Wyśmienitym , najlepsza możliwa karta. Będę tam zadowolona i miała duże możliwości.
2. Co będzie mi się tam podobać, dobre strony, wpływy. Rydwan. Znowu świetna karta na karierę. Szybko pojawia się możliwości dalszego rozwoju, awanse. Może nawet przeniesienie do innego miejsca, z lepszym pakietem.
3. Co będzie mniej korzystne, nie będzie mi się podobać . Pustelnik: będę się czasami czuć samotna. Niewielki kontakt z zespołem. Taka sobie komunikacja.
4. Karta rada, dalszy rozwój. Trójka Kijów. Duża energia, sprawy potoczą się szybko.
5. Co dalej, ogólna karta porada- rezultat. Głupiec. Tu mam zagwozdkę, świetne karty wcześniej, teraz Głupiec. Może tu chodzi o to, ze nowa praca będzie całkiem nowym wezwaniem, droga dla mnie. Zaczyna się nowy etap. Nie należy się zastanawiać zbyt długo, ale iść dalej.
Obserwuj wątek
    • anhelica6darc Re: Nowa praca, nowa firma 16.01.24, 16:52
      Ja myślę, że nic dodać nic ująć - to będzie praca dla Ciebie, a w karcie Świata otworzy dla Ciebie nowe możliwości. Chociaż sporo będzie nowości, w Rydwanie szybko wdrożysz się w nowe obowiązki i firmę, co nie będzie dla Ciebie sprawiało większych trudności. Rada to pozytywnie patrzeć w przyszłość i podejmować nowe wyzwania bo to się opłaci
    • cherry_orchard Re: Nowa praca, nowa firma 17.01.24, 00:02
      Ja bym tego Glupca odczytala jako ogolna energie, zaczynasz od poczatku, ale popatrz z jakim pakietem. Chyba byla potrzebna ra transformacja ktora przeszlas.
      Pustelnik nie oznacza tylko odosobnienia, ale tez madrosc ktora ma sie w sobie, potrzebne uczenia sie czegos nowego. Wyglada na to, ze troche bedziesz sie uczyc I moze to byc na poczatku dla ciebie trudne, ale masz wystarczajaca wiedze by sobie poradzic.
      Dla mnie rydwan oznacza sporo obowiazkow w tym samym czasie, poradzisz sobie, poprowadzisz ten rydwan ku wygranej.
      Generalnie dobre karty. Gratuluje I baw sie dobrze, Bo widac ze ta praca sprawia ci przyjemnosc.
    • uhuhana Re: Nowa praca, nowa firma 24.01.24, 13:05
      Świetne karty, gratuluję nowej drogi! Nie bój się głupca, wcale nie jest zły, szczególnie, że tutaj jest radą - idź w nowe z podniesioną głową.
      • andgie Re: Nowa praca, nowa firma 24.01.24, 16:41
        Dzieki smile Trzymam kciuki za spelnienie sie wrozby.
    • dark_september Re: Nowa praca, nowa firma 25.01.24, 15:35
      Ja też przychylam się do poprzednich odpowiedzi, że to będzie właściwa praca dla Ciebie. Jedynie ten pustelnik może tu wnosić aspekt samotności w tłumie, może nie będzie czasu lub warunków do zacieśniania więzi ze współpracownikami? Ale ja osobiście lubię takie warunki, praca w spokoju mi odpowiada, ale dla Ciebie może to stanowić lekki problem przynajmniej na początku, możesz otrzymywać za mało wsparcia od innych. Ostatecznie karty są bardzo pozytywne i będzie dobrze. Koniecznie daj znać po rozpoczęciu pracy, czy karty się sparwdziły
    • andgie Re: Nowa praca, nowa firma 05.03.24, 21:33
      Hello!

Upłynął miesiąc od rozpoczęcia nowej pracy. Ciągle jestem na szkoleniu. Pierwsze wrażenia bardzo dobre: sympatyczni trenerzy, przyjazny zespół, piękne biuro. Nauka jest niełatwa, wiedza zaczyna się układać w głowie 🙂 Jak na razie Rydwan objawia się tym, że mam bardzo dobry dojazd publiczny do biura, z przystankiem praktycznie pod drzwiami.
      Pustelnik - choć załoga w porządku, to jednak w banku była fajniejsza. Bardziej wesoła, energetyczna. Tutaj praca jest też bardziej indywidualna , wcześniej bardziej zespołowa.
      Wygląda na to, że jest też tutaj trochę wewnętrznych ofert pracy dla bardziej doświadczonych pracowników , robią kwalifikacje zawodowe.
      Na razie wszystko bardzo dobrze. Napisze za parę miesięcy , jak już nabiorę praktyki 🙂👍

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka