Dodaj do ulubionych

Trochę lepiej:)

23.01.07, 11:05
dzisiaj 1 dzień jak czuję się w miarę normalnie.Widać to dzięki zmniejszeniu
citalu 4 dni temu do połówki i manii nie mam:) albo xanax pomógł:) niestety
poniżej połowy citalu nie zejdę bo wtedy wraca depresja i objawy odstawienne
ale zmniejszyłem o tyle ile mogłem i przynajmniej w szpitalu będą mogli mi
łatwiej odstawić połówkę niż całą.
Obserwuj wątek
    • lucyna_n Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 11:52
      a kiedy do tego szpitala się wybierasz?
      • carlabruni Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 12:03
        ciesze sie suchy, ze jest ciut lepiej. buziak.
        • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 12:18
          do szpitala wybieram się na początku maja tak jakoś-w moje 21 urodziny-ale
          wstyd-urodziny w psychiatryku:/
          • aurelia_aurita Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 13:21
            jaki tam wstyd!
            czytałeś wątek flacy_16? dla niej pójście do psychiatryka byłoby najlepszym prezentem urodzinowym.
            eh, ludzie, dogodzić wam wszystkim...

(Suchy, a jak byś musiał obchodzić urodziny w szpitalu dla np. gruźlików, to też by Ci było wstyd? szpital jak szpital.)
          • lucyna_n Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 13:47
            dlaczego tak odległy termin?
    • euforyjka Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 13:48
      Znowu się zaczyna...
      • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:00
        odległy termin bo muszę zdać najpierw prawko tzn. przynajmniej zaliczyć
        wszystkie godziny jazd i teorii oraz iść na ślub mojego brata za 10 dni.Pozatym
        lekarz powiedział że ponieważ odstawiałem cital powoli 3 tygodnie temu i
        wystąpiła u mnie depresja + myśli samobójcze to on bałby się teraz odstawiać mi
        lek w szpitalu dlatego muszę odczekać znowu 3 miesiące biorąc cital.Po 3
        meisiącach brania citalu mogę iść na odstawkę w szpitalu i dobranie właściwych
        stabilizatorów.Narazie cital biorę znowu 2 tygodnie więc jeszcze 2.5 miesiąca
        minimum zanim lekarz wyda mi zgodę i weźmie odstawianie leku na siebie w
        szpitalu.W tym czasie powinienem ukończyć naukę jazdy
        • euforyjka Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:07
          no to pracowicie masz. ja mam za to cztery łatwe egzaminy do zdania (do połowy
          lutego)... i to są moje najbliższe plany, a tak poza tym to nie wiem co ze soba
          zrobić :(
          • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:19
            ja już bym z chęcią dostał karbamazepinę i depakinę odpowiednie dawki ale
            najpierw odczekać te 2.5 miesiąca
            • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:22
              lamitrinu nie dostanę bo mój lekarz upiera się że to jeszcze zbyt nowy i nie
              zbadany lek a szkoda bo podobno jest dobrze tolerowany i działa lekko
              przeciwdepresyjnie
              • euforyjka Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:25
                Ty to już tylko o lekach :( lekoman i nic więcej :(
                • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:27
                  lekoman-człowiek uzależniony od leków-ja jestem tylko od citalu a konkretnie od
                  antydepresantów nowej generacji uzależniony ale to się w szpitalu wyleczy
    • nemezis26 Re: Trochę lepiej:) 23.01.07, 15:31
      Wiesz co, obserwuję Twoje posty od jakiegoś czasu. Nie jakoś bardzo wnikliwie,
      ale jednak. I mam wrażenie, że gdyby nie ta depresja, tobyś umarł z nudów. Żeby
      tyle co Ty na ten temat naprodukować, na wszystkich forach jakie można sobie
      wyobrazić, to trzeba naprawde mieć manię. Współczuję Tobie i bliskim...
      • euforyjka nic dodać, nic ująć :) 23.01.07, 15:39

• marwolo To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:41
          Skoro sam potrafisz odstawić połowę, to i z resztą sobie poradzisz...

Pzdr:)
          • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:43
            z resztą sobie nie poradzę.zawsze tak było czy to seroxat czy cital-do połowy
            obniżałem a dalej się nie dało
          • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:44
            A niech idzie... wreszcie będzie spokój na forum. a z tego co wiem to go tak
            szybko nie wypuszczą. jak już znajdziesz się w psychiatryku to tak szybko nie
            wyjdziesz.
            • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:48
              mylisz się-na oddziale otwartym mogę wyjść kiedy chcę i zaprzestać leczenia ale
              tego nie zrobię-przywrócą mi zdrowie i wrócę tu a wtedy ty będziesz ofiarą
              • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:49
                ciekawe jaką diagnozę wystawiłby lekarz jakby taka euforyjka do niego przyszła O.o
                • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:51
                  żadną. ja jestem zdrowa psychicznie. niech lepiej lekarze sami sobie wystawiają
                  diagnozy, bo wszyscy wiedza, że jak ktoś chce iść na psychiatrię to sam jest
                  jakiś nienormalny i ma problemy ze sobą.
              • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:50
                oni cię nie wyleczą, sam się musisz wyleczyć. mojego kolegę faszerują lekami i
                nic to nie daje, wciąż nie ma swoim mysli w głowie. nie licz na cud.
                • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:52
                  Uwierz w to, że możesz sobie z tym poradzić. Niczym nie ryzykujesz!
                  Pzdr:)
                  • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:53
                    Marwolo jaki kumpel Euforyjki się zrobił
                    • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:55
                      suchyxxx2 napisał:
                      > Marwolo jaki kumpel Euforyjki się zrobił

Czemu?
                      • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:56
                        Dzieciak sie zakochał, no co to normalne w jego wieku ;D
                        • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:58
                          euforyjka napisała:

> Dzieciak sie zakochał, no co to normalne w jego wieku ;D

^^
                          • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 15:59
                            Marwolo Ty rogaczu-dawaj;ddd
                            • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 16:00
                              Ale się dowcipnie zrobiło, ale zabawnie!
                        • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 16:02
                          euforyjka napisała:
                          > Dzieciak sie zakochał, no co to normalne w jego wieku ;D

Jeszcze nie ćpałem twardych narkotyków - a bez nich trudno byłoby się w Tobie
                          zakochać. :D :D :D
                          • suchyxxx2 Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 23.01.07, 16:11
                            marwolo napisał:

> euforyjka napisała:
                            > > Dzieciak sie zakochał, no co to normalne w jego wieku ;D
                            >
                            > Jeszcze nie ćpałem twardych narkotyków - a bez nich trudno byłoby się w Tobie
                            > zakochać. :D :D :D

hahahaa.jeszcze grzybków halucynków nie jadam;ddd
                            • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:23
                              A jak dziś? Pomyśl o zapytaniu z tematu.
                              Pzdr
                              • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:35
                                jak było w szkole Marwolku?
                                • kurcze_moll Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:38
                                  nijako

teoria 4
                                  warsztaty 4
                                  praktyka , slabo przygotowany
                                  • kurcze_moll Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:39
                                    prawde mowiac do zakladu mnie nie wpuscili
                                    • euforyjka Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:58
                                      a Ty co za jeden? jak tam twoje forum? może podaj linka do niego bo chyba dosc
                                      ciekawe jest, o przebywaniu w psychiatryku czy jakos tak. bardzo interesujące ;]
                                • marwolo Re: To może Ty nie idź do tego szpitala?... 24.01.07, 16:50
                                  euforyjka napisała:
                                  > jak było w szkole Marwolku?

Fobicznie i depresyjnie, ale poza tym wszystko OK.
                                  Pzdr
    • f_16 Re: Trochę lepiej:) 24.01.07, 16:52
      suchy ciebie sie czytac nie da raz lepiej raz gorzej dzis odstawiasz leki jutro
      bierzesz do konca zycia juz nic nie rozumiem
    • kurcze_moll Re: Trochę lepiej:) ,kotku 24.01.07, 17:02
      raz byl link nawet roche udany bo chodzilo sie w koleczko
      ale nie wiem kotku
    • frygamfs Re: Trochę lepiej:) 24.01.07, 20:55
      suchy kiedy ty w końcu zrozumiesz i przyjmiesz do wiadomości, że musisz brać leki i koniec. odkąd Cię znam to ty odstawiasz leki i źle się czujesz. Mi moja pani doktor powiedziała, że muszę pogodzić się z faktem, że biorę leki i musze je brać do końca życia, że każde odstawianie leków jest na moją niekorzyść i tylko źle się kończy. porozmawiaj ze swoim lekarzem niech Ci dobierze odpowiednie leki i koniec. może właśnie nie powinieneś brać tych nowoczesnych specyfików tylko właśnie te starsze np. ta depakina. dobrą ich stroną jest również to, że są bezpłatne lub bardzo tanie. spróbuj porozmawiać z lekarzem i może da ci jakieś lekarstwo w zastrzykach. nie będziesz się faszerował prochami i raz na tydzień czy dwa pójdziesz sobie na zastrzyk. lekarstwo jest wtedy cały czas w organizmie i człowiek bardzo dobrze się czuje.
      ja bym się tak nie nastawiała, że w szpitalu to ci już pomogą na zawsze i będziesz zdrowy jak ryba. tam ci właśnie dadzą jakieś leki strej generacji i nafaszerują chlorprotixenem, bo jest tani. oni tam są rozliczani z pieniędzy i na pewno nie będą ci dawali citalu, bo jest za drogi. i zapomnij o xanaxie, bo tego też tam nie będzie. będzie za to klonazepam, albo inne g... szpital to nie jest bajeczka.
      • f_16 Re: Trochę lepiej:) 24.01.07, 21:47
        najchetniej przepisuja thrioridazin bo jest bezplatny
        • suchyxxx2 Re: Trochę lepiej:) 24.01.07, 22:48
          Ludzie ja idę na odstawienie citalu i na dobranie stabilizatorów-przynajmniej
          2-uch a nie na uspokajacze czy neuroleptyki-o czym wy gadacie.Biorę depakinę to
          i karbomazepinę przeżyję.
          • suchyxxx2 [...] 24.01.07, 22:58
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • euforyjka Re: Trochę lepiej:) 25.01.07, 10:37
              Suchy znowu zaczynasz? a miała zapanować zgoda między nami :(
              • marwolo Re: Trochę lepiej:) 25.01.07, 16:51
                No widzisz. Nie tylko Ty lubisz niezgodę. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka