Dodaj do ulubionych

rózne pytania te same karty

28.08.08, 22:30
witam serdecznie.
Bardzo żadko rozkładam sobie karty, z racji tego, że nie umiem ich do końca interpretować. Ostatnio mnie podkusiło i zrobiłam pare rozkładów. I co zauwazyłam, w kazdym rozkładzie powtarzaly sie karty cesarz wierza i kochankowie w róznej kolejności. Pytania dotyczyły uczuć, związków przyszłych i stanu obecnego. Karty na pewną chcą mi coś powiedzieć, ale moje intetpretacje są zbyt prostolinijne. Widze tu na pewno związek, być moze wybór pomiędzy dwoma osobami, ale martwi mnie ta wierza. Albo przeżyje tragedie i rozstanie, ale wyciągmnie mnie to z opresji. Trudno mi tu wogóle cos mowic bo naogół czytam to co jest dla mnie bardziej kozystne. Chyba nie powinnam sobie wrózyć smile Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ines113 Re: rózne pytania te same karty 28.08.08, 23:04
      Jesli szukasz konkretnej pomocy w interpretacji, to rownie
      konkretnie powinnas opisac rozklad, pytania jakie zadalas i jakie
      padly karty. Pomocna informacja bylaby wskazowka, czy jestes z kims,
      czy jestes samotna.
      Tak ogolnie to mozna sobie pogadac, ale nie dojdziemy do zadnych
      wnioskow. Licza sie wszystkie karty z calego rozkladu.
      • ania.la Re: rózne pytania te same karty 29.08.08, 07:43
        Witam

Pierwszy rozkład dotyczył tego jak się potoczy moję zycie uczuciowe w przyszłosci ten najbliższej oczywiście. Pytanie takie bardzo ogólne, ale wyciągnełam Cesarz, Kochankowie, Wieża, Pustelnik i Sprawiedliwość.

Po kilku dniach pytałam dlaczego obecnie układa mi się tak a nie inaczej, co jest przyczyną stanu obecnego. W dalszym ciągu mowie tu u życiu uczuciowym. Obecnie jestem sama od wielu lat. Wylosowałam Wisielec, Cesarz, Wieża, Kochankowie i Księżyc. Używam arkanów wielkich, bo chyba bardziej do mnie przemawiają i lepiej je rozumiem.
        Pozdrawiam
        • ines113 Re: rózne pytania te same karty 29.08.08, 11:21
          Nie podalas swojej interpretacji kart a jest to wymog regulaminu
          naszego forum.
          Kiedys ktos przyrownal uzywanie samych wielkich arkanow do proby
          ustrzelenia muchy armatnim pociskiemsmile Zachecam Cie do zaznajomienia
          sie z cala talia, bo uzywajac tylko jej czesci jest trudniej
          dostrzec niuanse sytuacji.
        • okwilk Re: rózne pytania te same karty 30.08.08, 12:45
          Czytając Twoje ostatnie posty w tym wątku odnoszę wrażenie, że starasz się zrozumieć dlaczego na dwa pytania które zadałaś padły takie same karty.
          Nie spełniłaś wymogów regulaminu, nie zamieściłaś swojej interpretacji - nie pomogę Ci więc w interpretowaniu kart.

Postaram się jednak przedstawić ten dziwny zbieg okoliczności tak by był łatwiejszy do zrozumienia.

Każdy człowiek ma pewne przeznaczenie, przychodzimy na świat z pewnymi celami, które w najlepszym wypadku możemy spełnić. Kiedy żyjemy kształtujemy swoją osobowość, jesteśmy w stanie zmieniać nasze przeznaczenie (wymaga to jednak dużo energii i świadomości)[stąd też wynika to, że nasze cele w najlepszym wypadku mogą zostać spełnione].

Pytasz o miłość, o związek... chciałaś wiedzieć jak się układa teraz i jak potoczy się w przyszłości. I otrzymałaś część takich samych kart. Uważam że karty pokazują pewną tendencję w Twoim życiu. Pokazują prawdę... to co jest dzisiaj, będzie jutro...

Zastanawiasz się pewnie czy można zmienić to co będzie jutro? Czy jutro musi być takie same jak dzisiaj? Odpowiedź jest prosta - nie musi. Musisz jednak zrozumieć, że samo czekanie na miłość to za mało. Są w Tobie jakieś wzorce, zachowania i blokady, które skutecznie utrudniają Ci odnalezienie miłości. Tylko od Ciebie będzie zależało jak długo postanowisz żyć z tymi blokadami. Pamiętaj tylko, że jeśli tego nie zmienisz, Twoje jutro będzie dokładnie takie jak dzisiaj.

Może warto zapytać Tarota co powinnaś zmienić w sobie byś mogła odnaleźć miłość...
          Może warto przyjrzeć się sobie krytycznie i odszukać tego co przeszkadza?

Chcę żebyś wiedziała, że możesz zmienić przyszłość... ale aby tego dokonać potrzeba Twojej pracy...

Na koniec chciałem powiedzieć coś o arkanach wielkich.
          Arkana wielkie pokazują nam punkty zwrotne w naszym życiu. Są to najpotężniejsze karty z całej Tarotowej talii. Używanie samych WA jest odbieraniem sobie możliwości poprawnej pracy z tarotem. Tarot był i będzie całością (nie mówię tutaj o czasach kiedy tarot był kartami do gry), a skoro coś jest całością to nie powinniśmy wybierać sobie tego co dla nas ładniejsze czy łatwiejsze. Uczmy się całej talii... jeśli MA sprawiają Ci trudności to właśnie po to jesteśmy na tym forum by pytać, konsultować, dyskutować - uczyć się.

Wielu ludzi korzysta z samych WA bo "łatwiej się je interpretuje". Wynika to z tego, że same WA bez MA u boku dają nam stogi siana, w których szukamy igły... możemy powiedzieć sobie, że źdźbło jest igłą... możemy w to wierzyć - o tyle łatwiej wtedy znaleźć igłę... problem tylko w tym, że postępując w ten sposób nigdy nie poznamy Tarota. Oszukując samych siebie odrzucimy tarota stwierdzając, że wróżby się nie sprawdzają... bo wiara w to, że siano jest igłą pryśnie gdy spróbujemy uszyć swoje ubranie...

Pozdrawiam,
          Oktawiusz.
          • ines113 Re: rózne pytania te same karty 30.08.08, 20:41
            Tez mam podobne zdanie jak Oktawiusz czyli jesli te same karty
            wychodza Ci na dzisiaj i na przyszlosc, to znaczy, ze nie widac abys
            zamierzala cokolwiek zmienic w swoim zyciu i w ten sposob powtarzasz
            wciaz ten sam schemat. Tak to uproscilam do jednego zdania,
            Oktawiusz ujal to subtelniejsmile
            • ania.la Re: rózne pytania te same karty 30.08.08, 22:30
              Witam serdecznie

Zapracowana jestem i nie miałam czasu tu wpaść, mimo tego dziekuje za odpowiedzi.
              Co do mojej interpretacji hmm myśle że faktycznie karty mi mówią ze troche wycofałam się z życia, odpuściłam sobie jakiekolwiek starania, troche prawde mowiąc ze zmęczenia takiego psychicznego. Żyje sobie tak troche w złudzeniach i marzeniach, tworze sobie jakiś swój świat na co myśle wskazuje karta księzyc w drugim rozkładzie. Za dużo myśle, za dużo analizuje, ciągle sie zastanawiam, zrobić to czy nie, mam w sobie mało spontaniczności. Czasami jestem taka oderwana od rzeczywistości. Ogólnie mam takie wrazenie jakbym musiała za coś odpokutować. Chyba nieźle narozrabiałam w swoim poprzednim życiu. Pisze to troche na podstawie własnych przeżyć i doświadczeń, ale mysle że karty w pełni to potwierdzają i zdaje sobie sprawe z tego co sie dzieje. Pytanie tylko co zrobić żeby było inaczej? Jak toczyć walkę ze sobą?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka