vera_11 03.09.08, 09:18 Witam ,mam pytanie do wszystkich,ktorzy od dawna rozpoczeli przygode z tarotem.Ktore karty wg Was w połaczeniu z jakimi mówia o slubie? Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
higienistka Re: KARTY ŚLUBU 03.09.08, 11:39 Chyba przede wszystkim Arcykapłan; wg mnie jest to karta, która 'przyklepuje' związek dwojga ludzi, zwłaszcza jeśli jest zakończeniem jakiegoś układu albo kartą-rozstrzygnięciem. Czy jakieś inne - nie mam pomysłu. Odpowiedz Link
smunaa28 Re: KARTY ŚLUBU 03.09.08, 13:40 Hmmm zgadzam się z higienistką Arcykapłan jak najbardziej ponadto Król obok Królowej w towarzystwie 10 Kielichów, Kochankowie i Arcykapłan (ślub kościelny), Kochankowie i 10 kielichów mogą oznaczać zmierzanie do ślubu . Gdzieś mi się obiło o uszy, ze Kochankowie i Sprawiedliwość mogą oznaczać ślub cywilny chociaż osobiście na ten temat mogłabym polemizować. Jak mi się coś jeszcze przypomni to napiszę Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: KARTY ŚLUBU 03.09.08, 20:35 6 Kijów zapowiada m.in. wesele Też zależnie od rozkładu Odpowiedz Link
jasmintra Re: KARTY ŚLUBU 04.09.08, 12:15 zrodlo ex Lunaris: "Dla mnie małżeństwo wskazywały by karty: Kochankowie + sprawiedliwość = ślub cywilny Kochankowie + papież = ślub kościelny Kochankowie + 10 kielichów = zmierzanie do ślubu lub po prostu małżeństwo Kochankowie + 10 kielichów + 10 monet = małzęństwo szczęśliwe i bogate [ożenisz się z osobą z zamożnej rodziny] Kochankowie + 6 monet + 10 kielichów = małżeństwo z rozsądku Seberibedus" Odpowiedz Link