Dodaj do ulubionych

jak X widzi Y

07.04.09, 14:44
Zrobiłam rozkład na trzy karty : Jak mężczyzna widzi kobietę :
1- co myśli 8 DENARÓW
2- co czuje RYCERZ DENARÓW
3- co myśli podświadomie RYDWAN
Moja skromna interpretacja:
Jakiś wielkich uniesień miłośnych tu nie widzę, chociaż ogólnie nie
są to złe karty. Myślę, że jest sej opoką i przyjacielem i czuje się
w jakiejś mierze za nią odpowiedzialny. Jedynie ten RYDWAN może
świadczyć, że ona go pociąga i czuje z nią jakiś wspólny kierunek.
Będę wdzięczna za pomoc i wasze interpretacje. Muszę przyznać, że te
denary zbiły mnie trochę z tropu. Zwłaszcza RYCERZ.
Obserwuj wątek
    • monk164 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 14:56
      mi sie wydaje ze chce ja zdobyc
    • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 14:58
      Chodzi o to jak Ją ocenia?
      Czy Oni razem pracują badz uczą sie?
      Ocenia Ją jako osobe bardzo pracownta , sumienna [8 denarów]
      której ufa i wie, ze moze na Niej polegać [rycerz denarów]
      podswiadomie czuje, ze Ona ma szanse na sukces [rydwan], ze cos w
      zyciu osiagnie ... bądz jest im po drodze razem.
      A moze jakis partnerski układ
      • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:15
        pracują i tworzą dosyć nieformalny związek
        robiłam już partnerski rozkład Lukrusi
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46867&w=93521822
        • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:19
          Powiem szczerze, że dosyć mylące są dla mnie denary w odpowiedzi o
          emocje i uczucia. Ale to pewnie dlatego, że jestem jeszcze
          bardzo "zielona" w Tarocie.
          Robiąc ten rozkład chodziło mi bardziej o typowe uczucia pomiędzy
          kobietą a mężczyzną smile
          • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:29
            a moze jest tak, ze Ona jest pracowita a On za Jej prace dostaje
            pochwały [jako ten rycerz], zeby sie nie okazało ze dzieki Jej pracy
            On osiagnie sukces. Tak mi sie skojarzyło tylko. W partnerskim było,
            ze aby zwiazek zaistniał ..=SPRAWIEDLIWOSC...czy On jest zonaty?
            • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:33
              jest żonaty sad
              i w rzeczywistości bardzo się "miota"
              • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:36
                on nie skorzysta na jej pracy, ponieważ faktycznie łączą ich sprawy
                zawodowe dosyć mocno natomiast są to zupełnie różne firmy. Może to
                coś więcej rozjaśni smile
                • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 15:54
                  firmy , które współpracują ?
                  • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 17:43
                    Zgadza się asia. To są firmy, które współpracują.
                    Jak już pisałam on jest żonaty i wykazujący dosyć dużą zmienność
                    nastrojów i wahanie co do tej znajomości. Ja jestem jeszcze mężatką.
                    Piszę jeszcze ponieważ z mężem już nie jestem natomiast formalnego
                    rozwodu jeszcze nie ma. Ze względu na te jego wahania chciałam się
                    dowiedzieć jak on mnie widzi. No i wyszły mi te denary....
                    • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 18:08
                      moze widzi to było zle okreslenie, i patrzy na Ciebie przez pryzmat
                      pracy, albo widzi Cie jak jedziesz lub jedziecie do pracy ...takie
                      dosłwne znaczenie.
                      Zastanów sie jakie warto zadac pytania, tylko pomysl tak aby pytania
                      wskazywały na uczucia, relacje itp. Pytaj o uczucia o zamiary itp
                      wobec Ciebie.
                      Jemu na pewno dobrze sie z Tobą wspólpracuje i dcenia to, podziwia
                      Cie.
                      • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 18:16
                        Dzięki za podpowiedź smile
                        Faktycznie mam jeszcze trudności z Tarotem i nawet z zadawaniem
                        pytań.
                        Pomyślę trochę nad pytaniami, może nad innym rozkładem i oczywiście
                        wtedy też poproszę o konsultacje smile
                        • ines113 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 19:40
                          Moim zdaniem z tych kart oraz z poprzedniego duzego rozkladu nie
                          wynika, aby on myslal o Waszej wspolnej przyszlosci i powiem calkiem
                          otwarcie- nie wierze, ze on zostawi swoja zone.
                          Wiem, ze nie tego oczekiwalas, ale takie mam odczucia.
                          • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 19:45
                            ines113 aczy Ty tez uwazasz ze moze Onmiec jakies korzysci jesli
                            chodzi o prace tzn jesli chodzi o 2 firmy, które wspólpracuja..moze
                            jakas sprzedaz czego drugiej firmie i jakby od dobrej wspólpracy
                            zalezały tu sukcesy Pana? Moze ma z tego tytułu awans albo cos w tym
                            stylu.
                            • ines113 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 21:44
                              asia.33 napisała:

> ines113 aczy Ty tez uwazasz ze moze Onmiec jakies korzysci jesli
                              > chodzi o prace tzn jesli chodzi o 2 firmy, które
                              wspólpracuja..moze
                              > jakas sprzedaz czego drugiej firmie i jakby od dobrej wspólpracy
                              > zalezały tu sukcesy Pana? Moze ma z tego tytułu awans albo cos w
                              tym
                              > stylu.

Staram sie interpretowac karty w miare na temat czyli jesli pytanie
                              dotyczylo sfery emocjonalnej, to tak na nie patrze. Jesli chodzi o
                              ten rydwan w jego podswiadomosci, to widze to tak, ze karta ta ma tu
                              jakby podwojny wymiar- z jednej strony wskazuje na poped seksualny
                              upraszczajac oczywiscie, ale rydwan to taka karta meskosci rozumiana
                              w kontekscie seksualnym wlasnie, z drugiej strony to karta pracy,
                              wspolpracy czyli w tym kontekscie kojarzy mi sie to jako typowy
                              romans biurowy. Czyli ze podswiadomie patrzy na ta znajomosc przez
                              pryzmat wspolnej pracy i takiego romansu przy okazji. Tak mi sie to
                              kojarzy, choc temat mozna rozwinac oczywiscie.
                              Rycerz denarow jako uczucia to tez tutaj nie robi nadziei na glebsze
                              namietnosci, a 8 denarow- ma swiadomosc, ze ten zwiazek ma tak male
                              szanse, ze musialby wlozyc wiele wysilku, moze poswiecic cos, karta
                              ta mowi- "bedzie ciezko.... " i w tle slysze az "stekanie" na mysl o
                              trudach, z jakimi by sie to wiazalo tongue_out Moze nawet ta osemka wskazuje
                              tu na jego przemyslenia w stylu, ze niepotrzebnie sie angazowal w
                              zwiazek, ktory teraz stal sie ciezarem bardziej niz czyms, co mialo
                              byc lekkie i przejemne i nie wykraczac poza jego unormowane i
                              stabilne zycie (rycerz denarow).
                              Nie twierdze, ze on od poczatku tak kalkulowal, ale takie moze byc
                              przemyslenie koncowe, kiedy zwiazek sie rozwinal w nieprzewidzianym
                              dla niego kierunku. Rydwan moze symbolizowac tu jego obawy, zeby sie
                              wszystko nie wymknelo spod kontroli....
                          • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 20:24
                            Pewnie, że najlepiej jest dostawać taką odpowiedź jaką by się
                            chciało zobaczyć. Ale myślę, że kładąc karty trzeba brać pod uwagę,
                            że te odpowiedzi są różne. Ja jestem wdzięczna za wszystkie sugestie.
                            I tak naprawdę znając go trochę też myślę, że nie odważy się odejść
                            od żony i specjalnie na to nie liczę. To już bardziej prawdopodobne
                            jest, że ona zostawi jego, ale temu scenariuszowi też daję 1% szans
                            bo pozbawiłaby się wygodnego życia smile
    • ma_ewa01 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 20:09
      On zakłada, ze dzieki niej uda mu sie pokonac jakis szczebel kariery, ugrac coś
      w tej sferze, lepiej się ustawić...
      Msmile
      • asia.33 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 20:22
        moze jednak dodatkowe pytania cos wyjasnia ?
        • tiger_79 Re: jak X widzi Y 07.04.09, 20:25
          pomyślę nad tymi dodatkowymi pytaniami, tylko położę dziecko spać smile
          dzięki dziewczyny smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka