Dodaj do ulubionych

Szybki dostęp do Internetu

16.12.09, 14:40
tylko zastanawiam się po co komu są łącza 120mb/s jak transfer taki chyba
nigdy nie będzie bo inni nie będą udostępniać z taka prędkością. Ja w firmie
mam 4mb/s w technologi DSL z TP i starcza. No ale jak ktoś ściąga filmy i
muzykę to niech inwestuje w takie łącza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tylko Play Play zasięg zawsze i wszędzie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 17:52
      SUPER WIADOMOŚĆ DLA PLAY-owców!!!

INSTRUKCJA CO ZROBIĆ ŻEBY PLAY MIAŁ ZASIĘG ZAWSZE I WSZĘDZIE!!!

Z różnych powodów muszę często jeździć po kraju. Telefon mam w Play-u i
      niestety dosyć często gubiłem sieć. Najgorsze było zrywanie dostępu do
      internetu albo strasznie wolny transfer na 'resztkach sygnału'. Mój znajomy
      'maniak' komputerowy który prowadzi sklep z telefonami podpowiedział mi co
      trzeba zrobić żeby zlikwidować ten problem i mieć sieć non stop a dokładniej
      korzystać z zasięgu Plus-a.

To bardzo proste - wystarczy wejść w ustawienia telefonu i zmienić wybór sieci
      z automatycznego na ręczny i dać na stałe sieć Plus jako wskazanego operatora.
      Wtedy Wasz Play będzie korzystał cały czas z sieci Plus (czyli z jej zasięgu).
      No i oczywiście to nic nie kosztuje - płaci się Play dokładnie tyle co zwykle.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich i mam nadzieję że pomogłem Wam korzystać z
      telefonu już bez ograniczeń, z max zasięgiem (no i z małą złośliwą satysfakcją
      że 'trochę' wykorzystujemy Plusa i korzystamy z ich sieci za darmo w Play:)

instrukcja co i jak robić-playzasiegwszedzie.prv.pl
      • lukasha1 Re: Play zasięg zawsze i wszędzie!!! 21.12.09, 20:43
        Witaj.

Takie działanie poprawi tylko "działanie" rozmów telefonicznych gdyż nie tel. nie będzie przełączał się między operatorami. Jednakże nie takie działanie nie poprawi zasięgu internetu (usługa Play Mobile) gdyż ten działa tylko na sieci własnej.
      • smutas Re: Play zasięg zawsze i wszędzie!!! 21.12.09, 22:56
        Czyli "roaming" Play ma z Plusa za darmo? Cos mi sie nie chce w to wierzyc.
    • darekow07 Re: Szybki dostęp do Internetu 21.12.09, 13:33
      Wiesz, dobrze, ze sa duze predkosci. Szczegolnie, ze wprowadzaja teraz takie oferty laczone, ze net z tv idzie. Do tego dojdzie jeszcze telefonia i vod i juz wiecej lacza potrzebuje. W TP tez jest przeciez taka oferta. 2 Mbps z netem i vod wymaga juz 6 Mbps. Takze szybkich lacz potrzebujemy. Choc juz ta oferta TP juz jest spoko.
    • cloclo80 Re: Szybki dostęp do Internetu 21.12.09, 21:11
      Rozmiar szkód jakie jest w stanie wyrządzić włam do systemu informatycznego jest
      wprost proporcjonalny do szybkości łącza po jakim dokonano ataku.
      • kell99 Re: Szybki dostęp do Internetu 21.12.09, 21:56
        Ze jak? Tzn ze jak mam w domu lacze 5mbps to jestem bardziej bezpieczny niz
        majac 100mbps?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka