tenare 08.07.10, 20:17 Ciekawe jak radzą sobie z TrueCrypt-em , gdzie kluczem jest plik. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zygmund Re: Akceleracja sprzętowa łamania haseł 09.07.10, 00:22 Używałem kiedyś tego elcomsoft. Programik, który można ściągnąć łamał hasło całą noc, ale złamał. Jeśli się wrzuciło dokument na ich łamacza online odpowiedź był natychmiastowa. Może mają tam jakiś lepszy sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
songo3000 Re: Akceleracja sprzętowa łamania haseł 11.07.10, 21:20 Wszystko zależy od odługości hasła a potem od jego oryginalności :) Słownikowe hasło 14 znakowe archiwum RAR Elcom rozproszony na 20 stacjach łamie mi w maksimum 0.5h. Przy 15 i więcej znakach można zapomnieć o >szybkim< łamamiu. Co do TrueC, używaj kaskady i hasełka 20+ znaczków a 'służby' mogą Ci... :P Aha, trzymanie keyfile jest jedną z najgł... no, najmniej przemyślanych posunięć w tego typu zabawach. Odpowiedz Link Zgłoś
24bitblaster Re: Akceleracja sprzętowa łamania haseł 12.07.10, 03:08 @ songo3000 ..."Słownikowe hasło 14 znakowe archiwum RAR Elcom"... A kto powiedzial, ze haslo ma byc "slownikowe"... ja wymyslam moje wlasne slowa, czasami sa to slowa utworzone z kilku innych slow (czlonow), imion, nazwisk, numerow tablicy rejestracyjnej auta ktorego juz nie mam, itp. Wystarczy do roznych kont stosowac odpowiednie kombinacje jednego hasla... pamietam je na zasadzie odruchu... a tak serio- wszystko mozna zlamac przy uzyciu odpowiednich "resource's"... Odpowiedz Link Zgłoś
dexterek011 Re: Akceleracja sprzętowa łamania haseł 12.07.10, 10:01 A po co łamać MD5 lub NTLM? Przecież do tych algorytmów istnieją tzw. tęczowe tablice, które potrafią ładnie dopasować hasło na podstawie porównywanie hasha z tymi zapisanymi w tablicach? Odpowiedz Link Zgłoś