Dodaj do ulubionych

Firefox 4 już w lutym

15.01.11, 16:20
w każdej kolejnej wersji jest zapewnienie, że tym razem zabezpieczenia przed zawieszeniem z powodu wtyczek są na mur beton sprawne i za każdym razem jest zwiecha przy próbie odtworzenia "obrazków ruchomych", np. z youtube. Ciekawe, jeśli to wina zabezpieczeń w komputerze to czemu, inne przeglądarki radzą sobie i nie wieszają się, a firefox od pewnej wersji, niestety nie?
Obserwuj wątek
    • info0 Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 18:03
      Zapomnijcie o Firefoxie ;).

Safari 5 wymiata. Do tego w końcu ma Adblocka z prawdziwego zdarzenia do pobrania z tej strony (taki sam jak dla Chrome).

www.safariadblock.com ;)

Używam i ta przeglądarka jest najszybsza i najbardziej sprawna ze wszystkich. I tak siedzę na Win 7 ;).
    • lukaszx Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 18:27
      Tylko Chrome :)
    • balajanek Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 19:15
      Oooooo....zaraz się zacznie dyskusja nad wyższością przeglądarki .....*)tu wpisz swoją ulubioną.
    • wilczek1968 Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 19:50
      Po wielu, wielu latach z Firefoxem (ostatnio FF4b8) zainstalowałem na telefonie z WM6.5 Operę. Urzekła mnie szybkością i prostotą. Wypróbowałem Operę 11 na windows 7 i przy niej zostaję. Szybkość,prostota interfejsu, dużo mniejsze niż FF zużycie procesora (laptop znacznie dłużej chodzi z baterii) to dla mnie główne, ale nie jedyne zalety.
      Tak więc FF mówię - do widzenia.
    • kolejorz_nie_ma_szans Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 20:34
      koorodynuąąca
    • mleczar Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 20:48
      @balajanek
      Nie będzie żadnej dyskusji. Jednym argumentem kończę niepotrzebne spory o wybór najlepszej przeglądarki: Opera. :D
    • tusiaczek1989 Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 20:50
      A ja siedzialem na każdej przeglądarce. Firefox mi sie jednak najbardziej podoba. A po za tym dla nas szarych użytkowników internetu jakiej przeglądarki używamy nie ma najmniejszego znaczenia. Przypomniało mi się stare powiedzenie "każda myszka chwali swój ogonek"
    • guest077 Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 21:11
      Tak jak napisał info0, Safari to chyba najbardziej zaawansowana przeglądarka, jednak siłą FF są właśnie pluginy no i oczywiście powszechność. Jako webdeveloper jestem niestety skazany na FF (tak samo jak na IE w różnych wersjach), dlatego mam nadzieję, że kiedyś w końcu wyjdzie wersja FF, w której główną zmianą nie będzie przeniesienie tabów ponad pasek adresu tylko np.: znaczne zmniejszenie zużycia pamięci.
    • matheews Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 22:35
      Miałem Operę na kompie przez dwa lata jako "zapasową" przeglądarkę i zmieniłem ją na Chrome, jednak nr.1 ciągle pozostaję Firefox. Z niecierpliwością czekam na wersję 4.0. To tyle.
    • nik-er Re: Firefox 4 już w lutym 15.01.11, 23:30
      w operze byłem a fire posłużył mi do pieczenia kiełbasek
    • pe1 Re: Firefox 4 już w lutym 16.01.11, 00:36
      Od Opery to ja się trzymam z daleka, to bardzo niebezpieczna przeglądarka: uszkadza mózgi swoich użytkowników i robi z nich namolnych świadków Jechowy, którzy wtryniają się w każdy wątek o Firefoxie.
    • troophel Re: Firefox 4 już w lutym 16.01.11, 01:09
      Chrome. Bo mnie nie irytuje.
    • jamjestdarek Re: Firefox 4 już w lutym 16.01.11, 03:04
      a mnie się podoba tak jak jest:P Wtyczki powinni poprawić, ale i tak jak się wieszają to raz na "ruski rok". Za to wyglądu bym nie zmieniał, bo po co? Obecny wygląd jest praktyczny.
    • xorock Re: Firefox 4 już w lutym 16.01.11, 08:00
      Ja też bardzo lubię Operę. Zwłaszcza jej gigantyczne wycieki pamięci w wersji 11 i 100% obciążenia CPU co chwila w trybie prywatnym ;) Co nie zmienia faktu że mobilna wersja to chyba najlepsza obecnie przeglądarka. Nie podoba mi się natomiast robienie wszystkich przeglądarek na jedno kopyto. Dobrze że przynajmniej ze usunęli wyszukiwarek co jest tragedią w Chrome. Dodajcie sobie np Google po SSL jako domyślną wyszukiwarkę :P
    • ffamousffatman Re: Firefox 4 już w lutym 16.01.11, 20:32
      @gabiene: Masz bajzel w systemie, bo Ff odtwarza YT w porządku.
      @info0: Używanie Safari poza MacOS-em jest bez sensu (a i używanie w MacOS-ie ma sens umiarkowany).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka