Dodaj do ulubionych

Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy T...

27.01.11, 12:04
Mam nadzieję, że nie będzie żadnych "emejzingów" tylko zaserwują rzetelną spec. Wtedy zobaczymy co to umie.
Obserwuj wątek
    • pawel_bed213 Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 12:33
      Wolałbym żeby ten samsung miał wyświetlacz 7 cali bo zamierzam go kupić.
    • cvbyui Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 12:47
      > Następca Galaxy Tab ma posiadać 10-calowy ekran
      Fanboje androidowych tabletów będą musieli sobie sprawić spodnie z większymi kieszeniami, bo choć do poprzednich wchodził im 7-calowy ekran, to na 10-calowy mogą być za małe.
      > tylko zaserwują rzetelną spec. Wtedy zobaczymy co to umie.
      Nie, jak widzisz co tablet umie, to zwisa ci jego specyfikacja.
    • master4k Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 13:11
      @ cvbyui

A umie bo co? Licz siły na zamiary. Jeśli jakieś urządzenie nie ma odpowiedniego farszu to chociaż nie wiem jakbym go nie hołubił pewnych rzeczy zwyczajnie nie zrobi. Proste jak futerał na cepa.
    • cvbyui Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 14:15
      > A umie bo co?
      Mnie jako nabywcy to nie obchodzi. Jeżeli tablet wykonuje jakieś zadanie, to nie ma znaczenia, czy to dzięki superwydajnemu procesorowi, superwydajnemu układowi graficznemu czy superwydajnemu algorytmowi. Podobnie, jeśli jakiegoś potrzebnego zadania nie wykonuje, to nie obchodzi mnie, czy ma 2 czy 10 gigaherców, jeden czy dwa terabajty RAM-u...
    • cor.el Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 14:24
      @cvbyui: No i super, ciebie to nie interesuje, innych owszem i nic Ci do tego. To, ze ty nie umiesz/nie chcesz sie bawic w instalowanie dodatkowych rzeczy i gotowanie softu (jeslis fanem 'nowatorskiego Apple' to sa to terminy obce, zdaje sobie z tego sprawe), nie oznacza ze inni ludzie nie maja takiego zapotrzebowania. I by uciac wieczny argument "apple daje mi wszystko, wiec nie potrzebuje grzebac". To nie jest kwestia potrzeby w sensie braku funkcjonalnosci, ale racze potrzeba, bo niektorzy po prostu lubia miec rzeczy po swojemu, miec doze elastycznosci. A do tego trzeba znac specyfikacje.

Proste? Proste.
    • master4k Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 14:37
      @ cvbyui

Ehhh. Mały przykład. To, że nas swoim iPhonie/iPodzie zdobyłeś tytuł arcymistrza w Angry birds wynika również z jakości wyświetlanego obrazu. A jakość wyświetlanego obrazu wynika z...? S, s, s, spe, spe, spe... (dalej Pinokio idzie sam).
    • cvbyui Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 14:54
      > A jakość wyświetlanego obrazu wynika z...?
      Jakość nie wynika ze specyfikacji! To specyfikacja wynika z wymaganej na etapie projektu jakości. To, że Sony Ericcson NGAF123x ma aparat 16MP nie znaczy jeszcze, że będzie robił dobre zdjęcia, a raczej na pewno nie będzie ich robił lepszych niż jakaś stara lustrzanka z matrycą 6MP. To, że samochód ma 300 koni, nie znaczy, że jest w stanie przejechać daną trasę szybciej niż inny samochód o mocy 100 koni.
    • master4k Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 15:05
      @ cvbyui

Masz rację. Takie np. HD w TV wynika z naklejki, a dolby sorround z gadki sprzedawcy, tak więc wmawiany masom odczuwalny rezultat jest efektem zmowy Żydów, masonów i cyklistów.

Na rozchodniaka jedno pytanko: skoro specyfikacja niczemu nie służy to dlaczego nie pozostano przy dotychczasowej (vide iP 4 vs iP 3). Apple chce oszukać ludzi czy jak?
    • cvbyui Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 15:38
      > Masz rację. Takie np. HD w TV wynika z naklejki
      Ale z HD znowu nic nie wynika. Może być telewizor Full HD z fatalnym obrazem i świetny telewizor HD ready.
      > skoro specyfikacja niczemu nie służy to dlaczego nie pozostano przy dotychczasowej
      Powtarzam - specyfikacja jest kwestią wtórną. Jeśli do osiągnięcia lepszego produktu trzeba to zmienić, to niech ją producent zmienia - mnie to nie obchodzi. Jedyne czego chcę, to lepszego produktu. Lepszego w zastosowaniach, a nie w specyfikacji. Bimber też ma lepszą specyfikację niż wino (jeśli chodzi o procenty), ale czy wynika z tego, że lepiej się sprawdzi do kolacji?
    • master4k Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 27.01.11, 16:42
      "Bimber też ma lepszą specyfikację niż wino (jeśli chodzi o procenty), ale czy wynika z tego, że lepiej się sprawdzi do kolacji?". Zależy co po tej kolacji chcesz zrobić, bo jeśli zrestartować system to będzie jak znalazł. Masz tak oderwane od rzeczywistości roku Pańskiego 2011 odniesienia, że dam sobie spokój z dalszą dyskusją.
    • cvbyui Re: Plotka potwierdzona - premiera Samsung Galaxy 28.01.11, 12:23
      > Masz tak oderwane od rzeczywistości roku Pańskiego 2011
      Różnica polega na tym, że ja pewne produkty kupuję, a nie tylko podniecam się ich specyfikacjami.
      > dam sobie spokój z dalszą dyskusją.
      Trzymam za słowo.
      > ale racze potrzeba, bo niektorzy po prostu lubia miec rzeczy po swojemu, miec doze elastycznosci.
      To jest jakaś minimalna liczba osób. Ile osób dziś jeździ samochodem z gaźnikiem, by mieć możliwości regulacji, a ile ma wtrysk paliwa, który po prostu działa bez żadnych garażowych regulacji?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka