Dodaj do ulubionych

Internetowy walec reklamowy

IP: 212.180.160.* 27.05.08, 20:52

Was ist Reklama?

SAGEN SIE MIR!?
Obserwuj wątek
    • kapitan.taca Internetowy walec reklamowy 27.05.08, 21:23
      Firefox + Adblock i po sprawie :)
      • Gość: info seek nie do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 22:23
        art. sponsorowane
        mailing (gdzieś musisz mieć konto, i tak lepszy mailing niż spam :P
        płatne treści
        reklama w wyszukiwarkach
        pozycjonowanie
        itd itd

nie uciekniesz przed reklama

ale FF i adblock i tak robią dużo dobrego . po kilku latach bez blokerów czuję
        sie źle, kiedy musze skorzystać z normalnej (!?) przegladarki

• Gość: q Re: nie do końca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.08, 22:54
          To prawda... i właśnie ze względu na blokowanie będzie sie rozwijała
          inteligentna i ukryta reklama. Czy jest to lepsze rozwiązanie? Wątpliwe, bo
          coraz ciężej będzie odróżnić reklamę od informacji.
          • Gość: Bartek Re: nie do końca IP: 85.127.21.* 27.05.08, 23:33
            każdy kij ma dwa końce,
            gdy źródło przestanie być wiarygodne straci niektórych odbiorców
      • sznicel4 Re: Internetowy walec reklamowy 27.05.08, 22:24
        kapitan.taca napisał:

> Firefox + Adblock i po sprawie :)
        >
        >

masz racje. ja już całkowicie zapomniałem, że istnieje coś takiego jak reklama
        internetowa. ale przynajmniej jest ruch w interesie i płatnicy żyją w błogim
        przekonaniu o dobrze wydanych pieniądzach.
        • Gość: Smaczny Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 10:44
          Jeśli zbyt wiele osób będzie używało adbloc zostaną oni odcięci od
          wikęszości witryn i po sprawie....

Czy oglądanie reklam cos się kosztuje? Bo widze że w d....
          wszystkich tych którzy pracują nad tym abyś miał co czytac czy
          oglądać w sieci...
          • maruda.r Re: Internetowy walec reklamowy 28.05.08, 14:45
            Gość portalu: Smaczny napisał(a):

> Jeśli zbyt wiele osób będzie używało adbloc zostaną oni odcięci od
            > wikęszości witryn i po sprawie....

Wtedy witryny przestaną być potrzebne i tym bardziej po sprawie.

• yulek_cezar Re: Internetowy walec reklamowy 27.05.08, 21:31
      Jejku, musze sobie wyłączyć filtry zawartości, żeby zobaczyć te cuda za które
      idioci płacą grubą kasę. Zresztą, nie chce mi się...
    • Gość: Inter Nic dziwnego IP: *.171.7.6.crowley.pl 27.05.08, 21:50
      coraz więcej czasu spędzamy przed tym pudłem i zaraz możemy sięgnąć
      po więcej informacji lub nawet kupić.. :)
    • smok_sielski Internetowy walec reklamowy 27.05.08, 22:50
      Ja na szczescie tych reklam w internecie nie ogladam :) Przezylem szok kiedy
      zobaczylem, jak wyglada internet bez adblocka, flashblocka i noscripta. Makabra.
      smok
      • Gość: Wrrr... Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.zone2.bethere.co.uk 28.05.08, 02:05
        Po prostu przegięli. Nie mam nic przeciw reklamie, ale wciskanie kolorowych
        migających i na dodatek wyjących z głośników plansz na całą stronę spowodowało,
        że wyposażyłem moją przeglądarkę we wspomnianie przez poprzednika dodatki i
        nareszcie w spokoju mogę przeglądać internet. Co za duzo, to niezdrowo.
        • Gość: Internautka Reklamodawcy przeginają! IP: *.chello.pl 28.05.08, 11:32
          Nie mamy nic przeciw reklamie. Taka jest prawda. Nawet czasem klikamy specjalnie
          na reklamy w serwisach, które serwują nam atrakcyjną treść. Ale niestety,
          portale i niektóre komunikatory przegieły - byli po prostu zbyt pazerni.
          Emitowali takie materiały, że można było dostać oczopląsu, czy też nawet padaczki.

Używając flashblocków i adblocków po prostu bronimy swoich zdrowych nerwów. Bez
          tych aplikacji niestety obecnie się nie da żyć. Taka jest prawda.

Internautka

P.S. Mnie do zainstalowania po raz pierwszego adblocka zmusiła reklama Nokii
          7210 - Naznaczeni. Poziom irytacji przekroczył normę i teraz blokuje wszystko co
          rusza się za bardzo :)
      • Gość: Michał Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:05
        Popieram w 100%. Oglądanie reklam jest dla frajerów, którzy nie mają ciekawszych
        rzeczy do roboty. Niech oni dają się doić z czasu i pieniędzy. Ja będę je
        blokował wszystkimi dostępnymi metodami.
    • Gość: no pewnie Internetowy walec reklamowy IP: *.chello.pl 28.05.08, 00:42
      buhaha reklama w internecie, ja juz nawet google adds tekstowe blokuje jak za duzo ich na stronach upychaja Opera czyni cuda :)
      • Gość: i po guglach Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:38
        Do reklam w googlach wystarczy Firefox i skrypt do Greasemonkey
    • Gość: vggaasdfgah KLAMCY IP: *.4web.pl 28.05.08, 03:26
      Reklama to nic wiecej, jak tylko klamstwo i zludzenia. Sprzedawane
      masom. To ja rozni od poczatkowych lat XX wieku, ze jest teraz (w
      erze laser i komputera), po prostu, na znacznie lepszym poziomie. I
      tyle.
    • appfunds Internetowy walec reklamowy 28.05.08, 08:03
      Wszystkim dumnym posiadaczom adblocka chcę zwrócić uwagę, że jak ludzie nie będą
      widzieć reklam, to strony będą płatne.
      • daflippi Re: Internetowy walec reklamowy 28.05.08, 08:44
        Wolę zapłacić np. 5 zł/miesiąc za nieograniczony dostęp do artykułów gazety i
        nie widzieć żadnych reklam (co w efekcie byłoby dużo tańsze niż kupowanie
        wydania papierowego), niż próbować zobaczyć coś spod reklam zasłaniajacych
        wszystko łącznie z klawiaturą :).
        Zgadzam się z innymi - gdyby reklama była delikatna i umiejętnie umieszczana na
        stronach - a niech sobie jest. Ale wyskakujące ścierwa z każdej strony i nie
        dające się zamknąć przed odśpiewaniem całej historyjki to grube przegięcie.
        Adblocki na szczęście dają bardzo dużo. Flashblock ma tę wadę, że po wybraniu
        "usuń tę animację" nie mogę klikać na nic, co znajdowało się pod tą animacją.
      • maruda.r Re: Internetowy walec reklamowy 28.05.08, 09:18
        appfunds napisał:

> Wszystkim dumnym posiadaczom adblocka chcę zwrócić uwagę, że jak ludzie nie będ
        > ą
        > widzieć reklam, to strony będą płatne.

Przecież są - płacę za dostęp do internetu.

• smok_sielski Re: Internetowy walec reklamowy 28.05.08, 09:21
        > Wszystkim dumnym posiadaczom adblocka chcę
        > zwrócić uwagę, że jak ludzie nie będą
        > widzieć reklam, to strony będą płatne.

Jasne, zniknie cale WWW.
        smok
    • debil13 [...] 28.05.08, 08:22
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Maxio AdMuncher i nic nie ma. Wszystko umarło. IP: 193.164.157.* 28.05.08, 08:24
      Nie znam reklamy internetowej. Żadnej. I jest OK.
    • Gość: ZiomisławPaliblant Kolejna przewaga Internetu nad innymi mediami. IP: *.e-wro.net.pl 28.05.08, 09:05
      Bo tutaj reklamy można zablokować :)
    • Gość: Agata Internetowy walec reklamowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:32
      Ciekawe, czy wreszcie ktoś nas obroni przed zalewem tego debilnego g...
      reklamowego. Może by Palikot zaproponował jakąś ustawę. Przecież to nie
      dostarcza żadnej rzeczowej informacji, wkurza ludzi i praktycznie nikt tego nie
      ogląda.
      • Gość: Janek2345356456 Reklama finansuje serwisy www IP: 212.160.172.* 28.05.08, 09:40
        Jeśli nie chcesz oglądać reklamy to za treść musisz zapłacić.
        Jeśli wszyscy by nagle włączyli AdBlocka to serwisy WWW zaraz by padły. No
        chyba, że ktoś hobbystycznie prowadzi stronkę.
        • smok_sielski Re: Reklama finansuje serwisy www 28.05.08, 10:18
          > Jeśli wszyscy by nagle włączyli AdBlocka to
          > serwisy WWW zaraz by padły

Mowisz? Zniknely by wszystkie Onety, Interie, Gazety? IMHO nie zniknelyby, tylko
          musialyby poszukac sobie innych sposobow finansowania.

> No chyba, że ktoś hobbystycznie prowadzi stronkę

Adblocki jesli juz to najbardziej wala w te male, niezalezne serwisy. Na
          szczescie swiadomi uzytkownicy adblocka nie blokuja wszystkiego jak leci i daja
          zarabiac temu, kogo uwazaja za wartego wydania kasy. Duzi sobie poradza.
          smok
          • maruda.r Re: Reklama finansuje serwisy www 28.05.08, 14:59
            smok_sielski napisał:

> Mowisz? Zniknely by wszystkie Onety, Interie, Gazety? IMHO nie zniknelyby, tylk
            > o
            > musialyby poszukac sobie innych sposobow finansowania.

W dyskusji jest pewien błąd. Pomija się fundamentalną kwestię: czy reklama
            rzeczywiście jest wciąż dźwignią handlu? Czy jest niezbędna? Przecież bez niej
            wszystko byłoby tańsze.

• Gość: west Internetowy walec reklamowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.08, 09:53
      reklama jest wkur.wiająca
    • Gość: gromkie Internetowy walec reklamowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.08, 11:17
      za jakis czas z reklama internetową będzie tak jak z telewizyjną,
      będzie nużyć, nudzić, denerwować swą nachalnością (chociaz często ma
      to już miejsce - jak dla mnie oczywiście)
      • Gość: wnerwiona Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.adsl.wanadoo.nl 28.05.08, 12:02
        Ludzie, blagam dajcie linka do jakis dobrych blokad!
        Chlop mi zainstalowal na nowo windows i stracilam poprzedni program, teraz mi to
        g...no lata przed oczami caly czas i dostaje juz cholery.
        A to co sama znalazlam, nie dziala.
        P.S.
        Mialam kiedys taki fajny bloker, ze blokowalo wszystjko jak leci, co z java
        mialo wspolnego. By cos zobaczyc, musialam od czasowo odblokowac.
        • Gość: wnerwiona Re: Internetowy walec reklamowy IP: *.adsl.wanadoo.nl 28.05.08, 12:06
          :DDDDDDDDDDDDDDDDD
          Poczytalam dokladnie wpisy i znalazlam ten program :DDDDDDDDD
          To byl noscript, juz go zainstalowalam i juz jestem suuuuuper szczesliwa
          :DDDDDDDDDDDDDDDD

dzieki ludzie, uratowaliscie moj mozg :DDDDDDDDDD
    • Gość: ras a ja mam blokadę reklam we flashu! IP: *.elpos.net 29.05.08, 19:01
      Mam blokadę flashy w przeglądarce i nie będą mi nachalni reklamodawcy wypalać
      moich kilowatów. reklamy na trzech zakładkach mogą całkiem sprawnie zablokować
      procesor. Może ktoś policzy ile to taką Polskę kosztuje i ile powoduje emisji CO2?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka