Dodaj do ulubionych

Firefox 3.1 beta 1 już dostępna

IP: 89.108.247.* 15.10.08, 17:13
Jednym słowem: miazga. W połączeniu z lokalnym proxy-cache oraz DNS-cache.
Obserwuj wątek
    • Gość: oeewor chyba 3.1 beta 2 IP: *.dclient.hispeed.ch 15.10.08, 20:14
      beta 2 jest dostępna, beta 1 już od ponad tygodnia...
    • lechujarek Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili 15.10.08, 21:27
      wszystkie bugi dotyczące przypadków scrollingu w tempie zółwia?
      Jak tak to może nawet rzucę okiem.
      • Gość: G.Suss Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili IP: *.chello.pl 15.10.08, 22:39
        > Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili
        > wszystkie bugi dotyczące przypadków scrollingu w tempie zółwia?

A czy Ty łaskawie przestałeś już tłuc żonę? ;)
        Poważnie: jakież to przypadki i czy potrafisz je zreplikować? Bo ja się nie
        spotkałem.
        • lechujarek Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili 15.10.08, 22:57
          Polecam lekturę kb.mozillazine.org/Scrolling_is_slow

w szczególności podpunkt Firefox scroll performance issues
          • acid.jazz Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili 16.10.08, 11:32

• Gość: Adomas Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili IP: 83.238.213.* 15.10.08, 23:14
        Mi sie smarkał scrolling ale sie zorientowałem że mam włączone "płynne
        przewijanie" wyłączyłem i jest o wiele lepiej.
      • Gość: coddie Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili IP: *.toya.net.pl 15.10.08, 23:18
        A mnie bardzo interesuje, czy w tej becie coś poprawiono w temacie
        nieposkromionego apetytu FF na pamięć i czas procka. Niech no powisi FF 15 minut
        z otwartym serwisem GW, a zaalokuje 200MB RAMu i łyka 98% czasu CPU. To jest
        nienormalne, co zżera tyle zasobów, reklamy Lotto? PS Zastrzegam, środowisko Win
        XP niestety, jak pod L-ka, nie wiem.
        • kell99 Re: Czy w tej becie wreszcie łaskawie poprawili 16.10.08, 04:51
          Masz na mysli wersje 3 czy 3.1? Minefield wydaje sie szybszy od FF3, szczegolnie
          na stronach ktore korzystaja z js, czyli jednak jest lepiej. FF3 wg roznych
          testow zajmuje najmniej pamieci ze wszystkich nowoczesnych przegladarek.
          Minefield dzialajacy przez caly dzien zuzywa ~90MB ram - czy to jest zly wynik?
          Poza tym, dzisiaj gdy masz 2 lub 4GB ram czy to az taka wielka roznica czy
          przegladarka zuzywa 100 czy 200MB - tak dlugo jak wieksze zuzycie pamieci
          przeklada sie na wieksza szybkosc dzialania tak dlugo jest ok. W koncu ram w
          komputerze jest do tego by z niego korzystac a nie maniakalnie obserwowac ile
          jeszcze jest wolne.

A to, ze serwisow wybiorczej nie da sie ogladac bez dosyc drastycznych filtrow w
          adblocku to juz zupelnie inna sprawa. Sami tego chcieli, ze uzytkownicy blokuja
          reklamy. Jak sie jest pazernym i serwuje sie piszczace, migajace, przeslaniajace
          tekst reklamy ktorych nie mozna zamknac, to sami sobie sa winni. Jakos inne
          serwisy nie bankrutuja bez namolnej reklamy - tylko, ze w takich serwisach
          reklam nie wypada blokowac (bo i po co).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka