Dodaj do ulubionych

Ładowarki do komórek pod lupą UE

IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.09, 16:21
Mała poprawka, raczej chodzi o E63 i E71 przy micro USB
Obserwuj wątek
    • Gość: fakej W uznaniu zasług UE... IP: *.dclient.hispeed.ch 09.02.09, 17:42
      ...idę sobie dzisiaj do sklepu kupić grzejnik elektryczny i będę go cały czas
      trzymał włączonego na pełną moc na balkonie.
      • 4v ładować kablem USB 09.02.09, 19:19
        i nie będzie problemu.

ja, ładowarkę sieciową, widuję gdy robię porządki w biurku.
        • Gość: Bufon z PO moze UE niech cos skrobnie o ogniwach paliwowych ? IP: *.pvpn.iad.witopia.net 09.02.09, 23:31
          o ladowarkach to potafia biurokraty pisac, drukowanie tych ich bezsensownych
          regulacyj i znakow CE pochlania wiecej energii niz wszystkie ladowarki swiata w
          stanie spoczynku
    • Gość: misiek28 Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.scansafe.net 09.02.09, 17:43
      ja w ogole wylaczam wszystkie urzadzenia kiedy ich nie uzywam. niektore
      telewizory potrafia zuzyc wiecej energii w czasie czuwania niz pracy, albo
      zasilacz do x360, dziadostwo wielkie i ciezkie diabli wiedza ile to pradu zre
      wiec na wypadek lepiej wogole wylaczyc z gniazdka
      • pjanu Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE 09.02.09, 18:15
        Powinieneś wyłączać też korki. Nie wiesz jakie straty idą, gdy do gniazdek
        dostarczany jest prąd.
        • Gość: ?? straty Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: 77.225.158.* 09.02.09, 22:31
          Rrąd nie płynie == brak poboru mocy. P=U*I, przy czym U=230[V], I~=0.
    • Gość: Marek A co słychać z dziurą ozonową? IP: 81.219.149.* 09.02.09, 18:14
      Jest jeszcze czy też znikła, jak wszyscy kupili nowe lodówki. No i co z tą
      ropą naftową? Wg "ekologów" z Klubu Rzymszkiego daaaawno już jej nie ma....
      • em_obywatel Co do dziury ozonowej 09.02.09, 18:24
        Co do dziury ozonowej - dzięki zakazniu freonów proces powiększania dziury
        ozonowej został zatrzymany. Gdybyśmy nie ograniczyli emisji freonów to byłoby
        dużo gorzej.
      • kapitan_stopczyk Znikła, kiedy zarobiono na nowych lodówkach..... 09.02.09, 18:50
        I nie ma dziury ozonowej.
        Teraz ograniczamy CO2 - to przekręt znacznie większy niż owa DZIURA
        OZONOWA.
        Najwieksze dziury są w ludzkich mózgach sterowanych medialnie.

-------------------------------------------------------
        - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
        demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
        - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
        • Gość: mjw znow pomyliles tabletki... IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 06:48
          a o Zydach i Masonach tez cos opowiesz?
    • 88i88 Ładowarki do komórek pod lupą UE 09.02.09, 18:21
      Chciałbym wiedzieć co jest kosztowniejsze : prad zużyty przez ładowarki w
      całej Unii, czy honoraria członków tej komisji europejskiej.
      Mam nadzieję,że obradowali po ciemku , nie korzystając z komputerów.(czyli nie
      generowali C02 czy czegoś tam.)
      Co kogo obchodzi ,co robię z pradem za który płace, i to sporo! A z podatków
      od MOJEGO i Waszego m.innymi. prądu eurokomisarze żyją
      • em_obywatel Widzisz, problem jest tej natury, że surowce są 09.02.09, 18:27
        Widzisz, problem jest tej natury, że surowce, również energetyczne są dostępne w
        ograniczonych ilościach i dla wszystkich musi wystarczyć. Jedyne nieograniczone
        źródło energii to Słońce.
        Więc żyj i daj żyć innym.
    • Gość: leets a chińsczycy i tak mają was gdzieś IP: *.chello.pl 09.02.09, 18:26
      ot co.. idźcie ich edukować lepiej, większą przysługę światu
      zrobicie..pod warunkiem że was nie zlinczują.
      • kapitan_stopczyk Chinczycy na pewno nie wykupia limitów CO2. 09.02.09, 18:52
        Unia Europejska może żółtków pocałować w d**py.
        Za to zapłaca głupi Polacy.
        Ale za głupotę zawsze się płaci.

• kapitan_stopczyk Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO2? 09.02.09, 18:48
      Ładowarki trzeba wyjmować z gniazdka, żeby "ograniczyć ilość CO2
      emitowany do atmosfery".
      Histeria oszołomów od "ocipienia klimatu" zatacza coraz wieksze
      kregi.
      A za idiotami stoją cwaniacy, którzy sterują tą histerią wokół CO2 i
      KASUJA GIGANTYCZNY SZMAL.
      Szmal placony za ludzkość naiwność i podatność na manipulację.

• Gość: goo Re: Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO IP: *.chello.pl 09.02.09, 19:14
        Chłopcze, ochłoń trochę.

Normy oszczędności energii to akurat dosyć pozytywny wynik działania UE. Gdyby jeszcze zechcieli je wprowadzić do tych ton papieru które codziennie produkują
      • Gość: Bavarian Re: Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.09, 08:13
        kapitanie, rozpracowaliscie swiatowy spisek. Teraz dostaniecie urlop zdrowotny w
        Ladku.
    • Gość: źą Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 19:05
      ja miałam w kontakcie z pół roku ładowarkę ;/ niedawno wyjęłam bo dowiedziałam
      się ze to zżera prąd (wcześniej myślałam że nie bo jakiś debil powiedział że nie)
      • Gość: Piotreq Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.chello.pl 09.02.09, 20:06
        Straciłaś 1zł. Zbankrutujesz :(
        • Gość: Bavarian Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.09, 08:10
          Wytez swoj umysl, i postaraj sie pomnozyc ta zlotowke razy miliard. Ty jako
          typowy Polak myslisz, ze wszystko zaczyna sie i kreci wokol ciebie i twojej
          ladowarki, to jest problem globalny, rozumiesz? To niechodzi tylko o twoja
          polska katolicka ladowarke.
          • Gość: Jonek Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.e-wro.net.pl 10.02.09, 08:51
            A ile można by zaoszczędzić energii gasząc wszystkie podświetlane tablice i
            neony reklamowe? wszak wiadomo, że ludzie na nie nie patrzą.
    • Gość: Jonek Hipokryzja IP: *.e-wro.net.pl 09.02.09, 19:29
      Czy mógłby mi ktoś napisać ile drzew rocznie trzeba ściąć i przerobić na papier
      aby wydrukować ulotki, plakaty i rożne takie bzdety reklamowe, a z których
      statystycznie 95% ląduje w śmieciach lub na ulicach bez czytania. Dlaczego Unia
      nie zabierze się za wszechobecne neony reklamowe zużywające więcej energii niż
      żarówki w naszych mieszkaniach. Tak zwana branża reklamowa w przerażający sposób
      przyczynia się do niszczenia środowiska (zużycie energii i papieru)i to w
      zdecydowanej większości bez celu (ludzie unikają reklam jak diabeł święconej
      wody) a jakoś nikt tej branży nie weźmie za dupę.
      Mi każą zmieniać żarówki na energooszczędne, oddawać papier na makulaturę czy
      wyjmować ładowarkę z kontaktu a tymczasem pobliskie centrum handlowe jest
      oświetlone tak, że jest tam w środku nocy widno jak w dzień.
      • em_obywatel UE też się tym zajmie 09.02.09, 19:54
        UE też się tym zajmie. Nie bój się. Poza tym, uważam, że nadawałbyś się do KE.
        Masz mój głos.
        • niezapowiedziany tylko o analizie pareto to chyba zapomnieli 09.02.09, 21:32
          przeciez to wyglada na prostowanie bananow
    • Gość: swan i ja za coś takiego tym świrom w Brukseli IP: 89.174.254.* 09.02.09, 20:25
      płacę?
    • Gość: wiwat urzędnicy! Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.elartnet.pl 09.02.09, 22:14
      Ilość ściętych drzew na potrzebne dokumenty i opracowania, oraz papier toaletowy
      zużyty w kiblach przez urzędników mających problemy żołądkowe podczas delegacji,
      ilość mil wylatanych samolotami na zebrania, narady i konsultacje, palące się
      nocami podczas intensywnych prac badawczych światło w laboratoriach...
    • Gość: pocalujta_wujta No nie do konca tak z tymi napieciami jak napisane IP: 204.153.88.* 09.02.09, 22:51
      Tak sie sklada ze to dosyc znana mi dziedzina odkad zyjac w USA ciagle sie tym
      interesowalem.

Sa zasilacze transformatorowe (nie przetwornice impulsowe!) ktore sie
      przelacza np. na dwa napiecia: 110V i 220V. Sam posiadam takie.

Wcale nie jest potrzebny caly obwod do tego. Wystarczy zaledwie odczep na
      transforamtorze w polowie uzwojenia. Przelacznik zmienia to polaczenie (na
      odczepie lub na calym uzwojeniu). Nie mozna jednak sie zapomniec... no chyba
      ze zasilacz jest wyposazony w elektronike rozpoznajaca napiecie i sam sie
      przelacza.

A prawda jest natomiast, ze przetwornicowe zasilacze i ladowarki sa wiele
      tansze. Sa one takze lzejsze i lepiej rozpoznawac je po wadze a nie po
      ksztalcie jak sugeruje autor (transformator moze miec bardzo roznorodny
      ksztalt). Zasilacze i ladowarki z prostym transformatorem sa dosc ciezkie i
      jest to wyczuwalne w reku.

A tak na marginesie to z zawodu bedac elektronikiem (po studiach) cos tam
      jeszcze pamietam z zasad dzialania tych urzadzen. Kiedys sie tam cos
      projektowalo. Dzis to juz tylko hobby bo zawod wykonywany jest dosc inny :-)

pozdrawiam
      • Gość: elektromechanik Re: No nie do konca tak z tymi napieciami jak nap IP: *.pool.einsundeins.de 10.02.09, 15:20
        Kolego widac po tym tekscie,ktory tu wypociles duzo zajec na studiach
        opusciles.Prosze wiec nie mac ludziom w glowach i zamiataj ulice w Stanach ,tak
        aby do CO2 sie nie dolaczyl tez KURZ od Twojej miotly.Pozdrawiam
    • Gość: hotin Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.185.jawnet.pl 09.02.09, 22:54
      A jak pod tym względem prezentują się Blackberry?Czy ktoś wie?
    • Gość: gabiene niech UE zrezygnuje najpierw z jednej z siedzib! IP: *.gprs.plus.pl 09.02.09, 23:26
      koszt jednodniowego posiedzenia w Strasbourgu - to jak podano - pół miliarda
      dolarów rocznie...a tak dbają o nasze oszczędności; czysta hipokryzja.
    • Gość: KR$ Ja bym sugerowal by rowniez IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 00:24
      ustandaryzowac wtyczki i napiecia tak aby kazdy producent telefonu GSm musial go
      wyposazyc w odpowiednie gniazdo do ktorego pasowalaby uniwersalna ladowarka. Po
      co mi 10 ladowarek do telefonu? Mam juz tyle...

A tak telefony i ladowarki sprzedawano by osobno - ograniczenie produkcji
      ladowarek o 70% to by dopiero wplynelo pozytywnie na srodowisko...

to samo sugerowalbym zrobic z zasilaczami do laptopow.
    • Gość: NieZaPędemOwczym kolejny szołomski artykół o CO2 IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.02.09, 01:31
      Od dawna wiadomo, że to nie CO2 tylko para wodna i metan jest
      głównym gazem ciplarnianym, CO2 tylko stabilizuje. Ruch płyt
      tektonicznych uwalnia miliardy CO2 do atmosfery i to dzięki temu nie
      mamy lodowców aż do równika. Ile miliardów euro wydano by nas
      obskubać, pomyślcie wystarczy wydać to na energie odnawialne, a nie
      zdzieranie z nas. Socjał przerodził się w obrońce przyrody, ciekaw
      jestem kiedy ktoś kopnie w to pseudoekologiczne dupsko raz a
      porzadnie.

Najgorsze jest to, że taka Białoruś, Rosja, Chiny, USA mają w dup..e
      CO2 i przez najbliższe 40 lat ich świadomość się nie zmieni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka