Gość: Kriger IP: *.ip.netia.com.pl 09.02.09, 16:21 Mała poprawka, raczej chodzi o E63 i E71 przy micro USB Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fakej W uznaniu zasług UE... IP: *.dclient.hispeed.ch 09.02.09, 17:42 ...idę sobie dzisiaj do sklepu kupić grzejnik elektryczny i będę go cały czas trzymał włączonego na pełną moc na balkonie. Odpowiedz Link Zgłoś
4v ładować kablem USB 09.02.09, 19:19 i nie będzie problemu. ja, ładowarkę sieciową, widuję gdy robię porządki w biurku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bufon z PO moze UE niech cos skrobnie o ogniwach paliwowych ? IP: *.pvpn.iad.witopia.net 09.02.09, 23:31 o ladowarkach to potafia biurokraty pisac, drukowanie tych ich bezsensownych regulacyj i znakow CE pochlania wiecej energii niz wszystkie ladowarki swiata w stanie spoczynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek28 Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.scansafe.net 09.02.09, 17:43 ja w ogole wylaczam wszystkie urzadzenia kiedy ich nie uzywam. niektore telewizory potrafia zuzyc wiecej energii w czasie czuwania niz pracy, albo zasilacz do x360, dziadostwo wielkie i ciezkie diabli wiedza ile to pradu zre wiec na wypadek lepiej wogole wylaczyc z gniazdka Odpowiedz Link Zgłoś
pjanu Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE 09.02.09, 18:15 Powinieneś wyłączać też korki. Nie wiesz jakie straty idą, gdy do gniazdek dostarczany jest prąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? straty Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: 77.225.158.* 09.02.09, 22:31 Rrąd nie płynie == brak poboru mocy. P=U*I, przy czym U=230[V], I~=0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A co słychać z dziurą ozonową? IP: 81.219.149.* 09.02.09, 18:14 Jest jeszcze czy też znikła, jak wszyscy kupili nowe lodówki. No i co z tą ropą naftową? Wg "ekologów" z Klubu Rzymszkiego daaaawno już jej nie ma.... Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Co do dziury ozonowej 09.02.09, 18:24 Co do dziury ozonowej - dzięki zakazniu freonów proces powiększania dziury ozonowej został zatrzymany. Gdybyśmy nie ograniczyli emisji freonów to byłoby dużo gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Znikła, kiedy zarobiono na nowych lodówkach..... 09.02.09, 18:50 I nie ma dziury ozonowej. Teraz ograniczamy CO2 - to przekręt znacznie większy niż owa DZIURA OZONOWA. Najwieksze dziury są w ludzkich mózgach sterowanych medialnie. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjw znow pomyliles tabletki... IP: *.acn.waw.pl 10.02.09, 06:48 a o Zydach i Masonach tez cos opowiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Ładowarki do komórek pod lupą UE 09.02.09, 18:21 Chciałbym wiedzieć co jest kosztowniejsze : prad zużyty przez ładowarki w całej Unii, czy honoraria członków tej komisji europejskiej. Mam nadzieję,że obradowali po ciemku , nie korzystając z komputerów.(czyli nie generowali C02 czy czegoś tam.) Co kogo obchodzi ,co robię z pradem za który płace, i to sporo! A z podatków od MOJEGO i Waszego m.innymi. prądu eurokomisarze żyją Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Widzisz, problem jest tej natury, że surowce są 09.02.09, 18:27 Widzisz, problem jest tej natury, że surowce, również energetyczne są dostępne w ograniczonych ilościach i dla wszystkich musi wystarczyć. Jedyne nieograniczone źródło energii to Słońce. Więc żyj i daj żyć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leets a chińsczycy i tak mają was gdzieś IP: *.chello.pl 09.02.09, 18:26 ot co.. idźcie ich edukować lepiej, większą przysługę światu zrobicie..pod warunkiem że was nie zlinczują. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Chinczycy na pewno nie wykupia limitów CO2. 09.02.09, 18:52 Unia Europejska może żółtków pocałować w d**py. Za to zapłaca głupi Polacy. Ale za głupotę zawsze się płaci. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO2? 09.02.09, 18:48 Ładowarki trzeba wyjmować z gniazdka, żeby "ograniczyć ilość CO2 emitowany do atmosfery". Histeria oszołomów od "ocipienia klimatu" zatacza coraz wieksze kregi. A za idiotami stoją cwaniacy, którzy sterują tą histerią wokół CO2 i KASUJA GIGANTYCZNY SZMAL. Szmal placony za ludzkość naiwność i podatność na manipulację. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goo Re: Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO IP: *.chello.pl 09.02.09, 19:14 Chłopcze, ochłoń trochę. Normy oszczędności energii to akurat dosyć pozytywny wynik działania UE. Gdyby jeszcze zechcieli je wprowadzić do tych ton papieru które codziennie produkują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bavarian Re: Kiedy się skończy idiotyzm z ograniczaniem CO IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.09, 08:13 kapitanie, rozpracowaliscie swiatowy spisek. Teraz dostaniecie urlop zdrowotny w Ladku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: źą Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.09, 19:05 ja miałam w kontakcie z pół roku ładowarkę ;/ niedawno wyjęłam bo dowiedziałam się ze to zżera prąd (wcześniej myślałam że nie bo jakiś debil powiedział że nie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotreq Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.chello.pl 09.02.09, 20:06 Straciłaś 1zł. Zbankrutujesz :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bavarian Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.pools.arcor-ip.net 10.02.09, 08:10 Wytez swoj umysl, i postaraj sie pomnozyc ta zlotowke razy miliard. Ty jako typowy Polak myslisz, ze wszystko zaczyna sie i kreci wokol ciebie i twojej ladowarki, to jest problem globalny, rozumiesz? To niechodzi tylko o twoja polska katolicka ladowarke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.e-wro.net.pl 10.02.09, 08:51 A ile można by zaoszczędzić energii gasząc wszystkie podświetlane tablice i neony reklamowe? wszak wiadomo, że ludzie na nie nie patrzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Hipokryzja IP: *.e-wro.net.pl 09.02.09, 19:29 Czy mógłby mi ktoś napisać ile drzew rocznie trzeba ściąć i przerobić na papier aby wydrukować ulotki, plakaty i rożne takie bzdety reklamowe, a z których statystycznie 95% ląduje w śmieciach lub na ulicach bez czytania. Dlaczego Unia nie zabierze się za wszechobecne neony reklamowe zużywające więcej energii niż żarówki w naszych mieszkaniach. Tak zwana branża reklamowa w przerażający sposób przyczynia się do niszczenia środowiska (zużycie energii i papieru)i to w zdecydowanej większości bez celu (ludzie unikają reklam jak diabeł święconej wody) a jakoś nikt tej branży nie weźmie za dupę. Mi każą zmieniać żarówki na energooszczędne, oddawać papier na makulaturę czy wyjmować ładowarkę z kontaktu a tymczasem pobliskie centrum handlowe jest oświetlone tak, że jest tam w środku nocy widno jak w dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel UE też się tym zajmie 09.02.09, 19:54 UE też się tym zajmie. Nie bój się. Poza tym, uważam, że nadawałbyś się do KE. Masz mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
niezapowiedziany tylko o analizie pareto to chyba zapomnieli 09.02.09, 21:32 przeciez to wyglada na prostowanie bananow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swan i ja za coś takiego tym świrom w Brukseli IP: 89.174.254.* 09.02.09, 20:25 płacę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiwat urzędnicy! Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.elartnet.pl 09.02.09, 22:14 Ilość ściętych drzew na potrzebne dokumenty i opracowania, oraz papier toaletowy zużyty w kiblach przez urzędników mających problemy żołądkowe podczas delegacji, ilość mil wylatanych samolotami na zebrania, narady i konsultacje, palące się nocami podczas intensywnych prac badawczych światło w laboratoriach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta No nie do konca tak z tymi napieciami jak napisane IP: 204.153.88.* 09.02.09, 22:51 Tak sie sklada ze to dosyc znana mi dziedzina odkad zyjac w USA ciagle sie tym interesowalem. Sa zasilacze transformatorowe (nie przetwornice impulsowe!) ktore sie przelacza np. na dwa napiecia: 110V i 220V. Sam posiadam takie. Wcale nie jest potrzebny caly obwod do tego. Wystarczy zaledwie odczep na transforamtorze w polowie uzwojenia. Przelacznik zmienia to polaczenie (na odczepie lub na calym uzwojeniu). Nie mozna jednak sie zapomniec... no chyba ze zasilacz jest wyposazony w elektronike rozpoznajaca napiecie i sam sie przelacza. A prawda jest natomiast, ze przetwornicowe zasilacze i ladowarki sa wiele tansze. Sa one takze lzejsze i lepiej rozpoznawac je po wadze a nie po ksztalcie jak sugeruje autor (transformator moze miec bardzo roznorodny ksztalt). Zasilacze i ladowarki z prostym transformatorem sa dosc ciezkie i jest to wyczuwalne w reku. A tak na marginesie to z zawodu bedac elektronikiem (po studiach) cos tam jeszcze pamietam z zasad dzialania tych urzadzen. Kiedys sie tam cos projektowalo. Dzis to juz tylko hobby bo zawod wykonywany jest dosc inny :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektromechanik Re: No nie do konca tak z tymi napieciami jak nap IP: *.pool.einsundeins.de 10.02.09, 15:20 Kolego widac po tym tekscie,ktory tu wypociles duzo zajec na studiach opusciles.Prosze wiec nie mac ludziom w glowach i zamiataj ulice w Stanach ,tak aby do CO2 sie nie dolaczyl tez KURZ od Twojej miotly.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotin Ładowarki do komórek pod lupą UE IP: *.185.jawnet.pl 09.02.09, 22:54 A jak pod tym względem prezentują się Blackberry?Czy ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabiene niech UE zrezygnuje najpierw z jednej z siedzib! IP: *.gprs.plus.pl 09.02.09, 23:26 koszt jednodniowego posiedzenia w Strasbourgu - to jak podano - pół miliarda dolarów rocznie...a tak dbają o nasze oszczędności; czysta hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR$ Ja bym sugerowal by rowniez IP: *.adsl.inetia.pl 10.02.09, 00:24 ustandaryzowac wtyczki i napiecia tak aby kazdy producent telefonu GSm musial go wyposazyc w odpowiednie gniazdo do ktorego pasowalaby uniwersalna ladowarka. Po co mi 10 ladowarek do telefonu? Mam juz tyle... A tak telefony i ladowarki sprzedawano by osobno - ograniczenie produkcji ladowarek o 70% to by dopiero wplynelo pozytywnie na srodowisko... to samo sugerowalbym zrobic z zasilaczami do laptopow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NieZaPędemOwczym kolejny szołomski artykół o CO2 IP: *.piaseczno.robbo.pl 10.02.09, 01:31 Od dawna wiadomo, że to nie CO2 tylko para wodna i metan jest głównym gazem ciplarnianym, CO2 tylko stabilizuje. Ruch płyt tektonicznych uwalnia miliardy CO2 do atmosfery i to dzięki temu nie mamy lodowców aż do równika. Ile miliardów euro wydano by nas obskubać, pomyślcie wystarczy wydać to na energie odnawialne, a nie zdzieranie z nas. Socjał przerodził się w obrońce przyrody, ciekaw jestem kiedy ktoś kopnie w to pseudoekologiczne dupsko raz a porzadnie. Najgorsze jest to, że taka Białoruś, Rosja, Chiny, USA mają w dup..e CO2 i przez najbliższe 40 lat ich świadomość się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś