madohora Re: Limeryki 25.01.21, 20:59 Pewien pan z Ameryki Wciąż dopinał tupeciki Raz zawiał wiatr Tupecik spadł Lecz nie zdradź go przed nikim Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.01.21, 16:45 Pewni ludzie z Wisły Małej Covida się nie bali Pojechali na zabawę Co było niezgodne z prawem I mandaty tam dostali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.01.21, 21:22 Pewien pan z Pilicy Miał niewypał w piwnicy Saperzy przyjechali Bomby rozbrajali Lecz prasa o tym milczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 28.01.21, 18:20 Pewna pani z Paniówek Lubiła uprawiać ogródek Roślin miała wiele Tu róża a tam ziele Lecz nie mogła pozbyć się mrówek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.21, 19:24 Pewna pani z Brynku Stanęła w Tworogu na rynku Ludzie gadali Że nie wiedziała co dalej Chyba była pod wpływem trunku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.21, 21:51 Pewien pan z Borowej Wsi O wielkiej miłości śni Lecz czy ją spotka Pogania go ciotka Lecz jemu "to wisi" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.21, 21:58 Pewna pani w Bujakowie Pracowała na budowie Dobra była W tym co robiła Mnie ten pomysł chodzi po głowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.21, 18:15 Pewną panią z Czechowa Często bolała głowa Nie pomagały doktory Nie pomagały znachory Czy na inne leczenie była gotowa? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.21, 19:52 Pewien pan z Sosnowca (Nawiasem mówiąc czarna owca) Wciąż trwonił pieniądze Miał dzikie żądze A potem wyprowadził się do Krosna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.21, 21:00 Pewna pani z Łaz Płakała cały czas Nikt nie wiedział czemu Narobiła dymu A ona chciała pojechać na złaz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.21, 21:43 Pewien pan z Ludyni Całe życie bał się świni Żadna terapia nie dała rady Gdy widział świnię był cały blady Teraz rodziców o to wini Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.06.21, 11:37 Super limeryk a nie to co wyprawiają nasi piłkarze razem z trenerem Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 16.06.21, 13:08 To dość trudna sztuka... Ma swoje zasady. Na tym polu to moja premiera... 🙂 3.Była dziołcha roz z Nikisza, co zjodała filmu klisza. Byłaby z tego afera, dzisioj leci z komputera. Jeszcze ło ni wom napisza. 😊 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.06.21, 13:11 Co do zasad - z zasady nie przestrzegam. Bo nie chce mi się liczyć wszystkich sylab aby było prawidłowo. To nie konkurs. To tylko zabawa. Ważne aby były zachowane rymy w odpowiednim szyku Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 16.06.21, 13:34 5. Boła dziołcha w wsi Laliki, co kochała wprost koniki . Żeby jeszcze było fajni, sama zamiyszkała w stajni. Miała ku nim pociong dziki...🙂 Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 16.06.21, 13:51 A to dopisek ło ty lipście z Rykoszyna... 6. Znom dziywucha z Rykoszyna, mały wsi kole Cieszyna. Niy udała sie "naprawa". Kogo kocho - to JYJ sprawa. Byle szczynśliwo ptaszyna... 😉 Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 16.06.21, 15:32 To moj dopisek do dziołchy z Łaz... 8.Pisza ło ty pannie z Łaz, co chciała jechać na złaz. Na Dunajca zdąży spław, kedy go przepłynie wpław. Spotkajom sie wszyscy wraz... 😊 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.06.21, 20:58 Pewna pani z Bytomia Robiła zakupy co dnia Sprawa nie była jasna Jeździła na drugi koniec miasta Bo trzymała tam konia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.06.21, 21:05 Pewnego doktora z Tarnowskich Gór Stawiano wszystkim za wzór A on skrywał tajemnicę Jaką przemilczę A poza tym to był gbur Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.06.21, 15:01 A ja w międzyczasie tak: W hotelu w Smokowcu Nowym Kabaret mają gotowy O tym już wie wielu Niedźwiedź gościł w hotelu Bo to był gość honorowy Odpowiedz Link
bobik-jedyn Re: Limeryki 17.06.21, 18:45 Jeszcze dwa słow ło medyku z Tarnowskich Gor... 10. Jo se robia do Gór trasa, do doktora - fest gburasa. Chocioż to niy jedyn minus, że łon straszny je ordynus, to fachowiec piyrszo klasa... 🙂 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.06.21, 18:48 Pewien proboszcz z Wielowsi O majątku wielkim śni Chce go szybko zdobyć Już nie wie co robić A wierni są na niego źli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.06.21, 21:43 Pewien Jan z Koziej Wólki Do papierosów skręcał bibułki Miał ich cały stół Lecz to tylko pół Bo za dużo wypił wódki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.06.21, 13:25 Pewien pan znad rzeki Łyny Urządził sobie imieniny Policja przerwała zabawę Bo to niezgodne z prawem I jeszcze dostanie (od żony) w łepetynę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.06.21, 14:44 A czy wiesz, że sobota To nie to że czeka cię robota Dla nas to może nudne Bo oznacza miejsce odludne Dla XVI wiecznego chłopa Sobota - w XVI wieku była synonimem miejsca odludnego, odosobnionego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.06.21, 15:42 Nie wiem czy mój pies* To nie jest jakiś bies Ludzie złoci Ciągle psoci Co z nim nie tak jest?! *Nie mam jeszcze psa, bo ze względu na mój obecny tryb życia zwierzak by się tylko męczył. Chociaż czytając o rasach psów znalazłam idealnego kandydata dla mnie - jest wesoły, nie traci włosa i bardzo lubi podróże. Gdzie jest haczyk? W cenie - w Polsce jest tylko jedna hodowla tej rasy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.06.21, 20:44 Nie wiem czy to mi wyszło Zapaliłam ognisko I wcale nie dla draki Upiekłam ziemniaki I to by było wszystko Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.21, 23:44 Ku przestrodze On był bardzo młody Więc ciągle skakał do wody Robił tak cały czas Aż ten jeden raz Złamał kręgosłup i nogi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.21, 21:23 Pewien pan z Sowic Usłyszał dobry wic Chciał go przekazać dalej Niestety "spalił" Teraz nie mówi nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.21, 23:27 Nie wiem co ty powiesz na to Że mamy upalne lato Słońce grzeje jak szalone Ludziki chodzą spocone A ja się pytam za co to - za co?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 07.07.21, 17:39 Pewien pan wyjechał w Świat By się pozbyć swoich wad Myślał co to będzie Leczył się wszędzie Lecz coś chyba poszło nie tak.... Odpowiedz Link