azaheca 20.02.08, 16:21 Do klikania was zapraszam akcję drzewną tu ogłaszam azaheca.posadzdrzewo.pl/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.02.08, 10:33 Ja w swoim życiu "las" posadziłam Że do dziś rośnie bardzo się zdziwiłam Lecz wirtualne też już zasadzone Zaraz się rozejrzę, w którą link posłać stronę Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.02.08, 11:19 Też już drzewko zasadziłam Krótko w sadzie zabwiłam Więc klikajcie niech mi rośnie Duże bedzie tak przy wiośnie? madohora.posadzdrzewo.pl/ Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.02.08, 11:57 Dzrewko, drzewko cały sad O dziś listek z niego spadł Jak na reklamie leciał taaak szybko A ja podlewać będę to drzewko Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 07.03.08, 18:18 Parę osób w sadzie było Ale drzewko się zgubiło Odpowiedz Link
balzack Re: Akcja posadź drzewo 15.03.08, 13:58 Przez pomyłka podloł żech jakieś dwa drzewka. Chyba dobrze żech zrobił? Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.04.08, 16:12 U Azy już wyrósł cały, gęsty las A u nas cisza przez jakiś czas Odpowiedz Link
balzack Re: Akcja posadź drzewo 23.04.08, 18:39 Niy wiym czy aż tyla tu trzeba Jo z rozpyndu podloł dwa drzewa Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 27.07.17, 19:44 Wycinamy w realu a sadzimy wirtualnie Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.03.21, 19:52 BRAK ZGODY NA WYCINKĘ DRZEW MOŻE PRZESZKODZIĆ W BUDOWIE FABRYKI - Wyborcza - 22.03.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 13.04.21, 16:24 EKSPERCI. TO POWINNY BYĆ POMNIKI PRZYRODY - Wyborcza - 13.04.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.12.21, 12:45 NA ALEI KORFANTEGO SADZĄ DRZEWA - www.nettg.pl - 03.12.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 07.01.22, 15:29 PROTEST POD SIEDZIBĄ LASÓW PAŃSTWOWYCH. CHCĄ RATOWAĆ DRZEWA W REZERWACIE MADOHORA - Dziennik Zachodni - 07.01.2022 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 15.01.22, 17:26 NADLEŚNICTWO W KARPATACH OBIECAŁO NIE WYCINAĆ POMNIKÓW PRZYRODY ALE JE WYCIĘŁO. PRAWDZIWA TWARZ LP - www.oko.press - 15.01.2022 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 06.03.22, 17:30 KATOWICE. PRZY ALEI KORFANTEGO ZOSTANĄ ZASADZONE KOLEJNE DRZEWA - Wyborcza - 06.03.2022 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 04.09.23, 21:33 DRZEWA POKRYTE PAJĘCZYNAMI - Interia - 04.09.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 13.11.24, 21:59 SUM PLANUJE ROZBUDOWĘ. POD TOPÓR PÓJDZIE PONAD 300 DRZEW - Wyborcza - 13.11.2024 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 09.05.25, 13:52 WIELKA BRYTANIA. DWÓCH MĘŻCZYZN UKARANYCH ZA ŚCIĘCIE ZABYTKOWEGO DRZEWA - www.independent.co.uk - 09.05.2025 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 14.05.25, 18:20 NIELEGALNA WYCINKA DRZEW W KATOWICACH - www.tvp.pl - 14.05.2025 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 14.05.25, 18:40 KACZKA ZAŁOŻYŁA GNIAZDO OBOK PALMY - www.katowice24.info - 15.05.2025 Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 21.02.08, 12:20 Sodzcie dziołchy, niy zaszkodzi. Jo mom bardzo złe doswiadczynia zwionzane z takom akcjom. W Polsce jes za dużo ludzi(?) ftorym mode drzewka przeszkadzajom. Posadziłech dziesiontki (bez przesady), przeżyły niyliczne. Po krotkim czasie stoły ino kikuty, a mie uo mało co szlag trefioł. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.02.08, 13:02 A te co ja sadziłach w czasach szkolnych jeszcze stojom. Trocha zaniydbane ale noyźle sie czimiom. Rosnom tam jak sie jedzie z Nikisza na Wilhelmina. Łostatnio latym mie coś pizło i szłach od cmyntorza w strona Wilhelminy tymi skrotami przez te chaszcze i bardzo żech sie zdziwiła że łone tam jeszcze som i że tak wyrosły. Odpowiedz Link
azaheca Re: Akcja posadź drzewo 21.02.08, 22:48 Madohoro,dębczak zadbany odwiedzony i podlany Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.02.08, 17:56 azaheca napisała: > Madohoro,dębczak zadbany > odwiedzony i podlany Dziękuję, myślę że przy wiośnie Duży i piękny wyrośnie... Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 22.02.08, 11:23 Niy czaskej sie po takich dziurach, dziołcho. Jeszcze cie ftoś napadnie Ale chacharow na Wichelminie pono jusz niyma, pra? A te drzewka sadziyłech na Dombrowce. Uostatnio sie tam tela gorolskij gawiedzi prziprowadziyło, patologiczny elymynt wysiedlony chyba z pod Wszawy i to jejich smrody siejom bajzel i spustoszynie. Pozatym ekologia w Polsce jes jeszcze w pieluszkach Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.02.08, 17:59 Ja wiym ale to było ino roz i niy lotałach tam sama. Przyszło mi z Cmyntorza lecieć na Szopynice a przeciyż zanim bych doszła pod Szpital Górniczy to to już była połowa drogi do Wilhelminy. A na cmyntorzu koniecznie musiałach zrobić zdjyńcie tego grobu powstańców. Wiysz, że do dzisiej harcyrze ło niego dbajom? Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 23.02.08, 11:07 Wiym, że na jonowskym cmyntorzu taki grob jes. Som zresztom chyba na wszyskich ślonskich cmyntorzach take groby. Do mie to niy tymat. Ci biydni ludzie (Ślonzoki), dali sie piyknymi obietnicami i grozbami zagonić do bratobójczyj walki, z keryj profit ino Poloki czerpali. My zostali nojwiynksi-przegrani Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 23.02.08, 11:21 Mie rozchodzi sie o to, że sie o tym zapomino. Niy godom o nos ale nawet przy ty cały awanturze o Nikisz noy pamiynto sie o takich rzeczach. Rynek, familoki i gitara. Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 24.02.08, 11:33 Czymu sie zapomino, abo niy chce uotym wspominać. 86 lot rzondzom Poloki u nos. Dostali porzondnie urzondzony, bogaty Ślonsk. Zajechali niy ino nasz kraj, wykonczyli morale naszego narodu, nasza tradycja, kultura a dali nom kultura Zagłymbia, k. złodiejstwa, k. kantow i szabrownikow, przeklynstw i gorzoły. To z jejich "kulturom" tak nisko my spadli. Twierdzom ze my tego chcieli... Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.02.08, 15:37 No niystety dlo mnie musza sie z Tobom całkiym zgodzić. No cóż, mie tyż takie grobowce, pomniki niy wzruszajom ale to zdjyńcie i niy ino to było mi potrzebne w konkretnym celu. Lotałach tyż wtedy po niy istniejących "Plantach" i "Bolinie" co by tam tyż pora zdjyńć popstrykać. Bo niy wiym co z tego wyjdzie ale żech sie tak umyśliła, że jak wszyscy sie kryncom w kołko i niy wiedzom co zrobić to może jakoś tyn Nikisz zapromować w trocha inny sposób. Już to po leku robia,ale taki jedyn z innych rejonów to mi napisoł, że to jest dzielnica jak z horrorów. Mody jest toch mu pozornie odpuściła, bo niystety "aluzju nie poniał". Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 25.02.08, 17:10 Ta droga cos niom szla to jo jeszcze za bajtla pamiyntom.Byla fajno szyroko,ze 3 m miala po bokach rosly akacjte,wasypano byla czornym zwirem.Na kolach my tam jezdzili,nojpierw prosto,trocha z gorki i pod gora nawrot przy kamieniorzu.Z prawy strony byl niby strumyk kery sie lod (Plonacego i dymiacego wulkanu czyli) chlody(kero wodom gasili) ciagnol,pod drogom i dali,potym rulom do Bagra.Na ta aleja,bo wtedy mozna bylo tak powiedziec,godali Rozbana,ale czymu i poco to usypali to niywiem.Jedynie moga przypuszczac ze przciw wodzie,bo Bager kaj my sie chodzili kompac dos czynsto wylywol.Tom drogom cale zycie rodzina Wybrancow do roboty na ogrodnictwo chodzila,kaj do dzis ludzie kwiotki na groby kupuja.Niy slyszolech zeby tam komus krzywda zrobili,chociorz niy wiym jak to tam tera wyglondo. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.02.08, 17:37 Żodny krzywdy niy robili, tak dali w krzokach stoł jakiś chop i chyba se popijoł piwo abo coś inszego.Wyglonoł bardzi na takiego co by potrzebowoł pomocy niż co by wtoś na niego napod. Staw jest zadbany i pisze "własność prywatno". Nawet tam wtoś stoł i ryby łowił. Odpowiedz Link
kefirowa Re: Akcja posadź drzewo 26.02.08, 10:42 Ja też w tym sadzie byłam I do drzewko posadziłam Sadz wyrośnie nic się nie martw Ja co dziennie je podlewam Odpowiedz Link
azaheca Re: Akcja posadź drzewo 26.02.08, 20:24 Może za często je podlewamy? jeszcze na listkach powstaną plamy ale podobno dla drzewka zdrowo podlewać często wodą sodową Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 27.02.08, 09:00 Jakeś 10 lot tymu prziwioszech z Reichu mieszek fajnych żołyndzi (eichlow), ze bardzo starego, zdrowego drzewa, bo ino take sie nadawajom. Jezdziyłech po okolicy miyndzy Szopiynicami i Siymianowicami na kole i kaj widziolech fajne miejsce tam wraziyłech Eichla. Wyrosły. Niy wszyske, ale dużo. Pielyngnowołech je nastympne 5 lot i szlag mie trefioł, jakech połomane uoglondać musioł. Do 2006 przeżyło moze 15 sztuk, i chyba rosnom. Downo żech Ślonska niy uoglondoł, może w tym roku mi sie udo uobejrzeć jak te pora Eichow sie żyje...abo i niy Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 27.02.08, 17:12 Drzewko potrza pielyngnować Żeby sie pod ciyniym schować Jak jest wielie to radośnie Ale samo niy wyrośnie Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.02.08, 10:02 I tu masz całkowitą rację. A czy ja cię uraczyłam tekstem "O dwóch wiewiórkach"? - i to nie jest żadna bajka, jak nie to ci go napiszę. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.02.08, 17:38 Opowieść o dwóch wiewiórkach Dzioło sie to wszystko chyba tak pod koniec lot siedymdziesiątych. Jak sie już okozało, że Nikisz to zabytek i niy do sie go wyburzyć, to sie wtoś umyślił, że skoro jest już kryte lodowisko, boisko, pływalnia no i Bolina to zrobiom z Nikisza Ośrodek Sportowy. W końcu był jeszcze taki kawałek co go szło bezkarnie spieprzyć, bo niy był zabytkiym. Prawie "Naprzód - Jonow" był na fali, bo chopcy pora lot pod rząd dobrze grali w tego hokeja. A jeszcze dziołszki na łyżwach tyż miały jakieś sukcesy. No to se umyślili, że wybudujom drugie lodowisko. A co jak szaleć to szaleć. Ogrodu już niy było ale tam przy banach rosły jeszcze jakieś krzoki i takie dwa wysokie drzewa, niy pamiyntom już teraz czy lipy czy topole.(dziś by miały sto lot jak niy wiyncy)Jak trza było kłaść fundmynty pod to lodowisko to zapadła decyzja, że te krzoki i drzewa trza powycinać. Zebrała sie ekipa, no i zaczyli swoja robota. Ale jak przyszło do tych wysokich drzew, to sie okozało, że tam jest gniazdo a w nim dwie wiywiórki z modymi. Konsternacja. Robotnicy próbowali te wiywiórki wypłoszyć, ale one tak jak te ludzie na Giszowcu jak im burzyli te domki, niy chciały sie przeniyść.Te robotniki tyż za bardzo sie niy garnyli co by te drzewa ścinać. Jak sie na Nikiszu dowiedzieli to zaroz pół Nikisza przyleciało pod te drzewa i dali bronić tych zwierzątek. Dzioło sie to wszystko w czasie jak Giszywald sie tracił, straciły sie Planty to sie ludziom rozchodziło. No wtedy niy było jeszcze żodnych ekologów, to sie tyż żodyn niy przywiązoł do drzewa ale pozbiyrali ty ekipie te narzyndzia i niy chcieli dać. Trocha to trwało. W końcu przylecioł skąś taki jakiś ważny chop, coś tam bebloł ale nic niy wskóroł. W końcu zadzwonił kaś do Katowic. Za jakiś czos z Katowic przyjechoł jeszcze ważniyjszy chop. Posuchoł, popatrzył i pedzioł: - A czym wy mi tutaj dupę zawracacie. Wy mnie z takiego powodu jak wiewiórki ściągacie z Katowic. Ścinać. I nic nie gadać. No i...roboctncy ścięli oba drzewa. Te stare wiewiórki może i sie uratowały, ale te młode na pewno zginyły bo nawet niy miały kaj uciyc, ścinali wszystko jak leci. Post sciptum: A teraz sadzimy drzewka i bronimy zwierzątek Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 29.02.08, 20:55 Uwaga! dzisiaj i jutro mocno bedzie wialo. Zeby nam drzewek nie powyrywalo. Bardzo mocno bedzie wialo. Niech sie drzewka trzymiom smialo. Odpowiedz Link
cirano Re: Akcja posadź drzewo 01.03.08, 13:41 Wywiorki na Nikiszu, niy pamiyntom żebych kejś widzioł. Smutno historia, ale wierza że prawdziwo. Gorolskim komunistom nic niy boło swiynte. PAmiyntom Bolina w dwoch fazach. Jako osrodek sportowo-rekreacyjny i niydugo potym, ściyk. Godali starzy ludzie: gorol niy czowiek. Sto razy sie to potwierdzyło Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.03.08, 15:01 Pamiętasz? Na ulicy Nałkowskiej. Obok starego lodowiska, odkrytego, takiego za murem z czerwonej cegły było coś na kształt parku. Wszystko było otoczone takim niskim murkiem z czerwonej cegły i zielonymi sztachetami.Niedawno szukałam jakiegoś zdjęcia ale nikt nie ma czegoś takiego.Wchodziło się tam przez taką zieloną bramkę.Tam na terenie tego parku był też brodzik dla dzieci.A w jednym miejscu było coś co mpogło być "górką", w każdym razie zimą jeździliśmy tam na sankach.Nie chodzi o tę górkę łączącą się z torami.Jesienią pod płotem robiło się ogniska i piekło ziemniaki. Dookoła rosło masę drzew - już w tym okresie, który ja pamiętam było to miejsce trochę zaniedbane, tzn. dość zarośnięte, ale chodziliśmy się tam bawić. Stało też kilka ławek, gdzie kobiety chodziły sobie poplotkować a mężczyźni albo pokurzyć albo wypić jakieś piwo. Jak przez mgłę pamiętam jakiegoś sąsiada, który zawsze tam palił fajkę. Myśmy na to mówili "Ogród". I właśnie tam, pomiędzy tymi drzewami - nie wiadomo skąd przyszły - ulokowały się wiewiórki. Historia jest autentyczna. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.04.18, 18:33 MIESZKAŃCY ALARMUJĄ, ŻE W KATOWICKIM PARKU LEŚNYM TRWA WYCINKA DRZEW - Wyborcza - 21.04.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 13.09.18, 17:23 Taaa...uwielbiam takie akcje. Najpierw wycina się w pień starodrzew a potem nagle robi się akcję - posadź drzewko. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 13.09.18, 17:45 Ktoś by się musiał walnąć łbem o stare dęby Bo ta droga nie tędy - nie tędy! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.01.19, 21:50 Najpierw wycinany drzewa A potem o sadzeniu ich ktoś śpiewa Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 24.10.19, 18:43 Ludziom się już w głowach poprzewracało. Podlesie zawsze było terenem rolniczym (działy specjalne były tylko na Podlesiu). Teraz pobudowano nowe domy, nowe osiedla i nagle ludziom zieleń zaczyna przeszkadzać. Jeżeli rzeczywiście te drzewa są zagrożeniem to może można je popodcinać a nie zaraz wycinać. A poza tym przez tyle lat nie przeszkadzały i naraz przeszkadzają.... Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 05.11.19, 16:03 MIASTO CHCE WYCIĄĆ PRAWIE 100 DRZEW W PANEWNIKACH - www.katowice24.pl - 05.11.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 15.11.19, 14:28 MIAŁA BYĆ WYCINKA PRAWIE STU DRZEW PRZY DRODZE W PANEWNIKACH. MIASTO ODPUSZCZA - www.katowice24.info - 15.11.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 23.01.20, 18:48 Zapomnijcie o ogrodach moi drodzy Bo wam wytną zaraz cały pas zieleni Kogo jakieś drzewo dzisiaj obchodzi Gdy już supermarket gdzieś się mieni Napisze dziennikarz - patrzcie jak Śląsk się zmienia Muszą być dobre słowa, takie pod publiczkę A patrzysz wokół - betonowa pustynia Ja dalszy ciąg - na razie przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 10.02.20, 11:09 Ciekawe gdzie jeszcze rosną jakieś drzewa. Przykład z rynku. Wycięto stare, a te "nowe, lepsze, zdrowsze" nie przyjęły się. Po prostu zwyczajnie "zdechły" Gdzie sens, gdzie logika. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.04.21, 16:14 ZACZERPNIJMY Z PSZCZYŃSKICH LASÓW - www.pless.pl - 25.04.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 26.04.21, 17:23 Czy pan architekt jest już tak oderwany od rzeczywistości, że "nie wiedział". Powiem więcej tam są zasypane stawy - za kilka lat mieszkańców będą męczyć reumatyzm i inne schorzenia związane z wilgotnością terenu. A druga sprawa - na Dolinie Trzech Stawów już powstają mieszkania. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.04.21, 14:21 WYCIĘTO DRZEWA POD BUDOWĘ NOWEGO NIKISZOWCA I DROGI. SŁYNNY ARCHITEKT JEST OBURZONY - Dziennik Zachodni - 29.04.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.05.21, 13:48 ZROŚNIĘTE DRZEWA. NASI PRZODKOWIE ODDAWALI BY IM CZEŚĆ - Nasze Miasto - 25.05.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.07.21, 17:12 LAS MURCKOWSKI POD OCHRONĄ - Dziennik Zachodni - 25.07.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 01.10.21, 11:05 MIESZKAŃCU OSIEDLA PRZY ULICY DASZYŃSKIEGO PROTESTUJĄ PRZECIWKO WYCINCE DRZEW - Nasze Miasto - 01.10.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 08.05.25, 17:49 PRAWIE 1200 DRZEW NASADZONO W KATOWICACH - www.infokatowice.pl - 08.05.2025 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 08.05.25, 17:55 BLISKO 1200 NOWYCH DRZEW W KATOWICACH - Moje Katowice - 08.05.2025 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 14.05.25, 18:38 PALMY WRACAJĄ NA RYNEK - www.nettg.pl - 14.05.2025 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 10.02.20, 11:12 W SIEMIANOWICACH POSADZĄ 10 000 DRZEW - Radio Kielce - 10.02.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.02.20, 18:36 PROTEST PRZECIWKO WYCINCE KASZTANOWCÓW NA ULICY RACIBORSKIEJ - Nasze Miasto - 22.02.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.02.20, 18:44 PROTEST PRZECIWKO WYCINCE DRZEW NA RACIBORSKIEJ - Wyborcza - 22.02.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 27.02.20, 18:28 O Klimacie ktoś tu śpiewa Lecz na potęgę wycina drzewa Nocą chodzą drwale z piłami A ktoś chorobą drzew nas mami Wczoraj czytałam o drewnianej mafii Może wytłumaczyć ktoś mi to potrafi Bo na zrozumienie jestem "za mała" Ale cóż tam. Nie będę się czepiała. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 05.03.20, 17:25 RYNEK W KATOWICACH PEŁEN TULIPANÓW - Wyborcza - 05.03.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 05.03.20, 17:31 Taaa.....najpierw powycinano ileś setek drzew a teraz ktoś się chwali, że posadzi kwiatuszki Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 09.03.20, 19:44 Katowice - "Miasto Ogrodów" - Ech, Katowice - najbardziej zielone miasto w Polsce - Ech! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 04.02.19, 22:29 📰 WYCINKA DRZEW W KATOWICACH WZBUDZA KONTROWERSJE - Dziennik Zachodni - 31.01.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 12.02.19, 22:40 DRZEWO - DREWNO - DRZEWO WYSTAWA W NAKLE ŚLĄSKIM - Wyborcza - 12.02.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 19.04.19, 14:29 DLACZEGO LEŚNICY KARCZUJĄ LAS W KATOWICACH - Wyborcza - 19.04.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 15.05.19, 12:41 DĄB POWSTAŃ ŚLĄSKICH - Radio Katowice - 15.05.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 30.05.19, 18:01 Poważnie? Lotnisko funkcjonuje już wieki i nagle komuś się przypomniało?...Taki jeden lata po nocach to może mu drzewa przeszkadzają Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.07.20, 13:05 KATOWICE POSADZĄ NOWE DRZEWA Z APLIKACJI - www.portalkomunalny.pl - 03.07.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.12.20, 17:13 MIASTO ZGŁASZA WYCINKĘ DRZEW NA POLICJĘ - www.infokatowice.pl - 22.12.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 24.11.22, 14:47 Nie, nie, nie stanowczo NIE. Pewno ci co się wprowadzili. Na Nikiszu od wieków była tzw. Alejka czyli alejka spacerowa obsadzona drzewami i kilka miejsc (których niestety już nie ma (Ogrod) gdzie rosły nie tylko drzewa). Lata temu zlikwidowano go ze względu na lodowisko. Wówczas też wycinano drzewa!!! A potem krzyki i płacze nad ochroną klimatu. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 07.02.23, 00:18 NOMINACJE W KONKURSIE NA EUROPEJSKIE DRZEWO ROKU - www.msn.com.pl - 06.02.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 10.02.23, 19:22 DLACZEGO DRZEWO W PARKU KOŚCIUSZKI ZOSTAŁO WYCIĘTE - www.wkatowicach.eu - 10.02.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.03.23, 22:08 ULICA STAWOWA W KATOWICACH ZOSTANIE ZAZIELENIONA - Radio Katowice - 21.03.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 21.03.23, 22:16 STAWOWA BĘDZIE ZNOWU ZIELONA - Dziennik Zachodni - 21.03.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.05.23, 15:49 350 DRZEW ZOSTANIE ZASADZONYCH W KATOWICACH - www.infokatowice.pl - 29.05.2023 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.12.20, 17:51 W KATOWICACH WYCIĘTO STULETNIE DRZEWA - Gazeta - 22.12.2020 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.03.08, 14:51 Wiało, wiało i dmuchało Samochody wywracało Powywracało drzewa, konary Czy to z powidu jakiejś kary? Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 03.03.08, 20:27 KLIK Za te wyciete,kaj wiewiorki byly. Jo pamietom to miejsce. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 04.03.08, 11:15 A cirano niy dowierzoł, że na Nikiszu mogły być wiewiórki. Przynajmi jedyn co to tyż pamiynto. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 08.03.08, 01:30 Jak niy zoboczy to niy uwierzy. Niektore typy tak majom. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 08.03.08, 11:09 Posmutnieją jego łoczy Już wiewiórek nie zoboczy Może jeszcze na Bolinie Piechty z nimi kaś sie minie Chociaż czesto tam latałam Tam wiewiórek nie widziałam Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 08.03.08, 11:12 Bolina Jest zagajnik za to w lesie Zapach konwali w maju się niesie Jak tam wchodzę śmieje mi się mina Bo legenda o "Kwiecie Paproci" mi się przypomina Pewno wam się tym narażę Ale miejsca wam nie zdradzę Dla was drzewa, ławka, fajka... A to bedzie tylko moja bajka... Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 15.03.08, 23:16 KLIK-Drzewa – nawet jeśli nie były stworzone dla człowieka, są oddane mu i posłuszne, niemo godzą się na wszystko, nawet na spalenie. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Akcja posadź drzewo 31.03.08, 22:29 Chyba wszyscy juz wiecie, sadzimy drzewka na calym swiecie. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 29.04.08, 17:36 A ja ogródek zaniedbałam Wszędzie lecz nie po krzakach latałam!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 30.04.08, 09:17 Latam z d... tu i tam I z ogródkiem mam kram Odpowiedz Link
madohora2 Re: Akcja posadź drzewo 08.10.13, 22:34 Ciekawe ile tych drzew posadziliśmy? Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 06.06.14, 21:29 WYBIERAMY DZRZEWO ROKU - Radio Katowice - 06.06.2014 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.11.14, 17:09 W realu wycinamy A w necie nasadzamy Nie zrozumiem tego Mój drogi kolego Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 30.05.19, 18:30 Najpierw Tauron, teraz Aeroklub. Za chwilę każdy będzie zgłaszał wycinkę drzew - bo mu na przykład zasłaniają okna od sąsiadów Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.06.19, 22:35 "Władze lotniska" nie mają nic do powiedzenia - to jest teren Lasów Państwowych!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.06.19, 23:47 Kiedy w końcu ktoś przestanie trzebić to miasto z drzewostanu i gdzie są ci wszyscy, którzy w innych sytuacjach protestują. Bronią foki czy inne zwierzaki ale jak coś się dzieje pod ich nosem to jakoś ich nie widać Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.06.19, 11:57 A ja naiwnie myślałam, że na rowerze przyjemniej się jedzie w cieniu drzew. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.06.19, 12:29 KATOWICE ZIELONĄ STOLICĄ EUROPY - www.infokatowice.pl - 22.06.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.07.19, 16:50 Kolejny skandal z wycinką drzew! A tłumaczenia z serii wycięliśmy ale przecież posadzimy. O co wam wszystkim chodzi już nam wychodzą bokiem!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.01.21, 19:38 Ta...ale stuletnim kasztanowcom to już życia nie wróci. Poza tym wkurza mnie taki tok myślenia - wytniemy drzewa. A za chwilę akcja - "sadzimy nowe drzewa" a to dęby z jakiejś tam okazji a to jakieś amerykańskie klony itp; Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.02.21, 19:46 MIASTO WYTNIE DRZEWA PRZY OSSOWSKIEGO - www.infokatowice.pl - 18.02.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 18.02.21, 20:03 WYCINKA DRZEW W KATOWICACH - Dziennik Zachodni - 18.02.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 26.02.21, 16:17 PONAD 70 DRZEW MA PÓJŚĆ POD TOPÓR W ŚRÓDMIEŚCIU KATOWIC - Dziennik Zachodni - 26.02.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.03.21, 20:00 Niech się właściciel tak porządnie walnie w łeb Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 12.04.24, 15:58 OTRZYMAJ SADZONKĘ DRZEW - www.wkatowicach.eu - 12.04.2024 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.03.21, 23:11 Zagrożeniem jest sam basen postawiony na skażonym terenie. Ciekawe czyj to był taki genialny pomysł. Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 05.03.21, 17:12 Państwo mamy z kratonu Katowice - z betonu Do tego grasuje tu Freedy z koszmaru Co drzewa wycina tak po o o o mał u u u Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 05.03.21, 18:06 RADNI CHCĄ WSTRZYMAĆ WYCINKĘ DRZEW - Wyborcza - 05.03.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 12.03.21, 16:40 ILE W KATOWICACH WYCIĘTO DRZEW W 2020 ROKU - www.infokatowice.pl - 12.03.2021 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 12.03.21, 17:05 Na potęgę wycinają drzewa Dziś płaczemy nad klimatem Wiosną, zimą oraz latem Smog nam wisi nad miastami Już codziennie. Nie czasami Węgla już nam nie potrzeba Więc co robimy - na potęgę tniemy drzewa wspomnę że był taki czas Że człowiek szanował las! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 27.04.24, 15:34 KOLEJNE DRZEWA POD TOPÓR - www.tvp.pl - 27.04.2024 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 03.08.19, 12:35 W SPRAWIE WYCINKI DRZEW W PARKU ŚLĄSKIM WSZYSCY GRAJĄ NIE FAIR - Wyborcza - 03.08.2019 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.04.15, 18:45 [url=http://www.radio.katowice.pl/zobacz,10899,Nie-bedzie-silowni-i-ogrodow-wertykalnych.html#.VTu-0CHtmko]NIE BĘDZIE SIŁOWNI I OGRODÓW WERTYKALYCH NA RYNKU - Radio Katowice - 25.04.2015[/size][/url] Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.04.15, 18:45 NIE BĘDZIE SIŁOWNI I OGRODÓW WERTYKALYCH NA RYNKU - Radio Katowice - 25.04.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 25.04.15, 18:47 LAS EUROPEJSKI - Nasze Miasto - 25.04.2015 Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 28.05.15, 09:40 Nie widzę sensu w sadzeniu wirtualnych drzew jak wycina się te w naturze!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 06.11.16, 16:08 Najpierw się drzewa wycina a potem sadzi...wirtualnie Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 04.09.17, 12:51 Tak w realu już wycięte Teraz tutaj zasadzone Czy ja może jestem wcięta Czy to inne są rejony Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 15.09.17, 12:52 Najpierw wycinamy pół puszczy, wszystkie drzewa w miastach a potem sadzimy je...w lesie lub w komputerze. Nie uważacie, że to jest bez sensu Odpowiedz Link
madohora Re: Akcja posadź drzewo 22.02.18, 22:36 Najpierw tniemy te co w lesie A potem akcję ktoś niesie Odpowiedz Link