madohora 29.04.08, 17:56 Miałam jechać na końską imprezę Że jej nie ma jakoś nie wierzę Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madohora Re: Długi weekend 29.04.08, 17:56 Kolega mi mówi to się nam opłaca Dla ciebie tylko praca, praca, praca Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 29.04.08, 19:52 Bez pracy nie ma kolaczy. Rob,rob a garb ci som urosnie. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 19:57 Wiosna wita nas, na majówkę czas. Ciepełkiem powiało, na wieś nas pognało. Nad rzeczkę, na traweczkę, zrelaksować sie troszeczkę. Już brzuchem do góry leży co niektóry. Piwko w zasięgu ręki, bo, któżby podawał butelki. Na grillu pachnie kiełbasa, a dieta - po polach hasa. W bikini kręci sie Ania, swym ciałkiem świat cały przesłania. Franek z wędką się mota, na rybkę go naszła ochota. Z radia na maxa muzyka, letnika nikt na wsi nie tyka. Full wypas, ciut nie Ameryka, tak Polak wiosenkę wita. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 20:24 Jurek gdzie się chowałeś z tymi talentami tyle lat))) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 20:26 Ja bylem od mlodosci pojetny. Trza sie bylo uczyc,a nie na szkola kamieniami rzucac. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 20:28 Posiadam jeszcze pare innych talentow. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 20:44 jurek-de1 napisał: > Posiadam jeszcze pare innych talentow. Kurcze przyjdzie mi to chyba sprawdzić jak tak sie chwalisz)) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 30.04.08, 08:09 Rena-ta jo nie kurcze, jo jest kogut. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 30.04.08, 17:09 Czyli nie mosz nic przeciwko sprawdzaniu, jak widza DD Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 29.04.08, 20:45 jurek-de1 napisał: > Ja bylem od mlodosci pojetny. > Trza sie bylo uczyc,a nie na > szkola kamieniami rzucac. No tak ,ale żaden nie trafił weź pod uwagę na moją obronę)) Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend-Czyli Majowka 30.04.08, 08:18 No ja pare razy trafilem, i niejedna szybe wybilem. Zamias potem wchodzic do srodka, to ja uciekalem,czyli odwrotka. Ale jeszcze teraz duzo poradza!!! Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 25.01.21, 14:23 No to w tym roku niektórzy z nas mają bardzo długie weekendy. Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 11.01.25, 23:17 Było za dużo świąt i człowiek się rozleniwił. Może teraz wszystko wróci do normy. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 30.04.08, 08:31 Teroz jada do Real-a, uczta bydzie jak ta lala. Wuszty,karczek,krzynka piwa, no a reszta sie juz znojdzie, zeby bylo i na zdrowie. I wszem obec tu oglaszam, na majowke Was zapraszam. Odpowiedz Link
kefirowa Re: Długi weekend 30.04.08, 16:13 Madohora sie straciła Moje klucze z sobom wzięła Ale wróci, wiym ta cholera Niy wytrzymie bez komputera Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 01.05.08, 11:06 Pewnie extra to zrobila. A jak tu wlezie to ji loko wylezie. Odpowiedz Link
kefirowa Re: Długi weekend 30.04.08, 16:14 A na tą imprezę się już dopisuję Pół litra w barku dobrze się czuje Przyniosę jeszcze tak trochę chleba Więcej już chyba wam nie potrzeba Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 01.05.08, 11:09 Wez to dobrze zamroz bo dzisiej poprawka. A po pochodzie to sie zawsze na piwko szlo. Odpowiedz Link
balzack Re: Długi weekend 30.04.08, 16:34 A jo to wom ino życza przyjymniego tego weekendu Odpowiedz Link
cirano Re: Długi weekend 01.05.08, 10:20 Babki lubiom konie, jo niy gupieja. Za bajtla miołech krotke spotkanie z jednym, leciołech pono 5 metrow w lufcie. Uot tego czasu złaża jym z drogi. Ale mom kolegi co konie lubi, ale na talyrzu. Jakżech to kedyś moji staryj somsiadce opowiedzioł, boła oburzono. "Wie koennen die Leute Pfeeeeerde essen, ungeheuerlich, pfuj!!" Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 01.05.08, 11:02 Mosz jakos wyjatkowo sasiadka. Bardzo dobre wurszty. Lepi zeby tego madohora niy cytala. Ale watpia bo lona wszyndzie zajrzy. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 01.05.08, 14:21 Jo juz jest po lobiedzie, a Ty mi ino smak robisz. Niy pisz juz dzisioj lo jedzyniu. Lepi sie napi takie schlodzone, ze az sie kufelek poci. Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 05.05.08, 13:10 Przeczytałam. Przeczytałam! Ale jakoś nie oszalałam Jedzenie koniny jednak przemilczę A sama uważam, że wszystko ma swoje granice Wydawać masę pieniędzy na operację konia Jak z góry wiadomo, że ten koń i tak skona? Mimo, że zwierzęta bym wolno na łące puściła Z taką...bym się nigdy nie zgodziła Chociaż to się robi w tak zwanej dobrej wierze Przecież w ten sposób też męczy się to zwierzę! Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 05.05.08, 23:11 Konskie wurszty u nas w cenie, bo to dobre jest jedzenie. Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 06.05.08, 13:40 Na wszystko znajdzie się jakaś rada Kochać się w siwych koniach A siwy w rzeźni nigdy nie przepada To są jakieś takie dziwy Że siwy, siwiuteńki jest szczęśliwy Nikt się nim nigdy do syta nie naje Bo siwy koń na przerób się nie nadaje! Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 06.05.08, 13:42 To ta sąsiadka od Cirano zeżarła mojego ukochanego "nieboszczyka Norynia". Wiecie co, tak się do tego zwrotu przyzwyczaiłam, że jak pisałam takie opowiadanko o koniach przemknął mi ten zwrot i to...wydrukowali Odpowiedz Link
cirano Re: Długi weekend 07.05.08, 14:44 Niyyyy. Moja somsiadka ani niy dopuszczała do siebie takij myśli, że idzie konie jeś. To moj niymiecki kolega ucztowoł. No, jo czasami tysz Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 07.05.08, 15:02 No niy wiym, ale Norynia wtoś zjod. Ino łon był strasznie chudy to chyba żuru na nim uwarzyli, na żeberkach? Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 07.05.08, 15:25 Oczywiście wiadomo że są ludzie którzy jedzą koninę, to podobnie jakbyśmy walczyli o uratowanie biegających schabów a przecież świnie też zasługują na ochronę. Kocham konie to nie ulega żadnej wątpliwości ale nie popadajmy też w jakąś paranoję. Zgadzam się z tym, że transporty zwierząt do rzeźni a także ich uśmiercanie jest okrutne ale...niedawno czytałam jakiś artykuł w Detektywie, oczywiście wątek był kryminalny i nie dotyczył zwierząt a mnie się niedobrze robiło gdy opisywano rzeźnię i to za granicą! Jestem za ratowaniem koni, serce mnie boli gdy widzę te głodujące konie i tych nieszczęsnych ludzi (bo oni też są nieszczęśni), którzy porwali się na hodowlę koni albo jakąś agroturystykę i te głodujące konie - kilka przypadków u nas. Część z tych ludzi może faktycznie jest okrutna i głodzi te zwierzęta. A może sprawa wygląda też trochę inaczej? Ktoś zaciągnął kredyt, wyposażył stajnię, kupił konie bo to nagle stało się modne. Wszyscy mówią, że to jest drogi sport! A więc liczył na zyski ale... 1. Czysta woda w poidle 2. Dwie miarki owsa (garnuszek 0,5 litra) na jeden posiłek - owies też trzy razy dziennie 3. Siano co najmniej trzy razy dziennie 4. Słoma na podściółkę 5. Marchewka 6. Solanka 7. Witaminy od czasu do czasu 8. Weterynarz 9. Paddok czyli miejsce gdzie koń się może wybiegać 11. Kowal - nawet jeżeli koń nie jest podkuty trzeba mu od czasu do czasu robić manikire czyli piłować kopyta 12. Zakładamy, że jesteśmy w porządnej stajni a więc basenik. Zdarza się, że konie chorują na ochwat a wówczas trzeba im moczyć nogi w specjalnych roztworach 13. Podręczna apteczka dla koni 14. Podręczna apteczka dla ludzi Acha zarobek czyli: 15. Instruktor z uprawnieniami 16. Dodatkowe ubezpieczenie 17. Oczywiście sprzęt Dzisiaj już wymagania ludzi wzrastają a więc jakieś przeszkody Wszystko już jest, można otwierać szkółkę jeździecką czy hotelik i co dalej? Przyjechał jeden gość o niech będzie dziennie. Standardowo jazda kosztuje tak do 200.00 zł, bo za 300,00 to każdy będzie szukać czegoś tańszego jeszcze mając wybór. Nagle okazuje się, że konie owszem fajne,instruktor też ale otoczenie nie spełnia wymagań, bo...nie ma się gdzie przebrać albo ubikacja nie taka(to nie są moje wymagania tylko hipotetyczne)i część gości rezygnuje. A właściciel popada nie wiem w co? bo przecież miał zarobić!!! a brakuje mu nawet na tę miarkę owsa! Tak więc ten ktoś nie zdawał sobie sprawy ile kosztuje utrzymanie jednego konia i po prostu się przeliczył. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 07.05.08, 18:42 Ogladalem pare reportazy na ten temat. Zgroza,ludzie bez serca i litosci. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 07.05.08, 18:38 Cirano poco zes sie przyznol teraz bydzie na Ciebie zes zjod z zurym Norynia. A jo i tak mom przechlapane. Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 27.04.18, 17:11 DARMOWE REJSY PO KANALE GLIWICKIM - Wyborcza - 27.04.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 27.04.18, 17:14 Ja już poczytałam. Wygląda to tak, że będą różnego rodzaju konkursy i można będzie wygrać rejs (wówczas za darmo) ale jak normalnie będziecie chcieli popłynąć to koszt 120 zł. Sprawdziłam też rejsy w Kędzierzynie - są tańsze Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 28.04.18, 11:25 MAJÓWKA POD GOŁYM NIEBEM - Silesion - 28.04.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 28.04.18, 12:03 BIEG PRZEZ DWANAŚCIE GODZIN - Radio Katowice - 28.04.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 30.04.18, 15:21 MAJÓWKA W JAWORZNIE - Dziennik Zachodni - 30.04.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 02.05.18, 17:01 PIKNIK EUROPEJSKI. NIETYPOWY KOROWÓD - Radio Katowice - 02.05.2018 Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 16.01.19, 00:59 A dziś chcę byście wiedzieli Że mój weekend potrwa do niedzieli Lecz nie bawię się ja wcale Ale o tym mówię - z żalem Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 04.01.20, 22:02 W dłuugi weekend tak się składa Że chyba op...sąsiada Bo mam dość wyskoków jego Tak, tak drogi kolego Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 07.05.08, 18:46 Tak poważnie jest to przykre ale wiele osób nie zdaje sobie sprawy ile czasu, zachodu i pieniędzy kosztuje utrzymanie jednego konia. Nie mówiąc już o iluś tam koniach. Nie powiem co bym miała ochotę zrobić w takich sytuacjach... Odpowiedz Link
cirano Re: Długi weekend 08.05.08, 09:12 Do żuru wciepuja zawsze małe poł wiepszka. Konina cheba sie niy nadaje Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 08.05.08, 16:26 cirano napisał: > Do żuru wciepuja zawsze małe poł wiepszka. Konina cheba sie niy nadaje Już mu kość w gardle staje Takim chudym sie niy naje... Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 08.05.08, 16:27 Dobra, zmiyniomy tymat bo zaś za pora dni momy nastympny długi weeknd... Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 21.05.08, 15:54 I zaś długiii wekend momy Kaj sie tyż na nim spotkomy? Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 21.05.08, 15:54 Za oknym wieje, za oknym leje Myśla że niy bydzie tak do niydziele Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: Długi weekend 21.05.08, 17:07 Lod niydzieli sie mo poprawic. Zas bydom jesc pic i po drogach szalec,zresztom jak zwykle. Wesolaj zabawy. Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 21.05.08, 17:17 Jo se dugi weekend robia sama dopiyro za tydziyń A teroz to chyba byda w doma siedzieć Musza sie przygotować na tyn wyjazd Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 27.04.14, 17:42 Za chwilę nam się zaczyna kolejny długi weekend a ja jak na razie nie mam na niego pomysłu Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 06.11.14, 14:55 I mamy weekend listopadowy Choć może smutny, mamy go z głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 31.01.15, 21:30 A w tym roku mało Więcej wolnego by się przydało Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 26.03.17, 19:43 Cały weekend dom sprzątałam Chyba teraz zwariowałam Ale sprzątam już na święta Zeszłorocznych - nie pamiętam* Cała rodzina mi się pochorowała i zeszłoroczne święta spędziłam w szpitalu Odpowiedz Link
madohora Re: Długi weekend 27.04.18, 13:37 PROPOZYCJE NA DŁUGO WEEKEND - Wyborcza - 27.04.2018 Odpowiedz Link