22.03.04, 16:18
Niestety musimy odebrac Ci prawa moderatora. Forum miasta sluzy do dyskusji o
nim, a nie do publikacji czyjejs tworczosci. Sugeruje zalozzenie forum
prywatnego z fraszkami - mozemy przeniesc do niego zalozone tu watki; ale
nowych watkow literackich prosze juz tu ne zakladac.
Obserwuj wątek
    • hepik1 Re: Bronku 22.03.04, 17:02
      O RANY BRONEK!
    • soter_mlodszy Re: Bronku 22.03.04, 17:28
      a nie mozna dać bronkowi ostrzezenia droga redakcjo...tylko od raz tak
      pozbawiac?:-(
      • maas Re: Bronku 22.03.04, 17:43
        Ostrzezenia juz byly, i tu i mailowo...
        • hepik1 Re: Bronku 22.03.04, 17:55
          Pierwsza prośba tebe była pod koniec grudnia albo na początku
          stycznia.Pamiętam.A poza tym przecież "twórczość "nie zniknie.Ileś tam razy
          proponowałem Notgeldowi stworzenie forum prywatnego i takie niech się stanie a
          my tu pogadamy choćby o kupach psich na trawnikach RŚL
        • godula5 Re: Bronku 20.03.05, 07:52
          Maas - Pełnomocnik Rudy Promocji
          Nie wywołuje to w was emocji?
          Bruksela w tyle
          Niejedną milę
          Może gdzieś nawet w tej Kapadocji.
    • arnold7 Re: Bronku 22.03.04, 18:38
      Bronek rozkrecil te forum. Poza tym jest z Rudy, duzo fraszek dotyczylo Rudy
      i postaci zwiazanych z Ruda, o jezyku slaskim nie wspominajac.
      Moim zdaniem decyzja o odebraniu Bronkowi uprawnien moderatora byla zbyt
      pochopna.

Pyrsk!

• smerf_maruda Wyjasnienie - cd.: 22.03.04, 18:59
      Bronek po prostu swoim humorem i inteligencją znacznie odbiegał (na jego plus
      oczywiście) od miernego standardu adminów społecznych (i nie tylko społecznych)
      na portalu Gazetki :)

Pamiętaj Bronku, mierny, ale wierny !:)
      • ciupazka Re: mass !!! 22.03.04, 19:26
        Rany Boskie! Gdzie my jesteśmy??? Jeżeli kogoś trzeba eliminować, to
        żałosnych osobników typu hepik1! Przestańcie upadlać człowieka!!! O co tu
        chodzi??? Do pięt Bronkowi nie dorastają niektórzy i jeszcze ich za to
        nagradzacie??? Precz ... nazwę takim dałam wcześniej! Żałosne posunięcie
        mass!!! Czy fraszka śląska to wróg nr 1 ?! Jak Wam nie wstyd!!!
        Telo.
        • hepik1 Re: mass !!! 22.03.04, 20:04
          A ja bym poszedł dalej i eliminował żałosne osobniczki typu ciupazka,albo
          przynajmniej jako narzędzie niebezpieczne wprowadził ich reglamentację albo
          przynajmniej jakieś zezwolenie uzyskiwane za poręczeniem społecznym na
          najbliższych komendach w miejscu zamieszkania;)),bo uprzejmnie donoszę i proszę
          o przyjrzenie się działalności w/w na forum Zakopane -ona tam znowu przepisuje z
          wszystkich dostępnych źródeł artykuły wszelakie dokonując wrednistego plagiatu i
          nic od siebie nie dając.Howq.
        • hepik1 Re: mass !!! 22.03.04, 20:07
          ciupazka napisała:

> Rany Boskie! Do pięt Bronkowi nie dorastają niektórzy i jeszcze ich za to
          > nagradzacie??? Precz ... nazwę takim dałam wcześniej! Dobre posunięcie
          > mass!!!
          > Telo.

Jakie nagradzanie masz na myśli ?Czyżby już miałaś jakieś przecieki co do
          następnego admina w Rudzie Śląskiej?:)))
          • soter_mlodszy Do maas! 22.03.04, 20:58
            rzeczywiście odezwałem się jako najmniej zainteresowany, bo i z daleka...
            na naszym forum bronek wniósł ożywczy powiew i chwała mu za to i wielkie
            dzięki!!!
            dlatego decyzja ta spadła jak grom z jasnego nieba na mnie...!
            dlatego pytałem maas-a o to wszystko!

pozdrawiam bronka i Was

• ciupazka Re: mass !!! 22.03.04, 22:55
            hepik1 napisał:

> ciupazka napisała:
            >
            > > Rany Boskie! Do pięt Bronkowi nie dorastają niektórzy i jeszcze ich za
            > to
            > > nagradzacie??? Precz ... nazwę takim dałam wcześniej!( Poprawiam!)
            Żałosne posunięcie
            > > mass!!!
            > > Telo.
            >
            > Jakie nagradzanie masz na myśli ?Czyżby już miałaś jakieś przecieki co do
            > następnego admina w Rudzie Śląskiej?:)))
            >
            >
            Nie wkładaj mi w kufe tego, czego nie napisałam, dajesz dowód jakimi
            metodami pracujesz i kim jesteś nadal... Szerzenie kultury regionalnej na
            Forum Regionalnymm nie jest zabronione, a poza tym zawsze cytuję
            literaturę. Daj Ci Boze osiągnąć taki stan na Forum, jaki ja mam! Oddaję
            swojemu Regionowi to co mi kiedyś i dzisiaj daje! A Ty mu usiłujesz
            zabrać i zniweczyć, wręcz zniszczyć jego wiekową kulturę! A fe! Wstydź
            się.Psia kupa może mówić tylko o psiej kupie, hehe...Zadowolony, he?
            Telo. Pozdr.
    • wislok1 Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 22.03.04, 21:20
      Odebranie opieki nad forum to jedno,a usunięcie drugie.
      W drugim przypadku byłby to skandal
      • andrzej_ze_szlafaussztrasy Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 22.03.04, 22:18
        Młynarski śpiywoł,,ROBMY SWOJE"
        no to czymu My niy nogymy?
        • arnold7 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 22.03.04, 22:47
          Bes Bronka juz niy bydzie fajnie......

Maas - mom zrobiyc sonda?
          Fto ze Bronkiym, fto za Hepikiym?
          A poza tym - czamu warszawski admin sa miyszo?

Pyrsk!

• broneknotgeld Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 22.03.04, 23:04
          Witam wszystkich

"Władza" może nie rozumieć języka serca,, więc pozwolę sobie odpowiedzieć
          językiem wyedukowanym.
          Odnoszę wrażenie, że admini po prostu "popisali" się małostkowością.
          Wbrew pozorom, te forum nie jest tylko prezentacją "twórczości" bronkanotgelda,
          zwłaszcza że są tu też wpisy innych internautów, nie tylko tych niezadowolonych.
          Forum jest natomiast autentyczna prezentacją pewnej polityki, która ma cechy
          europejskie, krajowe, śląskie, miejskie, regionalne, kulturalne, edukacyjne i
          informacyjne.
          Jest to więc swoista emanacja polityki obywatelskiej, co potrafi dostrzec część
          internautów, choć szkoda, że nie dostrzegają tego admini.
          Sugestia maas, iż forum miejskie powinno się ograniczyć do spraw miejskich, to
          już ciemnogród.
          Proszę zaordynować taki "kierunek" na innych forach miejskich, poczynając od
          Warszawy. Dlaczego właściwie dotyczyć ma to Rudy Śląskiej? Moje miasto leży na
          Śląsku, w Polsce, w Europie.
          Czytając "Gazetę Wyborczą" przekonany byłem dotychczas, iż autentycznie promuje
          się na jej łamach ideę obywatelskości. Teraz właściwie jednak zaczynam wątpić w
          szczerość intencji tej gazety. Może robią to tylko dla pieniędzy i
          manipulowania czytelnikami.
          Przyznam się, że po raz pierwszy czuję naprawdę zniechęcenie, ale przecież nie
          zamierzam zrezygnować.
          "Każdy kij ma dwa końce"
          "Co cię nie zabije to wzmocni"

Roli moderatora podjąłem się po to, aby forum nie było zagrożone likwidacją,
          choć trochę może obawiałem się tego, że ktoś będzie mógł złośliwie wycinać moje
          teksty. Cóż, funkcja cenzora też jest niewdzięczna, więc coś ulżyło.
          Nie będę też otwierał tutaj nowych tematów, a jedynie kontynuował to co
          zapoczątkowałem.
          Czując się niejako sekowany przez "władzę" proszę innych o otwieranie nowych
          tematów. Nie zabroniono mi przecież się włączać.

Drodzy Internauci
          Pomóżcie mi rozwinąć forum w kierunku, który starałem się wytyczać w miarę
          swych sił i możliwości przez ostatnie pół roku.
          Dajcie odpór zaściankowości, małostkowości, ciemnogrodowi.
          Nie wstydźcie się gwary, rymów (choćby częstochowskich) i innych form
          wypowiedzi. Ubogacajcie te nasze rudzkie forum. Bądźcie otwarci i autentyczni.
          Bądźcie OBYWATELAMI.
          Bronek
          • arnold7 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 22.03.04, 23:19
            Bronek, my som s Tobom. Hipokryty ze Warsiawki mogom nom wiysz co....
            Maas przegion rzes. Ala mosz szansa.

Pyrsk!

• w36 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 23.03.04, 04:06
            Bronku!
            Postaraj się zrozumieć jedną podstawową sprawę. Ja i inni wielokrotnie
            sugerowaliśmy Ci że Twoja twórczość jest uznana przez pewne grono czytelników i
            powinieneś bez jakiś ograniczeń pisać, ale na swoim forum. Jest to tylko kwestia
            odpowiedniego miejsca na odpowiednie rzeczy. Forum auto-moto jest o samochodach,
            forum uroda o urodzie, forum Ruda Śląska jest o sprawach naszego miasta, a forum
            prywatne "fraszki bronka" niech będzie dla Ciebie i Twoich wielbicieli.
            Ostatnimi czasy na tym forum byłeś Ty i właściwie tylko z Tobą związane
            dyskusje. Dużo ludzi, którzy w czasach przed Twoim tu ponowaniem pisało coś w
            sprawach naszego miasta, zniknęło z forum.
            Szkoda że sprawa musiała się oprzeć o admina, bo już wcześniej miałem nadzieję
            na jakieś załatwienie sprawy w naszym gronie.
            Jeszcze raz Ciebie i paru innych protestujących przeciwko tej decyzji, chciałbym
            prosić o pewne zrozumienie i nie odbieranie tej sprawy jako działania przeciwko
            Tobie, Twojej twórczości i w ogólności wyrażania nieskrępowanych poglądów na forach.
            Myślę że w tej sytuacji założysz sobie forum i mając już duży dorobek na
            początek przeniesione z tego forum (mnóstwo pracy z tym przenoszeniem, ale
            admini się zobowiązali ), będziesz bez przeszkód kontynuował to co lubisz i inni
            też. Powodzenia.
            • maas Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 23.03.04, 11:46
              Mamy takie samo zdanie. Oczywiscie mozna pisac wiersze i fraszki na dowolny
              temat - ale w takim ilosciach utrudniaja korzystanie z forum miejskiego.
              • hepik1 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 23.03.04, 12:20
                maas napisała:

> Mamy takie samo zdanie. Oczywiscie mozna pisac wiersze i fraszki na dowolny
                > temat - ale w takim ilosciach utrudniaja korzystanie z forum miejskiego.

Amen(t)
                • ciupazka Re: Bronek musi tu pisać i ślus! 23.03.04, 12:40
                  Tu Bronka korzynie! STąd go wyganiocie? Bez czci i wiary , sietnioki zbolałe,
                  nie inacyj. Komu co utrudnio, he? Utrudnio temu, ftory nic nie jest w stanie
                  napisać , cy jako. he? Fto fcioł to wloz na Forum R. I pisoł, co fcioł, a
                  jesce przy okazji se pocytoł piykne fraszki Bronka. Coz, głupota ludzko
                  casami więkso jako miłosierdzie Boze, Halezeście nasiąkli tom komunom,
                  krucazeks. Ostatnie drgowki, cy jako? Szacunkow nifto nie ozdaje i nie
                  dziwota, ze tacy jak nieftorzy z Wos go utraciyli. Bronek nie daj dziadom!
                  Telo.Pozdr.
          • ciupazka Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 24.03.04, 09:10
            broneknotgeld napisał:

> Witam wszystkich
            >
            > "Władza" może nie rozumieć języka serca,, więc pozwolę sobie odpowiedzieć
            > językiem wyedukowanym.
            > Odnoszę wrażenie, że admini po prostu "popisali" się małostkowością.
            > Wbrew pozorom, te forum nie jest tylko prezentacją "twórczości"
            bronkanotgelda,
            >
            > zwłaszcza że są tu też wpisy innych internautów, nie tylko tych
            niezadowolonych
            > .
            > Forum jest natomiast autentyczna prezentacją pewnej polityki, która ma cechy
            > europejskie, krajowe, śląskie, miejskie, regionalne, kulturalne, edukacyjne i
            > informacyjne.
            > Jest to więc swoista emanacja polityki obywatelskiej, co potrafi dostrzec
            część
            >
            > internautów, choć szkoda, że nie dostrzegają tego admini.
            > Sugestia maas, iż forum miejskie powinno się ograniczyć do spraw miejskich,
            to
            > już ciemnogród.
            > Proszę zaordynować taki "kierunek" na innych forach miejskich, poczynając od
            > Warszawy. Dlaczego właściwie dotyczyć ma to Rudy Śląskiej? Moje miasto leży
            na
            > Śląsku, w Polsce, w Europie.
            > Czytając "Gazetę Wyborczą" przekonany byłem dotychczas, iż autentycznie
            promuje
            >
            > się na jej łamach ideę obywatelskości. Teraz właściwie jednak zaczynam wątpić
            w
            >
            > szczerość intencji tej gazety. Może robią to tylko dla pieniędzy i
            > manipulowania czytelnikami.
            > Przyznam się, że po raz pierwszy czuję naprawdę zniechęcenie, ale przecież
            nie
            > zamierzam zrezygnować.
            > "Każdy kij ma dwa końce"
            > "Co cię nie zabije to wzmocni"
            >
            > Roli moderatora podjąłem się po to, aby forum nie było zagrożone likwidacją,
            > choć trochę może obawiałem się tego, że ktoś będzie mógł złośliwie wycinać
            moje
            >
            > teksty. Cóż, funkcja cenzora też jest niewdzięczna, więc coś ulżyło.
            > Nie będę też otwierał tutaj nowych tematów, a jedynie kontynuował to co
            > zapoczątkowałem.
            > Czując się niejako sekowany przez "władzę" proszę innych o otwieranie nowych
            > tematów. Nie zabroniono mi przecież się włączać.
            >
            > Drodzy Internauci
            > Pomóżcie mi rozwinąć forum w kierunku, który starałem się wytyczać w miarę
            > swych sił i możliwości przez ostatnie pół roku.
            > Dajcie odpór zaściankowości, małostkowości, ciemnogrodowi.
            > Nie wstydźcie się gwary, rymów (choćby częstochowskich) i innych form
            > wypowiedzi. Ubogacajcie te nasze rudzkie forum. Bądźcie otwarci i autentyczni.
            > Bądźcie OBYWATELAMI.
            > Bronek

Bronek masz w 100% rację . Nóż wbity za plecami w Twoje serce i duszę został
            wbity także innym internautom, dowodem tego są ich wpisy na tym wątku.
            Przykre i żałosne działanie adminów ? Czy innych drugich i trzecich osób
            za plecami ADMINÓW? bo PRZECIEŻ ZWYKłY fORUMOWICZ NIE BYŁBY W STANIE TAK
            POSTĘPOWAĆ.Żałosne to działanie. Jesteśmy z Tobą!
            Telo.Pozdr.
            • hepik1 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 24.03.04, 09:46
              Wysoki sądzie!
              W całości podtrzymuje moją opinię co do poczytalności i ograniczonych władz
              umysłowych koleżanki ciupazki pochodzącej z Zakopanego i Bronka Notgelda z Rudy
              Śląskiej.Są oni żywym dowodem,że w pewnym wieku przesiadywanie przed komputerem
              i wynikający z tego netoholizm jest szkodliwy dla zdrowia umysłowego,zacierają
              się wtedy granice między światem realnym i wirtualnym i powstaje takie nie
              wiadomo co, i skutkuje bełkotem o zamachu na demokrację,wolność
              słowa,wprowadzeniem cenzury.Ale w 40 mln narodzie tacy osobnicy sie zdarzają
              przecie.
              Czytając apel Notgelda końcżacy się słowami:

> > Bądźcie OBYWATELAMI.
              > > Bronek

nie wiem już czy śmiać sie czy płakać
              Podobnie nie wiem co robić czytając ciupazkę piszącą

> Bronek masz w 100% rację . Nóż wbity za plecami w Twoje serce i duszę został
              >
              > wbity także innym internautom, dowodem tego są ich wpisy na tym wątku.

A kanwą dla tych apeli płomiennych jest takie wielkopomne wydarzenie-Notgeld
              przestał być opiekunem forum.Faktycznie -tragedia narodowa.Myślę ,że już po
              przyspieszonych wyborach do sejmu powołana zostanie komisja śledcza do
              wyjaśnienia co knuli admini forum GW(a przypomnę,że są oni pracownikami
              Agory,która chciała zawłaszczyć wszystkimi mediami w Polsce-afera przyszedł
              Michnik do Rywina;)) pozbawiając funkcji moderatora Rudy Ślaskiej naszego
              kochanego poetę.
              Ja myślę również ,że to ograniczenie wolności słowa powinno się zainteresować
              również Strasbourg .
              Mam nadzieję,że nasza para bohaterów doczeka tych chwil na wolności ,nie
              zamknięta w szpitalach psychiatrycznych(tzw.psychuszkach)-jak to sie
              praktykowało w dawnych krajach komunistycznych w stosunku do osób walczących o
              swobody obywatelskie.
              Bo gdyby stało się inaczej,będę pierwszym ,który stanie na barykadzie albo, w
              razie ich braku, wyjdzie na ulice z okrzykiem "Uwolnić Notgelda" i "Wolność dla
              Góralki"
            • hepik1 Re: Czy Bronek może pisać nadal na forum Ruda ? 24.03.04, 10:01
              Na dole jeszcze tyż tak godajom-"Ciulnij sie ty w tyn gupi łeb b."

No tak godajom ciupazka.Spytej swego idola.Nic niy poradza.Górniki majom czasami
              niewyparzone jynzyki.Podobnie jak góralki.Czasownik ciulnij pochodzi od
              rzeczownika ciul i jest dosyć popularnym na Śląsku wyrazem.Jak przeczytałem na
              forum o gwarach,znanym również tobie-rzeczownik ciul pochodzi z języka
              staropolskiego i oznacza penisa.Jak przetłumaczyć czasownik,trudno
              powiedzieć.Czasownik ciulnij -występuje w takich kontekstach-Po połedniu
              ciulnyłech sie spać(tu- położyłem się spać) albo Ciulnyłech sie w gowa(tu
              -uderzyłem sie ,palnąłem w głowę)Czyli reasumując -powiedzenie Ty ciulu ma
              raczej wydźwięk pejoratywny ,ale juz powiedzenie ty mój mały ciuliczku -to już
              brzmi pieszczotliwie.A w czasownikach to już jak wyjaśniałem dokładnie nie
              wiadomo.To gwoli wyjaśnienia:)
    • hanys_hans Do maas 22.03.04, 22:49
      maas napisała:

> Niestety musimy odebrac Ci prawa moderatora. Forum miasta sluzy do dyskusji o
      > nim, a nie do publikacji czyjejs tworczosci. Sugeruje zalozzenie forum
      > prywatnego z fraszkami - mozemy przeniesc do niego zalozone tu watki; ale
      > nowych watkow literackich prosze juz tu ne zakladac.

Je zech ino ciekawy czy by byua tako samo reakcja ze stroony GW jak by te
      fraszki byuy naszkryklane polskoom gwaroom literackoom???
      Najwyraz´niyj Gazete Wyborczoom szteruje nosz piykny i logiczny jynzyk
      s´loonski! Jak bys´cie umieli to Ruda Śląsko zaroski byuaby pszemianowano na
      Ruda Polska!

pyrsk_hanys_hans
      • ciupazka Re: Do hepika1 22.03.04, 23:32
        A jak sie nom hepik1 chachnie? Co to bedzie???

Hehe... To bee radocha, hehe...Ty sie o nos nie bój, bo my sami w strachu! Ani
        Bronek - chop sie nie chachnie, ani ciupazka Ci radości nie sprawi, bo i tak
        beemy robić swoje,i co nom zrobis, he? Hehe... Akurat sie Tobie boimy, ba jako.
        Hehe...Precki z hepikiem 1!!! Kozdy orze jako moze, jedyn lepiyj, drugi
        gorzyj... Orke z chałupy wynosis. A Tyś jyj nie wyniós, haj!

" Gazduj synu dobrze
        tu po mnie
        Bóg przychyli Ci nieba
        pług zapuścis do ziymi
        nie zabraknie ci chleba.

+++++++++++++++++++++++++

Wierny tatowej woli
        siejem owies na roli,
        ptoski śpiywajom mi wkoło
        i nie zdajym jak długo
        Bóg
        przykoze mi ciesyć sie zyciem.
        Kiedy przyjdzie godzina
        to
        przekoze na syna
        i ostawie mu SŁOWA w spuściźnie.

-Bóg mi świadkiym ze skorb tyn
        daje Tobie w ramiona
        cies sie zyciem i pracuj
        bo kie choćkie Ci casym
        chęć do zycio odyndzie...
        SŁOWA moje przybacuj! "

"Tatów przykoz" w: Pociórki góralskie"
        autor: Fr. Łojas-Kośla

Bronek, Ty se swoje rób, psy scekajom, karawana jedzie dalyj! Telo.Pozdr.

• broneknotgeld Re: Do hepika1 22.03.04, 23:39
          Maas ruszyła rudzko sztela
          Szkryflejcie se dali wiela
          Zowdy czas jest na nauka
          Tu jyj tyż idzie poszukać.
        • hepik1 Ciupazka 23.03.04, 03:11
          U nos godają :Staro a gupio.A tyś jest dodatkowo jeszcze choro.Choro na gowa.Na
          internetowo-forumowo gowa.
          Na dole jeszcze tyż tak godajom-Ciulnij sie ty w tyn gupi łeb.
          • dr_scott hepik1 23.03.04, 08:34
            hepik1 napisał:

> U nos godają :Staro a gupio.A tyś jest dodatkowo jeszcze choro.Choro na
            gowa.Na
            > internetowo-forumowo gowa.
            > Na dole jeszcze tyż tak godajom-Ciulnij sie ty w tyn gupi łeb.

PAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAALANT!!

byl u nas na forum kiedys taki koles... piekny sie zwal. byl twojego pokroju...
            wszyscy wiedza jak skonczyl :)
      • naata Re: Do maas 23.03.04, 00:02
        Z wielkim zdziwieniem czytam o "kasowaniu" Bronka!
        Kiedy pierwszy raz zajrzałam na forum Rudy nie mogłam uwierzyć, że to forum
        stworzył jeden człowiek, Bronek! To co z tego, ze pisze fraszką?

To SZTUKA, w tak niekonwencjonalny sposób, pisać z wielkim znastwem o historii,
        nie tylko Śląska, i o sprawach codziennych. Doprawdy to, chyba nieporozumienie
        mieć do Bronka pretensje, że nie zaśmiecił swojego forum zwykłym maglem o
        wszystkim i o niczym, jak to na wiekszości forów bywa!

Propagator kultury, historii i Gwary śląskiej na cenzurowanym???
        Oczywiście, że może założyć swoje forum prywatne, ale dlaczego ma to uczynic?
        Dzięki Bronkowi wiadomo, gdzie jest Ruda Śląska i co w niej się dzieje!

Pozdrawiam Bronka w Rudzie Ś.!

PS.
        Miałes rację Bronek, ze mało kto doceni prace i poswiecenie darowane innym.
        Taka widac u nas moda, ze wiązke posłac nalezy i krzyczeć by zagłuszyc wszelki
        rozsądek!

• hepik1 Re: Do maas 23.03.04, 04:28
          naata napisała:

> Z wielkim zdziwieniem czytam o "kasowaniu" Bronka!

Jakie "kasowanie"?Ludzie, niby uczyli Was czytać w szkole ale co by jeszcze
          rozumiec to, co stoi napisane...
          Bronek przestał być (na razie) OPIEKUNEM forum Ruda Ślaska.To nie jest przecież
          obowiązkowe.
          Zresztą całkiem nie tak dawno strasznie sie napyszczył przeciw prywatyzacji i
          dopiero jak sam został adminem,to mu sie spodobało.
          >

• naata Re: Do maas 23.03.04, 10:23
            >>Jakie "kasowanie"?Ludzie, niby uczyli Was czytać w szkole ale co by jeszcze
            > rozumiec to, co stoi napisane <<

Ty mnie czytać nie ucz, SZKOLUNY! Wyraz kasowanie jest w cudzysłowiu!
            A co do twojej "gościnności" to juz to raz odczułam, i dzieki!
            Widac u ciebie wyraźne oznaki mizoginizmu, i dlatego ujeżdżasz sobie
            np. po Ciupażce! Nie interesuje mnie czy bycie moderatorem jest zasztytem czy
            też nie. Faktem niezaprzeczalnym jest, że Bronek-NotGeld to nazwa firmowa forum
            Rudy Śląskiej!
            • hepik1 ..mizohepizm 23.03.04, 12:33
              naata napisała:

Faktem niezaprzeczalnym jest, że Bronek-NotGeld to nazwa firmowa forum
              >
              > Rudy Śląskiej!

Już nie.
    • dr_scott QUE PASA??? 23.03.04, 08:22
      maas napisała:

> Niestety musimy odebrac Ci prawa moderatora. Forum miasta sluzy do dyskusji o
      > nim, a nie do publikacji czyjejs tworczosci. Sugeruje zalozzenie forum
      > prywatnego z fraszkami - mozemy przeniesc do niego zalozone tu watki; ale
      > nowych watkow literackich prosze juz tu ne zakladac.

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJ!!!!
      osochozi??
      co Wam Bronek przeskrobał?
      dobrze pisze chopak, fajne watki. pisze jak kazdy inny tylko ze troche
      ladniej :)
      mysle ze Bronek jest najlepszym kandydatem na moderatora!
      forum Ruda, bez Bronka to bedzie porażka!
    • forman5 Re: Bronku 23.03.04, 08:25
      Przecież forum jest otwarte dla wszystkich,każdy moze pisac niezależnie od
      Bronka.Żal mi go !
      • hepik1 Re: Bronku 23.03.04, 08:35
        Mnie też.
    • dr_scott Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 08:37
      u nas takie rasistowskie dzialania nie przejdą!!

i oczywiscie bedziemy Cie tu wspierać! trza walczyc o nasze! :)
      • hepik1 Re: Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 08:44
        Ja też.
        • hepik1 W tym kraju... 23.03.04, 08:53
          ...żyje paręnaście milionów ludzi,którzy nie są opiekunami czy moderatorami(zwał
          jak zwał) forów regionalnych.I jakoś z tym żyją.Ba ,nawet wiążą jakoś koniec z
          końcem.A tu powstało wrażenie jakoby koniec świata już nastąpił albo lada moment
          miał nastąpić.Zresztą nasz poeta sam pisał,że czasu w kwietniu i maju mieć nie
          będzie,potem nad morze swoją chałpkę pojedzie kończyć i wstępnie się już za
          drugim moderatorem rozglądać zaczął.Tak więc decyzja maas tylko ułatwia
          sytuację naszemu tfórcy a nie utrudnia.Cieszmy sie wraz z nim.
          A z trzeciej strony gdzieście wszyscy byli jak Notgeld apelował i błagał byście
          coś napisali na tym forum ,a wy to w d..żeście mieli a teraz wielkie larum i
          hallo o jejjku grają.Teraz juz za późno...
          • forman5 Re: W tym kraju... 23.03.04, 08:57
            hepik1 napisał:

> ...żyje paręnaście milionów ludzi,którzy nie są opiekunami czy moderatorami
            (zwa
            > ł
            > jak zwał) forów regionalnych.I jakoś z tym żyją.Ba ,nawet wiążą jakoś koniec z
            > końcem.A tu powstało wrażenie jakoby koniec świata już nastąpił albo lada
            momen
            > t
            > miał nastąpić.Zresztą nasz poeta sam pisał,że czasu w kwietniu i maju mieć nie
            > będzie,potem nad morze swoją chałpkę pojedzie kończyć i wstępnie się już za
            > drugim moderatorem rozglądać zaczął.Tak więc decyzja maas tylko ułatwia
            > sytuację naszemu tfórcy a nie utrudnia.Cieszmy sie wraz z nim.
            > A z trzeciej strony gdzieście wszyscy byli jak Notgeld apelował i błagał
            byście
            > coś napisali na tym forum ,a wy to w d..żeście mieli a teraz wielkie larum i
            > hallo o jejjku grają.Teraz juz za późno...

Tak to prawda,ja też włączałem się w te apele !
            • hepik1 Opiekunów nie mają... 23.03.04, 09:48
              ...a funkcjonuja nienajgorzej:
              Katowice (113331)
              Częstochowa (47804)
              Gliwice (46941)
              Tarnowskie Góry (28377)
              Tychy (27979)
              Zabrze (17885)
              Bielsko-Biała (10754)
              Sosnowiec (5372)
              • dr_scott Re: Opiekunów nie mają... 24.03.04, 18:58
                hepik1 napisał:

> ...a funkcjonuja nienajgorzej:
                > Katowice (113331)
                > Częstochowa (47804)
                > Gliwice (46941)
                > Tarnowskie Góry (28377)
                > Tychy (27979)
                > Zabrze (17885)
                > Bielsko-Biała (10754)
                > Sosnowiec (5372)

bo to nie podlega prywatyzacji!
                • hepik1 Re: Opiekunów nie mają... 24.03.04, 21:12
                  A niby dlaczego-w czym Tarnowskie,Tychy Zabrze czy nawet Gliwice niby się różnią
                  od Rudy Śląskiej?Zresztą Ruda też już prywatyzacji nie podlega.I co ty na
                  to,koleżko śnieżny ?
        • forman5 Re: Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 08:55
          Potwierdzam zaproszenie !
          • baabeczka Re: Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 11:25
            Widzę tu aktualną Polskę jak na dloni. To jest jakas choroba. Macie cos
            porządnego, czego nie ma na forach innych miast, a wy to tępicie. Gdzie wy,
            admini, macie rozum?. Chamstwo wam bliższe? i to w GW, koniec wasz bliski,
            niestety.
            • dr_scott Re: Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 14:44
              baabeczka napisała:

> Widzę tu aktualną Polskę jak na dloni. To jest jakas choroba. Macie cos
              > porządnego, czego nie ma na forach innych miast, a wy to tępicie. Gdzie wy,
              > admini, macie rozum?. Chamstwo wam bliższe? i to w GW, koniec wasz bliski,
              > niestety.

nic dodac nic ująć :)
          • dr_scott Re: Bronek! Zapraszamy na forum TG!! 23.03.04, 14:46
            forman5 napisał:

> Potwierdzam zaproszenie !

nasze forum nie sprywatyzowane, nie ma problemow z moderatorami i innymi
            adminami.... :)
    • teschiner Pewnie! wywalic najlatwiej! 23.03.04, 13:16
      "utrudnia czytanie forum" - przeciez to brednia - jezeli potencjalny czytelnik
      nie lubi Bronka i/lub jego popostow to moze je albo "zrobic na szaro" albo
      wygasic - wiec o co chodzi?! - to po prostu jestglupi argument moi drodzy
      admini!
      zastanawia mnie tylko kto bedzie nastepny i gdzie!
      ach no i za co - nie wiem czy ktos jeszcze pisze fraszki!
      moze zalelibyscie sie raczej wywalaniem glupoty, prymitywizmu chamstwa itd
      zamiast pastwic sie nad Bronkiem?
      Bronku ! Pozdrawiam
      Teschiner
      • albrecht1 Re: Pewnie! wywalic najlatwiej! 23.03.04, 20:23
        Bardzo dziwne!
        Jeśli jest tak jak twierdzą admini, to pozostałem fora powinny byc oazą
        prawomyslności, kultury i tolerancji. Zadziwiającym jest, że Bronka wyciepuju
        się z tego forum, a np. antysemickie wypowiedzi na Aktualnościach czy Polonii,
        nikomu specjalnie nie przeszkadzają.
        Czy pisanie wierszem jest tak bardzo szkodliwe?
        • arnold7 Re: Pewnie! wywalic najlatwiej! 23.03.04, 21:14
          Moze chodzi o to, ze Bronek za bardzo odbiegal od stereotypowego slaskiego
          prymitywnego hanysa pokroju Bercika.
    • broneknotgeld Re: Bronku 23.03.04, 15:34
      Jo tu nikomu szkryflać niy bronioł
      Swoje mom tympo toch forum "gonioł"
      Możech za pryndki na naszo Ruda
      Dyć nikaj indzi se stond niy póda.
      • teschiner Bronku! 23.03.04, 15:41
        czybys byl pierwszym "wypedzonym" nowej internetowej ery!?
        no popatrz!
        T.
        • broneknotgeld Re: Bronku! 23.03.04, 15:54
          Hehe - "wypyndzony" niy
          Durś żech tukej - to sie wiy.
          -
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=261
          • ciupazka Re: Bronku! 23.03.04, 16:03
            Drugo bede jo,
            bo juz hepik 1 wołotu wio!:

"A ja bym poszedł dalej i eliminował żałosne osobniczki typu ciupazka,albo
            przynajmniej jako narzędzie niebezpieczne wprowadził ich reglamentację albo
            przynajmniej jakieś zezwolenie uzyskiwane za poręczeniem społecznym na
            najbliższych komendach w miejscu zamieszkania;)),bo uprzejmnie donoszę i proszę
            o przyjrzenie się działalności w/w na forum Zakopane -ona tam znowu przepisuje z
            wszystkich dostępnych źródeł artykuły wszelakie dokonując wrednistego plagiatu i
            nic od siebie nie dając.Howq."

A jo sie pytom,
            fto mu to prwo doł?!

Coby cłekiym pomiatoł???

Telo.Pozdr. dlo BRONKA i jego obrońców! Róbmy swoje!!!
            • dr_scott dla wypędzonych.... 23.03.04, 19:24
              przylazujcie sam do nos na forum TG :)
    • broneknotgeld Re: Klotka 23.03.04, 15:58
      Czy maas w klotce już siedziała?
      Protest swoj skiż SŁOWA dała
      Mie niy zdziwiom take "cuda"
      W tym tyż polsko jest OBŁUDA

Som bych teroz w klotka wloz
      To by było mi w som roz
      "Wyborczo" łoprotestowoł
      Mom we zocy ŚLONSKE SŁOWO.
      • erskine Bronku! jestesmy z Toba 23.03.04, 16:41
        • arnold7 Re: Bronku! jestesmy z Toba 23.03.04, 16:56
          Bronek - zapraszom do mie!

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10650
          • jaborygyn Brónku! sóm my Wóm rade 23.03.04, 23:42

Bóuo po co lyź mjyndzy cudzych?

Skukać sie, przed napasztliwcóma i zowistnikóma, mogecie ino mjyndzy Nóma.

Przeca zowdy ście to wjedzieli!

• broneknotgeld Re: Brónku! sóm my Wóm rade 23.03.04, 23:53
              Tukej u sia żech jest zowdy
              Tela moji ślonski prowdy
              Stond tyż szkryflom coś dlo istnych
              Ślonzok niy śmi być zowistny.

Dziynki za poparcie.
          • edzioszka Re: Bronku! jestesmy z Toba 25.03.04, 08:37
            mnie się twórczość Bronka podoba, mimo, iż nie jestem Ślunzaczka i nie rozumiem
            czasem o co we fraszkach idzie.. u nas <na OSDS i w Klubie Forum> tyż jeśli
            masz ochotę możesz publikować swoje "dziełka", z przyjemnością poczytamy :)
            • hepik1 Re: Bronku! jestesmy z Toba 25.03.04, 09:29
              edzioszka napisała:

> mnie się twórczość Bronka podoba, mimo, iż nie jestem Ślunzaczka i nie rozumiem
              >
              > czasem o co we fraszkach idzie..
              Właśnie dlatego ci się podoba ,edzioszko kochana ,bo nie jesteś i nie rozumiesz.

u nas <na OSDS i w Klubie Forum> tyż jeś
              > li
              > masz ochotę możesz publikować swoje "dziełka", z przyjemnością poczytamy :)

Też sie przychylam do tego wniosku i zaproszenia.Gdyby Notgeld publikował ,tam
              gdzie go chcą,zysk byłby obopólny,tam by kochali a tu byśmy mieli święty
              spokój.Żeby tylko on to chciał zrozumieć...
              >
              >
              • hepik1 Re: Bronku!dlaczego nie jestem z Toba 25.03.04, 09:40
                Dla wszystkich przedstawicieli narodu polskiego,którzy tu zaglądają i nie wiedzą
                o co tu chodzi wklejam post-tłumaczenie po raz n-ty(tym razem napisany dla
                tarnogórzan:

• Re: Zaczynam rozumieć...
                hepik1 25.03.2004 06:34 odpowiedz na list odpowiedz cytując

Ja już kilkakrotnie na RŚl tłumaczyłem o co chodzi mnie osobiście.
                Wy tutaj macie swoją "maszynkę"wątek idiotyczny i iracjonalny.Ale jest on
                jeden,czyli to nabijanie licznika jest skanalizowane ,podobnie jak zresztą
                Notgeld w jednym praktycznie wątku swojego słownika.(Zresztą ilość postów w tej
                "maszynce"jest imponująca w swej właśnie bezsensowności-ale rozumiem dr
                fascynuje się Panem Pajtonem)
                Ale oprócz tego masa wątków problemach TG,dziurach w
                drodze,fotoradarach,sprawach małych,dużych,lokalnych i ogólnokrajowych.Na RŚl
                jest Notgeld i nie ma żadnej szansy na co innego.Tu mieliście szczęście,że w
                jakimś czasie zebrała się grupka osób i powstało forum w takiej właśnie formie
                jaka mnie się kiedyś marzyła na RŚl.Teraz,ktoś nowy,kto tu zagląda może znaleźć
                coś dla siebie,w jakimś wątku zabrać głos.Ruda tego szczęścia nie miała,kiedyś
                nie zebrało sie kilka osób,które rozkręciłoby tamte forum a miało pecha i
                trafił sie Notgeld z swoim fraszkotokiem.I każdy kto tam teraz przypadkowo
                zajrzy,przeczyta jedną czy pięć fraszek,uśmiechnie się i więcej tam nie
                zajrzy,bo nic tam po nim.Nawet jeśli były zaczątki jakiejś dyskusji,przychodził
                Notgeld z roboty wsuł sobie swoją normę 25 postów w 25 wątkach i gdzie w tym
                momencie jest wątek z wspomnianą dyskusją?Na tym polega właśnie powiedzenie ręce,
                nogi i gacie opadają.
                Nie będę wspominał o tych,którzy gwary nie rozumieją,czy czytanie jej sprawia
                trudność.Nie będę wspominał też o dla mnie żenującym poziomie większości
                tfurczości wieszcza,powtarzaniu i powielaniu .
                Jeśli ktoś wchodzi na jakiekolwiek forum nowe dla siebie ,przegląda kilka wątków
                "z góry"Jeśli znajduje tam jednego faceta,który rymuje jedno i to samo drugi raz
                tego forum już nie otworzy.
                Ja w sumie rozumiem nawet zachwyty nad Notgeldem,tych którzy zajrzą na pięć minut
                a potem idą do siebie,do normalności.
                To podobnie jak w skansenie -zachwycamy się pięknem drewnianych
                chałupek,prostotą mebli i nawet tym,że wychodek mieli za domem a po wode
                chodzili do studni.A potem wracamy do cywilizacji.

Jeśli przykład z skansenem zbyt górnolotny-to można go zastąpić
                przykładem-udaniem się do ZOO.Kamele i małpy idziemy właśnie tam pooglądac a
                potem wracamy do siebie.A jak się dowiemy,że jakąś kamelę czy małpę sprzedano do
                innego ogrodu to krzyczymy i protestujemy,bo nam sie ta małpa podobała i się do
                niej przywiązaliśmy.he,he
                I to tyle ,gwoli wyjaśnienia zwalczania Notgelda,które prowadzic będę nadal,aż
                do skutku-tak mi dopomóż ...
              • edzioszka Re: Bronku! jestesmy z Toba 25.03.04, 09:54
                jestem przeciwna wszelakim nagonkom personalnym.. właściwie polubiłam i Ciebie
                i Bronka i Teschinera, z Arnoldem tyż miałam przyjemność się zetknąć, z
                Ciupazką tyż trochę - właściwie sympatię mam do Was wszystkich, a to że ja
                nietutejsza, się spotykamy na innych forach.. myślę iż najlepszym rozwiązaniem
                będzie podzielenie wątków na dyskusyjne i przeznaczone ku twórczości, nie
                musicie sobie wchodzić w drogę.. to jest forum otwarte i publiczne, więc pisac
                ma prawo kazden ;)
    • w36 Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 04:59
      Obserwując na tym forum tzw. sprawę Bronka, widzę że składa się z dwóch spraw.
      Jedna to ogólnie mówiąc działalność Bronka i jego reakcja na działania adminów,
      czy wypowiedzi innych forumowiczów. Czytając jego wypowiedzi w kwestiach go
      dotyczących, widać że jest pewien duży problem, lecz jest to osobna sprawa
      dotycząca samego Bronka.
      Ale jest druga sprawa może nawet bardziej niepokojąca, którą chciałbym poruszyć.
      Otóż, niektórzy z forumowiczów wykorzystują tą sytuację w swoich własnych
      celach. Chodzi mi o potocznie mówiąc robienie zadymy, odreagowanie swoich emocji
      w postaci kłótni, rzucania epitetami wykorzystując nieszczęsnego Bronka, a
      podejrzewam że on tak naprawdę ich nie obchodzi. Obrona Bronkowych fraszek jest
      pretekstem by zaatakować adminów, innych forumowiczów, a przez to poczuć się
      lepiej. A przecież sugestia by Bronek prowadził swoją twórczość na swym
      prywatnym forum, nie jest w żadnym stopniu obraźliwa dla niego czy jego
      zwolenników, a wręcz rozwiązuje pewne problemy z korzyściami dla wszystkich.
      Choć może właśnie nie dla wszystkich? Na osobnym forum z fraszkami Bronka nie
      było by okazji do kłótni, przez co nie było by dla niektórych atrakcyjne.
      Osobną sprawą jest też wykorzystanie tej sytuacji przez grupę "jedynych
      prawdziwych Ślązaków" do darmowej promocji swych działań. Wykorzystują
      standardową metodę zadymiarzy, rzucając okrzyk "naszych (w domyśle Ślązaków)
      biją (w domyśle - warszawka i inni)" i robią z Bronka prześladowanego za śląskość.
      A wszystko to dzieje się na forum naszego miasta, przysparzając mu wątpliwej
      reklamy, praktycznie na cały świat.
      Może by tak przemyśleć czy taki klimat rzeczywiście jest tu nam potrzebny, mając
      go pod dostatkiem w naszej codzienności.
      • ola-f Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 07:18
        O to chodzi, o to chodzi ;-)
        He, he, he...
        I to by było na tyle...
        • ciupazka Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 08:44
          O kim ukwalujecie w36. Hepik przecie grzecnie mi wymyślo, nie ino tu i teroz,
          haj. Mne to se ne vadi... Nie piyrsy roz i pewnie nie ostatni. Zacytuje:

"U nos godają : Staro a gupio.A tyś jest dodatkowo jeszcze choro.Choro na
          gowa.Na internetowo-forumowo gowa.
          Na dole jeszcze tyż tak godajom-Ciulnij sie ty w tyn gupi łeb b."

Wyglądo mo na to, ze kozdo internetowo gowa jest choro, hehe, i za to sie
          mom obrozać? Kie by ta gowa nie była choro zwłosca na patriotyzm lokalny,
          nifto by tu i teroz nic nie pisoł. A dzięki tym z chorom gowom cosi
          kansi ostanie po Bronku i po inksyk, ftorzy dzięki choryj gowie o swoim
          regionie i i nie ino, napisom. I nie dziwota, ze takie gowy trza nom chronić
          i to robimy .
          Twórcom prowdziwym nie trza przeszkodzać, ba stworzyć im warunki. Kie Bronek
          tu sie cuje dobrze, a to widać, to nie nolezało go rusać. Hale, nie syćka
          to rozumiejom . Fto to rozumie, to tu sie za Bronkiym ujon. Dlo mnie
          działanie nieftoryk śmierdzi casem z PRL-u. Za dobrze go boce, niestety...
          To coście tu zrobiyli, to ino dowód. Mozno se juz wyobrazić, co bee, kie do
          władzy dojdzie populista Lepper, hehe... To dzięki Bronkowi Ruda
          zaistniała! A nie Wom! Ni mo nieftorym z Wos pedzieć słowami
          hepika1: "Ciulnij sie ty w tyn gupi łeb ." Nom mozno, Wom juz nie???, He?
          Na to swoje posunięcie ni mocie zodnego tłumacynio. Nie dziwota, ze juz
          takim jak Wy nifto nie uwierzy!
          Telo. Pozdr. "od gupiyj i choryj gowy" (cyt. za hepikiem1)

• broneknotgeld Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 15:25
            W36

Ze niego jakby "czowieczek świynty"
            Dyć do Cieszyna gnały go piynty.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=321&w=8234029&a=9255028
            • hepik1 Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 15:43
              Zero humoru ,tzn,zero honoru
            • broneknotgeld Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 15:44
              Niy za wiela szło tam "bronczyć"
              Woli tu sie z kimś "połonczyć"

Zoglondo durś kotu w dupa
              Myśli - "Pyskym wyńdzie kupa".
              • broneknotgeld Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 15:48
                "Honor" hepika!
                - ida porzykać
                Toż Bozia zowdy jest miłosierny
                Możno go wroci mu - przeca wierny.
                • hepik1 Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 15:57
                  Bronek Notgeld wbogaca śląską glebę,
                  Brenku to forum jest smune bez ciebie
                • hepik1 Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 16:00
                  Bronek Notgeld wbogaca śląską glebę,
                  Bronku to forum jest smutne bez ciebie.

Ab ovo ,jak mawia ciupazka,juz bez literówek
                  • hepik1 Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 16:09

Wysoki sądzie!
                    W całości podtrzymuje moją opinię co do poczytalności i ograniczonych władz
                    umysłowych koleżanki ciupazki pochodzącej z Zakopanego i Bronka Notgelda z Rudy
                    Śląskiej.Są oni żywym dowodem,że w pewnym wieku przesiadywanie przed komputerem
                    i wynikający z tego netoholizm jest szkodliwy dla zdrowia umysłowego,zacierają
                    się wtedy granice między światem realnym i wirtualnym i powstaje takie nie
                    wiadomo co, i skutkuje bełkotem o zamachu na demokrację,wolność
                    słowa,wprowadzeniem cenzury.Ale w 40 mln narodzie tacy osobnicy sie zdarzają
                    przecie.
                    Czytając apel Notgelda końcżacy się słowami:

> > Bądźcie OBYWATELAMI.
                    > > Bronek

nie wiem już czy śmiać sie czy płakać
                    Podobnie nie wiem co robić czytając ciupazkę piszącą

> Bronek masz w 100% rację . Nóż wbity za plecami w Twoje serce i duszę został
                    >
                    > wbity także innym internautom, dowodem tego są ich wpisy na tym wątku.

A kanwą dla tych apeli płomiennych jest takie wielkopomne wydarzenie-Notgeld
                    przestał być opiekunem forum.Faktycznie -tragedia narodowa.Myślę ,że już po
                    przyspieszonych wyborach do sejmu powołana zostanie komisja śledcza do
                    wyjaśnienia co knuli admini forum GW(a przypomnę,że są oni pracownikami
                    Agory,która chciała zawłaszczyć wszystkimi mediami w Polsce-afera przyszedł
                    Michnik do Rywina;)) pozbawiając funkcji moderatora Rudy Ślaskiej naszego
                    kochanego poetę.
                    Ja myślę również ,że to ograniczenie wolności słowa powinno się zainteresować
                    również Strasbourg .
                    Mam nadzieję,że nasza para bohaterów doczeka tych chwil na wolności ,nie
                    zamknięta w szpitalach psychiatrycznych(tzw.psychuszkach)-jak to sie
                    praktykowało w dawnych krajach komunistycznych w stosunku do osób walczących o
                    swobody obywatelskie.
                    Bo gdyby stało się inaczej,będę pierwszym ,który stanie na barykadzie albo, w
                    razie ich braku, wyjdzie na ulice z okrzykiem "Uwolnić Notgelda" i "Wolność dla
                    Góralki"
                    • broneknotgeld Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 17:54
                      Hehe - wiela we tym prowdy
                      Śmioć z hepika trza sie zowdy.
                    • dr_scott Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 19:05
                      stary, wez juz lepiej nie blaznuj na tym forum...
                      i na innych zreszta tez :)

pozdro
                      • hepik1 Re: Drugi problem - poważniejszy 24.03.04, 21:15
                        A niby dlaczego?Nam(wam) błaznować nie kazano? Uważasz,że założenie wątku
                        "maszynka do nabijania"błaznowaniem nie było?A może na tym się właśnie
                        doktoryzowałeś?Jeśli tak,to gratuluję.
                        • rolotomasi O patrolu gazety co purtnoł tu bzdety 25.03.04, 02:11
                          P int>> " Oczywiście można pisać wiersze i fraszki na dowolny
                          temat - ale w takim ilościach utrudniają korzystanie z forum miejskiego"

A kto skarżył ? że mu trudno czy ciasno, hę? Chyba nie o to tu biega -
                          Bronek jest za bardzo geld, jak na patrol gazetty, to go trza tak Cyntralnie,
                          do pieca, coby się usmolił :(

Dalej pint pisze "Niestety musimy odebrać Ci prawa moderatora. Forum miasta
                          służy do dyskusji o nim, a nie do publikacji czyjejś tworczości. "
                          Dobre, a nawet takie sobie! Czy gorole mogom czy ni, I o czem majom pisać kiej
                          w ty Rudzie nie byli??
                          Cuś misie widzi, że dadzo tu swegobronka z Warszawki, będzie bardziej tryndny :(
                          • hepik1 Re: O patrolu gazety co purtnoł tu bzdety 25.03.04, 05:34
                            Spiskowa teoria dziejów jest bardzo popularna w niektórych kręgach społeczeństwa.
                            Nie wiem czy skarżyłem ale napewno zwracałem uwagę na problem,tyle ,że było to
                            dawno.A dlaczego teraz zdegradowano poetę naszego rudzkiego?Dobre pytanie.Może
                            wreszcie kropla (stek kropli)przepełniła czarę:))
    • w36 Propozycja rozwiązania problemu 25.03.04, 06:22
      Mam taki pomysł na proste rozwiązanie problemu.

Przywrócić Bronka na moderatora oraz jednocześnie zmienić nazwę forum na coś w
      rodzaju "fraszki Bronka". Później utworzyć puste forum miejskie Ruda Śląska.

Patrząc na te forum, muszę stwierdzić że w tej chwili jest to forum tematyczne
      składające się z twórczości Bronka i dyskusji o Bronku. To co Bronek pisze, nie
      jest też specjalnie związane z naszym miastem, a raczej z regionem oraz zawiera
      też dużo ogólnych tematów. Poza tym na forum, spraw typowo miejskich jest
      śladowa ilość, tak że właściwie nie będzie jakieś straty (przed wejściem Bronka
      było ok 400 postów, rzadko pojawiał się później jakiś typowo miejski wątek a i
      tak składał się zwykle z "dopisków" Bronka). Bronek na swym forum może wyczyścić
      te wątki bez problemu, aby mieć ładne prywatne forum, gdzie nikt nie będzie mu
      robił wyrzutów z tego co pisze, chyba że będzie to krytyka literacka .
      Oczywiście takie rozwiązanie było by w gestii adminów, ale podejrzewam że bardzo
      proste technicznie a przy tym nie tak pracochłonne jak proponowane przez maas
      przenoszenie wątków.

Co do utworzenia nowego oficjalnego rudzkiego forum to można by trochę poczekać,
      by ochłonąć po tym wszystkim, a w tym czasie zastanowić się i przedyskutować
      sytuację na naszym rezerwowym rudzkim forum u baby2.

Takie rozwiązanie było by może nieco problematyczne dla ciupazki (i paru
      innych), swoistym testem tego co właściwie sprowadza ją spod Tatr do nas, czy
      uwielbienie dla Bronka i jego twórczości, czy sympatia dla naszego miasta, czy
      poprostu klimat kłótni panujący na forum. Ale w ostatnim przypadku nie jest to
      duży problem wobec dużej ilości różnorodnych forów gdzie można "polemizować" na
      najróżniejsze tematy. Nie jestem bynajmniej jakimś przeciwnikiem ostrej łagodnie
      mówiąc polemiki, ale jest to kwestia pewnych proporcji w stosunku do ogólnej
      liczby wypowiedzi i w przypadku forów tematycznych trzymania się tak mniej
      więcej tematu. Ładne kłótnie przydarzają się na przykład na aktualnościach, aż
      miło poczytać. Ale tu u nas to praktycznie od miesięcy w kółko to samo. A
      tematów do kłótni w rudzkich sprawach by się znalazło i niepotrzebna nam pomoc z
      zewnątrz.

• tebe Re: Propozycja rozwiązania problemu 25.03.04, 13:12
        Są dwa aspekty sprawy.
        1. Czy Bronek może publikować swoje fraszki w portalu?
        Odpowiedź: Tak, może. Namawiamy i zapraszamy na forum prywatne.

2. Czy forum Ruda Śląska zapisane fraszkami bronka to forum o Rudzie?
        Odp: Nie. I ktoś, kto w ten sposób zapełnia forum nie może być jego adminem.
        Nikt widząc takie forum nie odważy się zapytać na nim, gdzie w Rudzie można coś
        zjeść, gdzie wysłać dziecko do przedszkola, gdzie wysiąść ze 130, żeby gdzieś tam dojść itp.

To nie jest porządne, żeby na forum były same fraszki.
        Na Śląsku zdaje się lubimy porządek, prawda?
        • hepik1 Re: Propozycja rozwiązania problemu 25.03.04, 13:46
          Świynte słowa, tebe,świynte słowa.A jak nie bydziesz wiedzioł,kaj wysiąść z 130
          ,żeby do kawiarni As trefić na spotkanie forumowiczów z Notgeldem,to ci powiem
          -wysiadej w Halembie,na przeciw hali sportowej.Przyndziesz na drugo strona ulicy
          i już żeś jest.
          Ale z drugij strony to jo mu juz to do gowy pora miesiency tłuka ale łon w
          olikmantlu durś łazi i zaimpregnowany na zdroworozsądkowe propozycje.
          Na konkurs w jednym hipermarkecie kilkaset fraszek wysłoł,żodno niy wygrała,dali
          mu ino nagroda za frekwyncjo,to sie łobraził i 10 km dalej,do innego jeździ,taki
          zawziynty chłop-czyli zero szans na powodzynie, tebe.
          • edzioszka Re: Propozycja rozwiązania problemu 25.03.04, 14:33
            takoż niechaj Bronek tworzy w miejscach ku fraszkowaniu i wierszoklectwu
            przeznaczonych, a tutaj dysputuje i wszyscy będą zadowoleni.. na nasze fora
            zaproszenie utrzymuję ;)
        • broneknotgeld Re: Do tebe 25.03.04, 15:43
          Niestety "tebe", twój post też jest niczym innym jak "odwracaniem kota ogonem".
          Wprowadza tylko w błąd forumowiczów. Polecam ci na tym forum temat "Prowda-
          niyprowda".
          We wrześniu zeszłego roku rozkręciłem to forum wklejając nieomal 2000 fraszek.
          Gdybym wtedy spotkał się ze sprzciwem adminów, właściwie uznałbym to za słuszne.
          Po tym moim "spamowaniu" otrzymałem od adminów uprawnienia moderatora.
          Logicznie żecz biorąc już to podważa Twoją argumentację
          Natomiast dalsza moja "kariera" na tym forum to tylko systematyczne podnoszenie
          jego rangi. Stać mnie na to aby nawet na bieżąco tworzyć kilkadziesiąt fraszek.
          Staram się jak mogę rozkręcić to forum, budować go, nadać mu specyficzną formę.
          Nikogo stąd nie przeganiam. Na ostrzejszą odpowiedź pozwalam sobie tylko w
          stosunku do tych, którzy mnie również ostro atakują. Efekty moich poczynań są
          widoczne. Nie tylko ja patrzę na to pozytywnie, bo potwierdzają to posty innych
          internautów. Każdy mój temat jest otwarty, do każdego można się włączyć prozą
          lub wierszem. Tak się też po części dzieje. To przecież Internet. Wydaje mi
          się, że ktoś tu nie rozumie idei Internetu.
          Pytanie powinno brzmieć:
          Czy można podejmować próby budowania forum słowem rymowanym?
          Sam jestem ciekaw odpowiedzi.
          Dotychczas przekonałem się tylko o tym, iż admini akceptują poczynania hepika,
          a nie akceptują moich.

Pozdrawiam. Bronek
          • jot55 Re: Do tebe 25.03.04, 16:14
            broneknotgeld napisał:

> Natomiast dalsza moja "kariera" na tym forum to tylko systematyczne
            podnoszenie jego rangi.

Czy działania zmierzające do systematycznego podnoszenie rangi forum
            polegają na założeniu na wszystkich forach regionalnych wątku "Trza tympić
            co ślonskie?" ???

• broneknotgeld Re: Do tebe 25.03.04, 16:23
              Dziynki za tyn post.
              Jo jednak niy na wszyskich forach regionalnych łotwar tyn wontek. Tymat uznoł
              żech jednak za ciekawy. Możno ktoś go przejrzy, a nawet coś tu łodpowiy. No i
              to jest pytanie. Cieszyła by mie kożdo łodpowiydź, ale nikogo tyż niy zmuszom
              do szkryfniyńcio czegokolwiek.
              Pozdrowiom
              • jot55 Re: Do tebe 25.03.04, 16:30
                Rzeczywiście, nie na wszystkich - zaszczyt ten nie spotkał tylko
                forum Gdańsk - Sopot - Gdynia.
                • broneknotgeld Re: Do tebe 25.03.04, 16:38
                  Niy mosz racji. Na GSG admin to pewno wycioł.
                  Czamu jednak tak wonsko paczysz na fora regionalne?
                  Jest ich przeca dużo wiyncyj. Som nawet tukej dwie "Rudy Ślonske".
                • hepik1 Re: Do tebe 25.03.04, 16:40
                  Po przeczytaniu ostatniego postu poety rozpłakałem się.I płaczę do teraz.Ze śmiechu.
                  • broneknotgeld Re: Do tebe 25.03.04, 16:55
                    Zowdy zdrowy przeca śmiych
                    Dyć to nigdy niy jest grzych.
                  • rolotomasi Re: Płakać się kce 25.03.04, 17:03
                    "Som nawet tukej dwie "Rudy Ślonske"<rozpłakałem się.I płaczę do teraz.Ze śmiech

Znaczy śmiejesz się z czego ? Ze swojej kleineHeimatu ? czy z forum tyż twojego.
                    << tego drugiego - w Rudzie; bardzo drugiego.
                    Jużech w styczniu pisoł :

Przesadzać >
                    nie zaszkodzi
                    Po co równać małą Rudę
                    do wielkiej Łodzi ?
                    A w Polszce,
                    o Rudzie, stąd wiedzą,
                    że w ty mały,
                    Wielgie Poety siedzą.
                    Cokolwiek dobrego
                    w Kraju nie powiedzą,
                    to uny, i tak> tamuj,
                    o Bronku bredzą.
                    A tej, co go chwoli
                    oryginał nazwoli,
                    i problema rozwiązoli.

PZDR
                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=9894353&a=9991918
                    • hepik1 Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 17:22
                      Nie dobijaj mnie ,błagam.Brzuch już mnie boli z tego śmiechu.
                      > A w Polszce,
                      > o Rudzie, stąd wiedzą,
                      > że w ty mały,
                      > Wielgie Poety siedzą.
                      • lech_niedzielski Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 19:04
                        hepik1 napisał:

> Nie dobijaj mnie ,błagam.Brzuch już mnie boli z tego śmiechu.

Co ci radzić przyjacielu.
                        Takich jak ty nie ma wielu.
                        Więc gdy tylko masz okazję.
                        To przeprowadź eutanazję.
                        • broneknotgeld Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 19:33
                          Dziynki Lechu

Prziszło w rymach piykne wsparcie
                          Bronek niy jest na pożarcie.
                      • broneknotgeld Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 19:29
                        Ja, no widzisz hepik, jo tyż sie umia śmioć ze siebie, bestoż aż tak tego niy
                        przeżywom, jak żeś tu nawciskoł.
                        Śmieja sie tyż łod downa z ciebie, bo zowdy przi tych twojich postach wspominom
                        sie tako komedyjo z moji młodości. Film nazywoł sie chyba "O człowieku który
                        przestał palić". Jakby mottym było tam powiedzynie - "Suma nałogów jest stała".
                        Niy chce mi sie jednak śmioć ze tego co wyprowiosz na inkszych forach, kaj som
                        internauty kerym sie moje fraszko podobajom. Tukej ich łobrażosz, tam tyż. No,
                        niby to twoja sprawa, ale Ruda na tym ciyrpi. Niszczysz to co jo mozolnie
                        buduja.
                        Niy moga sie tyż śmioć ze adminów. Pokozali przeca wszyskim, że ciebie
                        akceptujom a mie jednak niy. Żol mi ich. W moji łysy pale coś takego sie jednak
                        jakoś niy chce mieścić. Zaczynom richtig poleku inaczy paczeć na "Gazeta
                        Wyborczo". No ale to już ich problym. Mie trza "robić swoje". Szczyńściym na
                        razie jeszcze mi tego cołkym niy zabroniajom.
                        • roomtsays w36: "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! 25.03.04, 20:59
                          w36 napisał:
                          "A tematów do kłótni w rudzkich sprawach by się znalazło i niepotrzebna nam
                          pomoc z zewnątrz."

Całej tyrady nie ma sensu ani potrzeby przytaczać. Niech żyje PRL!

Słyszeliśta? Przybłędy? "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! Won!
                          Szanowne Panie, Szanowni Panowie! TO już nie mieści się nawet w głowie!
                          Więc zanim nakopią nam tu do dupy spadajmy! Niech zyje hepik, w36 i... psie
                          kupy! Niechaj się kisną tu we własnym sosie hepiki, "baby" i inne uosie!
                          Moje uszanowanie!

"A teraz kochane
                          dzieci - pocałujcie
                          mnie w dupę"

• hanys_hans Re: w36: "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! 25.03.04, 21:30
                            roomtsays napisał:

> w36 napisał:
                            > "A tematów do kłótni w rudzkich sprawach by się znalazło i niepotrzebna nam
                            > pomoc z zewnątrz."
                            >
                            > Całej tyrady nie ma sensu ani potrzeby przytaczać. Niech żyje PRL!
                            >
                            > Słyszeliśta? Przybłędy? "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! Won!
                            > Szanowne Panie, Szanowni Panowie! TO już nie mieści się nawet w głowie!
                            > Więc zanim nakopią nam tu do dupy spadajmy! Niech zyje hepik, w36 i... psie
                            > kupy! Niechaj się kisną tu we własnym sosie hepiki, "baby" i inne uosie!
                            > Moje uszanowanie!
                            >
                            > *****************
                            > "A teraz kochane
                            > dzieci - pocałujcie
                            > mnie w dupę"
                            >

schlesien.nwgw.de/a/J_Tuwim__Calujcie_mnie_wszyscy_w_dupe.mp3
                            • ciupazka Re: w36: "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! 25.03.04, 22:03
                              To od kogo hepik zacznie kopa dawać , tak może po kolei, od góry, he?
                              To ile kopniaków jo dostane, he? Po sprawiewdliwosci Adminom tyz sie
                              nolezy, ba jako!
                        • hepik1 Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 21:28
                          broneknotgeld napisał:

> Niy moga sie tyż śmioć ze adminów. Pokozali przeca wszyskim, że ciebie
                          > akceptujom a mie jednak niy. Żol mi ich. W moji łysy pale coś takego sie jednak
                          >
                          > jakoś niy chce mieścić.

A dlaczego się nie możesz śmiać z adminów?Boisz się?Pół Polski cię popiera a ty
                          jakiś dwoje adminów się obawiasz?Bronek pokaż ,że masz jaja
                          śląskie,ba,halymbsko-wireckieczyli lewe i prawe, i mogą ci skoczyć.
                          A co do pojemności Twojej nie pokrytej włosiem głowy ja prawie od początku
                          złudzeń nie miałem.
                          • hanys_hans Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 21:30
                            roomtsays napisał:

> w36 napisał:
                            > "A tematów do kłótni w rudzkich sprawach by się znalazło i niepotrzebna nam
                            > pomoc z zewnątrz."
                            >
                            > Całej tyrady nie ma sensu ani potrzeby przytaczać. Niech żyje PRL!
                            >
                            > Słyszeliśta? Przybłędy? "Nie potrzebna nam pomoc z zewnątrz"! Won!
                            > Szanowne Panie, Szanowni Panowie! TO już nie mieści się nawet w głowie!
                            > Więc zanim nakopią nam tu do dupy spadajmy! Niech zyje hepik, w36 i... psie
                            > kupy! Niechaj się kisną tu we własnym sosie hepiki, "baby" i inne uosie!
                            > Moje uszanowanie!
                            >
                            > *****************
                            > "A teraz kochane
                            > dzieci - pocałujcie
                            > mnie w dupę"
                            >

schlesien.nwgw.de/a/J_Tuwim__Calujcie_mnie_wszyscy_w_dupe.mp3
                            • roomtsays Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 22:01
                              hepik1 napisał:
                              A dlaczego się nie możesz śmiać z adminów?Boisz się?Pół Polski cię popiera a ty
                              jakiś dwoje adminów się obawiasz?Bronek pokaż ,że masz jaja
                              śląskie,ba,halymbsko-wireckieczyli lewe i prawe, i mogą ci skoczyć.
                              A co do pojemności Twojej nie pokrytej włosiem głowy ja prawie od początku
                              złudzeń nie miałem.

O reklamie - widzę - nie masz zielonego pojęcia. Licencję i prawo autorskie
                              wykupiłeś? Jeśli nie, to na początek radzę chwalić się czymś swoim! Tylko
                              jak... Jak NIE MA CZYM?
                              • broneknotgeld Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 25.03.04, 23:20
                                Hehe - adminy pokasowali linki na tyn tymat z forow wiynkszych miast.
                                Gańba czy strach?
                                • roomtsays Hehehe! Ale chryja! 25.03.04, 23:32
                                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11483466
                                  ;o)))
                                  • broneknotgeld Re: Hehehe! Ale chryja! 25.03.04, 23:36
                                    Za szpas fest dziynkuja
                                    Yno tela wsuja.
                                    • rolotomasi Re: Hehehe - NoNoNo 26.03.04, 00:49
                                      Jo mu szpas
                                      a on w las

_U_
                                      Nic za frico nie rymuja
                                      Nie nadstawiam Tego tu ja
                                      Chop mi daje>> ‘fest dzinkuja’
                                      _U__U_
                                      Jo ci godom po dobremu !
                                      Tukej mało po jednemu.
                                      /RT/
                                • hepik1 Re: Śmiać się chce a łzy same lecą 26.03.04, 03:20
                                  broneknotgeld napisał:

> Hehe - adminy pokasowali linki na tyn tymat z forow wiynkszych miast.

Taaa, a świstak siedzi i zawija w sreberka.
                                  Niektórym Bozia mózgi pokasował i skazał na tworzenie i misyjność w portalu GW.
                                  • hepik1 Do adminów Gazety! 26.03.04, 04:21
                                    Kochani!Niezrażajcie się.Miejcie świadomość ,że walczycie nie tylko by w tej
                                    Rudzie było normalnie.Walczycie o coś więcej.A tym więcej,jest życie rodzinne i
                                    zawodowe naszego niedocenianego poety.Sam o zagrożeniach w tych dziedzinach
                                    swego życia a związanych z niesieniem swego posłania po najdalszych zakątkach
                                    Śląska a nawet całej Polski poeta wspomina w jednym z swoich utworów.Pozwolę
                                    sobie zacytować:

Ślubno fest już na mie wrzeszczy
                                    Że jo niy jest jakimś wieszczym
                                    Czas na forum - same straty
                                    Możno jakbych był bogaty
                                    Mogbych siedzieć tukej dugo
                                    Ale życie srogo mrugo

Dlo rodziny i roboty
                                    - Po to chop nosi galoty!

Tak,taka jest prawda.Życie poetów nie zawsze usłane jest różami.Czasami to
                                    prześladowanie artystów rozpoczyna się już w zaciszu domowym.A o tragediach
                                    rozgrywających się w czterech ścianach naszych domostw dowiadujemy się tylko z
                                    strzępów awantur ,które wydobywają się tylko dlatego,że bloki z NRD-owskiej
                                    płyty nie są dźwiękoszczelne.
                                    A więc Admini-już teraz macie pełną świadomość o co toczy się ta cała walka-i
                                    nie jest to tylko dobro Rudy Śląskiej ale przede wszystkim dobro i spokój tej
                                    najmniejszej komórki społecznej,tej największej wartości chrześcijańskiej jaką
                                    jest rodzina .
                                    • broneknotgeld Re: Do adminów Gazety! 12.09.04, 20:55
                                      Tela mioł yno wiela wyburczoł
                                      Bo go mynczyła "wolność wybiórczo".
    • w36 Bronku - prośba 26.03.04, 05:08
      Proszę Cię o ponowne spokojne przemyślenie tej propozycji z tą zamianą forów.
      Zapewniam Cię, że nie jest to działanie przeciwko Twojej twórczości, czy Twojej
      obecności na forach. To co tebe zwięźle określił, jest to sprawa właściwego
      miejsca na określone rzeczy. Zauważ, tebe powiedział 130. To właśnie jest
      przykład że są sprawy nasze miejscowe, które są nam tylko bliskie, jak choćby
      130 (spędziłem w nim kawałek życia), sztela koło BP i wiele innych podobnych.
      Ale jest tylko jedno miejsce na portalu, gdzie mają sens i szczególną dla nas
      wartość a innym nic nie mówią - forum miejskie.
      A z drugiej strony Twoje uzdolnienie do pisania, którego inni mogą tylko
      pozazdrościć. I szkoda tego wszystkiego, żeby to wszystko utonęło w atmosferze
      kłotni, wzajemnego preszkadzania. A poza tym nie można powiedzieć żebyś był
      nieznany, czy niezauważony. Prowadząc swoje forum literackie, możesz naprawdę
      stworzyć coś wartościowego i potrzebnego. Formułę wyznaczasz Ty i jeśli to Ci
      odpowiada to np. hepik z ciupazką mogą u Ciebie prowadzić barwne "dyskusje".
      Co do forum miejskiego to chciałbym prosić Cię o nie wpadanie w atmosferę
      jakiegoś niepokoju, że się coś mało dzieje, że trzeba rozkręcać, dźwigać czy coś
      podobnego. Taka jest specyfika spraw miejskich. A pisanie "na siłę" żeby coś się
      ruszało, nie robi dobrze (do tego są najróżniejsze inne fora).
      A teraz widzisz co się porobiło, starasz się pisać fraszki, oczekujesz uznania
      dla swej pracy, a tu ciągle tylko inne problemy, i oprócz Twoich sympatyków i
      tych, których obchodzą sprawy naszego miasta pojawiają się tacy, dla których ta
      cała sytuacja to tylko pretekst do robienia prymitywnej zadymy (można im tylko
      odpowiedzieć tak jak Fish w Zabrzu odpowiedział na głos z sali).
      Bronku, jeszcze raz proszę o wyrozumiałość, w naszej wspólnej sprawie.

P.S. Przepraszam Cię, za to nieszczęsne sformułowanie, kiedyś tam napisane w
      moim poście (Ty i ja wiemy gdzie). Nie było moją intencją, tak się powiedziało.
      • hepik1 Re: Bronku - prośba 26.03.04, 12:45
        Doszły mnie słuchy,że skarżacy Notgeld dotarł aż do samej stolycy forumowej i
        tam takie bluzgi poleciały,że w obawie o zdrowie psychiczne poety wątki
        faktycznie zostały powycinane za niecenzuralne słownictwo.Oj, nie wszyscy
        kochają naszego poetę.Jakie to musi być przykre Bronku,co?
    • broneknotgeld Re: Bronku 26.03.04, 15:55
      Dyć na razie to jo sie yno pierońsko dziwuja adminom, że akceptujom to co hepik
      wyprowio na tym forum. Richtig "piyknie" sie sprowiajom.
      • rolotomasi Tajne/ poufne>> przed przeczytaniem zniszczyć ! 26.03.04, 17:34
        Ja w sprawie logiki stosowanej w mowie i piśmie przez h. in-spe>>
        beło " w obawie o zdrowie psychiczne poety wątki faktycznie zostały powycinane
        za niecenzuralne słownictwo "

Otóż>> ni pierona tukej^^nie widza tyj francowaty logiki, a była, i h-1 jo mioł.
        Ty h-1 cuś podłapał od Adminów, co to za franca. hę ?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11592233
        • broneknotgeld Re: Tajne/ poufne>> przed przeczytaniem zni 26.03.04, 19:53
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11592233&a=11619866
          • hepik1 Nie cała Polska kocha Notgelda 26.03.04, 21:48
            • Re: SKANDAL NA FORUM! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Gość: piecyk gazowy 26.03.2004 10:33 odpowiedz na list odpowiedz cytując

To bardzo dobrze, że go wywalili. On jeszcze swoimi "fraszkami" regularnie z
            różnych okazji (Niemen umarł, Dzień Kobiet itd.) spamuje inne fora.

To ciężki przypadek. Wiem, bo też mam w rodzinie "niedocenianego poetę".
            • hepik1 Jeśli się spam wycina... 26.03.04, 22:13
              ...to co zrobić z tym?
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8707774
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=102&w=8714272
              Dwa wątki na dwu różnych forach,w każdym ponad tysiąc postów toczka w toczkę
              takich samych.Spam?
              Takich równoległych wątków jest więcej.A potem Notrgeld lata po forach w Polsce
              całej i woła -Mam 10.000 swoich postów na forum GW.Wyciąć toco jest spamem a
              potem jeszcze raz podliczy sobie ile mu zostało.
              Notgeld -największy spamer portalu GW.
              • broneknotgeld Re: Jeśli się spam wycina... 26.03.04, 22:39
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=8221228&a=8221228
                • hepik1 Re: Jeśli się spam wycina... 26.03.04, 23:24
                  ciupazka 26.03.2004 20:15 odpowiedz na list odpowiedz cytując

gini napisała:

> Gość portalu: Piotr napisał(a):
                  >
                  > > Dajcie mu pozyc spokojnie na forach GW i to na wszystkich mimo,ze nie wszy
                  > scy
                  > > rozumiemy jego slaski jezyk ale mimio wszystko jego fraszki uwazamy za
                  > > swietne. Nie rancie poety ! Badzcie z nim delikatni, prosze.
                  >
                  > A mozna miec inne zdanie w sprawie fraszek?

Można inne zdanie mieć, ale nie można człowiekowi zabierać tego, co
                  jeszcze go cieszy, bo nic więcej nie ma!

No dobra,jestem litościwy-jak chłop nic juz innego nie ma -niech tworzy
                  • hepik1 Nareszcie piszą... 27.03.04, 06:57
                    ...prosił Notgeld o pisanie na forum?Spełniło się?

A jakie urozmaicone i różnorodne.A nie tylko Notgeld ,hepik i od czasu do czasu
                    ciupazka.Cała Polska netoholowo-forumowa dyskutuje o Rudzie i Notgeldzie.I to na
                    wielu innych jeszcze forach,można powiedzieć ogólnopolskich.Chyba będę
                    uwzględniony w biografii naszego wieszcza ,jako ten który przyczynił się do
                    ogólnonarodowej popularności fraszkopisarza.
                    Najbardziej mi się podoboją te posty-wprawdzie nic nie rozumiem,co pisze ale mi
                    się podoba-he,he.
                    Wprawdzie Bronek widzi tylko te posty,gdzie go chwalą a tam,gdzie go np za spam
                    i grafomaństwo krytykują-ignoruje,bo uważa ,że to podstawieni przez adminów
                    ludzie piszą.
                    Ale to już nie jego wina.Taki się urodził.A ja po apelu ciupazki o litość dla
                    poety na razie mu odpuszczę na parę dni-niech chłop se dychnie/A potem ab ovo.He,he
                    • hepik1 Widać światełko w tunelu 27.03.04, 13:41
                      Jest szansa na karierę poety w radiu lub telewizji ,więc nie będzie miał czasu
                      na forum RŚl:
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11619266
                      • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 27.03.04, 17:38
                        Hepik
                        Czyś ty aby niy dostoł e-maila łod adminow z jakomś "sugestiom"?
                        Łoni przeca mogli dońść do wniosku, że na społce z tobom tracom.
                        Na, niy przejmuj sie. Ruda mo dwa fora zadbej ło te druge bardzi, bo babie2
                        możno sie nudzi.
                        • hepik1 Re: Widać światełko w tunelu 27.03.04, 19:16
                          broneknotgeld napisał:

> Hepik
                          > Czyś ty aby niy dostoł e-maila łod adminow z jakomś "sugestiom"?

Na poważnie teraz Bronek-nie zastanawiałeś się aby nie zadbać o swoje zdrowie
                          psychiczne?Bo wiesz, za Gliwicami jest takie miejsce gdzie wielu podobnych do
                          Ciebie co to im się wydaje ,że są Napoleonem,Jezusem albo Szekspirem albo innym
                          Pstrowskim.A ich zadaniem jest co najmniej zbawienie świata a jak już zbawią ,to
                          zobaczą co dalej da się zrobić.Rozważ to całkiem tak na spokojnie,powoli,bez
                          zdenerwowania.Naprawdę ja nie chcę Cię skrzywdzić.
                          • hepik1 Forum o forum 27.03.04, 19:48

Ludzie se jaja robią a Bronek myśli,że to jego tfurczość rewolucję forumową i
                            III wojnę wyborczą wywołała,he,he,he

• zabanowac Bronka (10) aniela
                            27.03.04, 19:32

• Kto zakablowal Bronka? (11) niech
                            27.03.04, 19:26

• WIELKI ADMIN PATRZY! (26) pejsaty
                            27.03.04, 19:08

• Regulamin Forum Gazeta.pl - PKT.8 (3) Gość: ślunska dziołszka
                            27.03.04, 19:04

• czerwona gazeto! oddaj rude slaska bronkowi!!! (69) pejsaty
                            27.03.04, 18:04

• Wniosek o przyznanie tytułu Honorowego Forumowicza (16) Gość: ślunska
                            dziołszka
                            27.03.04, 17:33

• Nadal nic nie rozumiem (15) basia
                            27.03.04, 15:51

• Pyerdole takie forum!!! (168) niech
                            27.03.04, 15:48

• Zamiast walczyc z Bronkiem - drukujcie go w GW ! (18) Gość: Dlaczego nie
                            27.03.04, 14:05

• Posty w obronie Bronka (39) goniacy.pielegniarz
                            27.03.04, 12:38

• Forum, na którym spamuje administrator społeczny (27) Gość: piecyk gazowy
                            27.03.04, 11:30

• Bronku jesteśmy z Tobą (8) edzioszka
                            27.03.04, 09:29

• Jakie sa zasady odwolywania adminow spolecznych? (131) patience
                            27.03.04, 09:24

• Forum KATOWICE walczy o BRONKA (2) Gość: Forum KATOWICE
                            26.03.04, 22:05

• Mass,Tebe -macie szansę się zrehabilitować (6) Gość: ślunska dziołszka
                            26.03.04, 21:27

• ZWOLNIĆ MASS I TEBE (3) Gość: ślunska dziołszka
                            26.03.04, 21:20

• Bronek to wielki talent !!!!!!!! (5) Gość: Piotr
                            26.03.04, 20:15

• Maas nie lubi poezji (7) Gość: Marek
                            26.03.04, 19:24

• Tak trzymać cenzorscy hipokryci! (28) Gość: jacek#jw
                            26.03.04, 17:58

• Bronka krytyka nieobywatelki Maas (1) niech
                            26.03.04, 17:06

• Bronek - ujawnij Nam treść kontraktu na admina (1) Gość: Obrońca Bronka
                            • hepik1 Expose Notgelda dziś -11:45-l 28.03.04, 07:55
                              Broneknotgold otrzymał nagrodę -tytuł honorowego forumowicza roku.
                              Jeszcze wczoraj późnym wieczorem trwały gorączkowe negocjacje z proboszczem
                              parafii halembskiej(dzielnica Rudy Śl) by laureat mógł dzisiaj z ambony
                              podziękować wszystkim ludziom dobrej woli ,którzy wspierali naszego poetę w
                              trudnych chwilach ,gdy wraże siły z Białorusi ,przebrane za adminów GW,chciały
                              dokonać zamachu na wolność słowa i tak młodą demokrację w naszej ojczyźnie.Jak
                              donoszą z kręgów parafialnych Notgeld jako człowiek sławny w całej Polsce chciał
                              dla siebie czas na kazanie przeznaczony.Proboszcz parafi MBR jednak sprzeciwil
                              się tym,żadaniom,twierdząc,że tak długie wystąpienie ,połączone zapewne z
                              deklamacją fraszek(na życzenie parafian,oczywiście)może być zbyt wielkim
                              przeżyciem duchowym dla naszej halembskiej społeczności i ostatecznie zgodził
                              sie na trzyminutowe wystąpienie fraszkopisarza podczas ogłoszeń parafialnych ale
                              za to na głownej mszy niedzieli-tak zwanej sumie.
                              Postaram się ,aby tuż po zakończeniu wystąpienia rudzkiego wieszcza tekst
                              wystąpienia,które padnie z jego cudownych ust był dostępny również dla
                              Was,wielbicieli jego talentu.
                              • broneknotgeld Re: Expose Notgelda dziś -11:45-l 28.03.04, 11:23
                                Hehe. Pewno nasz farorz tyn twoj wpis autoryzowoł - pra?
                                • hepik1 Re: Expose Notgelda dziś -11:45-l 28.03.04, 21:17
                                  Ludzie ! Szkoda żeście tego niy widzieli.Ale sie dzioło.Zaczyło sie po prowdzie
                                  łod małego zgrzytu.Jakoś kobita w stroju górolskim legła w drzwiach kościoła
                                  ,rozdarła korale czerwone na piersiach swoich i wrzeszczała na głos "Niy puscem
                                  hepika,niy puscem,po moim trupie,tukej wyndzie,niy puscem"Ale sztyrech ,słusznej
                                  postawy górników wziyło górolke za szmaty i fruu na pobliskie targowisko,za
                                  zielonym sztandem jom ułożyli.Widziołech ,że dopiero już po wszyskim jakoś
                                  doszła do siebie.
                                  Kościół pełen ludzi naprany z niecierpliwościa na oryndzie Notgelda czekoł
                                  ,farorza pogonioł coby sie gibko uwinoł z swoim kozaniem.A potem...jak ci
                                  Bronecek wlozł na ta ambona ,jak blysnoł tą swoją łusą kufą,jak zagrzmioł swym
                                  barytonym....I tak godoł i godoł dobre z poł godziny.A ludzie ino suchali i
                                  płakali.Na głos płakali a nikere baby po piyćdziesiontce nawet szlochały.Farorz
                                  w tym czasie już na parafia poszoł,myśla ,że łobiod zdonżył pojeść .A parafianie
                                  halymbscy ino błagali poetę -jeszcze jedną Bronisławie ,jeszcze jednom
                                  ,ostatniom fraszkę tu nom posuj.A Poeta deklamowoł i deklamowoł.Ale ,że ludziom
                                  kiszki marsza zaczyły już grać ,to cichaczym po kolei zaczyli sie wymykac
                                  bocznymi nawami.I zostoł Notgelcik som,samiusiyńki w całym kościele.Ale w
                                  ekstazie nawet n tego niyzauważył i deklamowoł i deklamowoł...
                                  Tak po prowdzie to niy wiym czy do teraz jeszcze tam niy deklamuje.Rano tam
                                  zajrza ,jak by tam sie kaj szwyndoł jeszcze to mu powiym,że sam na forum niych
                                  wraco,bo Polska czeko cało na nowe fraszki...
                                  • hepik1 I co ja najlepszego zrobiłem? 29.03.04, 09:33

broneknotgeld napisał:

> Przed referendum w sprawie UE nasz prezydynt publicznie deklarowoł że bydzie
                                    > wspiyroł wszelke inicjatywy dotyczonce UE.
                                    > No toż szkryfnoł żech do niego ło te wsparcie. Mom na piśmie łodpowiydz
                                    > łodmowno.

> Broneknotgeld na darmo niy pyszczy, jak to nikerzy robiom.

Znowu sie popłakałem.
                                    Ja cię przepraszam Bronek za prezydenta.Jak on tak mógł? Jak bym wiedział,że ty
                                    prześladowany przez pierwszą osobę w państwie polskim jesteś ,nigdy bym swojej
                                    kampanii przeciwko twoim fraszkom nie zaczynał.O Boże ,wybacz mi!
                      • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 27.03.04, 17:39
                        Możno taki link tukej tyż sie przido.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11511336&v=2&s=0
                      • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 27.03.04, 17:45
                        Zowdy grom w łotwarte karty
                        Tyn link tyż tymatu warty.
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=11602478&v=2&s=0
                        • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 20:48
                          Możno "Wyborczo" fraszki sie boji
                          Bo coś za wiela tyż za niom stoji
                          A jak sie zacznom zbrojić we rymy
                          To se adminy nabawiom trymy.
                          • ciupazka Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 22:00
                            Hej! Drogi Bronku!
                            Wreście w chałupie, padam na pysk,
                            Lecem do Rudy i na fraski łyp
                            a z radości ze je widzem
                            piwkiem Twoje zdrowie ... chlip!
                            Som nowe fraski, ciesyć sie trza,
                            telo nasego, co przecytać sie do!
                            Kozdy mo swoje światełko,
                            ftore mu nockom blinko...
                            Hej! Trzymoj sie!

Telo.Pozdr.
                            • lech_niedzielski Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 22:15
                              ciupazka napisała:

> Hej! Drogi Bronku!
                              > Wreście w chałupie, padam na pysk,
                              > Lecem do Rudy i na fraski łyp
                              > a z radości ze je widzem
                              > piwkiem Twoje zdrowie ... chlip!
                              > Som nowe fraski, ciesyć sie trza,
                              > telo nasego, co przecytać sie do!
                              > Kozdy mo swoje światełko,
                              > ftore mu nockom blinko...
                              > Hej! Trzymoj sie!
                              >
                              > Telo.Pozdr.

Uwaga

Każda dziewczyna
                              ... to pajęczyna.

• lech_niedzielski Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 22:50
                                O chorym

Ściśle przestrzega diety:
                                wino, śpiew i kobiety
                              • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 22:53
                                Jo godom - Frelki
                                To cud jest wielki.
                                • lech_niedzielski Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 22:56
                                  broneknotgeld napisał:

> Jo godom - Frelki
                                  > To cud jest wielki.

Dziś

W odstawkę poszedł kusiciel - wąż,
                                  dziś Ewę kusi... sąsiadki mąż.
                                  • broneknotgeld Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 23:01
                                    Jeronie - moja ślubno tyż Ewa
                                    Wytna przi chałpie jo wszyske drzewa.
                                    • lech_niedzielski Re: Widać światełko w tunelu 29.03.04, 23:02
                                      Adam nie miał zwyczaju
                                      zdradzać swej Ewy w Raju,
                                      za to Ewa znudzona mężem
                                      pysznie bawiła się z wężem.