madohora Re: Humor z akt sądowych 13.12.22, 21:54 Podczas rozprawy sędzia pyta: - Na jakiej podstawie świadek twierdzi, że oskarżony był w stanie nietrzeźwym? - Oskarżony wszedł do budki telefonicznej. pół godziny później wyszedł i zaczął się skarżyć że winda nie działa - wyjaśnił świadek Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 15.05.23, 16:09 Jeśli chodzi o pozwy sądowe, chyba nikt nie wypełnił ich tyle, co Jonathan Lee Riches – więzień z Oklahomy. Na jego koncie znajduje się ich ponad 4000, ofiarami których byli m.in.: George W. Bush, somalijscy piraci, NASCAR, NFL, Martha Stewart czy szef Apple – Steve Jobs. Pozywał też postacie historyczne, jak Platona, Nostradamusa i Che Guevarę, a nawet obiekty – Wieżę Eiffla czy Pomnik Lincolna. Najsłynniejszym i chyba najbardziej ironicznym pozwem wystosowanym przez niego był ten z maja 2009 roku, kiedy dostało się samej Księdze Rekordów Guinnessa za to, że bezprawnie umieszczono go tam pod hasłem „największego oskarżyciela świata.” Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 25.07.23, 22:00 Podchodzi chłopak do policjanta a ten go zagaduje: - Podoba ci się chłopcze mundur policyjny? - Jasne - A podoba ci się czapka - Tak - A pałka podoba ci się - Jest super - A chcesz zostać w przyszłości policjantem - Proszę pana ale ja się dobrze uczę. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 08.08.23, 18:10 Złodziej napadł na mężczyznę: - Oddawaj swoje pieniądze – żąda – przystawiając mężczyźnie nóż do gardła - Ty chyba nie wiesz z kim masz do czynienia! - nieoczekiwanie odzywa się napadnięty – Jestem ministrem skarbu - W takim razie oddawaj moje pieniądze? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 08.08.23, 19:08 Małżeństwo zebr bierze rozwód. Sędzia pyta o powód tej decyji: - Nie mogę zdjąć żonie piżamy Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 08.08.23, 19:10 Świeżo osadzony więzień drze się zza krat: - Jestem niewinny! Jestem niewinny! Głos z sąsiedniej celi odpowiada: - Nic się nie martw skarbeńku. Jutro bierzemy prysznic. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 31.08.23, 16:12 - Jasiu, a gdzie jest wasz tata - dopytuje się ciekawski sąsiad - Wyjechał do Afryki - A was nie zabrał? - My nie braliśmy udziału w tym napadzie! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 29.10.23, 12:53 - Dlaczego zastrzelił pan tego człowieka? - Bo wołałem, pahr^ władzo, żeby zadał pan to pytanie mnie, a nie jemu. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 02.01.24, 22:32 Kawały z PRL Dwa mężczyźni prowadzą pod rękę pijanego milicjanta: - Nareszcie władza w rękach ludu - komentuje przechodzący obok mężczyzna Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 07.01.24, 17:33 Dwaj policjanci zastanawiają się co kupić komendantowi na urodziny: - Może książkę? - Nie, książkę to on już ma... Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 17.01.24, 19:32 Więzień wspomina z rozrzewnieniem: - Miałem piękny dom z basenem. Miałem dwa luksusowe samochody. Wyjeżdżałem na urlop na Mauritus... - To pewnie niczego ci nie brakowało - stwierdza współwięzień - Brakowało....Pieniędzy na spłatę kredytków Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 17.01.24, 22:22 Gangster wchodzi do sklepu z bronią. Prosi o duży rewolwer. - Chce pan coś podręcznego do obrony - pyta sprzedawca - Do obrony, to ja sobie potem wezmę adwokata. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 29.01.24, 18:46 - Czy kiedy oskarżony kradł te koszule to pomyślał o swojej biednej matce, która poświęciła całe swoje życie aby go wychować na uczciwego człowieka - Nie proszę sędziego, bo to były męskie koszule Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 18.02.24, 20:09 - Proszę wysokiego sądu jestem niewinny! - Wszyscy tak mówią - Skoro wszyscy tak mówią to to musi być prawda! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 12.04.24, 13:12 PRAWNIK: Czy według opinii lekarzy nie jest prawdą, że kiedy człowiek umrze podczas snu, nie wie o tym, kiedy obudzi się następnego ranka? ŚWIADEK: Czy oby na pewno zdał pan egzamin prawniczy? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 14.04.24, 23:04 Spotykają się dwie sąsiadki: - A co to sąsiadka tak dziś na czarno? - A no, bo to mąż mój nie żyje. - O mój Boże. A jak to się stało? Przecież jeszcze wczoraj go widziałam jak kopał w ogródku. - A kopał, kopał. A potem poszliśmy do sklepu kupić mu nowe buty. No i mierzy jedną parę, drugą, trzecią... dziesiątą... Mówię mu "Nie śpiesz się Stefan, przymierzaj dokładnie żeby na pewno dobre były." W końcu po paru godzinach wróciliśmy do domu, on zakłada te nowe buty i mówi, że ciasne. NO NIE ZABIŁABY PANI? Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 14.04.24, 23:36 Rozprawa. Sędzia do oskarżonego gwałciciela: - Proszę opowiedzieć przebieg zdarzenia - Z wielką przyjemnością Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 15.04.24, 11:29 Na sali sądowej: - Co skłoniło oskarżonego do obrabowania banku? - Oni pierwsi zaczęli Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 24.05.24, 00:42 Sędzia do oskarżonego: – Czy przyznaje się pan do winy? – Nie, wysoki sądzie. Mowa mego obrońcy i zeznania świadków przekonały mnie, że jestem niewinny! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 24.05.24, 23:41 Oskarżony zwraca się do sędziego per „Wysoka Sprawiedliwości”. W końcu tegoż sędziego irytuje: – Tu nie ma sprawiedliwości! Tu jest sąd! Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 02.07.24, 22:02 Policjant w wiejskim komisariacie składa raport: - Dochodzenie w tej sprawie jest bardzo utrudnione, bo świnia będąca dowodem kradzieży została zjedzona. Odpowiedz Link
madohora Re: Humor z akt sądowych 22.07.24, 13:53 Świeżo upieczony adwokat do ojca, też adwokata: - Tato! Udało mi się skończyć tę sprawę, z którą się męczyłeś dwadzieścia lat! - Ty idioto! Ja z tej sprawy zbudowałem dom, kupiłem trzy samochody, a Ty ją skończyłeś na pierwszej rozprawie ... Odpowiedz Link