Dodaj do ulubionych

Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumaczyc ??

IP: *.bchsia.telus.net 30.03.04, 00:07
Ja probowalem juz pare razy ale nic z tego.
Hey, moze crassula,beton prawicy,przetlumaczy tekst swojego ukochanego
ideologa?

"As we know, There are known knowns. There are things we know we know. We
also know There are known unknowns. That is to say We know there are some
things We do not know. But there are also unknown unknowns, The ones we don't
know We don't know." - February 12, 2002, Department of Defense news briefing
Obserwuj wątek
    • Gość: s moje tlumaczenie wyglada tak IP: *.bchsia.telus.net 30.03.04, 00:14
      Jak wiemy, wiadome sa wiadomymi. Sa rzeczy ktore my wiemy,ze wiemy.My takze
      wiemy,ze sa wiadome niewiadome. To jest tak jak bysmy powiedzieli: My wiemy ,ze
      sa rzeczy o ktorych my nie wiemy. Ale sa takze rzeczy niewiadome niewiadomego,
      te ktore my nie wiemy ,nie wiemy.
      • Gość: linux_fan eh tam,zle ... IP: *.gazeta.pl / *.mclink.it 30.03.04, 00:25
        powinno byc tak--

My wiemy,ze wiadome sa wiadomymi.Istnieja sprawy o ktorych my wiemy ,ze je
        wiemy. Rowniez wiemy, ze istnieja wiadome ktore sa niewiadome. Tak jakbysmy
        powiedzieli,ze wiemy o sprawach o ktorych nie wiemy. Niektore niewiadome sprawy
        sa niewiadome - tzn. te o ktorych my nie wiemy,ze ich nie wiemy
      • Gość: PietiaGoras Re: Rumsfeld jak Socrates IP: *.proxy.aol.com 30.03.04, 06:14
        Socrates, uwazany za jednego z najwiekszych medrcow jacy chodzili po ziemi
        powiedzial :
        " Wiem, ze nic nie wiem ".
        Rumsfeld, uwazany za jednego z najwiekszych medrkow Bialego Domu powiedzial:
        " Wiem, ze nie wiem co mowie ale mowie ".
        • Gość: sp;lit Re: Rumsfeld jak Socrates IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 30.03.04, 19:21
          Sokrates jest konsekwentny ,... On tego unika (rummie) a ze polityk to ubral w
          polityczne mumbo-jumbo , duzo powiedzial , zeby nic nie powiedziec .

Zabezpieczyl sie przy okazji z dwoch koncow , zeby go kiedys ktos nie zacytowal
          i przyuwazyl ,...

uklony

===============================================

" Wiem, ze nic nie wiem ".
          • Gość: mis Re: Rumsfeld jak Socrates IP: *.bchsia.telus.net 30.03.04, 23:42
            ciekawe czy Rumsfeld rowniez skonczy jak Socrates
    • jastrzebiec Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz 30.03.04, 00:21
      Ale to bardzo proste:

1. Cos w trawie piszczy i my wiemy, ze piszczy i co piszczy.
      2. Cos w trawie piszczy i my wiemy, ze piszczy ale nie wiemy co to jest to co
      piszczy.
      3. Cos w trawie piszczy ale my nie tylko nie wiemy co piszczy ale nawet ZE
      piszczy.

;-)
    • Gość: aka Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: *.we.client2.attbi.com 30.03.04, 01:09
      Jak wiemy istnieja sprawy ktore znamy. Mamy swiadomosc ze znamy to, co jest nam
      wiadome.
      Wiemy rowniez ze istnieja sprawy ktorych nie znamy. Mozemy potwierdzic, ze
      zdajemy sobie sprawe z tego ,ze istnieja sprawy nam nie znane. Sa rowniez
      sprawy o ktorych my nie wiemy , ze ich nie znamy. Te, o ktorych nie wiemy -
      tych nie znamy.
    • Gość: ABE Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: *.directories.co.nz 30.03.04, 03:00
      Wiedzielismy, ale udawalismy ze nie wiemy, a teraz wyszlo na to, ze
      wiedzielismy, a wiec musimy udowodnic, ze nie udawalismy ze nie wiedziesmy,
      tylko, ze naprawde nie zdawalismy sobie sprawy ze wiemy.
      • Gość: mak Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: *.proxy.aol.com 30.03.04, 04:21
        to jest zwykly belkot,przecietny Amerykanin nic z tego nie rozumie i oto
        chodzi zeby nie rozumial.
        • Gość: ABE Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: *.directories.co.nz 30.03.04, 04:37
          Oczywiscie, ze jest to bezradny "rattle" schwytanego na goracym uczynku
          (klamstwie)orangutana. Wciska ludziom te demagogie "to be or not to be" zeby
          odwrocic uwage od faktow, ale nikt sie na to nie lapie. Posmiac sie mozna w
          kazdym badz razie - nic innego nie pozostaje
    • Gość: Tysprowda Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: 216.127.82.* 30.03.04, 10:27
      Znaczy sie, ze po angielskiemu to jest tak: snabu, czyli situation normal, all
      bushed up.

Sie zmaczy, gdybysmy wiedzieli ze wiemy, to bysmy, wicie rozumicie nie
      spartaczyli. Ale ze nie wiedzielismy ze nie wiemy, wiec nie wiedzielismy i
      spartaczylismy nie wiedzac ze spartaczylismy.

Inna jego prelka madrosci absolutnej to: brak dowodu nie jest dowodem braku-
      absence od evidence is not evidence of absence.

Takie to tytany intelektu jak on splodzily Manifest Faszystowsko-Komunistyczny
      pt PNAC i ich hymn to:

Bój to jest nasz ostatni,
      Krwawy skończy się trud,
      Gdy związek nasz buszystowski,
      Ogarnie ludzki ród!

Pracuja usilnie te intelektualne tytany pod wodza Busha nad stworzeniem nowej
      odmiany homo sapiens: homo sovieticus capitalistus, ktory to osobnik
      socjalizuje koszty aby dla siebie sprywatyzowac zyski.

Ku chwale buszczyzny. Marks i Engels tego nie przewidzieli.....
    • goldbaum Rumsfeld Gomulka czyli: "wiecie.. rozumiecie...." 30.03.04, 10:56
      Jak te czasy sie powtarzaja a towarzysze i ich wyznawcy zawsze sie znajda.
      • Gość: !!! Re: Rumsfeld IP: 195.152.54.* 30.03.04, 11:08
        Another favorite is The End of the World:

Puffs of dust
        End up crawling
        Up your leg
        And hitting your knee
        Because it's,
        There might be
        As much as an inch
        Or two or three.

.

• Gość: Tysprowda Re: Rumsfeld IP: 216.127.82.* 30.03.04, 13:14
          Rumsfeld by z zazdrosci pekl gdyby to przeczytal.

Ale tak po cichu miedzy nami mezczyznami, jak sie to je?
    • lee.miller JA! Ja przetłumaczę post Jacusia!!! :D 30.03.04, 15:00
      Gość portalu: jacus napisał(a):

Chcę się do czegoś przypierdolić, żeby mieć okazję, nieudolnie wprawdzie,
      spróbowac ustawić sobie przeciwnika epitetując go prawicowym betonem oraz
      przypisując mu miłość do pewnego polityka. Ponieważ mało wiem o świecie oraz
      ponieważ mam słaby refleks, jedyne co mi przyszło do głowy, to odgrzać dawno
      sto razy obśmiane zdania sprzed ponad roku. Oszczędźcie proszę moją nieudolność
      i śmiejcie się po raz kolejny z Rumsfelda, hey.
    • Gość: felusiak prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: *.nyc.rr.com 30.03.04, 15:16
      Jacus przytoczyl cytat. Problem w tym, ze cytat zostal wyprodukowany na uzytek
      jacusiopodobnych, ziejacych nienawiscia oszolomow, ktorzy we wszystko wierza, we
      wszystko co pasuje do ich obrazu swiata.
      Rumsfeld, drogi jacusiu, niestety nie powiedzial nic podobnego 12 lutego.
      Ponizej link do transkryptu:
      www.defenselink.mil/transcripts/2004/tr20040212-0442.html
      PS. Powielanie klamstewek jedynie was dyskredytuje, koledzy antyamerykanisci.
      Odnosze wrazenie, ze macie nie wiecej niz po 16 lat i na dodatek jestescie
      leniwi i brak wam wyobrazni. Cechuje was stadna mentalnosc.
      Podpowiem wam, ze szukajac, mozna znalezc setki przykladow, ktore ucieszylyby
      wasze oczy i uszy, ale to wymaga wyobrazni i pracy. Latwiej jest wylewaz zolc.
      Nie, nie podpowiem wam gdzie szukac. Meczcie sie.
      • Gość: !!! Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 195.152.54.* 30.03.04, 17:37
        RumsfeldSecretary of Defense and his bizarre utterances have been turned into
        poetry through the inspiration of Hart Seely. It's just hard to believe these
        things were actually said. The Unknown:

As we know,
        There are known knowns.
        There are things we know we know.
        We also know
        There are known unknowns.
        That is to say
        We know there are some things
        We do not know.
        But there are also unknown unknowns,
        The ones we don't know we don't know.
      • goldbaum czy aby? 30.03.04, 17:48
        Gość portalu: felusiak napisał(a):

> Jacus przytoczyl cytat. Problem w tym, ze cytat zostal wyprodukowany na uzytek
        > jacusiopodobnych, ziejacych nienawiscia oszolomow, ktorzy we wszystko wierza,
        > we wszystko co pasuje do ich obrazu swiata.

news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/3254852.stm
        archives.tcm.ie/businesspost/2003/06/01/story771051083.asp
      • Gość: Tysprowda Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 216.127.82.* 30.03.04, 17:56
        Szczesniak, meerkata zastepco i nastepco, mizerniutki jestes staruchu koslawy.

Postaraj sie pisac z glowa, moze sie da, a?
        • Gość: !!! Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 195.152.54.* 30.03.04, 18:03
          jeszcze jeden przyklad, jak niemamy racji to hej, hej ty glupi lewaku,
          staruchu ......
          • Gość: Tysprowda Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 216.127.68.* 30.03.04, 18:16
            To jest klasyczna dywersja busho-lomow, gdzie:
            1. zmienia sie temat;
            2. wrzuca sie oskarzenie o mlody wiek/chorobe umyslowa/ wypomina sie brak
            tabletek/radzi sie wizyte u lekarza/wypomina sie lewactwo/pacyfizm/komunizm itd;
            3. domaga sie faktow aktow oraz zrodel informacji;
            4. bagatelizuje sie zbrodnie swoich, maksymalizuje zbrodnie nie swoich;
            5. czepia sie jednej malej niescislosci;
            itp.
            • Gość: !!! Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 195.152.54.* 30.03.04, 18:29
              tu sie zgodze w 100% masz racje dana zawsze tak byla i niestety pozostanie
              • Gość: Tysprowda Re: prosto z Tworek....czyli chciejstwo IP: 216.127.82.* 31.03.04, 13:11
                A szczesniak buszolom czyli felusiak, jest nasladowca i goracym wielbicielem
                metod bolszewickich (aktualnie buszewickich), gdzie dysydentow, lub majacych
                inne zdanie niz bolszweicy, zamykano w Tworkach pod pretekstem choroby
                umsyslowej.

Bo to bylo oczyswiste, ze kazdy kto nie wielbi najlepszego z ustojow
                reprezentowanego przez homo sovieticusa (aktualnie homo sovieticusa
                capitalistusa) musi byc chory umyskowo.
      • Gość: jacus [...] IP: *.bchsia.telus.net 30.03.04, 18:55
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: felusiak Felusiak w odroznieniu od dzieciarni potrafi IP: *.nyc.rr.com 31.03.04, 00:42
          przyznac sie do bledu.
          Na twoje pytanie, jacusiu(bez inwektyw): "Czy mozesz mi zacytowac fragment
          mojego orginalnego postu w ktorym pisze,ze cytat pochodzi z 12 lutego ?." moge
          zacytowac
          twoj oryginalny post: "February 12, 2002, Department of Defense news briefing".
          I tu wlasnie popelnilem blad przyjmujac, ze zdarzenie mialo miejsce w 2004 a nie
          2002 jak napisales. Jak zem dociekliwy, pofatygowalem sie do DoD i znalazlem:
          www.defenselink.mil/transcripts/2002/t02122002_t212sdv2.html
          Rzeczywiscie Rumsfeld to powiedzial i doprawdy trudno mi uwierzyc, ze masz
          trudnosci ze zrozumieniem. Zajrzyj do linku, zbadaj kontekst i wszystko stanie
          sie dla ciebie jasne, na twoj wlasny sposob, oczywiscie.

PS. Postarajcie sie, dzieci, nie uzywac brzydkich slow. Mamusia wam tego nie
          powiedziala> Nie ladnie.
          • Gość: jacus Re: Felusiak w odroznieniu od dzieciarni potrafi IP: *.bchsia.telus.net 31.03.04, 01:27
            Gość portalu: felusiak napisał(a):

> przyznac sie do bledu.
            > Na twoje pytanie, jacusiu(bez inwektyw): "Czy mozesz mi zacytowac fragment
            > mojego orginalnego postu w ktorym pisze,ze cytat pochodzi z 12 lutego ?." moge
            > zacytowac
            > twoj oryginalny post: "February 12, 2002, Department of Defense news
            briefing".
            > I tu wlasnie popelnilem blad przyjmujac, ze zdarzenie mialo miejsce w 2004 a
            ni
            > e
            > 2002 jak napisales. Jak zem dociekliwy, pofatygowalem sie do DoD i znalazlem:
            > www.defenselink.mil/transcripts/2002/t02122002_t212sdv2.html
            > Rzeczywiscie Rumsfeld to powiedzial i doprawdy trudno mi uwierzyc, ze masz
            > trudnosci ze zrozumieniem. Zajrzyj do linku, zbadaj kontekst i wszystko stanie
            > sie dla ciebie jasne, na twoj wlasny sposob, oczywiscie.
            >
            > PS. Postarajcie sie, dzieci, nie uzywac brzydkich slow. Mamusia wam tego nie
            > powiedziala> Nie ladnie.
            ---------------------------
            Jesli dla ciebie to jest takie jasne , nawet jesli to jest w kontekscie calego
            tekstu....
            to pofatyguj sie i powiedz co ten debil chcial przez to powiedziec,bo ja nie
            wiem do tej pory

(my wiemy,ze wiemy,ale tak naprawde to my nie wiemy,ze wiemy,a dlatego nie
            wiemy bo nie wiemy czy wiemy,ze wiemy ) - TAK BARDZO JASNE,felusiak,BARDZO JASNE
    • Gość: Gucio [...] IP: *.ipt.aol.com 31.03.04, 00:44
      • Gość: chala [...] IP: *.rdu.bellsouth.net 31.03.04, 02:27
        • Gość: ABE [...] IP: *.directories.co.nz 31.03.04, 02:41
    • Gość: Tysprowda Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: 216.127.82.* 31.03.04, 09:45
      Jest bardzo prosty podzial na 4 kategorie ludzi, ktorzy:

1. wiedza ze wiedza;
      2. wiedza ze nie wiedza;
      3. nie wiedza ze wiedza, i;
      4, nie wiedza ze nie wiedza.

Rumsfeludus Germanicus Barbarus chcial powiedziec ze buszewicy naleza do tej
      czwartej kategorii ludzi, ale mu sie albo wszystko pogmatwalo, albo tez chcial
      to wiadomosc ukryc przed rzeszami.

Ta wiadomosc to innymi slowy: snabu!
    • Gość: Gucio Tlumaczyc nie bede, ale... IP: *.ipt.aol.com 31.03.04, 15:33
      > z dzika rozkosza zabawie sie w kata, jezeli tego skurwesyna i ludobojce beda
      wieszac!

> Jako dobrze rozumiany czyn spoleczny....
      • Gość: s Re: Tlumaczyc nie bede, ale... IP: *.bchsia.telus.net 31.03.04, 18:56
        Gość portalu: Gucio napisał(a):

> > z dzika rozkosza zabawie sie w kata, jezeli tego skurwesyna i ludobojce be
        > da
        > wieszac!
        >
        > > Jako dobrze rozumiany czyn spoleczny....
        ---------------------------------
        histora oceni tych bandytow (Bush,Cheney,Rumsfeld,Wolfowitz,Perle i Rove)
    • Gość: KAKULEWICZ Re: Cytat Rumsfelda -Czy ktos moze to przetlumacz IP: *.nyc.rr.com 31.03.04, 23:28
      jacus, s i mis pisza z bchsia.telus.net czy zatem nie jest to dyskusja z samym
      soba? Na fali mody na tego typu dyskusje pozwolilem sobie podpisac sie jako
      KAKULEWICZ.

felusiak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka