Dodaj do ulubionych

Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają:

IP: *.aine.pl 17.04.04, 18:36
Prosiłaś o podanie aktów terroryzmy żydowskiego - podałem. Niestety, jesteś
tak zaśle[iona nienawiścią, że zaraz zapomniałaś, że nikt nie negował aktów
terroryzmu palestyńskiego. Powiedz mi, czy ty tak nieuczciwie przekręcasz z
czystej złej woli, czy po prostu ktoś ci każe?
Zaprzeczałeś faktowi istnienia terroryzmu żydowskiego - podałem przykłady, a
ty znowu swoje? Potrafisz pisać na temat?
Z przykrością widzę, że odsłaniasz coraz ciemniejsze skrawki swojej duszy:
wiemy już, jak nienawidzisz Polskę i Polaków; wiemy też, że nienawidzisz i
pogardzasz Palestyńczykami, nie wiedziałem natomiast, że wierzysz w "magię
słów" - jak skądinąd pewnie znany ci Krassula - skoro braki ci argumentów,
zaczynasz wyzywać - jesteś przy tym ordynarna w wyrachowany sposób - kiedy
przesadziłaś z bluzgami i jeden twój post poszedł "do śmietnika", zaczynasz
szukać następnych słów-kluczy - tym razem piszesz o "naszych
arabsko-islamskich" aktach terroru. Pomijam już drobny i wielokrotnie
wypomniany ci fakt, ze pisałaś nie na temat - wierzysz jednak głeboko, że
wystarczy człowieka przypisać do jakiejś kategorii, do której politruk (nie
dbam o to, czy w domu, czy w pracy) nauczył cię nienawiści, a od razu wszyscy
powinni także odczuwać w stosunku do niego negatywne emocje. Goebbelsowska
propaganda pisała: "Żydzi śmierdzą" - tę lekcję wyraźnie przerobiłaś, ale
przestała wystarczać - raczej wywoływała negatywne reakcje na forum. Sięgasz
więc po nowe działo, przypisując kogoś do "arabsko-islamskich terrorystów".
Danuś - po pierwsze, wyraz "islamski" w języku polskim jest faktem medialnym -
używa się wyrazu: "muzułmański" - i tak było jeszcze przed opuszczeniem przez
ciebie gościnnych podwojów Rzeczypospolitej. Po drugie - zdradza to twój
szowinizm oraz rasizm - żal mi was, ze okopujecie się na Bliskim Wschodzie za
coraz wyższym szańcem nienawiści, ale to właśnie tacy, jak ty dorzucają do
niego swoje kamienie. Po trzecie - nie jestem Arabem, choć wcale by mi to nie
przeszkadzało - po prostu stwierdzam fakt. Po czwarte - jestem chrześcijaninem
- choć gdybym miał do wyboru judaizm lub islam, wybrałbym religię, która
traktuje innych ludzi jak dzieci Tego samego Boga, a nie "wybranych",
pogardzających sąsiadami w imię dawno wygasłych mitów...
Zaszeregowanie mnie wśród Arabów oraz muzułmanów to kolejny element
goebbelsowskiej propagandy, starannie przez ciebie przekładaney na
rzeczywistość forum. dr Josef wiedział, że większość Niemców sprzeciwiała się
- choćby w skrytości ducha - eksterminacji ludzi - zwłaszca takich, których
znali od pokoleń. Dlatego należało wyrobić w niewykształconych, podatnych na
demagogię tłumach przekonanie, że Żyd jest czymś gorszym - Untermenschem,
porównywanym ze zwierzęciem, a najczęściej ze szczurem. Po kilku latach takiej
indoktrynacji kategorie moralne wielu Niemców zmieniły się - świadomie i
podświadomie zaczęli oni wierzyć, że niedawny dobry sąsiad to śmierdzące
zwierzę. Jak się to skończyło, wiemy...
Teraz ty i wielu twoich pobratymców jesteście zarazem głosicielami, jak i
ofiarami antyarabskiej raz antymuzułmańskiej propagandy - łatwiej wam się
pogodzić z rakietami odpalanymi w cywilny, ale "arsbsko-islamski" tłum - w
końcu dla ciebie Arab to Untermensch...
Oj, Danuś, Danuś - mam tylko do ciebie żal o to, że tak nieuczciwie motałaś
na początku - łatwiej znieść bluzgi takich oczywistych szowinistów, jak
wojo1111, czy Fredzio54. Ty wyznajesz dokładnie te same wartości, co oni,
zdajesz jednak sobie sprawę z ich szokującej dla uczciwych ludzi zawartości i
próbowałaś nas oszukać pozorną "ugodowością".
A co do długego milczenia - Danuś, tutaj niektórzy są pracującymi ludźmi, a
nie - za przeproszeniem - starymi babami, rozpamiętującymi przy zapiecku
minioną świetność i przekuwającymi gorycz zmarnowanego życia na forumowy jad...
A ja jednak życzę ci pogodnej jesieni życia oraz opamiętania...
Pozdrawiam
Wqrwiony2
Obserwuj wątek
    • Gość: Wqrwiony2 I naucz się cierpliwości, Ciuciuś - Święta się IP: *.aine.pl 17.04.04, 18:40
      skończyły, a ja nie będę zarywał roboty i życia rodzinnego, żeby lecieć na każde
      twoje zawołanie. To ty uczyniłaś z rozmów na forum "świętą wojnę" - ja żyję w
      świecie realnym i na forum wpadam, kiedy mam czas. Kiedy ty nie odpowiadałaś
      przez dłuższy czas, nie uznawałem za stosowne zakładania nowych wątków - ty
      możesz sobie ich otwierać do woli, ale odpowiedzi to nie przyspieszy -
      niwktórzy, Danuś, wciaż mają dla kogo i po co żyć...
      Pozdrawiam
      Wqrwiony2
      • Gość: Wqrwiony2 O - już wiatr zaczyna śmieci na forum zmiatać: IP: *.aine.pl 17.04.04, 18:50
        nawet Krassulę przywiało - ciekawe, czy analfabeta dotarł już do informacji, ze
        jego Flaccus to po polsku "Horacy" (Quintus Horatius Flaccus) i sięnął do
        znakomitego opracowania pod redakcją Oktawiana Jurewicza, by ku swej sromocie
        ujrzeć, że kto zacz aton Starszy, a kto Cato Uticensis...
        • marcus_crassus Flaccus byl konsulem intelektualna miernoto. 17.04.04, 19:00
          ty nawet pojecia nie masz o jakich wydarzeniach mowie.lepiej idz sie znow napij
          Bnadem.
        • Gość: Wqrwiony2 Poprawka - Oktawiusza Jurewicza, ale dla Krassuli IP: *.aine.pl 18.04.04, 18:39
          to i tak wszystko jedno...
    • marcus_crassus mi nie brak wyplochu argumentow :)))))) 17.04.04, 18:43
      argument abramsa nie przekonuje moze ciebie - ale ludzi w swiecie rzeczywistym
      bardzo skutecznie :))))

przeczytales juz nieuku o tym Katonie Starszym???czy wciaz lipa???

jestes bnadem naprawde powaznie chory i znerwicowany,to pewnie alkoholizm tak
      na ciebie wplywa...wciaz pijesz czy sie zaszyles ostatnio??
    • Gość: z daleka Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: 5.5R* / 83.130.249.* 17.04.04, 18:43
      O qrwa, ales sie nagadal. Szkoda tylko ze nie na temat.
      Ps. Juz spadam. Pa.
      • marcus_crassus pewnie znow sie schlal i zrobil sie rozmowny :))) 17.04.04, 18:47
        ale racja - strasznego belta splodzil :))))

utknalem na "krasuli"-dalej nie chcialo mi sie czytac...jak ktos go doczyta do
        konca to niech mi stresci czy bylo cos ciekawego :)))

obstawiam ze nic :))
    • Gość: dana33 Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: *.broadband.actcom.net.il 17.04.04, 19:11
      mnie nerwy nie puszczaja, juz napewno nie z powodu takiego smierdziela jak ty.
      a. nie prosilam o podanie aktow terroryzmu zydowskiego, prosilam o podanie aktow
      terroryzmu zydowskiego miedzynarodowego
      b. moze i nie negowales, ale rowniez nie przyznales, ze taki arabsko-islamski
      terror miedzynarodowy istnieje.
      c. twoje twierdzenia, ze: nienawidze polski i polakow, pogardzam arabami
      palestynskimi, moj szowinizm i rasizm, to wszystko wymysl twojej
      manipulacyjnej, kretackiej i klamliwej natury.
      d. to wlasnie ty jestes tym, ktory odpowiada ciagle i bez przerwy nie na tematy,
      jesli tylko ci to nie pasuje w kram
      e. nie pogardzam zadnym arabem. natomiast pogardzam toba doglebnie.
      f. na cala reszte twoich idiotyzmow, wymyslonych, klamliwych od pierwszego do
      ostatniego slowa, nawet nie odpowiem.
      g. juz byles u mnie raz odstawiony na tor boczny, niniejszym robie to znow i tym
      razem ostatecznie. nie wart jestes nawet zauwazenia.
      • mirmilek Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: 17.04.04, 19:22
        > c. twoje twierdzenia, ze: nienawidze polski i polakow, pogardzam arabami
        > palestynskimi, moj szowinizm i rasizm, to wszystko wymysl twojej
        > manipulacyjnej, kretackiej i klamliwej natury.

danus, danus. a kto np pisal o polakach "bandycki narod", kto sugerowal, ze
        jestesmy nieudacznikami, kto pisal zarciki o palestynkach pachnacych jak osly?
        • Gość: dana33 Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: *.broadband.actcom.net.il 17.04.04, 19:28
          widac, ze za malo sie o tym pisalo, moze byscie sie czegos nauczyli. odnosi sie
          to oczywiscie do wszystkich mirmilkow, wqrwielkow, splitkow, goldbaumkow i
          reszty tej zgraji kojotow na tym forum.

dowcipek byl przeze mnie skopiowany. i nie zaluje. moge go powtorzyc jeszcze
          pare razy.

a teraz, mirmilek, spie..alaj.
          • mirmilek Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: 17.04.04, 23:17
            > widac, ze za malo sie o tym pisalo, moze byscie sie czegos nauczyli. odnosi sie
            >
            > to oczywiscie do wszystkich mirmilkow, wqrwielkow, splitkow, goldbaumkow i
            > reszty tej zgraji kojotow na tym forum.

widzisz, danus, znow musisz sie tlumaczyc. juz sie dowiedzielismy, co to znaczy
            "masowo", teraz sie dowiadujemy, ze nazwanie polakow "bandyckim narodem" odnosi
            sie tylko do jego czesci... taaaak. krecisz sie w kolko, danus. ale co innego ci
            pozostalo?

> dowcipek byl przeze mnie skopiowany. i nie zaluje. moge go powtorzyc jeszcze
            > pare razy.

raz wystarczy. teraz dla odmiany poczytaj sobie "zarciki" o zydach w obozach
            koncentracyjnych. spojrz na swoje odbicie.

> a teraz, mirmilek, spie..alaj.

dziekuje, dana, za dobre slowo. znamy sie nie od dzis, wiec wulgarnoscia juz
            mnie nie zaskoczysz :)
            • Gość: Wqrwiony2 Zaskakuje mnie niski poziom samokrytycyzmu IP: *.aine.pl 18.04.04, 19:23
              Dany i jej przekonanie, że świat jest tak głupi, ze nie dostrzeże jej wzajemnie
              sprzecznych postów. Jest to charakterystyczny przejaw czegoś, co moja teściowa
              (świeć Panie nad jej duszą - oby jak najprędzej...) z zdumiewającą jak na siebie
              bystrością zwykła była określać mianem: "kompleksu wyższości na tle niższości" -
              innymi słowy jest wyraz rozpaczliwego udowodnienia, że jest się kimś lepszym -
              tacy ludzie z braku argumentów dość powszechnie popadają w wulgarny słowotok...
              Dana nie zaakceptuje prawdopodobnie takiej diagnozy, ale wbrew własnemu
              mniemaniu o sobie nie jest ona nikim wyjątkowym - w "Volkischer Beobachter"
              zbiorowe zdjęcia z konwencji NSDAP pełne były sylwetek ludzi żywiących tę samą
              wyniosłą, choć niedouczoną pogardę dla innych - Paradoks?
              Pozdrawiam
              Wqrwiony2
          • Gość: sp;lit Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 18.04.04, 00:54
            Im wiecej cie czytam , ciucka ,... Tym bardziej rozumie tego z wasikiem , zanim
            cie poznalem bylem niewinny ,... Pycha wykonczyla Rzymskie Imperium , Napoleona
            i zydokomune ,... Ktos bedzie tanczyl na waszym grobie :) Gadaj wiecej !

uklony
          • Gość: geg Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.04, 20:27
            Widzisz dana sama sie zagrzebujesz tak jak pisal wqurwiony gdy brak ci
            argumentow zaczynasz bluzgac podobnie jak np. krasula. przeczytaj jeszcze raz
            post wqurwionego i on cie tam nie obrazil wiec dlaczego twoje bluzgi w kierunku
            jego osoby?

teraz mozesz i mnie wyzwac no bo co ci innego pozostalo. nazwij mnie najlepiej
            polska swinia jak robili to hitlerowcy 60 lat temu.
      • Gość: hanes do admina IP: *.aon.at 17.04.04, 23:35
        Dlaczego kiedy dana33 pisze o kims, ze jest smierdziel, to jest to tolerowane a
        jezeli ja napisze - wlasciwie w jej obronie, aby jej amok wyjasnic - ze jej
        drzwi jaja przyciely, jest to przestepstwo? Moze powinienem zamiast tego jej
        smrod zlokalizowac i napisac, ze to z jej krocza tak wania, bo jej sie ogorek
        zlamal? Czy wtedy bedzie OK.?
        • Gość: dana33 Re: do admina IP: *.broadband.actcom.net.il 17.04.04, 23:46
          ty hannes brat wqrwielskiego bo tak zaczynaliscie elegancko, panowie gentlemen'i
          wychowanie europejskie, hannes sobie w eleganckiej austrii siedzi, gdzie taka
          uprzejmosc, ze hej, a potem oba okazuja sie prostaki wulgarne..... moje dzieci
          nie znaja polskiego i to dobrze, bo by mialy tamto zdanie o polakach czytajac
          twoje zdanka, ale twoja corcia, ona pewnie zna polski.... zachowam to, moze
          jej kiedys podrzuce, co myslisz o tym?
          • Gość: hanes Re: do admina IP: *.aon.at 17.04.04, 23:51
            Nie masz co wrzeszczec o ratunek. Admin tez czlowiek, wlasnie przebiera sie w
            szatni.
            • Gość: dana33 Re: do admina IP: *.broadband.actcom.net.il 18.04.04, 00:22
              ja nie wrzeszc zed o ratunek. nie zapominaj, ze ja nie tylko zydowka ale i
              israelka. ja sie umiem bronic sama, jesli mnie ktos atakuje. ale chyba nie
              myslisz, ze ty mnie atakujesz? ty po prostu sam sobie swiadectwo wystawiasz.
              bardzo niesmaczne swiadectwo, hannes.
          • Gość: Wqrwiony2 "Moje dzieci nie znają polskiego" - to słowa Dany IP: *.aine.pl 18.04.04, 19:26
            Zapamiętajcie sobie na wypadek, gdyby znowu próbowała epatować nas swoją
            miłością do Polski i Polaków...
      • Gość: Wqrwiony2 Danuś - w twoim wieku należy bardziej dbać IP: *.aine.pl 18.04.04, 19:04
        o higienę - wtedy przestanie ci co nieco śmierdzieć pod nosem i gdzie indziej.
        Przyznam, że dawno nie widziałem tak czystej nienawiści przebijającej z czyichś
        słów - naprawdę biedna jesteś... Kilka postów poniżej sama przyznałaś się do
        wypowiedzi o "bandyckim narodzie", więc przynajmniej nie zamieszczaj
        przeciwstawnych wypowiedzi w tym samym wątku - twoi ideowi przywódcy unikali
        tego - źle doczytałaś. "Wasze islamskie, arabskie..." to fraza jednoznacznie
        nacechowana - i zdradza, że eugenikę z mlekiem matki wyssałaś. Nie przypuszcam,
        żebyś nie pamiętała, więc pewnie jak zwykle nieładnie przekręcasz - wyjaśniłem
        ci już, że sprowadzenie terroryzmu do międzynarodowego to twoje niezręczne
        ustrojstwo i nikt wygodnej dla ciebie definicji nie zaakceptuje tylko dlatego,
        że rozkapryszona dziewczynka tak chce - jeśli konflikt palestyńsko-izraelski
        postrzegasz w wyizolowanych kategoriach, nic dziwnego, że żyjąc w jego cieniu
        tak mało z niego pojmujesz... Równie dobrze moglibyśmy puścić tutaj wypowiedź
        jakiegoś "hamasowca", który powiedziałby, że interesuje go jedynie terroryzm
        państwowy, w którym obecnie celuje Izrael...
        Danuś, ty przyjmij wreszcie do wiadomości, że to nie zmilitaryzowany kibuc i nie
        tobie decydować, kto będzie odstawiony na boczny tor. Może nasza polska
        demokracja rodzi się w bólach, ale przynajmniej pod pojęciem słowa "wolność"
        rozumiemy rzeczywistą wolność, a nie hegemonię "rasy wybrańców". Na tym forum o
        czyjejś działalności decyduje on sam, jakość jego wypowiedzi oraz admini - raz
        lepiej, raz gorzej... Z twego autorytarnego i - ja by to określił Zagłoba -
        "mało politycznego" tonu wnioskuję, że dialog nigdy nie był twoją mocną stroną
        - aż ciekawość zbiera, coś ty ciekawego prócz płodzenia "bohaterów" robiła -
        człowiek nie staje się drobnym, zgryźliwym hitlerkiem tylko z uwagi na starość -
        nie śmiem też sugerować, dlaczego w tak ciekawym momencie z Polski wyjechaliście...
        Ja wiem, że na resztę nie odpowiesz - tak, jak w istocie niczego tutaj nie
        powiedziałaś - trochę oplułaś, trochę jadem posiałaś, ale zmartwię cię - nie
        jesteś w stanie mnie obrazić - podobnie, jak nie jest w stanie tego uczynić
        żadne indywiduum w rodzaju jara-analfabety, Krassuli, czy ukochanego przez
        ciebie Fredzia. W przedwojennej Polsce istniał nawet rodzaj spisanego kodeksu
        honorowego, który między innymi regulował ważki dylemat, kto mianowicie posiada
        tzw. "zdolność honorową" - zgodnie z nim komuniści, alfonsi i parę innych
        ciekawych kategorii niegodni byli, aby dać im lub żądać od nich satysfakcji.
        szczerze powiem, że przykro mi, iż stoczyłaś się tak nisko, ale najwyraźniej
        zamiłowanie towarzyskie, jak również poglądy na życie łączą was ze sobą.
        Mimo wszystko pozdrawiam
        Wqrwiony2
        P.S.
        Ponawiam pytanie - czy rozważałaś kiedyś, by postarzeć się z godnością?
      • rattler [...] 18.04.04, 21:26
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: sp;lit Re: Do Dany33 - Danuś, nerwy ci puszczają: IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 18.04.04, 00:37
      Przyjrzyj sie danie a zrozumiesz dlaczego byly pogromy ,... Daj zydowie troche
      marginesu a pokaze ci na co ja stac ,... Pycha , arogancja , poczucie
      bezkarnosci i jeszcze raz pycha ,... Swiat nalezy do nas ,...

Swiat nalezal do nich rowniez w latach trzydziestych ,... Durny narod , nie
      mozna zaprzeczyc , nie wyciagnal wnioskow ,... Tym razem napewno sie nie
      dadza :) Maja bomby , ostatecznie ,... Ooops ! Inni maja wirusy i inne
      chorobska :)

uklony
      • Gość: Wqrwiony2 Kilka dni temu oglądałem w TV Puls program IP: *.aine.pl 18.04.04, 19:10
        traktujący o II wojnie światowej. Wypowiadał się w nim jakiś staruszek -
        niestety, zbyt późno włączyłem telewizor, by poznać jego nazwisko. Mówił między
        innymi, że w 1939 kiedy wielu ludzi już zrozumiało, że nadciąga wojna, sporo
        Polaków ostrzegało swych znajomych Żydów i radziło im poszukać bezpieczniejszego
        kraju, ponieważ wkrótce mogą nadejść Niemcy. Dość powszechna była odpowiedź: "To
        co, najwyżej porządek zaprowadzą..."
        Najgorsze jest jednak to, że w takiej zawierudze giną najlepsi - ofiarni,
        szlachetni, albo po prostu nie akceptujący prawa dżungli - choćby za cenę życia.
        Potem ich pamięcią gęby sobie wycierają szmalcownicy, zdrajcy i kanibale -
        słowem wszyscy ci, którzy uznali, że ich obowiązkiem jest przeżyć
      • Gość: Wqrwiony2 Za szybko kliknąłem - tutaj jest cała wypowiedź IP: *.aine.pl 18.04.04, 19:13
        Kilka dni temu oglądałem w TV Puls program traktujący o II wojnie światowej.
        Wypowiadał się w nim jakiś staruszek -niestety, zbyt późno włączyłem telewizor,
        by poznać jego nazwisko. Mówił między
        innymi, że w 1939 kiedy wielu ludzi już zrozumiało, że nadciąga wojna, sporo
        Polaków ostrzegało swych znajomych Żydów i radziło im poszukać bezpieczniejszego
        kraju, ponieważ wkrótce mogą nadejść Niemcy. Dość powszechna była odpowiedź: "To
        co, najwyżej porządek zaprowadzą..."
        Najgorsze jest jednak to, że w takiej zawierudze giną najlepsi - ofiarni,
        szlachetni, albo po prostu nie akceptujący prawa dżungli - choćby za cenę życia.
        Potem ich pamięcią gęby sobie wycierają szmalcownicy, zdrajcy i kanibale -
        słowem wszyscy ci, którzy uznali, że ich obowiązkiem jest przeżyć za wszelką
        cenę - w tym życia innych. Wielekroć mądrzy ludzie powtarzali, że nie sztuka
        umrzeć dla jakiejś idei - sztuka dla niej żyć - ale zagadnienie prawa do
        rozsądzania innych po uczynieniu tylu niegodziwości dość trafnie mieliśmy okazję
        zaobserwować w kultowej dla mojego pokolenia książce: "Popiół i diament"...
        Danusi i innym, którzy wierzą w "za wszelką cenę" i "po trupach" dedykuję...
        Wqrwiony2
    • Gość: KingKong Dana co sadzisz i Zydach z USA ? IP: *.proxy.aol.com 18.04.04, 21:19
      Zydzi w USA traktuja tych Zydow z Izraela z "góry" lub jak GLUPKOW.

Widzalem WIELE RAZY na uczelni jak Zydzi ci z USA sie NABIJALI z tych Zydow z
      Izraela.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka