Dodaj do ulubionych

Malenkie pytanko

IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 17:25
Jak nazwalibyscie to cos (nie moge uzyc slowa czlowiek), ktore biega po ulicy
z kawalkami ciala zabitych wrogow. Rozmazuje sobie ich krew po wlasnej
twarzy, podaje dzieciom, aby tez nacieszyly swoje oczy i rece. Jak nazwac to
cos, co podchodzi do samochodu, w ktorym siedzi 4 malenkich dzieci i kobieta
w 9 miesiacu ciazy i kolejno zabija. Najpierw matke, aby dzieci sie troche
pomeczyly, a potem kolejno dziecko po dziecku. Jak nazwac to cos co wyrywa
wnetrznosci swojemu wspoltowarzyszowi zabitemu i z tymi kiszkami w ekstazie
biega i wrzeszczy i rozdaje te czesci innym wielkim "bojownikom", albo jak
nazwac to cos, co na oczach tysiecy malutkich dzieci, podkreslam dzieci, bo w
tym wypadku wlasnie one sa moja glowna troska, zabija rzekomych zdrajcow,
preparujac im brzuchy.
Te dzieci wychowane w przedszkolach na zabawach w zabijanie i na ulicach
pozbawiane czlowieczenstwa, sa czesto wysylane jako shahidzi do innowiercow.
Ktos moze nazwac to cos. Ono zawita i do was, wczesniej czy pozniej, ale
przyjdzie.
Czytajac ponizsze watki, mysle, ze sa to idole niejednego z was.
Zycze wam dobrej zabawy.
Obserwuj wątek
    • tifus.flavius Re: Malenkie pytanko 12.05.04, 17:52
      Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> Jak nazwalibyscie to cos

deske,
      Bohater! (jezeli te czastki ciala nalezaly do okupantow Palestyny. Mysle ze
      wlasnie ich masz na mysli)
      t.
      • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 18:08
        A bieganie z kawalkami wnetrznosci wlasnych towarzyszy, to tez bohaterstwo?
        Siedzisz sobie w Polsce i nie widzisz tego co ja widze. Moze nawet widze wiecej
        niz pokazuje telewizja, bo mam ta watpliwa przyjemnosc niekiedy byc dosc blisko.
      • Gość: Ari Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:22
        Nie chcę być anonimowa, a na to forum wchodzę tak rzadko, ze /może poza
        Fredziem/ nikt mnie nie kojarzy.Za to czytam je a'la long. Dana, wiesz, że masz
        tu już przeszło 2500 wypowiedzi? Dobra, do rzeczy: zobaczyłam kiedyś obraz, na
        którym stara Zydówka sprzedaje owoce. Wypisz- wymaluj, moja babcia
        wystylizowana na zydowska przekupkę. Zastanowiło mnie, sprawdziłam nie mówiąc
        nic nikomu, żeby się nie czepiali mojego hobby do genealogii, historii itp.
        Jak najbardziej tak - moja linia macierzysta - to frankiści. Wystarczyło, zeby
        Niemcy sięgnęli jedno pokolenie dalej. Ale oni mieli inne zmartwienia - męska
        linia mojej rodziny w czasie okupacji była Polakami dopiero w 2 pokoleniu i za
        jasną cholerę nie chciała podpisać "zaszczytnego" dokumentu, volkslisty, za co
        wszyscy wylądowali w obozach pracy.Zostałam teoretycznie wychowana na
        katoliczkę, ale w mojej rodzinie nikt się nie przejmuje religią. O wiele
        bardziej chodzi o etykę. Dlatego forum czytam, ale na ogół tak mnie mierzi, że
        nie mam ochoty sie kłócic.Rozumiem wszystkie strony, mam krew wszystkich./
        W moim przekonaniu k a ż d y naród powinien miec prawo do własnego kawałka
        ziemi, gdzie mógłby żyć zgodnie z własnymi zasadami.Ale Wy,
        Izraelczycy,jesteście tak zindroktynowani, ze ręce opadają...Czytałam kiedyś
        list, który moja matka miała wysłac/proszona przez współpracownicę Niemkę, w
        czsie okupacji/, ale Niemka nastepnego dnia wyjechała do domu z jakiejs nagłej
        przyczyny i list został.
        W liście było mniej-więcej : że ona ma sie nieźle, pracuje w maleńkiej firmie,
        gdzie z Polakami mozna się jakos dogadać. Wszyscy znają niemiecki, więc
        niemiecką kulturę również d o c e n i a j ą. Ale reszta tego świata to totalni
        barbarzyńcy. Jak mozna wysadzać pociągi z rannymi? Jakież to potworne
        barbarzyństwo! A w ogóle ulica, kraj, to chamstwo, wstrętni, obdarci ludzie,
        którzy czepiają sie jakichś handlów, zamiast uczciwie pracować. Same lenie i
        brudasy.Niedawno na rynku trzech takich trzeba było powiesić. Najbardziej zaś
        boi sie o dzieci: w mieście jest żydowskie getto, gdzie tyfus, wszy i inne
        dziadostwo, które w tak małym mieście po prostu musi kiedyś wyjść za druty.
        Resztę analogii sobie dośpiewajcie.
        Kochani Izraelczycy, na Was napadli raz, w 49. Potem już Wy byliście agresorami.
        Trudno - i z jakiej racji zresztą - kochać Saddama, ale to Wy zbombardowaliście
        jego instalacje. Dimon pozostał. To Wy budujecie getta i wcale nie jesteście
        lepsi od Niemców w czasie polskiej okupacji. Jak my, tu - w Polsce, mamy tego
        nie widzieć? Z a w s z e się znajdzie jakieś usprawiedliwienie, że Wy
        jesteście ładniejsi - i już. Wolno Wam to robić, bo walczycie o przetrwanie
        Narodu. Niemcy też o to walczyli, dokładnie.Byli 80. mln narodem,gniotącym sie
        na kawałku ziemi równej obszarem Polsce liczącej 40 mln. Nie mówiąc już o
        Ukrainie, wprawdzie 60. mln, ale źle, po bolszewicku zarządzanej itd. Racja
        zawsze sie znajdzie, żeby "moje było na wierzchu".
        Ja już kiedyś zadałam to pytanie: a co będzie, jak któryś amerykański
        przezydent Wam skrewi? Weźmie kasę na wybory - i nie dotrzyma słowa? Bodaj pod
        naciskiem światowej opinii publicznej? Gdyby Hitler wiedział, że się przewróci
        to by sie położył.W słowach Dany jest przynajmniej jakieś poczucie krzywdy, w
        słowach Tomka jest hitlerowska pogarda "narodu wybranego" w stosunku do
        bandytów i brudasów. Krwawe szczątki, o których pisze, to dla mścicieli
        relikwie, kwestia mentalności. Ale wszyscy za nic nie chcecie dostrzec prawdy,
        albo sie jej boicie: coraz więcej ludzi na świecie, w tym - w USA, jest
        oburzonych tym , co Wy uważacie za swoje święte prawo. A t a k p r z e c i e
        ż n i e b ył o! Za dobrze posługujecie się polskim, żebyście o tym nie
        wiedzieli! Każdy dzieciak z podstawówki był w Oświęcimiu, nie wychowano nas w
        duchu antysemityzmu. To "onym", tym na górze odbiło w 56 i 68.
        Z Wami coś chyba nie jest w porządku, jeśli nie widzicie, że Szaron prowadzi
        Was do nikąd. O ile pamiętam, Jehowa na samym początku rzekł Mojżeszowi:"Tyś
        jest naród karku twardego, nie pójdę z tobą,żebym cię po drodze nie wytraciŁ"
        Po czym ładnych parę razy Was "wytracał", rozpraszał i karał na wiele sposobów.
        I tak wykazuje cierpliwość, bo Wy w zaden sposób nie możecie zrozumieć, że nie
        dał Wam sankcji "na wszystko". Swiat zaczyna mieć dość.Narazie ma wiekszy
        kłopot z teksaskim głupkiem,ale to sie niedługo skończy. My wywalilismy
        premiera, kiedy przemądrzył.Wy nie możecie? Musicie bez końca robić sobie
        wrogów na całym świecie? Terroryści to hańba dla świata, ale i tak można by ich
        było na upartego policzyć, poustawiać w szeregu.Oni nie są narodem!W kółko
        mówicie o skutkach,zapominając o przyczynach. Słowo "antysemityzm" przestało
        być kluczem na wszystkie okazje, to już nie działa.Teraz wstydem jest być
        rasistą. Czy napewno nie macie czegoś wspólnego z rasizmem? Mimo wszystko -
        pozdrawiam,ale nie podzielam poglądów.
        • Gość: dana33 Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:15
          droga ari. nie ma co gadac. widac, ze znasz sytuacje, od podszewki, jak to sie
          mowi. najbardziej mi sie spodobalo to: "Terroryści to.....ale i tak można by
          ich było na upartego policzyć, poustawiać w szeregu." zapomnialam, ze oni
          czekaja, az ich ustawimy. czekali tak przed dyskoteka w tel avivie, czekali tak
          przed restauracja sbarro w jerozolimie, czekali tak przed autobusem z
          dzieciakami. ot my idioci ich nie ustawiamy i pozwalamy na zabawe z bombkami.
          milego wieczoru, ari.
        • Gość: White Rower Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.acn.pl 13.05.04, 06:12
          Gość portalu: Ari napisał(a):

> Nie chcę być anonimowa, a na to forum wchodzę tak rzadko,

Szkoda, że tak rzadko. List Niemki zapamiętam. Warto.

Pozdrowienia,

C.
          • Gość: Tomek44 Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: 213.8.97.* 13.05.04, 14:17
            I co mam ci na to odpowiedziec? Ze jestem?
            • Gość: White Rower Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.acn.pl 13.05.04, 18:07

> I co mam ci na to odpowiedziec? Ze jestem?

Jakoś nie pamiętam, żebym sprawdzał jakąś listę obecności?
          • Gość: dana33 Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 23:25
            cepku, to nie twoj poziom, taki komentarz. ale twoj styl. przeciez wiesz
            dobrze, ze napisala idiotyzmy. nu, zoll zejn, ja bym sie na twoim miejscu
            wstydzila.
            • biedronka24 Zwlaszcza to :) 13.05.04, 23:48
              ´Krwawe szczątki, o których pisze, to dla mścicieli
              relikwie, kwestia mentalności´

Czysta bzdura. Do tego wmieszane troche propagandy a la ´jestem obywatel swiata
              i nawet jestem Zydowka :)´ potem wysadzanie pociagow z rannymi ( powstancy na
              nich sie oczywiscie kontentrowali)
              Potem obawa o dzieci, bo getto itd ( a Niemcy przeciez pasjami wszystko
              dezynfekowali).
              A na koniec ja ´wywolana´. Jako kto przepraszam w tej kwestii? Zydowka? co to ma
              znaczyc ´wy´?
              • Gość: White Rower Niemcy pasjami IP: *.acn.pl 14.05.04, 02:19
                biedronka24 napisała:

> ´Krwawe szczątki, o których pisze, to dla mścicieli
                > relikwie, kwestia mentalności´
                >
                > Czysta bzdura.

Bzdura? Krew męczennika to bzdura? To Szanowna już nie pamięta całkiem przecież niedawnego obnoszenia się grupy polskiej młodzieży w Gdańsku z flagą specjalnie umoczoną w krwi kolegi, którego zabiło ZOMO? A różne przysięgi na "krew przelaną"? Jeśli nie to, to może do przekonania trafi: "Nasz sztandar płynie ponad trony, niesie on zemsty grom, ludu gniew, wolności zwiastując siew. A kolor jego jest czerwony, bo na nim robotnicza krew! ..."

Do tego wmieszane troche propagandy a la ´jestem obywatel swiata
                > i nawet jestem Zydowka :)´

A gdzie ona napisała, że jest Żydówka?

potem wysadzanie pociagow z rannymi ( powstancy na
                > nich sie oczywiscie kontentrowali)

Naucz się czytać to, co napisane, a nie między wierszami, będzie lepiej. Ironia bez sensu. Nie było napisane, że powstańcy. A wysadzanie pociągów sanitarnych przez partyzantkę różnej maści miało miejsce, wcale nie tak rzadko. Rzecz jasna, było bezpieczniejsze od ataku na pociąg przewożący oddziały bojowe, albo silnie strzeżone pociągi z zaopatrzeniem na front. Poza tym miało określony walor psychologiczny.

> Potem obawa o dzieci, bo getto itd ( a Niemcy przeciez pasjami wszystko
                > dezynfekowali).

Fantastyczne zastrzeżenie, no już padajcie narody.
            • Gość: White Rower Re: Wywołuję Biedronkę, Danę, Tomka IP: *.acn.pl 14.05.04, 01:45
              Gość portalu: dana33 napisał(a):

> cepku, to nie twoj poziom, taki komentarz. ale twoj styl. przeciez wiesz
              > dobrze, ze napisala idiotyzmy. nu, zoll zejn, ja bym sie na twoim miejscu
              > wstydzila.

A dlaczego? Post Ari mnie zaciekawił. Poważnie.
              • biedronka24 Mnie tez- nie sypiasz? 14.05.04, 01:49
                zwlaszcza to: ´Krwawe szczątki, o których pisze, to dla mścicieli
                relikwie, kwestia mentalności´

Satanisci? Obrzadek? Gdzie Ari to wynalazla?
                • wojcd Re: Mnie tez- nie sypiasz? 14.05.04, 02:47
                  Biedronko
                  co myslisz o tym tekscie?
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=210&w=700027&a=705504

Wojciech
        • biedronka24 Droga Ari 14.05.04, 00:18
          ja to ja- biedronka albo ANka zalezy czy zalogowana czy nie. I nie udawaj Greka
          skoro czytasz to forum to swietnie wiesz, ze moje poglady wynikaja z moich
          doswiadczen- zadko przytaczam doniesienia z prasy.
          Nie sa tez przesadami czy wynikajacymi ze zlego nastawienia uprzedzeniami.
          Odwiedzilam kilka panstw w Afryce znacznie biedniejszych niz arabskie. I wlasnie
          na podstawie porownania z innymi panstwami o niejednokrotnie znacznie gorszym
          polozeniu ekonomicznym z porownania miedzy innymi grupami etnicznymi a Arabami
          zwlaszcza tym ich mlodym pokoleniem wyciagnelam takie uogolniajace wnioski.
          Z rasizmem to nie ma nic wspolnego bo mlodemu pokoleniu zycze jak najlepiej tak
          jak kazdemu czlowiekowi wnoszacemu wklad w nasza cywilizacje. I jako biolog
          swietnie wiem, ze nikt do konca nie jest w stanie tego wkladu przewidziec. Ale
          droga Ari - kimkolwiek jestes pamietaj, ze kazdym ma prawo do wlasnych wnioskow
          i nietrudno sie jednak domyslec ze agresja niesiona w tradycji w polaczeniu z
          niechecia do zmian, nauki, innych religii i kultur z prawami, ktore nie maja nic
          wspolnego z elementarnymi prawami czlowieka nie rokuja niczego dobrego.
          Tym gorzej jesli dochodzi do tego szkolona przez pokolenia na potrzeby kolejnych
          despotycznych wladcow umiejetnosc wykorzystywania propagandy, grania na emocjach
          takich jak strach czy pielegnowana nienawisc. To nie jest wyssane z palca jak
          pieknie moze byc twoj list. Dowody na to masz w historii panstw arabskich ale i
          dzis, przy kazdej nadazajacej sie okazji i w stosunku do najprzerozniejszych
          narodowosci i wyznan.
          I pamietaj- to nie zaczelo sie od Izraela.
          Moje doswiadczenia sa z Libii. Tam nie bylo historii Izraela. My nie bylismy i
          nie jestesmy Zydami. Nie deklarowalismy sie nawet otwarcie ze swoim
          chrzescijanstwem. Propaganda byla budowana przeciwko ludziom zachodu.
          A reakcje i dzialania tych ludzi wszedzie takie same- jesli je podsumowac to :
          niestale, zmienne jak choragiewki nastroje, klamstwa zamilowanie do halasu,
          szumu i zametu, do zlota i targowania sie, do podszczypywania mlodych
          dziewczynek na ulicach - (powstrzymywali sie wobec swoich ale z leku nie z
          kultury, czy szacunku- bo tylko ´czyjejs´kobiety nie wolno) i samosadow przez
          kamieniowanie. Zreszta to zamilowanie do kamienia jako srodka ´porozumienia´
          niestety tez u dzieci.
          A przeciez my znalismy arabski!
          Brak slow. Jak mozna byc tak slepym i naiwnym.
          • mirmilek nie masz!!!!! 14.05.04, 00:31
            I wlasni
            > e
            > na podstawie porownania z innymi panstwami o niejednokrotnie znacznie gorszym
            > polozeniu ekonomicznym z porownania miedzy innymi grupami etnicznymi a Arabami
            > zwlaszcza tym ich mlodym pokoleniem wyciagnelam takie uogolniajace wnioski.
            > Z rasizmem to nie ma nic wspolnego

Ale
            > droga Ari - kimkolwiek jestes pamietaj, ze kazdym ma prawo do wlasnych wnioskow

NIE MASZ PRAWA DO WYCIAGANIA UOGOLNIAJACYCH RASISTOWSKICH WNIOSKOW. NIE MASZ
            PRAWA ZASLANIAC SIE WOLNOSCIA SLOWA I "PRAWEM DO WLASNYCH WNIOSKOW".

Tak jak niemiec, ktoremu polacy ukradli samochow NIE MA PRAWA wyciagac na
            podstawie tego zdarzenie ogolnych wnioskow na temat wszystkich polakow, tak ty,
            na podstawie swoich doswiadczen, NIE MASZ PRAWA WYCIAGAC WNIOSKOW NA TEMAT
            WSZYSTKICH ARABOW.
            • Gość: dana33 Re: nie masz!!!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 14.05.04, 00:35
              ciucius, paru latalo z tymi czesciami cial, paru poderznelo gardlo temu
              nieszczesnikowi. cala reszta stala i klaskala a rece. jesli na 100 arabow 2
              zareagowalo inaczej, po ludzku, to mozna spokojnie uzyc slowa wszyscy arabowie.
              ta mniejszosc z normalnymi ludzkimi uczuciami jest znikoma, ginie w tlumie
              krwiozercow.
              • biedronka24 Alez Dano 14.05.04, 00:50
                Jaki sens jemu cokolwiek argumentowac? On twierdzi ze pielegniarki nie mialy
                prawa uprzedzic mojej mamy, ze na dyzurze sa osoby, ktore czyszcza narzedziami
                chirurgicznymi brud spod paznokci. On twierdzi ze czlowiek nie ma prawa zrobic
                takiego uogolnienia i zalozyc ze skoro ktos to robi setki razy to zrobi to i tym
                razem!!!!!!
                A przeciez to wlasnie kultura arabska tak silnie tlumi indywidualnosc. Jednostka
                i jej prawa sie tam nie licza.
              • mirmilek Re: nie masz!!!!! 15.05.04, 16:02
                zupelnie podobnie jak z przywiazywaniem dzieci do samochodow i uzywaniem ich
                jako zywych tarcz, a zauwaz, ze na tej podstawie nie mozna twierdzic, ze zydzi
                to zdegenerowani zbrodniarze i sadysci. raz w zyciu postaraj sie nie stosowac
                podwojnych standartow.

> ciucius, paru latalo z tymi czesciami cial, paru poderznelo gardlo temu
                > nieszczesnikowi. cala reszta stala i klaskala a rece. jesli na 100 arabow 2
                > zareagowalo inaczej, po ludzku, to mozna spokojnie uzyc slowa wszyscy arabowie.
                >
                > ta mniejszosc z normalnymi ludzkimi uczuciami jest znikoma, ginie w tlumie
                > krwiozercow.
            • biedronka24 A mam :) 14.05.04, 00:46
              Bo kazdy czlowiek ma prawo do swoich wnioskow i doswiadczen.
              Kazda ofiara przestepstwa ma prawo pamietania o swoich krzywdach. Pytanie co z
              ta pamiecia, z tymi wnioskami i wiedza zrobi.
              Ja raczej powiem tobie Mirmil. Twoj Goldbaumik NIE MIAL PRAWA nazwac mnie
              kretynka. Ale on tym zaczal znajomosc ze mna. I w tej sytuacji w jakiej to zrobil.
              Te dzieciaki, rzucajace w mojego kolege kamieniami NIE MIALY PRAWA tego robic.
              Ja nie ide rzucac kamieniami w dzieci arabskie. I nie stosuje tego jako szkoly
              dla moich dzieci!
              I mam prawo zachowac dla siebie i swoich bliskich i przyjaciol wnioski ktore
              moga uchronic mnie przed takimi atakami, przed propaganda taka jak ty serwujesz
              i przed kretactwem, ktore dobrze poznalam- a zwlaszcza jego skutki.
              Dopoki nie wykorzystam tego by zatajac czy umniejszac zbrodnie innych albo by
              kogos mordowac. Niestety Mirmil. MAM PRAWO.
              • biedronka24 I dopoki wyjasniam tlumacze okolicznosci 14.05.04, 00:56
                to mam pelne prawo. Bo nie podaje samych wnioskow. Podaje przyczyny. Pokazuje
                przyklady.
                Tyle ze do was to jak grochem o sciane. Masz caly watek o dzieciach
                palestynskich. Gdzie tam sa uprzedzenia do Arabow? Tam jest walka z kretactwem i
                naciaganiem wnioskow. A jak watek zostal rozciagniety? I kto tam byl rasista?
                Kto zwraca sie do mnie per´ Anuszka Iwanowna´? niby co - ze ja mam cos wspolnego
                z Rosja? Czy ja przekrecam nick twoj albo Goldbauma germanizujac go? Wiec po co
                te wstawki?
                Jestescie czysci rasisci grubej kategorii i dowodzicie tego na kazdym kroku.
                Wiec lepiej nie szukajcie swoich wad u innych.
                • biedronka24 a w krajach arabskich za nieumiejetnosc 14.05.04, 01:04
                  wyciagania wnioskow tracilo sie nie samochod a zycie. Zwlaszcza jak sie bylo
                  mloda blondynka. Niestety w tym czasie pare takich jak ja ´zaginelo´.
                  Samochod to sluzyl jako zjezdzalnia dla pozostawionej samopas dzieciarni albo
                  cel dla workow ze smieciami. W centrum miasta. Ale to naprawde nie bylo istotne.
                  • biedronka24 A porwania? 14.05.04, 01:33
                    biedronka24 napisała:

> wyciagania wnioskow tracilo sie nie samochod a zycie. Zwlaszcza jak sie bylo
                    > mloda blondynka. Niestety w tym czasie pare takich jak ja ´zaginelo´.
                    > Samochod to sluzyl jako zjezdzalnia dla pozostawionej samopas dzieciarni albo
                    > cel dla workow ze smieciami. W centrum miasta. Ale to naprawde nie bylo istotne
                    > .
                    • biedronka24 Porwania - przeciez to forma agresji ulubiona, 14.05.04, 01:43
                      ktora w tej kulturze nie zmienila sie od wiekow. Kobiety, dzieci, turystow, cale
                      samoloty porywa sie. I potem standard- odnaleziono (wtedy gdy bylam mala
                      dziewczynka dorosli rozmawiali o tym miedzy soba) szkielet. Po dziesieciu
                      latach. Nie ma pewnosci. Albo pokiereszowane zwloki. Dziewczynka odeszla na
                      moment od rodzicow, zrobic siusiu.
                      I to nie bylo z glodu, dlatego ze zycie mozna bylo stracic kazdego dnia np od
                      ukaszenia zmiji, czy ataku dzikiego zwierzecia.
                      Potem odwiedzialam tez Egipt i Tunezje. Nie widzialam wiekszych roznic w
                      podejsciu i traktowaniu czlowieka. A teraz to co sie dzieje w Libii. Czy ktos mi
                      udowodni, ze tam jest teraz w tych kwestiach lepiej?
              • mirmilek Re: A mam :) 15.05.04, 16:00
                biedronka24 napisała:

> Bo kazdy czlowiek ma prawo do swoich wnioskow i doswiadczen.

nie masz prawa wypowiadac sie na temat wszystkich arabow, bo twoje doswiadczenia
                nie obejmuja arabow jako calosci.

> Ja raczej powiem tobie Mirmil. Twoj Goldbaumik NIE MIAL PRAWA nazwac mnie
                > kretynka. Ale on tym zaczal znajomosc ze mna.

nie powinien uzywac slowa kretynka, natomiast ma prawo ciebie oceniac, bo ciebie
                zna. ty nie znasz arabow, wiec nie masz prawa o nich mowic.

>Niestety Mirmil. MAM PRAWO.

nie masz. tak samo jak nazisci nie mieli prawa twierdzic czegokolwiek na temat
                zydow jako calosci, tak samo jak niemcy nie maja prawa mowic nic o polakach jako
                narodzie, etc.

wszystkie twoje "usprawiedliwienia" sa tylko usprawiedliwieniami rasizmu i przez
                to sa obrzydliwe. to tak jakby hitler spokojnie tlumaczyl, dlaczego jego zdanie
                zydow nalezy wytepic. gratuluje towarzystwa.
                • abstrakt2003 mirmil nie masz prawa wypowaidać sie na forum 16.05.04, 09:41
                  bo twoje doswiadczenie nie obejmuje tematów tu poruszanych jako całości!!!
                  P.S.
                  Czy muzułmanie tak rozumieja wolnosć słowa?
                  • mirmilek Re: mirmil nie masz prawa wypowaidać sie na forum 16.05.04, 11:04
                    abstrakt2003 napisał:

> bo twoje doswiadczenie nie obejmuje tematów tu poruszanych jako całości!!!

natomiast obejmuje tematy te, o ktorych lubie pisywac. i o takich sie wypowiadam.

uwazaj, abstrakcie, zeby twoje pozytywne do mnie nastawienie nie przeslonilo ci
                    faktu, ze bronisz tu ani, ktora mowi o "arabach" tak, jak niektorzy o "zydach".

> P.S.
                    > Czy muzułmanie tak rozumieja wolnosć słowa?

wiesz, gdzie sie mozesz tego dowiedziec.
            • abstrakt2003 mirmilku 16.05.04, 09:39
              a kto lub co cię uprawnia do decydowania kto ma, a kto nie ma prawa do wolnosci
              wypowiedzi!?
              A DLACZEGO NIE WOLNO UOGÓLNIAĆ!? A CO ROBI ISLAM? CZYŻ NIE WRZÓCA CAŁEGO
              ZACHODU DO JEDNRGO WORA?
              MIRMIL MILCZ!!!
              • mirmilek Re: mirmilku 16.05.04, 11:01
                > a kto lub co cię uprawnia do decydowania kto ma, a kto nie ma prawa do wolnosci
                >
                > wypowiedzi!?
                > *******************

uprawnia mnie do tego polskie prawo, a rowniez i zwykla przyzwoitosc.

> A DLACZEGO NIE WOLNO UOGÓLNIAĆ!? A CO ROBI ISLAM? CZYŻ NIE WRZÓCA CAŁEGO
                > ZACHODU DO JEDNRGO WORA?
                > MIRMIL MILCZ!!!

a widzisz - mow o konkretnych osobach, a nie o "islamie". popadasz w ten sam
                blad, ktory ktytykujesz.
    • Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 18:11
      A co druga strona robi?
      Mahmoud Nafa'a Ahmed Salamach, 13,5 lat. - Kiedy mnie
      aresztowali, zawiązali mi szmatę na oczach i wrzucili do wojskowego jeepa. Po
      drodze prysnęli mi w twarz gazem. W pomieszczeniu przesłuchań śledczy Sami
      kazał mi się rozebrać do naga. Odmówiłem, bo przestraszyłem się i wstydziłem.
      Wtedy Sami zaczął mnie bić pałką i w końcu rozebrałem się. Ale on dalej
      bił mnie po całym ciele i po jądrach. Starał się zmusić mnie, żebym stanął
      na głowie. Gdy to się nie udało przywiązali mnie do okna głową w dół, z
      ust płynęła mi krew. Po trzech dniach tortur przyprowadzili moją matkę i
      siostrę i zgwałcili je na moich oczach. Wtedy przyznałem się, że rzuciłem
      coctailem Mołotowa.
      Khaled Muhammed Mustapha, 14 lat. - Gdy mnie chwycili,
      po drodze do więzienia bili mnie kolbami karabinów. Na miejscu kazali mi się
      rozebrać i zaczęli mnie bić. Wtrącili mnie do izolatki i przez całą noc
      musiałem stać. Wykręcili mi ręce do tyłu i bili mnie. Wetknęli mi w odbyt
      coś płonącego, to był straszny ból.
      Samir Abdel Hadi, 15 lat. - Spędziłem 7 dni w celi
      sam. Śledczymi byli Sami, Yossi i Abu Ghazalech. Związali mi ręce
      z tyłu i walili pięściami w żołądek, bili mnie po całym ciele. Policjanci
      Sanje i Eli przychodzili też do mojej celi i tam też mnie bili.
      W czasie śledztwa kazano mi jeść włosy. Sanje usiłował podnosić mnie z
      podłogi za włosy. Bili mnie i powtarzali: "przyznaj się!". Mówili,
      że rzucałem w żydowskich policjantów kamieniami. Złamali kij na mojej głowie.
      22-letnia Waddad Al-Aswad z Gazy była aresztowana 4
      razy. Pytano ją, gdzie się ukrywa jej mąż bandyta z OWP. Kiedy mówiła,
      że nie wie, zamknięto ją w Sarafand. Była bezlitośnie bita, stawiana pod
      prysznicem z lodowatą wodą i znów bita. Kazano jej trzymać krzesło na głowie
      przez dwie godziny. Grożono zgwałceniem. Przypalano ciało papierosami.
      Oprawcy wkładali jej czarny kaptur na głowę, bili i sikali na nią. Wysokiej
      rangi oficer żydowski ciągnął ją po pokoju za włosy i "niechcący"
      uderzał jej głową o ściany. Wsadzano głowę Waddad do sedesu. Wieszano za ręce
      i bito tak, że myślała, iż umrze. Kaci mówili, że zwariowała i stosowali
      wobec niej elektrowstrząsy. Godzinami świecono więźniarce ostrym światłem
      w oczy, po czym dostawała silnych zawrotów głowy. Nastawiali jej także taśmy
      magnetofonowe z nagranymi jękami, wyciem i zawodzeniem torturowanych.
      Pracownikom Czerwonego Krzyża udało się wyciągnąć Waddad z tego piekła,
      po stwierdzeniu, iż jest ona na krawędzi całkowitego paraliżu.

• Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 18:22
        Troszke kochanie przesoliles. Jezeli u nas ktos udowodni ( a zakladam, ze to
        opowiadanko byloby dobrze znane), ze stosowane byly takie metody, to oprawcy w
        przciwienstwie do tych z poczatku watka siedzieliby juz dawno w pierdlu.
        U nas tez sa zwyrodnialcy(dlaczego nie? normalny kraj jak kazdy inny), ale
        roznica polega na tym, ze oni sa baaardzo surowo karani. W Ameryce tez beda
        skazani, natomiast w Gazie, Ramalli ietc zwyrodnialcy sa bohaterami.
        • Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 18:29
          Czyżby? Do 1999 r. obowiązywało prawo (uchylone pod wpływem presji opini
          międzynarodowej?) w Izraelu legalizujące stosowanie tortur (m.in. w celu
          samooskarżenia torturowanych osób). Były jeszcze w XX w. dwa państwa gdzie
          takie prawo obowiązywało tzn. III Rzesza i ZSRR.
          • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: *.inter.net.il 12.05.04, 18:54
            Nadal twierdze, ze przesoliles. Brutalne przesluchiwanie terrorysty w celu
            zdobycia wiadomosci mogacej uratowac setki ludzi, stosowane jest przez
            WSZYSTKIE kraje. Twoj opis jednak jest przekoloryzowany. Chyba, ze opisujesz
            tych z drugiej strony. W Gazie czy Ramalli n.p. tak sie przesluchuje i
            rzeczywiscie wiesza glowa w dol. Chcesz zdjecia?
            • Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 19:07
              Daruj sobie te dywagacje - wiem jak wygląda "sprawiedliwość" np. w Gazie. Nic
              nie przesoliłem, bo w praworządnym kraju nie ma żadanych (państwowych) tortur
              wobec każdego (nawet mordercy, gwałciciela czy terrorysty). Może o tym nie
              wiesz ale w państwie prawa oskarżony/skazany ma (też) prawa, które nie wolno
              deptać pod pozorem wyższej konieczności.
    • rattler Re: Malenkie pytanko - Monsters !!! 12.05.04, 18:13
      A teraz moje pytanko - Kto ich kreowal i jakie okolicznosci zlozyly sie na to
      ze sa tacy a nie inni . Nie powiesz mi chyba ze sie tacy urodzili ....

narazie
      • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko - Monsters !!! IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 18:48
        Masz racje. Obie strony ponosza wine. My,ze zdobylismy w wojnie z Egiptem Gaze
        i ze nie upieralismy sie, aby Egipt, ktory bronil sie jak mogl, aby ich nie
        dostac spowrotem mimo wszystko ich sobie odebral, a oni....to juz sam wiesz.
        A tak nawiase mowiac, nie wiesz przypadkiem dlaczego Egipt ich nie chcial?
        Dlaczego Palestynczycy spoza Gazy uciekaja od nich jak od zarazy? To juz nie my
        jestesmy winni, bo tak bylo jeszcze do naszej nad nimi wladzy.
        • Gość: White Rower milion z hakiem IP: *.acn.pl 12.05.04, 18:54
          A skąd się tam ten ich milion z hakiem wziął?

Byli tam od zawsze?
          • Gość: Tomek44 Re: milion z hakiem IP: *.inter.net.il 12.05.04, 18:59
            Naiwne pytanie. A skad sie tak powiekszyla liczba muzulmanow w Europie, a
            dramatycznie zmalala populacja rodowitych od pokolen Europejczykow?
            Pisze od pokolen, bo obecni muzulmanie, to tez Europejczycy. Europa, ktora
            wieki bronila sie przed Islamem, przegrala. Dlaczego? Wiesz co to jest plodnosc?
            Jeden z liderow palestynskich, powiedzial, ze ich bronia m.in jest macica
            kobiet.
            • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 12.05.04, 19:01
              Nie rozumiem. Jaka macica?

Zamiast posługiwać się komunałam, napisz lepiej parę paręnaści zdań o historii Gazy.

Co to w ogóle jest ta Gaza?
              • Gość: sp;liy Re: milion z hakiem IP: *.nas29.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.05.04, 19:11
                Plodnosc , palancie ,... Co ty nie bzykasz ? :))) Gee , to juz takie rzeczy
                trzeba tlumaczyc ?

uklony
                • Gość: Gucio Moja tesciowa... IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 19:17
                  > Bialym Rowerem pieszczotliwie zwana jeszcze jest...cacy!

> To musi byc jakas podszywka...
                • Gość: Tomek44 Re: do spita IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 21:32
                  My bzykamy w innym celu, a oni w innym. My bzykamy, bo chcemy miec rodzine i
                  rowniez przyjemnosc, a oni bzykaja, bo chca nie tylko rodzine powiekszyc. Oni
                  bzykaja bo chca nas zalac swoja sperma. Tym sie roznimy.
                  Pozdrawiam
                  T44
                  • Gość: sp;lit Re: do spita IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.05.04, 21:58
                    Ty mi tu nie spituj ,... Nie wulgaryzuj Tomek , to jest zalezne od wiary ,
                    albo religii , jak wolisz .

Jak mieszkalem na Queens NY , z drugiej strony ulicy zaczynala sie dzielnica
                    Zydow , tych zawsze na ciemno ubranych (ortodox) W sobote rano szli zawsze
                    rodzinami do synagogi czesto juz ubrani w tradycyjna narzutke , niektorzy z
                    kostka na czole z 4-5 dzieciakow i zona w ciazy , bogaci nie byli bo
                    wynajmowali jak ja mieszkania , zjezdzone auta ,... Nie raz patrzac na nich
                    myslalem ze do tego potrzeba troche samozaparcia i przez glowe mi nie przeszlo
                    to co ty piszesz .

Latynosi (katolicy) , Mormoni , Swiadkowie Jehowy , tez chca nas sperma zalac ?

uklony
                    • Gość: Tomek44 Re: do spita IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 23:20
                      Ale my nie krzyczymy, ze mamy maszynki do rodzenia dzieci, a oni to mowia
                      glosno. Nasi ortodoksi maja zupelnie inny stosunek do rodziny i kobiet, a oni
                      inny. Nie porownuj.
                      Nasi ortodoksi maja jedna zone, ktora bardzo szanuja, choc wydawaloby sie, ze
                      ona jest nizej mezczyzny, ale w domu, ona jest pania i ona rzadzi. U Arabow
                      kobieta jest niczym. U nas krewny nie zabija kobiety w imie honoru rodziny,
                      tylko dlatego, ze byla nieodpowiednio ubrana na przyklad, bo nie mowie juz co
                      robia z taka ktora sie w ich pojeciu puscila na boku lub romansowala niewinnie.
                      Wiec to, ze chca nas zalac...nie jest wulgaryzowaniem, tylko cytatem tego co
                      oni sami o sobie mowia.
                      A watek przypomne ci, byl na temat zdziczenia, a nie plodnosci.
                      • Gość: sp;lit Re: do spita ,... Nie licytujmy sie , Tomek ,... IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 12.05.04, 23:54
                        A czym jest uzycie dziecka jako tarczy , walenie rakieta w auto "podejrzanego"
                        na skrzyzowaniu w godzinach szczytu , czy w wielorodzinny budynek mieszkalny
                        jak wszyscy spia z tego samego powodu ?

Tym razem "przebili" was troche okrucienstwem , ale znajac polityke waszego
                        fuhrer'a i srodki jakimi dysponujecie wierze ze odbijecie to sobie z nawiazka
                        i bede znowu czytal wasze hymny pochwalne dla IDF ,... Zreszta juz czytam !

Dobry post ! Zapamietam :)

uklony

=============================================================================

A watek przypomne ci, byl na temat zdziczenia, a nie plodnosci.
              • Gość: dana33 Re: milion z hakiem IP: *.broadband.actcom.net.il 12.05.04, 21:01
                cepku, znow robisz sie na niewiedzacego... jak chcez historie gazy, to sprawdz
                w encyklopedi. a macica, to macica ich kobiet: im wiecej dzieci, tym lepiej,
                nie ma znaczenia, czy moga sobie pozwolic dac tym dziecion godziwe
                wyksztalcenie, wazne ze ich bedzie mnostwo, zeby umierac za ojczysne i
                generalissimo...

jak nie chcesz odpowiadac na jakis ale nie rob z sibei ani z nas idiotow,post
                to nie musisz.
                • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 12.05.04, 21:28
                  Zdenerwowałem się. Co to z trudność powiedzieć, skąd się tam wzięło to wielkie zbiorowisko ludzi na obszarze mniejszym o co najmniej 2/5 od Warszawy?

Dlaczego Wy, ludzie stamtąd, nie chcecie na to proste pytanie odpowiedzieć?

Nie tłumacz, proszę, jak prostakowi - bo to nie ten adres.
                  • Gość: Tomek44 Re: do White Rower IP: *.inter.net.il 12.05.04, 22:12
                    No to odpowiedz na postawione przez siebie pytanie, bo my nie wiemy. Odpowiedz
                    na pytanie dlaczego, w Szwecji n.p. tak bardzo wzrosla populacja arabska.
                    Odpowiedz mi, dlaczego we Francji pewien mezczyzna ma 60 dzieci ( tak pobil
                    rekord plodnosci). Sa tez mniej plodni, bo maja tylko miedzy 20, a 40 dzieci.
                    Sa biedni i krzycza, ze sa dyskryminowani i ze panstwo ma obowiazek ich
                    utrzymywac.
                    A ja ze swej strony odpowiem ci przyslowiem, ktore stosuje do siebie:
                    Kto zna swoja glupote, nie jest wielkim glupcem.
                    Pozdrawiam
                    T44
                    • Gość: White Rower Re: do White Rower IP: *.acn.pl 12.05.04, 22:15
                      Człowieku, nie możesz powiedzieć, co tam było w tym miejscu przed '48, i po?

Pierwszy raz widzę, jak pieprzysz od rzeczy. I wierz mi, to dosyć przykry widok.
                      • Gość: Tomek44 Re: do White Rower IP: *.inter.net.il 12.05.04, 23:12
                        No to napisz, a potem obrazaj. Jezeli wiesz, to po co podpuszczasz.
                        Ja ci nie odpowiem, poniewaz wiem w jakim celu postawiles to pytanie. Moj watek
                        dotyczyl czegos innego, a ty zboczyles z tematu.
                        • Gość: White Rower wicie-rozumicie IP: *.acn.pl 13.05.04, 04:26

> No to napisz, a potem obrazaj. Jezeli wiesz, to po co podpuszczasz.
                          > Ja ci nie odpowiem, poniewaz wiem w jakim celu postawiles to pytanie. Moj watek
                          >
                          > dotyczyl czegos innego, a ty zboczyles z tematu.

Zaraz, zaraz. Niby dlaczego ja o tym mam pisać? Skierowałeś pytanie do wszystkich, ale zawarłeś w nim sugestię, że przyczyn zjawisk, które opisałeś, należy doszukiwać się w jakiejś "arabskości", wyizolowanej z wszelkich innych okoliczności. Wg mnie to prymitywne, nawet prostackie. Tam nie ma tylko Arabów - tam jest kompleks: Wy i Arabowie. To nie z samych Arabów wychodzą te potworności. One wychodzą z węzła, który tam został znacznie wcześniej zawiązany i jest dziś wspólny -
                    • Gość: sp;lit Re: do White Rower - Hej Tomek ,... IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 13.05.04, 00:54
                      Skad ty to znasz ? ,... Slyszalem to chyba tuzin razy od od ojca :))) ,...

Nie jest az takim glupolem ,... Dokladnie !

Zanim poszlem do pracy , moi "starzy" byli najglubsza para na swiecie , po
                      miesiacu , jak wzialem pierwsza wyplate za prace stwiedzilem , ze sa
                      najzdolnieszymi uczniami jakich znalem , nikt by sie przez miesiac tyle nie
                      nauczyl , zebysmy sie rozumieli i mieli podobne opinie ,...

uklony

==============================================================================

Kto zna swoja glupote, nie jest wielkim glupcem.
                  • Gość: dana33 Re: milion z hakiem IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:18
                    nie pytaj sie jak prostak, to nie bedziesz dostawal takich odpowiedzi.
                    • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 13.05.04, 04:27
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=12596989&a=12608478
                      • Gość: dana33 Re: milion z hakiem IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 23:37
                        sluchaj, cepku, jak ogladasz zdjecia arabow latajacych z czesciami cial
                        ludzkich, jak widzisz film, gdzie arab odcina facetowi glowe, i jeszcze
                        piszesz "...ale zawarłeś w nim sugestię, że przyczyn zjawisk, które opisałeś,
                        należy doszukiwać się w jakiejś "arabskości", wyizolowanej z wszelkich innych
                        okoliczności. Wg mnie to prymitywne, nawet prostackie. Tam nie ma tylko Arabów -
                        tam jest kompleks: Wy i Arabowie. To nie z samych Arabów wychodzą te
                        potworności. One wychodzą z węzła, który tam został znacznie wcześniej
                        zawiązany i jest dziś wspólny -
                        • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 14.05.04, 02:39

> sluchaj, cepku, jak ogladasz zdjecia arabow latajacych z czesciami cial
                          > ludzkich, jak widzisz film, gdzie arab odcina facetowi glowe, i jeszcze
                          > piszesz "...ale zawarłeś w nim sugestię, że przyczyn zjawisk, które opisałeś,
                          > należy doszukiwać się w jakiejś "arabskości", wyizolowanej z wszelkich innych
                          > okoliczności. Wg mnie to prymitywne, nawet prostackie. Tam nie ma tylko Arabów
                          > -
                          > tam jest kompleks: Wy i Arabowie. To nie z samych Arabów wychodzą te
                          > potworności. One wychodzą z węzła, który tam został znacznie wcześniej
                          > zawiązany i jest dziś wspólny -
                          • Gość: dana33 Re: milion z hakiem IP: *.jazo.org.il 14.05.04, 07:26
                            nie, my nie jestesmy w tym wezle. nawet jak piszesz o deir yassin. naswet jak
                            tu i tam moznaby znalezc podobne zachowanie. ostatecznie wojna jest wojna, ona
                            zawsze z kazdego wyciaga najgorsze strony charakteru. roznica polega na tym, ze
                            u nas mozna policzyc na palcach takie wydarzenia i wtedy tez i rzad
                            (jakikolwiek by nie byl) i spolecznestwo potepia taki czyn, odsuwa sie od niego
                            i karze winnych. u nich nikt nie zostaje ukarany, dowodztwa pochwala i zacheca
                            a spoleczenstwo stoi obok i klaszcze brawo. nie ma miedzy nami nic wspolnego, a
                            juz napewno nie w odnoszeniu do zycia czlowieka i do jego smierci.
                            • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 14.05.04, 08:40

> nie, my nie jestesmy w tym wezle

Dobrze, niech i tak będzie.

Od mniej więcej roku czytuję Wasze gazety (nie tylko Haaretz, nie tylko) i czuję to, co czuję.

Ale to tylko ja.

C.
                              • Gość: dana33 Re: milion z hakiem IP: *.jazo.org.il 14.05.04, 08:52
                                nie musisz byc ironiczny. fakt jest faktem, i go nie zmienisz. u nas nie
                                tanczylo sie na ulicach 11/9. u nas nie bylo tancow radosci po madrydzie.
                                a co ja ci tu mam pisac. wiesz o tym sam. starasz sie sam siebie ciagle
                                przekonac, ze oni wlasnie z wielka kultura, z wielka miloscia do swiata i ludzi.
                                nu, przekonuj sie dalej....
                                • Gość: White Rower Re: milion z hakiem IP: *.acn.pl 14.05.04, 09:01

> nie musisz byc ironiczny.

Przykro mi, że nie odróżniasz ironii od smutku.
            • biedronka24 Re: milion z hakiem 12.05.04, 19:35

> Naiwne pytanie. A skad sie tak powiekszyla liczba muzulmanow w Europie, a
              > dramatycznie zmalala populacja rodowitych od pokolen Europejczykow?
              > Pisze od pokolen, bo obecni muzulmanie, to tez Europejczycy. Europa, ktora
              > wieki bronila sie przed Islamem, przegrala. Dlaczego? Wiesz co to jest plodnosc
              > ?
              > Jeden z liderow palestynskich, powiedzial, ze ich bronia m.in jest macica
              > kobiet.

No wlasnie Tomku a wiesz dlaczego? To sie przydawalo przy trybie zycia jaki
              pedzili, najazdy, wojny. Ale przy trybie osiadlym - nie przydaje sie.
              Dobrze jednak ze to zauwazyles bo wiesz co z tego wynika? Ze wojny i dzialanie
              ´kijem´ to nienajlepsza metoda. Najskuteczniejsza metoda dla nich to
              ograniczanie marchewki- czyli kontaktow handlowych a zwlaszcza obrzymich
              dochodow z ropy, ktore zamiast ich motywowac do postepu cywilizacyjnego
              degeneruja ich i ograniczaja- oczywiscie przy najwiekszej zasludze ich samych.

Jezeli ktos mysli ze po tym jak zadzialal kijem, wejdzie skutecznie z marchewka
              to sie myli. To nigdy nie dziala.
              Trzeba o tym zapomniec. Jak sie raz uzylo kija- trzeba skonczyc kijem i
              zapomniec o marchewce bo po kiju ona juz nie ma sily bodzca. Niestety.

A na przyszlosc do krajow arabskich polecam lepsze zarzadzanie marchewka z
              ograniczeniami jej w przypadku obserwowania degrengolady gospodarczej. Brak
              marchweki swietnie wplywa na myslenie a delikwenci maja jeszcze radosne wrazenie
              ze zrobili cos sami.

I to co gdzies pisalam. Blagam nie robcie z tego religii. Mordowanie ludzi to
              nie religia. Jesli ktos to robi- daje im substytut marchewki a przekladajac na
              jezyk biologiczny umiejetnosc tolerowania razow kija.
          • Gość: Gaal Re: milion z hakiem IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 14:45
            Klasyczna teza ideologii syjonistycznej głosi, iż w rezultacie dwóch powstań (z
            lat 66 - 70 po Ch. oraz Bar Kochby) ludność żydowska została przymusowo
            deportowana z miejsca swojego zamieszkania, to jest z Palestyny. Ziemia stała
            się de facto bezludna, zamieszkała przez nielicznych prymitywnych koczowników.
            Dopiero podbój arabski (VII w.) przyniósł "wrogie" osadnictwo (Arabów - czyli
            według nich Palestyńczyków). W międzyczasie (po 2 tysiącach lat) współcześni
            Żydzi (w dużej mierze potomkowie mieszanki azjatyckich ludów głównie semickiego
            pochodzenia, ale nie hebrajskiego - vide casus Chazarów i geneza
            Aszkenazyjczyków) postanowili upomieć się o "ojcowiznę".
            Aż strach pomyśleć kiedy np. Celtowie (dzisiejsi mieszkancy Szkocji, Irlandi,
            Walii i Bretanii upomną się o "swoje" dziedzictwo - m.in. 1,5 tysiąca lat temu
            zamieszkiwali całe Niemcy i pół Polski.
        • rattler Re: Malenkie pytanko - Monsters !!! 12.05.04, 19:44
          Bo ich tradycyjnym/historycznym miejscem zamieszkania sa tereny obecnego
          Izraela i Trans-Jordan a nie gdzie indziej - Jak ci moja odpowiedz podchodzi ?

Przemoc rodzi przemoc !!!

narazie
      • biedronka24 Re: Malenkie pytanko - Monsters !!! 12.05.04, 19:49
        rattler napisał:

> A teraz moje pytanko - Kto ich kreowal i jakie okolicznosci zlozyly sie na to
        > ze sa tacy a nie inni . Nie powiesz mi chyba ze sie tacy urodzili ....
        >
        > narazie

Urodzili nie. Ale pewne podejscie do rzeczywistosci, moralnosc czy hipokryzja
        jest zakorzeniona gleboko w tradycji.

I stad wlasnie podatny grunt dla terroryzmu. Nie chodzi o to ze rodza sie
        terrorystami i zbrodniarzami. Ale o to ze ci ludzie maja inne granice. Obcy jest
        obcym- nie ma praw czlowieka. Moze byc tylko przydatny na czas robienia
        interesow jak ma cos do zaoferowania. To oczywiscie przejaskrawienie ale tak
        bylo przez wiele pokolen. A nikomu tam nie zalezy na tym by to podejscie wyplenic.
        Sam widzisz rattler ze najlepszym rozwiazaniem jest mur. W ten sposob i Izrael
        nie bedzie mial przyczynku do robienia wypadow zbrojnych w ktorych ´morduje z
        premedytacja´ dzieci.
        Komu przeszkadzal ten mur? Pomysl z droga tez nie jest zly ale wymaga juz
        pewnego zaawansowania cywilizacyjnego. Trudno powiedziec czy Palestynczycy
        sprostaja.
        • rattler Re: Malenkie pytanko - Monsters !!! 12.05.04, 20:42
          Zbuduj ten mur na granicach z 68 roku , zabierz osadnikow i niech sie kisza -

Jak zmadrzeja , mozna zaczac rokowania sasiedzkiego wspozycia . W obecnym
          ukladzie nie masz moralnego fundamentu a oni maja prawo walczyc o swoje ziemie ,
          a walcza srodkami na jakie ich stac , Dawid i Goliat ,... Dawid tez nie
          przebieral w srodkach . Hipokryzja kolego jest czescia programu syjonistow , w
          tym prowadza niezaprzeczalnie , reszta nie jest od niej wolna , ale to amatorzy

narazie

>>>>>>>>>>>>>>>

Ale pewne podejscie do rzeczywistosci, moralnosc czy hipokryzja jest
          zakorzeniona gleboko w tradycji.
    • Gość: chuchem Re: Malenkie pytanko IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:15
      takich "ludzi" (az wstyd ich tak nazywac), mozna okreslic mianem bydlat,
      sk...li.

Brzydze sie takimi zachowaniami i tymi, ktorzy je pochwalaja...
      • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 18:28
        Masz racje. Kiedy widzialem tego zlamanego czlowieka, ktory wracal do pustego
        domu na szabat, pomyslalem sobie, ze trzeba nie byc czlowiekiem, zeby z zimna
        krwia ( w czasie przypadkowej bitwy, czy strzelaniny, to moze sie zdarzyc choc
        tez jest tragiczne,ale takie sa reguly wojny) strzelac z bliska do
        wystraszonych malych dzieci i kobiety w ciazy?
        Tytus uwaza to za bohaterstwo,
        • Gość: chuchem Re: Malenkie pytanko IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:30
          tytus to taki sam oszolom, jak te bestie... Tylko, ze na szczescie nie ma go
          tam i nie moze zostac bohaterem...

Boze, czemu nie grzmisz?!
      • rattler Re: Malenkie pytanko 12.05.04, 18:29
        Jestes wyjatkowym hipokryta , ale niech ci - A teraz powiedz nam jak nazwiesz
        tych , ktorzy ich morduja na rozkaz psychopaty polityka ? Tych , ktorzy ich
        szybciutko wioza do izraelskiego szpitala i tych ktorzy wycinaja i kradna z
        jeszcze cieplych zwlok 'czesci zamienne' ? Czekam niecierpliwie .

narazie
        • Gość: chuchem Re: Malenkie pytanko IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.04, 18:32
          widzisz Tomku, jestes hipokryta... Tak to juz jest...
          • rattler Re: Malenkie pytanko - Chuchem , dziegdziu ! 12.05.04, 19:33
            To do ciebie bylo , nie do tomka - Nie powiesz ze nie wiesz o tym procederze ,
            a moze wiesz i wychodzisz z zalozenia : Po co maja siem marnowac ?

narazie

>>>>>>>>>>>>>

widzisz Tomku, jestes hipokryta... Tak to juz jest...
    • Gość: Gucio Wielka odpowiedz!!! IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 18:40
      > Z jakim przstajesz, takim sie stajesz - podaj mi przyklady doprowadzenia
      Palestynczykow do tego stanu beznadziejnej rozpaczy przed najadzem i okupacja
      Palestyny przez Chazarow, czyli, jak wy sie nazywacie : Ashkenazi.

> Gdy wykechalem z Polski i dopiero wowczas zaczalem dowiadywac sie co to jest
      zyd w kontekscie oskarzania Polakow o zbudowanie obozow koncentracyjnych
      a ...Polsce w okresie II WS, to, gdybym mial takie mozliwosci jak obecnie
      Palestynczycy, to tez zabawilbym sie w rzeznika.

> Z dzika rozkosza!!!

> Bezpieka, Morel i masowe mordowanie Polakow przez zydow, wszystko to byloby
      swietnym wytlumaczeniem gdybysmy was rzneli jak wieprze, na co zasluzyliscie
      700 pasozytowniem na organizmie Polski!!!
      • Gość: Gucio Re: Wielka odpowiedz!!! IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 18:40
        > znaczy 700 letnim...
    • patriota A jakie to ma w ogole znaczenie? 12.05.04, 19:10
      Czy bieganie z resztkami znienawidzonego, zabitego wroga jest gorsze od
      nacisniecia guziczka i zabicia i okleczania w ten sposob rakieta dziesiatek
      cywili, w tym dzieci i kobiet?

Taka maja obyczajowosc. Arabowie to wojownicy i Europejczycy, ktorzy w kistorii
      nie zachowywali sie lepiej dobrze o tym wiedza.

Przestan sie dziwic, ze nie sa tacy jak wy. Gdyby mieli tak olbrzymia przewage
      techniczna nad wami, jaka macie wy nad nimi, to pewnie zadowoliliby sie
      naciskaniem guziczkow. Tak jak to robia wasi "bohaterowie".
      • fredzio54 Re: A jakie to ma w ogole znaczenie? 12.05.04, 19:24
        patriota napisał:

> Czy bieganie z resztkami znienawidzonego, zabitego wroga jest gorsze od
        > nacisniecia guziczka i zabicia i okleczania w ten sposob rakieta dziesiatek
        > cywili, w tym dzieci i kobiet?
        >
        > Taka maja obyczajowosc. Arabowie to wojownicy i Europejczycy, ktorzy w
        kistorii
        >
        > nie zachowywali sie lepiej dobrze o tym wiedza.
        >
        > Przestan sie dziwic, ze nie sa tacy jak wy. Gdyby mieli tak olbrzymia
        przewage
        > techniczna nad wami, jaka macie wy nad nimi, to pewnie zadowoliliby sie
        > naciskaniem guziczkow. Tak jak to robia wasi "bohaterowie".
        Scheiss Schlessier zyje na chlebu niemieckiego bo dziadek sluzylw SS albo w
        Whermahtu

My w Izrael bedziemy wojowac az do ostatniego Araba i goja na swieci
        Czasy zamknac naz w Gettach w Polskim Auschwitz Tereblinka Majdanek sie
        skonczyli
        chce zrobic z gazy Faludzie !
        chce meczyc arabow w pudle tak samo jak Amerykanini i brytyjczycy !

• patriota Re: A jakie to ma w ogole znaczenie? 12.05.04, 19:27
          Ja sie czyta takich jak ty, to coraz trudniej oprzec sie zrozumieniu dla
          Niemcow, ze zrobili z wami to, co zrobii.
          • biedronka24 Jest gorsze 12.05.04, 19:38
            Bo swiadczy o tym ze ktos kto to robi jest nieuleczalnym psychopata. Nie mozna
            nie miec swiadomosci tych szczatkow, nie widziec ich jesli sie z nimi biega.
            Nacisniecia guzika mozna sobie nie uswiadamiac. Uswiadomienie tego sobie wymaga
            juz wyobrazni.
            Ten co biega ze szczatkami z cala pewnoscia sie nie zawacha przed nacisnieciem
            guzika.
            • Gość: neo Re: Jest gorsze IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 20:27
              biedronka24 napisała:

> Nacisniecia guzika mozna sobie nie uswiadamiac. Uswiadomienie tego sobie
              > wymaga juz wyobrazni.

Jak to dobrze, ze Izraelczycy naciskajac guziczki niczego sobie
              nie "uswiadamiaja". Morduja wlsciwie zupelnie nieswiadomie :-)
              Ergo, sa wlasciwie zupelnie niewinni.
              • biedronka24 Jak widzisz przeczysz sam sobie 12.05.04, 20:37
                Bo w przeciwnym razie odpalili by bombke ktora jak twierdzisz maja.
                To nie jest zabawa w szukanie winnych. Ich po tylu latach juz i tak nie znajdziesz.
                A stron tu jest wiecej.
                Z czego zyja Palestynczycy? dlaczego Izrael wpuszcza do siebie niektorych?
                Rozwiazanie jest rzeczywiscie w tej chwili chyba takie, ze trzebaby wszystkich z
                Izraela deportowac, albo jesli wjezdzaja uniemozliwic powtorny wjazd, odebrac
                prawa wyborcze ale cofnac sie do granic sprzed wojny. I moze wlasnie wybudowac
                ten mur. A z Arafatem abslutnie Zachod powinien zerwac kontakty.
                • Gość: sp;lit Re: Jak widzisz przeczysz sam sobie IP: *.nas30.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 13.05.04, 05:06
                  Pokazac swiatu ze tu jestesmy , w granicach ktore nam daliscie , nie mamy
                  wyboru ,...

Nic wiecej nie chcemy i piedzi ziemi nie oddamy ,... Mur dla wrogow , bramy dla
                  przyjaciol ,...

To co teraz robia , wybiela nazistow , bo gdyby nie media , internet , IMS ,
                  (nie moje zdanie) dawno spacyfikowali by , lub pokusili by sie o wlasne final
                  solution jak nazisci kiedys ,... Zreszta , w sumie , terminy w encyklopediach
                  nazisci i syjonisci maja te same znaczenie ,...

uklony

===============================================================================

cofnac sie do granic sprzed wojny. I moze wlasnie wybudowac ten mur.
          • fredzio54 Re: A jakie to ma w ogole znaczenie? 13.05.04, 16:27
            patriota napisał:

> Ja sie czyta takich jak ty, to coraz trudniej oprzec sie zrozumieniu dla
            > Niemcow, ze zrobili z wami to, co zrobii.
            niemcy to nie firma wiesz dlaczego bo nie maja IDF
            mi jestesmy potega i bedziemy wszytkich naokolo bic bo nie chcemy wrocic do
            polskich obozach albo gettach
      • Gość: Gaal Re: A jakie to ma w ogole znaczenie? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 19:28
        Izrael ma 430 000 wojska i 175 000 rezerwistów, 3800 czołgów, 1500 dział
        artyleryjskich, 4 łodzie podwodne (przerobione na nosicieli broni nuklearnej),
        466 samolotów bojowych, 133 uzbrojone helikoptery, 20 okrętów wojennych i
        arsenał nuklearny (ok. 400 bomb) większy niż posiada Wielka Brytania, podczas
        gdy Palestyńczycy niczego z tego uzbrojenia nie mają. W ubiegłym roku budżet
        wojskowy Izraela - zasilany bezzwrotnymi pożyczkami USA - wynosił ok. 9 mld $,
        a palestyński kilkadziesiąt tysięcy $. Za to Palestyńczycy mogą wystawić tylko
        granaty, miny etc. i trochę ręcznej broni.
        • biedronka24 Swietnie by bylo gdyby mieli :) 12.05.04, 19:40
          co nie Gaal? Jesli biegaja ze szczatkami to sadzisz ze zastanowiliby sie piec
          minut przed nacisnieciem ´guzika´?

• Gość: Gaal Re: Swietnie by bylo gdyby mieli :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 19:53
            Kiciu to twoje słowa i twój wniosk, że cyt. "Swietnie by bylo gdyby mieli:)" Ja
            ograniczyłem sie do podania dysproporcji sił - mając "tylko" takie środki stać
            ich "tylko" na kamienie i bomby. I tego będzie coraz więcej bo Izrael przegrywa
            wojnę demograficzną. Za trzy/cztery pokolenia Żydzi będą mniejszością w Izraelu
            i co wówczas - apartheid na całego?
            • biedronka24 Wojne demograficzna :) 12.05.04, 19:58
              to Palestynczycy sami przegraja. Bo nie dopracowali sie srodkow na utrzymanie
              rosnacej populacji. Tylko taki Gaal moze myslec ze oni cos tym wygraja. Oni
              przegrywaja wciaz. Ale rozwijaja tez zacieklosc- to fakt. Ztymze zaciekloscia
              nigdy nie wygraja. Ani ta strategia bo ona jest nastawiona na istnienie
              drapieznika. Czyli jesli sie rozmnazaja to musza byc wojny. Inaczej beda zdychac
              z glodu.
              • Gość: Gaal Re: Wojne demograficzna :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 20:07
                A zastanawiałaś się ilu z nich ma prawa wyborcze w Izraelu? Jak myślisz, ilu z
                nich będzie głosowało na A. Sharona?
                A co do obaw wojny demograficznej - widzisz w przeciwieństwie do ciebie takie
                obawy wyrażają już wszystkie media i politycy w Izraelu. Co pewnie trudno
                uwieżyć szabasgojom i szabasgojkom.
                • Gość: dana33 Re: Wojne demograficzna :) IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:22
                  wszyscy arabowie, ktorzy maja israelskie obywatelstwo, maja prawo do glosowania
                  i glosuja, na kogo chca. arabowie palestynscy, ktorzy nie maja israelskiego
                  obywatelstwa, nie maja rowniez prawa do glosowania. cos w tym nienormalnego,
                  gaaaaaal?
        • Gość: PP Re: A jakie to ma w ogole znaczenie? IP: *.156.21.166.Dial1.Boston1.Level3.net 12.05.04, 20:23
          Bidny Gaalu. Jesli I.Demolition Force,tanki i flota jest wasza sila, to bardzo
          ci wspolczuje. Licza sie zupelnie inne sprawy dotyczace przetrwania narodu,ale
          co ja ci bede pisal. Nima sensu...
    • Gość: Moshe A jak nazwac to cos IP: *.block.alestra.net.mx 12.05.04, 19:47
      co zmusilo palestynczykow do odejscia z ziemi swoich przodkow i zmusilo ich
      cale rodziny, dzieci kobiety i starcow do zycia w obozach uchodzcow? A jak
      nazwac to cos co zakladajac swoje panstwo mordowalo kobiety dzieci i starcow?

Podpowiem ci: ZYD!

Nie udawaj ze Zyd jest inny niz Abrab. Jak Zydzi nie mieli przewagi militarnej
      zachowywali sie tak samo jak dzisiaj zachowuje sie arabska dzicz.
      Mordowaliscie, gwalciliscie, podkladaliscie bomby, mordowaliscie kobiety dzieci
      i starcow. Teraz tylko placicie za swoje zbrodnie i udajecie swietoszkow.
      • biedronka24 Re: A jak nazwac to cos 12.05.04, 19:55
        Gość portalu: Moshe napisał(a):

> co zmusilo palestynczykow do odejscia z ziemi swoich przodkow i zmusilo ich
        > cale rodziny, dzieci kobiety i starcow do zycia w obozach uchodzcow? A jak
        > nazwac to cos co zakladajac swoje panstwo mordowalo kobiety dzieci i starcow?
        >
        > Podpowiem ci: ZYD!
        >
        O nie niestety- oni sami. Bo gdyby zamiast atakow postawili na rozwoj
        cywilizacyjny to pewnego dnia mogliby uczciwie upomniec sie o swoje prawa.
        Bezkrwawo. Dzis nie moga tego zrobic uczciwie, bo juz zastosowali kij. A tam
        gdzie sie uzyto kija nie ma mowy o marchewce i nie jest to ideologiczne tylko
        tak jestesmy skonstruowani. Tylko ze oni nie ucza sie podstaw biologii w
        szkolach. A prawda jest i to co mowi Tomek. Palestynczycy w calym swiecie
        arabskim maja opinie wlasnie najwiekszych hipokrytow i agresorow. Widac nie bez
        powodu to ognisko zapalne.
        • Gość: neo Re: A jak nazwac to cos IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 20:30
          biedronka24 napisała:

> O nie niestety- oni sami. Bo gdyby zamiast atakow postawili na rozwoj
          > cywilizacyjny to pewnego dnia mogliby uczciwie upomniec sie o swoje prawa.
          > Bezkrwawo.

Wspanila, wrecz genialna recepta!
          Gdyby Indianie rowniez "postawili na rozwoj cywilizacyjny" podczas podboju ich
          terenow przez bialych to mogliby "ucziwie upomniec sie o swoje prawa.
          Bezkrwawo" :-)

Co bierzesz biedronko?
          • biedronka24 Cos ci powiem 12.05.04, 20:42
            W historii bywaly juz rozne wydarzenia.
            A to widac wina palestynczykow ze ich kultura, stosunek do praw czlowieka tak
            bardzo nie pasuje do naszej ze zagrazaja kulturze zachodniej tak jak niektore
            agresywne plemiona indianskie zyciu osadnikow.
            Ziemia jest mala - i dzis starcza jej na praktykowanie pradawnej kultury i
            obyczajow w skansenach ale nikt nie bedzie budowal skansenow dla ludozercow i
            plemion o obyczajach sredniowiecznych Tatarow. Tym bardziej ze skansen dla
            takowych musialby obejmowac cala ziemie, bo trzebaby zalozyc ze ich ´obyczaje´
            wymagaja przemieszczania sie. Ewentualnie oragnizowac regularnie ´odstrzaly´ by
            ograniczac nastawiona na ten ubytek populacje. Rozumiesz te paranoje?
            • Gość: neo Re: rozumiem twoja paranoje IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 20:58
              biedronka24 napisała:

> A to widac wina palestynczykow ze ich kultura, stosunek do praw czlowieka tak
              > bardzo nie pasuje do naszej

Do twojej?
              Palestynczycy nie stanowili dla nikogo zagrozenia, dopoki ktos nie postanowil
              odebrac im ich ziemi.

> ze zagrazaja kulturze zachodniej tak jak niektore agresywne plemiona
              > indianskie zyciu osadnikow.

...na ich wlasnej ziemi, ktora ci osadnicy im odebrali.

> Ziemia jest mala ... i "Lebensraum" ograniczony?

Podbijane narody sa zatem same sobie winne, bo "nie postawily na rozwoj
              cywilizacyjny" i na zabranej im ziemi ich kultura "nie pasuje" do kultury
              najezdzcow.

Dlaczego wlasciwie od razu nie napisalas, ze jestes faszystka i twoim zyciowym
              credo jest uaktualnina wersja "Mein Kampf"?

Oszczedzilbym sobie z toba dyskusji.

Zegnam.

• biedronka24 Lebensraumu dla nazistow 12.05.04, 21:48
                spacerujacych ze zwlokami nikt nie bedzie zapewnial.
                Tez zegnam bo twoje myslenie i wyobraznia jest ograniczona do wlasnego tylka.

We wlasnym interesie zjadliwych wirusow jest sie uniezjadliwic. Po to by mogly
                przetrwac.

Normalni ludzie zawsze przetrwaja. Tak jak przetrwali Polacy swoje wojny.
                Bo pomagano im tak- jak Sowieci Powstancom.
            • Gość: Gaal Re: Cos ci powiem IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 21:25
              W budynku parlamentu (Knesetu) izraelskiego w Tel-Avivie umieszczono swego
              czasu napis "Od Eufratu aż do Nilu, oto wasza ziemia, o synowie Izraela"...
              Ben Gurion na spotkaniu ze studentami żydowskimi w 1950 roku
              powiedział: "Musicie walczyć z entuzjazmem drogą dyplomatyczną i podboju celem
              utworzenia imperium izraelskiego, obejmującego wszystkie ziemie między Nilem a
              Eufratem"
              Menachem Begin w czasie publicznego wystąpienia w dniu 3 stycznia 1956 r. w Tel-
              Avivie powiedział: cyt. "Patrząc na północ widzimy żyzne niziny Syrii i Libanu,
              na wschodzie bogate doliny nad Eufratem i Tygrysem, naftę Iraku, na zachodzie
              kraj Egipcjan. Nie będziemy mieli możliwości rozwoju, dopóki z pozycji siły nie
              uregulujemy tych problemów. Zmusimy Arabów do całkowitego poddaństwa."
              Menachem Begin w dniu 28 października 1956 r., a więc przededniu napaści
              Izraela na Egipt, skierował swoje słowa do byłych uczestników wojny z 1948 r.
              cyt.: "Wy, Izraelici, nie powinniście być łagodni, gdy zabijacie swego wroga.
              Nie powinniście mu współczuć dotąd, dopóki nie zniszczymy tak zwanej kultury
              arabskiej, a na gruzach jej nie zbudujemy naszej cywilizacji."
              A zbrodnie dokonywane na bezbronnej ludności arabskiej i palestyńskiej to
              ogromna lista, np. wioska Deir Jassin (9 kwietnia 1948 r.) gdzie żydowscy
              terroryści Menachena Begina zabili 250 Arabów (większość to kobiety i dzieci),
              wioska Osibya (w całości wymordowana), wioska Kair-Kassim (29 października 1956
              r.). Kana Galilejska (wiosna 1996 r.) (zamordowano wówczas prawie 100 kobiet i
              dzieci) etc. etc.
              Na ziemiach okupowanych (Strefa Gazy, Zachodni Brzeg) Palestyńczycy żyją w
              ponad 80 procentowym bezrobociu, sprowadzani do roli pariasów. Fabryki i
              warsztaty są burzone, domy są burzone - nie ma przyszłości dla tych ludzi. Oni
              powoli nic już nie maja do stracenia. A "Mur Hańby" spowodował wywłaszczenie
              kolejne tysiące palestyńskich hektarów i rośnie Wielki Izrael.
              Wojny na Bliskim Wschodzie to rezultat ekspansji Izraela. Już np. pierwsza
              wojna wybuchła na wskutek decyzji Żydów. Otóż pogwałcili uchwałę ONZ z dnia 29
              listopada 1947 r. o utworzeniu - po wygaśnięciu mandatu brytyjskiego (1.08.1948
              r.) dwóch samodzielnych państw w Palestynie: żydowskiego i palestyńskiego.
              Zgodnie z ta uchwałą państwo żydowskie miało obejmować obszar 14466 km kw. (56
              proc. powierzchni Palestyny) z ludnością 1100 tysięcy osób w tym 500 tysięcy
              Żydów i 600 tysięcy Palestyńczyków, Arabów i Druzów. Państwo palestyńskie miało
              obejmować obszar o powierzchni 11655 km kw. (42 proc. powierzchni Palestyny) z
              ludnością liczącą 725 tysięcy Palestyńczyków i Arabów oraz 10 tysięcy Żydów.
              Miasto Jerozolima i Betlejem z przyległymi terenami (2 proc. powierzchni
              Palestyny) miały być umiędzynarodowione.
              Gdy 14 maja 1948 r. Wielka Brytania ogłosiła rezygnację z mandatu nad
              Palestyna, Żydowska Rada Narodowa bezprawnie proklamowała z 14 na 15 maja 1948
              roku w Tel-Avivie powstanie państwa Izrael przejmując również kontrolę na
              ziemiami które miały wchodzić w skład państwa palestyńskiego. W odpowiedzi
              Palestyńczycy i Arabowie chwycili za broń. Tym bardziej że z zajętych przez
              Żydów terenach zaczęto wypędzać jej mieszkańców (na przestrzeni 1948/49 r.
              wypędzono ok. 700 tysięcy Palestyńczyków i Arabów tworząc ignorowaną przez
              świat "katastrofę humanitarną").

Nieżydowska ludność Izraela (Druzowie, Palestyńczycy, Arabowie) jest
              dyskryminowana m.in. w podstawowych dziedzinach życia społecznego i
              ekonomicznego. A chodzi m.in. o prawo do zamieszkania, prawo do pracy i zasadę
              równości wobec prawa. Np. dyskryminacja z tytułu zamieszkania wynika z faktu,
              że 92 procent terytorium Izraela jest w rękach panstwa. Tereny te
              administrowane sa przez Izraelskie Władze Ziemskie w oparciu o wytyczne
              Żydowskiego Funduszu Narodowego, organizacji afiliowanej przy Światowej
              Organizacji Syjonistycznej. Uchwalone przez Fundusz przepisy odmawiają prawa do
              zamieszkania, otwarcia firmy, a często prawa do pracy wszystkim nie-Żydom tylko
              dlatego że nie są Żydami. Nieżydowskim obywatelom Izraela nie przysługuje
              równość wobec prawa. W Izraelu przepisy prawa rabinackiego regulują prywatny
              status obywateli żydowskich, skutkiem czego żaden Żyd nie może poślubić osoby
              nie będącej żydowskiego pochodzenia. A małżeństwa zawarte za granicą (popularne
              wyjazdy na Cypr) są uznawane za legalne ale dzieci z tych związków żydowsko-
              gojowskich są uważane za dzieci nieślubne (a przy okazji - dzieci
              pozamałżeńskie, ale mające za rodziców Żydów są uznawane za prawowite!!!) Do
              niedawna w zydowskiej prasie były np. rasistowskie ogłoszenia dla poszukujących
              pracę "praca tylko dla Żydów" - teraz by złagodzic krytykę piszą "praca tylko
              dla tych co odbyli służbę wojskową" - czyli de facto tylko Żydów.
              Mi to przypomina niemieckie Ustawy Norymberskie z 1935
              PS
              Masakra w Deir Jassin - 9-10.04.1948 - najlepszy przykład żydowskiego
              bestialstwa i neohitlerowskiego zdziczenia. Muktar (sołtys) wioski zgodził się
              dostarczyć syjonistom pewnych informacji (de facto na współpracę). W operacji
              nazwanej "Jedność" Hagana współpracowała z Irgunem i Gangiem Sterna. O godz.
              4:30 w nocy 9.04. syjoniści otoczyli wioskę, która była położona między
              żydowskimi osadami Givat Shaul i Montefiore. Przez dwa dni żydowscy kaci
              mordowali mężczyzn, kobiety i dzieci, bez względu na wiek. Gwałcili kobiety i
              rabowali domy. Mężczyznom odcinano genitalia. Relacja z eksterminacji pochodzi
              od lekarza z Czerwonego Krzyża, który przybył na miejsce następnego dnia.
              Masakra została dokonana różnymi sposobami. Rozstrzeliwano, rzucano w ludzi
              granatami, zażynano nożami. Rozcinano brzuchy ciężarnych kobiet. Szczególną
              przyjemność sprawiało oprawcom zabijanie dzieci na rękach matek. Ok. 25 kobiet
              w ciąży zostało zakłutych bagnetami w brzuch. 52 dzieci okrutnie okaleczono i
              obcięto głowy na oczach rodziców. Agencja Żydowska i władze brytyjskie
              wiedziały o trwającej masakrze. Odpowiedzialnym za akcję był Menachem Begin,
              późniejszy laureat pokojowej nagrody Nobla. Pochodził z Polski.
              • biedronka24 Gaal mozesz mi to wyjasnic? 12.05.04, 22:04
                Opisana zbrodnia przerazajaca. Ale ten opis to tylko opis z internetu. Ja tez
                moglabym zalozyc taka strone prawda?

a wyjasnij mi to:

´arabskie obyczaje wojenne, biorące w ochronę dzieci, kobiety i starców, nie
                będą w tym konflikcie honorowane´- co to za obyczaje?!!!!!!

Bo jak swiat swiatem o tym nie slyszalam. Za to w Afryce jest kupa dowodow na to
                ze te obyczaje nie byly przestrzegane.
                Po pierwsze w rysach plemion na poludnie od Sahary.
                PO drugie w ich obyczajach - samooszpecaniu sie kobiet by uniac gwaltow.
                Chyba ze gwalt Gaalu to jest ochrona.

Ja nie jestem w tym sporze ani obronca ani prokuratorem zadnej ze stron. Ja
                szukam rozwiazan ale nie mam tez zludzen co do natury Palestynczykow.
                Najzabawniejsze ze wsrod tych co znali Arabow mowilo sie o nich ze nie sa jak
                inni Arabowie. Mowilo sie o nich, ze sa sprytniejsi i bardziej przebiegli, ale i
                bardziej niebezpieczni. Byc moze Brytyjczycy byli tam za krotko- nie zdazyli
                zbudowac jak w innych obszarach w ktorych byli, poszanowania dla naszej
                cywilizacji. A moze ci ludzie kierowali sie czyms innym. Wtedy tak sie mowilo,
                nawet wsrod Arabow i nie w kregach Zydowskich. Nie wiem dlaczego.
                • Gość: Norel Re: Gaal mozesz mi to wyjasnic? IP: *.mad.east.verizon.net 12.05.04, 22:15
                  Ja tez nie bronie Palestynczykow. Dla mnie to dzicz ktora swoim zachowaniem
                  zasluzyla sobie na takie mienie. Zydzi jednak wcale sie od nich nie roznia.
                  Zakladajac swoj kraj Zydzi uprawiali terroryzm tak jak Palestynczycy robia to
                  dzisiaj. Oni sa siebie warci tylko dlaczego caly swiat jest wmieszany w ten
                  bezsensowny knflikt?
                • Gość: Gaal Re: Gaal mozesz mi to wyjasnic? IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 22:22
                  Krótko - bo zaraz muszę wyjść z psem - niżej (w innym poście) podałem link do
                  strony opisującej zbrodnię w Deir Jassin, autor jest historykiem.
                  Jeśli chodzi o "arabskie obyczaje wojenne biorące..." przypuszczam, że autor
                  miał na myśli prawa obowiazujące kiedyś w Arabii a pózniej kultywowane poza
                  półwysep z większym lub mniejszym powodzeniem. To nie była reguła ale dojść
                  często spotykane - z tym, że pamiętaj to jest Wschód, tam nie ma litości dla
                  wroga jeśli zastosuje okrucieństwo lub złamie (poważnie) pewne prawa.
                  • biedronka24 nie ma tez litosci 12.05.04, 22:32
                    Dla zon, ktore sie nie podobaja. Nie trzeba nawet produkowac dowodow. Wystarczy
                    jeden swiadek np kolega meza. I jak chlosta.
                    A w innym przypadku mozna podrzucic butelke z alkoholem i juz wyrok smierci.

Dla ´zdrajcow´ oczywiscie wbijanie na pal. Czytales kiedys ile sie przy tym
                    umiera? Popytaj ekspertow sadowych jakie sa najpotworniejsze rodzaje smierci.
                    Dekapitacja to przy tym bulka z maslem.
                    • Gość: Gaal Re: nie ma tez litosci IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 22:38
                      Nie osądzaj etyki, praw, moralności, filozofii etc. innych kultur (światów) z
                      punktu widzenia Europejczyka. Tak jak nie osądzaj minionych wieków (Europy)
                      stosując współczesne wartości.
                      • biedronka24 Jasne :) 12.05.04, 22:47
                        Niech sobie biedni kanibale zyja. Zbudujmy im klatki. Rezerwat. Tylko jesli
                        zapragna przyjezdzac do nas samolotami i czestowac sie wyrafinowanym przysmakiem
                        to kto za to odpowie? Humanista Gaal?
                        Osadzam wg praw ludzkich. A nie europejskich.
                        • Gość: Gaal Re: Jasne :) IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 22:58
                          Oczekujesz poważnej odpowiedzi? Z prawniczego punktu widzenia przyjeźdzając do
                          jakiegoś kraju obowiązkiem jest stosować się do jego prawa (goszczącego kraju).
                          Dawniej za człowiekiem podążało prawo - stąd np. sądzono w Galli rządzonej
                          przez Rzymian Greków według prawa jego polis (miasta-państwa) a nie prawa
                          plemion zamieszkująccych Gallię. Dziś człowiek podąża za prawem i musi
                          podporządkować się prawu miejscu gdzie się znajduje.
                          • biedronka24 Jesli jakiekolwiek jest 12.05.04, 23:03
                            Problem w tym ze go nie ma. Zalezy od kaprysow. Wlasnie dlatego - nie z innego
                            powodu europejczycy wogole popadali w tarapaty z tym ´prawem´.
                            Bo kazdy przy zdrowych zmyslach balby sie piekielnie takich samosadow.
                            • Gość: Gaal Re: Jesli jakiekolwiek jest IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 23:12
                              Kaprys? Jaki kaprys? Nie mozna uważać się za coś lepszego i gardzić "tubylcami"
                              mówiąc że są prymitywami a ich prawo jest niedorzecze i odmawiać jego
                              przestrzegania. np. w Singapurze za rzucenie niedopałka lub zapałki na ulicę
                              kara wynosi 400 dolarów. Za splunięcie badajże tyle samo. Jakiś gówniarz
                              amerykański (niedawno) zrobił graffiti na kilku samochodach - oprócz grzywny
                              pokrywającej koszty remontu wymierzono mu karę chłosty (i bardzo dobrze!). Są
                              kraje gdzie nie wolno posiadać nawet grama narkotyków - bo płaci się za to
                              własną głową. A my - my mamy (Europejczycy - dzisiejsza "cywilizacja śmierci i
                              śmieci moralnych")coraz liberalniejsze prawo. Nawet "zazdroszczę" im zdrowego
                              podejścia do wielu spraw.
                            • Gość: Gaal Re: Jesli jakiekolwiek jest IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 23:25
                              Na temat stosunków polsko-żydowskich poczytaj sobie

www.kki.pl/piojar/polemiki/holocaust/polemiki2.html
                        • Gość: Ari Jeszcze raz wywołuję, zwłaszcza Danę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:10
                          Przeprzszam, że nie odpowiadałam. U nas są matury, komputer robi za ściągę.
                          Nie mogę odpowiedzieć wszystkim, więc " na ręce" Dany. Słuchaj, nie musisz się
                          pieklić akurat na mnie. Jak domniemywam - jesteś z Łodzi.Więc ja byłam
                          naocznym , bardzo zainteresowanym osobiście świadkiem emigracji.Patrzyłam, jak
                          dzieciaki, młodsze i starsze, m u s z a wyrzucić za burtę całe życie:
                          podwórko,swoją ławkę w parku, ukochane koleżanki czy kumpli, pierwszą miłość.
                          Rodzice nie pytali 15., 16., 17.- latków, czy chcą ryzykować i zostać. A to
                          jest przecież okres tych największych miłości, potem człowiek juz umie myśleć
                          realiami.Napatrzyłam się na to wszystko, płakałam razem z nimi.Dano, dobrze
                          wiesz: to nie był żaden antysemityzm społeczny! Komu wtedy takie rzeczy się
                          śniły? To był odgórny akt polityczny i nawet mi nie mów, że tego nie rozumiesz.
                          Potem wyjechałam ja, kontakty się pourywały. Ale u Was żyją moi! Jeśli w
                          ogóle żyją, bo przecież poszli do wojska, dziewczyny też.Czemu ja mam im źle
                          życzyć? Ale poszukaj po innej niż "Gazeta" prasie, albo ostatnio poczytaj
                          uważnie nawet "Gazetę". Nikt u nas nie rozumiał, na cholerę ta wojna, a już
                          zwłaszca my, Polacy , w Iraku. Co my mamy do Saddama? A dlaczego nie do Saudów?
                          Teraz pisze się po prostu: Saddam finansował Palestyńczyków, bez jego kasy
                          będą łatwiejsi w obróbce. Może Ty, z izraelskiego podwórka, widzisz to inaczej,
                          ale prtzecież Ty jesteś z Polski! nic nie wiesz o okupacji? No to jakim cudem
                          wiesz o Shoach? Jak Kalemu ukraść krowy - to grzech, jak Kali...itd.
                          Ale nawet nie oto chodzi.Chodzi o to / co już od dzisiejszej
                          demonstracji wiesz na pewno/, że taka polityka, jaką uprawia Szaron, prowadzi
                          do nikąd. Niedawno /chyba 3 dni temu/ był na oficjalnym,1 programie TV, film o
                          Vanunu. Facet, jak najbardziej Izraelczyk, mówi: "nie wiedzą, gdzie szukać
                          broni masowej zagłady na Bliskim Wschodzie? Niech przyjdą do mnie, ja ich
                          zaprowadzę do Dimon". U nas było dość oględnie, nie epatowano takimi
                          rewelacjami, choć przecież to żadna tajemnica. Ale gdzie indziej - owszem.
                          Więc oburzenie rośnie, o wszystko. O samą okupację, o skalę samych akcji / no,
                          juz z tym Yassinem to trąci groteską/,o to, że Zydzi , pamiętni własnej
                          tragedii, robią to samo innym.No, bo przecież getto jest getto, ekspedycje karne
                          do getta zaczęły się w Warszawie, czyż nie?
                          A jeśli do tego ludzie, normalni ludzie, - jak Fredzio, którego nie da
                          się traktować serio, choć on siebie traktuje bardzo serio - mówią : "nam wolno"
                          - to jak świat ma to odbierać? A jeśli na tym forum normalni ludzie mówią o
                          "brudnej, arabskiej dziczy" - to jak ma mnie osobiście nie nasunąć się list
                          Niemki o brudnych Polakach i jescze brudniejszych Zydach? Którzy w tym gettcie
                          nie umieli jakoś życ, tylko wszy i tyfus,zagrażający jej, Niemki, dzieciom?
                          Analogie nasuwają się same. Wierzę - ja nie jestem bezpośrednio zagrożona, a
                          Ty - tak. To zmienia kąt widzenia /rymło mi się/, ale i tak analogie pozostają:
                          nienawiśc rodzi nienawiść, zwłaszcza rasowa. A to już jest faszyzm - podoba Ci
                          się, czy nie. Niedawno była dyskusja o wojnie "na macice". Wygracie ją? Zeby ci
                          na górze zaczęli myśleć, ci na dole muszą pierwsi.A wy na dole, w kazdym razie
                          na tym forum, dajecie sankcję.
                          Do Biedronki: jest mi totalnie wszystko jedno, co płynie w moich
                          żyłach. Szczerze mówiąc - wszystko. Z punktu widz3nia mozaizmu jestem Zydowką,
                          ale dowiedziałam się o tym kopiąc w starych dokumentach. Równie dobrze jestem
                          z drugiej strony Niemką, ale w życiu nie starałabym się o te niemieckie
                          papiery, dające mi bez problemu i wizy wstęp do "naszych sojuszników",Stanów.
                          Gdzie się zresztą nie wybieram. Jeśli nie wiesz o tych frankistach - to była
                          część Zydów, która z założenia się wychrzciła, grupowo. Ale to długa historia.
                          Cześć, schodzę z komputera, bo dziecko przystępuje do ściągania.Mazeł Tow.
                          • Gość: Ari Re: Jeszcze raz wywołuję, zwłaszcza Danę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 00:35
                            Zapomniałam wyjaśnić, po co mnie diabli podkusili i znowu weszłam na
                            forum, ie poprzestając na czytaniu: jestem wściekła. Właśnie z powodu mojego
                            robiącego maturę dziecka, spędzającego mnie z komputera. Nie ma żadnej
                            gwaranacji, że mój syn nie wyląduje w wojsku. A już się pisze oficjalnie:
                            zwykli poborowi też pójdą do Iraku. Dla mnie się to równa temu, że moje dziecko
                            może iść na wojnę, której nie popieram, uważam ją za niesprawiedliwą. A jeśli w
                            moim kraju prasa pisze oficjalnie, że jest to wojna w interesie Izraela,
                            którego działań tez nie popieram / choć głupia nie jestem, wspólczuję/, to jak
                            nie mam gotować się ze złości? No, dobra, ja sobie jakoś poradzę, dlatego
                            gotuję się ze żłości, nie - ze strachu.Ale jak mają się czuć matki bezsilne,
                            które nie "kupią" dziecku prywatnej uczelni, bo nie mogą?
                          • Gość: dana33 Re: Jeszcze raz wywołuję, zwłaszcza Danę IP: *.bb.netvision.net.il 16.05.04, 08:44
                            skad ty to wzielas, ze ja sie piekle na ciebie? ja sie normalnie wogole nie
                            piekle, najwyzej powrzeszcze troszke... :)
                            nu, po kolei:
                            rodzice napewno nie musza pytac nastolatkow, moga zadecydowac sami. nie wiem
                            ile mialas wtedy lat, ale wyrzucano zydow z pracy, zydowskie dzieci w szkolach
                            slyczaly niemile uwagi, nagle polska zostala podzielona na zydow i polakow.
                            owszem, to przyszlo od gory. a jakis protest, protescik od dolu widzialas? ten
                            rozkaz od gora trafil dokladnie tam, gdzie mial trafic i gdzie wiadomo bylo, ze
                            nie znajdzie sie zaden protest. celnik na granicy, ktory wyjezdzajacemu zydowi
                            wybil z kompletu do kawy na 6 osob piec filizanek... to byl rozkac od gory? to
                            juz byla inicjatywa wlasna. antysemityzm w polsce byl, jest i bedzie. nie
                            thylko zreszta w polsce. bardziej ukryty, bardziej jawny, ale jest.
                            saddam finansowal arabow palestynskich, a dokladniej arabskie ugrupowania
                            terrorystyczne, bo ci zwykli szarzy ludzie nie mieli z tego ani grosza. tak
                            samo iran, tak samo saudia. to wiadomo juz od dawna, a nie dopiero teraz od
                            wojny irackiej.
                            ty tu nie zaczynaj miec watpliwosci co do mojej wiedzy o shoah i okupacji. mam
                            je z pierwszej reki. tylko ze ja nie porownuje okupacji nimieckiej z "okupacja"
                            nasza. niemcy napadli na polske, a nie polska na niemcy. tutaj od 1948 arabowie
                            wypowiadaja wojne israelowi. to sa zdobyte tereny w wyniku przegranych przez
                            arabow wojen, a nie ze my sobie wleszlismy tak dla ochotki w syrie lud w
                            jordanie i zabralismy im ziemie. to tereny zdobyte, na ktorych my siedzimy od
                            37 lat. niemcy stworzyli obozy zaglady, krematoria, selekcje, lapanki, zolta
                            gwiazde na ubraniu. gdzie w israelu sa obozy koncentracyjne? gdzie lapanki,
                            krematoria i oznaczenia na ubranich arabow? gdzie lapanki uliczne, zaszczucie
                            arabow? co ty tu porownujesz!
                            polityka sharona ci nie odpowiada? ok, nie odpowiada tobie i jeszcze paru
                            ludziom, rowniez w israelu. a polityka rabina i peresa, ktorzy stworzyli oslo,
                            a polityka baraka, to ci odpowiadalo? tez nie, prawda? a arabom odpowiadalo?
                            generalissimo podpisal uklad w oslo razem z rabinem, dotrzymal choc jednego
                            punktu? wlasnie za czaslow rabina, kiedy zaczeto oddawac im pokolei ich miasta
                            i wsie, kiedy pozwolono arafatowi wrocic do gazy i utworzyc autonomie, nasilily
                            sie zamachy samobojcze na cywilna ludnosc israela. a arafat pieniadze ktore
                            dostal od wiata przeznaczyl na terror. tego nie widzisz? bo przeciez to znane.
                            pokaz mi co arafat zrobil w autonomii dla swoich obywateli, jakas nowe szkole?
                            szpital? ulice? kanalizacje? pierwsze co zrobil to wybudowal (z nasza pomoca
                            zreszta) ogromne lotnisko, z ktorego mogl swoim prywatnym samolotem rozjezdzac
                            po calym swiecie szmuglujac w drodze powrotenj bron, ktorej wg oslo nie wolno
                            mu bylo miec. masz komentarz do tego?
                            a co do vanunu, to wiesz, z szpiegami rzecz trudna. z naszej strony to on
                            zdrajca i sprzedawczyk i wydal tajemnice panstwowe. ze strony swiata i przede
                            wszystkim arabow i pacyfistow to od wielki bohater. ok, tak jest zawsze. ale
                            poniewaz zostal zlapany i skazany w israelu jako zdrajca, wiec odsiedzial
                            swoje. a ze teraz grozi wydaniem nastepnych tajemnic, to nie zostanie
                            wypuszczony z kraju i jego dzialanosc na wolnosci tez jest ograniczona. mamy do
                            tego prawo, zgadzasz sie? on nie musi nikogo nigdzie prowadzic. jadac do beer
                            shevy widzisz reaktor atomowy jak na dloni. kazdy moze zobaczyc. i miasteczko
                            nazywa sie dimona, a nie dimon. i ta wiadomosc, ze mamy bron nuklearna tez
                            znana od lat. nie powiedzial nic nowego. natomiast to co sie robi w dimonie, to
                            juz insza inszosc. tu juz jest jego zdrada.
                            co ci yassinem traci groteska? przywodca organizacji terrorystycznej, nakazywal
                            zamachy na ludnosc cywilna w israelu, opacal terrorystow, nawolywal do
                            likwidacji israela, co tu jest groteskowe? tymczasem od zlikwidowania yassin i
                            rantisi mamy spokoj z zamachami. nie wierze, ze na zawsze, ale przynajmniej
                            teraz jest spokoj. a ty masz pojecie o tym, jak sie zyje w kraju, w ktorym
                            zamachy sa na porzadku dziennym? nie wiesz, wiec badz ostrozna w wydawaniu
                            wyroku.
                            co do "brudnej arabskiej dziczy": a jak chcesz nazwac ludzi, ktorzy linczuja
                            zolnirza, ktory pomylil sie w drodze i znalazl sie w ich rekach? jak chcesz
                            nazwac ludzi, ktorzy odpowiadajac na telefon tego zlinczowanego, do ktorego
                            dzwonila zona, odpowiada jej "wlasnie zabilismy twojego meza"? jak chcez nazwac
                            ludzi, ktorzy porywaja szczatki cial zabitych zolnierzy i wymachuja nimi przed
                            kamerami tv a tlum za nimi klaszcze w rece z radosci? jak chcez nazwac ludzi,
                            ktorzy obicnaja nozem glowe czlowieka i filmuja to? aniolki? baranki?
                            getto jest getto, zgadza sie. napisz mi dokladnie, gdzie w israelu jest getto,
                            bo ja nie wiem.
                            tego, czego wy nie chcecie przyjac do wiadomosci, to to, ze my nie nienawidzimy
                            arabow. my nienawidzimy teroru i tych, ktorzy to robia. nie ogolu arabow.
                            nie, wojny "macicowej" to my napewno nie wygramy. my rodzimy dzieci do zycia,
                            nie do smierci. my chcemy zapewnic naszym dzieciom wyksztalcenie i dobre zycie.
                            arabowie produkuja przecietnie 10 dzieci w rodzinie, nie majas srodkow na
                            utrzymanie takiej duzej rodziny, dlatego tez wygladaja tak jak wygladaja. ale
                            poniewaz zdajemy sobie sprae z tego, ze nie wygramy wojny demograficznej,
                            dlatego tez nie ma miejsca do powrotu arabow do israela. niech sobie wracaja do
                            jordani, to autonomii, do przyszlego panstwa palestynskiego. do nas nie.

to ze prasa polska pisze, ze to wojna w sprawie israela, to wlasnie rodzaj
                            antysemityzmu: potepic, posadzac zydow i israel o wszystko zlo na swiecie.
                            niestety, nie mamy wplywu na to, co decyduje ameryka. w naszym interesie? a
                            jaki to my mamy w tym interes? bronic to my sie umiemy sami, jak wiesz, i to
                            niezle. jak nam nie odpowiadalo, ze saddam budowal reaktor atomowy, to nie
                            wywolalismy im wojny, tylko rozwalilismy ten reaktor i sprawa byla, dla nas
                            przynajmniej, zakonczona. a moze polska poszla do iraku z innych powodow? co
                            powiesz na to, ze polska chciala przyjasni usa? a potem lukratywnych kontraktow
                            na "odbudowe" iraku?
                            nie wiem, jak sie maja czuc bezsilne matki, ktore nie moga kupic uczelni swoim
                            dzieciom. ja wiem jak sie czuja matki israelskie, ktorych dzieci ida do wojska,
                            ja ma dwoje dzieci jednoczesnie w wojsku w tej chwili. nie wiem zupelnie, nawet
                            nie umiem sobie wyobrazic, jak sie czuja matki tych zabitych w ostatnich 4
                            dniach zolnierzy, patrzac jak ta dzicz arabska wymachuje noga jej syna. nie
                            wiem i nie moge sobie wyobrazic jak sie czuli rodzice berga, ogladajac scene
                            odcinania glowy ich syna.
                          • Gość: Tomek44 Re: Jeszcze raz wywołuję, zwłaszcza Danę IP: 213.8.97.* 16.05.04, 09:13
                            Choc nie jestem Dana, ale pytanie dotyczy nas wszystkich, wiec pozwole sobie
                            odpowiedziec.
                            Trudno z Toba dyskutowac. Masz bardzo jednostronne podejscie i troszke
                            niewiedzy faktow jak n.p. to, ze 68 rok byl sterowany odgornie. Prawda. Tylko,
                            dlaczego ja, ktory pozostalem w Polsce i mialem wielu kolegow i oni nie
                            wiedzieli, ze jestem Zydem, nagle kiedy sie dowiedzieli przestali ze mna
                            rozmawiac i zapraszac mnie do domow, sami tez nie przychodzili, a ktoregos dnia
                            kiedy przyszedlem do szkoly na egzamin do szkoly sredniej, powiedziano mi, ze
                            szkoda mojego wysilku, bo jestem na liscie nieprzyjetych (jeszcze zanim
                            rozpoczal sie egzamin!!!). Wiesz co ja przezylem przez ten okres? Stracilem
                            najleprzych przyjaciol, tylko dlatego, ze dowiedzieli sie,iz jestem Zydem. Jak
                            to nazwiesz? Odgorny zakaz przyjazni? Nie wyjechalem, bo moja mama ciezko
                            zachorowala, a jako, ze bylismy rodzina poholokaustowa, nie mielismy nikogo
                            poza samym soba, t.z.n. zero bliskich. Na dodatek po 68 roku, rowniez zero
                            przyjaciol. Dopiero na studiach zaczalem zyc jak normalny mlody czlowiek. Ty
                            tego nie znasz.
                            A tu w Izraelu? Tez nie bede Ci tego wszystkiego wyjasniac, poniewaz jak widze
                            nie jestes dosc elastyczna, aby zmienic choc troszke swoje podejscie do naszej
                            polityki i okazac choc troche zrozumienia. Co do Szarona, to wczorajsza
                            demonstracja lewicy poparla go, a prawica zdradzila. Ja jestem bardziej na
                            prawo, a wczoraj poparlem Szarona. Jednak nie ma madrych i nie wiadomo, czy
                            nawet jezeli sie wycofamy to Palestynczycy nie beda chcieli wiecej i wiecej...
                            i az do morza. Poza tym musisz wiedziec, ze ostatnie akcje mialy na celu
                            zapobiec ostrzeliwaniu duzych miast w Izraelu,co sie ostatnio nasililo, bo
                            Palestynczycy poprzez Egipt sprowadzili bron, ktora ma juz dalszy niz lokalny
                            zasieg. Wycofanie z okolic Gazy( jestem za), niestety zblizy ich bardziej do
                            naszych terenow w glebi Izraela, wlacznie z Tel-Avivem. Te osiedla sa taka
                            pierwsza linia i tarcza, a kiedy je zlikwidujemy sciagniemy na duze miasta caly
                            do tej pory zatrzymywany ogien. Kazdy jest doskonalym politykiem, doputy nie
                            musi wziasc steru we wlasne rece. Wtedy okazuje sie, ze robi dokladnie to co
                            jego krytykowany poprzednik.
                            Co do Vanunu, to jest on najzwyklejszym zdrajca i to co zrobil, zrobil dla
                            forsy, a potem juz w wiezieniu dorobil ideologie. W kazdym innym kraju dostalby
                            dozywocie, a u nas wyszedl na wolnosc i nadal pluje. Wlasna rodzina nie chce go
                            znac.
                            Nie mam zamiaru Cie przekonywac, bo zdaje sie, ze jestes nieprzekonywalna.
                            Sam mam problemy ze zrozumieniem wielu spraw i jestem szczesliwy, ze nie musze
                            decydowac, bo przwdopodobnie nie ma w tej kwestii jasnych sytuacji.
                            Niestety jest grupa fundamentalistow arabskich, ktorzy nienawidza wszystkiego
                            co jest zwiazane z nowoczesna cywilizacja. Rozebrane kobiety ( nie doslownie,
                            ale w ich pojeciu), emancypacja i styl zachodni zycia. Zwroc uwage,ze
                            dziesiejsze konflikty na swiecie czesto nie maja nic wspolnego z Zydami.To jest
                            wojna pomiedzy fundamentalistami islamskimi, a reszta swiata. Przesledz
                            wszystkie dzisiejsze wojny. Co zobaczysz? Bosnia, Srbia, Sudan, Algeria i etc,
                            gdzie masz Izrael?
                            Pozdrawiam
                            T44
              • Gość: Amigo Re: Cos ci powiem IP: *.block.alestra.net.mx 12.05.04, 22:06
                Njsmiesniejsze jest to ze Zydzi mordujac dzisiaj przy pomocy swojego wojska i
                ameryknskiego sprzetu mysla ze roznia sie od Zydow ktorzy nie tak dawno sami
                mordowali, gwalcili i poniewierali Paletynczykami.

• Gość: Gaal Re: Cos ci powiem IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 21:37
              Szerzej o zbrodni w Deir Jassin

www.bezuprzedzen.pl/historia/deiryassin01.shtml
    • Gość: PP Re: Malenkie pytanko IP: *.156.21.166.Dial1.Boston1.Level3.net 12.05.04, 20:19
      ja bym go nazwal czlowiekiem doprowadzonym do ostatecznosci przez bande skurwysynow.
      • Gość: neo Re: Malenkie pytanko IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.04, 20:33
        Gość portalu: PP napisał(a):

> ja bym go nazwal czlowiekiem doprowadzonym do ostatecznosci przez bande
        > skurwysynow.

Widze to podobnie. Zauwaz, ze autor watku piszac o Palestynczykach nie pisze o
        nich jako "ktos" tylko jako "cos".
        I bardzo sie dziwi, ze ci Palestynczycy rozrywaja na kawalki jego ziomkow.
    • wojcd Re: Malenkie pytanko 12.05.04, 20:40
      Widzisz Tomku
      wyjechales mieszkac do dzikiej krainy.
      Nie pomyslales, ze braklo ci roztropnosci zwanej rydwanem cnot?
      Dlaczego sie teraz zalisz?

Wojciech
      • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 21:12
        Moze i jestem hipokryta, ale to nie zmienia faktu, ze my nie biegamy po ulicach
        z kawalkami ciala. My je zbieramy i z pelnym honorem grzebiemy.
        Dziekuje Ci biedronko. Zdaje sie, ze mamy podobne podejscie do zezwierzecenia
        gatunku ludzkiego.
        Ja nie chcialem dyskutowac na tym watku, kto ma jakie racje, ja chcialem
        tylko,pokazac, ze pewne zachowania sa obce nawet najbardziej dzikim zwierzetom,
        ale nie sa obce dzikusom, ktorych niektorzy nazywaja bohaterskimi bojownikami.
        Zal mi wszystkich dzieci, ktore sa zabijane. Niestety dzieci gina w czasie
        wojny, bitwy i przypadkowego zamieszania sie w jakas rozrube.
        W opisywanym przeze mnie przypadku, te dzieci nie zginely przypadkowo. One
        zostaly poprostu bestialsko zamordowane i ktos, kto tych mordercow tlumaczy
        utozsamia sie z nimi.

• Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 03:15
          Tomku moje zdanie takie - dojść krwi i wzajemnych zbrodni. Obie strony robią
          straszne rzeczy. Czas na pokój - bo nikt nie będzie zwycięską stroną.
      • Gość: dana33 Re: Malenkie pytanko IP: *.broadband.actcom.net.il 12.05.04, 21:20
        bu, nie bardzo widze tu zalenie sie tomka. widze zwykle pytanie, jak nazwac
        ludzi, ktorzy sie tak zachowuja.
        mamy tu wojne. w kazdej wojnie sa ofiary. w kazdej wojnie gina ludzie. winni
        lub nie winni. wy uwazacie, ze nie ma roznicy miedzy zydem a arabem. a ja wam
        mowie ze jest. oni robia z naszymi zabitymi wlasnie to, co tomek opisal. my ich
        zabitych nie targamy po ulicach, nie maltretujemy ich cial, nie rozrywamy
        wnetrznosci i obnosimy po ulicach, nie wzywamy fotografow, zeby nas upamietnili
        z rteka lub noga zabitego. my ich pochraniamy, w trumnach, na cmentarzu. groby
        sa oznaczone, i kiedy dochodzi do wymiany, to oddajemy ich rodzinom w trumnach.

mamy w naszych wiezieniach kupe terrorystow arabskich. mniejszego i wiekszego
        kalibru. maja oni kontakt z rodzinami w formie wymiany listow, jesli te rodziny
        sa na terenach israela, moga ich odwiedzac, maja prawo do adwokata, pomocy
        lekarskej, wizyt czerwonego krzyza. "bohaterowie" dirani i obeida organizowali
        nawet rozmowy z dziennikarzami. ron arad, israelski zolnierz, od 17 lat w
        niewoli terrorystow. nie wiadomo czy zyje, nie wiadomo gdzie jest. nie ma z nim
        zadnego kontaktu. nie rodzina, nie wladze, nie dziennikarze, nie czerwony
        krzyz. 17 lat.
        to wlasnie, miedzy innymi, roznica miedzy nimi a nami.
        • wojcd Re: Malenkie pytanko 12.05.04, 21:28
          Dano
          powiedz mi - po jaka cholere Zydzi, ktorzy sa Europejczykami poszli mieszkac miedzy
          dzikich????
          Dlaczego nie emigrowaliscie np. do USA?
          Tam moglibyscie zyc NORMALNIE.

Wojciech
          • Gość: dana33 Re: Malenkie pytanko IP: *.broadband.actcom.net.il 12.05.04, 21:57
            drogi wojciechu. sprawa jest bardzo prosta. bylismy przez setki i tysiace lat
            rozproszeni po calym swiecie. wszedzie bylismy mniejszoscia. wszedzie bylismy
            ludzmi drugiej klasy. wszedzie bylismy w mniejszym lub wiekszym stopniu
            przesladowani. jak sam wiesz nigdzie specjalnie nas nie chciano. nawet dzisiaj,
            kiedy w polsce praktycznie zydowska historia sie skonczyla, a bylismy w polsce
            krociutkie 800 lat, pisza do nas na forum, ze nas "przygarnieto i goszczono".
            nigdzie nie bylismy traktowani jak pelnoprawni obywatele danego kraju. nie
            bylismy polakami zydowskiego pochodzenia, ani francuzami zydowskiego
            pochodzenia, ani niemcami zydowskiego pochodzenia. bylismy zawsze zydami. nawet
            po 800 latach. po zakonczeniu drugiej wojny swiatowej, kiedy ocalali zydzi
            wracali do swoich miejsc zamieszkania, nikt na nich nie czekal, na odwrot. nikt
            ich tam nie chcial spowrotem. i to nie tylko w polsce. bylo jasne wszystkim,
            zydom i nie zydom, ze przyszedl czas na wlasne panstwo dla zydow. dlaczego nie
            w usa? a dlaczego nie w kanadzie? dlaczego nie w australii? bo tu, historycznie
            od wiekow byla nasza ojczyzna. wynikiem glosowania dostalismy kawalek tej
            ziemi. arabowie mieli dwie mozliwosci. zaakceptowac ta decyzje, zaczac budowac
            swoj kraj, dokladnie tak jak my. albo nie zaakceptowac i zwalczac nas. wybrali
            sobie te druga mozliwosc. zaatakowali nas w dniu ogloszenia niepodleglosci
            panstwa. i tak to trwa do dzisiaj. po tym, co zdarzylo sie w ostatnich 24
            godzinach, po tym, jak widzialam na wlasne oczy, ze nie umieja nawet uszanowac
            naszych zabitych, zrozumialam jedna rzecz i dziwie sie sama sobie, ze nie
            widzialam tego wczesniej: oni nas po prostu nienawidza, wszyscy arabowie nas
            nienawidza. i nie ustana w zabijaniu, dopoki beda mieli najmniejsza nadzieje,
            ze im sie uda "zepchnac zydow do morza". absolutnie nie ma znaczenia, czy beda
            mieli swoje niezalezne panstwo, czy nie.
            a dlaczego my wolimy tu? bo tu nikt nie posadzi mojego dziecka w ostatniej
            lawce w klasie. bo tu jestem pelnoprawnym obywatelem. bo tu nie jestem
            przygarnieta i goszczona, tylko tutaj jestem we wlasnym domu. moze troche
            ciasnym, moze troche niewygodnym, moze nawet czasem uciazliwym i
            niebezpiecznym, ale ciagle jeszcze moim, ktory mnie ochrania.
            • biedronka24 Dano a co to za historia z Deir Jassin 12.05.04, 22:06
              mozesz cos powiedziec?
              Pozdrowienia
              • biedronka24 I w sumie moze i jest tak jak mowisz 12.05.04, 22:12
                ale przeciez wielu Zydow zostalo. Rozumiem, ze wyjechali ci, ktorzy mocno
                odczuwali swa przynaleznosc narodowa ale zobacz przeciez spolecznosci Zydowskie
                zawsze ta przynaleznosc skutecznie podtrzymywaly.
                A i jest troche jak mowi Wojtek- przeciez w sumie macie dwa jezyki jesli nie
                liczyc rosyjskiego. I tyle akcentow.
                Przeciez dla wielu z was to byla jednak troche obca ziemia. No bo jak jest jak
                starszy czlowiek wyjezdza ze swojego domu w nowe miejsce? Musi byc naprawde
                silnie zmotywowany.
              • gw_bush Do bulgarskiej mszycy 12.05.04, 22:19
                Z twoimi horyzontami to i dekapitacja szczurow to zadanie ponad twoje
                mozliwosci.
                Czy ty tam pracujesz jako "kosmetyczka wnetrz" ?

Poczytaj sobie jak umiesz.

www.google.de/search?as_q=&num=10&hl=de&btnG=Google-Suche&as_epq=Deir+Jassin+&as_oq=&as_eq=&lr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_o
                cct=any&as_dt=i&as_sitesearch=

biedronka24 napisała:

> mozesz cos powiedziec?
                > Pozdrowienia
                • biedronka24 Posluchaj chamie 12.05.04, 22:28
                  co cie interesuja moje horyzonty? Ty przeciez faszysta od urodzenia.
                  Co mam czytac - czytac mozna tam gdzie sa dokumenty. A nie pelne emocji czyjes
                  komentarze.
                  w nauce nie uprawia sie polityki - ponial?
                  Tak jak ponoc to ´tabu´ dla muzulmanow :) - tak sie w tutejszej telewizji
                  wypowiadal przywodca gminy muzulmanskiej..

Kretyn z ciebie- dekapitacja to tak naprawde najmniej przerazajaca smierc.
                  Znacznie potworniejsza jest przez nabicie na pal. A to ulubiona zabawa muzulmanska.
                  Jak ci tak gryzonie leza na sercu to zwroc sie do immunologow. Tych od leczenia
                  dzieci i od alergii. Ja immunologiem nie jestem.
                  • gw_bush Re: Posluchaj chamie 12.05.04, 22:34
                    biedronka24 napisała:

. Ja immunologiem nie jestem.

Jestes nawet bardzo niegrzeczna "kosmetyczka"
                    • biedronka24 10 stron linkow z czego wiekszosc polskich 12.05.04, 22:45
                      to te sam zrodla. I jedno viva palestina. Kto buduje swoja tozsamosc wylacznie
                      na probach dowodzenia zbrodni wobec siebie?

A moze jakies potrawy? szlachetne obyczaje? np szarmanckosc wobec kobiet, no
                      dalej Bush, dowodz.

Czy moze ktos wam te tozsamosc budowal gnebiac was?
                      Prawdopodobnie tak samo jak z ta strona do dzieci. Owszem wierze- pewno byl
                      jakis najazd na wioske wcale sie nie zdziwie jesli ukrywajaca terrorystow.
                      Ale w opisy o bestialstwie nie uwierze. Przykro mi ale nosza znamiona fantazji
                      arabskiej w tym zakresie.
                      • gw_bush Re: 10 stron linkow z czego wiekszosc polskich 12.05.04, 23:16
                        biedronka24 napisała:

. Przykro mi ale nosza znamiona fantazji
                        > arabskiej w tym zakresie.

Tych Arabow z Iranu ?????????
              • Gość: Gaal Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 22:50
                Myślę że Dana nie odpowie ci - bo prawda jest dla niej niewygodna. I wie, że
                m.in. moja skromna osoba może skonfrontować jej wypowiedż z faktami. A ponadto
                lista zbrodni popełnianych przez Żydów na Palestyńczykach jest bardzo długa:
                (Syjonistyczne zbrodnie na Bliskim Wschodzie)

www.historianiebezpieczna.up.pl/
                • Gość: dana33 Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:37
                  nu, galski, nie badz taki pewny, ja odpowiadam na kazde do mnie skierowane
                  pytanie. czasem pozniej, bo nie siedzie tu bez przerwy, ale odpowiem. a co do
                  dlugosci listy zbrodni, to ta moja, zbrodnie popelniane przez arabow na zydach
                  jest znacznie dluzsza. lepiej nie wlaz w to.
                  • Gość: Gaal Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 01:23
                    Errare humanum est - teraz czekam (również) na Pani odpowiedż w sprawie Deir
                    Jassin.
                    A przy okazji, jak to sie stało że łamie Pani "bojkot" mojej osoby - wszak
                    rzuciliście na mnie przekleństwo (herem)?
                    Również w miarę wolnego czasu chętnie zapoznam się z tym co Pani ma do
                    powiedzenia o zbrodniach popełnianych na Żydach (Izraelczykach), ale proszę
                    darować sobie ton licytacji "kto więcej". Bo dla mnie każda zbrodnia jest
                    zbrodnią. Nie ma świętych krów. Natomiast kontekst spraw na Bliskim Wschodzie
                    wygląda tak, że oskarża się Palestynczyków o terroryzm podczas gdy wy (Żydzi)
                    nie jesteście wcale gorsi w tym. A nawet (jak strona silniejsza) o wiele
                    wydajniesi. Ponadto tylko wy w tym rejonie mówicie o sobie jako kraj demokracji
                    i praworządności, co jest mistyfikacją.
                    Ukłony
              • Gość: Ari Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 22:54
                Niestety, historia Deir Jassin jest prawdziwa.To nie jest strona internetowa.
                Czytałam to w muzeum, w prywatnych listach polskich oficerów, którzy komentowali
                wyczyny swoich żydowskich kolegów i podwładnych, którzy nie poszli dalej z
                wojskiem polskim , zostając w Palestynie. Komentarze były różne, to byli w
                końcu "ich"
                Zydzi, koledzy, jeszcze z łagrów. Zachwytów tam nie było,ale w tym czasie
                rozumiano konieczność walki stricte partyzanckiej. Każdy stara się
                usprawiedliwić swego, więc doszukiwano się różnych przyczyn po stronie
                arabskiej. Natomiast sam fakt jest niepodważalny. I Dana Ci na to nie odpowie.
                Nie sądzę, żeby w ogóle wiedziała.
                • biedronka24 Co nie zmienia faktu 12.05.04, 22:59
                  ze przez odpowiednie kregi moze byc ubarwiany prawda?
                  Ilu mamy swiadkow tego zdarzenia z niezaleznego zrodla?
                  A jako glownych pewno Palestynyczkow. O tym jak powstaja legendy arabskie to
                  wiem z kolei. Oni pieknie potrafia wytlumaczyc za co morduja czlowieka na oczach
                  kobiet i dzieci przez wiele godzin i wypruwaja mu flaki.
                  • Gość: Ari Re: Co nie zmienia faktu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:52
                    No i jak tu się dziwić, że w Polsce nie chcą wierzyć w Jedwabne...Dana Ci nie
                    odpowiedziała,prawda? Jeśli wie, to zmuszasz ją do kłamstwa, albo do uniku.
                    • biedronka24 Poczekam 14.05.04, 01:30
                      A jak bede miala chwile sama poszukam. Dzis ide juz spac.
                • Gość: dana33 Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:39
                  ari, bedzie dobrze, jak nie bedziesz robic z siebie idiotki. ja tu mieszkam od
                  30 lat. moze nie wiem wszystkiego, ale cos wiem. moze nawet wiecej i dokladniej
                  niz ty.
                  • fredzio54 Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin 13.05.04, 16:50

> ari, bedzie dobrze, jak nie bedziesz robic z siebie idiotki. ja tu mieszkam
                    od
                    > 30 lat. moze nie wiem wszystkiego, ale cos wiem. moze nawet wiecej i
                    dokladniej
                    >
                    > niz ty.
                    Ja pamietam jak araby zamordowali obrocow w niewoli Kibucow Gusz Ezion w 48
                    pamietam ja zamordowali lekarzow i piligniarek w konwoju do Haddasa w 48 r
                    pamietam jak zamordowali naszych chlopcw w konwoju Jechiaam i Nebi Daniel w 48
                    pamietam tez jak araby zneczali sie na zydowskich trupach opcieli im meskosc w
                    wszytkich wojny
                    ETA ARABSKA KULTURA !
                    dlaczego araby wypedzili sowich 1.5 Mil Arabskich zydow do Izraela ?
              • Gość: dana33 Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:34
                z tej wioski arabowie robili napady na israelskie konwoje na szosie tel aviv-
                jerozolima. weszla tam grupa bojownikow zydowskiej grupy irgun i w walce, jaka
                sie wywiazala, zabito okolo polowy mieszkancow tej wioski. nie akurat karta
                chwalebna w historii israela, ale wojna jest wojna. mieszkancy jerozolimy nie
                mogli zostac bez dostaw zywnosci, wody i odcieci od reszty kraju. nie robili by
                zasadzek, nie weszlibysmy do tej wioski. tak jak i dzisiaj: nie byloby
                intifady, nie byloby potrzeby robic tam czystek.
                • Gość: Gaal Re: Dano a co to za historia z Deir Jassin IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 01:25
                  Dana - wiesz że to nieprawda. Muktar (sołtys) tej wioski podpisał z wami umowę
                  i atakowali mieszkańcy z innych wiosek.
                  • Gość: Ari Ari do Dany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.04, 14:22
                    Dana, ja cię naprawdę nie atakuję.Ciebie po prostu tam nie było, znasz
                    sprawe tak, jak Ci ją przedstawiono.Rok temu była już dyskusja na ten temat i
                    wtedy pisałam, skąd to wiem: mianowicie z prywatnej korespondecji oficerów
                    korpusu, w którym służył Begin.Oczywiste było, ze to komentowali, wierząc, nie
                    wierząc do końca - różnie.Ludzie zostający w Palestynie byli przecież ich,
                    patetycznie mówiąc, towarzyszami broni, łagrów i całego koszmaru. Sam fakt miał
                    miejsce, ja też wiem, ze powód był, ale całe bestialstwo tez jest jak
                    najbardziej prawdziwe.Powtarzam: u nas też co poniektórzy albo w ogóle nie
                    wierzą w Jedwabne, albo wierzą, że Niemcy zmusili, albo wynajdują powody:
                    gorliwość w służbie wchodzących do Polski bolszewików itd. Kazdy chce, aby jego
                    naród nie miał wrzodu hańby na grzbiecie.Dlatego napisałam Biedronce, ze albo
                    nie wiesz do końca, albo zmusi Cię do kłamstwa.A w ogóle to wywoływałam Was na
                    początku tej dyskusji/ tzn. tak mi to admin wstawił/ z przyczyn ogólnych. Ja si
                    rzadko wtykam w forum, jeśli już - to próbując obiektywizmu, z czego nic nie
                    wychodzi. Ale tyle sie dzieje, że mnie podkusiło.
                    • Gość: Tomek44 Re: Ari do Dany IP: *.inter.net.il 13.05.04, 17:03
                      Poniewaz nie bylo mnie wtedy jeszcze w Izraelu i tak prawde powiedziawszy
                      rowniez na swiecie, to postanowilem dotrzec do zrodel.
                      Narazie nic nie moge na ten temat napisac, choc, przyznam mocno zaciekawilo.
                      Pozdrawiam
                      T44
            • Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 22:12
              Istonie byliście traktowani w I Rzeczpospolitej wyjątkowo - byliście zwolnieni
              z podatków i mieliści własne sądownictwo etc. W rewanżu o mało co a Polacy
              zostaliby okradzeni z własnej ziemi i marzen o odzyskaniu niepodległości, kiedy
              żydowskie ugrupowania zwracały się do Cesarskich Niemiec (przed i w trakcie
              pierwszej wojny światowej) o stworzenie żydowskiego państwa "Judeopolonii".
              • Gość: dana33 Re: Malenkie pytanko IP: *.broadband.actcom.net.il 13.05.04, 00:40
                taaak, nadzwyczajnie bylismy traktowani.... szczegolnie na universytetach....
                te zarezerwowane dla zydow miejsca w ostatnich lawkach.... po prostu
                przywilej...
                • Gość: Gaal Re: Malenkie pytanko IP: *.bytom.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 01:30
                  Były blaski i cienie - ale skoro według ciebie było tak żle to dlaczego akurat
                  do Polski po 1918 r. przybyło ok. 600 tysięcy Żydów?
        • Gość: Gucio Roznica? IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 21:44
          > Palestynczycy, czy tez ich psy rozniesli kawalki scierwa zdechlych okupanow.

> Zydzi rozpruwaja bebechy ZYWYM Palestynczykom i oddaja im zwloki.

> To jest roznica pomiedzy ludzmi, a wampirami, ktore, jak to wampiry - krew
          wywysaja i zwlokami sie nie zabawiaja.

> To ze wampiry morduja Palestynczykow w swoj wampirzy sposob, powoduje ze
          Palestynczycy i ich psy roznosza kawalki wampirow, aby z sie po smierci nie
          rozmnazaly tak, jak sie to w slynnej hucpie, zwanej 'Holokaustem' dzieje do
          dzisiejszego dnia.

> Smierc wampirom. Gdziekolwiek sie one pojawiaja!!!
        • Gość: Gucio Tez pytanko... IP: *.ipt.aol.com 12.05.04, 21:47

> www.jpost.com/servlet/Satellite?
          pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1084251781420&p=1006688055060
          >
          > > Dowcipne! Okazuje sie ze Palestynczycy rozpieprzyli pancerny transporter
          > israelski z witaminowa odzywka dla swoich pieskow, ktorym nieczesto trafia
          > sie taka gratka jak rabanka z zyda.
          >
          > > Tak wiec 6 zydkow rozpieprzylo na 300 m wokol i teraz nie moga sie doliczy
          > c
          > i dopasowac czesci, zeby mogly trafic w swojej parchatej calosci do Diabla na
          > lono Abrama. Palestynczykow zydki winia za to, bo Palestynczycy mieli pod
          > parchata okupacja byc bestialsko mordowani, a tu takie dowcipy zydkom robia!
          >
          > > Byc moze ktorys z zydow na tym forum objasni jak to sprawa wyglada z
          > zydkiem, ktorego parchate czesci w psie gowno sie naturalnym sposobem
          > zamienia, no i czy taki, przez pieska kochanego wysrany zydek trafi na to
          > lono Abrama, aby na wieki wiekow tam smierdziec?

• Gość: Tomek44 Re: do Gucia vel AD IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 22:18
            Niemal kazdy usprawiedliwia taka namietnosc, jaka dostrzega w sobie.
            Seneka
            • mirmilek Re: do Gucia vel AD 12.05.04, 22:31

> Niemal kazdy usprawiedliwia taka namietnosc, jaka dostrzega w sobie.
              > Seneka

ty usprawiedliwiales morela, tomku...
              • Gość: Tomek44 Re: do Gucia vel AD IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 22:59
                Masz racje. Ja jednak nie usprawiedliwialem, tego co robil, jezeli sobie
                przypominasz. Na tej samej zasadzie, kiedys usprawiedliwilem pewna mloda
                shahidke, ktora zdesperowana na miejsce zbrodni odprowadzil osobiscie jej maz i
                kochanek z ktorym byla w ciazy.
                Usprawiedliwiam na tej zasadzie wielu innych. Zawsze najpierw szukam czlowieka,
                a potem dopiero zwyrodnialca.
                Poczytaj dokladnie co pisalem, ale nie wyrywaj pojedynczych zdan, jak to juz
                niektorzy robili.
                Nie czuje nienawisci do zadnej nacji. Nie napisze, ze mam przyjaciela Araba, bo
                to brzmi tak jak u antysemity, ktory broni sie mowiac, mam przyjaciela Zyda, na
                zasadzie, ze kazdy antysemita ma swojego zydka.
                Juz nie raz pisalem, ze moglbym mieszkac w tym samym domu z Arabami, jezeli
                nalezeliby do ludzi kultury, ktora ja uwazam dla siebie za odpowiednia. Chodze
                do lekarza arabskiego, dentysty i jezdze na wycieczki w grupie gdzie sa
                Arabowie izraelscy. Ale oni sa tacy jak ja. Niczym sie nie roznimy. Natomiast
                ci z Gazy zupelnie mi nie odpowiadaja i nie mam wytlumaczenia dla ich
                zezwierzecenia.
                • biedronka24 No wlasnie tomku 12.05.04, 23:13
                  wy macie Arabow u siebie i ´na zewnatrz´.
                  Tu w Europie tez tak jest. Tylko ja calkiem powaznie odnosze wrazenie ze jednak
                  wielu z tych ludzi ma w sobie cos dziwnego. Oni w Europie sprawiaja wrazenie
                  naprawde takich jak my. Ale poznaj lepiej dluzej, albo wyjedz z nimi do ich
                  kraju. Zmienaja sie diametralnie. Wniosek - to bycie ´jak my´ jest
                  powierzchowne. Ich prawdziwa natura jest inna. I obawiam sie calkiem na
                  powaznie, ze w niej jest duzo tej prawdziwej satysfakcji z wypruwania
                  wnetrznosci wroga.
                  Owszem wyksztalcony dziennikarz, lekarz powie ci jedno- to oburzajace. Ale
                  wierzysz w to? Jesli jako dziecko patrzyl wielokrotnie na takie sceny to czy
                  naprawde sa one dla niego oburzajace? A moze on uznaje ze tak trzeba mowic ze
                  wlasnie uwazaja ze musza sie przystosowac z wierzchu do obyczajow. Na pokaz, tak
                  jak wielu z nich praktykuje swoja religie.
                  Ja nie chcialabym sie przekonac ze tak jest, ale naprawde wielokrotnie, wielu
                  moich przyjaciol sie o tym przekonalo. W tym jedna dziewczyna- anglistka, bardzo
                  wrazliwa i delikatna. Zakochala sie w Arabie i mieszkala z nim przez wiele lat w
                  Londynie. Myslala ze go naprawde poznala, nawet studiowala Koran. Czar prysl nie
                  mal natychmiast po tym jak narzeczony sprowadzil swoja rodzinke i ni stad ni
                  zowad czuly i delikatny nagle zaczal traktowac ja jak psa.
                  Przeszlo jak reka odjal. Ona wyjechala, zrobila doktorat w Kanadzie i ma wiele
                  osiagniec. Potem on za nia lazil jak pies ale ona nigdy wiecej sie do niego nie
                  przekonala. Ten szok wystarczyl. I cale szczescie.
                  • mirmilek Re: No wlasnie tomku 12.05.04, 23:23
                    biedronka24 napisała:

> wy macie Arabow u siebie i ´na zewnatrz´.
                    > Tu w Europie tez tak jest. (...) Oni w Europie sprawiaja wrazenie
                    > naprawde takich jak my. Ale poznaj lepiej dluzej, albo wyjedz z nimi do ich
                    > kraju. (...) Ich prawdziwa natura jest inna.

ktos ci mowil, aneczko, ze jestes czystej wody rasistka? zwroc uwage, ze tomek
                    zrobil rozroznienie na arabow, ktorych akceptuje i takich, ktorych nie akceptuje.

ty natomiast pakujesz wszystkich do tego samego wora. co gorsza, oni maja
                    "prawdziwa nature" - oczywiscie godna pogardy!!!

brrrrrrr przypominaja sie nazistowskie teksty o "prawdziwej naturze" zydow.... :((((
                    • Gość: Tomek44 Re: do mirmilka IP: *.inter.net.il 12.05.04, 23:34
                      biedronka nie zapakowala wszystkich Arabow do jednego worka. Ona ma takie same
                      obawy jak wiele kobiet, ktore zetknely sie z doswiadczeniami swoich znajomych.
                      Ja tez sie zetknalem, choc zapomnialem jej napisac, ze tutaj w Izraelu poznalem
                      Arabow, ktorzy pomimo, ze sa wsrod swoich nie zmienili sie. Moze wlasnie
                      dlatego, ze zyja wsrod takich jak oni. Sa to lekarze, naukowcy i ludzie prosci,
                      ale zyjacy wsrod innej publiki. Nie wsrod dziczy.
                      Niestety nie wiem jak by to wygladalo, gdyby przeniesli sie do tamtych. Czasami
                      strach kaze sie podporzadkowac ogolnie przyjetym normom.
                      • mirmilek Re: do mirmilka 13.05.04, 23:52

> biedronka nie zapakowala wszystkich Arabow do jednego worka.Ona ma takie same
                        > obawy jak wiele kobiet, ktore zetknely sie z doswiadczeniami swoich znajomych.

no to przeczytaj sobie jeszcze raz:

> Tu w Europie tez tak jest. (...) Oni w Europie sprawiaja wrazenie
                        > naprawde takich jak my. Ale poznaj lepiej dluzej, albo wyjedz z nimi do ich
                        > kraju. (...) Ich prawdziwa natura jest inna.

a teraz wstaw tam sobie zydow i sie zastanow, czy jesli ktos bedzie tu
                        przekonywal ze zydzi "sprawiaja wrazenie takich jak my, ale ich prawdziwa natura
                        jest inna" (w domysle: parszywa) - to czy to nie bedziesz urazony...

przeczytaj tez sobie to:

They went so far as to persuade the guest peoples to believe that a Jew could
                        become a Gentile. People began to believe that Jews could become French in
                        France, English in England, Spanish in Spain, Italians in Italy, etc. ALE ICH
                        PRAWDZIWA NATURA JEST INNA!!!

www.calvin.edu/academic/cas/gpa/ds5.htm
                        mdli mnie, jak czytam takie teksty.
                        • biedronka24 Solo por tu amor :) 14.05.04, 00:37
                          Dziubdzius jak wyrwiesz z kontekstu to wszystko udowodnisz. Przeciez tak
                          manipuluje twoj Goldbaum. I ty sam.
                          Z wlasnych bledow robicie przyczynek do ataku na druga osobe.
                          A to sa WASZE bledy. To nie ja a Goldaum sie zblaznil po raz pierwszy wlasnie
                          rasizmem i antyfeminizmem. I dowody na to sa- zrobilam mu zestawik jego tekstow.

On nazywal ludzi kretynami nie za to ze morduja innych jak ci ktorych bronisz,
                          nie za to ze klamia, manipuluja - jak to robisz ty sam i on. Ale za to ze sie
                          pomylili w jakichs szczegolach historycznych na ktorych punkcie on ma fijola, i
                          to nie szczegolach dotyczacych zbrodni ale mieszania grup etnicznych i ich
                          wplywow na jakichs terenach!
                          Wiecej osmiela sie przekrecac nazwy panstw i narodowosci choc to akurat moze i
                          ma prawo byc dla kogos relikwia ( nie wlasnorecznie uzyskane szczatki wroga - o
                          nie!).
                          wszystko zas wtedy gdy po prostu dal plame a nie gdzie szczegolnie wazne to jest
                          dla jakichs ludzi czy ich przyszlosci (bo nie sadze by - armia pruska o ktorej
                          honor wyzszosci nad innymi armiami ze mna walczyl miala dla kogokolwiek dzis
                          znaczenie.
                          Moze tylko takie ze najwiecej roszczeniowcow w stosunku do ziem polskich wywodzi
                          sie z terenow Prus.
                          • mirmilek za dlugi post :) 15.05.04, 16:07
                            pisalas aniu o "prawdziwej naturze arabow". nie o jednej konkretnej osobie, nie
                            o 5 twoich znajomych. potraktowalas arabow jako grupe i napisalas, ze maja
                            "prawdziwa" (ukryta, zla) "nature". to jest rasizm, poniewaz nie znasz
                            wszystkich arabow i nie mozesz na ich temat sie wypowiadac. a teraz sie krecisz,
                            bo pewnie cytaty nazistowskiej propagandy stosujacej takie same jak ty chwyty,
                            uswiadomily ci, jak zle postapilas.
                  • Gość: Tomek44 Re: No wlasnie tomku IP: 5.5R* / *.inter.net.il 12.05.04, 23:27
                    biedronko, ja w Polsce studiowalem z Arabami. Bylismy przyjaciolmi, tak jak sie
                    jest miedzy studentami. Oni nie wiedzieli, ze jestem Zydem. Moje kolezanki z
                    roku powychodzily za maz. Reszta jest dokladnie jak opowiedzialas.
                    Dokad byli sami w Polsce, bylo cudownie, ale potem czar prysnal.
                    Pozdrawiam i musze wracac do pracy, bo forum mi chleba nie da.

• mirmilek Re: do Gucia vel AD 12.05.04, 23:18

> Masz racje. Ja jednak nie usprawiedliwialem, tego co robil, jezeli sobie
                  > przypominasz. Na tej samej zasadzie, kiedys usprawiedliwilem pewna mloda
                  > shahidke, ktora zdesperowana na miejsce zbrodni odprowadzil osobiscie jej maz i
                  >
                  > kochanek z ktorym byla w ciazy.

podaj moze linka do tej informacji, tylko, prosze, nie do "zrodla izraelskiego
                  wywiadu donosza", bo czasami to juz sie czlowiekowi niedobrze robi od tych
                  propagandowych bredni.

> Usprawiedliwiam na tej zasadzie wielu innych. Zawsze najpierw szukam czlowieka,
                  >
                  > a potem dopiero zwyrodnialca.
                  > Poczytaj dokladnie co pisalem, ale nie wyrywaj pojedynczych zdan, jak to juz
                  > niektorzy robili.
                  > Nie czuje nienawisci do zadnej nacji. Nie napisze, ze mam przyjaciela Araba, bo
                  >
                  > to brzmi tak jak u antysemity, ktory broni sie mowiac, mam przyjaciela Zyda, na
                  >
                  > zasadzie, ze kazdy antysemita ma swojego zydka.
                  > Juz nie raz pisalem, ze moglbym mieszkac w tym samym domu z Arabami, jezeli
                  > nalezeliby do ludzi kultury, ktora ja uwazam dla siebie za odpowiednia. Chodze
                  > do lekarza arabskiego, dentysty i jezdze na wycieczki w grupie gdzie sa
                  > Arabowie izraelscy. Ale oni sa tacy jak ja. Niczym sie nie roznimy. Natomiast
                  > ci z Gazy zupelnie mi nie odpowiadaja i nie mam wytlumaczenia dla ich
                  > zezwierzecenia.

chodzi o kulture czy przekonania polityczne? bo nie widzialem, zeby ci
                  przeszkadzal poziom kultury dany33 - chyba nie o taka kulture ci chodzi?

a, i tak na marginesie: jakie masz wytlumaczenie dla zezwierzecenia wlasnych
                  rodakow? bo ja na zezwierzecenie niektorych palestynczykow wytlumaczenie mam -
                  okupacja, burzenie domow, strzelanie do ludzi z rakiet na ulicach, etc. to moze
                  zle wplynac na psychike...
    • marcus-crassus nieprawda,my amerykanie i zydzi nic takiego 12.05.04, 23:44
      nie robimy ty lewacki oszolomie !!!!!!!!!!!!!!

> Jak nazwalibyscie to cos (nie moge uzyc slowa czlowiek), ktore biega po ulicy
      > z kawalkami ciala zabitych wrogow. Rozmazuje sobie ich krew po wlasnej
      > twarzy, podaje dzieciom, aby tez nacieszyly swoje oczy i rece. Jak nazwac to
      > cos, co podchodzi do samochodu, w ktorym siedzi 4 malenkich dzieci i kobieta
      > w 9 miesiacu ciazy i kolejno zabija. Najpierw matke, aby dzieci sie troche
      > pomeczyly, a potem kolejno dziecko po dziecku. Jak nazwac to cos co wyrywa
      > wnetrznosci swojemu wspoltowarzyszowi zabitemu i z tymi kiszkami w ekstazie
      > biega i wrzeszczy i rozdaje te czesci innym wielkim "bojownikom", albo jak
      > nazwac to cos, co na oczach tysiecy malutkich dzieci, podkreslam dzieci, bo w
      > tym wypadku wlasnie one sa moja glowna troska, zabija rzekomych zdrajcow,
      > preparujac im brzuchy.
      > Te dzieci wychowane w przedszkolach na zabawach w zabijanie i na ulicach
      > pozbawiane czlowieczenstwa, sa czesto wysylane jako shahidzi do innowiercow.
      > Ktos moze nazwac to cos. Ono zawita i do was, wczesniej czy pozniej, ale
      > przyjdzie.
      > Czytajac ponizsze watki, mysle, ze sa to idole niejednego z was.
      > Zycze wam dobrej zabawy.
    • Gość: PP Re: Malenkie pytanko IP: *.156.24.115.Dial1.Boston1.Level3.net 13.05.04, 05:36
      "Bojownicy z irgun"....fajne,conie???
    • fredzio54 Re: Malenkie pytanko 13.05.04, 16:26
      Tomku
      ty jestes naiwny ja mieszkam juz dlogo w Izraelu znimi nigdy niebedzie pokoj i
      spokoj nawet ze oddasz im wszytkie treny
      czeba ich transferowac do Jordani !
      • Gość: Tomek44 Re: Malenkie pytanko IP: 213.8.97.* 14.05.04, 12:27
        A ja jednak z uporem maniaka staram sie widziec ludzi, nawet wsrod takich gucio
        vel AD. Moze jednak oni nie sa tacy zli jak to wynika z ich psychopatycznych
        postow. Masz racje, straszny ze mnie naiwniak. Niektorzy twierdza zem hipokryta.
        Gdyby nie bylo prostytutek,to byloby wiecej gwalcicieli, a tak taki psychopata
        sie zaspokoi w burdelu i na jakis czas mu to byc moze wystarczy. Tak tez sie
        dzieje tutaj na forum. Niektorym jest to potrzebne, bo nie maja innej drogi
        upuszczenia swoich "sentymentow".
        Pozdrowienia z Tel-Avivu
        T44
        • Gość: chuchem Re: Malenkie pytanko IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 16:09
          czasem jest trudno dostrzec ludzkosc u tych ludzi... Trudno...

Pozdrawiam ze Slaska
    • Gość: sp;lit Pytanko ,... And They Call Us Terrorists ??? IP: *.nas27.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 14.05.04, 18:15
      Z geby samego mistrza ,...

uklony

“Neither Jewish ethics nor Jewish tradition can disqualify terrorism as a means
      of combat.”

(Yitzhak Shamir, Journal of the LEHI, the Stern Gang, Summer, 1943)

www.mediamonitors.net/meshkin3.html
      www.mediamonitors.net/meshkin12.html
      • Gość: Tomek44 Re: Pytanko ,... And They Call Us Terrorists ??? IP: 5.5R* / *.inter.net.il 15.05.04, 16:59
        :-(

Podobaja ci sie dzikie wrzaski Allah-akbar, Allah-akbar. Dzihad,dzihad...?
        Te wrzaski sa slyszane nie tylko na bliskim wschodzie.
        Oczywiscie, ze niewszyscy muzulmanie tak wrzeszcza, ale wystarczy ta reszta
        poza niewszystkimi, aby zaczac sie bac i zastanawiac co dalej.
        Pozdrowienia z Ziemi Swietej
        T44
        • Gość: Gucio He,he... IP: *.ipt.aol.com 15.05.04, 17:16
          >Widac tradycja w narodzie parszywym nie ginie!

> Zydy sie krzyku boja...

> Gacie zmieniasz czesto, czy tylko raz w sebes?
        • Gość: sp;lit Re: Pytanko ,... And They Call Us Terrorists ??? IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 15.05.04, 21:30
          Tomek , gdzybys ty wiedzial jak ja olewal ten wasz dom wariatow , gdyby nie
          nasze pieniadze , nasz kroplowka , prawdopodobnie nigdy bysmy sie nie poznali ,

Co ty sie dziwisz tej nienawisci chlopie , zacznijmy od tego ze po jednej i
          drugiej stronie jest wzajemna a dla tych z boku , nie zaangazowanych fizycznie
          trudna do zrozumienia ,...

10 dni , 17 ofiar z waszej strony , tuzin mlodych chlopcow , praktycznie
          dzieciaki , ktorym nalozono mundury , plus matka i dzieci , ktore nawet nie
          rozumialy o co chodzi ,...

Z drugiej strony w odwecie kilkadziesiat istnien , rowniez kobiety i dzieci ,
          ponad 1000 osob bez dachu nad glowa , IDF's demolition derby , poszerzanie
          "buffer zone" , oczywiscie ich kosztem ,... Czego sie spodziewasz , ze beda was
          milowac za to ? Sami plodzicie nienawisc !!!

Tomek , kilka lat po moim przyjezdzie dowiedzialem sie ze mojej kuzynki z
          Pensylvania maz byl w Laosie (special forces unit) podczas wojny w Vietnam'ie
          i "czyscil" szlaki dostawy broni pogranicza ,... Slowem brudna robota nozem i
          bronia z tlumikami ,...

Kiedys pa paru piwkach na pikniku zaczepilem ten temat , bo wierzyc mi sie nie
          chcialo ze Fred , facet lagodny jak baranek , uczynny , z tych co by ci bez
          wachania ostatnia koszule ,... Zaskoczylem go chyba troche , temat tabu w
          rodzinie , ale po chwili odpowiedzial mi ;

"Poslij 19 tka do dzunglii i zostaw go tam w sytuacjii w ktorej nie wie kiedy ;
          Nadepnie na bubby trap , na mine , wpadnie w zasadzke , bedzie celem
          snajpera ,... Spij przez miesiac z jednym otwartym okiem , w blocie z robactwem
          zbieraj kawalki swoich kolegow , patrz na smierc i cierpienie z boku a szybko
          staniesz sie zwierzeciem ,... Ktore zrobi wszystko zeby przezyc "

U was ,... Wsrod Palestynczykow i czesciowo posrod was (zamachy) takie expose
          nastepuje od najmlodszych lat ,... Efekty widzisz ,... Moze wy tam nie , ale my
          z boku widzimy , zezwierzecenie po obu stronach ,...

uklony
    • Gość: totyle Re: Malenkie pytanko IP: *.176.3.218.Dial1.Phoenix1.Level3.net 15.05.04, 17:54
      A co ty prorok czy co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka