Dodaj do ulubionych

Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ?

16.07.11, 09:44
Z gory sie zastrzegam:
nie wiadomo, czy te wszystkie znane nam nicki, nie sa kreacja jednego emerytowanego czekisty, ktory dorabia do emerytury przy pozolklym od starosci keyboardzie.
Tego sie nie dowiemy i dlatego analizuje zjawisko, a nie poszczegolne pimpusie.

Sprobuje syntezy.
Co laczy mentalnie forumowych propagandystow ?

Dodam, ze nie rozpatruje wypadku ewidentnego psychola, zasypujacego kazdy watek dotyczacy Rosji/Polski tonami swych "przemyslen".
To nawet nie troll, to numer ewidencyjny psychuszki.
Nie pisze rowniez o widocznej web-brygadzie z bratniej Bialorusi.

A wiec idntyfikujemy metody przeciwnika :):):)

1. Totalna antypolskosc - mimo znacznej polaryzacji poglado w naszym Kraju, nie ma opcji, ktora zadowolilaby czekistow.

2.Na ogol antyamerykanskosc, glownie jako proba podwazenia proamerykanskich nastrojow w Polsce (vide ciagle wywlekane sprawy wiz)

3. Prowokowanie antyrosyjskich wystapien ze strony polskiej - te wystapienia sa potem wykorzystywane propagandowo, jak chocby tlumaczenia "Ursy".
Widac, ze zle widziane sa jakiekolwiek objawy sympatii wobec Rosjan.
Ma byc, jak mawiano na Kresach, "albo pan, albo propal".
Czyli pelna akceptacja poczynan aktualnej "grupy trzymajacej wladze" na Kremlu, albo wrogosc.

4.Negacja wszelkich, widocznych golym okiem, osiagniec Polski w postkomunistycznym dwudziestoleciu.
Podejrzewam, ze promocja niewiary we wlasne sily, jest strategicznym, nadrzednym celem lubiankowskiej hasbary.
Cele dorazne bywaja rozne, ale ten glowny dostrzegam zawsze.

5.Dajace sie zauwazyc wsparcie informacyjne z tego samego zrodla - najbardziej ryzykowna teza i nie do udowodnienia.
Latwiej wykazac ciagly wzajemny kontakt czekistow.

To tak w skrocie.
Alternatywa czekistowskich prowokacji, to rzeczowa informacja o Rosji, obiektywne spojrzenie na nasza historie, dostrzeganie wielkich osiagniec Rosjan i rezygnacja z bezsensownych inwektyw.
Obserwuj wątek
    • igor_uk borcia. 16.07.11, 09:57
      A co to za webbrygada z bratnie Bialorusji? czyz by za takowa uwazales durikow piszacych pod nickami skladajacych z liter J i K?
      I co tak naprawda chcesz tym watkiem powiedziec?
      • borrka Co chce osiagnac ? 16.07.11, 10:43
        Mienowicie to, by Polacy nie dawali sie prowokowac osobom przebywajacym na forum sluzbowo.
        By potrafili takie nicki od biedy odroznic, od, na przyklad, normalnych Rosjan, ktorzy trafili na forum.

By taki Rosjanin nie nabieral przekonania, ze z Polakami rozmawiac sie nie da, bo to "rusofoby".
        A temu sluza prowokacje czekistow.

PS. A w zgadywanie, kto z jakiej hasbary, bawil sie nie bede.
        Choc swoje wiem.
        • igor_uk Re: Co chce osiagnac ? 16.07.11, 10:53
          borcia,czy ty naprawda uwazasz,ze ktos tu pisze "sluzbowo" ?Jak tak,to jestes ograniczonym czlowiekiem.
          Policz sobie ile uczestnikow jest na to forum,to mala garstka i tu nikogo do niczego nie mozno przekonac.Tu wszysci sa "przekonani". Nie mozno na to forum spodziewac sie zadnych niespodzianek,jedynie kto potrafi zaskakiwac,to mongol.Ale zeby tylko dla mongola byla zatrudniona webbrygada?
          Co dotyczy twojego p.s. to wybacz,to tekst ponizej krytyki.Nie masz zamiaru zgadywac,ale swoje wiesz.Jak swoje wiesz,to juz samo to robi zgadywanie niepotrzebnym.
          • borrka Bujac to my, ale nie nas! 16.07.11, 11:13
            Gazeta, to najbardziej wplywowy dziennik polski.
            czytany na calym swiecie.

Chcesz mi wmowic, Igorek, ze nie slyszales o web brygadach i hasbarze ?

Rosja uprawia aktywna propagande w Polsce i trudno sie nawet dziwic.
            Propaganda jest z punktu widzenia potrzeb Kremla zrozumiala, choc na ogol bardziej trafia do Rosjan, niz do Polakow .
            A takie forum, to dosc skuteczna i bardzo tania forma propagandy.
            • igor_uk Re: Bujac to my, ale nie nas! 16.07.11, 11:17
              borcia,czy tobie czasem cos nie popieszylo sie?Mylisz jeden z wielu forumow,z sama gazeta.
              borcia,bujac was to niema potrzeby,po prostu nie oplaca sie.
            • eva15 Swiat nas podziwia! 16.07.11, 11:21
              borrka napisał:

> Gazeta, to najbardziej wplywowy dziennik polski.
              > czytany na calym swiecie.

To fakt, w Niemczech nawet po to kursy polskiego organizują, by każdy przy śnaidaniu mógł zacząć dzień od czytania GW. Każda niemiecka gazeta powołuje się przynajmniej raz dziennie na GW, bez tego ani rusz.
              • borrka Wiem Efciu... 16.07.11, 11:41
                Ze Twoje poglady ksztaltuje Bild am Sonntag - oczyma wyobrazni widze, jak palcem wodzisz po head lines na pierwszej stronie.
                Placza sie te niemieckie literki !

Ale dla Polonii GW w wersji onlinejest czesto jedynym zrodlem informacji biezacej o Polsce.
                • eva15 Re: Wiem Efciu... 16.07.11, 12:05
                  Naturalnie, bo w Bildzie codziennie na 1. stronie piszą, co powiedziała GW.
    • polski_francuz Lepsze pytanie 16.07.11, 10:22
      dlaczego to narzucanie tematu i to wlasnie tutaj?

FS jest, na ogol, miejscem spotkan polskiej emigracji niedoszlej i doszlej. A ta emigracja chce pogadac po polsku, wymienic spostrzezenia o krajach ich emigracji, poplotkowac o nowosciach z Polski widzianymi z daleka itd. Rosja jest dla tych ludzi zadnym tematem. Ot sasiad, taki jak Czechy, Slowacja, Ukraina czy Bialorus.

Jak cel ma agitacja tutaj?

Zachodze w glowe i nie moge zrozumiec.

PF
      • igor_uk Re: Lepsze pytanie 16.07.11, 10:34
        HA,ha,ha.pefcia,jak zwykle,blysnal swoja "madroscia".Dla niego Polace dziela sie na tych,co juz wyemigrowali i tych ,ktory to zrobia wkrotce ,lub te ktorym to nie udalo sie.
        A jeszcze co dziwne,to przeciez nikt nie zabronia nikomu zakladac watki na dowolny temat i prowadzic w nich zywa dyskusje.
        I co jeszcze jest najsmiesniej.Na jaki by temat nie byl zalozony watek,to wlasnie bystrzaki go sprowodzaja na rosyjski temat,poniewaz kazda krytyczna uwaga na wydarzenia w USA czy innym kraju lezacym poza granicami Federacji Rosyjskiej,skutkuje natychmiastowym zwroceniem uwagi,ze to rosyjskie agenci to robia i wymienianie wszystkich ruskich przestepstw od zarania dziejow.
        • borrka Jeszcze lepsze pytanie. 16.07.11, 10:52
          Kto to robi ?
          Czy przypadkiem sprowadzanie KAZDEGO tematu do problematyki rosyjskiej, wzglednie polsko-rosyjskiej, nie jest rowniez dzielem czekistow?
          Nie zawsze, ale czesto.

Co do "ruskiego" charakteru tego forum, to byl proces.
          Kiedys ono bylo "zydowskie".

Mnie tematyka rosyjska interesuje, wie sie udzielam.

Ale co stoi na przeszkodzie podejmowaniu innych tematow ?
          • igor_uk Re: Jeszcze lepsze pytanie. 16.07.11, 10:58
            borcia,czytajac twoj ostatni post,przekonalem sie do tego,ze forumowiczy piszace pod nickami borrka i wojciech (a dalej szereg cyfr) sa czekistami.Bo to oni najwiecej zakladaja watkow,dotyczacych Rosji i to wlasnie oni kazdy temat sprawdzaja do ruskich.
            Oczewiscie linkowklejka nie licze,to temat osobny,bardziej nadajacy sie dla forum "Schizofrenia
            ".
          • polski_francuz Na przeszkodzie stoi frekwencja 16.07.11, 11:06
            "Ale co stoi na przeszkodzie podejmowaniu..."

Zanim ja sie zastanowie, poczytam linki i odpowiem, taki igor walnie trzy czy cztery wpisy z wyzwiskami i juz jest po temacie.

PF
            • igor_uk pefcia ,szybciej trzeba myslec. 16.07.11, 11:12
              A jak juz wolno myslisz,to chociaz by nie plodz tak glupich wpisow.

p.s. pefcia,jak juz piszesz imie ,to wypadalo by pisac to z duzej litery,tu nie ma nic Twoj szacunek do osoby ,posiadajaca to imie.
              • melord Re: pefcia ,szybciej trzeba myslec. 16.07.11, 12:20
                pefcia,jak juz piszesz imie ,to wypadalo by pisac to z duzej litery,tu nie
                > ma nic Twoj szacunek do osoby ,posiadajaca to imie.

igor...zwracajac sie do Ciebie posluguje sie Twoim nickiem(co nie znaczy,ze tak masz na imie) ktory jest z oczywistych wzgledow napisany mala litera,nie oznacza to braku szacunku
                tak zwracam/zwracaja sie do wielu i nikt nie ma o to pretensji
                znajdz lepszy pretekst by swoj uraz do pf wyolbrzymiac

ps.czesto gesto pisze wszystko z malej litery,tlumacz jak chcesz ...z lenistwa czy wygody
                • igor_uk Re: pefcia ,szybciej trzeba myslec. 16.07.11, 12:25
                  melord,moj nick,to igor_uk,Igor to imie i nie wazno czyje. I o zaden uraz tu nie chodzi,a tylko to jest lekcja poprawnej pisowni imion dla polsko-francuskiego hrabiego.
                  • melord Re: pefcia ,szybciej trzeba myslec. 16.07.11, 12:50
                    jeszcze raz powtarzam...w 99% poslugujesz sie(jesli juz) przy odpowiedzi nickiem(z malej litery)
                    i nie dochodzisz czy to prawdziwe imie czy nie...to nie istotne tym bardziej,ze forum jest generalnie anonimowe i zadnej gwarancji nie mam,ze na imie masz maprawde Igor

nie czepiaj sie nieistotnych drobiazgow

ps. pisali,ze pracujesz w ambasadzie rosyjskiej w Londynie,prawda??
                    jeli tak to jaki stopien wojskowy tam masz...bede sie zwracal towarzyszu pulkownku Igor..powiedzmy, bys nie czul sie urazony....obiecuje
                    • igor_uk Re: pefcia ,szybciej trzeba myslec. 16.07.11, 14:39
                      melord,ale jedziesz ,ciekawo,na czym?
                      Widze ,ze musze cofnac sie troche w chronologii wydarzen w tym watku.
                      pefcia napisal:
                      "Zanim ja sie zastanowie, poczytam linki i odpowiem, taki igor walnie trzy czy cztery wpisy z wyzwiskami i juz jest po temacie. "

Jak widzisz,pefcia uzyl imienia,a nie nicka,poniewaz nie ma nikogo,kto by na tym forum pisal pod nickiem igor.Czyli uzyl imienia,jako takowego.I to nie ma nic do tego,jakie imie mam ja,przeciez tak naprawda moje prawdziwe imie moze byc ,naprzyklad,Natasza i jestem piekna Rosjanka,dla zartow piszaca na to forum,pod postacia mezczyzny.
                      Powtarazam jeszcze raz,tu nie chodzi o czyjis urazy,a tylko o ortografie.

p.s.prosze zwracac sie do mnie -towarzysz General,jak by bylem polkownikiem,to by bylem premier-ministrem Rosji.
          • eva15 Przewrotność borrci 16.07.11, 11:09
            borrka napisał:

> Kto to robi ?
            > Czy przypadkiem sprowadzanie KAZDEGO tematu do problematyki rosyjskiej, wzgledn
            > ie polsko-rosyjskiej, nie jest rowniez dzielem czekistow?

No właśnie, a specem od zakładania wątków rosyjskich jesteś ty.
            Po co to się bić w cudze piersi, borrcia?
            • igor_uk Re: Przewrotność borrci 16.07.11, 11:15
              Ewa,a wiesz,ze to nie przewrotnosc,to tylko tuposc.Bo tylko tepy czlowiek moze uwazac,ze jakies sluzbie oplacalo sie by wysylac webbrygade dla propogandy na forum,gdzie uczestnikow mozno policzyc na palcach obu rak i do tego wraz z sama webbrygada.
              • eva15 Re: Przewrotność borrci 16.07.11, 11:18
                Cóż, pod tym względem borrcia jest prawdziwym Polakiem - wszędzie szuka ruskiego spisku. Węszy poczciwiec z nosem przy ziemi.
                Ciekawe czy już zapisał się do PiSu?
                • borrka Juz nie jestem zydowskim banderowcem !? 16.07.11, 11:32
                  To doprawdy niezwykly postep, bo pare lat robilem za Ukrainca.
                  Z Zoliborza:)

Faktycznie czesto inicjuje dyskusje o "ruskich".
                  Bo ich znam i dobrze znam Rosje.
                  I ta tematyka mnie interesuje.
                  Nie wypieram sie.
                  Gdzie tu dostrzegasz przewrotnosc, Efciu ?

Przewrotnosc, to raczej wielbic Matuszke i placic podatki na jej prawdziwych i urojonych wrogow.
                  • igor_uk Re: Juz nie jestem zydowskim banderowcem !? 16.07.11, 11:43
                    borcia,przewrotnie, rzucil kamyk w moj ogrod.Ale mnie to nie przeszkadza.
                    borcia,mentalnie ty byl ,jestes i bedziesz zydowskim banderowcem.
                    To ze Rosje znasz,to tylko twoja wybujala wyobraznia,wielokrotnie dawales dowody temu,ze nie znasz Rosji.Ale nie twierdze,ze tam nie byles,byles,jak i wielu Polakow,ale to nie daje im prawo ,z tego powodu,uwazac sie za znawcow Rosji.A twoj przypadek jest szczegolny.Wyglada na to,ze w wiekszosci regionach Rosji byles wirtualnie,mi sie wydaje,nieraz,ze ty w ogole mieszkasz w wirtalnym Swiecie,gdzie niema zadnych zasad i ciaglosci.dzis klikneles na jedna ikonke na pulpicie,jutro na druga i mamy zamiast borci rusozerca-obronce "waniek".
                    • borrka Uderzyc w stol... 16.07.11, 11:49
                      To Igorek sie odezwie!

Ale lepiej wytlumacz, co to jest "mentalnosc zydowskiego banderowca"?
                      Zaintrygowales mnie, Igorek.
                      • igor_uk Re: Uderzyc w stol... 16.07.11, 12:06
                        borcia,nie byli to zadne nozyce,a tylko konkretnie zwrociles sie do mnie.Juz wspominalem cie w innym watku,ze pamiejc mam absolutna i dla tego pamjetam te slowa ,ktore ty pisales do mnie duzo wczesniej.
                        Co dotyczy mentalnosci zydowsko banderowskoj,to widzisz li,musisz soboe przypomniec jeden fakt z historii.Otoz banderowcy zabijali nie tylko Polakow i Rosjan,a i Zydow rowniez.I o ile Polakow i Rosjan zabijali majac ku temu jakies swoi powody,to Zydow zabijali tylko dla tego,ze byli Zydami.
                        A teraz co to jest mentalnosc zydowsko-banderowska.To jest mentalnosc szuzofrenika,ktora charakteryzuje sie wedlug ICD-10 :
                        "Zaburzenia schizofreniczne cechują się w ogólności podstawowymi i charakterystycznymi zakłóceniami myślenia i spostrzegania oraz niedostosowanym i spłyconym afektem. Jasna świadomość i sprawność intelektu są zwykle zachowane, choć z czasem mogą powstawać pewne deficyty poznawcze. Najważniejsze objawy psychopatologiczne obejmują: echo myśli, nasyłanie oraz zabieranie myśli, rozgłaśnianie (odsłonięcie) myśli, spostrzeżenia urojeniowe oraz urojenia oddziaływania wpływu i owładnięcia, głosy omamowe komentujące lub dyskutujące o pacjencie w trzeciej osobie, zaburzenia myślenia i objawy negatywne."
                        Jak chcesz pogadac o tym wiecej,to mozesz zajrzec T U.
                      • pijatyka Re: co to "mentalnosc zydowskiego banderowca"? 17.08.14, 19:59
                        Bo wicie-rozumicie, tow. borrka - wasze posty zawierają obrzydliwości, na jakie może zdobyć się tylko człowiek tkwiący w zgniliźnie rynsztoku, człowiek o moralności alfonsa ;)
                  • eva15 Re: Juz nie jestem zydowskim banderowcem !? 16.07.11, 12:07
                    Borrcia podejrzewam, że jesteś w stanie przyjąć każdą narodowość i każdą legitymację partyjną.
                    • eva15 Re: Juz nie jestem zydowskim banderowcem !? 16.07.11, 12:09
                      Precyzyjnie ujmując - jesteś w stanie przyjąć każde obywatelstwo i każdą legitymację partyjną.

Pytanie niektórych ludzi o ich własną tożsamość i poglądy nie ma sensu.
                      • borrka Ale poki co ... 16.07.11, 12:16
                        Ide przeplynac na drugi brzeg jeziora.
                        To wprawdzie nie Bajkal, ale tez kawal drogi.
                        Trzymajcie za mnie kciuki.
                        • eva15 Re: Ale poki co ... 16.07.11, 12:18
                          Borrcia, spoko, zawsze wypłyniesz na wierzch.
                          • igor_uk Re: Ale poki co ... 16.07.11, 12:28
                            Ewa,borcia,jak zwykle,lekko przycisniety zawsze znajdzie sobie "wyjscie" z forum.Tym razem to jest jezioro.
                            • borrka Ty Igorku, jako zdrajca Matuszki... 16.07.11, 16:09
                              Nie zaslugujesz nawet by Cie w jeziorze "moczit'".

Gdy zwycieska Armia Czerwona wkroczy do Londynu, rachunek wystawia Ci czekisci wlasnie.
                              • igor_uk Re: Ty Igorku, jako zdrajca Matuszki... 16.07.11, 16:20
                                borcia,alez argumentow uzywasz.Ha,ha.
                                • walter622 Re: Ty Igorku, jako zdrajca Matuszki... 16.07.11, 16:51
                                  igor_uk napisał:

> borcia,alez argumentow uzywasz

Boratt nażarł się politury i w "stanie wskazującym na spożycie" zdradził najpilniej strzeżoną tajemnicę łubianki - już wiadomo kto na tym forum jest czekistą i jakie ma zadania:
                                  forum.gazeta.pl/forum/w,50,127069988,127074831,I_kto_tu_jest_czekistem_.html
                                  Na dodatek definitywnie zasypał "super" agenta - pewnego wacka.

Kąpiąc się w jeziorze borrat z lekka otrzeźwiał, zrozumiał jak napartaczyły oraz uświadomił sobie, że nic jemu nie pozostaje innego jak swoim szefom wskazywać ofiary do "moczenia".
                              • eva15 Borrcia, a ty MASZ Matuszkę? 17.07.11, 00:33
                • lubat Re: Przewrotność borrci 16.07.11, 11:41
                  eva15 napisała:

> Cóż, pod tym względem borrcia jest prawdziwym Polakiem - wszędzie szuka ruskieg
                  > o spisku. Węszy poczciwiec z nosem przy ziemi.
                  > Ciekawe czy już zapisał się do PiSu?

On nie musiał się nigdzie zapisywać, bo jak mawiano w PRL, najzagorzalsi komuniści nie zapisywali się do PZPR.

A to, że założył akurat ten wątek, to nic dziwnego. Akurat na tym się zna, robi to wytrwale. Jestem też wewnętrznie przekonany, że jest albo płatnym, albo ochotniczym agentem Kremla. Któż inny by tak z pełną świadomością i tak udatnie przedstawiał Polaków jako ostatnich przygłupów, z których, nie wiadomo czy się śmiać, czy bardziej im współczuć umysłowego kalectwa.

PS. Dzisiaj zanosi się na wielką antyrosyjską hecę, która może mieć dla nas poważne reperkusje. Otóż aktywiści PiS-dzielcy i radiomaryjcy postanowiły zerwać, a przynajmniej mocno zdezorganizować przebieg "Festiwalu Piosenki Rosyjskiej" w Zielonej Górze. Ponieważ będzie z niego bezpośrednia transmisja do Rosji, a przy tym MSZ Rosji finansuje udział zagranicznych gości, a więc promuje poniekąd Polskę za granicą, to burdy w amfiteatrze będą nie do przełknięcia dla Rosjan.

zielonagora.gazeta.pl/zielonagora/1,35161,9956806,Rosyjski_festiwal_pod_specjalnym_nadzorem.html
                  • eva15 Re: Przewrotność borrci 16.07.11, 12:04
                    lubat napisał:

> On nie musiał się nigdzie zapisywać, bo jak mawiano w PRL, najzagorzalsi komuni
                    > ści nie zapisywali się do PZPR.
                    > A to, że założył akurat ten wątek, to nic dziwnego. Akurat na tym się zna, robi
                    > to wytrwale. Jestem też wewnętrznie przekonany, że jest albo płatnym, albo och
                    > otniczym agentem Kremla. Któż inny by tak z pełną świadomością i tak udatnie p
                    > rzedstawiał Polaków jako ostatnich przygłupów, z których, nie wiadomo czy się ś
                    > miać, czy bardziej im współczuć umysłowego kalectwa.

Ależ borrcia kreci, z białego robi czarne już od lat na forum, wątpliwe, czy na własną rękę, ale to nie Kreml mu to zleca.

> PS. Dzisiaj zanosi się na wielką antyrosyjską hecę, która może mieć dla nas pow
                    > ażne reperkusje. Otóż aktywiści PiS-dzielcy i radiomaryjcy postanowiły zerwać,
                    > a przynajmniej mocno zdezorganizować przebieg "Festiwalu Piosenki Rosyjskiej" w
                    > Zielonej Górze. Ponieważ będzie z niego bezpośrednia transmisja do Rosji, a pr
                    > zy tym MSZ Rosji finansuje udział zagranicznych gości, a więc promuje poniekąd
                    > Polskę za granicą, to burdy w amfiteatrze będą nie do przełknięcia dla Rosjan.

To ten klub żużlowy (Falubaz) należy do PiSu?
                    • lubat Re: Przewrotność borrci 16.07.11, 14:02
                      eva15 napisała:

> To ten klub żużlowy (Falubaz) należy do PiSu?

Ironia zupełnie nie na miejscu, albo nieznajomość tubylczych obyczajów.
                      Do tego tu nie tyle chodzi o sam klub, a o kibiców/kiboli, którzy bywają największym wrogiem swoich klubów (nierzadkie wielkie kary dla klubu za zachowanie "kibiców"). Spośród nich niezwykle łatwo zebrać całkiem liczną grupę "aktywistów", którym wszystko jedno co i gdzie, ale burdy to ich hobby.

Nieprzypadkowo w tekście, zdawało by się bardzo apolitycznym, co chwila o przynależności partyjnej a to prezydenta, a to jego krytyków. Nietrudno więc dostrzec, dla kogo ten festiwal jest cierniem w doopie. A okazja jest wręcz znakomita, by "pogrążyć" Tuska, zrewanżować się Ruskim za Katyń, Smoleńsk, rozbiory i kibitki na Sybir...
      • hirys Re: Lepsze pytanie 16.07.11, 11:37
        polski_francuz napisał:
        > FS jest, na ogol, miejscem spotkan polskiej emigracji niedoszlej i doszlej.

Troche wyolbrzymiasz.Na forum "Swiat " pisze "na stale" najwyzej kilkanascie osob.Poza rdzennymi Polakami,Zydami,Rosjanami,jednym Ukraincem i jednym Eskimosem ciezko tu kogokolwiek innego "spotkac".Wiekszosc to oczywiscie emeryci-rencisci-emigranci z roznych krajow swiata.Ale Ty,PF,jestes chyba jedynym emigrantem polskim piszacym tu z Francji(a zapewne mozna ich liczyc w setki tysiecy). Tutejsi forumowi katolicy,judaisci,prawoslawni jak i niewierzacy w nic(?),walcza miedzy soba zazarcie i tocza "boje" w czesto dosyc humorystyczny(bo nie oszczedzaja sobie zadnych epitetow) sposob.

A t
        > a emigracja chce pogadac po polsku, wymienic spostrzezenia o krajach ich emigra
        > cji, poplotkowac o nowosciach z Polski widzianymi z daleka itd. Rosja jest dla
        > tych ludzi zadnym tematem.

Mozesz wskazac choc jeden egzemplarz jakiejkolwiek codziennej ogolnopolskiej gazety polskiej,ktora nie poruszyla tematu "Rosja" ?Polacy bez Rosji nie mogli,nie moga i nie beda mogli zyc w przyszlosci,to milosc ktora nigdy nie przerdzewieje.

Rosja jest dla
        > tych ludzi zadnym tematem. Ot sasiad, taki jak Czechy, Slowacja, Ukraina czy Bi
        > alorus.

polski_francuz - czy pan cos bierze,oprocz lekarstw ?

> Jak cel ma agitacja tutaj?
        >
        > Zachodze w glowe i nie moge zrozumiec.

Sam pan widzi,czy lepiej wziasc wedke i na ryby ?
        • polski_francuz Rada 16.07.11, 11:55
          "Sam pan widzi, czy lepiej wziasc wedke i na ryby ?

Ide grac w tenisa. Na ryby jeszcze przyjdzie czas...

Pozdro

PF
      • walter622 Re: Lepsze pytanie 16.07.11, 13:24
        polski_francuz napisał:
        > Jak cel ma agitacja tutaj?
        Może na te nurtujące Ciebie pytanie udzieli odpowiedzi wotuś do nieskończoności, który z takim mozołem otwiera na tym forum dziennie po kilka nowych wątków, poświęconych wrednym ruskom?
        Ostatecznie na to pytanie może chyba udzielić odpowiedzi borrat, który również otwiera kompletnie debilne wątki, pisząc zdumiewające idiotyzmy, jak chociażby opowiastki o Dostojewskim - pedofilu, czy fińskich sadystach, których jeden batalion rozprawił się z Powstaniem Listopadowym.

Możesz ewentualnie mieć do siebie samego pretensje, że nie reagowałeś, gdy te debilne
        towarzystwo z nieskrywaną radością konstatowało śmierć Rosjan. Wypowiedzi takie jak ta : "wspaniała wiadomość szkoda, że tak mało" wzbudzały na tym forum powszechną wesołość.
        Natomiast osoby które dostrzegały w takiej postawie zwykłą podłość natychmiast wyzywano od kagiebistów, komsomolców i czekistów. Co poniektórzy w tym radosnym szale przyklejania epitetów swym adwersarzom ( z braku merytorycznych argumentów ) poszli dalej, wyzywając ich o faszystowskich zbrodniarzy. Czyżbyś miał aż tak krótką pamięć ?
    • przyjacielameryki Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 16.07.11, 11:53
      Borka, całkowita zgoda! Niezwykle przytomne spostrzeżenie i bardzo dobrze , że powstał ten wątek. Ja mam identyczne spostrzeżenia ale nie mam czasu na głębsze analizowanie problemu. Do Twojej listy dodałbym jeszcze negowanie sensu UE , że to taki eurokołchoz, że stare kraje UE muszą płacić nowym biedniejszym, że UE na pewno rozpadnie się, straszenie nowymi finansowymi instytucjami ponadnarodowymi, wzniecanie eurosceptyzmu(wiadomo że u nas również jest wielu eurosceptyków), powtarzanie bzdur jak to biurokraci decydują za nas, itd., itd.

Ciekawe było też udowodnianie, że embargo na polskie mięso a póżniej warzywa to wina tylko i wyłącznie Polski, kiedy już dokładnie wiadomo że embargo na mięso miało charakter wyłącznie polityczny a nieprawidłowości były ale miały charakter śladowy. Oczywiście wykorzystano je jako pretekst ale dlaczego ani grama w zrozumieniu polskich racji????

Śmieszne są wysiłki komsomolców zmierzające do zohydzenia USA i demokracji i ta ostatnia żałosna rozprawa w stylu Gogola dlaczego to Rosjanie nie potrzebują demokracji i wyborów w stylu zachodnim bo są jakoby inni! Inni????? Tzn. akceptują bez żadnej dyskusji korupcję, mafijny charakter państwa, gigantyczne bogactwo oligarchów wywożących rosyjski majątek na ten ohydny Zachód do tej niepotrzebnej demokracji????? A może już nie akceptują ale jak się o tym przekonać??????
      Pusty śmiech ogarnia!!!
      Ale pojawiają się pytanie - na co ci ludzie liczą, jakie są efekty ich pracy, co oni chcą osiągnąć?????
      Zamiast naprawiać swoje chore i państwo i społeczeństwo uprawiają politykę matactwa, dezinformacji, zakłamania. Młodzi wykształceni Rosjanie pomimo bardzo dobrych zarobków chcą emigrować z Rosji a o czym to świadczy??? Obudzą się z ręką w gigantycznym nocniku!!!
      • de_oakville Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 16.07.11, 12:25
        "Czekisci" pewnie nie moga "strawic", ze dla wiekszosci Polakow Rosja nie jest obecnie najwazniejsza. A przeciez Rosja to "najwazniejszy kraj na swiecie"! A juz w Europie Wschodniej szczegolnie! ("w ogole i w szczegole i pod kazdym innym wzgledem!").
        I jezeli ktos o tym nie pamieta, to nalezy mu to przypomniec! I ciagle przypominac ("utrwalanie przez powtarzanie"). Rosji nalezy sie wyjatkowy szacunek, szczegolnie od tych nacji, ktore kiedys mialy "przyjemnosc" byc czescia jej imperium albo jej satelitami albo mowia
        podobnym jezykiem (choc nierzadko "sporfanowanym" łaciną - chodzi o litery). Nie wolno pozwolic tym nacjom "wzdychac" do kogos innego, tym bardziej, ze ten inny to oszust, lajdak i "zly kochanek"! Tylko Rosja jest naprawde dobra, bo zawsze stawala w obronie pognebionych i ucisnionych.

Jednak na powaznie - Rosja to dosyc ciekawy kraj. Ale nawet jesli ktos jest ciekawy, ale bez przerwy sie narzuca, nie dajac szansy poznania kogos innego, chociazby dla porownaia - to chcemy sie od niego w koncu odczepic.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        "Vous qui passez sans me voir
        Sans même me dire bonsoir
        Donnez-moi un peu d'espoir ce soir...
        J'ai tant de peine
        Vous, dont je guette un regard
        Pour quelle raison ce soir
        Passez-vous sans me voir ?"

("Vous qui passez sans me voir")
        • igor_uk dwaj,co Rosje nie widza. 16.07.11, 12:30
          Przeciez wy dwaj,sa dowodem na zaprzeczenie waszych slow.
        • borrka Trafne uwagi i powiazane. 16.07.11, 16:01
          Faktycznie zapomnialem o anty-unijnyvh wypowiedziach Naszych Slowianskich Braci z Wiecznej Zmarzliny.
          One sa bardzo widoczne i , paradoksalnie, odnosza sie nie tyle do samej Unii (ta, niechby sobie nawet byla), ale do bylych satelitow CCCP w Unii.

Bo nawet w zmienionym systemie gospodarczym, on "powinni" pozostac u boku Matuszki.
          To bardzo silne przekonanie wsrod Rosjan starszego i sredniego pokolenia.
          Takich Igorkow.

Matuszka dala im praktycznie wszystko, od ust sobie odejmujac, a ci niewdzieczni poszli na zachodnia smycz.

Sam widzialem w TV wywiad uliczny z babuszka z Miedwiedkowa, ktora dramatycznie pytala polskiego dziennikarza:
          I co, zle wam Z NAMI bylo, ze wstapiliscie do Unii ?.
          (czy moze NATO, juz nie pamietam).
          Oni uwazaja za swoja zasluge, ze Rosjanom bylo na ogol jeszcze gorzej, niz innym w obozie postepu straszliwego.
          • borrka "oni powinni" 16.07.11, 16:03

• igor_uk Re: Trafne uwagi i powiazane. 16.07.11, 16:24
            borcia,pisalem do ciebie,ze mam absolutna pamiec.Ta babuszka bezzebna wczesniej pytala u dziennikarza o to,po cholere Polska wstapila do NATO.
            Dzis jestes w wyjatkowo zlej formie.To ,chyba,skutek uzycia politury.
            • borrka Tak, jakby to cos zmienialo, Igorku. 16.07.11, 16:36
              Ale wyjasnij mi jedno, prosze:
              Czy Twoje pokolenie naprawde wierzylo, ze za przyjaznia narodow CCCP i Ukladu Warszawskiego, bylo cos wiecej , niz ruskie bagnety ?
              • igor_uk Re: Tak, jakby to cos zmienialo, Igorku. 16.07.11, 16:46
                Tak,borcia,my naprawda wierzyli w to,ze wszystkie narody ZSRR,jak i narody z UW,laczy prawdziwa przyjazn. Ja,osobiscie,naprawda cieszylem sie,jak nasi,czyli z naszego obozu,zdobywali medale na Olimpiadach i ja naprawda nie czulem i nie czuje po dzien dzisiejszy,zadnej niecheci do innych narodow.Ty,borcia,jako szowinista,tego nie potrafisz zrozumiec,ale ja sptykam w Polsce bardzo duzo ludzi,ktore nie mieli i nie maja nadal,zadnych urazow pod adresem jak Rosjan,tak li ludzi radzieckich.Wiem,ze dla ciebie,i innych wojtusi,to zabrzmi jak bajka,ale tak to jest. Wlasnie dla tego,ze bardzo duzo takich Polakow spotkalem na swojej drodze i uwierz,to ne byli zadne agenty Kremla,ja mam tak dobre zdanie o Polakach.Was,szowinistow,uwazam za mniejszosc.
                • borrka Skuteczna propaganda. 16.07.11, 17:03
                  Smutne, ze ludzie daja sie tak dalece oszukac.
                  Do polowy lat 50-siatych w Polsce istniala partyzantka antysowiecka, w Pribaltyce dluzej.
                  Zmiazdzyliscie Budapeszt, okupowali Prage, ludzie , jak szczury probowali uciec z tego wiezienia...
                  A Ty mowisz, ze w to wierzyles.
                  • igor_uk Re: Skuteczna propaganda. 16.07.11, 17:36
                    borcia,ty nikuja z tego,co napisalem,nie zrozumiales.Zreszta innego i nie spodziewalem sie.
                • malkontent6 Re: Tak, jakby to cos zmienialo, Igorku. 16.07.11, 17:36
                  Igor, większość Polaków nie czuje niechęci do Rosjan.

My po prostu nie chcieliśmy żyć w stworzonym i forsowanym przez was systemie komunistycznym.
          • gosc_ze_smolenska Trafne uwagi contragenta Borrki 16.07.11, 17:40
            Borrka: ...Sam widzialem w TV wywiad uliczny z babuszka z Miedwiedkowa, ktora dramatycznie pytala polskiego dziennikarza: I co, zle wam Z NAMI bylo, ze wstapiliscie do Unii ?.(czy moze NATO, juz nie pamietam).

Chociaz moze to byla nie babuszka tylko dieduszka, i nie z Miedwiedkowa tylko z Pragi, ale to jest niewazne. Wedlug Borrki kazdy Rosjanin nawet ta slawetna bezzebna z Miedwiedkowa nie ma nic innego w glowie, tylko myslec o Polsce i przeklinac niewdziecznych Polakow (jako wariacja: Baltow, Ukraincow, Rumunow, Amerykanow...), zazdroscic Polakom ich swietlanej przyszlosci i nawet dlatego Lubianka wysyla swoich agentow do podbicia zmyslow Polakow.
            • borrka To byla niewiasta z Moskwy. 16.07.11, 18:12
              Wiekszosc Rosjam ma inne problemy, niz interesowanie sie jakos szczegolnie Polska.
              Agentow kieruje czeka.
              To dwie rozne sprawy: Rosjanie i cele polityczne Kremla.

Ale faktem jest, ze nie rozumiecie pretensji Polakow o "zorganizowanie" nam komunizmu.
              • igor_uk Re: To byla niewiasta z Moskwy. 16.07.11, 18:16
                a ty nie rozumiesz tego,ze zabiliscie nam cara,a pozniej przyslaliscie Dzierzynskiego
                • gosc_ze_smolenska @ Igor 16.07.11, 18:26
                  Igor, niestety i cara zabito i Rewolucje zrobiono u nas z winy owczesnych rzadzacych elit i nieszczesnego zbiegu okolicznosci. Mam nadzieje, ze wspolczesne elity odrobily lekcje historii
                  • igor_uk Re: @ Igor 16.07.11, 18:43
                    gosciu,czyz by myslales,ze ja o tym nie wiem?
                    Ale Dzierzynskiego my nie robili napewno.(he,he)
              • gosc_ze_smolenska Re: To byla niewiasta z Moskwy. 16.07.11, 18:23
                ... Ale faktem jest, ze nie rozumiecie pretensji Polakow o "zorganizowanie" nam komunizmu...

Pretensje Polakow (oczywiscie nie wszystkich, nie chce uogolniac) sa ukierunkowane w ten sposob, ze wszystko, co jest w kraju dobre, to oni zrobili sami, a co jest zle albo czego brakuje, to jest wina Ruskich i Niemcow. Stad szukanie web brygad, agentow, kontragentow i babuszek.
                • borrka Zrodlem wielu problemow Europy Wschodniej... 16.07.11, 19:54
                  W tym i Polski, jest komunizm. Komunizm zawdzieczamy CCCP, a posrednio bledom carskich elit, ktore nie potrafily zdlawic bolszewizmu.
                  Takie sa zrodla oskarzania Rosjan "o wszystko".

Niemoznosc potepienia komunizmu przez wspolczesne elty rosyjskie sprzyja takim postawom.
                  Zapewniam Cie - gdyby nie pol wieku ruskiego komunizmu, w Polsce bylaby i wdziecznosc za wyzwolenie, i poczucie braterstwa broni i wreszcie sklonnosc do sasiedzkiej wspolpracy pokrewnych narodow.
                  • eva15 Ruska komuna jest winna w E. Wsch. już od wieków 17.07.11, 00:32
                    Borrciiu kochający ponoć Wańki:
                    Ten "komunizm" z twoich strasznych, kochających wszak Wańki opowieści, panował od ca 250-300 lat w E. Wschodniej, a Polsce zwłaszcza , bo od tego czasu datuje się mniej więcej pełne już rozejście się cywilizacyjne między Wschodem a Zachodem. O starszych przyczynach tego rozejścia już nawet nie śmiem wspominać (Imperium Rzymskie, Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego), mało kto wszak pamięta , że i wtedy już ruska komuna hamowała rozwój Polski i innej Pribałtyki.
                    • walter622 Witaj Evo15 17.07.11, 13:35
                      Evo litości.
                      Prowokujesz borrata by ten pochwalił się swoją "obszerną" wiedzą i znów zacznie zasypywać forum głupotami o Dostojewskim-pedofilu ( jak stwierdził brak jakichkolwiek dowodów potwierdzających tę jego brednię jest najlepszym dowodem LOL) i fińskich sadystach, którzy ....
                      Ostatecznie będzie bredził o polskich generałach w carskiej służbie, których rzekomo zmuszano do przejścia na prawosławie - kolejny borratowy propagandowy debilizm.
    • melord nie karmic trolla (j-k ruskiego) 16.07.11, 12:10
      codziennie zasmieca forum litania postow po rosyjsku
      uwaga szczegolnie dla j-k(niemieckiego) ,choc rozumiem,ze nie moge nikomu narzucac
      z kim i o czym chce rozmawiac....trolla powinien odroznic,jest tu jednym z weteranow tego forum

innych uczestnikow forum rowniez bym prosil by trolla nie karmili,moze zrozumie i zmieni styl albo pojdzie w pistu
      • hirys Re: nie karmic trolla (j-k ruskiego) 16.07.11, 12:59
        melord napisał:
        ... pojdzie w pistu

To zapozyczenie zapewne z języka...angielskiego ?

Nalecialosc po 1945 Przyznam ze takie zapożyczenia "wzbogacające" język sa bardzo ważne,chocby dlatego,ze nie ma tak dobitnych odpowiedników w słownictwie rodzimym,polskim.

Doskonały Strzał, Milordzie!
        • melord Re: nie karmic trolla (j-k ruskiego) 16.07.11, 13:06
          nie trzeba byc zbyt kumatym by zrozumiec znaczenie,nawet przekrecone...pojdzie w pistu
          podpowiem...to samoobrona przed cenzura
          • hirys Re: nie karmic trolla (j-k ruskiego) 16.07.11, 14:09
            melord napisał:
            codziennie zasmieca forum litania postow po rosyjsku
            (...)i zmieni styl albo pojdzie w pistu

Nie trzeba byc zbyt kumatym by zrozumiec,ze zwrot uzyty przez Ciebie :"pojdzie w pistu" jest "spolszczeniem" z jez. rosyjskiego,
            np." paszoł na wajnu i prapał w pisdu".
            Koniec.
    • walter622 Borrat zdradza tajemnice Kremla ? 16.07.11, 13:09
      borrka napisał:
      > 3. Prowokowanie antyrosyjskich wystapien ze strony polskiej - te wystapienia sa
      > potem wykorzystywane propagandowo,

Borrat nachlał się politury i zdradził najbardziej strzeżoną kremlowska tajemnicę.
      Okazuje się, że borrka, wojtuś, "przyjaciel" i kilku innych assholdów to banalni kremlowscy agenci, których zadanie jest ośmieszanie Polaków w oczach Rosjan. Niesamowita ilość otwieranych przez nich wątków, poświęconych "ruskim", to super zadanie powierzone im przez wrednego putina.
      Idąc za ciosem można się tylko domyślać, że "trzech wielkich Polaków" (Kaczyński, Macierewicz i Radziwonowicz), działalność których w Rosji jest dość powszechnie znana to kremlowscy super agenci.

> jak chocby tlumaczenia "Ursy".

Borrat zapomniał dodać, że Ursa zawsze tłumaczy artykuły pewnego wacka i jej towarzyszące forumowe komentarze. Tak więc, chyba ten wacek, zdaniem borrata,
      to jakiś specjalny kremlowski prowokator. Faktycznie, coś w tym jest.
    • romrus I kto tu jest czekistem? 16.07.11, 13:49
      Ostatni 7-8 dni:

wojciech.2345 - 7 watkow

T-shirty "Chcę Putina" (8)
      no to jak jest z przyjaźnią białorusko-rosyjską? (21)
      Półroczny zakaz podróżowania dla Niemcowa 1|2|3 (201)
      Ocean rosyjskiej biedy (65)
      klasyfikacja dowcipów
      został zesłany przez Boga
      Rosja wysyła wojsko do Arktyki (11)

malkontent6
      Putin o Bułgarii. (50)
      Burżuazyjne media znowu drwią!

polski_francuz
      Image analysis (6)

przyjacielameryki
      UE nie wierzy w demokratyczne wybory w Rosji! 1|2 (135)

borrka
      Co BBzM maja wiedziec o Amerykanach ? (21)

dcio
      standarty unijne gwiazda bolszewicja (1)

you-know-who
      nauka idzie w las: wojsko + ~25% rocznie w rosji (16)

wyksztalciuch
      Czy wiadomo już ile % miał kapitan tego statku (2)

To sie nazywa "brak zainteresowania" i "prowokatoskie zakladanie watkow czekistami"))))))))))
      • walter622 Re: I kto tu jest czekistem? 16.07.11, 14:00
        romrus napisał:

> Ostatni 7-8 dni:

No cóż, załączona lista jest najlepszą odpowiedzią na zadane pytanie.
        Można tyko dodać, że wszelkie próby oponowania ukazywaniu Polaków jako kompletnych
        debili i rusofobów spotykają się ze zdecydowaną rekcją "prawdziwych Polaków", którzy
        natychmiast oponentom przyklejają łatkę "nie-Polaka".
        • malkontent6 Re: I kto tu jest czekistem? 16.07.11, 17:08
          walter622 napisał:

> wszelkie próby oponowania ukazywaniu Polaków jako kompletnych
          > debili i rusofobów

Wołodia, czy ten link do Polish Jokes, który mi kiedyś przesłałeś był taką właśnie próbą z twojej strony?
      • malkontent6 Re: I kto tu jest czekistem? 16.07.11, 17:16
        Brakuje na tej liście następującuch osób:

człowiek_książka
        lubat
        swiblowo
        i paru innych

no i oczywiście eva15, oto jej ostatni wątek, założony dzisiaj:

forum.gazeta.pl/forum/w,50,127075750,127075750,Jak_Niemcy_kochaja_Putina_Quadrigi_nie_budiet_.html
    • jk2007 uważam za porażke, 16.07.11, 17:54
      że nie udala sie "finlandyzacja" Polski. Polska mogla byc krajem niezależnym i bogatym jak Austria czy Szwajcaria...
      • borrka Nie bylo nawet cienia szansy. 16.07.11, 18:15
        Polska lezala na drodze zaopatrzeniowej duzych sil sowieckich w Niemczech.
        I mentalnosc nie finska.
        • jk2007 Re: Nie bylo nawet cienia szansy. 16.07.11, 18:32
          mam na mysli powojenne czasy (po 1991r)
    • br0fl0vski Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 16.07.11, 18:49
      borrka napisał:

> Z gory sie zastrzegam:
      > nie wiadomo, czy te wszystkie znane nam nicki, nie sa kreacja jednego emerytowa
      > nego czekisty, ktory dorabia do emerytury przy pozolklym od starosci keyboardzi
      > e.
      > Tego sie nie dowiemy i

to samo o tobie, stukasz ponoc z warszawy niepolskimi znakami. gdzie naprawde siedzisz? w moskwie czy RWE? a moze glos ameryki?
      • borrka Przepraszam, ze tak obcesowo pytam... 16.07.11, 19:56
        Jestes psychiczny ?
        • br0fl0vski Re: Przepraszam, ze tak obcesowo pytam... 16.07.11, 23:26
          po raz kolejny powrotrze pytanie skad stukasz bez polskich znakow?
    • bywszy1 Re: Przepraszam,ze sie dolaczem+ 16.07.11, 20:30

Re: Uderzyc w stol...
      igor_uk 16.07.11, 12:06 Odpowiedz
      borcia,nie byli to zadne nozyce,a tylko konkretnie zwrociles sie do mnie.Juz wspominalem cie w innym watku,ze pamiejc mam absolutna i dla tego pamjetam te slowa ,ktore ty pisales do mnie duzo wczesniej.
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

A jeszcze co dziwne,to przeciez nikt nie zabronia nikomu zakladac watki na dowolny temat i prowadzic w nich zywa dyskusje.
      A jeszcze niedawno,mnie Zydowi,zabraniano zabierania glosu na Slowienskim Forum.
      I to mni.obywatelowi Panstwa Polskiego.Przy czym obywatelem zostalem w sposob naturalny.
      W zwiazku z osiagnieciem wieku dojrzalego.
      • igor_uk bywszy1. 16.07.11, 20:38
        bywszy1,ja rozumiem,ze dla ciebie ten forum skurczyl sie do jednego -co napisal forumowicz igor_uk.Ale czy nie przesadzasz w tym?

A co,tak naprawda ,chciales tym postem powiedziec,poniewaz link,ktory ty ukryles pod swoim tekstem,nic nie wyjasnia?
        • bywszy1 Re: bywszy1.+ 16.07.11, 20:49
          W dyskusji na forum slowianskim mnie obchodza tematy wzajemnosci miedzy Polska,Rosja-ZSRR,Skandynawia,Izrael.
          Niestety ty z Mongolem zabraliscie mnie duzo czasu na wtswietlenie wielu zagadnien w tej materii.Juz od dawna nie odczuwalem tyle nienawisci w stosunku do mnie i spraw ze mna zwiazanych.Wiec,w zwiazku z powyzszym moj swiatopoglad w wielu sprawach sie zmienil.Niestety.
          Co ja chcialem tym postem powiedziec?
          Ten co ma olej w glowie,zrozumie.
          • igor_uk Re: bywszy1.+ 16.07.11, 20:51
            wybacz,bywszy1,ale nie kazda glupote czlowiek ,majacy olej w glowie,moze zrozumiec.
            • igor_uk Re: bywszy1.+ 16.07.11, 20:59
              bywszy1,jakos nie zwrocilem uwagi na twoi slowa,w ktorych ty wspominales o nienawisci,ktora niby ja (za mongola nie bede wypowiadac sie) odczuwam w stosunku do ciebie.Nic bardziej mylnego,ty dla mnie znaczysz tyle samo,co i wiekszosc tu nickow.Tylko kilka,z ktorymi mam przyjemnosc laczyc sie bezposrednio,ja traktuje,jako ludzi.Reszta i ty w tym,to tylko wirtualne stwory i mam do nich taki samy stosunek,jak do "zolnierze" nieprzyjaciela w jakiejs grze komputerowej.
              bywszy1,juz pisalem,ze wielu forumowiczam (i nie tylko na to forum) cos stalo sie z glowami,oni zatracili poczucie rzeczywistosci i traktuja forum,jak cos realnego.
              • bywszy1 Re: bywszy1.+ 16.07.11, 21:59
                Oglosiles jednostronne zawieszenie broni.
                OK!
                Tylko,ze zwisa mnie to jak kilo kitu.
                Co ja dla ciebie znacze?
                Gowno mnie to obchodzi.
                Straciles tupet.
                To dla mnie cos znaczy.
                A co bedzie dalej?:
                "Pozywiom,uwidim".
                • igor_uk Re: bywszy1.+ 16.07.11, 22:11
                  bywszy1,czy mam uznac twoi slowa:
                  "Straciles tupet.",do wezwania o zerwania zawieszenia broni?Jak tak,to nie bardzo mnie to sie chce.Bo jak cie wielokrotnie wyjasnialem,jestes nie ciekawym dla mnie rozmowcem,jestes bardzo przywidywalnym i nie piszesz nic,co by ja mogl by uznac za ciekawe.Jestes jak stara prymitywna gra (bez obrazy).Owszem,kiedy nic innego pod reka i czlowiek sie nudzi,to moze w to pobawic sie,ale jak domyslasz sie sam,jak tylko cos ciekawszego trafi sie,to porzuca sie.

p.s. oczewiscie odrazu domyslilem sie o tym,co chciales powiediec swoim postem.
                  • bywszy1 Re: bywszy1.+ 16.07.11, 22:17
                    Wyjasniam.
                    Straciles tupet,bo przestales pouczac.
                    A czy dotrzymasz to jednostronne zawieszenie?
                    Zobaczymy czy zachaczysz o wiadoma sprawe.
                    czy jestem dla ciebie ciekawy?
                    A co mnie to obchodzi?
                    To ja sie bawie.Wiec nie proboj.
                    Ja nie chce byc ciekawym.Ale sie pilnuj.Tobie tez nie wszystko mozna.Sa granice.
                    • igor_uk Re: bywszy1.+ 16.07.11, 22:24
                      kogo przestalem pouczac?I czy w ogole ja kogo-kolwiek pouczal?bywszy1,pisalem nieraz na tym forum,ze nikt nikogo t nie jest wstanie przekonac do swoich racji,a tym bardziej pouczac.Czy mozno pouczac wirtualnych przeciwnikow?Ich mozno tylko wysmiewac.
                      Czy wyobrazasz sobie sytuacje,zeby wojtus,czy Ewa,napisali do siebie,ze -masz racje?
                      • bywszy1 Re: bywszy1.+ 16.07.11, 22:50
                        Powiedzialem,ze masz dziurawa pamiec.
                        Obiecywales,ze mnie jeszcze nauczysz pisac na forum.
                        Co do Ewy?Jest taka sama glupia jak ty.
                        Po co bywszy pisze, nietrudno zgadnąć.Ciekawie,co ona zgadla?
                        A czy ona cos wie o tych pijanych Tatarach co Mongol napisal?
                        Na temat Wojtusia(jak sie wyrazasz) i Ewuni niech osoby zainteresowane sie wypowiadaj.
                        Dla mnie ERwa po tej wypowiedzi-dno!
      • bywszy1 Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 20:43
        Pozatym P.F? i moj stosunek do niego.
        1.Ma inicjaly,chociaz odwrotne,takie same jak moje,ktore skladalem na wielu dokumentach.
        2.Mam z tym panem na pienku z wielu powodow.Czasami rasowych.
        3.Jakim jest taki jest-ale ten Polak jest profesor na francuskiej politechnice.Co wyklucza twierdzenie pana Ajgora,ze PF jest calkiem glupi.Co mozna powiedziec o Ajgorze.Chyba,ze Ajgor zostanie profesorem na angielskiej politechnice.Zobaczymy.
        4.W zwiazku z powyzszym mam szacunek do pana profesora,chociaz go nie lubie.
        5.PF byl motorem intelektualnym tego forumZawsze zaczynal nowe watki.Ostatnio spuscil z tonu.Inicjatywe przekazal towarzyszom ze Wschodu.
        6.
        Wymiana zdan byla by miedzy nimi ciekawa.Tylko,ze towarzysze swym zwyczajem zakrzyczeli
        bardziej "kulturalnego" intelektualiste z Zachodu.
        • igor_uk Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 20:49
          bywszy1,to ze p_f,jest profesorem na francuskiej uczelni to jest taka sama prawda,jak i to,ze jestem pracownikiem ambasady rosyjskiej ,nu nie uwierze,ze czlowiek tak czesto piszacy glupoty,moze byc profesorem na jakiejs uczelni.Chyba ze ta uczelnia,to jakas prywatna polska szkolka,przy polskim kosciele.

p.s. Kiedys ,pamjetam to dobrze,ty za jedyna moja zaleta uwazales wlasnie to,ze udupilem pefcia,ktorego ty strasznie nie lubiles.
          Coz,widac mnie nie lubisz bardziej.
          • walter622 Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 21:38
            igor_uk napisał:
            > ta uczelnia,to jakas prywatna
            Innymi słowy jaki "herb" taka "szkoła". Też mam wątpliwości - ludzie na co dzień zajmujący się działalnością naukową unikają jak ognia wypowiadania się w sprawach w których są profanami, obawiając się śmieszności.
            P_F dość często wypowiada się na tematy, których kompletnie nie pojmuje i jak się jemu na dodatek wskazuje na braki w wiedzy natychmiast adwersarza wyzywa. Z takim zachowaniem u ludzi związanych z nauką jak dotychczas się nie spotkałem. No chyba, że w Paryżu obowiązują w tym zakresie jakieś inne zasady.
            • bywszy1 Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 22:12
              No,coz.
              Wielu profesorow ma swego pie...a.
              Spotkalem niejednego takiego.
              Pozatem panie Walter na tym Forum spotkalem takich,co sie wypowiadaja na wszystkie tematy,nie majac zadnego nawet zielonego pojecia.A pozatym sa chamowaci.
              Powoli traca rezon i zaczynaja upodabniac sie do ludzi.
              Ale maja przed soba jeszcze daleka droge.
              Dopomoz im Bog.
              • igor_uk Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 22:26
                bywszy1,widze,ze bardzo chcesz,zeby ja ponownie znizil sie do twojego poziomu?
                • bywszy1 Re: Panie Ajgor+ 16.07.11, 22:39
                  Pan juz nie ma do czego sie znizac.
                  Poziom pan osiagnal denny.
                  Jak zaczalem praktyke,to spotkalem inzyniera.
                  Nazywal sie Korostik.
                  Poziom jego umyslowy oceniali na jeden Korostik-w skali od jednego do nieskonczonosci.
                  Przeszlo wiele lat.
                  Widze,ze skale nalezy zreformowac.
                  Wiec,Ajgorze.
                  Pozim twoj-1 Ajgor.
                  W skali od jednego do nieskonczonosci
                  Ponizej 1Ajgora wg.definicji byc nie moze.Tutaj niema wzglednosci.Skala jest absolutna.
                  Jak 0`K.
          • bywszy1 Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 22:07
            Z pewnoscia tak.
            Bo ten pan profesor ma wieksze wyczucie niz ty.
            A co do twojej zalety?-pomylka.
            Stwierdzilem,ze z twojej strony bylo wieksze chamstwo niz u ciebie.On to robil z wyczuciem.
            Porownaj Goebelsa ze Zdanowym.
            Co do profesorstwa w uczelni,to w odroznieniu od ciebie z pewnoscia odroznia lewoskretny parsek od prawoskretnego.
            A pozatem w tej sprawie twoje zdanie sie nie liczy-pokazales,niestety,swoje wartosci.

Teraz wolasz,ze masz prawo do forum.
            Masz!
            Tylko nie zapominaj co wczesniej na ten temat mowiles,w stosunku do innych.
            Wiec i pamiec masz dziurawa.
            • igor_uk Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 16.07.11, 22:17
              bywszy1,a wiesz,ze mnie absolutnie nie interesuje twoje zdanie o pefcie,czy o mnie?
              • bywszy1 Re: To sie zatkaj+ 16.07.11, 22:41
                I pomilcz troche.
                To ci dobrze zrobi.
                I przestan nudzic.
                • igor_uk A czy ty masz prawo komus rozkazywac? 16.07.11, 22:59
                  bywszy1,nudzisz.
                  • bywszy1 Re: Mam!+ 16.07.11, 23:05
                    Idz spac,pridurku.
                    • igor_uk Masz prawo do jednego -umrzec w spokoju. 16.07.11, 23:13
                      Wlasnie tego spokoju nie chce u ciebie zabrac.Docen to.
        • melord Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 17.07.11, 02:38
          bywszy1 napisał:

> Pozatym P.F? i moj stosunek do niego.
          > 1.Ma inicjaly,chociaz odwrotne,takie same jak moje,ktore skladalem na wielu dok
          > umentach.
          > 2.Mam z tym panem na pienku z wielu powodow.Czasami rasowych.
          > 3.Jakim jest taki jest-ale ten Polak jest profesor na francuskiej politechnice.
          > Co wyklucza twierdzenie pana Ajgora,ze PF jest calkiem glupi.Co mozna powiedzie
          > c o Ajgorze.Chyba,ze Ajgor zostanie profesorem na angielskiej politechnice.Zoba
          > czymy.
          > 4.W zwiazku z powyzszym mam szacunek do pana profesora,chociaz go nie lubie.
          > 5.PF byl motorem intelektualnym tego forumZawsze zaczynal nowe watki.Ostatnio s
          > puscil z tonu.Inicjatywe przekazal towarzyszom ze Wschodu.
          > 6.
          > Wymiana zdan byla by miedzy nimi ciekawa.Tylko,ze towarzysze swym zwyczajem zak
          > rzyczeli
          > bardziej "kulturalnego" intelektualiste z Zachodu.

hmm...zaskoczyles mnie bywszy,w sensie pozytywnym....pierwszy raz od wielu lat

igor...jakies 4-5 lat temu jeden z antagonistow p-f opublikowal jego dane personalne
          poslugujac sie strona internetowa uczelni francuskiej na ktorej pracuje.
          bylo to wyjatkowe swinstwo ze strony tego forumowicza, ktore spotkalo sie z ogolna krytyka tak jego zwolennikow jak i przeciwnikow na FS(generalnie jestesmy anonimowi nawet admin GW zna jedynie nasze IP)....takich rzeczy sie nie publikuje

poniewaz jestescie towarzyszu generale Igor(nie za mlody na ten stopien?) stosunkowo niedawno na tym forum,grzecznie informuje jedynie by nie bylo watpliwosci kim jest p-f
          czy sie zgadzasz z nim czy nie to juz twoja osobista sprawa,domagasz sie szacunku(pisania duza litera swojego imienia),szanuj innych...
          pzdr.towarzyszu
          • igor_uk Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 17.07.11, 10:32
            melord,czy Ty rozumiesz jezyk polski?
            Gdzie ja pisalem,ze oczekuje szacuku do siebie i pisanie wlasnego imieni z duza litera.melord,cos jest z toba nie tak.Ja jedynie co napisalem,ze imoina ,zgodnie z zasadami ortografii ,piszam sie z duza litera i to nie waznie do kogo to imie nalezy.
            Co dotyczy pefcia,to dla mnie on,jak i kazdy inny forumowicz,jest tylko nickiem i oceniam ja go nie po stopniam,ktore on moze miec,czy to tylko urojenia,a po temu,co pisze na forum.

p.s. Nie jestem za mlody na stopien Generala.
            • melord Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 17.07.11, 12:21
              tak toczno tawariszcz gienieral
              • igor_uk Re: Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 17.07.11, 13:10
                Spocznij!
          • bywszy1 Re: zaskoczylem?Przepraszam,ze sie dolaczem.P.S+ 17.07.11, 14:31
            Moze dlatego,ze tutaj od lat wielu nic o Zydach.
    • jk2007 bywszy+ a historia 16.07.11, 23:35
      forum.gazeta.pl/forum/w,396,127002299,127020216,Re_bywszy_ponudze_.html
      polecam podstawowy podręcznik z historii
      zarubezhom.com/Makarovsky.htm
      • bywszy1 Re: bywszy+ a historia 17.07.11, 00:01
        Wiesz.
        Zona mnie czesto mowi,ze jestem gruboskurny.
        Wiec ja nie rozumiem twego "dobrze wiesz kto pisal historie Rosji"
        Czy mogl bys dla mnie przynajmniej w jednym zdaniu "wylozyc kawe nalawe"?
        Fascynuje mnie historia.
        A jednak historycy sa albo zawodowymi klamcami,albo klamia z niewiedzy.
        Czasami rece opadaja.
        Przyklad-juz teraz zmieniaja historie "Solidarnosci"
        Czesto czytam historie,jak bajke.
        Szczegolnie historie Rossii-tyle artykolow sprzecznych sie pojawilo
        A ostatnio historyka Zachodniej Ukrainy czytalem-historycy pisza na zamowienie spoleczenstwa.A szcegolnie jak muksiaze kaze albo zaplaci.Mistrzem Suslow byl w nakazywaniu.
        Albo zalezy do jakiej szkoly historykow naleza.
        Za linke strasznie dziekuje.
        Ajednak,co znaczy "nie marudz.Dobrze wiesz kto ........"
        Czy to byla ironia czy?
        • jk2007 Re: bywszy+ a historia 17.07.11, 00:09
          bywszy1 napisał:
          > Ajednak,co znaczy "nie marudz.Dobrze wiesz kto ........"
          Czy to byla ironia czy?

zadna ironia, tylko konstatacja faktu. Wiekszosc historikow ma "chazarskie" korzenia...
          zarubezhom.com/Makarovsky.htm
        • bywszy1 Re: bywszy+ a historia+ 17.07.11, 00:22
          Ja tez historie umie tworzyc.
          Nie wierzysz?
          W panstwie chazarskim zyla rodzina zydowska.
          Urodzil im sie synek.
          Mojsze go nazwali.
          Mama pieszczotliwie Mosia go wolala.
          A ciotke Mosia mial.A mieszkala ona w Swierdlowsku.
          A tam zwyczaj byl:do wszystkiego "ka" dodawali:
          wozmika,dajka,Saszka,Szurka,Wit´ka,Moska
          Jak wyrosl,ten Moska,wodzem stal i na podboj swiata ruszyl.
          Do Lechitow i Niemcow dotarl.
          A ze seplenili,to Miesko go wolali-wg.zwyczaju w Cesarstwie Rzymskim Panstwa Niemieckiego
          No a Potem Lechici "Z" dodali.
          Ladnie wymyslilem?
          • jk2007 Re: bywszy+ a historia+ 17.07.11, 00:27
            bywszy1 napisał:
            > Ja tez historie umie tworzyc. Nie wierzysz?

wierze, masz ciekawy los i doswiadczenia
            • bywszy1 Re: bywszy+ a historia+ 17.07.11, 00:47
              Mam prosbe.
              Link -ciekawie bylo by przeczytac.
              Tyle w historii dziwnych rzeczy -prawdziwych i nieprawdziwych.
              Z tego wniosek-na wszelki wypadek:"Дa Здрaвcтвyет Дрyжбa Междy Нaрoдaми!".
              Bo inaczej nie ma sensu.
              Poleciles ksiazke.
              Szukalem jakby otworzyc.
              Czy w ogole jest nainternecie?
              Znalazlem jak ja zaladowac do komputera.Ale cos nie wyszlo.
              A ty gdzie kupiles?Czy czytales?
              Dziekuje.
              • igor_uk bywszy1. 17.07.11, 01:35
                Masz tu swoja ksiazke.

Kaczaj,nie boj sie. Ona jest w formacie PDF,jak nie masz odpowiedniego programu,to ten bedzie odpowiednim.
                • bywszy1 Re: bywszy1.+ 17.07.11, 07:01
                  Dziekuje za pomoc.
                  Ale twoj adres,jak i moje poprzednia proby rzadaja zmiane mojej poszukiwarki na Yandex.
                  A moj system zabezpiczajacy protestuje.
                  • bywszy1 Re: bywszy1.P.S+ 17.07.11, 07:18
                    Nie chcialem robic tego wczoraj.
                    Ale ty mnie jednak zainspirowales.Zwiekszyles moja ciekawosc.
                    Poszedlem naokola.
                    Nawey Yandex zainstalowalem.
                    Ciekawie bedzie poczytac co nowego w "Starym swiecie"
                    Lubie historie - prawdziwa i bajeczna.
                    A moze my jednak z jednej malpy?
                    • igor_uk Re: bywszy1.P.S+ 17.07.11, 10:38
                      Yandex jest o wiele lepsza wyszukiwarka od kazdej innej,dzialajacej na Swiecie. Dziala na podstawie tak zlozonego algorytmu,ze potrafi pokojarzyc slowa nie majace wiele wspolnego z soba i wydac zaskakujaco wierny wynik poszukiwan.
                      Ja tu w Anglii przysporzyl Yandexowie juz sporo zwolennikow i chociaz na poczatku byli dosc sceptyczni,ale teraz nic innego nie chca znac.
                      Tu masz wyszukiwarke Yandex w jezyku angielskim.
                      • borrka I za to Was Wanki uwielbiam! 17.07.11, 10:43
                        "Yandex jest o wiele lepsza wyszukiwarka od kazdej innej,dzialajacej na Swiecie. "

A Miczurim skrzyzowal zyrafy z fokami i macie polarne zyrafy.
                        • igor_uk Re: I za to Was Wanki uwielbiam! 17.07.11, 10:52
                          Borcia,malo tego,powiem cie ze program antywirusowy laboratorium kaspierskiego,jest rowniez uwazany za najlepszy na swiecie.
                          Moj Bank ,napryklad,wlasnie Kaspierskiego uzywa,malo tego,kupil za ciezkie pienjadze prawo,zeby kazdy klient Banku mogl za darmo (przez rok),korzystac z tego programu.
                          Ale jakos nic nie slyszalem o dziele polskich programistow.Moze,z przyzwyczajenia,dzialaja w podziemiu?
                          • borrka Spytaj... 17.07.11, 11:00
                            czy ktos wie, co to jest Yandex:)

Off offowe ciekawostki, nijak majace sie do mainstreamu.
                            Nieslusznie zapewne, ignorowane na swiecie.
                            • igor_uk Re: Spytaj... 17.07.11, 11:09
                              Sluchaj,borcia,jak ja zapytam w Anglii,czy ktos zna tak wybitna postac,jak Ty,to watpie,zeby ktos odpowiedzial mnie twierdzaco,ale to nie zmieni faktu kim jestes ty naprawda.
                              Borcia,Yandex jest bardzo dobry,jest lepszy od wszystkich wyszukiwarek,z ktorymi mialem doczynienie i chociaz w swojej przegladarce,jako standartowe narzedzie ,mam Yahoo,korzystam zawsze z Yandexa,jak musze znalezc cos ciekawego.

borcia,czy masz jakie takie pojecie,na jakiej zasadzie dzialaja wyszukiwarki internetowe?
                              • wojciech.2345 Re: Spytaj... 17.07.11, 11:15
                                igor_uk napisał:
                                > Borcia,Yandex jest bardzo dobry,jest lepszy od wszystkich wyszukiwarek ...
                                ----------------------------
                                Yandex ... w 2003 r. twórcy portalu uruchomili polską wersję wyszukiwarki, która jednak nie zdobyła satysfakcjonującego udziału w rynku i wkrótce zniknęła z Internetu.
                                • igor_uk Re: Spytaj... 17.07.11, 11:20
                                  wojtus,ja wiem,ze jedynym zrodlem twojej wiedzy,sa Wiki,a jedyna wyszukiwarka ,ktora uzywasz,to Google.
                                  Moze wlasnie dla tego,tyle bykow na forum strzelasz?
                              • borrka Pojecie mam mgliste. 17.07.11, 11:17
                                Ale, jak zawsze, powyzej sredniej.
                                Co do Yandexu, jestem bardzo dobrego zdania, tyle, ze w anglosaskim swiecie nie przeklada sie to na popularnosc.

Co do mnie ... zdziwilbys sie Igorek.
                                Jestem dosc znany w Europie.
                                Ale wasko branzowo.
                                • igor_uk Re: Pojecie mam mgliste. 17.07.11, 11:24
                                  borcia,ale my nie dyskuujemy o tym,ktora przegladarka jest bardziej popularna,a tylko o tym,czy jest dobra. Yandex jest zbyt mala i mloda firma,zeby zepchnac Google z zajmowanej pozycji.
                                  • borrka Zgadzam sie. 17.07.11, 11:29
                                    Yandex jest w porzadku.
                                    I ruscy programisci sa dobrzy - ale promowane jest anglosaskie barachlo (akurat nie Google mam na mysli).
                                    • wojciech.2345 Re: Zgadzam sie. 17.07.11, 11:36
                                      Borrka
                                      wyszukiwarki i antywirusy mogą użytkownikom zrobić kuku.
                                      Omijaj szerokim łukiem to co niepewne.

Radzę.
                                      • borrka To prowadzi do monopolu ! 17.07.11, 11:43
                                        A mnie wystarczy Gates'a i Microsoftu.
                                        Uzywam np. Opery ze wzgledow ideologicznych.
                                        • wojciech.2345 Re: To prowadzi do monopolu ! 17.07.11, 11:51
                                          borrka napisał:
                                          > A mnie wystarczy Gates'a i Microsoftu.
                                          -------------------------
                                          Jeśli masz pod ręką jakiegoś guru od Linuksa, to zrezygnuj z tego śmiecia Windows,
                                          > Uzywam np. Opery ze wzgledow ideologicznych.
                                          Opera nie tak dawno była the best.
                                          Teraz jest najlepsze Google Chrome.
                                          Masz od razu tłumaczenia z różnych egzotycznych języków.
                                          Fakt, że kulawe, ale lepsze to niż nic.

Najmniej pamięci zżera Firefox.
                                          • igor_uk Re: To prowadzi do monopolu ! 17.07.11, 11:59
                                            wojtus wykazal sie "znajomoscia" informatyki.
                                            Mozno wiele zarzucic Windowsu,ale nazwac go smieciem,moze tylko komplektny laik,nie majcy zadnego pojecia o tym .
                                            Porownywac Windows i Linuks,to tak ,jak porownywac supermarkiet i boutique.

A Google Chrome dla ciebie ,jako nie znajacego zadnego obcego jezyka,oczewiscie jest czyms nie zastapionym.
                                            • wojciech.2345 Re: To prowadzi do monopolu ! 17.07.11, 12:05
                                              igor_uk napisał:
                                              > Porownywac Windows i Linuks,to tak ,jak porownywac supermarkiet i boutique.
                                              --------------------------------------------
                                              Dziecko Drogie
                                              pleciesz androny.
                                              Linuks znokautował wszystkie systemy operacyjne na dużych komputerach.

Nie znasz się na tym.
                                              • igor_uk Re: To prowadzi do monopolu ! 17.07.11, 12:26
                                                glupolu,ty w ogole nie wiesz o czym mowa.
                                                • wojciech.2345 Igorek - radosny ignorant 17.07.11, 12:31
                                                  igor_uk napisał:
                                                  > glupolu,ty w ogole nie wiesz o czym mowa.
                                                  Rosja do 2015 przejdzie na Linuksa? Premier Putin podpisał już harmonogram

Czy w przyszłości rosyjscy użytkownicy Windows będą w swoim kraju prześladowaną mniejszością?Nieprawdopodobny to scenariusz, ale przecież też pięć lat temu nieprawdopodobny wydawał się scenariusz, który dzieje się na naszych oczach. Kilka dni po przyjęciu za krajowy standard formatu dokumentów ODF, premier Rosji Władimir Putin podpisał harmonogram operacji, mającej na celu przeniesienie całej infrastruktury IT ośrodków władzy i jednostek budżetowych na Linuksa i inne wolne oprogramowanie.
                                                  • igor_uk wojtus laik. 17.07.11, 12:52
                                                    Wojtus,ty nadal nie rozumiesz o co chodzi.
                                                    Ale wytlumacze cie powoli.
                                                    Wykazujesz sie calkowita ignorancja w tym temacie,a to dla tego.
                                                    1.Twierdzisz,ze Windows to smieci.Zaden czlowiek,ktory co kolwiek w tym rozumie,tych slow nie napisze.
                                                    2.Nie masz pojecia,co znaczy slowo boutique.
                                                    3.Nie masz zielonego pojecia o tym,czym boutique rozni sie od supermarkieta,a co za tym idzie nie potrafisz zrozumiec tego,ze porownywanie Windowsa z Linuxem jest taka sama glupota,jak i porownywanie tych dwoch rodzajow sklepow.Chociaz i jeden to sklep i drugi rowniez.
                                                  • wojciech.2345 Igorek we mgle 17.07.11, 13:00
                                                    Igorek jak dziecko w dżungli pomylił kierunki.
                                                    Powinien bronić Linuksa do upadłego.

A tymczasem bidulinek zaatakował.
                                                  • igor_uk wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 13:08
                                                    wojtus,ty naprawda jestes bardzo niekumaty.Niby cemu ja mam atakowac Windows?Ze wzgledow idealogicznych?Ale to jest twoim udzialem.Ja,jako czlowiek cos na tym znajacy sie,moge wypowiadac sie tylko w sposob obiektywny.
                                                    Co najsmieszniej,ja nie bronie Windowsa i nie atakuje Linuxa,a tylko twoja glupote,ale ty tego nie jestes wstanie zrozumiec.
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 13:15
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > Co najsmieszniej,ja nie bronie Windowsa i nie atakuje Linuxa,a tylko twoja glupote,ale ty tego nie jestes wstanie zrozumiec.
                                                    ---------------------
                                                    Dziecko Drogie
                                                    przegrałeś. Jak zwykle.

Tyś Wańka wstańka.
                                                  • borrka Lza sie w oku kreci ! 17.07.11, 13:40
                                                    W czasach nieodzalowanego CCCP, radzieccy specjalisci stworzyliby najlepszy na swiecie system operacyjny OKOSZKO Rewolucii !
                                                    Albo System INK (Ilicz - Nadiezda Krupska).
                                                    I wszystkie bratnie narody MUSIALYBY korzystac.

PS. Moj ojciec mial sowiecki kalkulator Feliks (Edmundowicz oczywiscie)
                                                  • wojciech.2345 Re: Lza sie w oku kreci ! 17.07.11, 13:48
                                                    borrka napisał:
                                                    > Moj ojciec mial sowiecki kalkulator Feliks (Edmundowicz oczywiscie)
                                                    ------------------------
                                                    Samochwała w kącie stała.

Mój ojciec nie miał takiego ustrojstwa.
                                                  • igor_uk Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 13:59
                                                    wojtus,jak zesz ty jestes smieszny,ze swoim "przegrales".
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 14:02
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > wojtus,jak zesz ty jestes smieszny,ze swoim "przegrales".
                                                    -----------------------
                                                    Dziecko Drogie
                                                    Linuks vs Windows to Twoja wpadka.

Nawet nie wiesz co się w Rosji dzieje.
                                                  • igor_uk Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 14:04
                                                    wojtus,ty nadal nie rozumiesz o co biega!
                                                    Dobrze,czy mozno porownac Ferrari z ciezarowka MAN?
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 14:16
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > wojtus,ty nadal nie rozumiesz o co biega!
                                                    > Dobrze,czy mozno porownac Ferrari z ciezarowka MAN?
                                                    Dziecko Drogie
                                                    jesteś jak generał, który każe atakować w odwrotnym kierunku.
                                                    Tak się składa, że moja opinia i informatyków rosyjskich jest zgodna.

Ty zamiast mi przytaknąć, zaatakowałeś.
                                                    Oszibka Dzieciaku.
                                                  • igor_uk Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 14:20
                                                    wojtus,jak widze,jestes przypadkiem trudnym,ale to tylko pobudza mnie do dzialania.
                                                    Czy mozesz mnie wytlumaczyc,co w Windows jest gorsze od Linuxa? I czy pprzypadkiem nie wiesz,co posiada w swoim systemie Windows,czego nie ma Linux.I czy mozesz w jasny sposob powiedziec,czym w ogole Linux jest lepszym od Windowsa.
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 14:45
                                                    igor_uk napisał:

> wojtus,jak widze,jestes przypadkiem trudnym,ale to tylko pobudza mnie do dzialania.
                                                    > Czy mozesz mnie wytlumaczyc,co w Windows jest gorsze od Linuxa? I czy pprzypadkiem nie wiesz,co posiada w swoim systemie Windows,czego nie ma Linux.I czy mozesz w jasny sposob powiedziec,czym w ogole Linux jest lepszym od Windowsa.
                                                    Przypuszczam, że już nie są dla Ciebie ważne najnowsze gry młodzieżowe typu Doom.
                                                    Jeśli tak, to system Windows jest dla Ciebie bardzo kosztownym śmieciem i zbędnym.

Linuks to system operacyjny jakieś 15 lat młodszy od Windows. Linuks jak tsunami
                                                    wszedł na duże komputery i posiada ponad 90% rynku, a Windows 1,2 % i chwatit.

Rozwój informatyki idzie od dużych komputerów do stacji roboczych, czyli do
                                                    prostego użytkownika. Ponadto giełdy na Wall Street i angielska giełda powiedziały
                                                    firmie Microsoft thanks. Drogo i do bani.

Jeśli masz pod ręką informatyka, który może Ci ten system (Linuks np. Ubuntu)
                                                    zainstalować i pomóc przez kilka miesięcy, to należy Windows z ulga pożegnać.
                                                    Prawie wszystko masz to co Windows i do twojej śmierci wszystko będzie pracować.
                                                    Nie myślisz o jakichś tam firewall'ach i antywirusach.

Potem jest nudno - nic się nie psuje.
                                                  • igor_uk Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 15:18
                                                    wojtus,to wszystko wie kazde dziecko,nawet tak male jak ja.Tylko,jak widze,poza sloganami ogólnodostępnymi,nic wiecej powiedziec nie mozesz.
                                                    Juz cie wiele razy poworzylem,ze nie mozno te dwa systema prownywac-ktory z nich jest lepszy.Wazno jest,do czego ma sluzyc.
                                                    Wlasnie dla tego pytalem cie,czy mozno porownywac Ferrari z ciezarowka i czy mozno porownac maly eksluzywny sklepik,z supermarkietem? Ty to probujesz caly czas robic,co daje mnie do zrozumienia,ze masz o tym pojecie mniej wiecej takie,jak i o tworczosci Aureliusza.
                                                    wojtus,dla mnie Windows jest niezbedny w wielu sprawach,chociaz by dla tego,ze on jest wykorzystywany u mnie w prace.
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 15:23
                                                    Drogie Dziecko
                                                    myślałem, że chcesz coś wiedzieć i z tego skorzystać.

Będąc w Rosji powinieneś wiedzieć, że Linuks jest trendy,
                                                    a Windows to obciach.
                                                  • igor_uk Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 15:35
                                                    wojtus,widzisz li.Moja wiedza w tym temacie jest dosc obszerna i belkot wojtusia nic mnie nowego nie jest wstanie dac.
                                                  • wojciech.2345 Re: wojtus w oparach absurdu. 17.07.11, 15:36
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > wojtus,widzisz li.Moja wiedza w tym temacie jest dosc obszerna ...
                                                    -----------------------------------
                                                    LOL.
                                    • bywszy1 Re: no,Borka przesadziles+ 17.07.11, 13:53
                                      SkyPe i wiele innych anglosaskich szwedzkich gowniarzy.
                                      programy konstrukcyjne mechaniczne Cadam,Catia,ProIng,Solid Work,AutoCad,Innventor.
                                      Windows,Linus,Opera i wiele wiele innych.
                                      Inni tez maja swoje zaslugi.Ale nie ma powodu do przesad.
                                      Oddac nalezy rowniez honor Hindusom w tej materii.
                                      • wojciech.2345 Re: no,Borka przesadziles+ 17.07.11, 14:00
                                        bywszy1 napisał:
                                        > Oddac nalezy rowniez honor Hindusom w tej materii.
                                        Widać, że znasz się na tym.

Dzisiaj praktycznie rzec biorąc cały system operacyjny Windows mógłby
                                        być wykonany przez Hindusów.
                                      • borrka Zgadzam sie, przesadzilem. 17.07.11, 14:12
                                        Mnie glownie chodzilo o monopol Microsoftu - tak nie powinno byc.
                                        Na kazdym kroku walcze z monopolami, szczegolnie wyimaginowanymi monopolami roznach pań, na MNIE.
                                        • wojciech.2345 Re: Zgadzam sie, przesadzilem. 17.07.11, 14:22
                                          borrka napisał:
                                          > Na kazdym kroku walcze z monopolami, szczegolnie wyimaginowanymi monopolami roznach pań, na MNIE.
                                          ----------------------------------
                                          Trzym siem chłopie.

Masz pod górkę.
                              • bywszy1 Re: dziekuje za porade. i za pomoc+ 17.07.11, 11:19
                                borcia,czy masz jakie takie pojecie,na jakiej zasadzie dzialaja wyszukiwarki internetowe?
                                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                Tez sie chce przysluzyc porada..
                                Takich pytan sie nie stawia.
                                Bo to jest ryzykowne.
                                Dziwnymi rzeczami ludziska z tego forum sie paraja.
                                • igor_uk Re: dziekuje za porade. i za pomoc+ 17.07.11, 11:30
                                  moje pytanie do borci nie bylo w zaden sposob podchwytliwe,czy prowokacyjne.Chcialem tylko wiedziec,jaki poziom wiedzy posiada w tym zakresie i tylko po to,zeby dyskusje prowadzic na wyzszym poziomie.Poniewaz wspomnialem o algorytmie,ktory wykorzystuje Yandex i chcialem o tym z borcia porazmawiac.Ale widze,ze borcia tego tematu nie chwycil,z czego wnioskuje,ze o tym wiele nie wie,dla tego ja rowniez o tym nic wiecej nie pisze.
                                  Czym by ludzi nie porali sie na tym forum,jak cos ciekawego maja do powiedzenia,to ja chetnie z tym zapoznam sie.
                    • jk2007 Re: bywszy1.P.S+ 17.07.11, 10:43
                      bywszy1 napisał:
                      > A moze my jednak z jednej malpy?

wątpie, sprawa skomplikowana
                      arhivar-rus.livejournal.com/146082.html
                    • walter622 Witaj bywszy1. 17.07.11, 13:21
                      bywszy1 napisał:
                      > Nawey Yandex zainstalowalem.

Fatyczne warto posługiwać się tą wyszukiwarką - doskonale się sprawdza przy wyszukiwaniu info w rosyjskojęzycznych zasobach . Od roku poszukiwałem "Historię Nogajskiej Ordy" dla skaczania - na googlach i ramblerach kompletnie pusto. JK i Igor przed tygodniem wskazali
                      mnie Yandex'a i rzeczywiście wiele publikacji przy pomocy tej wyszukiwarki nie tylko odnalazłem ale równiez bez większego trudu skaczałem.
                      • wojciech.2345 Re: Witaj bywszy1. 17.07.11, 13:27
                        walter622 napisał:

> bywszy1 napisał:
                        > > Nawey Yandex zainstalowalem.
                        >
                        > Fatyczne warto posługiwać się tą wyszukiwarką ...
                        -------------------------------------------------------------
                        Nie warto.

Dzisiaj już dobry algorytm przeczesywania sieci to za mało.
                        Google, którego jestem przeciwnikiem, jest niestety the best.

Jak na razie ani UE, ani Rosja nie dała rozsądnej alternatywy dla Google.
                        • igor_uk wojtus. 17.07.11, 14:02
                          wojtus,a jaki algorytm wykorzystuja Google? Czy mozesz podac nazwe,a co najwazniejsze wzor? I na jakiej zasadzie to dziala.
                          • wojciech.2345 Re: wojtus. 17.07.11, 14:09
                            igor_uk napisał:
                            > wojtus,a jaki algorytm wykorzystuja Google? Czy mozesz podac nazwe,a co najwazniejsze wzor? I na jakiej zasadzie to dziala.
                            ---------------------------
                            Drogie Dziecko
                            nie jesteś partnerem do rozmowy na ten temat. Nie znasz się na tym.
                            Kiedyś czytałem coś na temat algorytmu Google, ale teraz nie pamiętam.

Z zawodowcem w tej materii mogę pogadać, a z Tobą nie.
                            Znam się na algorytmach.
                            • igor_uk Re: wojtus. 17.07.11, 14:24
                              wojtus,wspanial odpowiedz-ja,wojtus,na tym sie znam,ale nie pamjetam,a le z toba nie bede rozmowiac,bo ty na tym nie znasz sie.
                              Otoz,moze nie znam sie,ale nazwe tego logarytmu ,przypadkiem,pamjetam,ale co najwazniejsze,wiem jak wyglada wzor tego logaryrtmu i moge nawet cie wytlumaczyc,jak to dziala.
                              Ale to tylko dla tego,ze mam dobra pamjec.
                            • walter622 Re: wojtus. 17.07.11, 14:31
                              wojciech.2345 napisał:
                              > Kiedyś czytałem coś na temat algorytmu Google, ale teraz nie pamiętam.
                              >
                              > Z zawodowcem w tej materii mogę pogadać, a z Tobą nie.

Odpowiedź przypomina twoje wypowiedzi w sprawie "czeczeńskich księżniczek".
                              "Coś czytałem", "nie pamiętam co" , "ale się znam" i "mogę porozmawiać na ten temat
                              ale tylko z zawodowcem".
                              Następnie błagałeś o wskazanie publikacji by się w temacie choć trochę poduczyć, ostatecznie stwierdziłeś , że masz wstręt do czytania "słowa pisanego".
                              No więc jak z tymi "czeczeńskimi księżniczkami" ?
                              • igor_uk Re: wojtus. 17.07.11, 14:35
                                walter,wojtuus jest komplektnym idiotem(w tym jego sila),on nawet nie rozumie,ze piszac tak bzdurne teksty,naraza sie na smiesznosc.
                                • walter622 Re: wojtus. 17.07.11, 14:46
                                  Czemu tu się dziwić?
                                  Przecież borrat, otwierając ten wątek, wyjaśnił istotę działalności wojtusiów i wacków.
                                  Łubiankowska agentura udaje "prawdziwych Polaków".
                        • walter622 Re: Witaj bywszy1. 17.07.11, 14:19
                          wojciech.2345 napisał:

> Nie warto.

Jak zwykle piszesz bzdury. Generalnie problem-sprowadza się do zagadnienia - czego z pomocą takiej wyszukiwarki masz zamiar poszukiwać. Jeżeli onetowskich plotek o "czeczeńskich księżniczkach" (twoja specjalność) to google w zupełności wystarczają, natomiast jeżeli chcesz poszukiwać naukowych publikacji w bibliotekach to od google co najwyżej dowiesz się, że nic nie znalazł.

Nie znam się i nie mam nawet zamiaru się znać na tych wszystkich duperelach i algorytmach
                          - interesuje mnie wyłącznie strona praktyczna. Być może google jest "the best" ale w pracy
                          z zasobami bibliotecznymi jest kompletnie do d@py.
                      • bywszy1 Re: Witaj bywszy1.+ 17.07.11, 13:42
                        dziekuje.
                        Dlatego nie moglem Makarowskiego zaladowac?
                        • walter622 Re: Witaj bywszy1.+ 17.07.11, 14:25
                          bywszy1 napisał:
                          > Dlatego nie moglem Makarowskiego zaladowac?

Kompletnie mnie nie interesują zagadnienie wojtusiowych algorytmów, więc nie znam przyczyn twoich technicznych problemów. Jedno co jest faktem - google ma niesamowite problemy z odnalezieniem czegokolwiek w zasobach bibliotecznych, natomiast przy pomocy Yandeksu bez trudu odnalazłem większość publikacji, które mnie interesowały i wiedziałem, że są wyłożone w bibliotekach - nazbierało się tego sporo - jakieś z 50 publikacji skaczałem przy pomocy Yandeksu, choć google twierdziły, że takie publikacje nie istnieją . Jak chociażby sprawa z "Historią Nogajskiej Ordy", od której zaczęła się moja przygoda z Yandeksem.
                          • igor_uk Re: Witaj bywszy1.+ 17.07.11, 14:33
                            walter,to nie wojtusia algorytmy,a tylko moje.O tym ,ze wyszukiwarki wykorzystuja algorytmy,wojtus dowiedzial sie dopiero dzis,z mojego postu.
                            Obiecuja,ze dzis on dowie sie,jak nazywa sie ten algorytm.
                            Ale wiesz co,tobie jako pierwszemu to powiem,tylko nic o tym wojtusiu nie mow, PageRank - tak on nazywa sie. Ale to kazdy moze odnalezc bez problem w internecia.
                            Ale wzor algorytma Google (PR(A) = (1-d) + d (PR(T1)/C(T1) + ... + PR(Tn)/C(Tn)), to jest co innego.Ale jak ktos ,taki jak wojtus,widzi ten wzor,to i tak dla niego ,to jak chinski hieroglify.
                            • walter622 Re: Witaj Igor 17.07.11, 14:40
                              igor_uk napisał:
                              >widzi ten wzor,to i tak dla niego ,to jak chinski hieroglify.

Nie będę ukrywał - dla mnie też. Jak wspomniałem - kompletnie mnie nie interesują te
                              bzdety, tylko wyłącznie strona praktyczna. Poszukuje materiały w bibliotekach, wiem, że są
                              one udostępnione w internecie. Google kompletnie dla tego typu pracy się nie nadaje - za każdym razem wyrzuca info: "brak danych pod wskazanym hasłem".
                              • igor_uk Re: Witaj Igor 17.07.11, 14:51
                                walter i to wlasnie przez ten wzor. Poniewaz nie jest wstanie uwzglednic wszystkiego.Przedewszystkim slabosc tego algorytma polega na tym,ze na niego ma duzy wplyw "wiek" informacji,jak rowniez dosc niski factor trust site (czyli stopien zaufania) i co jest najwazniejsze,nie potrafi odroznic spamow,krazacych w sieci,od rzeczowej informacji.Dla tego wyrzuca setki tysiecy wynikow,ktore nie maja nic do tego,co ty szukasz.
                                Algorytm Yandexa w duzym stopniu jest pozbawiony tych wad.Jest po prostu stworzony troche pozniej,a co najwazniejsze,ciagle udoskonala sie.Google w tym temacie pozostali sie z tylu.Od roku 1999 nic nie zmienili.Moze brak swiezych pomyslow?A moze siedza na laurach.
                                • walter622 Re: Witaj Igor 17.07.11, 15:23
                                  igor_uk napisał:
                                  > Od roku 1999 nic nie zmienili

To zależy czego się poszukuje. Jeżeli wojtuś szuka info o "księżniczkach czeczeńskich" to faktycznie google są "the best" - natychmiast jego utwierdzają w przekonaniu, że takowe są
                                  no i w efekcie mamy kolejne typowe "wojtusiowe jaja"..
                                  Natomiast jeżeli szukasz np. wpływu działalności Jermołowa na socjalne przekształcenia nochczyjskich tajpów to google są kompletnie do d@py, choć wiadomo, że na ten temat
                                  opublikowano z tuzin książek i są one powszechnie dostępne w internetowych bibliotekach.
                      • bywszy1 Re: Witaj Walter.nogajcy+ 17.07.11, 18:40
                        czy tobie o to chodzilo?
                        • walter622 Re: Witaj Bywszy 17.07.11, 19:07

Konkretnie chodziło o to:

www.book-old.ru/BookLibrary/14000-Kazanskaya-guberniya/2002.-Istoriya-Nogayskoy-Ordyi.html
                          Bardzo mały nakład - nigdzie tego nie da się kupić i nie wznawiają.
                          • bywszy1 Re:czesc Walter+ 17.07.11, 19:36
                            Tylko dla eksperymentu.Sprawdzenia Googla
    • dystans4 Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 17.07.11, 13:05
      Nie uważacie, że wątek jest świadectwem / symptomem przesady? Przecież pisze tu - no, ile? - może dziesięć, może kilkanaście osób. Czyta więcej, ale znów - pewnie nie więcej, niż sto (bo nie wierzę, żeby co dziesiąty przynajmniej od czasu do czasu czegoś nie napisał). Są fora znacznie bardziej popularne i opiniotwórcze, za to tutaj trochę łatwiej o wymianę poglądów. To wszystko.

Pominę inne sprawy podejmowane w tym wątku jako jeszcze bardziej marginalne, po prostu pomiędzy osobami.
      Pozdrowienia, buldog.
      • wojciech.2345 Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 17.07.11, 13:12
        Widzisz Buldog,
        tu piszą starcy, bądź ci którzy niebawem nimi będą.

Moi synowie tu nigdy nie zajrzą.
        Bo po co?

Ale jak to się mówi "show must go on" .
        • igor_uk Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 17.07.11, 13:13
          wojtus,ty w ogole nie zrozumiales,co buldog chcial powiedziec.Ale ,nie wiem czemu,temu nie dziwie sie.
      • igor_uk Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 17.07.11, 13:12
        wlsnie o tym pisalem do borci,ze jest idiotyzmem uwazac,ze jakies sluzby wydadza chociaz by grosza,na tak margnalny forum,gdzie ,wraz z agentami,pisze najwyzej 10 osob regularnie i jeszcze tylez sporadycznie.
        • wojciech.2345 Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 17.07.11, 13:17
          igor_uk napisał:
          > wlsnie o tym pisalem do borci,ze jest idiotyzmem uwazac,ze jakies sluzby wydadza chociaz by grosza ....
          -----------------------
          Masz rację Drogie Dziecko

KGB to skąpcy.
          • borrka Igorek na przedszkolnym etapie ignorancji. 17.07.11, 13:32
            Igorku, tylko TO forum ma prawie dwa miliony wpisow, inne boardy GW ... znacznie wiecej.
            Obslugiwac moze je czekista emeryt, ktory w przerwie skoczy jeszcze na forum ukrainskich "banderowcow".
            Uwazasz, ze Matuszki od Kamczatki do ... wlasciwie dokad teraz jestescie ... nie stac na na taki gest wobec ciemnych, slowianskich jednak , Pszekow ?!
            Zeby cos zrozumieli, jacy dobrzy i laskawi dla nich jestescie.
            • wojciech.2345 Re: Igorek na przedszkolnym etapie ignorancji. 17.07.11, 13:41
              Jeśli Łubianka płaci nawet nędznie to nie jest tak źle.

Gorzej gdyby się okazało, że Ignorek_uk, Pepesza622, Eva15, .... pracowali za friko.
              • mongolszuudan Re: Igorek na przedszkolnym etapie ignorancji. 17.07.11, 13:50
                Uwaga! Putin czyta ten forum kazda noc!

www.grasskiller.ru/fotos/folders/159/hpvc8dma1ylc.jpg
                Jesli macie paranoja, to zupielnie nie znaczy ze za wami nie sledza!
            • igor_uk borcia ,juz nachlal sie. 17.07.11, 14:07
              borcia,nie raz zostanowiam sie,czy wojtus (wybacz ,jak jednak to nie jest tak) i ty,to nie ta sama osoba.
              • wojciech.2345 Re: borcia ,juz nachlal sie. 17.07.11, 14:17
                igor_uk napisał:
                > borcia,nie raz zostanowiam sie,czy wojtus (wybacz ,jak jednak to nie jest tak)
                > i ty,to nie ta sama osoba.
                -------------------------------
                Jak to odgadłeś?
              • przyjacielameryki Re: borcia ,juz nachlal sie. 17.07.11, 14:18
                igor_uk napisał:

> borcia,nie raz zostanowiam sie,czy wojtus (wybacz ,jak jednak to nie jest tak)
                > i ty,to nie ta sama osoba.

Igorczik, a Ty znowu nadajesz???? Che ci się tak????? A co z tą żoną, masz dzieci????? W ogóle się nimi nie zajmujesz?????? Wszędzie Ciebie pełno, wszystko wiesz, wszystko rozumiesz - w zasadniczym przeciwieństwie do pozostałych. Brawo!!!! Ja naprawdę otwieram lodówkę z dużym lękiem. To samo się dzieje jak otwieram garaż!!!!!
              • borrka Takie zastanawianie sie, Igorku... 17.07.11, 14:18
                ksztaltuje rewolucyjna czujnosc !

A teraz ide plywac.
                • igor_uk Re: Takie zastanawianie sie, Igorku... 17.07.11, 14:26
                  uwazaj na wiry,bo wiesz,sztuczne wiry rowniez mozesz spotkac na swojej drodze.
                  • borrka Taka firma byla nad jeziorem... 17.07.11, 17:35
                    I robila sztuczne wiry:
                    niezalezna.pl/uploads/foto/2011/01/ef94f54fb4b40fb0403e686a8de78b0c.jpg
                    Znasz to logo , Igorek ?
                    • igor_uk Re: Taka firma byla nad jeziorem... 17.07.11, 18:28
                      borcia,jak by ta firma byla by nad jeziorem,to ty by juz byles tylko historia.
      • bywszy1 Re: dystansie+ 17.07.11, 13:47
        Fora opiniotworcze?
        A kto tutaj swiat chce zmieniac+
        On sie tak szybko sam zmienil,ze staramy sie za nim podazyc.
        A nie zawsze sie to udaje.
        Wiec opinie mamy troche skromniejsze.
        Wiec i forum to jest bardziej kameralne.
        Ale za to ekskluzywne.
        Nawet wyzwiska sa wyjatkowo ekskluzywne.
    • wojciech.2345 moja opinia w sprawie 17.07.11, 15:20
      Mam odrobinę szacunku do tych którzy piszą tutaj z polecenia KGB
      i to za sensowne pieniądze.

Uważam za skończonych idiotów tych, którzy piszą tutaj za friko
      i w dodatku dla idei.
    • stanczyk-5 Re: Jak dzialaja "nasi" drodzy czekisci ? 17.07.11, 15:49

Jedwabne przed/historia

dni ostatnimi znowu,czczenie spalonych Zydow
      i przy okazji czczenie ofiar komunistycznej prowokacji
      w Kielcach ...

ziemie wschodnie,w tym Jedwabne poczatkowo zajeli Sowieci
      Zydowscy mieszkancy wsi Jedwabne paluchami Czekistom pokazywali
      lokalna inteligencje tej wsi,to tej zaliczano nauczycieli,listonosza
      agronoma i innych polakow ktorzy niektorym swym wspolwloscianom
      podpadli,brali Czekisci kogo im wskazano,wywieziono ich w nieznane
      nikomu miejsce i wszelki slad po nich zaginol
      czy mozliwe jest ze ktos z rodin aresztowanych przez CZKA
      mogl wskazywac Niemcom lokalnych Zydow ? czy ci co stodole
      pelna Zydow podpalili byli czlonkami rodzin tych co Sowieci porwali
      i prawdopodobnie zamordowali ?

Ilu Polakow z Jedwabne porwalo CZKA ? czy ktos przezyl ?
      Ilu dokladnie Zydow zginelo w pogromie w Jedwabnem ?

Wladza "Polska" zaraz po IIWS , gora-sowieci
      sredni urzednicy/funkcyjni-Polscy Zydzi
      kto zainicjowal Pogrom Kielecki ?
      kto rozpuscil plotke jakoby Zydzi mordowali Polskie dzieci ?

Jeżeli, co daj Boże, Bóg jest - to chwała Bogu.
      Ale jeżeli, co nie daj Boże, Boga nie ma - to niech nas ręka Boska broni...
      • mongolszuudan Re: Jak dzialaja "nasi" drodzy czekisci ? 17.07.11, 16:16
        Niech nawet tak i bylo. Chciesz uniewinnic przestepny dziki i pijany polski motloch, mordercow, marudzierow, szabrownikow tym ze oni tylko zemscili za bliskich? Tak mozna usprawiedliwic wszystkie pzestepstwa w tym swiecie. Nie ma ludzi i narodow, ktore by nie obrazili innych ludzi, inne narody. Polacy aniolami tez nie byli. A znaczy nie ma u nich przyczym oskarzac kogos w swiecie w przestepstwach wobec Polakow. Tez zasluzili sobie smierc - za grzechy swoich bliskich, ziomkow, przedkow.
    • rusek111111 Re: Jak dzialaja nasi drodzy czekisci ? 18.07.11, 16:14
      niezle pelnia wplywa na okaz zdrowia psychicznego borryska,hehe
      wlasciwie poza tym: "> Dodam, ze nie rozpatruje wypadku ewidentnego psychola, zasypujacego kazdy watek
      > dotyczacy Rosji/Polski tonami swych "przemyslen"." reszta nie jest warta uwagi. no moze i tym: "> Jestes psychiczny ?"

ja ciebie czytam, a wlasciwie czytuje wtedy gdy dostajesz srogie lanie (co tobie sie czesto zdarza), od ponad szesciu lat a pisujesz ty boria od jeszcze lat wczesniejszych pare, i same antyruskie idiotyzmy z oranzadzkim uklonom. milo bylo polskojezycznego hohla poczytac potugi, ale ostatnio wyjawiles ze jestesc "100% polakiem" i juz czlowiek borryske inaczej odbiera bo sie zastanawia czy '100% polak" nie ma paranoidalnego nastawienia do rosji i rosjan bo od kilku lat pisze o rosji same negatywne rzeczy i zaklada watki o rosji za dwie godziny do nowego roku gdy jedna czesc polakow juz lezy nieprzytomna byle gdzie a druga jest zajeta przygotowywaniami do balu sylwerstrowego i ni jej w glowie "moskale" rozne.
      mam tez boryska nie odparte wrazenie ze nie zamieszkujesz w polsze, albo ze nie interesujesz sie niczym innym tylko rosja w mediach polskich, bo powinnien byl bys wiedzic o swiezej sprawie pana kaczynski.j. ktorego sad, zgodne z polskim prawem, skierowal na badania psychiatryczne i w zwiazku z tym powstale oburzenie nie tylko pis ale i calej klasy politycznej z podkresleniem ze opozycye do psychuszek wysylali komuchy, czy zgodnie z takim sposobem rozumowania ktore i ty tu propagandujesz mam ciebie borria zakwalifikowac do kryptokomunistow, bo wyzywasz ludzi od czubkow?
      troche pokory boryska, twa rola jest dostawac tegie ciegi i sie nie wymadrzac.

:)
      • borrka Nigdy nie pisalem, ze jestes psychiczny. 18.07.11, 16:28
        Masz starcze zmiany w mozgu.
        Ale ogolnie, wszystko w porzadku.
        • rusek111111 Re: Nigdy nie pisalem, ze jestes psychiczny. 18.07.11, 16:36
          borryska, kazdy jest psychiczny, jeden wiecej drugi mniej, moderacya nas rozsadzi:)

chyba opacznie mnie zrozumiales, bo biegalo mnie o to ze nie staw diagnozy jesli nie masz waznych paperow, jesli masz to sie podpisuj (z piczontkom, z piczontkom).
      • bywszy1 Re: ja sie z toba niezgadzam+ 18.07.11, 16:35
        Scialem sie kiedys z Borkoj o pawke Korczaginie i jego rewolwer.
        Rowniez o dwururke baltycka.
        Ale musze przyznac,ze nienawisci do Rosji nie ma.
        czasami pisze pozytywniw,jezeli chodzi o lud i programista(przesadzil pozytywnie).
        Fotografie fakira z FSB na plecach widzialem w rosyjskim artykule dotyczacym zwolnien w tym ze FSB pracownikow z oddzialu organizowanej przestepczosci oraz oddzialu antyterrorystycznego.
        Opisywane rowniez byly protesty przeciwko metod przesluchiwan pracownikow FSB przez pracownikow SB(sobstwiennoj biezopasnosti).
        Pracownicy FSB podali do sadu pracownikow SB.
        Pozatym Borka pisze z wyczuciem i delikatnoscia w porownaniu z towarzyszami regionow wschodnich,ktorzy(niektorzy) nie przebieraja w slownictwie dot.towarzyszy zachodnich oraz terenow przez nich zamieszkalych.
        • rusek111111 Re: ja sie z toba niezgadzam+ 18.07.11, 16:56
          bywszy1 napisał:

> Ale musze przyznac,ze nienawisci do Rosji nie ma.

alez ma, ma. i jest z tych rusofobow najgorszych bo jak piszesz:
          > Pozatym Borka pisze z wyczuciem i delikatnoscia...

wlasnie tacy maja najwiecej zaufania u polskich laikow w sprawach rosyjskich, to borryska jest dla nich autorytetem nie dawaj_czasy czy inny des4. boria jest swietnym manipulantem co tez, jako warsztat, zasluguje na szacunek. kazdy polak ktory sie zna na rosji wyczuje te jego figli migli.

w porownaniu z towarzyszami reg
          > ionow wschodnich,ktorzy(niektorzy) nie przebieraja w slownictwie dot.towarzyszy
          > zachodnich oraz terenow przez nich zamieszkalych.

1ja, uwazam ze twoje spory wplywaja na twoje oceny w sprawach inszych.
          ale sie nie wtracam bo sie obawiam ze mnie rozjedziecie jak walec i nic ze mnie nie pozostanie dla potomstwa. :)
          • walter622 z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:13
            rusek111111 napisał:
            > wlasnie tacy maja najwiecej zaufania u polskich laikow w sprawach rosyjskich,

Masz rację. Daleko nie szukając - jego ostatnie brednie o "Dostojewskim - pedofilu".
            Kompletne dno. Jacyś "znawcy" ( konkretnie jacy ?) tak "przypuszczają" ( gdzie opublikowali swoje "przypuszczenia") , ale na to "nie ma żadnych dowodów" ( super !!!).
            Cyniczne żerowanie na fobiach i niewiedzy. Podłymi kłamstwami dezinformowanie osób całkowicie niezorientowanych.

Gdy merytorycznie wykazuje się kolejne borratowe kłamstwa, ten zamiast odnieść się
            do uwag i wskazać dowody na potwierdzenie swoich bredni natychmiast oskarża adwersarzy,
            że są "czekistami" i nie są "prawdziwymi Polakami".
            Nieprzeciętna podłość i nic więcej.
            • bywszy1 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:33
              Ok!
              Ale porownajcie z mongolem.
              I to na polskim forum.
              Przecie nikt mu nie odszczekuje.

Walter tylko dla przykladu:
              Тoлькo кaчaть

Кaчaть

44400 пoпaдений
              • mongolszuudan Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:44
                Aco mongol? Mongol jest lepszy przyjaciol polskiej niepodleglosci. Odpie...ie sie, krecynie, od nas, zapomniecie o naszym istnieniu - i bedzie wam idiotom szczescie. Ale jsli chciecie poliwac dalej nas swoim gnojem, klamac, oczerniiac - robcie sobie juz dzisiaj trumny. To nie my zaczeli wojne przeciw was - naprzeciw, wy przeciw nas, teraz robcie sobie trumny.
              • walter622 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:54
                bywszy1 napisał:

> Ok!

Mongoł jest Rosjanin, i w odróżnieniu od borrata nie udaje kogoś innego. Borrat dla
                dowartościowania swoich bredni udaje "100% Polaka". Takich "100%" (choć
                chyba bardziej właściwe 40%) widuję na co dzień w nadmiarze. Ten hohoł się podszywa
                pod Polaka, swoimi bredniami robi Polakom stale mętlik w głowie i ośmiesza. Pisanina Mongoła, jak już wspomniałem, jest reakcją na tego typu brednie, jakie głosi borrat.

> Przecie nikt mu nie odszczekuje.

Wybacz, nie będę się wypowiadał na temat twoich kłopotów. Jestem zwolennikiem Jassy,
                szanuję innych i nic nie mam do ich wiary i narodowości. Jeżeli znasz Jassę, to zrozumiesz.

> Walter tylko dla przykladu:

Dzięki. Trepałova skaczałem tydzień temu (dzięki pomocy Igora i JK, którym jestem wdzięczy za pomoc) - osobiście polecam, fantastyczna lektura. Również polecam Poczekajeva - wszystkie publikacje są rewelacyjne.

Pozdr.
                • igor_uk walter. 18.07.11, 18:03
                  Ja rowniez rozumiem zachowanie mongola,chociaz nie popieram.Dla mnie Polaki,to nie tylko borcia,czy inny dupoliz amerykanski,a to i moja zona,tesc z tesciowa,duza ilosc bardzo dobrych znajomych i prawdziwych przyjaciol.Czyli ja mam sporo pozytywnych przykladow dotyczacych Polakow.Mongol ze o Polakach ma zdanie tylko na podstawie wesolej tworczosci roznych polskich(i jak mozemy przypuszczac ,nie tylko) rusofobow .
            • rusek111111 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:40
              salam.
              na "usprawiedliwienie" borrki mozna dodac ze podobna taktyke stosuje cala polska miediabanda,;)

ale korzystajac z okazyi mam pytanko male, sluchalem wczoraj w tokfm kazahska desydenke od lat mieszkajaca w polsce, podala nawet strone internetowa wspolnotakaz.pl, co o tych ruchach myslisz?
              bo wyczytalem w runecie dosyc sporny poglad ze usa probuje 'podpalic' kraje afriki-azji, egipt, tunis, libia, pajkistam, z kazachstanem, uzbiekistanem,tadzikistanem, niby takie okrezenie chin z dalszym wymuszeniem od nich rozniastych usa zadan, troche to pokrecono, ale te wybuchy w celinagradzie chyba i strajki o ktorych mowila ta kazashka to jednak jest niepokojace.
              :)
              • walter622 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 18:05
                rusek111111 napisał:
                > na "usprawiedliwienie" borrki mozna dodac ze podobna taktyke stosuje cala polsk
                > a miediabanda,;)

Salem
                Fakt, głupiego wacka on bardzo przypomina - widocznie stara się o jego posadkę.

> ale korzystajac z okazyi mam pytanko male,

Masz przewagę - jej wypowiedzi nie słyszałem, więc trudno się na ten temat wypowiadać
                ( to bynajmniej nie unik). W Kazakhstanie zamieszkuje ponad 80 narodowości
                - w tych warunkach konflikt kirghisko-uzbecki to "deckij lepiet na łużajkie". Na napięcia
                na osi Kazakhowie - "innorodcy" nakłada się bardziej poważny konflikt na osi Średni Żuz
                (będący u władzy) - Starszy Żuz ( mający aspiracje przejęcia władzy i bardziej "islamski",
                co wynika z ich historii i zlokalizowania). Kazakhowie generale bardzo długo się "rozkręcają", ale wojownikami są zaciekłymi - vide walki we Wschodnim Turkiestanie i antysovieckie powstanie 32-33 r.

• rusek111111 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 18:15
                  ponial. zanotowal. podziekowal.

milego wieczoru zycze :)
                • mongolszuudan Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 19:34
                  No tak. kazachskie powstania byli takimi "strasznymi" dla rosyjskiej i sowieckiej wladzy, ze o nich oprocz Kazachow nikt w swiecie nic nic slychal. Na piewno takimi samymi okropnymi jak powstania Chantow i Niencow, o ktorych w Rosji znaja 20 czlowiek - ja jestem 1 z tych szczesliwcow - sam nawet mowil z tymi ludzmi, ktore jeszcze pomnia jak w ostatni raz z 7 Ruskich (sowieckich) czynownikow ze Swierdlowsku snimali skalpy w poczatku 1930 lat okolo swietego dla Chantow i Niencow jeziorza Numto (Torumlor - Niebiesnie albo Boskie jeziorze). Wprawde potem byl pierwszy w historii Zwiazku Radzeckiego bojowy desant na samolotach zrzucony na Numto w 2000 km od centra uralskiego obwodu i bezlitosna karatelna operacja po ktorej 150 tubylcow nigdy nie wrocili do domu. Ale sowiecka wladza jakos wtedy nie padla. A Kazachi to rzeczewiscie wojownicy zaciekłe - tylko zdrodla historycznie wspominaja cos inne - jak jeden niemiecki botanik w poczatku 19 w. gonial po calemu stepu cala horde kazachskich banditow z jednym krzemnewym pistoletem. Nie opowiadzaj bajek, walterze. Nie byli kazachi nigdy wojownikami - to fakt.
                  • walter622 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 19:49
                    mongolszuudan napisał:

> No tak. kazachskie powstania byli takimi "strasznymi" dla rosyjskiej i sowiecki
                    > ej wladzy, ze o nich oprocz Kazachow nikt w swiecie nic nic slychal.

Domyślam się, że też nic nie wiesz o walkach z chanem Kenesary, którego tak nawiasem
                    zamordowali ... Kyrghizi .
                    Podobnie jak o powstaniu 1916 r.
                    • mongolszuudan Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 19:55
                      Cos tam czytalem. Bzdury. Imperia upadla nie wskutek tych powstan. i nie wskutek nich Kazachi dostali niepodleglosc.
                      • walter622 Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 20:12
                        mongolszuudan napisał:
                        > Imperia upadla nie wskutek tych powstan.
                        Przecież nie mówimy o przyczynach upadku Imperium lecz o waleczności Kazakhów.
                        • mongolszuudan Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 20:35
                          I ja o tym samym - nie bardzo byli waleczni. Inna sprawa to mif narodowy. Niechaj ciesza sie. To nikomu nie szkodliwie.
            • igor_uk Re: z Tobą się zgadzam+ 18.07.11, 17:41
              Ja rowniez z ruskiem zgadzam sie.Najgorsze to te,co udajac z siebie sympatykow Rosji,czy innego kraju,caly czas zakladajac watki,pisac posty,wklejac linki,a wszystko tylko dla tego,zeby ten Kraj zmieszac z gownem.
              borcia pod tym wzgledem nie jest najgorszym. Jego intencji przynajmniej wszystkim sa jasne.
              • borrka Zaciekawiasz mnie , Igorczik... 18.07.11, 18:19
                A jakiez to sa te moje intencje ?
                Te jasne, bo ciemnych nikt nie zna.
                • igor_uk panie Loch. 18.07.11, 18:40
                  pamjetasz borcia, co pisalem do ciebie o Lochankinie?
                  • borrka Brak Ci cywilnej odwagi, Igorek. 18.07.11, 19:44
                    Nie potrafisz rebiatam powiedziec "Ale pier..licie!", choc dobrze wiesz, ze pier...ą.
                    Ale sie boisz.

Dobrze wiesz, ze Mongolczik jest chory psychicznie.
                    Dobrze wiesz, ze nie jestem zadnym banderowcem.
                    Dobrze wiesz, kiedy sam dla"Matuszki" klamiesz.

Brak Ci odwagi cywilnej, by sie zbuntowac przeciw tej stadnej presji.

Pokaz swojej polskiej rodzinie, co tu wypisujecie.
                    Polubia Cie.
                    • igor_uk Re: Brak Ci cywilnej odwagi, Igorek. 18.07.11, 19:59
                      borcia,daj spokoj! Jaka odwaga?
                      Wiesz,nazwanie ciebie Lochankinem to jest o wiele gorsze,niz oni o tobie wypisuja.Oni podejrzewaja,ze ty cos celowo robisz i cos masz waznego do powiedzenia.
                      Ja ze uwazam,ze twoj udzial na to forum,to tylko rodzaj ekshibicjonizma.Ty nam wszystkim starasz sie pokazac,jak zesz jestes ciekawa i skaplikowana osobowoscia.Wlasnie dla tego wyskakujesz ciagle z dosc dziwnymi watkami,ktore nic poza promowaniem ciebie samego,niczego nie wnosza do dyskusji.Nawet zauwazylem,ze jak tylko rozmowa zaczyna isc w innym kierunku,czyli mowimy nie o tobie,ty zawsze cos piszesz,zeby dyskusja powrocila na twoj temat.
                      A pozatym jestes nieudanym geniuszem.Co to jest ,wielokrotnie pisalem.
                      Osobiscie uwazam za bzdury podejrzewac ciebie o jakis nedzne zamiary oczerniania Rosjan w oczach Polakow.Za bardzo kochasz siebie,zeby zajmowac sie innymi.
                      • borrka Odpowiedz zupelnie nie na temat. 18.07.11, 20:06
                        Bez zwiazku z moim postem.
                        • igor_uk Re: Odpowiedz zupelnie nie na temat. 18.07.11, 20:29
                          borcia,przeciez napisalem,ze uwazam za bzdury pisanie o tobie,ze jestes czlowiekiem,ktory w perfidny sposob oczernia Rosjan.
                          Reszta,to sa twoi problemy i ja nie mam zamiaru ich rozwiazywac.
                          p.s. Nigdy na forum nie sklamalem,chociaz by dla tego,ze nie uwazam to za wlasciwe miejsce dla tego.
                          Dla mnie uczestnictwo na forum jest czyms innym,niz ty sobie wyobrazasz.
                    • mongolszuudan Re: Brak Ci cywilnej odwagi, Igorek. 18.07.11, 20:05
                      Skad znasz, duraczok banderowski ze ja chory psychicznie? Ty psychiator? Nie myslie, ja ciebie, gnoju, juz pisalem, ze to ja uczylem sie wlasnie na psychiatora (1,5 kursa w medycznym instytucie zaocznie) i raczej ja moge robic ciebie diagnoz.
                      • mongolszuudan Re: Brak Ci cywilnej odwagi, Igorek. 18.07.11, 20:10
                        Jednak nie moge - zaocznie i prawa nie mam - obuczenia nie zakonczyl i lekarskiego dyplomu nie mam, tylko mam dyplom historyka i wykladowcy socjalno-politycznych nauk.
                        • mongolszuudan Re: Brak Ci cywilnej odwagi, Igorek. 18.07.11, 20:12
                          No i jeszcze cale kupe dyplomow na roznie profesji, ktore nie maja zadnego stosunku do sprawy.
          • bywszy1 Re: Na Boga(jestem niewierzacy)+ 18.07.11, 18:07
            Ale to forum polskie.
            A chochly sa obywatelami polskimi.
            W sile historycznych okolicznosci.
            I Borka jest u siebie w domu.
            I moze pisac co chce.
            A ja was sie pytalem,czy jest jakies rosyjskie odpowiednie forum,gdzie polacy mogli by,jezeli chcieli by,wykorzystywac styl mongola.
            Odpowiedzi nie dostalem.
            Mongol czasami wywoluje sympatie,ale w wikszosci czasu zachowuje siejak,mowiac jego jezykiem,jak zwykly ku.as.
            I noc go nie usprawiedliwia.
            Zwroccie uwage.Zaden z Polakow go nie wykresla z jego gledzenia.
            I straszenia radzieckim zolnierzem.
            Ja jak jestem w Polsce.Zawsze ida na miesce zachoronienia radzieckich zolnierzy,aby zlozyc kwiaty.
            Tam gdzie bywalem,sa uporzadkowane i pilnowane.
            Ludzie-wladze oddaja im w ten sposob honor.
            Pomimo tego co i jak bylo.
            • igor_uk bywszy1. 18.07.11, 18:37
              To nie jest polski forum,to jest forum polskojezyczny,a to duza roznica.Jetesmy w swiecie bez granic i bez podzialow obywatelskich.Tu niema nikogo,kto by sprawdzal paszporty.Wlasnie dla tego mongol ,jak i ty i jak kazdy inny na to forum jest u siebie (kiedy pisze po polsku),jak i borcia. Internet,to wspanialy wynalazek,pozwolajacy "byc" nam wszedzie bez wiz .
              p.s.tylko nie cytuj moich slow z naszej pyskowki.
              • bywszy1 Re: bywszy1.- 18.07.11, 19:52
                No,dobrze.
                Ale Borka slowianin?
                A prosilem o podobne rosyjskie forum.
                Nie odpowiedzieliscie.
                A myslalem,ze przynajmniej ruskojezyczni obywatele tego zawszonego kraju,ktory dal im przytulek i wielkie mozliwosc zareaguja na wypowiedzi tego dzentelmena.
                • mongolszuudan Re: bywszy1.- 18.07.11, 20:00
                  Ty zajebal juz. Znasz ruski jezyk - no tak pisz na jaki chciesz rosyjski forum. A jak ciebie tam beda odpowiedac, to zalezy wyjatkowo od tego co bedziesz tam pisac.
                • igor_uk Re: bywszy1.- 18.07.11, 20:04
                  bywszy1,mongol wielokrotnie tlumaczyl czemu tak nieraz pisze.Moze dla tego nikt nie reaguje na jego slowa.Tym bardziej ze Kraj w ktorym on mieszka i jak podejrzewam ceni go,nieraz polewaja takim brudem,ze jego riposty mnie nie dziwia.To tylko odruch urazonego czlowieka. Przeciez tobie samemu ten odruch nie jest obcy.
                  • mongolszuudan Re: bywszy1.- 18.07.11, 20:19
                    Nieprawda. Nie jestem zadnym urazonym czlowiekiem. Tylko mam (nie zawsze) sporo wolnego czasu zeby zabawiac sie nad roznymi idiotami, ktore moje bzdury przyjmuja zbyt serio. A tyle idiotow jak na na forum Swiat tej polskiej gazety nigdy w swiecie nie odszukasz.
                    • mongolszuudan Re: bywszy1.- 18.07.11, 20:20
                      przepraszam: nigdzie
                    • bywszy1 Re: Nu,wot+ 18.07.11, 20:25
                      I Ajgor zostal idiota,bo wzial na powaznie uczucia tego kretyna.
                      Wiec;Ajgor,wykaz sie lojalnoscia wobec panstwa polskiego.Chyba zwrocisz jakas uwage temu polglowkowi-pochwalisz albo zganisz,za to,ze z ciebie idiote zrobil?
                      Ja jestem niewinny.To miedzy wami.
                      • igor_uk bywszy1. 18.07.11, 20:38
                        bywszy1,juz zwracalem cie uwage na to,ze starasz sie caly czas macic i sklucac ludzi miedzy soba.Jak ty to robisz nieswiadomie,to badz uwazny w tym co piszesz.
                        Jak ze robisz to celowo,to w takim razie jestes nedznym czlowiekiem i Pan Bog cie sedzia.
                        Nie uwazam,ze Aleksandr zrobil ze mnie idiote.Jestem dosc intellegentnym czlowiekiem,zeby widziec co za jego slowami kryje sie.Ty ze,jak widze,tego nie rozumiesz.
                        • bywszy1 Re: ?+ 18.07.11, 20:52
                          Re: bywszy1.-
                          mongolszuudan 18.07.11, 20:19 Odpowiedz Nieprawda. Nie jestem zadnym urazonym czlowiekiem. Tylko mam (nie zawsze) sporo wolnego czasu zeby zabawiac sie nad roznymi idiotami, ktore moje bzdury przyjmuja zbyt serio. A tyle idiotow jak na na forum Swiat tej polskiej gazety nigdy w swiecie nie odszukasz.
                          <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                          To ty nie rozumiesz.co tutaj jest napisane?W takim razie watpie w twoja inteligencje.
                          Ja wszystko robie swiadomie.I wiem co pisze.
                          Wykaz sie wiec inteligencje i zareaguj na temat tego "Wszywego kraju",ktory ciebie przygarnal.
                          I przestan wreszcie k-wa mac byc kaznodziejem.Ja tez mam granice cierpliwosci.
                          • igor_uk Re: ?+ 18.07.11, 21:01
                            bywszy1,nie jestem porzucona sierota,zeby mnie ktos przygarnal.
                            • bywszy1 Re: ?+ 18.07.11, 21:15
                              Nie udawaj glupca.
                              Wykaz sie lojalnoscia albo nielojalnoscia wg.kraju,ktory sierote bez obywatelstwa przygarnal i wielkie mozliwosci dal.
                              Jakas reakcje masz w stosunku do twojej nowej ojczyzny?
                              • igor_uk Re: ?+ 18.07.11, 21:28
                                bywszy1,wyraznie do ciebie napisalem,ze wiem co kryje sie za slowami Aleksandra i wlasnie dla tego nie uwazam za potrzebne reagowac na nich.
                                Ty ze,jak widze,starasz sie albo nas sklocic,albo wykazac,ze jestem nielojalnym wobec Polski.

p.s.bywszy1,sa rzeczy,ktore naprawda ciebie nie dotycza.Jedna z nich,to to,co ja mam robic.
                                • borrka Jestes nielojalny nawet wobec swojej Rodziny. 18.07.11, 21:33
                                  Gdyby wiedzieli. co tu wypisuja Twoi kompani, a Ty ich zdanie popierasz, a w zadnym razie nie polemizujesz z tymi bredniami, nie przepusciliby tego.

Wspolczuje Ci tego zycia w zaklamaniu.
                                  • igor_uk borcia,zejdz na ziemie. 18.07.11, 21:44
                                    Ale wam tu rabie!

p.s. To co slysze na codzien od Polakow,ktore opuscili swoj kraj,zeby zarobic pare grosze i posplacac pozyczki w Polsce,a wielu tylko dla tego,cytuje:"Zeby normalnie zyc" ,jest o wiele gorsze od tego,co wypisuje tu mongol i napewno slowa mongola maja rodzine nie przeraza.
                                    • borrka Slowa Mongolczika przerazą psychiatre. 18.07.11, 21:52
                                      A ja Ci serio wspolczuje zycia w podwojnej rzeczywistosci.
                                      • igor_uk Re: Slowa Mongolczika przerazą psychiatre. 18.07.11, 22:19
                                        borcia,to ty zyjesz w podwojnej rzeczywistosci. I wlasnie to mnie interesuje na tym forum.Zachowanie ludzi.
                                        Ponad polroku spedzilem na forum "Katastrofa w Smolensku".Zeby tylko poczytales jak mnie tam wyzywali.Kim ja tylko tam nie bylem.Niewyobrazasz sobie,jaki material tam zebralem.Tam byli prawdziwe psychole.Tu jest inaczej.Tu psycholi brak,ale widze pare nawiedzonych,kilka calkowicie pogubili sie w rzeczywistosci,nu i ty,ze swoja skomplikowana osobowoscia. W sumie forum jest dosc nudny i chyba przeniose sie do "Nasz Dziennik".Tam dopiero cos dzieje sie.
                                        • bywszy1 Re: Slowa Mongolczika przerazą psychiatre.- 19.07.11, 07:17
                                          A nie chcialbs,w ramach przyjazni,podac dziennik rosyjski,w ktorym jest bardzo wesolo?
                                    • bywszy1 Re: borcia,zejdz na ziemie.+ 18.07.11, 21:54
                                      ale oni sa Polakami.
                                      A ty sierota przygarnieta.
                                      Nu,daj dzwiek jakis?
                                      Za czy przeciw.Albo nijaki.
                                      Ale daj!
                                      • igor_uk bywszy1 18.07.11, 22:34
                                        widze ,ze nijak nie potrafisz prowadzic dyskusji na jakim takim poziomie,ale mnie to nie przeszkadza.
                                        Otoz,sprobuje cie wytlumaczyc o co chodzi i czego ty w slowach Aleksandra nie zrozumiales.
                                        Jak sam zacytowales,Aleksandr napisal:
                                        "Tylko mam (nie zawsze) sporo wolnego czasu zeby zabawiac sie nad roznymi idiotami, ktore moje bzdury przyjmuja zbyt serio. "

Otoz,to nie ja powaznie przyjmuje jego slowa ,w ktorych on wyzywa Polakow od najgorszego,a tylko inni,miedzy innymi i ty.I wlasnie dla tego nie mam zamiaru reagowac na slowa Aleksandra,poniewaz dobrze wiem,ze za tymi slowami nic niema.To tylko reakcja na podobne opinie o Rosji.
                                        Czyli piszac o idiotach ,ktore na powaznie przyjmuja jego slowa,on wlasnie mial ciebie ,miedzy innymi i jak by ja zareagowalem,probujac mu cos wytlumaczyc,to zrobil by z siebie takiego samego idiota,jaki i te,co zadaja ode mnie reakcji na zachowanie Aleksandra.
                                        To tyle w tym temacie.

p.s. Widzisz li bywszy1,mnie z zadnego kraju nie wywozili,z zadnego nie zmuszali do wyjazdu.W zadnym kraju ja nic nie dostalem za darmo,tak co o przygarnietym sierocie,zwlaszcza od ciebie,slyszac mnie jest to dosc zabawno.
                                        • bywszy1 Re: sluchaj,stary.+ 18.07.11, 22:49
                                          do goebelsa ci daleko.
                                          Nie badz dla mnie tlumaczem.
                                          lepsze szkoly od ciebie konczylem.
                                          Wiec tlumacza nie potrzebuje.
                                          Jakos sobie poradze.
                                          A Saszka twoj duren.
                                          A ty jego prichwostien.
                                          • igor_uk Re: sluchaj,stary.+ 18.07.11, 22:54
                                            bywszy1,rozumiem,ze nareszcie dotarlo do ciebie,co naprawda mial na uwadze Aleksandr.
                                            Ciesze sie!
                                            p.s. Ja w ogole zadnej szkoly nie skonczylem,poniewaz nie bylo potrzeby.W wieku 3 lat nauczylem sie krasc,w 5 lat zabijac,nu a dalej jakos samo poszlo.
                                            • bywszy1 Re: sluchaj,stary.+ 18.07.11, 23:11
                                              Czyli kariera rodzinna.
                                              Normalna.
                                              • igor_uk nie masz klasy,bywszy1. 18.07.11, 23:58
                                                bywszy1,wtracajac caly czas rodzine adwersaza,zdradzasz to,ze jestes dosc ograniczonym czlowiekiem,nie potrafiacym prowadzic dyskusje w sposob moze i chamski,ale jednak na "poziomie".Ty wszystko sprowadzasz do zwyklej brudnej pyskowki.
                                                I wlasnie to mnie mierzi w dyskusji z toba.Uwazalem,ze przestaniesz to robic,ale ,jak widac,nature bosiaka z przytulku,nawet dziesiacieliecia wsrod kulturalnych Szwedow,zmienic nie potrafia.
                                                Coz,szkoda,liczylem jednak na to,ze dyskusja z toba stanie sie ciekawa. Pan Bog widzi,ze probowalem to zrobic.
                                                Ale i tak nie zrywam jednostronne zawieszenie broni,bo widzisz li , mnie mierzi brudna bezsensowna pyskowka z analnym podtekstem.
                                                • bywszy1 Re: nie jestem snobem+ 19.07.11, 07:10
                                                  igor_uk napisał:

> bywszy1,wtracajac caly czas rodzine adwersaza,zdradzasz to,ze jestes dosc ogran
                                                  > iczonym czlowiekiem,nie potrafiacym prowadzic dyskusje w sposob moze i chamski,
                                                  > ale jednak na "poziomie".Ty wszystko sprowadzasz do zwyklej brudnej pyskowki.
                                                  > I wlasnie to mnie mierzi w dyskusji z toba.Uwazalem,ze przestaniesz to robic,a
                                                  > le ,jak widac,nature bosiaka z przytulku
                                                  <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                                                  Kiedy ja z toba dyskutowalem?
                                                  Czytalem tylko inwektywy,skierowane do mnie.
                                                  Z prostytutka co Ojczyzna obojetnie ktora chandluje moze byc jakas dyskusja??

z ekspertem od zydziarow jezyk jest jeden.
                                                  Zrywaj co chcesz i sp.......
                                • bywszy1 Re: ?+ 18.07.11, 21:34
                                  Nie reaguj,ze cie nazwal idiota.
                                  To twoja sprawa.A ja mam to gleboko w du..
                                  Co do waszego sklocenia,tez mam to gleboko w d....
                                  A co masz robic?Tez mam gleboko w d....
                                  Oprocz tego,bys przestal byc kaznodzieja.Bo to mnie mdli.
                                  Mozesz sie bawic z kim innym,sieroto.
                                  A co do lojalnosci?Tez trujesz.Tego nie mowilem,bo mam to gleboko w d.....
                                  Szukalem tylko twojej reakcj.
                                  • igor_uk Re: ?+ 18.07.11, 21:45
                                    bywszy1, jak tak wszystko masz w dupie,to czemu tak denerwujesz sie?
                                    • bywszy1 Re: bo mnie+ 18.07.11, 22:16
                                      w dupie swedzi.
                                      • igor_uk Re: bo mnie+ 18.07.11, 22:37
                                        A moze to glizdy?
                                        Poczytaj tutaj,moze cos znajdziesz dla siebie.
                                        • bywszy1 Re: bo mnie+ 18.07.11, 22:45
                                          no wlasnie to wszystko co mnie tam swedzi to sa wlasnie takie glizdy ludzkie,jak trn mongol-glizda prawdziwa.
                                          • mongolszuudan Re: bo mnie+ 18.07.11, 23:02
                                            Сaм ты глиcтa и пoдoнoк к тoмy же, еcли гoвoришь мерзocти o незнaкoмoм тебе челoвеке в егo oтcyтcтвии в рaзгoвoре c дрyгим челoвекoм.
                                            • bywszy1 Re: bo mnie+ 18.07.11, 23:17
                                              Twja metoda?http://www.google.com/imgres?imgurl=http://e-Saszka,Dotarlo,co wypada a co nie ,solitier?
                                              • mongolszuudan Re: bo mnie+ 19.07.11, 00:14
                                                Я бы не cкaзaл тaк. А в oбщем нacрaть. Еcтеcтвеннo, чтo я пoдoнoк. Инaче, чтo бы я тyт делaл?
                                                • bywszy1 Re: bo mnie+ 19.07.11, 07:12
                                                  Здеcь я c тoбoй coглacен.
                  • bywszy1 Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:21
                    Ja mam inne pojecie tego swiata.
                    Przeczytaj moje Motto:"Дa Здрaвcтвyет Дрyжбa Междy Нaрoдaми!
                    Дa Здрaвcтвyет Мир Вo Вcем Мире!
                    I oby mnie zona zawsze kochala!"
                    Ten kraj,w ktorym on mieszka,on w korespondencji z toba polewal takim blotem,jak kazdemu innemu to do glowy by nie przyszlo.
                    Wiec i ja musze wybierac albo ten kraj albo ten pajac.
                    Ten jego kraj dla mnie cos znaczy.Ten figlarz absolutnie nic.
                    Jezeli ten fakir jest urazony i ty go rozumiesz.To jaki ja mam byc urazony wzgledem was obydwoch?
                    A od ciebie w dalszym ciagu zadnej reakcji.Przeciez jakis stosunek do tego zawszonego kraju masz?Jak jest wobec niego,ktory dal ci mozliwosci,lojalnosc?Bo mnie zarzucales nielojalnosc wobec Polski.
                    U ciebie jakis odruch musi byc?Negatywny albo pozytywny?
                    • mongolszuudan Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:25
                      Ja lepszej niz ty znam zaloty i wady mojego kraju. I mam prawo mowic o nich z moim rodakem, niechaj on nawet zyje w Anglii.
                      • mongolszuudan Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:28
                        A gdzie ja zartuje i gdzie mowie serio to rozumny czlowiek musi sam zrozumiec. Sapienti sat. Durniu to objasniac nie ma zadnego sensu.
                        • mongolszuudan Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:31
                          Jeszcze raz przepraszanm - zalety. Och, juz ta poska ortografia. Ale ze slownikem pisac to taka nuda.
                        • bywszy1 Re: bywszy1niespecjalista+ 18.07.11, 20:31
                          Rozumny czlowiek rozumie rozumnego czlowieka.
                          Ale dla zrozumienia polglowka trzeba specjalisty.Musisz miec spore kontakty ze specjalistami.
                      • bywszy1 Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:28
                        A ja ciebie,kacapi,czytam.I widze,ze jestes wielki kacapski c.uj.
                        • mongolszuudan Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:32
                          A ty jestes zydowska swinia. Czy zadowolony? To chciales uslychac? To masz.
                          • bywszy1 Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 20:45
                            Kacapi.
                            Nie moge byc swinia.Bo to nie koszer.
                            Wiec nie ma tutaj logiki.
                            Natomiast ty jestes kacapkska wielka swinia.
                            I to jest logiczne!
                            Chciales to przeczytac?
                            To masz,polglowku z kupionym dyplomem.
                            • bywszy1 Re: bywszy1.P.S-+ 18.07.11, 20:58
                              forum.gazeta.pl/forum/w,50,127069988,127132677,Re_.html
                            • mongolszuudan Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 21:36
                              Idiot to ty. Nach... mnie bylo pokupac ten dyplom, ktory ja lekko otrzymal po 5 lat wesolej uczoby? I tylko z 2 trojkami. Nie czerwony - a nach... mnie czerwony? To ze ty uwazasz ze dyplom mozna tylko kupic to swiadczy wlasnie o twojej zydowskiiej naturze (wszystko mozna kupic) - raz, i drugie - ze to kupiles sobie dyplom, kretynie. Spadaj na palme, papuas, tam ciebie czekaja twoje rodzicze - makaki.
                              • bywszy1 Re: bywszy1.-+ 18.07.11, 21:51
                                Pamietaj,ze ja z tego samego kraju.
                                I tez potrafie twym jezykiem.
                                A poszol ty bydle kacapskie w p.....du,ze swym dyplomem,makaka czerwonozopaja.
              • bywszy1 Re: bywszy1.No,tak+ 19.07.11, 07:58
                igor_uk napisał:

> To nie jest polski forum,to jest forum polskojezyczny,a to duza roznica.Jetesm
                > y w swiecie bez granic i bez podzialow obywatelskich.Tu niema nikogo,kto by sp
                > rawdzal paszporty.Wlasnie dla tego mongol ,jak i ty i jak kazdy inny na to fo
                > rum jest u siebie (kiedy pisze po polsku),jak i borcia.
                Internet,to wspanialy w
                > ynalazek,pozwolajacy "byc" nam wszedzie bez wiz
                <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
                Jebkretacz.
                To to juz przestalo byc forum slowianskie?
                Ty,jak stara k...wa z Biura Politycznego.
    • pijatyka Re: nasi drodzy czekiści 13.08.14, 18:02
      Spora kolekcja w tym wątku ;->
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka