Dodaj do ulubionych

Czy to swiat kupi?

23.07.11, 10:48
Czy kupi swiat kolejna bajke?
Czy jest mozliwe,zeby pojedynczy czlowiek potrafil przeprowadzic tak tragiczny w skutkach zamach terrorystyczny,na skutek ktorego smierc ponioslo blisko 100 osob? Nie bylo by nic dziwnego,jak by w jakijs sposob wniosl ladunek wybuchowy na samolot i tam by go zdetonowal.
Ale w tym przypadku-bomba w centrum miasta i strzelanina na wyspie!
Coz,Swiat,ktory uwierzyl (he,he) w produkcje BMR na pace ciezarowek i w to uwierzy.

p.s.Dobrze,ze chociaz policja norweska w to nie wierzy.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Nauczyciel swiata 23.07.11, 10:57
      zwokl sie z barlogu i zaczyna dawac lekcje.

Pora spadac.

PF
      • igor_uk Re: Nauczyciel swiata 23.07.11, 11:01
        pefcia,ty,jak widze,czemus juz nauczyl sie.Przynajmniej przestales udwac z siebie kogos innego.
        • walter622 Witaj Igor_uk 23.07.11, 11:25
          igor_uk napisał:

> Przynajmniej przestales udwac z siebie kogos innego.

Profesorek z "herbem" ("Leżajsk-beer") zaraz się rozkręci.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
          Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
          • igor_uk Re: Witaj Igor_uk 23.07.11, 11:29
            Chyba juz nie beziemy miec na forum polskiego_francuza -profesora i hrabiego.Bedzie kolejny wojtus.
            • walter622 Re: Witaj Igor_uk 23.07.11, 11:48
              igor_uk napisał:

> Chyba juz nie beziemy miec na forum polskiego_francuza -profesora i hrabiego.
              > Bedzie kolejny wojtus.

Innymi słowy kolejny dwóch-głowy orzeł ?

Fakt, "profesorska" bajka prysła jak bańka mydlana, podobnie jak poprzednio prysła bajka
              o "herbie". No chyba, że ten sygnet "rodowy", zrobiony z kapsla od piwa ("Lezajsk-beer"), facio traktuje na poważnie.

"Bo mi Boy Zelenski tkwi w poprzek mego gardla. Jakies ruskie scierwo strzela w naszego pisarza i tlumacza.
              Czy jakis rosjanin przeprosil?" (polski_francuz)
    • igor_uk Re: Czy to swiat kupi?+ 23.07.11, 11:08
      bywszy1,biedaczysko,czy ze starosci nie potrafisz odroznic zwykle podanie informacji,od oceny sytuacji?

W sumie jestem zaszczycony tym,ze czlowiek ,stojacy jedna noga w grobie,caly swoj czas poswiec mojemu nicku.
      • bywszy1 Re: Czy to swiat kupi?+ 23.07.11, 11:21
        Moze i nie potrawfie odrozniac.
        Ale widze jak ktos pier.li od rzeczy.

Nic nie poswicam twemu nikowi.
        Tylko nie znosze bolwanow.
        A,ze w tym przypadku,balwan i twoj nick sie pokrywaja-to zbieg okolicznosci.
        A w dodatku,od kiedy balwan moze oceniac sytuacje?
        Nie przeszkadzaj madrym ludziom.
        Terz policje w Szwecji wzmacniaja.
        Wiec nie lez popered bat´ki,balwanie.

A w ramach informacji i oceny sytuacji-ja jestem czlowiek niezlosliwy.I po tobie panichide sprawie.
        • igor_uk Re: Czy to swiat kupi?+ 23.07.11, 11:25
          bywszy1,jak by bylem balwanem,to ty by tyle czasu mnie nie poswiecales.
          Ja to wiem i ty rowniez. Kazdym swoim postem podtwierdzasz to.
          • bywszy1 Re: Czy to swiat kupi?+ 23.07.11, 11:42
            Ja sie z toba o zydowstwo drocze.
            Ze na obrazy mongola wobec nacji twojej zony i panstwa,ktore ciebie przytulilo nie reagujesz.
            Ze pouczac innych lubisz,soba nic nie reprezentujac.
            Jak calkiem zejdziesz na ziemie,to przestaniesz byc balwanem.
            A po tobie,jednak,panichide odprawie.Obiecuje.
    • tornson Pojdynczy człowiek raczej, ale że to robota 23.07.11, 11:52
      kato-faszystów to nie ulega wątpliwości.
    • mlody747 Re: Czy to swiat kupi? 23.07.11, 11:55
      A ty Igor nie zrozumiał? Nie jest ważnym tym razem, ze zrobił to "jeden", ale ze obwiniają swojego obywatela i jest nim biały (może nawet chrześcijanin). Jak nie będzie wiarygodne, ze to zrobił tylko jeden, to znajda następnych ale białych, rzekomo winnych. Ale to przesuniecie propagandy z Muzułmanów na białych/swoich się liczy dla nich tym razem. Jóź wojen na bliskim wschodzie maja chyba dosyć i nie muszą robić dalszej nagonki na Muzułmanów.
      • igor_uk Re: Czy to swiat kupi? 23.07.11, 12:21
        mlody ,czego ja nie zrozumialem? Tego ze pisze sie kolejna bajka dla mas?To akurat zrozumialem i wlasnie dla tego zalozylem ten watek.
        Po tym,jak w Hispanii przegrala,na skutek aktu terrorystycznego Al Kaidy ,rzadzaca Partia,to od tej pory wszystkie zamachy w Europie dokonuja wylacznie wariaci i prawo lub lewo ekstremisci.

p.s. Jednym z aktywnych uczestniekow islamskiej terrorystycznej organizacji w Rosji, jest etniczny Rosjanin,ktory przeszedl na islam.Jak przyjdzie taki czas,ze w Rosji nie bedzie oplacac sie obwiniac za zamachy islamistow,to bedzie ten gosc,jak znalazl(he,he).
        • mlody747 Re: Czy to swiat kupi? 23.07.11, 13:13
          Igor, no dobrze, ja ciebie nie zrozumiał.
          Wysłali miony miejsc pracy do Chin i innych. Następnie wiedzieli ze, będą zabierać tym co potracili prace, ich cały dorobek ich życia (ich domy) no to wiedzieli, ze będą problemy. Wiec zorganizowali 9-11 i początkowo zrobili nagonkę na Arabów. Jak już duża cześć społeczności przyzwyczaiła się w USA i Europie (uwierzyła), ze zagrażają im "T", to teraz jest przesuniecie na białych rodzimych współobywateli(na sąsiada mieszkającego kolo nas), o których zawsze od samego początku chodziło (to biali tracą wszystko, dlatego 9-11). Te przepisy, które wprowadzają i już wprowadzali, maja na celu kontrole właśnie ta grupę ludzi w Stanach jak i Europie. Dalej będzie, (jak piszesz) stało się po wypadkach w Hiszpanii, ale znacznie gorzej, bo to ma w końcu doprowadzić do całkowitej kontroli (stopniowe zasikanie), która nigdy niema się skończyć i ma jej być coraz więcej(ciągle będzie jej za mało-będzie głosić ich propaganda, będą ciągle nowe zaostrzenia i tak bez końca). Maj obsesje i nic ich nie obchodzi jak wyciągną z nas pieniądze/nasza prace/nasze życie.
      • bywszy1 Re: Ten facet,jest chrzescianski fundamentalista+ 23.07.11, 12:26
        Tak podaja Norwegowie.
        • igor_uk Re: Ten facet,jest chrzescianski fundamentalista+ 23.07.11, 12:32
          Juz podaja,ze nie dzialal sam,przynajmniej tak twierdza swiadkowie .
        • jk2007 Ten facet, jest zydo-masonem 23.07.11, 12:36
          jahammer.livejournal.com/130458.html
    • bywszy1 Re:oglosili,ze jeszcze jednego szukaj+ 23.07.11, 12:39

• kylax1 Oczywiście, że jeden człowiek z bronią maszynową b 23.07.11, 15:07
      ez problemu może zabić tyle osób. Zwłaszcza, jeżeli reszta jest nieuzbrojona.

No ale zapomniałem, przecież to światowy spisek illuminatów, masonów i cyklistów...
      • mlody747 Re: Oczywiście, że jeden człowiek z bronią maszyn 23.07.11, 15:28
        A gdzie w Norwegii on mógł dostać/kupić bron maszynowa? Np. w USA już od lat miedzy wojennych, cywilom niewolno mieć broni maszynowej, ale tylko taka która strzela za każdym pociągnięciem cyngla tylko jeden nabój.
        • bywszy1 Re: a on mial zezwolenie na pistolet+ 23.07.11, 15:52
          i automat.
          Aile musial miec magazynkow?
    • kylax1 Oczywiście, że jeden człowiek z bronią maszynową 23.07.11, 15:08
      bez problemu może zabić tyle osób. Zwłaszcza, jeżeli reszta jest nieuzbrojona.

No ale zapomniałem, przecież to światowy spisek illuminatów, masonów i cyklistów...
      • mlody747 Re: Oczywiście, że jeden człowiek z bronią maszyn 23.07.11, 15:24
        Nie którym się wydaje, ze nie goj jest 1000 lepszy(jego życie jest nawet warte) niż goja. Wiec pewnie masz racje, ze to zrobił jedne ale nie ... .
        A tu jest co się działo dzień wcześniej (i mogło wzbudzić niezadowolenie nie ...) na tym polu namiotowym w okolicach Oslo:
        http://translate.google.com/translate?js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fpolitisk.tv2.no%2Fnyheter%2Fst%25C3%25B8re-om-israel-palestina-konflikten-%25E2%2580%2593-okkupasjonen-ma-opph%25C3%25B8re-muren-ma-rives-og-det-ma-skje-na%2F
        • kylax1 No pewnie, Mossad przygotował akcję w jeden dzień. 23.07.11, 15:41
          Ba, w kilkanaście godzin.

Polecam to miejsce: www.tworki.eu
      • igor_uk kylax pisze z komputera maszynowego. 23.07.11, 15:37
        kylax,naogladales sie Rambo i tobie wydaje sie,ze mozno razpraszajacy tlum tak latwo zabijac.
        Owszem,jak by ofiary byli zamkniety w pomieszczeniu,a napastnik mial karabin maszynowy zasilany tasma,to owszem,ale zwloki (ponad 25) byli odnalezione nawet w wodzie i caly czas
        jeszcze odnajduja po calej wyspie.
        Tam musialo byc kilka zamachowcow.
        • dystans4 Re: kylax pisze z komputera maszynowego. 23.07.11, 15:45
          Nie czytałem o szczegółach. Nawet nie mam ochoty.
          Myślałem, że była impreza, potańcówka, mnóstwo ludzi po prostu wystawionych na strzał i każdy strzał musiał w kogoś trafić. Ale skoro jest tak jak mówisz, musiało być ich więcej.
    • dystans4 Re: Czy to swiat kupi? 23.07.11, 15:39
      Nie znam się, nigdy się nie interesowałem tym, jak szybko z karabinu maszynowego można zabić setkę ludzi. Ale jeśli to była młodzież, bez wykształconych reakcji obronnych, bez obecności żołnierzy, policjantów itd., nie wydaje mi się to wykluczone. Ale nie wiem.
      Że człowiek nie działał sam, wydaje się oczywiste.
      Nieoczywista jest teza o tym, że przedstawiciele norweskiej ultraprawicy w pierwszej kolejnności zwrócili przeciw własnemu narodowi, nie przeciw islamistom. Mnie trudno w to uwierzyć.
      Żałoba.
      j.
      • kylax1 W pierwszej części wyjaśniłeś główny powód. 23.07.11, 15:42
        Otóż to, w Norwegii ludzie nie mają wykształconych odruchów obronnych. To nie Rosja, gdzie ludzie przynajmniej próbowaliby walczyć.
        • igor_uk Re: W pierwszej części wyjaśniłeś główny powód. 23.07.11, 16:06
          kylax,czy ty strelales kiedys z recznego karabinu maszynowego(chociaz by z kalacha)? Nawet jak ta mlodziez nie walczyla,to napewno uciekala.A po ruchomym celam nie jest tak latwo trafic.
          Ale u Rambo to calkiem niezle wychodzilo.Czyz by ten blondynek,to przefarbowany Sylwek?
          • kylax1 Posłuchaj Panie kolego. 23.07.11, 16:30
            On zebrał ową młodzież koło siebie i wtedy zaczął strzelać. Następnie chodził za nimi i ich eliminował. Nikt nigdzie nie informował, że strzelał na oślep.
            • bywszy1 Re:a zebral by jako policjant by poinformowac,+. 23.07.11, 16:43
              co sie dzieje w Stockholmie.
              Tylko ile magazynkow musial zmieniac?
            • igor_uk Re: Posłuchaj Panie kylax. 23.07.11, 16:46
              Czy ty rozumiesz,co ja pisze?
              Z twoich slow wynika,ze ifiary stali w miejscu,ewentualnie spacerowali,a zamachowiec "chodzil" (twoje slowo) i rozstrzeliwal ich.kylax,ludzi slyszac strzaly ,uciekaja z calych sil.Wlasnie dla tego ciala ofiar odnajduja sie jeszcze i nawet niektory skakli do wody,widzac tam droge ucieczki.
              Zresta nie wiem o co cie chodzi.Przeciez swiadkowie mowia o przynajmniej jeszcze jednym gosciu.
              • misterpee Re: Nie mamy prawa zapytac kto to zrobil 23.07.11, 18:28
                czy byl to jeden czy wielu ludzi, kto dal im bombe?
                Jak dotad policja podaje ze nie byl to islamista, byl to chrzescijanski fundementalista. Ale sam jedne nie byl w stanie podlozyc nawet jedna bombe.
                Tymczase PF i paru kolegow wiedza juz z gory ze byla to islamska organizacja, a wszyscy ktorzy maja dociekliwosc sa ich przedmiotem ataku. Jednym slowem sa zgodni w ataku na przeciwnikow innej wersji. Jest pytanie, kto ich nakreca w tym kierunku, widac ze ich moywacja jest precyzyjnie nagrana przez centrum operacyjne.
                • misterpee Re: Obama tez ju wie kto za tym zamachem stoi ! 23.07.11, 18:31
                  jednym slowem - operacja falszywej flagi na calego, pomimo dowodow na cos odrotnego.
                  • bunkum Re: Obama tez ju wie kto za tym zamachem stoi ! 24.07.11, 01:59
                    > jednym slowem - operacja falszywej flagi na calego, pomimo dowodow na cos odrot
                    > nego.

Tak. False flag pelna geba.
                    Nie ma zadnych dowodow na cokolwiek odwrotnego.
              • kaszebe12 Re: Posłuchaj Panie Igor... 23.07.11, 18:58
                Mnie ,tez , to intryguje...-zwykly "fizyczny" aspekt tego zabojstwa.-Jeden zabojca , tyle ofiar ?-Cos tu zalatuje...
                • igor_uk Panie Kaszebe... 23.07.11, 19:07
                  Nie ma takiej opcji,zeby facet uzbrojony w karabin maszynowy i nawet swietnie wyszkolony,potrafil zabic tyle ludzi w tak krotkim czasie.
                  Wyspa ta ma swoi wymiary i mlodziez uciekala we wszystkie strony.
                  Szkoda ,ze nie podaja jaka bron uzyl,to by wiele wytlumaczylo.
                  • romrus Re: Panie Kaszebe... 23.07.11, 19:23
                    igor_uk napisał:
                    > Nie ma takiej opcji,zeby facet uzbrojony w karabin maszynowy i nawet swietnie
                    > wyszkolony,potrafil zabic tyle ludzi w tak krotkim czasie.

Masz racje, Igor.
                    To jest absolutnie niemozliwe.
                    Nawet dla dwoch wyszkolonych to bardzo duzo.

> Szkoda ,ze nie podaja jaka bron uzyl,to by wiele wytlumaczylo.

Tak, ale w kazdym razie nie ma takiej broni.
                    Nie uzywal granat, byli tylko strzaly.
                  • zlotamajka Re: Panie Kaszebe... 23.07.11, 19:28
                    Dobre spostrzezenie Igor. Facio widocznie jest podstawionym pionkiem a prawdziwa akcja toczyla sie gdzie indziej i byla robiona przez kogos innego. Pytanie kogo? Spojrz na moj nowy watek.
                  • kaszebe12 Re: Panie Kaszebe... 23.07.11, 19:32
                    Gosc musialby byc swietnie wyszkolony , dysponowac , przynajmniej , kilkoma wersjami M14 , Remingtonem serii LPR,KAC-em albo ostatnim rosyjskim SIG-iem przy zalozeniu magazynkow Saw-mag...nie - niemozliwe. - Takie numery odstawial Rambo , wystrzeliwujac z luku cale pulki Vietkongu.-Norwegia nie jest filmem US.
                  • kylax1 Bzdury. 23.07.11, 22:09
                    Wyspa ma jakieś 200m na 300 m. Z czego połowa to otwarty teren obozu. Facet miał prawie 2 godziny na systematyczne eliminowanie ludzi.

Te Wasze spiskowe teorie są coraz głupsze. Niedługo dowiem się, że to przebrany Rothschild wprowadzał NWO wśród 15 latków.
                    • dystans4 Re: Bzdury. 23.07.11, 22:24
                      Jeszcze raz popatrzyłem na zdjęcie. Otwarty teren, to nie więcej, niż 20-25% powierzchni - tylko polanka większa i polanka mniejsza. Teren parkingu, to doskonała kryjówka.

2 godziny na mordowanie ludzi budzą największe podejrzenia.
                      Ogromna większość tam miała telefony komórkowe przy sobie. Starczyło, że po minucie ktoś zadzwonił na policję i po kilku minutach powinien być tam desant, obojętne jaki, ze snajperami. Skoro nie było, można spekulować na temat przyczyn. Ale na pewno nie techniczne. Myślałem, że było wszystkiego kilka (<20) minut, innej możliwości nawet nie brałem pod uwagę.
                    • igor_uk Re: Bzdury. 23.07.11, 22:25
                      kylax,widze,ze swojej glowy nie uzywasz do myslenia.Dali cie informacje do polkniecia,to i zrobiles.
                      Mawiaz,ze 200 na 300 metrow.A czy ogladales to nagranie .helikopter lata nad wyspa ,ktora twoim zdaniem ma wymiary 200 na 300 metrow.
                      • kylax1 Spójrz na mapę, a nie na klipy z telewizji. 24.07.11, 00:18
                        To co widać na tym nagraniu to brzeg po przeciwnej stronie wyspy. Dopiero pod koniec są fragmenty Utoya.

Na mapie wyspa ma jakieś 250-400 m maksimum.
                        • igor_uk Re: Spójrz na mapę, a nie na klipy z telewizji. 24.07.11, 00:32
                          kylax,nic na to nie poradze,jak juz tak chcesz uwazac,to twoja sprawa.Co mnie do tego.Ja,raczej wierze temu,co widze,sam.
                          • zlotamajka Igor 24.07.11, 00:36
                            Igor skoro nie wierzysz w wersje telewizyjna. Zgadzam sie z Toba ze to bajki dla dzieci. Ale w takim razie kto myslisz za tym stoi i dlaczego. Zadalam juz to pytanie i nie odpowiedziales. A jestem ciekawa Twojej odpowiedzi.
                            • igor_uk Re: Igor 24.07.11, 00:40
                              majka,nie wiem.Podejrzewam,ze za tym moze stac Al Kaida,ktora wykorzystala tego glupca.
                              Ale w to,ze zrobili to sluzby specialne panstw zachodnich nie moge,jakos,uwierzyc.Nu nijak mnie to do glowy nie wchodzi.
                              • zlotamajka Re: Igor 24.07.11, 00:49
                                Nie mysle ze to al kaida. Od razu by to powiedzieli. Wiec czemu nie mowia? Czemu twierdza ze ten facio sam dzialal i byl w stanie dwa prawie rownolegle ataki zrobic? Zreszta al kaide, jak nie raz pisalam, uwazam za skrzydlo CIA. Na to jest wiele dowodow. No ale wiem ze Ty w to nie wierzysz.
                                • igor_uk Re: Igor 24.07.11, 00:53
                                  majka,Al Kaida predko nie przyznaje sie do swoich czynow.Najpierw obserwuja,czy to im oplaci sie.
                                  A do tego nie zapominaj,ze pod nazwa Al Kaida kryje sie cos bardzo niekonkretnego.
                                  • zlotamajka Re: Igor 24.07.11, 00:56
                                    Nie chodzi czy al kaida sie przyznala. Chodzi ze media jej nie okrzyczaly. A co wedlug Ciebe kryje sie za nazwa al kaida?
                                    • igor_uk Re: Igor 24.07.11, 01:07
                                      majka,po tym co wydarzylo sie w Hispanii,zuwaz,w Europie aktow terrorystycznych przeprowadzonych przez Al kaide ,nie bylo.Czy uwazasz,ze to jest prawda?
                                      A co kryje sie pod nazwa Al Kaida? Dzis to wszystko.W sumie wszystkie terrorysci moga byc "czlonkami" Al Kaidy.
                                      Wsrod powstancow libijskich sa czlonkowie Al Kaidy.I tam oni sa sojusznikami Zachodu.W Afganistanie rowniez sa czlonkowie Al Kaidy i tam to wrogowie zachodu.To wszystko jest tak pogmatwane,ze moze rzeczywiscie Al Kaide stworzyl Zachod i wykorzystuje we wlasnych celach?
                                      Ale jak by bylo tak,to Swiat ,ktory my znamy,powinien runac i to jak najpredziej.Ale co bedzie w zamian?
                                      • zlotamajka Re: Igor 24.07.11, 01:16
                                        Nie zapominaj o atakach w Londynie w 2007. Zreszta te ataki tak w Madrycie jak w Londynie sa podejrzane tak samo jak 9/11 i wedlug mnie inside job. Nie ma dwoch zdan.

Wsrod powstancow libijskich sa czlonkowie Al Kaidy.I tam oni sa sojusznikami
                                        > Zachodu.W Afganistanie rowniez sa czlonkowie Al Kaidy i tam to wrogowie zachodu
                                        > .To wszystko jest tak pogmatwane,ze moze rzeczywiscie Al Kaide stworzyl Zachod
                                        > i wykorzystuje we wlasnych celach?

Sam widzisz ze to pogmatwane. Wedlug samego CIA al kaida ma okolo 100 czlonkow I aby z nimy walczyc wyslalismy setki tysiecy wojska! Toz to paranoja do nieskonczonosci. Jak mozna w to wierzyc.

Ale jak by bylo tak,to Swiat ,ktory my znamy,powinien runac i to jak najpredzi
                                        > ej.Ale co bedzie w zamian?

Ten system musi runac bo z tego wedlug mnie nic juz nie moze byc. Co w zamian? Nie wiem. Mniejmy nadzieje ze cos lepszego co pozwoli ludziom na calym swiecie zyc godnie. Ten system tego nie daje.
                    • igor_uk kylax. 23.07.11, 22:32
                      Moze nagranie sky NEWS dla ciebie bea bardziej wiarygodne.
                    • dystans4 Re: Bzdury. 23.07.11, 23:06
                      Właśnie usłyszałem w TOK FM, że strzelanina rozpoczęła się, kiedy wszyscy byli w budynku. Jeśli tak, to taka ilość ofiar wydaje się w pełni możliwa.
                      Ale reakcja po dwóch godzinach (jeśli to prawda, bo niezwykle trudno w to uwierzyć) to 10 razy więcej, niż można było przypuścić.
                      buldog.
                      • igor_uk Re: Bzdury. 23.07.11, 23:17
                        dystans,teraz bedziesz slyszec duzo roznych rzeczy.Tylko jak wytlumaczyc to,ze wiele ofiar bylo odnaleziono w wodzie,jak rowniez odnajdywali sie po calej wyspie?Tym bardziej,ze w zadnym pomieszczeniu ta mlodziez nie byla zebrana.
                        dystans,nie ulegaj wplywam medii.
                        • dystans4 Re: Bzdury. 24.07.11, 13:10
                          Do enuncjacji podchodzę ostrożnie.
                          Newsa podało TOK FM, nie można wykluczyć wprowadzenia jej w błąd, ale to nie jest stacja powtarzająca brednie. Na początek fragment wypowiedzi kogoś, kto przeżył, później tłumaczenie, tu chyba nie ma przekłamania.
                          Jeśli pogrom zaczął się wieczorem, możliwe, że prawie wszyscy byli w budynku. Później mogli uciekać przez okna i jak się dało. Mnóstwo tak uciekło i jeśli były dwie godziny na polowanie, a napastników co najmniej dwóch, mogli obserwować ofiary z dwóch stron (nie mogły skutecznie kryć się za drzewami, samochodami). Ofiary były osaczane, w ucieczce (żeby nie dać się wziąć w "dwa ognie") docierały do brzegu i próbowały płynąć. Zostawały rozstrzelane.
                          Taka możliwość przebiegu wydarzeń nie dziwi.

Natomiast są wątpliwości niewytłumaczalne:

1. Całkowicie niezrozumiały jest taki mord z inspiracji norweskich ugrupowań prawicowych. Wbrew paradygmatowi myślenia i całej historii nacjonalistów. Jakimś wyjątkiem były izraelskie zamachy na izraelskie hotele w latach czterdziestych XX w., amerykańskie przyzwolenie na Pearl Harbour to już co innego.

2. Dwie godziny czekania na reakcję władz. Nawet jeśli były zajęte obstawianiem dzielnicy rządowej, zrozumienie tego, co się dzieje na wyspie powinno zająć nie więcej, niż kilka minut. Mniej niż dziesięć. Dwie godziny to dowód na to, że ktoś z bardzo wysokiej pozycji administracyjnej sabotował akcję ratunkową.

3. Do wykonania takiej akcji trzeba nie tylko złoczyńcy, ale i wariata. Ktoś musiał go wyselekcjonować i odpowiednio, w stylu "szachidów", zindoktrynować i przeszkolić. A może jeszcze obiecać, że nie zostanie zlikwidowany w czasie akcji policyjnej.

4. Równie dziwne, że terrorysta nie został zlikwidowany w czasie akcji władz. To wbrew regułom działania odddziałów antyterrorystycznych.

Nie potrafię tego ułożyć w spójną i kompletną całość z wersją przedstawianą przez norweskie władze. Jestem zdania, że tego zrobić się nie da.

bul.
    • zlotamajka Re: Czy to swiat kupi? 23.07.11, 18:35
      Swiat w ta bajke uwierzy jak i uwierzyl we wczesniejsze. No przynajmniej wiekszosc ludzi. Jak juz pisalam wczesniej Norwegia wycofala sie z bombardowania Libi. Koalicja dobra sie rozpada. Trzeba stado jakos utrzymac na ryzach. Nie da sie marchewka trzeba strachem i kijem. No zaraz potem jest wybuch w biurach premiera. Moze to tylko przypadek ale ja w to jakos watpie bo to bardzo ciekawy przypadek. Moze to nawet al kaida ale ta libijska. A libijska al kaida jak wiemy jest wspierana przez NATO. No przeciez potrzebuja bombardowania.
    • bywszy1 Re: Czy to mongolt kupi?+ 23.07.11, 19:20
      Chwalil sie,ze przed lufa kalacha sie znajdowal,a nie za prikladem.
      • igor_uk Co o tym sadzic? 23.07.11, 20:43
        Zaczyna sie jakas dziwna gra wokol wydarzen w Norwegii.
        Czytamy :
        "Byli łatwym celem, bo wyspa jest bardzo mała. Ma tylko kilometr obwodu, nie było więc gdzie uciec - powiedział TVN24 Finn-Org Hagensen, dziennikarz telewizji TV2, który był Utoya na kilka godzin przed masakrą, w której zginęło 85 osób. "
        Mamy liczbe wyjsciowa
        kilometr obwodu.Czyli na podstawie wzoru obwoda kola mozemy wyliczyc srednice wyspe(mniej wiecej) O=2Π*r
        Gdzie O=1000,a Π =3.14
        Czyli r nam bedzie rowny mniej wiecej 160 metrow,a srednica 320 metrow.
        Czyli to wyspa,ktora ma bardzo male wymiary ,tak by wynikalo ze slow tego dzienikarza.Oczewiscie wlasnym oczam wierzyc w takim wypadku nie trzeba.
        A co ciekawsze,to z innych rewelacji wynika,ze po tej wyspie jezdzi sie samochodami:
        "Strażnik obozu Simen Braenden Mortensen opowiadał, że mężczyzna wjechał na jego teren srebrnym samochodem. - Pokazał nawet legitymację, mówiąc, że przyjechał, by skontrolować poziom bezpieczeństwa w związku z atakiem terrorystycznym w Oslo - mówi Mortensen.".
        Oprocz tego wyraznie bylo widac w materialach filmowych,ze do tej wyspy chodza promy samochodowe.
        Czy moze mnie ktos wytlumaczyc,po cholere na wysepke,ktora ma obwod zaledwie tysiac metrow,ludzi jezdza samochodami? I jeszcze jedno po cholere poszla w swiat wiadomosc,ze ta wyspa jest tak mala,ze mlodziez nie miala gdzie sie schowac i jeden,nu moze gora dwie osoby,ptrafili dokonac tej masakry na otwartej przestrzeni,gdzie przerazeni,ale mlodzi i pewne sil ludzi,uciekali w strachu we wszystkie strony,a wiele z nich nawet probowali uciec,rzucajac sie do wody,gdzie bylo odnaleziono,jak na razie,25 cial?
        Cala ta sprawa staje sie co raz bardziej dziwna.
        • dystans4 Re: Co o tym sadzic? 23.07.11, 21:16
          Nie znam nawet dokładnej relacji, ale domyślam się, że odbyło się to wszystko w ciemnościach.
          To nawet gdyby było ich dwóch, nie wyobrażam sobie, jak mogli dokonać takiej jatki. Nikt nie wspomina o rozstrzelaniu wiecu, bądź grupy tańczących ludzi (ludzie stoją b. blisko siebie), a na wyspie tylko kawałek otwartej przestrzeni, poza tym las. Ile czasu minęło, zanim zamachowca pojmano? Ile by nie było, po kilku (kilkunastu) sekundach prawie wszyscy byliby w lesie, gdzie nie byłoby ich widać. Na temat broni nie będę się wypowiadał, bo się nie znam, ale jaka by ona nie była, żeby trafić w cel, trzeba go widzieć. No, mógł jeszcze mieć granaty wystrzeliwane z np. AKM, takie są, w tym celu wymyślone, wiem nawet ja.

Zbrodnicza ustawka. Nie jestem zwolennikiem teorii konspirologicznych, wprost przeciwnie. Ale to już nie przypuszczenie, tylko pewność.

Bardzo nie podoba mi się, że takie rzeczy są możliwe w Europie. Norwegia to nie państwo III świata. Przypuszczam, że do końca zatuszować się tego nie uda. Rodzin i znajomych ofiar jest bardzo dużo, czy uda się wszystko wyciszyć?
          Świat wkracza w zmian jakościowych, jak piszą Fursow i Co. W takiej sytuacji nie daje się wszystkiego kontrolować.
    • you-know-who nie kupilem tylko przewidzialem 24.07.11, 00:36
      wczoraj media i islamofoby trabily o wilkim podobienstwie do...
      a ja mialem z jedna osoba przekonana przez te media dyskusje, w ktorej wykladalem dlaczego to bardzo nieprawdopodobne, na podstawie tylko tego samego co media donosily.

oczywiscie nie bede zdradzal jak na to wpadlem, nie o mnie tu mowa....
      • igor_uk Re: nie kupilem tylko przewidzialem 24.07.11, 00:41
        YKW ,a wiesz o czym watek?Nie o tym kto za tym zamachem stoi,a tylko czy jest mozliwe,ze jedna osoba mogla dokonac tej masakry.
        • igor_uk Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 00:49

Do 98 osób może wzrosnąć bilans ofiar piątkowych wydarzeń w Norwegii - poinformowała na konferencji prasowej norweska policja. Funkcjonariusze poszukują bowiem jeszcze kilku zaginionych osób na wyspie Utoya. Policjanci mówili też, że ich śledztwo będzie skoncentrowane na tym, ile osób dokonało zamachów w Oslo i na wyspie. Zeznania świadków wskazują, że sprawców piątkowej strzelaniny na Utoya może być co najmniej dwóch.

Juz mowa o co najmniej dwoch.Czyli wariant szalenca odpada.
          Ciekawo,a czemu tak dlugo funkcionaruszy szukaja ofiar ?Zauwazcie,funkcionariuszy jest bardzo duzo i nie moga tak malutka wyspe sprawdzic przez tyle godzin.A temu wariatu samemu udalo sie cala wyspe pokryc trupami,za poltory godiny.
          Te poltory godziny,to kolejny dziwny slad w tym wszystkim.
          O co chodzi,ze Panstwo ,nalezae do NATO,ponoc bardzo upozadkowano,nie potrafilo zareagowac szybko i skutecznie?Jak by cos takiego bylo w Rosji,to by bystrzaki zmieszali kacapow z blotem.A tak cisza.nawet jak by nic nie stalo sie.
          • kylax1 igor, sam sobie zaprzeczasz. 24.07.11, 00:59
            Najpierw piszesz o dużej wyspie, teraz piszesz o małej wysepce. Zdecyduj się w końcu.
            • igor_uk Re: igor, sam sobie zaprzeczasz. 24.07.11, 01:10
              kylax,a wiesz co to jest ironia?
              Przeciez wysmiewam te sprzeczne informacj.
              Nu jak wyspa jest tak mala,to po cholere do obozu zamachowiec dojechal srebrnym samochodem,zreszta sporo Vanow widac na zdjeciach z helikoptera.Podejrzewam ze nimi byli dowiezione uczestnice zlotu.
          • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 01:12
            igor_uk napisał:

> O co chodzi,ze Panstwo ,nalezae do NATO,ponoc bardzo upozadkowano,nie potrafilo
            > zareagowac szybko i skutecznie?Jak by cos takiego bylo w Rosji,to by bystrzaki
            > zmieszali kacapow z blotem.A tak cisza.nawet jak by nic nie stalo sie.

Igor czy Ty przypadkiem nie ulegasz jakiemuś przewrażliwieniu w temacie "Rosja"??? a może to ma być taka mało subtelna prowokacja?

jak może sam zauważyłeś z lekką ironią: Norwegia "ponoć bardzo uporządkowano" - a przede wszystkim to naprawdę dość spokojny kraj... i nagle taki wybuch w dzielnicy rządowej - jak myślisz, dokąd skierowano większość służb szybkiego reagowania?

moja znajoma pracuje niedaleko miejsca wybuchu - tam było niezłe "piekło" - ewakuowano w błyskawicznym tempie mnóstwo ludzi, przypuszczam, że większość służb mundurowych została tam skierowana, a raczej nikt się nie spodziewał ataku na wyspie... potem jeszcze przez dłuzszy czas nadawano komunikaty do rodziców dzieciaków z obozu, żeby nie dzwonili do nich na komórki, bo to ułatwia zamachowcy/com robotę :(
            nie wiem, jak dokładnie wygląda ta wyspa, ale widocznie jest tam trochę miejsc do ukrycia sie.
            po co te Twoje złośliwości?
            • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 01:20
              joanna,jak sluzby dostali wiadomosc o tym,ze na wyspie ,gdzie zebrala sie mlodziez,strzelaja w ludzi,to z 10 funkcionariuszy na motorowkach wyslac,zadna sztuka.Oprocz tego,cos mi sie wydaje,w Nowegii sa helikoptery.A jak relacjonuja media,policjanci zamiast tego,zeby ratowac ludzi,szukali czym na wyspe dotrzec.
              Nu i przedewszystkim nie podoba sie mnie,ze od samego poczatku zaczeli lansowac teze,ze to zrobil jakijs psychol i to w pojedynke.
              Co dotyczy wspomnianej przez mnie Rosji,to tylko uwaga do bystrzakow,ktore bardzo chetnie wypowiadaja sie na temat balaganu rosyjskiego,ale tu milcza .
            • eva15 Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 01:22
              joanna_on-line napisała:

moja znajoma pracuje niedaleko miejsca wybuchu - tam było niezłe "piekło" - ewa
              > kuowano w błyskawicznym tempie mnóstwo ludzi, przypuszczam, że większość służb
              > mundurowych została tam skierowana, a raczej nikt się nie spodziewał ataku na w
              > yspie... potem jeszcze przez dłuzszy czas nadawano komunikaty do rodziców dzie
              > ciaków z obozu, żeby nie dzwonili do nich na komórki, bo to ułatwia zamachowcy/
              > com robotę :(

Poważnie? Zamiast błyskawicznie zesłać desant na wyspę nadawano komunikaty do rodziców, by broń Boże dzwonieniem do atakowanych dzieci nie ułatwiano roboty zamachowcom?
              • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 01:28
                Ewa,ja tego nie moglem Joannie powieziec,bardzo szanuje ja.Ale rzeczywiscie dziwnie,ze Joanna nie dostrzegla tej sprzecznosci.
                • eva15 Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 02:01
                  Nie znam przyczyn Twojego szacunku, ale być może wynika wynika to z tego, że nie jestem mężczyzną.
                • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 11:52
                  igor_uk napisał:

> Ewa,ja tego nie moglem Joannie powieziec,bardzo szanuje ja.Ale rzeczywiscie dziwnie,ze Joanna nie dostrzegla tej sprzecznosci.

Igorku słoneczko Ty moje - jakiej sprzeczności??? ja Ci uroczyście oświadczam, że możesz mi wszystko powiedzieć - a ja Ci wówczas wszystko wytłumaczę - np. to, że nadawanie ostrzegawczych komunikatów w mediach w żaden sposób nie zatrzymuje akcji antyterrorystycznej - ba z dużym prawdopodobieństwem jest to z nią skorelowane.

zamiast akcji komunikaty??? jak na to wpadliście? aż przeczytałam ponownie mój wpis, czy ja może tak nieudolnie się wyraziłam? ale nie, nie widzę w moim poście takich hehe sprzeczności...moi drodzy takie rzeczy robi się równolegle...
                  • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 11:58
                    joanna ,nu to mowie wprost.Napisalas:
                    "potem jeszcze przez dłuzszy czas nadawano komunikaty do rodziców dzieciaków z obozu, żeby nie dzwonili do nich na komórki, bo to ułatwia zamachowcy/com robotę "

Widzisz li joanna,jak by nie ten dluzszy czas,to bylo by wszystko OK.
                    • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 12:21
                      igor_uk napisał:

> joanna ,nu to mowie wprost.Napisalas:
                      > "potem jeszcze przez dłuzszy czas nadawano komunikaty do rodziców dzi
                      > eciaków z obozu, żeby nie dzwonili do nich na komórki, bo to ułatwia zamachowcy
                      > /com robotę "

>
                      > Widzisz li joanna,jak by nie ten dluzszy czas,to bylo by wszystko OK.
                      >
                      ale nie było ok - nie zauważyłeś? owe dwa ataki nastapiły po sobie - i wygląda na to, że element zaskoczenia zaważył na szybkości akcji na wyspie, chociaż nie mam ścisłych danych - policja podała info o ataku o 18.15, a helikopter wystartował o 18.33
                      info o zatrzymaniu napastnika było o 19.10

no cóz - dla mnie to jest dłuższy czas... prawie godzina, w takich sytuacjach to długo, nie sądzisz?
                      • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 13:22
                        joanna,oczewiscie ,ze bardzo dlugi.I chodzi o to,ze Ty bronila wladze norweskie,dajac jako przyklad ich dzialan,wlasnie to dluzsze powiadomianie rodzin ofiar o tym,zeby nie dzwonili do nich.
                        Chyba ze to byla ironia,jak to czesto u ciebie bywa.
                        • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 13:46
                          igor_uk napisał:

> joanna,oczewiscie ,ze bardzo dlugi.I chodzi o to,ze Ty bronila wladze norweskie,dajac jako przyklad ich dzialan,wlasnie to dluzsze powiadomianie rodzin ofiar o tym,zeby nie dzwonili do nich.
                          > Chyba ze to byla ironia,jak to czesto u ciebie bywa.

no wreszcie załapałam o co Ci chodzi ;)))
                          to nie mogłeś od razu powiedzieć - błednie zinterpretowałes moja wypowiedx - to nie była ironia - ale tez nikogo nie broniłam - po prostu w skrócie opisałam zjawisko - czyli to, co wiedziałam z drugiej ręki, zwracając uwage na fakt, że Norwegowie raczej nie maja za dużego doświadczenia w takich sytuacjach, a tu nagle atak za atakiem i... było jak było :/

komunikaty - to potwierdzenie, że akcja trwała długo i nie była taka prosta, jak Ty sugerowałeś - z tego, co pamiętam napisałes coś w stylu: wystarczyło wysłac 10 policjantów.
                          ale jak mogłes to odebrac jako obrone władz norweskich to dla mnie zagadka(?)

a co do meritum - mój post służył zwróceniu Ci uwagi, ze według mnie całkiem niepotrzebnie rzucasz tekst o Rosji, czyli zachowujesz się dokładnie tak, jak ci, których krytykujesz ;/
                          • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 13:58
                            joanna,w sytuacji kiedy jest wiadomo,ze gina ludzi,rzuca sie wszystko ,co jest pod reka natychmiast.10 antyterrorystow zrzuconych z helikoptera,jako pierwszych i w jak najszybszym czasie,to minimum tego,co wladze norweskie powinni byli zrobic natychmiast.
                            O Rosji wspomnialem tylko dla tego,zeby wezwac bystrzakow do dyskusji.Ale nie chwycili,poniewaz nie mogli wymyslic tego,jakby mozno bylo by obwinic ruskich za te wydarzenia,a krytykowac poczynania wladz zachodnich nie potrafia.
                            • bywszy1 Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce.+ 24.07.11, 14:03
                              U nas z wiertoleta zrzuca sie dziewieciu,a nie dziesieciu terorystow.
                            • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 14:24
                              igor_uk napisał:
                              O Rosji wspomnialem tylko dla tego,zeby wezwac bystrzakow do dyskusji.Ale nie
                              > chwycili,poniewaz nie mogli wymyslic tego,jakby mozno bylo by obwinic ruskich
                              > za te wydarzenia,a krytykowac poczynania wladz zachodnich nie potrafia.

to nazywasz wezwaniem do dyskusji??? aha - no to z mojej strony bez komentarza.

powiem Ci tylko w wielkiej tajemnicy, że na forum, na którym Cie poznałam, tak się nie zachowywałeś :[
                              fs coraz częściej zaczyna przypominać bazarowe pyskówki... coraz mniej mam ochotę tu zaglądac

PS. dlatego ;)
                              • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 19:42
                                joanna,wiem,ale mnie tak przywitali tu odrazu.Moze pamjetasz,jak pisalem do ciebie,ze dawaj wrocimy na KwS.Ale Ty stwierdzila,ze tu twoj dom .Pamjetasz?
                                • joanna_on-line Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 20:28
                                  igor_uk napisał:

> joanna, wiem, ale mnie tak przywitali tu od razu. Moze pamietasz,jak pisalem do ciebie,ze dawaj wrocimy na KwS. Ale Ty stwierdzilaś, ze tu twoj dom .Pamietasz?

pamietam, pamietam :-)

ale pamiętam także, że jak byłam w wieku przedszkolnym, to a propos powitań w podobnym stylu starsi mówili mi tak: nie zwracaj uwagi na to, co oni mówią, bądź od nich mądrzejsza.
                                  • igor_uk Re: Chyba Swiat tej bajki kupic nie chce. 24.07.11, 20:47
                                    joanna,ale to tylko zabawa.Zreszta prowadze przeciez i powazne dyskusji,jak rowniez zakladam watki dotyczace dosc waznych wydarzen.Czyli bawie sie kompleksowo(he,he).
                                    Ale zauwaz,jest kilka nickow,ktore pod zadnym pozorem nie pozwolam sobie obrazic.Twoj jest wsrod nich.
                                    A co dotyczy tam tego foruma,to przypomni sobie jaka tam byla atmosfera.Czy tam bylo tyle nienawisci?
        • kylax1 Jak to kto? Rothschild, Fed i cyklisci. 24.07.11, 00:59
          A do tego reptilianie.
          • igor_uk Re: Jak to kto? Rothschild, Fed i cyklisci. 24.07.11, 01:12
            kylax,oczeiwscie najprosciej wszystko zwalic na wariata i wyslac go na 21 lat do wiezienia (najciezsza kara w Norwegii) i umyc rece.
    • swiblowo Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 01:28
      Ciekawa nagonka na bialego czlowieka, nacjonaliste, chrzescijanina.
      Czy bialy przedstawiciel klasy sredniej stal sie tak niebezpieczny?
      • mlody747 Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 19:23
        Ich myślenie jest, ze jak oni naciskają/kładą ograniczenia na nas, to ich własne przestępstwa są nie zauważalne lub niema tego co by ich ukarał. Sa bezpieczni wtedy i pewni ze ich fortuny są bezpieczne. Dlatego nie szukaj u nic jakiegoś rozsądku lub praworządności. Nie musisz być niczemu winien aby się znałeś w ich łapach, co wywołuje strach wśród społeczeństwa. O co im właśnie chodzi.
    • al-kochol-8 kupi 24.07.11, 03:44
      dobry handlarz umie sprzedac szajs
      • kaszebe12 Kupi . 24.07.11, 08:39
        Im bardzie posuwamy sie "do przodu" ,tym bardziej glupiejemy.
        • igor_uk Re: Kupi . 24.07.11, 09:45
          mnie bardziej chodzilo o bajke,w ktorej jeden wariat zabija wprawie setke ludzi.
          W swietle ostatnich oswiadczen norweskiej policji,ze sprawcow moglo byc ,przynajmniej,dwoch.Pytanie stalo sie nieaktualne.
          Ale powstaja inne.
          Czy to jest mozliwe,ze ultraprawa organizacja ,walczaca z emigracja,zamiast tego zeby robic pogromy emigranckich kwartalow,zaczyna zabijac wlasnych rodakow?
          Bo w takim razie,kazdy prawicowiec jest komplektnym durniem.
          Przeciez w taki sposob nigdy nie osiagna zamierzonego efektu.
          • kaszebe12 Re: Kupi . 24.07.11, 09:57
            Monumentalna sciema ,ale swiat ja kupi , Igor -to pewne.
          • bywszy1 Re: Kupi . 24.07.11, 11:19
            > Czy to jest mozliwe,ze ultraprawa organizacja ,walczaca z emigracja,zamiast t
            > ego zeby robic pogromy emigranckich kwartalow,zaczyna zabijac wlasnych rodakow?
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            Te pogromy moga byc metoda przez ciebie wyuczona ze srodowisk przez ciebie znanych z twoich bylych terenow.
            Przeciez radzisz Norwegom by muzulmanom obcinali rece i nogi i cos tam jeszcze.
            Ale,widocznie,ta norweska metoda bardziej Norwegom odpowiada?

"Przeciez w taki sposob nigdy nie osiagna zamierzonego efektu."
            <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
            Widac,ze jestes szpec od wszystkiego.
            Powinni w ONZ otworzyc komurke specjalnie dla ciebie.
            A nazwac ja mozna "Komorka Do Spraw Dziwnych a Ciekawych"
            • bywszy1 Re: Przy okazji dziekuje sieksotom+ 24.07.11, 11:24
              za ukrocenie mego temperamentu.
              Dostalem ostrzezenie.
              Widocznie lagodne traktowanie holoty na tym forum jest celem poprawnosci politycznej dla dzialalnosci pewnych osobistosci "wyzszej rasy" ze Wschodu.
              • igor_uk Re: Przy okazji dziekuje sieksotom+ 24.07.11, 11:37
                bywszy1,nu zobacz,ciagle ciebie przesladuja i to wszedzie.I komu przeszkadza stary czlowiek,stojacy jedna noga w grobie? Mnie napewno nie.Zdradze cie mala tajemnice-juz tak przyzwyczailem sie do tego,ze ktos ciagle lize mnie stopy,ze jak tego nie czuje,to robi sie mnie smutno i zaczynam martwic sie za ciebie.
                • bywszy1 Re: Przy okazji dziekuje sieksotom+ 24.07.11, 13:15
                  Uderz w stol,nozyce sie odezwa.
                  Czy ja ciebie wspominalem?
                  Co do stop?
                  To ja nie zejde ponizej moich czterych liter-ze wzgledu na szacunek do ciebie.
                  nie lubie ponizac "ludzi".Wiec pozwole ci nacieszyc moim d.uskiem.
                  Z uszanowaniem
                  Bywszy.
                  • bywszy1 Re: Przy okazji dziekuje sieksotom.P.S+ 24.07.11, 13:17
                    To nie moja wina,ze masz ciag do przeszlosci,a moze i terazniejszosci-ze czujesz sie sieksotem.Widocznie zew krwi.Jak mawial Dzek London.
            • igor_uk Re: Kupi . 24.07.11, 11:34
              bywszy1,co nie mozesz Rosjanam darowacc pogromow Zydow?Ale to w takim razie zaden kraj na Swiecie nie jest dla ciebie dobrym.Bo tak sie zlozylo,ze wlasnie tylko to jednoczy wszystkie narody Swiata.
              • bywszy1 Re: jeszcze jest rzecz jedna co laczy narody+ 24.07.11, 13:19
                Maja w d.upie kacapow.
                A jak wiadomo,Rosjanie i kacapy to jest wielka roznica.
                A pogromy wlasnie kacapy urzadzali.
                • igor_uk Re: jeszcze jest rzecz jedna co laczy narody+ 24.07.11, 13:33
                  bywszy1,przestan pieprzyc glupoty.
                  Slowo kacap ma bardzo jasne znacznie i przestan udawac z siebie kogos kto tego nie zna.Jestes syjonistem i nie lubisz wszystko co jest slowianskie,moze to wynik urazow wyniesionych z dziecinstwa,ale mnie to wisi.Jak zauwazylem,ty ciagle podkreslasz,ze twoja zona jest Slazaczka,ale nie Polka.
                  Kacap:
                  1' Przeważnie obywatel Rosji,Rosjanin,dawniej całego ZSRR.
                  2' Także na terenach wschodnich określenie prawosławnych.
                  W obu przypadkach znaczenie negatywne.

A tu twoje ulubiono zrodlo ,czyli Wikipedii:
                  "Kacap (z ukr. кaцaп) – nacechowana negatywnie albo humorystyczna nazwa Rosjanina w języku polskim i innych językach środkowej i wschodniej Europy."

A teraz ,stary syjonistyczny szowinista,przepros wszystkich Rosjan za chamskie odzywki na ich temat.

• bywszy1 Re: Ajgor+ 24.07.11, 13:56
                    Ty,ktory wszystko wiesz-jak widze,wiesz co ja lubie,a co nie.
                    Ciebie z pewnoscia nie lubie.
                    Jezeli nie lubisz,ze wyrozniam ciebie jako kacapa,zastanowie sie czy nie przejsc na capa.
                    mam cholerny dylemat:
                    szanuje narod Rosijskij i Russkij-ze wzledu na wspomnienia mojej mlodosci,przyjaciol i tp.
                    No ale z tego narodu wyodrebnila sie grupa,nie wiem ludzi czy podludzi.
                    Jak zauwazyles nigdy nie polaczylem zlego slow z wyrazem Rosji i Rosjanin.
                    No,ale konwersujac z takim podludziem,jak ty i mongol,nie moge uzywac,tak drogie dla mnie w/w.wyrazy jestem zmuszony do uzywania w stosunku do ciebie i podludzi tobie podonych
                    wyrazu "kacap".
                    Jezeli masz cos bardziej odpowiedniego-podsun.Chetnie sie posluze.
                    Zycze ci,kacapie,przyjemnej niedzieli.
                    A przyznam,kacapie,sieksotstwo ci podchodzi.
                    An pozatem,baranie Slazaczka to jest propolka.
                    Bardziej polskiego juz nic byc nie moze.
                    Ty,cos zone kupil,tego pojac nie mozesz.
                    A oni za Polske w Powstaniach udzial brali.
                    A ze jestem syjonistem?Czy ty,balwanie,widziales moja legitymacje syjonistyczna?
                    Co do Rosjan i przeprosin w stosunku do nich:
                    Kochani Rosjanie!
                    Ja Was kocham.
                    Ubostwiem Puszkina,Lermontowa,Niekrasowa i .......
                    Kochani,nienawidze kacapow typu Ajgora i moskwafoba Mongola.
                    • bywszy1 Re:Kochanie Rossijanie+ 24.07.11, 14:01
                      Ajgor proboje mi tu wmowic,ze Rossijanie pogromy zydowskie urzadzali.
                      Ja sie na was nie gniewam.
                      Bo tupropagande wrza rozwodzi.
                      Mysli,ze my nie wiemy,za sa Russkije,Rossijanie i kacapy.
                      I to kacapow robota byla.
                    • igor_uk przeszly1. 24.07.11, 14:02
                      Widzisz i w tym jest roznica miedzy nami.Ty mnie nie lubisz,a ja do ciebie mam obojetny stosunek.Jak juz pisalem,traktuje cie jako przeciwnika w grze komputerowej.A czy mozno to cos lubic ,czy nie?
                      • bywszy1 Re: stosunek obojetny ma sie do kupionej zony+ 24.07.11, 14:04

• bywszy1 Re: zauwazyles moje przeprosiny?+ 24.07.11, 14:06

• igor_uk Re: zauwazyles moje przeprosiny?+ 24.07.11, 14:10
                            Tak,potraktowalem to,jako bredzenie agonalne.
                            • bywszy1 Re: zauwazyles moje przeprosiny?+ 24.07.11, 14:21
                              No a ja twoje jako brednie oralne.
                              Nie zapominaj,ze na panichidzie po tobie mam spiewac.
                              Obiecalem!
                        • igor_uk Re: stosunek obojetny ma sie do kupionej zony+ 24.07.11, 14:09
                          przeszly1,jak widze jestes w tym ekspertem. Myslalem,ze to tylko u muzulmanow kupuje sie sobioe zony (placac kalym),a to ze Zydzi rowniez tak robia,nic o tym nie wiedzialem.Jak zesz wiele was laczy.
                          • bywszy1 Re: stosunek obojetny ma sie do kupionej zony+ 24.07.11, 14:25
                            Ja sobie zony nie kupilem.
                            Zenilem sie zgodnie z prawem i ze swiadkami.
                            Do UE nie musialem sie wcierac.
                            A ty sierota bezdomna,musiales.
                            I w tym roznica.
                            Pozatem ja nie jestem obojetny w odroznieniu od bezplciowego kacapa.
                            A pozatem,jezeli jestes obojetny,to po jakiego ........ odpowiadasz?
                            • bywszy1 Re: nie bedziesz komentowal moich+ 24.07.11, 14:28
                              przeprosin?
                              Przeciez spelnilem twa prosbe.
                              • igor_uk Re: nie bedziesz komentowal moich+ 24.07.11, 16:04
                                przeszly1,przeciez tak intymnych rzeczy,jak ostatni slowa czlowieka,nie komentuje sie.
                                Widzisz li,ja pamjetam jednego takiego facio,ktory zwracal sie rowniez do braci Rosjanie,ale jakos nikt mu nie uwierzyl. Ty,w sumie,w swojej nienawisci do ludzi,bardzo go przypominasz.
                                • bywszy1 Re: nie bedziesz komentowal moich+ 24.07.11, 19:01
                                  A jednak w stosunku do ciebie milosc chrzescianska wykaze.
                                  Po tobie panichide odprawie.
                                  Ale nie rozumiem,dlaczego ty sie do Rosjan przyczepiles?
                                  Nalezysz do rodziny capa mongola i polaczka kaszeby.
                                  Co masz wspolnego z Rosjanami i Polakami?
                                  • igor_uk Re: nie bedziesz komentowal moich+ 24.07.11, 19:18
                                    widziszli,przeszly1 ,nie tobie,czlowieku narodowosci zydowskiej wskazywac Slowianam,kto kim wsrod nich jest.Czy nie wydaje sie tobie,ze w takim razie znajdujesz sie w sytuacji dosc dwuznacznej? Wlasnie dla tego Was,Zydow,w Swiecie nie lubia wszysci,bo Wy za duzo na siebie bierzecie,a pozniej obrazacie sie,jak ktos wskazuje Wam to.
                                    Pozwol Polakam ocenic,kim jest kaszebe,a Rosjanam,kim jestem ja,czy Aleksandr,piszacy pod nickiem mongolszudan.
                                    • bywszy1 Re: szkopul polega+ 24.07.11, 20:33
                                      na tym,ze ....... wie zes Slowianin.
    • dystans4 Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 19:06
      [i]Policjanci musieliby czekać na łódź.
      Policjanci nie użyli śmigłowca, bo baza "była oddalona o 60 km.[i]

60 km to śmigłowiec leci jak długo? Z szybkością, powiedzmy, 300 km/h.

Coś powiedzieć trzeba, ale czy ktoś w to uwierzy?
      Musiałby jednocześnie przyjąć, że w norweskiej policji sami idioci.
      Niech mi kto spróbuje wytłumaczyć, że się mylę. Chciałbym się mylić
      buldog.
      • igor_uk Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 19:20
        Tak ,buldog,mamy doczynienie lub ze swiadomym sabotazem,lub z komplektna amatorszczyzna.
        Trzeciego ,raczej,szukac nie ma potrzeby.
        • dystans4 Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 20:37
          W amatorszczyznę norweskiej policji nie wierzy nikt. Do tego, obłęd musiałby ogarnąć iluś ludzi podejmujących decyzje naraz (koniunkcja, nie alternatywa)!
          Nie cierpię teorii konspiracyjnych, dowodzą woli zrzucenia na mitycznego kogoś własnych porażek. Ale tu wnioski są i jednoznaczne, i dość ponure. Ktoś, z wielkimi możliwościami, to wszystko wymyślił, wykonał (rękami szaleńca) i narzucił Norwegom współudział w masakrze, a także własną interpretację wydarzeń. W jaki sposób?

Policja powstrzymała się od wyławiania z wody uciekinierów, także rannych! Wyławiali ich cywile na własnych łodziach (z mediów). To poszło w świat i w "grobie pamięci" nie zginie.
          --
          Coraz więcej "kwiatków" wychodzi, b. szybko. Odnoszę wrażenie, że nie koniec na tym.
          Cele tej zbrodni pozostają niejasne. Tłumaczenie "reakcja na wycofanie się Norwegii z Libii" wydaje się niewystarczające.
          buldog.
          • mlody747 Re: Czy to swiat kupi? 24.07.11, 21:39
            Piszesz:
            <Nie cierpię teorii konspiracyjnych, dowodzą woli zrzucenia na mitycznego kogoś własnych <porażek.
            To nie są teorie konspiracyjne, ale teorie całkiem jawne. To media dla im taka nazwę, dla wyśmiania tematu. Chcą potencjalnego słuchacza przekonać, ze wszytko jest OK bo jak by nie było OK, to oni by przecież nas poinformowali, rzad zadziałał, policja ruszyła tyłek itd. Sami konspirują nie dając rzetelnej informacji. Media 90% pro Izraelskie, są największa konspiracja na świece, jaka kiedykolwiek istniała w historii człowieka po ostatnim biblijnym potopie. Moga się pochwalić całkowita kontrola nad społeczeństwami i losami ekonomicznymi świata. Jak i możliwością wywoływania wojen na każdy kraj. Nie wiem, czy nawet nie powinno się im płacić więcej, bo ich sukces jest naprawdę wieli a tak nie docenianymi (są bardzo skromni, nie chwaląc się tym).
            • bywszy1 Re: wszystkich kontroluja+ 24.07.11, 21:44
              a mlodego im sie nie udalo.
              Taki twardziel.
        • bywszy1 Re:przeciez jasne+ 24.07.11, 20:38
          Norweska policje capy przekupili.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka