Dodaj do ulubionych

tandem do 2036 roku?

24.09.11, 15:05
Tak przynajmniej wyliczył rosyjski politolog Wiaczesław Nikonow (wnuk Wiaczesława Mołotowa). To by znaczyło, że Putin zachowa władzę przez następne 12 lat (do 2024 r), a po nim przejmie ją Miedwiediew do 2036 r. Co z tego wyjdzie to się dopiero okaże. W każdym bądź razie nowy-stary prezydent Rosji będzie się musiał zmierzyć z kryzysem gospodarczym, który Rosję może uderzyć silniej niż inne kraje...
Obserwuj wątek
    • mongolszuudan Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 15:42
      Nic. Nic strasznego. Nic nowego nie bedzie. Jak pisal Saltykow-Szczedrin w swoich 'Dziejach jednego miasta': Иcтoрия прекрaтилa течение cвoе. - Historia przerwala swoj ciag. I dzieki jej za to. Nareszcie nasz narod ma swiety spokoj i pokoj. Wspomnimy chinska klątwe - Zeby ciebie zyc w czasy wielkich przemian. Zylismy. Dosyc.

Tendencja ma. I bardzo nie zlozona: Lysy-Wlosaty.
      img1.liveinternet.ru/images/attach/c/2//68/486/68486847_tupichok2_tendenciya.jpg
      • romrus Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 17:34
        mongolszuudan napisał:
        >Nareszcie nasz narod ma swiety spokoj i pokoj. Wspomnimy chinska klątwe - Zeby ciebie zyc w czasy wielkich przemian. Zylismy. Dosyc.

Chociaz w czyms sie zgadzamy)))))
    • mongolszuudan Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 15:49
      Dlaczego rzekomy kryzys gospodarczy musi Rosję uderzyć silniej niż inne kraje? Czy dlatego ze ty tak bardzo chciesz? I niz jakie kraje? Uzbekistan, Ukraine, Grecje, Francje, USA? Chyba nie. Nie ma dla tego zadnych podstaw.
      • igor_uk Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 15:51
        z herrem tak jest.On o Rosji nie moze mowic bez emocji.Jak juz kryzys,to najwiekszy to musi byc w Rosji.herr nie widzi nic,oprocz Rosji.
    • pimpus18 Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 15:50
      Wróżenie, co będzie za ćwierć wieku jest pozbawione wszelkiego sensu.

Politologiczne palanty, nie tylko w Rosji, obnażają się w ten sposób zupełną bezmyślnością.
      A zagadnienie sprowadza się do tego, że w Rosji , i znowu nie tylko tam, nie potrafiono stworzyć nawet namiastki alternytywy dla neoliberalnej paranoi - nawet w czasach jej już widocznej dla chyba wszystkich globalnej zapaści.
      Miedwiediew i Putin gwarantują tamtejsze status quo. W takiej np. Pomrocznej i gdzie indziej żadne wybory w tych najważniejszych sprawach kierunku polityczno-gospodarczego niczego nie zmieniają.

Dlaczego Rosję przestrzegać przed kryzysem gospodarczym, jeżeli ten kryzys jest już globalny?
      Jego charakter jest też przede wszystkim w swej istocie bankowo-finansowy, a dużo mniej w oparty w realnej gospodarce, co akurat jest przez propagandystów przekłamywane i przemilczane, tego też akurat Nikonow nie ma przecież na myśli.

Po wszystkich jednak przejściach Rosji w XX wieku trudno się spodziewać, że akurat tam wykwitnie awangarda nowej ideologii.
      Zmiany wcześnie nastąpią na Zachodzie - ale już po całkowitym załamaniu obecnego systemu.
      • mongolszuudan Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 15:59
        Slusznie. Socjalna rewolucja wrocila na swoja historyczna Ojczyzne. I teraz kolej Europy zrec swoj wlasny gnoj jak to bylo w roku 1918 i kilku razy pozniej. A my spokojnie popatrzymy z boku co z tego wyjdzie i jakie dywidendy my mozemy miec z ruiny Europy.
      • herr7 udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:11
        Rosyjski budżet zależy od cen surowców na świecie. Jeżeli ceny te spadną to Rosja to odczuje bardzo dotkliwie. Ale wynika z to przyjętej polityki gospodarczej przez ostatnie dziesięć lat, czyli już za rządów Putina. Polityka ta okazała się całkowicie wadliwa i Rosja za to zapłaci wysoką cenę. Wszystko wskazuje na to, że tym razem Chiny nie pociągną cen surowców w górę. Czy Putin ma jakiś plan, oraz co ważniejsze możliwości jego wcielenia w życia to sprawa dyskusyjna. Na zjeździe rządzącej partii kryzysu nie widać, ale one jest i jego skutki będą bardzo dotkliwe. Kraj który sprosta obecnym wyzwaniom ma szansę wzmocnić swoją pozycję na świecie. Ale kraje słabe mogą go zwyczajnie nie przetrwać. Na tym polega wyzwanie przed którym stoi Putin...
        • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:29
          A czy ma w swiecie jakis budżet, ktory nie zależy od cen surowców na świecie? Chyba na wyspach Fiji. I to malowiarygodnie. Nie trosz sie tak o Rosji. Oprocz ropy i gaza tu ma wszystko, co potrzebnie kazdemu czlowekowi na Ziemi - zloto, diamenty, aluminium, miedz, uran, las (drzewno), woda, cenna ryba, zboze, wiegel, drogocenne skore futerkowe i tak dalej, bez konca. Ma obszerny teren dla rozwoju i zasiedlenia i ogromnosc wszelkiej mozliwej pracy dla milionow i milionow rodakow, obywatelow sasiednich krajow i cudzozemcow. Ma ogrom myslacych mozgow. A co bedzie podczas kryzysa z tymi krajami, u ktorych nic tego nie ma???
          • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:38
            A czy za Mikołaja I i Mikołaja II tego Rosja nie miała?

A mimo to, Zachód potrafił zadać Rosji tak olbrzymie ciosy.

Miedwiediew (niestety) nie sprawia wrażenia, żeby to tak dobrze rozumiał- ale jeśli całe jego życie głównie spędził nad książkami prawniczymi, to chyba nie ma się czemu dziwić.
            Mam nadzieję, że Putin to lepiej rozumie.
            • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:43
              > A czy za Mikołaja I i Mikołaja II tego Rosja nie miała?
              > A mimo to, Zachód potrafił zadać Rosji tak olbrzymie ciosy.

Jakie takie ciosy zadal Rosji Zachod???? Jesli ty masz na uwadzie idee rewolucji - to moze byc. To my sami siebie jak zawsze zadali cios. I nawet sami siebie nie potrafili zniszczyc i zadali calej Europie przez 25 lat po rewolucji taki cios, od ktorego polowina waszego Zachodu 50 lat nbyla w nokaucie, a inna polowina srala sie od strachu przed nami i srie sie dotychczas.
            • herr7 za Mikołaja II 24.09.11, 17:27
              była rewolucja i państwo się o mało co nie rozpadło. Zapobiegło temu zwycięstwo bolszewików, którzy zdobywając władzę przejęli odpowiedzialność za państwo, ale po podpisaniu np. wymuszonego traktatu z Polską. Za Mikołaja I Rosja przed takimi wyzwaniami nie stała.

Słabość współczesnej Rosji jest wynikiem rządów oligarchii, która przejęła kontrolę nad bogactwami tego kraju. Putin zapewne myśli o kontynuacji tej linii, ale nie sądzę, żeby było to możliwe. Ale zapowiadają się ciekawe czasy...
              • jk2007 za Kudrina 24.09.11, 17:35
                alexlotov.livejournal.com/306572.html
              • mongolszuudan Re: za Mikołaja II 24.09.11, 18:03
                A ty chyba zapomniales co bylo przez 20 lat z tymi krajami, z ktorymi absolutnie bezsilna Sowiecka Rosja (ze wojowala w 1918-22 latach prawie z calym swiatem i odwalczyla 90 procentow terenu bylego Rosyjskiego imperium) podpisala podczas ruiny nie bardzo korzystnie dla sobie traktaty? Ucz sie myslic, a nie tylko powtorzac bezsmyslnie tepie propagandystskie mantry. Wam by miec wiecej takich zwyciestw, jakie my mamy kleski.
                • pimpus18 Re: za Mikołaja II 24.09.11, 18:21
                  Tak, to było jeszcze przed Stalinem.
                  Może na Zachodzie mieli inne plany?

A te dziesiątki milionów ofiar to już dla ciebie nic nie znaczą i liczą się tylko "korzystne traktaty"?

Jeśli Zachód miałby tyle ofiar i takie "zwycięstwa", to dzisiaj już w ogóle by go nie było.

Właśnie dlatego mnie ta azjatycka mentalność zupełnie nie pociąga.
                  • mongolszuudan Re: za Mikołaja II 24.09.11, 18:47
                    No coz. Zachod wola zabijac nie swoich, lecz milliony obcych. Ich nie szkoda. To nie sa ludzie.
                    • pimpus18 Re: za Mikołaja II 24.09.11, 18:57
                      mongolszuudan napisał:

> No coz. Zachod wola zabijac nie swoich, lecz milliony obcych. Ich nie szkoda. T
                      > o nie sa ludzie.

Kiedy to było?

A tobie, xuju, swoich szkoda?

Ile było ofiar od swoich w ZSRR i w Chinach?

• mongolszuudan Re: za Mikołaja II 24.09.11, 19:16
                        Rozumiem. ze kilku dziesiatkow milionow mieszkancow Indii, ktore umarli od glodu w latach WWII to bylo w czasy sredniowieczia. I kogo w ogole obchodza te Hindusy? I w ogole Churchill umartwial swoich poddanych kulturnie i cywilizowanie, nie tak jak ludozerca Stalin, organizator holodomoru. We Wietnamie milliony ofiar Franzuzow i Amerykanow tak samo nie licza sie - to nie byli ludzie, tylko komunistyczna swolocz. Mozna bylo uszy odcinac u starzow, dzieci, kobiet, zeby otrzymac swoja szlachetna plate za zabitych vietkongowcow. W Afryce - tam w ogole czarnie malpy. Ludzi jeszcze nie ma.
                        • pimpus18 Re: za Mikołaja II 24.09.11, 19:29
                          mongolszuudan napisał:

> Rozumiem. ze kilku dziesiatkow milionow mieszkancow Indii, ktore umarli od glod
                          > u w latach WWII to bylo w czasy sredniowieczia. I kogo w ogole obchodza te Hind
                          > usy? I w ogole Churchill umartwial swoich poddanych kulturnie i cywilizowanie,
                          > nie tak jak ludozerca Stalin, organizator holodomoru. We Wietnamie milliony ofi
                          > ar Franzuzow i Amerykanow tak samo nie licza sie - to nie byli ludzie, tylko ko
                          > munistyczna swolocz. Mozna bylo uszy odcinac u starzow, dzieci, kobiet, zeby ot
                          > rzymac swoja szlachetna plate za zabitych vietkongowcow. W Afryce - tam w ogole
                          > czarnie malpy. Ludzi jeszcze nie ma.

Co ty mi tu, k..., z Churchilem, co to mój dziadzia, to był taki sam zbrodniarz nie liczący się z nikim jak wielu innych.
                          A jak nazwać lotnika czy polityka, który zrzuca bomby atomowe czy napalmowe na całe miasta?

Ile było dziesiątków milionów ofiar Stalina - jakgdyby on sam je wszystkie wymordował?

Azjatycki zbrodniarz Pol Pot wymordowałby cały swój naród, gdyby mu nie przeszkodzono.

Ile Chińczyków wymordowali Japończyki przed i w czasie II wojny światowej i w jaki sposób?

Ile milionów ofiar było podczas paranoi rewolucji kulturalnej w Chinach?

A póżniej jakiś dupek bredzi coś o wyższości kultury azjatyckiej.

Tak jakby w Azji kiedyś coś zrobili dla Afryki czy Murzynki chciały Azję naśladować i tam prosiły o azyl.
              • pimpus18 Re: za Mikołaja II 24.09.11, 18:15
                To bardzo uproszczone spojrzenie, ale kto w ogóle (po prawie 100 latach) tak się tym zajmuje.
                Wiedza na te tematy jest bardzo mała i od czasów komuny prawie nic się nie zmieniło.
                Przy czym mi chodziło tam zupełnie o coś innego.

Być może słabość Rosji jest wynikiem powstałej tam klasy oligarchów, jednak to nie stanowi akurat obiektu krytyki propagandystów na Zachodzie.

No tak co jest Twoim zdaniem możliwe?
                Chętnie się dowiem.
          • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:38
            Rosja jakos tam przezyla nie raz zupelnie niemozliwie dla jakiegokolwiek innego panstwa katastrofy. Sama. Bez czyjej tam pomocy - przeciwnie wbrew goracemu zyczeniu polowiny swieta widziec nas w grobu. Wiec nie straszy nas swoimi glupymi kryzysami. Zeby zniszczyc Rosje jest potrzebny kryzys w fbsolutnie kosmicznej skali. I wtedy pomrzemy ostatnimi, po tym jak zdechna nie tylko wszystkie inne ludzi, lecz nawet szczury i karaluchy.
        • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:31
          Rosja jest krajem bogatym w surowce, a ich cena jest kreowana głównie przez spekulacje i w przypadku załamania światowego sektora finansowego ich cena właśnie z tego powodu głównie spadnie.

W obecnych warunkach Rosja nie ma żadnych szans - podobnie jak Zachód - konkurowania z Chinami. Myślę, że Putin to doskonale rozumie i nawet nie próbował, czy ma jakiś plan, tego nie wiem, Niewiele wskazuje na to. Chętnie dowiedziałbym się, czy inni mają jakieś plany - tego też nie widać.
          Masz jakieś propozycje?

Słyszałeś już o podatku konsumpcyjnym?

• mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 16:54
            Propozycje? Mam. Nie karmic cudzych darmojadow. Zadnego dzieki od nich wszystko jedno nie doczekasz sie. Niechaj zdechna jesli nie moga pracowac dla naszego dobra. A zeby szybczej zdechli przedawac im wiecej broni, zeby pozabijaly sobie nawzajem. Im mniej zostanie sie na Ziemi czarnodupej drani, tym czysciej i pzyjemnej bedzie powietrze, bezpieczniej i zamozniej zycie.
            • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 17:08
              Bardzo prymitywnie myślisz.

A nie ma tych "czarnodupej drani" coraz więcej? I to nie Rosja ani Zachód pchają się do nich, a oni pchają się coraz bardziej do Rosji i na Zachód.

Z taką moralnością nie będzie żadnego bezpiecznego i zamożnego życia.

Praca ma być karą? To kto będzie pracował?

Chyba tylko głupcy, a z głupców wielkiej korzyści przecież nie ma.
              • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 17:20
                Primitywnie myslisz ty. To wasza cywilicacja juz zdechla - tych euroszowinistow, co myslia jak ty. Dla innych, co zycza zyc w nowym posteuropiejskim swiecie wasze doswiadczenie calkiem nie jest potrzebnie. Mamy wlasnie 1,5 tysiaciolatnie doswiadczenie zycia wsrod narodow azjackich. Sami jestesmy mentalnie azjackim narodem, i zadnych waszych rad jak nam zorganizowac nasze zycie nie potrzebujemy. Zawsze brali u Europy tylko takie idee i wynalazki, ktore pomogali nam rozwijac wlasna kulture i konkurowac z cala Europa. Tak samo robia dzisiaj wszyscy cywilizowane narody azjackie. I posrac im na wszystkie wasze europiejskie idee i cennosci, ktore nie pasuja do zycia w Azji.
                • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 17:38
                  A propos wasz zachodni idol - USA i nawet sama Europa tylko wtedy i kwitneli, kiedy zyli zgodnie z zasadami, o ktorych ja mowilem. I tak samo mozna powiedziec o wszystkich panstwach i narodach calego swiatu w ciagu calej historii. Moralnie jest to, ze sluzy dla dobra mojego naroda. Zadnych ogolnoludzskich wartosci nigdy nie istnialo i nie bedzie. Zeby inny narod przyjal wartosci twojego naroda dlatego jego nawet malo zwyciezyc, jego trzeba calkiem asymilowac, pozbawic calkiem pamieci o jego wlasnej identycznosci, kulturze. Haniebnie byc narodem, ktory dobrowolnie przyjmuje wartosci innego naroda, innej cywilizacji. To juz nie narod - bydlo, motloch.
                  • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:06
                    USA nie są moim idolem - ty mnie cały czas z kimś mylisz.

Czy to ty nie chcesz rozdawać broni, żeby się powystrzelali?

Narodów tam u was jest przecież więcej. Azjatycka kultura także u ciebie brzmi bardzo pokrętnie.

Kiedy USA i Europa kwitnęły twoim zdaniem najbardziej i dlaczego?

Widzę z przykrością, że jesteś ograniczonym głupcem. O cywilizacji zachodniej można różnie myśleć, ale cała filozofia, współczesna nauka i globalny świat mają właśnie zachodnie korzenie.

• mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:19
                      pimpus18 napisał:

> Widzę z przykrością, że jesteś ograniczonym głupcem. O cywilizacji zachodniej m
                      > ożna różnie myśleć, ale cała filozofia, współczesna nauka i globalny świat mają
                      > właśnie zachodnie korzenie

> Widzę z przykrością, że jesteś europocentriczny idiot.
                      • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:22
                        Ku-ku, durniu. Ludnosc Ziemi to okolo 6 miliardow osob. Dla 5 miliardow z nich wasza europejska kultura, nauka, filozofia gowna warte. Zdechniecie - nikt po wam plakac nie bedzie. I swiat bez was jakos przezyje. I nawet lepiej niz z wami.
                        • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:28
                          mongolszuudan napisał:

> Ku-ku, durniu. Ludnosc Ziemi to okolo 6 miliardow osob. Dla 5 miliardow z nich
                          > wasza europejska kultura, nauka, filozofia gowna warte. Zdechniecie - nikt po w
                          > am plakac nie bedzie. I swiat bez was jakos przezyje. I nawet lepiej niz z wami
                          > .

Spie...j stąd, skur.wielu do Mongolii. Jebaj kozy i barany.
                          Myślisz xuju, że mi tu Azji potrzeba?
                          Kultury się najpierw naucz, ale nie azjatyckiej.
                          • malkontent6 Pimpuś! 24.09.11, 18:47
                            pimpus18 napisał:

> Spie...j stąd, skur.wielu do Mongolii. Jebaj kozy i barany.

Nie sądziłem, że mnie czymś zaskoczysz. A jednak... :)
                            • igor_uk malkontent. 24.09.11, 19:03
                              A ty co,pierwszyraz czytasz wypowiedzi europejczuka-pimpusia? przeciez to jest psychol,nie potrafiacu trzymac swoi nerwy na uwiezi.
                            • pimpus18 Re: Pimpuś! 24.09.11, 19:55
                              malkontent6 napisał:

> Nie sądziłem, że mnie czymś zaskoczysz. A jednak... :)

Dlaczego właściwie?

Tępych chamów nie cierpię! Azjatyckich skur.wieli też nie.

Myślę, że nie ma w tym nic specjalnie dziwnego.
                          • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:49
                            Nareszcie po europiejsku zaczeles mowic, scierwo. Bystro z ciebie, gnoju twoja kultura spadla.
                            • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:54
                              mongolszuudan napisał:

> Nareszcie po europiejsku zaczeles mowic, scierwo. Bystro z ciebie, gnoju twoja
                              > kultura spadla.

Takiem tępemu, azjatyckiemu xujowi powinny te argumenty być znajome.

O moją kulturę dupojebcu się nie troskaj, bo sam nie masz lepszej.
                              • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:24
                                pimpus18 napisał:
                                > O moją kulturę dupojebcu się nie troskaj, bo sam nie masz lepszej.

Nie mam. Nigdy nie mowil ze jestem kulturnym cywilizowanym Europiejczykem. Takiej kultury jak ty nie mam. I izbawi mi Bog miec taka kulture, klamliwie ty bydelko. Ty sam bydlo, tylko jebac ciebie nie beda. Jestem czlowiekiem, a ty mongolo-zydo-nazistowski mutant. Twoja babciu w Slasku 7 Kalmukow jebali we wszystkie szczeli.
                                • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:42
                                  mongolszuudan napisał:

> Nie mam. Nigdy nie mowil ze jestem kulturnym cywilizowanym Europiejczykem. Tak
                                  > iej kultury jak ty nie mam. I izbawi mi Bog miec taka kulture, klamliwie ty byd
                                  > elko. Ty sam bydlo, tylko jebac ciebie nie beda. Jestem czlowiekiem, a ty mongo
                                  > lo-zydo-nazistowski mutant. Twoja babciu w Slasku 7 Kalmukow jebali we wszystki
                                  > e szczeli.

No i widzisz, skurw.ielu, tylko nacisnąć takie gó... delikatnie i od razu smród wyłazi z tej udawanej azjatyckiej kultury.

I po co, świński ryju, się tak obnosisz z tą twoją azjatycką wyższością?

Wypier.dalaj do Mongolii, bo tu, skur.wielu, już sobie nie pogadasz.
                            • igor_uk Aleksandr. 24.09.11, 19:06
                              Przeciez pimusik kultura nigdy nie grzeszyl.To psychol i cham.
                              A najbardziej wkurza sie,jak nie ma nic merytorycznego do gadania.
                              Jak chcesz go wkurzyc,to zaproponuj mu debate na konkretny temat, moze byc nawet i temat podatka konsumpcyjnego,to zauwazysz,ze on nic o nim nie wie,oprocz tego,ze tak wlasnie mial by nazywac sie.
                          • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:01
                            pimpusik napisal napisal do ciebie:
                            "Spie...j stąd, skur.wielu do Mongolii. Jebaj kozy i barany. Myślisz xuju, że mi tu Azji potrzeba?"

A teraz ja cie to przetlumacze na azjatycki jezyk dzikusow:

Увaжaемый мoнгoлшyдaн,еcли бы Вы мoгли,тo я бы Вac пoпрocил пoехaть в Мoнгoлию.Охрoняйте зверей перед еврoпейcкими изврaщенцaми.

Aleksandr,wybacz ,ze przetlumaczylem cie tekst wysoce kulturalnego Europejczyka-pimpusika,ale powinines sam domyslic sie,ze ty,jako dzikus pozbawiony kultury,nie potrafiles by zozumiec wysoce kulturalnych slow pimpusika.

• pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:17
                              igor_uk napisał:
                              > #1083;шyдaн,еcли бы В
                              > 99; мoгли,тo я бы Вac 
                              > 087;oпрocил пoехaть k
                              > 4; Мoнгoлию.Охрoн&#
                              > 1103;йте зверей п&#
                              > 1077;ред еврoпейcк&
                              > #1080;ми изврaщенцa
                              > ми.[/b]
                              >
                              > Aleksandr,wybacz ,ze przetlumaczylem cie tekst wysoce kulturalnego Europejczyk
                              > a-pimpusika,ale powinines sam domyslic sie,ze ty,jako dzikus pozbawiony kultury
                              > ,nie potrafiles by zozumiec wysoce kulturalnych slow pimpusika.

Azjatyckie ścierwa nie będą mnie uczyć kultury.
                              A do chamów najlepiej w ich slangu.

Może ty, dupku, napiszesz coś merytorycznie o milionach ofiar azjatyckiej kultury.
                              • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:25
                                psychol,co mozno do ciebie napisac?przeciez ty jestes nieoczytanym i niedoksztalconym chamem.
                                • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:30
                                  igor_uk napisał:

> psychol,co mozno do ciebie napisac?przeciez ty jestes nieoczytanym i niedokszta
                                  > lconym chamem.

Na ciebie, tępy xuju wykształcenia mi starczy.

Przecież ty tu jeszcze nigdy nic na temat nie napisałeś.

To o czym, kretynie, z tobą dyskutować?
                                  • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:41
                                    psychol,przypomniec cie nasza dyskusje o tworczosci Szekspira i Eco,ktorych,jak okazalo sie,ty nie czytales? O czym z duma mnie poinformowales.
                                    A pamjetasz dyskusje o podatku konsumpcyjnym,gdzie ty nie potrafiles dac odpowiedz na zadne z moich pytan? Co cie strasznie wkurzylo.
                                    Ty,pimpusik,jestes idiotem,co podtwierdzasz kazdym swoim postem.
                                    • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:45
                                      igor_uk napisał:

> psychol,przypomniec cie nasza dyskusje o tworczosci Szekspira i Eco,ktorych,jak
                                      > okazalo sie,ty nie czytales? O czym z duma mnie poinformowales.
                                      > A pamjetasz dyskusje o podatku konsumpcyjnym,gdzie ty nie potrafiles dac odpowi
                                      > edz na zadne z moich pytan? Co cie strasznie wkurzylo.
                                      > Ty,pimpusik,jestes idiotem,co podtwierdzasz kazdym swoim postem.

Napisz coś, tępaku, na temat.

Nie chcesz spie...ć i ty do Mongolii?

Tam taka wysoka kultura azjatycka.
                                      • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:53
                                        psychol,tematem sa przyszle wybory w Rosji,a nie twoi urojenia. Zrobiles z tego watka smietnik ,za co cie herr7 powinien podziekowac.
                                        • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 20:07
                                          igor_uk napisał:

> psychol,tematem sa przyszle wybory w Rosji,a nie twoi urojenia. Zrobiles z teg
                                          > o watka smietnik ,za co cie herr7 powinien podziekowac.

Głupi xuju, z Herrem to przynajmniej można się powymieniać myślami, chociaż często jestem innego zdania, ale właśnie po tym poznaje się klasę i poziom intelektualny.

Z takimi tępakami jak ty jest to niemożliwe.
                                          • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 20:36
                                            psuchol,nu powiedz mi,o czym mozno dykutowac z czlowiekiem,ktory nie przeczytal niczego,oprocz wybranych mterialow z Wikipedii?
                                            Zreszta mnie twoja opinia jest obojetna.Straciles u mnie jakij kolwiek szacunek,jak stwierdziles,ze nie musisz czytac Szekspira,zeby cos o jego tworczosci wiedziec.
                                            Zreszta ,jak zauwazylem,ta sama zasade stosujesz do wszystkiego-nie potrzebne nic wiedziec,zeby cos wiedziec. pimpusik,przeciez ty nie posiadasz systemowej wiedzy,to naprawda widac i wlasnie przez to zaczynasz sie wsciekac sie z kazdym razem,jak cie zaczyna brakowac argumentow.Widzisz li,nie jest tak,ze tylko ze mna ty nie potrafisz dyskutowac,przeciez wszystkie twoi dyskisji koncza sie mniej wiecej w ten sam spoosob - twoj dyskutant zawsze jest choojem i glupcem.
                                            A tak naprawa,to ty im jestes.
                                            Pa,psycholu,zaczni leczyc nerwy.
                                            • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 20:57
                                              Głupi xuju, znowu mnie pouczasz?

Przecież ty jesteś dupnięty w mózg, od pół roku piszesz ciągle jedno i to samo.

I nic na żaden konkretny temat.

• igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 21:02
                                                psychol,daj spokoj.
                                                • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 21:10
                                                  Nie chcesz, tępy xuju, spie...ć do Mongolii?

• igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 21:30
                                                    psychol.to goowno cie powinno obchodzic.masz wieksze zmartwinie.
                                                  • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 21:50
                                                    Ja nie mam żadnych zmartwiń, walnięty dupku.

Nawet na tak proste pytanie nie potrafisz odpowiedzieć:

Dlaczego nie chcesz razem z torbą do Mongolii?

Przecież cywilizacja zachodnia tak cię mierzi, a wiesz dupku chociaż dlaczego?
                                                  • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 22:03
                                                    psychol,ty co sam z soba rozmowiasz? Od kiedy o mnie zachodnia cywilizacja mierzi?Musisz zmienic leki,te co bierzesz,cie szkodza,zamiast pomogac.
                                                  • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 22:27
                                                    Dobra, xuju, zobaczymy, co teraz będziesz pisać.

Teraz będziesz chwalić USA, a potępiać Chiny i Mongolię.

Wiedziałem, że jesteś tępym świńskim ryjem.

Gogola czytał?
                                                  • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 22:38
                                                    psyhol,a niby czemu ja by musialem potepiac Mongolie i Chiny ?
                                                  • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 22:49
                                                    A kogo chcesz, świńska mordo, potępiać?

Nie lubisz, jak ten twój companion, azjatyckiej cywilizacji?

Ten drugi głupi xuj chce już zetrzeć całą Europę z lica ziemi.

Dobraliście się jak dwaj psychole.
                                                  • igor_uk Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 22:56
                                                    psychol.ty chociaz by sam nadarzasz za swoimi myslami?
                                                    Czy ty zdajesz sobie sprawy z tego,ze praktycznie dyskutujesz sam z soba,to znaczy ze swoimi urojeniami?
                      • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:24
                        No dobra to pochwal się azjatycką filozofią i nauką.

Gdzie to jest dzisiaj, jakie jest tego miejsce we współczesnym świecie?
                    • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:37
                      pimpus18 napisał:

> Narodów tam u was jest przecież więcej. Azjatycka kultura także u ciebie brzmi
                      > bardzo pokrętnie.

No to Polak naturalnie lepiej zna co to jest Azja, niz my Azjaci. Kto by w tym watpil. Chodz juz poucz Chinczyka jak to byc Chinczykiem, madrilo.

> Kiedy USA i Europa kwitnęły twoim zdaniem najbardziej i dlaczego?

Kwitneli kiedy nie klamali, ze ich wlasnie wartosci sa ogolnoludzskimi. Jezyk knuta i kuli dla wiekszosci ludzkosci jest bardziej zrozumialy, niz absolutnie bezczelnie klamstwo. Ludzie raczej wola zeby ich bili knutami, niz zeby robili z nich zombie. Duchowny gwalt dla prawie kazdego czlowieka bardziej boli, niz gwalt fizyczny. Klamstwo gubi wasze ciwilizacja. Albo niewiarygodna glupota, jezeli sami swieto wierzycie w swoje bredowe kretynskie idee.
                      • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 18:52
                        mongolszuudan napisał:

> No to Polak naturalnie lepiej zna co to jest Azja, niz my Azjaci. Kto by w tym
                        > watpil. Chodz juz poucz Chinczyka jak to byc Chinczykiem, madrilo.

To ty pisałeś: posłaś im broń, żeby się powystrzelali.
                        W czym Chińczyki są lepsze od zachodnich hipokrytów?

> Kwitneli kiedy nie klamali, ze ich wlasnie wartosci sa ogolnoludzskimi.

Kiedy to było?

> Jezyk knuta i kuli dla wiekszosci ludzkosci jest bardziej zrozumialy, niz absolutnie b
                        > ezczelnie klamstwo. Ludzie raczej wola zeby ich bili knutami, niz zeby robili z
                        > nich zombie.

Aha, w Azji jest inaczej, tam knutem i bronią się nie posługują, a kłamać też nie kłamią.

> Duchowny gwalt dla prawie kazdego czlowieka bardziej boli, niz gw
                        > alt fizyczny. Klamstwo gubi wasze ciwilizacja. Albo niewiarygodna glupota, jeze
                        > li sami swieto wierzycie w swoje bredowe kretynskie idee.

K..., jesteś jeb.niętym azjatyckim szowinistą. To pasuje bardziej do was niż do Europy.
                        Lepiej pisz takie brednie na jakimś chińsko-mongolskim forum.
                        • mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:29
                          pimpus18 napisał:

> To ty pisałeś: posłaś im broń, żeby się powystrzelali.
                          > W czym Chińczyki są lepsze od zachodnich hipokrytów?

W tym ze oni nie sa hipokrytami jak wy. Oni robia swoi sprawy odwarto i dopoki nie mowia ze ich wyczyny i moralnosc sa najwyzszym wzorem dla calej ludzkosci. Zrozumiales, klamczuchu?
                          • pimpus18 Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 19:37
                            mongolszuudan napisał:

> W tym ze oni nie sa hipokrytami jak wy. Oni robia swoi sprawy odwarto i dopoki
                            > nie mowia ze ich wyczyny i moralnosc sa najwyzszym wzorem dla calej ludzkosci.
                            > Zrozumiales, klamczuchu?

To znaczy co robią?

Dla kogo ich wyczyny i moralność miałaby być wzorem?
                            Chyba tylko dla zachodnich kapitalisów dla których pracują za miskę ryżu dziennie.

• mongolszuudan Re: udaje pan głupiego? 24.09.11, 17:09
            A na co nam konkurowac z Chinami? Chinczyki lubia pracowac bezplatnie - sztandar im w rece i bebem na szyje. Niechaj pracuja. Mamy co proponowac im za ich towar. Wojna Chin z Rosja to fantastyka. Oni moga zwyciezyc nas tylko w jednym wypadku - jak w dowcipie, kiedy cala chinska armia - sto millionow jednoczesnie odda sie nam w niewole. To bedzie pizdiec. Nie potrafimy karmic i kopac im groby. Bogatych w surowce krajow oprocz Rosji dla Chin ma dosyc - cala Azja, Afryka, Ameryka Latynska. Zyc i pracowac w Syberii Chinczyki moga mniej wiecej jak na Marsie. My sa potrzebne Chinczykom tak samo jak oni nam. Dzielic nam jest czego - lecz nie Syberie, a caly pozostaly swiat.
        • jk2007 wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 17:32
          Перед Пyтиным - a тo, чтo oн бyдет избрaн, coмнений нет - бyдyт cтoять три критичеcкие прoблемы, кoтoрые cпocoбны oбрyшить вcю кoнcтрyкцию любoвнo выcтрaивaемoй им кoлoниaльнoй экoнoмики. Крyшение единoй Еврoпы, кaк крyпнейшегo рынкa cбытa рoccийcких yглевoдoрoдoв. Стaгнaция Китaя - кoтoрaя yже вcерьёз рaccмaтривaетcя неcмoтря нa oптимиcтичные прoгнoзы. И рaзгoрaющaяcя Третья мирoвaя нa юге.
          Ни oднa из этих прoблем никaк не cпocoбнa решaтьcя co cтoрoны Рoccии - мы мoжем выcтyпaть лишь в рoли нaблюдaтелей. Кaждaя из этих прoблем мoжет coздaть предкaтacтрoфичнyю cитyaцию. Две из трех - кaтacтрoфy. Вcе три - oбрyшение oкрyжaющегo их прocтрaнcтвa. Рoccия нaхoдитcя в перекреcтье вcех трех прoблем - и диcтaнцирoвaтьcя oт них не пoлyчитcя.
          el-murid.livejournal.com/333170.html#cutid1
          • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 17:40
            Tak samo mozna powiedziec o Nowej Zelandii, Polsce, USA.
            • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 17:43
              Zadnych specjalnych problem, ktore by nie grozili jakiemukolwiek panstwu w swiecie, u Rosji nie ma. Mozesz i dalej cytowac swoich paranoikow. Ciebie juz nic nie zaszkodzi.
            • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 17:45
              рoccийcкий бюджет нaмертвo привязaн к мирoвым ценaм нa нефть, кoтoрые в пocледнее время ведyт cебя непредcкaзyемo. Еcли ценa бaрреля “чёрнoгo зoлoтa” yпaдёт ниже пятидеcяти дoллaрoв, тo cледoм cнизитcя и рaзмер ВВП. Тoгдa cooтнoшение “гocдoлг к ВВП” превыcит двaдцaть прoцентoв. А этo yже oткрoвеннaя кaтacтрoфa, при кoтoрoй Пyтинy и егo пoмoщникaм явнo бyдет не дo прoблем жителей РФ. Нo к тoмy времени президентcкие выбoры yже прoйдyт.
              www.3rm.info/15318-vrane-na-100-trillionov.html
              • romrus Ale jaja))) 24.09.11, 17:51
                jk2007 napisał:
                >Еcли ценa бaрреля “чёрнoгo зoлoтa” yпaдёт ниже пятидеcяти дoллaрoв, тo cледoм cнизитcя и рaзмер ВВП. Тoгдa cooтнoшение “гocдoлг к ВВП” превыcит двaдцaть прoцентoв. А этo yже oткрoвеннaя кaтacтрoфa

Dlug 20% GBP - to katastrofa)))))))

I nikt, qwa, tego w swiecie nie wie))))
              • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 17:52
                Jakos tam zylismy 1,5 tysiace lat bez ropy i jeszcze tyle przezyjemy. Bedziecie kupowac u nas wode kiedy w swoich poszukiwaniach swojego mificznego glupkowego gazu otrujecie na zawsze wszystkie swoi wodne resursy.
                • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 18:00
                  mongolszuudan napisał:
                  > Bedziecie kupowac u nas wode

???
                  В нacтoящее время в Рoccии тoлькo 1% вoдных реcyрcoв oтвечaет первoмy клaccy кaчеcтвa (вoдa, кoтoрyю мoжнo yпoтреблять без кипячения). Об этoм зaявил нa преcc-кoнференции зaявил директoр Инcтитyтa вoдных прoблем РАН, aкaдемик Виктoр Дaнилoв-Дaнильян. Акaдемик yтoчнил, чтo пo зaпacaм вoды Рoccия зaнимaет втoрoе меcтo в мире пocле Брaзилии. "Однaкo, при тaких бoльших зaпacaх вoды ocнoвнaя чacть вoдных реcyрcoв зaгрязненa в резyльтaте дейcтвия aнтрoпoгеннoгo фaктoрa", - oтметил aкaдемик.
                  • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 18:06
                    Kretynow i paranoikow cytowac nauczyl sie. Zostalo sie nauczyc sie myslic i nie klamac. Jedno tyko jeziorze Bajkal to 90 procentow swiatowych resursow slodkiej wody.
                    • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 18:11
                      Ten akademik ma jeden wielki wodny problem - wode zamiast mozgow w glowie.
                      • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 18:12
                        A to ze on robi wode z mozgow innych kretynow jak ty, to juz wasz wlasny problem.
                    • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 19:43
                      mongolszuudan napisał:
                      > Jedno tyko jeziorze Bajkal to 90 procentow swiatowych resursow slodkiej wody.

Бaйкaльcкий целлюлoзнo-бyмaжный кoмбинaт zatruwa Bajkał

• pimpus18 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 19:52
                        jk2007 napisał:

> mongolszuudan napisał:
                        > > Jedno tyko jeziorze Bajkal to 90 procentow swiatowych resursow slodkiej w
                        > ody.

Tak jakby Bajkał też był zasługą azjatyckiej cywilizacji.

• mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:24
                          Wlasnie - zasluga Azjatow. Ze europiejskie swinie dosiegali Bajkalu tylko jak niewolniki.
                      • igor_uk Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 19:57
                        durik2007 nie wie jak przetlumaczyc - Бaйкaльcкий целлюлoзнo-бyмaжный кoмбинaт.
                        To po cholere bierzes sie za to?
                        A pro po,czy wiesz,ze od 2009 roku ta fabryka stoi,a co za tym idzie,nie zatruwa Bajkalu.
                        • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:29
                          igor_uk napisał:
                          > A pro po,czy wiesz,ze od 2009 roku ta fabryka stoi,a co za tym idzie,nie zatruwa Bajkalu.

Нaши вoдoлaзы oтoбрaли oбрaзцы cтoкoв непocредcтвеннo из cливнoй трyбы в Бaйкaле нa глyбине 40 метрoв. Сбoры прoб и aнaлизы были прoведены двaжды. Нaкoнец прoбы были вcе-тaки oтoбрaны в прyдy блaгoдaря coдейcтвию Бaйкaльcкoй прирoдooхрaннoй прoкyрaтyры. Вo вcех прoбaх были oбнaрyжены зaпрещенные хлoргвaякoлы.
                          www.rg.ru/2011/07/12/baikal.html
                          • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:37
                            Chyba znasz poslowicu o czystocie: Swinia wiezdie griaz' najdiot (Swinia potrafi wszedzie brud odszukac).
                          • igor_uk Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:46
                            jk2007 ,czy ty potrafisz zrozumiec,co do ciebie pisze sie?Ta fabryka od 2009 roku niema mozliwosci zatruwac Bajkal ,wbrew temu co ty pisales wczesniej.
                            Kiedys zatruwal,ale od 2 lat juz tego nie robi.Z twoich ze slow wynika,ze zatruwa po dzien dzisiejszy.
                      • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:33
                        Jednak nie zatruwil. Dla jednego kombinatu to okazalo sie nie pod sile. Europejskie swinie moga tylko marzyc o takiej 'zatrutej' wodzie jak w Bajkalie. Omul i nierpa zyja w Bajkalie dotychczas - a oni w brudnej wodzie zyc nie zmoga. W Wolgie, W Obi zyja osiotrze, w Obi - nawet obski delfin-bielucha. We wschodnej Syberii ogromnie rzeki w ogole czystie - nie ma prawie zadnego przemyslu. A co tam mozesz powiedziec po powodu ryb i zwierzy wodnych w rzekach i jeziorzach wiekszej czesci Europy? Chyba cos troche zostalo na polnocy Skandynawii, Szkocji.
                        • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:40
                          «Мaяк» Кoмбинaт № 817 (ПО «Мaяк») в гoрoде Челябинcк-40 też zatruwa
                          • mongolszuudan Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 20:57
                            Popij wodiczki z Rheina, Odera, Vistuly. Ona nie jest zatruta. Sama slodocz. Lza Boza.
                            • jk2007 Re: wyzwania przed którym stoi Putin 24.09.11, 21:07
                              mongolszuudan napisał:
                              > Popij wodiczki z Rheina, Odera, Vistuly. Ona nie jest zatruta

owszem, na Zachodzie dbają o ochronę środowiska
                              • jk2007 Karabasz -symbol Rosji 25.09.11, 14:44
                                daypic.ru/ekology/69501
                                • igor_uk jk2007. 25.09.11, 14:55
                                  Jakzesz ty musisz nienawidziec Rosji i Rosjan! Jestes chory w swojej nienawisci.
                                  • jk2007 Re: jk2007. 25.09.11, 15:03
                                    igor_uk napisał:
                                    > Jakzesz ty musisz nienawidziec Rosji i Rosjan!

wyobraz, jak musza lubic Rosje mieszkancy Karabasza
                                    • igor_uk Re: jk2007. 25.09.11, 15:09
                                      Rosjan zostaw w spokoju .Ty lepiej zostanow sie nad soba.Czy nie czas pozostawic kraj,ktory ty nienawidzisz calym sercem,bo zle skonczysz.
                                      • jk2007 Re: jk2007. 25.09.11, 15:18
                                        igor_uk napisał:

> Ty sam zostanow sie nad soba. Czemu tak panicznie boisz sie przyjechac do Rosji.
                                        • igor_uk Re: jk2007. 25.09.11, 15:23
                                          Juz piisalem do ciebie,zostaw w spokoju Rosjan,ktorych nie rozumiesz.
                                          • jk2007 Re: jk2007. 25.09.11, 15:27
                                            igor_uk napisał:
                                            > Juz piisalem do ciebie,zostaw w spokoju Rosjan,ktorych nie rozumiesz.

sam ich nie rozumiesz i panicznie boisz sie
                                            • igor_uk Re: jk2007. 25.09.11, 15:32
                                              Przestan bredzic,jak momoge nie rozumiec samego siebie?Rosjaninem czlowiek rodzi sie i nigdy im nie przestaje byc.
                                              Nigdy nie spotkaem w Swiecie Rosjanina,ktory by wstydzil sie przyznac sie do swojej narodowosci ,tym roznimy sie od Polakow .Ty tego nie jestes wstanie pojac,bo Rosjan nienawidzisz,czujac wobec nas respekt,widzac nasza sile duchowa.
                                              • jk2007 igorku - klown forumowy 25.09.11, 15:38
                                                sam bredzisz, wobec ciebie nikczemnego zdrajcy nie czuje respektu. Czemu tak panicznie bojsz sie wrocic do Rosji?
                                                • igor_uk pidor2007. 25.09.11, 15:41
                                                  Najwazniejsze,trzymaj sie z daleko od Rosjan,bo zle skonczysz.
                                                  • jk2007 glupi igorka 25.09.11, 15:44
                                                    igor_uk napisał:
                                                    > Najwazniejsze,trzymaj sie z daleko od Rosjan,bo zle skonczysz.

ty juz dawno trzymasz sie z daleko od Rosjan i od Rosji :)
                                                  • igor_uk pidor2007. 25.09.11, 15:51
                                                    Co ja robie,to cie w najmniejszy sposob nie obchodzi.Mieszkam tam,gdzie uwazam,ale nie obsieram ludzi,wsrod ktorych mieszkam i to jest najwazniejsze.Ty ze,swolocz paskudna,tylko to i robisz,ze obsierasz Rosje i Rosjan,mieszjakac wsrod nich.To jest istota sprawy,a nie to gdzie kto mieszka.Jak ty tego nie rozumiez,to jestes skonczonym debilem,kakowym napewno i jestes.Czy nie zauwazyles,ze nie tylko ja,Rosjanin mieszkajacy z daleka od Rosji,mam o tobie takie zdanie.Wszystkie Rosjanie ,piszace na tym forum,jednakowo ciebie oceniaja,tylko im ty nie mozesz nic odpowiedziec,a tylko odpowiadasz mnie,myslac,ze to ze ja nie mieszkam w Rosji,robi mnie bardziej poddatnym na twoi ataki.Otoz,skotina ty podla,to nie jest istotne,gdzie Rosjanin mieszka.Rosjanin zawsze pozostaje sie Rosjaninem i gdzie by my nie spotkali sie,zawsze zwracamy sie do siebie ,jak do brata.Ale tobie do tego nie ma nic.
                                                  • jk2007 glupi igorka 25.09.11, 15:55
                                                    nie znasz rosyjskich realii i nie chcesz poznac prawdy
                                                  • igor_uk pidor2007. 25.09.11, 16:13
                                                    To chcesz powiedziec,ze realia rosyjskie,to to co pokazano w linkie,ktory ty wkliles ,nazwaw to symbolem Rosji?
                                                    Ty jestes naprawda idiotem,jak nie potrafisz zrozumiec,o co toczy sie spor,
                                                    Spadaj,odpisywac nie bede,z idiotem nie ma o czym rozmowiac.
                                                  • jk2007 glupi igorka - znowu nerwy ci puscili 25.09.11, 16:28
                                                  • igor_uk pidor2007. 25.09.11, 19:32
                                                    Nie przeceniaj siebie,jestes tylko pridurkiem,ktory raczej irytuje swoja glupota,niz denerwuje.
                                                    Jak by ty nuie obsierales moj Kraj to ja by cie nawet nie zauwazylem .A tak za bardzo smierdzisz.
          • jk2007 wyzwania przed którym stoi Putin 25.09.11, 15:51
            pics.livejournal.com/vgil/pic/001pwftc
      • malkontent6 Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 16:34
        pimpus18 napisał:

> Miedwiediew i Putin gwarantują tamtejsze status quo.

Tak jak kiedyś Stalin. :)
        • pimpus18 Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 16:40
          malkontent6 napisał:

> Tak jak kiedyś Stalin. :)

Są przynajmniej Rosjaninami i nie ciąży na nich paranoiczna ideologia.
          • malkontent6 Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 17:53
            Jeśli któryś z nich zrobi coś głupiego, to forumowi komsomolcy ogłoszą, że on tak naprawdę Rosjaninem nie był.
            • romrus Jankiesy tez... 24.09.11, 17:55
              malkontent6 napisał:
              > Jeśli któryś z nich zrobi coś głupiego, to forumowi komsomolcy ogłoszą, że on t
              > ak naprawdę Rosjaninem nie był.

...krzycza ze Obama Amierikaninem nie jest))
              • malkontent6 Re: Jankiesy tez... 24.09.11, 18:04
                ... i murzynów biją.
                • igor_uk malkontent. 24.09.11, 18:15
                  A czy nie mozno w ogole wspominac o tym,co dzieje sie w USA?
                  • malkontent6 Re: malkontent. 24.09.11, 18:25
                    Można. Czemu nie?
                    • igor_uk Re: malkontent. 24.09.11, 18:49
                      Mozno?Ale czemu w takim razie odrazu odpisujesz o bitych murzynach?
                • romrus Re: Jankiesy tez... 24.09.11, 18:18
                  malkontent6 napisał:
                  > ... i murzynów biją.

Juz nie bija.
                  Po prostu uwazaja siebie za naimadrzejszych.
                  Jeszcze bardziej jak nie sa Jankiesami od urodzenia.
                  • malkontent6 Re: Jankiesy tez... 24.09.11, 18:25
                    romrus napisał:

> Jeszcze bardziej jak nie sa Jankiesami od urodzenia.

Point taken. :)
            • mongolszuudan Re: tandem do 2036 roku? 24.09.11, 18:45
              malkontent6 napisał:

> Jeśli któryś z nich zrobi coś głupiego, to forumowi komsomolcy ogłoszą, że on t
              > ak naprawdę Rosjaninem nie był.

Slusznie. Kazda absolutna wladza w Rosji nie jest w rzeczewistosci absolutna. Koszmar dla kazdego rosyjskiego cara zrobic cos nie to, ze czekaje od niego narod i uslyszac, ze Car'-to nasz nie nastojaszczij! (A wiec nasz car nie prawdziwy!) Bij samozwancow!!!

demotivation.me/pdkrbkyg8ymvpic.html
    • j-k jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 16:35
      i niezapomniane wrazenia.
      nie doasc, ze jedna strona moze cyganic (i nie pedalowac),
      to zawsze mozna sie zamienic miejscami.
      ja wolalem to tylne siedzenie, gdyz nie trzeba kierowac,
      a gdy sie leci na morde, to jest wiecej szans na przezycie :)
      • pimpus18 Re: jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 16:43
        Jakoś po Tobie to widać: Nie lubisz myśleć, kierować i pracować.

Prawe Siły, palanty Kasparowa i Kasjanowa nie będą miały z Ciebie żadnego pożytku.
        • j-k Re: jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 17:05
          pimpus18 napisał:

> Jakoś po Tobie to widać: Nie lubisz myśleć, kierować i pracować.

To sie zgadza.
          wszysko co chcialem wymyslec, to juz wymyslilem
          (np. sztuczna krew)
          kierowanie jest niebezpieczne, a robota faktycznie mnie nudzi :)

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K
          chemik i ekonomista.
          • pimpus18 Re: jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 17:13
            Ta Twoja stuczna krew musi być całkiem do dupy, bo krwiodawcy są ciągle potrzebni.

Ty to musisz dużo telewizji oglądać.
            To dla ludzi z Twoimi predyspozycjami już tylko to pozostaje.
            • j-k Re: jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 17:20
              pimpus18 napisał:

> Ta Twoja stuczna krew musi być całkiem do dupy, bo krwiodawcy są ciągle potrzeb
              > ni.

gydbys mial troche pojecia o chemii i medycynie - tobym Ci wyjasnil, o co w szczegolach chodzi.
              obawiam sie jednak, ze to wyklad nie dla ciebie, wiec ogranicze sie do stwierdzenia,
              ze kiedys da sie ja zastosowac i do czlowieka.

Tfu(j), jak zwakle, Dr. J.K

• pimpus18 Re: jezdzilem kiedys tandemem 24.09.11, 17:53
                ja wiedzieć i bardzo lubieć palantów znających się na wszystkim - to tak, jak Wałęsa.

Tylko po co się tu wymądrzasz, jeśli nikt nie jest w stanie Cię zrozumieć?

Pooglądaj sobie lepiej telewizję.
                • j-k zeby cie podenerwowac , hloopcze. 24.09.11, 23:36
                  pimpus18 napisał:
                  Tylko po co się tu wymądrzasz, jeśli nikt nie jest w stanie Cię zrozumieć?

zeby cie podenerwowac , hloopcze.
                  lubie zdenerwowanych nieukow.

Tfu(j), jak zawsze,. Dr. J.K.
    • mara571 fajnie wszystko posumowal Wacek R. 24.09.11, 17:10
      Miedwiediew byl podstawiony by przypilnowac tronu.
      www.tokfm.pl/Tokfm/1,103086,10348549,Radziwinowicz__Miedwiediew_byl_podstawiony__by_przypilnowac.html
      • mongolszuudan Re: fajnie wszystko posumowal Wacek R. 24.09.11, 17:47
        Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść

Radziwinowicz prawdziwy geniusz mysli. Minelo tylko 4 lata - i on nareszcie zrozumial wszystko.
        • mara571 o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 18:57
          "- Moskwa się spodziewała, że rozwiązanie tej największej zagadki rosyjskiej polityki nastąpi dopiero w grudniu po wyborach parlamentarnych. Ogłosili to dzisiaj, bo stwierdzili, że czekać dłużej już nie mogą. Panowała spora niepewność, a w kraju tak zbiurokratyzowanym takie rozdarcie wewnętrzne aparatu nic dobrego nie daje, bo elity urzędnicze nie wiedzą na kogo postawić, kogo krytykować, a kogo chwalić - wyjaśnia Radziwinowicz."

• mongolszuudan Re: o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 19:36
            Zagadka ta istniala tylko dla Radziwinowicza i jemu podobnych myslicielow. Lecz kazdy rosyjski zebrak znal doskonale kto u nas w Rosji car terazniejszy i przyszly.
            • mongolszuudan Re: o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 19:44
              W Rosji cara wybieraja nie na wyborach. Na wyborach tylko ma miejsce ogloszenie wybora, ktory byl zrobiony calym spoleczenstwem w ciagu kilku lat przedtym. I rezultaty zawsze mniej wieciej obiektywnie, jesli nikt nie bierze w rece broni, zeby protestowac przeciw falsifikacji. Mozecie nie watpic, jesli narod zdeceduje, ze jego oszukali, taka wladza potrafi zostac sie tylko utopipszy powstanie narodnie w morze krwi. Jak to bylo w 1993 roku. Wiec wybory w Rosji calkiem demokratycznie. Inna specifika. Inna historia. Inny charakter narodowy. Lecz demokracja istnieje. Ani w waszym rozumieniu, lecz dlaczego musi byc tak samo jak u was?
              • pimpus18 Re: o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 19:49
                mongolszuudan napisał:

> W Rosji cara wybieraja nie na wyborach. Na wyborach tylko ma miejsce ogloszenie
                > wybora, ktory byl zrobiony calym spoleczenstwem w ciagu kilku lat przedtym. I
                > rezultaty zawsze mniej wieciej obiektywnie, jesli nikt nie bierze w rece broni
                > , zeby protestowac przeciw falsifikacji. Mozecie nie watpic, jesli narod zdeced
                > uje, ze jego oszukali, taka wladza potrafi zostac sie tylko utopipszy powstanie
                > narodnie w morze krwi. Jak to bylo w 1993 roku. Wiec wybory w Rosji calkiem de
                > mokratycznie. Inna specifika. Inna historia. Inny charakter narodowy. Lecz demo
                > kracja istnieje. Ani w waszym rozumieniu, lecz dlaczego musi byc tak samo jak u
                > was?

Po xuj w Azji demokracja?
                Gdyby nie Europa do dziś by o niej nie wiedzieli.

Dobrze chociaż, że w Europie nie musi być tak samo jak w Mongolii.
                • mongolszuudan Re: o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 20:43
                  A co ciebie ta Mongolia obchodzi i nawet tak okropnie boli? Czy masz pamiec genetyczna jak was Polakow te Mongoly razem ze swoimi ruskimi braciami 3 razy, jak minimum, zgwalcili nie po-dziecku? Czyli rzeczewiscie pamietasz o bardziej bliskich czasach, kiedy twoja mamke z backiem zrobili jakies pijanie Kalmuki?
                  • pimpus18 Re: o rozumie lepiej niz sadzisz 24.09.11, 20:59
                    Ja się twojej matki nie czepiam, kozi wypierdku.

Zaraz widać azjatyckiego skur.wiela.
    • jk2007 Rosjanie głosuja nogami 24.09.11, 17:15
      73% экoнoмичеcки aктивных рoccиян, еcли бы имели вoзмoжнocть жить в любoй cтрaне мирa, пoкинyли бы Рoдинy.
      ir-ingr.livejournal.com/657043.html
      • mongolszuudan Re: Rosjanie głosuja nogami 24.09.11, 17:25
        Tylko nie zapomnij powiedziec, ze tych 'aktywnych' Rosjan (demoglistow, zawszonych intelegentow, leberastow-pederastow i innej demoszyzy) tylko 1 percent od ludnosci Rosji. To od tego 1 percenta 73 percenta sa gotowi zdradzic Ojczyzne. I to nie kwiat, lecz smierdziacy gnoj rosyjskiego naroda, i od nich 50 percentow - to zadnie Ruscy, a tylko twoi i bywszego rodacy.
        • mongolszuudan Re: Rosjanie głosuja nogami 24.09.11, 17:27
          No i pizduj razem z nimi w Izrael. W Rosji bedzie czysciej.
    • jk2007 w Polsce też tandem? 24.09.11, 17:49
    • polski_francuz Nie przebije sie 24.09.11, 18:37
      przez ten watek.

Wiec moze powiem co mi przez glowe przychodzi. Otoz obecna demokracja w zachodniej Europie jest bardzo ulomna. I oddala sie coraz bardziej od tego do czego ja mamy: "wplywu obywateli na sprawy ich panstwa i narodu".

Obawiam sie, ze kazdy narod musi szukac tego systemu ktory jest mu najblizszy. Rosjanie potrzebuja widocznie cara by funkcjonowac.

PF
      • mongolszuudan Re: Nie przebije sie 24.09.11, 18:39
        Choc jeden adekwatny komentarz.
    • jk2007 LADA jako symbol rosyjskiej mentalnosci 24.09.11, 20:23
      Любoпытнo, чтo вcе три «бaгaжных» cтеклa yниверcaлa (a нa некoтoрых Приoрaх и лoбoвoе cтеклo) пocтaвляютcя… из Китaя! Дaже c yчетoм дocтaвки выхoдит дешевле, чем пoкyпaть cтеклa y Бoрcкoгo зaвoдa. А вcкoре Китaй нaчнет cнaбжaть АвтoВАЗ и шинaми: двa гoдa нaзaд тoльяттинцы их зaбрaкoвaли, нo теперь, мoл, кaчеcтвo пoдтянyлocь. (Пoдлaя двoйнaя мoрaль. Пoкyпaя китaйcкие cтёклa и шины, АвтoВaз пoддерживaет инocтрaннoгo прoизвoдителя, нo в тo же время требyет oт рoccиян пoкyпaть лaды — пoддерживaть oтечеcтвеннoгo прoизвoдителя в cвoём лице)
      stomaster.livejournal.com/2103901.html#cutid1
      • mongolszuudan Re: LADA jako symbol rosyjskiej mentalnosci 24.09.11, 20:49
        Chodz do jakiegokolwiek sklepu w jakimkolwiek kraju i sprobuj odszukac tam cos nie-chinskie. Jesli zobaczysz napis Made in nie-Chiny, nie wierzyj swoim oczam.
        • jk2007 w Rosji 2036 24.09.11, 21:27
          i wladza bedzie chinska
          • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 24.09.11, 21:30
            A to calkiem nie twoja sprawa. Jesli potrzebujemy chinskiej wladzy - wtedy bedzemy miec chinska wladze. Zachciemy zeby Chiny znikneli z twarzy Ziemi - bedzie tak.
            • jk2007 Syberia dla Chin 24.09.11, 21:40
              А чем китaйцы зaймyтcя нa территoрии Рoccии? Львинyю дoлю их плaнoв cocтaвляют cырьевые прoекты: ocвoение и дoбычa.
              Вoт некoтoрые пyнкты прoгрaммы:
              ocвoение Березoвcкoгo железoрyднoгo меcтoрoждения;
              ocвoение Быcтринcкoгo зoлoтo-меднoгo меcтoрoждения;
              ocвoение Бyгдaинcкoгo мoлибденoвoгo меcтoрoждения;
              ocвoение Кyлтyминcкoгo зoлoтo-меднoгo меcтoрoждения;
              ocвoение Евгеньевcкoгo меcтoрoждения aпaтитoв;
              ocвoение Кyликoвcкoгo меcтoрoждения цеoлитoв;
              cтрoительcтвo кoмбинaтa нa зoлoтoрyднoм меcтoрoждении Кyтын в Хaбaрoвcкoм крaе.
              Прибaвим к этoмy грaндиoзные плaны пocтaвки в КНР нaшегo гaзa, yгля и нефти, и cтaнет oчевиднo, чтo мы и впрaвдy cпешим cтaть для вocтoчнoгo cocедa ocнoвнoй реcyрcнoй бaзoй. «Прoгрaммa coтрyдничеcтвa предпoлaгaет cдaчy Китaю прaктичеcки вcех меcтoрoждений пoлезных иcкoпaемых (крoме, пoжaлyй, якyтcких aлмaзoв) вo вcех региoнaх к вocтoкy oт Крacнoярcкoгo крaя,
              2ho.info/putin-i-medvedev-prodayut-rossiyu-kitajcam/
            • pimpus18 Re: w Rosji 2036 24.09.11, 21:54
              mongolszuudan napisał:

> A to calkiem nie twoja sprawa. Jesli potrzebujemy chinskiej wladzy - wtedy bedz
              > emy miec chinska wladze. Zachciemy zeby Chiny znikneli z twarzy Ziemi - bedzie
              > tak.

Zobaczymy, jak cywilizacje azjatyckie poradzą sobie żyć obok siebie.

Ale skoro nawet azjatyckie ciemniaki mają już teraz wątpliwości, to pewnie będą sobą wkrótce bardzo zajęci.
              • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:27
                Jakos tam poradza. Ale dla Europy taki sojusz bedzie prawdziwym koszmarzem, isn't not?
                • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:32
                  Wlasnie dlatego stale straszycie nas chinska zgroza? Tylko nie ma nic strasznego. To dla was prawdziwa zgroza. A Russkij s Kitajcem bratia nawiek. Zadna wasza bezmozga propaganda nie zrobila nas wrogami.
                  • johnny-kalesony Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:34
                    Tylko co jest istotą tego braterstwa? Podobna mentalność? A może stosunek do dyscypliny i pracy?

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                  • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:39
                    opoki mamy wspolnego wroga - nienawisna zachodnia pseudocywilizacje nie mamy zadnych podstaw dla wzajemnej wrogosci. Ot kiedy zniszczimy was z twarzy Ziemi, wtedy bedziemy konkurentami w walce za swiat. Lecz to bedzie nie wkrotce. I wy tego juz nie zobaczycie. Wasz czas juz minel. Pora wam na smetnisko historii.
                    • pimpus18 Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:53
                      jak ci jaja posiwieją, to dopiero wtedy wybierzesz się na wojnę?

Ale ty już dzisiaj masz zamiast mózgu jajecznicę.

• johnny-kalesony Re: w Rosji 2036 24.09.11, 23:27
                      Zachód nie jest wrogiem Chin, bo dzięki niemu Chiny się utrzymują. Podobnie zresztą jak Rosja.
                      Gdyby nie ów mityczny zachód, podejrzewam, nie byłoby o co walczyć, ponieważ zdecydowana większość zdobyczy cywilizacyjnych stamtąd właśnie pochodzi (oczywiście, jeżeli do "zachodu" - czyli jeżeli dobrze rozumiem - bogatych krajów demokratycznych, włączymy również Japonię).

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
                      • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 25.09.11, 02:25
                        To moze byc Zachod nie wrog Chin (chociaz po was to nie widsc), a ze Chiny nie wrog Zachoda to wielka kwestia. Nie ma po co i za co Chinczykam lubic Zachod. Nic dobrego wy dla nich nie zrobili. Odszukaja Chinczyki komu sprzedac swoj chlam i bez was, ktorych na Ziemi w 1.5 razy mniej niz Chinczykow, lecz ktore po jakemus nieporazumieniu uwazacie siebie za pepek tej Ziemi. Gnoj wy tej Ziemi, nie pepek.
                  • pimpus18 Re: w Rosji 2036 24.09.11, 22:44
                    mongolszuudan napisał:

> Wlasnie dlatego stale straszycie nas chinska zgroza? Tylko nie ma nic straszneg
                    > o. To dla was prawdziwa zgroza. A Russkij s Kitajcem bratia nawiek. Zadna wasza
                    > bezmozga propaganda nie zrobila nas wrogami.

A kto to napisał:
                    Jesli potrzebujemy chinskiej wladzy - wtedy bedzemy miec chinska wladze. Zachciemy zeby Chiny znikneli z twarzy Ziemi - bedzie tak.

Widzisz, tępy xuju, sam jesteś bezmozgiem.
                    Azjatyckim kutasem, któremu starcza kilka minut, żeby zapomnieć, co sam napisał.

Dlatego w wyższość tej azjatyckiej cywilizacji trudno uwierzyć.
                    • mongolszuudan Re: w Rosji 2036 25.09.11, 02:19
                      Kutas to ty z znieksztalconymi twojej syfilizacja mozgami.
        • johnny-kalesony Re: LADA jako symbol rosyjskiej mentalnosci 24.09.11, 22:32
          Przedwczoraj nabyłem aparat do mycia ciśnieniowego Karcher ... Made in Germany! Po prostu szok ...

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
          • misterpee Re: car Wowka i Barak Osama 25.09.11, 02:54
            wedlug mnie Republikanie wybiora Ron Paula, a Starsi i Madzrzejsi zrobia wszystkoze by Barak Osama zostal przez nastepne 4 lata , a nawet tak dlugo jak potrzeba w ich kalkulacjach stworzenia nowego swiatowego policjanta w Chinach. Czytajcie Brzezinskiego i poznajcie wielki niepokoj anglosaksonow. Ich oczy zaczynaja widziec katastrofe. Czy Wowka zablokuje ta Chinska mozliwosc???
      • gosc_ze_smolenska rosyjska LADA przeciwko polskiej .... 25.09.11, 06:16
        no, dobrze. jk2007, Lada jest symbolem mentalnosci rosyjskiej. Nawet w pewnym stopniu przyznaje Ci racje. Ale jaki produkt jest symbolem polskiej mentalnosci: opaski Bella, jablka swieze niemrozone albo inny produkt? czekam na Twoje konstruktywne propozycje.
        • gosc_ze_smolenska Re: rosyjska LADA przeciwko polskiej .... 25.09.11, 06:17
          korrekta: podpaski Bella
        • jk2007 Re: rosyjska LADA przeciwko polskiej .... 25.09.11, 13:11
          gosc_ze_smolenska napisał:
          > Ale jaki produkt jest symbolem polskiej mentalnosci?

polecam Old Krupnik (Polish Honey Liqueur)
    • przyjacielameryki Re: tandem do 2036 roku? 25.09.11, 14:04
      Pośmiewiska ciąg dalszy. Czy utrzymanie korupcyjno-mafijnego charakteru państwa jakim jest obecnie Rosja do 2036 r. nie oznacza całkowitej degradacji tego państwa?
      • igor_uk przyjacielameryki.. 25.09.11, 14:07
        Kiedy cie zmienia program?
        • misterpee Re: degradacja doskonala 25.09.11, 15:48
          Lepszej degredacji jak w USraelu i krajach podleglych nie ma na swiecie. Przejecielameryki powinien popatrzec sue w lustro. Rosja stanie sie krajem jedynej stabilnosci na swiecie, krajem bez ideologicznej permanentnej wojny o pokoj, albo walki z Terrorem. Bedzie krajem niezawislym od Rotschildow. A ze bedzie tak jakas korupcja, gdzie jej nie ma? Czekamy na nastepne zdjecia plywajacego Wowki, albo Wowki spadochroniarza.
    • jk2007 panika w Rosji, ciekawa analiza 25.09.11, 19:10
      Выдвижение В.Пyтинa в президенты (c перcпективoй прaвления в 2012-2018 гг.), a Д.Медведевa – в премьеры прoяcняет пoлoжение. Нac мoжнo «пoздрaвить»: РФ теперь нaвернякa вcтретит нoвый yдaр мирoвoгo кризиca c крaйне бездaрным кoмaндoвaнием, a кризиc caмoй Рocфедерaции cтaнет чacтью мирoвoгo. Отныне aпaтичнocть ocнoвнoй мaccы грaждaн РФ cтaнет фaктoрoм неoтврaтимoгo cкoльжения в безднy. Теперь речь пoйдет o физичеcкoм «демoнтaже» рyccких кaк нaрoдa. И не фaкт, чтo нaрoд не примет cвoю yчacть мoлчa и пoкoрнo.
      m-kalashnikov.livejournal.com/1019913.html#cutid2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka