Dodaj do ulubionych

Sladem Kim Ir Sena i Mao !

19.01.12, 21:37
Nareszcie !
Piekna inicjatywa mlodziezowki Niezaleznej Wspolnoty Panstw - siec klubow poswieconych poplaryzacji postaci Wielkiego Wodza Narodow i wychowaniu mlodego pokolenia w duchu jego idei euroazjatyckich.

W klubach beda prezentowane filmy z zycia Wodza, organizowane dyskusje poswiecone jego tworczosci , dostepna bedzie zwiazana tematycznie literatura.

Ach coz to za Wielki Wodz wzbudzil taki zapal mlodych obywateli ?
Czy bedzie mozna zostac sympatykiem korespondencyjnym i czy beda znaczki "Dzieciatko Putin" dla przeszkolakow?
www.lenta.ru/news/2012/01/19/clubs/
Obserwuj wątek
    • borrka Nikt sie nie zainteresowal... 20.01.12, 08:52
      To sam "podbije" temat.
      Bo znamienny dla sytuacji w Rosji.

Od czasu senilnych gensekow nie bylo w Matuszce takiego kultu jednostki:
      prasa pelna zdjec Wowy, leje krokodyle lzy, iz serial o Putinie nie wzbudzil zainteresowania w bratniej Giermanii !
      To istotnie straszne, bo gdzie, jak gdzie, ale przy sztamtiszu w Castorp-Rauxel winni ogladac z wypiekami na twarzy opowiesc o dzielnym czekiscie w trzecim pokoleniu.

Ja czekam na akcje "sadzenia drzewek" w miejscach, gdzie Putin myslal o ratowaniu Matuszki, o walce z Pindosami, wreszcie obalil Baltike Siemiorke.
      Jestesmy o krok od takich plakatow:
      www.robertamsterdam.com/polska/stalin_putin.jpg
      A do czego dojda pochlebcy przez nastepne 10 lat prezydentury ?
      Do Putina-Susanina ?
      • eva15 Nikt sie nie zainteresowal..Ja się lituję! 20.01.12, 13:56
        borrka napisał:

> A do czego dojda pochlebcy przez nastepne 10 lat prezydentury ?

Przez 12 lat, borrcia, przez 12. Ech, żebyś ty chociaż liczyć umiał.

P.S. Wpisałam się z litości, bo faktycznie wszyscy olali twoje wiekopomne dzieło. Jak ja otwieram wątek, to mam natychmiast dziesiątki wpisów. Ucz się borrcia od najlepszych!
      • eva15 Nikt sie nie zainteresowal twoimi manipulacjami 20.01.12, 14:02
        borrka napisał:

> To sam "podbije" temat.
        > Bo znamienny dla sytuacji w Rosji.

Znamienne jest tylko to, że jesteś manipulatorem. Kluby młodzieżowych sympatyków Putina powstają w Armenii, nie w Rosji. Umiejętnie to przemilczałeś i tak ustawiłeś temat, jakby chodziło o Rosję.
        • borrka Jak zwykle lata do tylu ! 20.01.12, 15:29
          Efciu, poczciwosci wielkiej !
          Kluby Putina w Rosji istnieja od dawna, wiec nie ma o czym donosic:
          putin-loh.narod.ru/
          Moznaby rzec:
          Krolowa Bona umarla.

Ja ciesze sie, ze RUCH rosnie w sile i sam mysle o zalozeniu klubu Wowy na Placu Wilsona.
          • eva15 Re: Jak zwykle lata do tylu ! 20.01.12, 16:05
            W założeniu tego klubu to chyba ty maczałeś palce....
            • borrka Moje macki sa wszedzie ! 20.01.12, 16:24

• eva15 Efcia to nie to co p_fcia 20.01.12, 18:49
            borrka napisał:

> Efciu, poczciwosci wielkiej !

Pewnie, że wielkiej! Mówisz do mnie "Efcia" i ja to bez problemu akceptuję. Ale jak efcia mówi p_fcia, to p_fcio wpada w amok, bo to dla niego ciężka obelga i zaczyna obrzucać efcię wyzwiskami od agentów i oraz insynuuje, że efcia rozdaje swoje gołe zdjęcia z pominięciem p_fcia.

Widzisz, jak masz dobrze ze mną?
            • eva15 Borrcia, podziękujesz? 20.01.12, 18:53
              Rozkręciłam ci wątek, wisiał w necie smętnie i samotnie od wczoraj.... Chyba spasibo mi się należy.
              • borrka No, podziekuje... 20.01.12, 19:13
                Choc musialem sie wlasciwie upomniec gromkim glosem o swoje.
                • eva15 No, podziekuje...Całe szczęście 20.01.12, 23:47
                  Tylko ja na ten twój "gromki" głos zareagowałam, a później już poszło, jak zawsze, gdy się wtrącę, jestem jak magnes, taki mój los, ha, ha.

Dostrzegasz przynajmniej, jaką mam do ciebie cierpliwość? Mimo, że wyzywasz mnie od antysemitów, bo ośmieliłam się wziąć do ust słowo "bank centralny" i walkę USA o niezależność w XIXw.? Ale jasno mówię - ta cierpliwość też ma swoje granice mimo, że są one dalsze niż w przypadku p_fcia, ten za cholerę nie jest lekki i zabawny, on jest jak młot, jak karbowy, jak coś ociężałego i tępego. Brrr....
                  A ja lubię lekkość i dowcip i to twoja przewaga nad p-fciem minmo, że obaj posługujecie się tymi samymi instrumentami - kłamstwem, insynuacjami i manipulacją. Robisz to lepiej i zabawniej i ja to doceniam. B. lubię Oscara Wilde i chyba (pochlebiam sobie) coś z niego mam.

Jakbyś znów potrzebował pomocy w ożywieniu wątka albo w j. polskim - jestem do usług. No chyba, że przekroczysz czerwoną linię kłamstwa.... Za nią już tylko czerwona kartka.
                  • borrka Moja przewaga, mila Efciu... 21.01.12, 08:22
                    Nad kimkolwiek, to znajomosc rzeczy i bezstronnosc.

Choc moze bezstronnosc nie jest doskonala - ja Matuszke lubie, a poniewaz latwo mi zrezygnowac z analogii do Wilde'a, szczegolnie lubie Matuszkanistki.
                    I to nie wylacznie ze wzgledu na wiadome walory, ale za hart ducha, zaradnosc i pogode usposobienia.
                    Sa OK, choc oczywiscie pelne ruskich wad.

PS. Z tym Wilde'm rozczulajace, Efciu :)
                    A moze po prostu, rowniez mezczyzn wolisz i stad podobienstwo :)))?
    • gosc_ze_smolenska Re: Sladem Kim Ir Sena i Mao ! 20.01.12, 09:36
      ... Czy bedzie mozna zostac sympatykiem korespondencyjnym i czy beda znaczki "Dzieciatko Putin" dla przeszkolakow?..
      Borrka, napewno dostaniesz tytul honorowego sympatyzanta i korespondenta Putina oraz znaczek "ulubionego dziecka Putina", jak pojedziesz do Armenji. Tak samo dostaniesz znaczek honorowego Dzugaszwilego jak pojedziesz do kolebki demokracji Gruzji. Pospiesz sie, bo liczba znaczkow jest wielce ograniczona.
      • borrka Zdziwisz sie, Gosciu... 20.01.12, 17:54
        Chcialbym, zeby Rosja byla troche innym krajem, niz ta "putinowska".
        I mowie to z zyczliwego zainteresowania, bo w koncu nie moja sprawa.
        Niby gdzie jest powiedziane, ze musi byc balagan, korupcja i monokultura surowcowa ?
        Jeszcze niedawno, w trzymanym za buzie CCCP wytwarzano wszystko - od łapci do sputnikow.
        I co najwazniejsze, wszystko "po srodku".
        Czyli "da sie".
        Ale Putin nie potrafi juz uruchomic tych pozytywnych mechanizmow.

Ojciec mojego kumpla z Kijowa, prowadzil za Sowietow badania fizyczne, od ktorych i teraz w glowie sie kreci.
        Dzis handluje wietnamskim badziewiem.
        Choc sie dorobil, nie powiem.
        • eva15 Re: Zdziwisz sie, Gosciu... 20.01.12, 17:57
          A to i Kijowem Rosja powinna się zająć i postawić go na nogi ? Co racja, to racja... Czasem napiszesz coś z sensem, borrcia.
        • romrus Tez Putin winen? 20.01.12, 18:02
          borrka napisał:
          > Ojciec mojego kumpla z Kijowa, prowadzil za Sowietow badania fizyczne, od ktorych i teraz w glowie sie kreci.
          > Dzis handluje wietnamskim badziewiem.

Nich podzienkuje banderowcam, ktorzy rzadzili Ukraina i wybrali kierunek "Na Zachod".
          Wkrotce Ukraincow bedzie nie stac na wietnamskie badziewie i pojdzie zebrac.
          • borrka Kijow, ma tyle wspolnego z banderowcami ... 20.01.12, 18:06
            Co ja.
            Poparcie dla Zirinowskiego w Rosji jest wieksze, niz dla UNA/UNSO na Ukrainie.

Typowe przyklajanie etykietek przez propagandystow.
            Nieudolnych.
            • romrus Re: Kijow, ma tyle wspolnego z banderowcami ... 20.01.12, 18:15
              borrka napisał:
              > Co ja.

To jest kwestia do konca nie zbadana.

> Typowe przyklajanie etykietek przez propagandystow.
              > Nieudolnych.

Oczewiscie, przeciez to nie prezydent Ukrainy Juszczenko wyznaczal jako bohaterow bandere i szuchewicza.

Jak tam lotnisko imenia Bandery? Nazwali czy nie?
              • borrka A czym jest gorszy Bandera... 20.01.12, 18:25
                Od enkawudystow Stalina ?
                A z nich wywodzi sie i dziadzius Putin, i papania, i wnuczek Wowa.
                • romrus A mowisz ze nie masz nic wspolnego 20.01.12, 18:37
                  borrka napisał:
                  > A czym jest gorszy Bandera...
                  Od enkawudystow Stalina ?

Banderowcy zabili co naimniej dwa razy wiecej Polakow.
                  Nie wiem kim jestes z narodowosci, ale dusze masz banderowska.

pl.wikipedia.org/wiki/Rzeź_wołyńska

• eva15 Re: A mowisz ze nie masz nic wspolnego 20.01.12, 18:51
                    romrus napisał:

> borrka napisał:
                    > > A czym jest gorszy Bandera...
                    > Od enkawudystow Stalina ?
                    >
                    > Banderowcy zabili co naimniej dwa razy wiecej Polakow.

To dla borrci najwyraźniej nie powód.

> Nie wiem kim jestes z narodowosci, ale dusze masz banderowska.

Myślisz, że borrcia ma duszę?
                    • borrka Ilu Polakow zabili enkawudysci... 20.01.12, 19:11
                      To sprawa dyskusyjna.
                      W bilansie ludnosci Kresow brak dwoch milionow...

W kazdym razie, nie mozna oceniac "wiecej mniej".
                      Wielu - to jest wlasciwe okreslenie.

Efciu, mam dusze sokola stepowego !
                      Wiesz ... plonace chutory, wrzask gwalconych molodyci i wbijanie na pal !
                      • igor_uk bravo,boriska. 20.01.12, 19:19
                        tak trzymaj dalej.Swoj narod trzeba bronic do upadlego.jak cie mowia o zabitych Polakach,przez twoich roadakow,trzeba odrazu przypomnie NKWD i cos wspomniec o 2 mln .Sam zdajesz sobie sprawe z tego,ze to bzdura,ale na roznych rusofobach to wrazenie zrobi.
                      • eva15 Re: Ilu Polakow zabili enkawudysci... 20.01.12, 23:55
                        borrka napisał:

> To sprawa dyskusyjna.
                        > W bilansie ludnosci Kresow brak dwoch milionow...

No popatrz, WSZYSTKO zależy od tego, KTO liczy, jak i PO CO.

> Efciu, mam dusze sokola stepowego !

Ach te orły, sokoły na forum. Coś już chyba pisałam o ptasich m....
                        • borrka Kto by nie liczyl... 21.01.12, 08:42
                          Liczby sa porazajace.
                          I czy to zabici strzalem w potylice, czy zamrozeni w towarowych wagonach, czy zaglodzeni w ziemiankach Kazachstanu, sa to polskie ofiary systemu stworzonego w Rosji.

Jesli mowi sie otwarcie o milionach ofiar Stalina (Lenina tez), co dziwnego we wspominaniu na polskim forum, setek tysiecy ofiar polskich ?

Zakazac ?
                          Chcialo by sie.
                          Wiem.
                          Ale lapki krotkie.
                          • jk2007 borrcia, 21.01.12, 08:49
                            nie porownaj deportacji do Kazachstanu z rzezia Wolynska. Bo pod czas rzeźni wołyńskiej nikt nie uratowal sie.
        • gosc_ze_smolenska Nie, Borrka, nie zdziwie sie 20.01.12, 20:47
          > Niby gdzie jest powiedziane, ze musi byc balagan, korupcja i monokultura surowcowa ?
          Ano widzisz, nikt nie chce balaganu, ale kazdy ma swoj plan: Ty, ja, Putin.

> Ale Putin nie potrafi juz uruchomic tych pozytywnych mechanizmow.
          Borrka, Putin nie jest moim prezydentem, ale to wcale nie oznacza, ze ktokolwiek inny potrafilby osiagnac dla kraju wiecej niz Putin. Popatrz na te sprawe realistycznie, bez emocji. Rosja miala poprostu za malo czasu. Dzieki latom 90m panstwo stalo na skraju bankructwa (w 98 roku nawet przezylismy bankructwo), rograbione i rozszarpywane na kawalki przez mejscowych gubernatorow i elity, duza czesc ktorej to byli komsomolcy i byli zwiazkowcy z grona kierowniczego. Mielismy tak naprawde tylko 10 "pokojowych" lat. To jest naprawde nie duzo. Napewno nie uwazasz, ze w ciago 10 lat wszystko moze sie poprawic i powstanie dojrzale spoleczenstwo obywatelskie. Wyluzuj, wszystko sie poprawi, ale musi minac troche czasu.
          • jk2007 Nie, gosciu, bida aż piszczy! 20.01.12, 21:03
            Иccледoвaния Инcтитyтa coциoлoгии РАН пoкaзывaют, чтo 59% нacеления Рoccии бедняки. Средний клacc в cтрaне, oпределяемый пo еврoпейcким метoдикaм, – вcегo 6-8%. При этoм ocoбеннocти cтрaты рoccийcких беднякoв тaкoвы, чтo пoмoчь им мoжет тoлькo coциaльнoе гocyдaрcтвo. Пoрaзителен и тaкoй пoкaзaтель: лишь 19% рoccиян имеют дoмa кoмпьютер.
            ttolk.ru/?p=9100
            gosc_ze_smolenska napisał:
            > Wyluzuj, wszystko sie poprawi, ale musi minac trocheczasu.

• igor_uk jak sie robi sensacje. 20.01.12, 21:39
              Wrzuca sie w wirtualna przestrzen informatyczna falszywke -
              "Иccледoвaния Инcтитyтa coциoлoгии РАН пoкaзывaют, чтo 59% нacеления Рoccии бедняки.".
              Dla tego,zeby to uwiarygodnic,nawet podaja,ze te dane opublikowane w "книге «Рoccийcкoе oбщеcтвo кaк oнo еcть», (2011 г., изд-вo «Нoвый хрoнoгрaф», 1 тыc. экз.). "
              Oczewiscie po czyms takim malo komu,a zwlaszcza tlumoku (jebnety kretacz 2007) ,ktory nigdy nie wykazal sie inteligencja,nie bedzie sie chcialo sprawdzic to na oficjalnej stronie tej szacownej instytucie,gdzie o tej ksiazce nikt nie slyszal i nie ma nawet sladu o takich badaniach.Ale tam mozno znalezc co innego,wszystkie pracy,ktory publikuja sie pod patronatem tego instytuta,maja autorow,z imieniem i nazwiskiem.W tym przypadku podaje sie tytul ksiazki,ktorej w przyrodzie nie istnieje,do tego napisana przez anonimowych autorow. Co jest znamienne,ten sam artykul,identycznie brzmiacy,okazal sie na dziesiatkach portalach internetowych.

rpczmoskva.org.ru/tag/demokratiya
              altapress.ru/story/78599/?viewcomments=1
              хрaнcвaрги.рф/news/59_naselenija_rossii_bednjaki/2012-01-12-97
              www.prosto-rossiane.ru/main/published?idp=4469
              I wiele wiele innych,co ciekawo,w zadnym nie podano linka do zrodla tej rewelacji.
              Z ciekwostki wszedlem na strone wydatnictwa "Нoвый хрoнoгрaф" ,ktory mial ta ksiazke wydac i co przeczytalem tam:
              "Издaтельcтвo "НОВЫЙ ХРОНОГРАФ" ежегoднo выпycкaет пoдрoбнейшие гoрocкoпы нa кaждый знaк Зoдиaкa, в cтильнoм пoдaрoчнoм oфoрмлении, cocтaвленные Евгением Цветкoвым. ( в нacтoящий мoмент принимaем зaкaзы нa 2003 гoд ) "

naprawda wojna informacyjna przeciwko Rosji prowadzi sie na roznych plaszczyznach,nawet przez takich debilow,jak jk2007.
              • igor_uk Nu i co? 20.01.12, 21:46
                fajny byl poprzedni post?Wiarygodny?Podalem linki,cytaty,a wszystko to tylko prowokacja,taka sama,jaka uprawia tu jk2007.
                • jk2007 Rosja, fotki 20.01.12, 21:54
                  Глyбиннaя Рoccия. Тaкaя, кaк еcть.
                  www.bbc.co.uk/blogs/russian/photoblog/2010/10/post-19.html
                • jk2007 igorka-mudak, nu i co? 20.01.12, 22:20
                  novhron.info/books/200
                  • igor_uk jk2007. 20.01.12, 22:53
                    Nunito,ze mudakom jestes ty.Gadzie,czy tobie nic nie daje do myslenia,ze wszysci Rosjanie uwazaja cie za swolocz?
                    • jk2007 igorka-mudak, oszust i krętacz 20.01.12, 23:01
                      • igor_uk jk2007. 20.01.12, 23:03
                        Ciebie,paskuda,lapalem na klamstwach i kretactwie,ale ty mnie nigdy.
                        jestes tylko robakiem,ktory zywi sie odpadami.
                        • jk2007 igorka-mudak, dostałeś kopa 20.01.12, 23:15
                          igor_uk napisał:
                          >ksiazki, ktorej w przyrodzie nie istnieje,do tego napisana przez anonimowych autorow.

Książka istnieje, napisana przez znanego autora
                          novhron.info/books/200
                          • igor_uk pridurok2007. 20.01.12, 23:29
                            jakiego kopa,przeciez odrazu pod postem napisalem nastepny,czy go nie przeczytales,a na innym watku dlugo przed twoim postem podalem autora tej ksiazki.
                            Co z ciebie za idiota!Zaczynasz krecic,jak i z ta wieza.
                            • jk2007 igorka-mudak, oszust i krętacz 21.01.12, 06:54
                              nie musisz się tłumaczyc

igor_uk napisał:
                              > jakiego kopa,przeciez odrazu pod postem napisalem nastepny,czy go nie przeczytales,a na innym watku dlugo przed twoim postem podalem autora tej ksiazki.
            • gosc_ze_smolenska aj, panie jk2007, bida, aj bida 20.01.12, 22:16
              jk2007, nie bede sie z Toba spieral, to nie ma sensu. Najbardziej mi sie podoba cytowana przez Ciebie cyfra szczesliwych posiadaczy computerow osobowych, ktorych jest wedlug Twojego welce renemowanego zrodla az 19%. Jestesmy na polskim forum, gdzie jestem tylko gosciem. Jak Ci sie podoba straszyc swoich rodakow bajkami z dzikiej Rosji, prosze jak najbardziej. Troche to przypomina opowiadanka niby "podroznikow", co opisywali, jak jest straszne w Rosji za Iwana Groznego, zaponimajac, ze w ich krajach mordowalo sie wiele wiecej ludzi i to bardziej sadystycznymi metodami. Tak naprawde nas guzik obchodzi, co o nas piszy sie na polskich forach, czy na angielskich, czy na rumunskich, czy jakichkolwiek innych. Jakas przyslowiowa Ursa to przetlumaczy dla nieduzej ilosci jej czytelnikow, ktos to poczyta i cicho sie posmieje, i jest po sprawie. Bogu dzieki jestesmy samowystarczalni i nie uzaleznieni od obcej laski czy nielaski. Tyle w temacie. Nie musisz mnie dziekowac.
              • jk2007 bida, aj bida 20.01.12, 22:28
                typowa rosyjska wies
                drugoi.livejournal.com/3683322.html
                gosc_ze_smolenska napisał:
                > Najbardziej mi sie podoba cytowana przez Ciebie cyfra szczesliwych posiadaczy computerow osobowych,
                • igor_uk Re: bida, aj bida 20.01.12, 22:55
                  bida, aj bida -napisal jk2007 i spuscil sie,pociagajac nosem.
                • romrus I co, debilu? 20.01.12, 23:12
                  jk2007 napisał:
                  > typowa rosyjska wies

Kozy zdrowy, snieg bialy, chrustu nie brakuje.
                  Dziadek zdrowy i w dobrej formie.
                  Zakladam sie, ze jest w dodatku o 10 razy madrzejszy od ciebie.
                  • igor_uk Re: I co, debilu? 20.01.12, 23:29
                    romrus,on naprawda jest debilem.Nie rozumie co sie pisze.
    • jk2007 igorka-mudak, oszust i krętacz 21.01.12, 08:39
      nudzisz już nie tylko mnie, ale chyba wszystkich gości tego forum
    • borrka Zbrodnie UPA... 21.01.12, 09:05
      Sa dobrze udokumentowane i nie budza w Polsce watpliwosci.
      Co wiecej, osobiscie nie mam z tym zwiazkow rodzinnych.

Natomiast moja Rodzina ucierpiala w ramach przesladowania stalinowskich na Kresach i w PRL.
      Coz dziwnego, ze to blizsza mi tematyka ?

Jest jeszcze jeden aspekt:
      stosunki polsko-ukrainskie byly zawsze napiete i wybuch krwawej jatki specjalnie nie dziwi.
      To juz bywalo wczesniej.

Zbrodnie Stalina sa unikalne, przede wszystkim w stosunku do Rosjan, a na drugim miejscu wobec Narodu Polskiego.

• borrka A nie bylo milionow ofiar Stalina ? 21.01.12, 09:53
      Przy czym mowimy "ofiary Stalina", ale byly to ofiary panstwa, w ktorym wiekszosc stanowili Rosjanie.
      Tego nie dokonali Marsjanie i Feliks Edmundowicz (plus Strzelcy Lotewscy).
      To czynilo Wasze panstwo, Waszymi rekoma !
      To oficjalne, reprezentowane w Radzie Bezpieczenstwa ONZ, setkach placowek dyplomatycznych, obecne w mass mediach calego swiata.

Nie ma porownania z NIELEGALNYMI ekstremistami z OUN/OPA.
    • jk2007 igorka-mudak, oszust i krętacz 21.01.12, 10:33
      postaraj się przekroczyć swój narcyzm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka