Dodaj do ulubionych

Stany probuja zachowac twarz .

21.03.12, 16:05

Po tym,jak okazalo sie,ze sankcje gospodarcze przeciwko Iranu bija przedewszystkim w kraje UE,a Iran ,majac sojusznikow,i tak za bardzo nie ucierpi,Administracja USA postanowila "ulaskawic" 11 panstw i laskawie pozwolila kupowac rope od Teheranu.
A to lista "ulaskawionych:
Japonia ,Belgia,Grecja,Hispania,Niemcy,Hollandia,Polska,Francja,Czechy ,Wlochy i Wielkobrytania.
Zauwazcie,ze rozne izgoje europejskie,takie jak prorosyjskie Slowace,czy antypedalskie Wegry laski od Amerykanow nie dostali.
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Stany probuja zachowac twarz . 21.03.12, 16:12
      uk-igor-53 napisał:

>
      >
      > Zauwazcie,ze rozne izgoje europejskie,takie jak prorosyjskie Slowace,czy a
      > ntypedalskie Wegry laski od Amerykanow nie dostali.

Totalne przekłamanie. Słowacja a już zupełnie Węgry nigdy nie były i nie są prorosyjskie. W UE tak naprawdę nie ma państw prorosyjskich, co najwyżej jakiś przekupiony przez Pana płk Putina pojedynczy polityk. A w dawnych demoludach coś takiego jak prorosyjskość nigdy nie istniała.
      • igor_uk Pan nie ma pojecia.... 21.03.12, 16:26
        o czym pisze.
        Po pierwszych,Slowacja jest bardzo prorosyjska,zwlaszcza po ostatnich wyborach (Panu chyba o tym jeszcze nikt nie powiedzial).
        Co dotyczy Wegrow,to Pana niewiedza przeraza,juz pominu fakt,ze nic o prorosyjskosci Wegier nie pisalem.
        Prosze Pana,zeby zabierac los w dyskusji,trzeba posiadac minimum wiedzy.Pan nie posiada nawet sladowej ilosci takowej.
        Pozdrawiam i zycze dobrego dnia,bo samopoczucie Pan ma znakomite,jak kazdy ,kto nic nie wie.
    • j-k Laska Boska 21.03.12, 16:33
      uk-igor-53 napisał:
      > A to lista "ulaskawionych:
      > Japonia ,Belgia,Grecja,Hispania,Niemcy,Hollandia,Polska,Francja,Czechy ,Wlochy
      > i Wielkobrytania.

To powiadasz , ze Polska kupuje rope w Iranie?
      ale dzekuje my, ze moze.
      • igor_uk Panie Janusz. 21.03.12, 16:46
        Ja nie mam nic do tej listy,to tylko kolejna wpadka USA.
        • j-k eeeh... maladjec... tancewaj dalsze :) 21.03.12, 16:53
          goria_uk napisał:
          Ja nie mam nic do tej listy, to tylko kolejna wpadka USA.

USA nie takie wpadki jusz miewalo, nie boj sie.
          beda dalsze i bedziesz mial czym na chlieb zarabatywat´ :)))

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
          • igor_uk Pana teksty..... 21.03.12, 17:07
            wyzywaja u mnie smutek,poniewaz zdaje sobie sprawe z tego,ze kazdego to czeka.
            • j-k Pana teksty.... to sie zgadza. 21.03.12, 18:00
              smuta zdarza sie kazdemu.

rozumiem i wspolczuje.
              od dawna o tym tu pisze.
              • igor_uk Panie yaa. 21.03.12, 18:23
                Moj smutek jest niczym,w porownaniu z problemami,ktore ma Pan.

p.s. A niech mnie Pan powie,czemu Pan zawsze stara sie zmienic temat i zrobic z kazdego watku zwykla pyskowke,o ile temat dotyczy USA lub Zydow? Tylko prosze nic nie pisac o tym,ze ta gazeta jest prozydowskai proamerykanska.
    • mara571 pytanie do Igora 21.03.12, 19:00
      skad wiesz, ze Wegrzy i Slowacy kupowali rope w Iranie?
      • igor_uk Pani mara. 21.03.12, 19:06
        Prosze Pani,a czy ja gdziekolwiek stwierdzilem,ze Panstwa z listy kupowali rope,czy te dwa Panstwa,ktore nie sa na liscie.
        Ja podalem tylko liste Panstw,ktora zatwierdzili Stany,ze przeciwko tym panstw nie bedzie zadnych restrykcji,w razie,jak te panstwa beda chcieli kupowac od Iranu rope. .Prosze uwaznie czytac teksty.
        • mara571 Panie Igorze 21.03.12, 19:20
          pisze Pan, i to tlustym drukiem:
          "Zauwazcie,ze rozne izgoje europejskie,takie jak prorosyjskie Slowace,czy antypedalskie Wegry laski od Amerykanow nie dostali."

Pytam wiec, czy Pan wie, ze "prorosyjskie Slowace" i "antypedalskie Wegry" takiej dyspenzy potrzebowaly.
          Bo wedlug moich informacji Wegry i Slowacja kupuja rope wylacznie z Panskiej Ojczyzny.

Z wyrazami szacunku

Mara571
          • uk-igor-53 Re: Panie mara. 21.03.12, 19:28
            Przeciez chodzi o akt "laski panskiej". I tej laski te Panstwa nie doznali.

p.s. Przeciez w kazdej chwile,jak by tego chcieli,i Wegry i Slowacja,moga wyrazic chec kupowania ropy od Iranu i wlasnie o to chodzi,ze tego nie beda mogli zrobic.Czyli reka Moskwy siegnela Washingtony (he,he).
            • mara571 Re: Panie mara. 21.03.12, 19:39
              Musze Pana zmartwic, Panie Igorze.
              Nie ma mozliwosci jej przetransportowania ani do Bratyslawy ( lacznik do austryjackiego Schwechat nie jest gotowy i mial transportowac rosyjska rope).
              Zwracam Panska uwage na fakt, ze po d. dostali Austryjacy. Oni zaopatruja sie m.i. z rurociagu rozpoczynajacego sie w porcie Triest.
              • uk-igor-53 Re: Panie mara. 21.03.12, 19:43
                Prosze Pani,nic dla chcacych nie jest niemozliwe.
            • kaszebe12 Re: Panie mara. 21.03.12, 19:45
              Badz co badz , tematem jest " Kto jest w laskach , a kto nie". -Jestem ciekaw , czy wladcy Jueseja odeszli od odmowy finansowania UNICEF-u , bo niedawno przerzucili sie na odbieranie lask Watykanowi , ktory zostal wciagniety na liste Komisji do walki z handlem narkotykami.-Chyba sie czepiaja finansow krolestwa Benia , bo Watykan serwuje tylko narkotyki "duchowe".
              • uk-igor-53 kaszebe. 21.03.12, 19:49
                Czytales to?

forum.gazeta.pl/forum/w,396,134450765,134450765,Czy_yaa_i_j_k_to_ta_sama_osoba_.html
                Zwroc uwage na drugi post w watku.
                • kaszebe12 Re .Igor. 21.03.12, 21:16
                  A wiesz ,ze to calkiem mozliwe...
                  • igor_uk Re: Re .Igor. 21.03.12, 21:26
                    To jest na 100 %. Dla tego kazdy nowy watek usuwa sie odrazu.A zalozylem juz kilka.
                    A wiesz,ze jak poczytalem troche postow yaa na forumie,zwlaszcza na forum "Seksuologia",to nie tylko przekonalem sie,ze to nasz Pan Janusz,a i jeszcze w tym,ze on ma duze problemy.

p.s. Napewno ten post wyleci,ale to nie wazno,mam nadzieje,ze zdazysz to przeczytac.
      • krzysiozboj Re: pytanie do Igora 21.03.12, 20:14
        mara571 napisała:

> skad wiesz, ze Wegrzy i Slowacy kupowali rope w Iranie?

Dopiero co Igor podawał sensacyjny news o zwycięstwie Putina i zacieśnianiu stosunków Fico z Rosją poprzez ... dywersyfikację dostaw ropy na którą jak na razie Rosja ma monopol. Więc moze ta miłość do Rosji miała polegać na tym że rosyjską ropę zastąpią irańską wożoną cysternami?
        • igor_uk Re: pytanie do Igora 21.03.12, 20:17
          Ha,ha.Wspanily przyklad ironii,oderwany calkowicie od kontekstu wypowiedzi.
          Czy nie starczy Panu pyskowki na dzis?
          • krzysiozboj Re: pytanie do Igora 21.03.12, 20:22
            A to sensacyjny news nie tyczył Słowacji i ropy? Czy po staremu puściliśmy stek bzdur by zrobić sensacyjkę? Aaaa i gdzie Putin w tytule?
            • igor_uk Re: pytanie do Igora 21.03.12, 20:33
              Prosze pana,a nie nalezalo by najpierw uwaznie przeczytac post,otwierajacy watek?
              Jak by Pan zauwazyl,na tej liscie sa Czechy,a jak wiadomo,ten kraj rowniez zaopatruje sie w rope z Rosji i nie ma zadnego portu morskiego,przez ktorym mogla by byc dostarczana ropa z Iranu.
              Bardzo mnie przekro,ale musze Panu podziekowac dalszej dyskusji,poniewaz Pan probuje wyzwac mnie do pyskowki,a ja postanowilem wiecej tak nie robic. I odrazu uprzedzam Pana,jak tylko Pan sprobuje pisac cos nie na temat,to zglosze Pana post do usuniecia.
              • krzysiozboj Re: pytanie do Igora 21.03.12, 20:48
                Uuuu, kolejny babol ignoranta w temacie :D A wpadłbyś na to że Czechy jednak kupują ropę w Iranie? Do tego całkiem niemało w Azerbejdżanie i Kazachstanie? :D
                No straszne, a portu nie mają :D
                • igor_uk Re: pytanie do Igora 21.03.12, 21:18
                  Ha,ha.Nu wlasnie,a Mara twierdzila,ze nie jest mozliwe,zeby Slowacja to robila.

p.s.1 Czechi i tak najwiecej ropy importuja z Rosji,jak nawet ropa jest dostarczana z Niemiec,ona i tak jest rosyjska w wiekszosci. Ropa dostarcza sie droga morska do Ingolstadt , a z tam tad rurami .Co dziwnie,to sami Rosjanie tak chca. Domysl sie czemu.

p.s.2 W tematach ropy i gazu nie masz szans ze mna wygrac.
                  • krzysiozboj Re: pytanie do Igora 21.03.12, 21:27
                    To nie Twoje łgarstwo?

Jak by Pan zauwazyl,na tej liscie sa Czechy,a jak wiadomo,ten kraj rowniez zaopatruje sie w rope z Rosji i nie ma zadnego portu morskiego,przez ktorym mogla by byc dostarczana ropa z Iranu.

Mara o Czechach chyba nic nie pisała.

A szanse w czym mam mieć? Przecież Ty bajki opowiadasz a jak Ci się wskaże że łżesz to albo wykręcasz kota ogonem albo piszesz coś o prowokacji.
                    • igor_uk Re: pytanie do Igora 21.03.12, 21:33
                      To zadne lgarstwo,poniewaz Czechi nie maja zadnego portu morskiego,po prosru oni nie maja wyjscia do morza. Korzystaja z cudzych portow ,i tak samo wlasnie moze robic Slowacja,jak by chciala.
                      To byla ostatnia odpowiedz do Pana. Zegnam sie.Pan nie posiada odpowiedniej wiedzy,zeby dyskutowac w tym temaci.Pan tylko probuje sprowokowac mnie do pyskowki.
    • strazprzyboczna.konichiwa.maru Re: Stany probuja zachowac twarz . 21.03.12, 21:03
      A za co polskie firmy będą kupować irańską ropę naftową? Iran dolarów nie przyjmuje, a polskie złoto Balcerowicz- profesor przekazał do skarbca w Frankfurcie. A przy takich długach to nawet piasek z pustynnej burzy będzie zbyt drogi.
      www.zegardlugu.pl/
      • kaszebe12 Re: Stany probuja zachowac twarz . 21.03.12, 21:18
        Jak w starej anegdocie...ustanowic polskie panstwo z polskimi politykami na Saharze , a po tygodniu piasku zabraknie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka