Dodaj do ulubionych

Rosjanie krytykują organizację Euro 2012

21.06.12, 15:33
Cha!, cha!, cha! Wszyscy zachwycają się właśnie organizacją i atmosferą Euro w tym zagraniczni dziennikarze, kibice, turyści ale nie Rosjanie. A zdaniem przedstawicieli UEFA są to najlepiej zorganizowane ME w ostatnich latach, o wiele lepiej niż w Austrii i Szwajcarii. Burdy wywołane przez Rosjan we Wrocławiu i przez Polaków w Warszawie uznano za incydentalne, nie mające większego wpływu na ogólną wspaniałą atmosferę mistrzostw. W Szwajcarii i Austrii było o wiele zadym, bójek, itp.

www.sport.pl/euro2012/1,109071,11983657,Rosyjscy_dziennikarze__przyznanie_organizacji_Euro.html
Rosjanie są chyba mocno zgorzkniali bo nic nie pokazała ich drużyna ale i kibice. Ciekawe jak oni zorganizują swoje olimpiady?? Umieram z ciekawości!
Obserwuj wątek
    • johnny-kalesony Re: Rosjanie krytykują organizację Euro 2012 21.06.12, 15:41
      Przede wszystkim - nie wiadomo jeszcze CZY zorganizują ... Ropa leci na buzię, wkrótce za nią na buzię poleci gaz ...

Pozdrawiam
      Keep Rockin'
    • romrus Jak zawsze:-) 21.06.12, 15:51
      przyjacielameryki napisał:
      -"Ciekawe jak oni zorganizują swoje olimpiady?? Umieram z ciekawości!"

Nie umieraj, bedzie Cie brakowalo:-)

forum.gazeta.pl/forum/w,50,136751535,136759980,Jak_zawsze_.html
      • johnny-kalesony Re: Jak zawsze:-) 21.06.12, 15:58
        Ja też jestem ciekaw. W Petersburgu budowę stadionu rozpoczęto pod koniec 2006 roku (!). Tak wygląda obecnie stan prac ...

stadiony.net/w_budowie/rus/gazprom_arena

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • ukos Putin już nie zadzwoni, to go wyręcza propaganda 21.06.12, 16:23
      Ponowne prężenie muskułów byłoby groteskowe wobec żałosnej porażki pewnej siebie "sbornej", to kazał trochę poszczekać propagandystom. Goście musieli być po tęgim pijaku, bo odjechali i najbardziej im się nie podoba, że w Warszawie trochę rozbudowuje się metro.
    • marek-zakrzewski Nic dziwnego bo nie wyszli z grupy. Duma oklapła. 21.06.12, 16:38
      A mieli tak "pokazać" jewropie. Pokazali :)
      • igor_uk Ciekawo. 21.06.12, 16:43
        Czy zalozyciel watku,jak i plujace jadem na Rosje forumowicy,przeczytali zalinkowany artykul? Sadzc po komentarzam,raczej nie.Dla takich wystarcze tytul.
        • misterpee Na zadne olimpiady nie jade z wyjatkiem 21.06.12, 16:49
          Soczi i Rio. Rio bo to w tym samym stanie co Paraty. Na dodatek jest wiele goscinnych przyjaciol. Sochi, bo chcialbym takze zobaczyc Abchazje i Kaukaz.
          • romrus Re: Na zadne olimpiady nie jade z wyjatkiem 21.06.12, 16:59
            misterpee napisała:
            > Soczi i Rio. Rio bo to w tym samym stanie co Paraty. Na dodatek jest wiele goscinnych przyjaciol. Sochi, bo chcialbym takze zobaczyc Abchazje i Kaukaz.

Uprzedzam, jesli wjedzesz do Abchazji ze strony rosijskiej, a potem kiedys wjedziesz do Gruzji - zostaniesz w Gruzji aresztowany.
    • melord Re: Rosjanie krytykują organizację Euro 2012 21.06.12, 17:17
      rosjanie sa sfrustrowani,szukaja dziury w calym
      niewatpliwy faworyt grupy przed rozpoczeciem euro dal kompletnie d...
      dziwie sie,ze to rozpaczliwe badziewie nasza prasa wogole zamiescila,chyba....by kiboli obu krajow naladowac bardziej na kolejna okazje
    • melord przeczytaj artykul. 21.06.12, 17:30
      przeczytalem...
      ty widac felusiaka czesto czytasz,pewien czasownik opanowales do perfekcji
      meritum zero
      • igor_uk Re: przeczytaj artykul. 21.06.12, 18:01
        Ten artykul okazal sie na portalu sports.ru 15 czerwca o 9.26 czasu moskiewskiego.

www.sports.ru/football/141418423.html
        W tym dniu nikt w Rosji,a nie w Europie ,nawet nie przypuszczal ,ze "sbornaja" moze przegrac z Grecja i odpasc z dalszej gry. W swietle tego,wszystkie twoi slowa o sfrustowanych "ruskich",to tylko glupi gadki szowinista.

p.s.Po raz kolejny robia z Polakow idiotow i to polskie media.
        • melord Re: przeczytaj artykul. 21.06.12, 18:48
          igor_uk napisał:

>glupi gadki szowinista

szowinista?...gdyby tak bylo inna forme tekstu bys wczesniej przeczytal

art. ukazal sie dzisiaj w polskiej prasie
          nawet jak jest przedrukiem z 15 czerwca to i tak bylo po ptakach
          po kiepskiej grze Rosji ze slaba Polska(w Polsce uznano remis za zwyciestwo??) szans na wygranie z Grecja nikt nie dawal...i tak sie zreszta stalo

jak Rosyjscy dziennikarze moga pisac o zlej organizacji po pierwszym tyg. rozgrywek szczegolnie kiedy zezwolono Rosjanom na przemarsz w dniu ich swieta narodowego na obcej ziemi ?
          nawet ekscesy kiboli nie mogly zepsuc ogolnie wspanialej atmosfery sportowej tego dnia(bylem na meczu Polska-Rosja)
          • igor_uk melord. 21.06.12, 19:14
            Przestan pieprzyc glupoty.
            15 czerwca nikt nie spodziewal sie,ze Rosja przegra z Grecja.
            Grecja uwazala sie za najslabsza druzyne w grupie.
            Juz wielokrottnie dawale dowody temu,ze jestes szowinista.
            p.s. Jak widze,ty artykul i w jezyku polskim nie potrafiles przeczytac ze zrozumieniem.
            Wlasnie mieli za zle stronie polskiej,jak ten przemarsz byl zabezpieczony przed kibolami.Ale i tak,to co pisali te dwaj dziennikarza,to bardziej ostrzezenie dla Rosji,przed 2018 rokiem.
            W oryginale na wstepie pisze sie:
            "Членaм oргкoмитетa чемпиoнaтa мирa-2018 cтoит прoчитaть этoт текcт."
            • melord igor 21.06.12, 19:31
              nie wciskaj mnie rosyjskich tekstow,wiele razy pisalem,ze ja "nieczytaty" w j. rosyjskim

> Wlasnie mieli za zle stronie polskiej,jak ten przemarsz byl zabezpieczony prze
              > d kibolami

jak ty sobie wyobrazasz zabezpieczyc wielotysieczna grupe kibicow rozciagnieta na dlugosci ok jednego kilometra...wyludnianie ulic jak w Rosji u nas sie nie stosuje(objecie prezydentury przez Putina)...jak rosyjska policja radzi sobie z demonstracjami mozna "podziwiac" w TV

dodam jeszcze,ze rosyjscy kibole(nie myl z kibicami) dolali oliwy do ognia,bylo ich sporo i przyjechali wylacznie w jednym celu,by sie bic z naszymi(kilka ustawek rozpedzono)

nie pier..l wiec mi o szowinizmie,moglbym sie jego sporo nauczyc od ciebie
              • igor_uk Re: igor 21.06.12, 19:35
                "Ruska k...a, ole, ole, ole". Nie slyszales tego?
                • melord Re: igor 21.06.12, 20:07
                  igor_uk napisał:

> "Ruska k...a, ole, ole, ole". Nie slyszales tego?
                  >
                  slyszalem i widzialem...bylo to naprawde zenujace i przyznaje,ze bylo mi wstyd
                  dzialo sie to na koncu dlugiej kolumny rosyjskich kibicow wiec wiekszosc pewnie tego nie zauwazyla co nie jest jednak wylumaczeniem.
                  rosyjscy kibole nie byli dluzni,co krzyczeli niezbyt rozumialem ale rece i nogi mieli dobrze wytrenowane w jakims Spartaku czy Dynamo...na stadion nie przyjechali kibicowac.

pomimo tych oburzajacych incydentow nielicznych,rosyjscy dziennikarze nie moga pisac,ze EURO nie nalezalo sie przyznac Polsce i Ukrainie gdyz w tym czasie na stadionie siedzialo ok 50 tys kibicow,w strefie kibica nastepne 150 tys. plus tysiace w knajpach i pubach
                  dopingujac jednych i drugich.
    • przyjacielameryki Re: melord,przeczytaj artykul. 21.06.12, 18:07
      igor_uk napisał:

> To moze wtedy przestaniesz pizdziec bez sensu.

A tu masz opinie min. Irlandczyków o Euro w Polsce:
      deser.pl/deser/1,111858,11981534,Irlandczycy_zachwyceni_Polska__Na_forum_druzyny_narodowej.html
      Ale podobne opinie wyrazili Hiszpanie, Chorwaci, Grecy i Niemcy których pełno w Gdańsku. Nie muszę chyba dodawać, ze takie mistrzostwa są organizowane dla kibiców i to ich opinie są najważniejsze!

Chyba nie muszę dodawać, że takie mistrzostwa są organizowane dla kibiców
      • romrus Re: melord,przeczytaj artykul. 21.06.12, 18:14
        > A tu masz opinie min. Irlandczyków o Euro w Polsce:

Irlandczykom wszystko jedno gdzie sie narabac.
        Gdzie polali - tam jest dobrze:-)
    • amg10 A niech tam sobie krytykuja. My sie krytki 21.06.12, 20:19
      przeciez nie boimy bo wiemy, za racja i tak jest po naszej stronie.

Krytykowac ma prawo kazdy kazdego. A jesli Rosjanie dostrzegli cos co - ich zdaniem zasluguje na krytyke - to ich sprawa, ich prawo.
    • romrus Po co nam pilka? 21.06.12, 22:58
      > Rosjanie są chyba mocno zgorzkniali bo nic nie pokazała ich drużyna

Niusy jednego dnia:

Rosjanie mistrzami Europy w szermierke, 11 nagrod w 12 discyplinach, 7 zlotych.

Jemieljanienko - 88 sekund i amen

http://<a href="www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iuHNLyv6tc0[/video]" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iuHNLyv6tc0

Zgorzkniali, qwa:-)
      • borrka Dać haniebnie d..y i nie umiec sie przyznac. 22.06.12, 10:21
        Caly Ruski.
        Wszyscy oczekiwali zwyciestwa, przyszla gorzka porazka.
        Rozczarowanie, jak w wojnie w 1920 :)))
        I teraz reakcja inteligentnego:
        Nam pilka nozna nie jest potrzebna!

W Polsce porazka bodajze wieksza, ale z kolei non-stop winnych szukaja.
        Ot, skrajnie rozne mentalnosci.
        • mongolszuudan Re: Dać haniebnie d..y i nie umiec sie przyznac. 22.06.12, 10:53
          W Rosji odszukaja winnych i zrobia nareszcie team, ktory potrafi dograc chociazby do polfinala. Polakom tego nie widac jak wlasnych uszy. W Polsce juz zdecydowano ze Polak grac w futbol nigdy nie potrafi - chyba to bedzie robopolak, kupiony w Korei.
          wyborcza.pl/1,86117,11955078,Proponuje_polskim_kibicom_przerzucenie_sie_na_pilke.html
        • romrus Uwazaj na swoja d... 22.06.12, 11:51
          borrka napisał:
          > Caly Ruski.
          > Wszyscy oczekiwali zwyciestwa, przyszla gorzka porazka.
          > Rozczarowanie, jak w wojnie w 1920 :)))

Jetsesz:
          a-porabany:
          b-prowokator.

Nawet manipulowac nie potrafisz.
          Jaki tam jeszcze oczekiwania, jesli od 1972 roku sbornaja nigdy nie dawala zadnych dobrych wynikow z wyjatkiem 1988, kiedy wygrala Olimpiade?

Jaka wojna 1920, o ktorej w Rosji nikt nie wie.
          To w Polske kazdy mecz z Rosja graja o "Boga, honor i Ojczyzne".

> I teraz reakcja inteligentnego:
          > Nam pilka nozna nie jest potrzebna!

Mame wystarczajaco duzo innych powodow byc dumni ze swoich sportowcow

> W Polsce porazka bodajze wieksza, ale z kolei non-stop winnych szukaja.
          > Ot, skrajnie rozne mentalnosci.

Dokladnie.
          Kiedy Rosjanin pada, on sie podnosi i idze dalej, a w Polske przez lata szuka sie winnych.
          • borrka Omów temat z Mongolczikiem :))) 22.06.12, 12:04
            On pisze dokladnie odwrotnie.
            • romrus Nie obchodzi.... 22.06.12, 12:32
              borrka napisał:
              > On pisze dokladnie odwrotnie.

...mi zdanie Mongola, pisze w swoim imeniu, a nie jego.

Jestem pewen ze napisze dokladnie to samo, co ja na temat mentalnosci.
              Rosjanin pada, podnosi sie i idze dalej, Polak szuka winnych.
              • borrka To prawda: idzie dalej. 22.06.12, 13:27
                Dokad mu każa :)))
                Niemiecki car, gruzinski satrapa, kagebowski oficer.
                • romrus Nie zle nam to wychodzi 22.06.12, 13:40
                  borrka napisał:
                  > Dokad mu każa :)))
                  > Niemiecki car, gruzinski satrapa, kagebowski oficer.

Z niemieckim carem do Paryzu, z gruzinskim strapa do Berlinu, z KGB-owskim oficerem do Wszechswiata.

"Najbardziej jesteśmy zadowoleni z Rosjan

Handlowcom najbardziej żal, że w związku z odpadnięciem drużyny rosyjskiej z rozgrywek Euro 2012, Polskę opuścili też kibice z tego kraju. - Najbardziej jesteśmy zadowoleni z Rosjan - to nie ma co kryć, było ich najwięcej, kupowali najlepiej, największe paragony. I też najdroższe produkty - taki był klient rosyjski. Przykro nam, że już go nie ma..."

www.tvn24.pl/najbardziej-jestesmy-zadowoleni-z-rosjan-bylo-ich-najwiecej-kupowali-najlepiej-najwieksze-paragony,260159,s.html
                  • johnny-kalesony Re: Nie zle nam to wychodzi 22.06.12, 14:04
                    Rzeczywiście - ta mentalność "postaw się a zastaw się" jest dla was bardzo charakterystyczna ... ; )
                    Może właśnie dlatego nie jesteście i nie będziecie bogaci?
                    Całkiem niedawno pisałem trochę na ten temat, przywołując uwagi mojego znajomego, który pracując w pewnym koncernie, odwiedza różne kraje ...

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                    • romrus piesek Pawlowa 22.06.12, 14:21
                      johnny-kalesony napisał:
                      > Może właśnie dlatego nie jesteście i nie będziecie bogaci?

Martw sie o siebie, nam daj spokoj, bez ciebie sie poradzime.
                      Oszczedzaj dalej, przyda sie.
                      www.zegardlugu.pl/
                      • johnny-kalesony Re: piesek Pawlowa 22.06.12, 14:27
                        Wiesz, ja oszczędność mam we krwi, jeżeli wziąć pod uwagę moje regionalne pochodzenie ... ; )

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • romrus Re: piesek Pawlowa 22.06.12, 14:49
                          johnny-kalesony napisał:
                          > Wiesz, ja oszczędność mam we krwi, jeżeli wziąć pod uwagę moje regionalne pochodzenie ... ; )

Pyry poznanski sa pazerny, to fakt:-)
                  • przyjacielameryki Re: Nie zle nam to wychodzi 22.06.12, 14:05
                    romrus napisał:

> "Najbardziej jesteśmy zadowoleni z Rosjan
                    >
                    > Handlowcom najbardziej żal, że w związku z odpadnięciem drużyny rosyjskiej z ro
                    > zgrywek Euro 2012, Polskę opuścili też kibice z tego kraju. - Najbardziej jeste
                    > śmy zadowoleni z Rosjan - to nie ma co kryć, było ich najwięcej, kupowali najle
                    > piej, największe paragony. I też najdroższe produkty - taki był klient rosyjski
                    > . Przykro nam, że już go nie ma..."
                    >
                    > www.tvn24.pl/najbardziej-jestesmy-zadowoleni-z-rosjan-bylo-ich-najwiecej-kupowali-najlepiej-najwieksze-paragony,260159,s.html

Dokładnie tak romrus. Dokładnie!!!! Normalni ludzie potrafią się bawić i naprawdę żadni chuligani nie są w stanie tego zepsuć i w żadnym wypadku nie można z ekscesów chuligańskich robić polityki. To fałsz i głupota. Ja to wszystko obserwowałem w Warszawie i znam fakty. Zresztą sami Rosjanie byli bardzo weseli i zadowoleni. To było widać!!!

• romrus To pisz,... 22.06.12, 14:19
                      > To fałsz i głupota. Ja to wszystko obserwowałem w Warszawie i znam fakty.

...kuzwa, normalnie.

Nie "Rosjanie krytykują", lecz jak w artylule "Rosyjski portal sports.ru uważa, że Polska i Ukraina nie poradziły sobie z organizacją Euro. Denis Romancow i Władysław Woronin", czyli nie Rosjanie, a dwa Rosjanina.

Ja tego portalu w ogole nie znalem.
                      Ogolnie prasa rosijska op@dala w rozny sposoby druzyne, trenera i kierownictwo Sojuszu pilkarskiego, na organizacje i arbitrow nikt nie narzeka.
                  • borrka Jak Wam wychodzi ? 22.06.12, 14:17
                    Hmmm...
                    Szkoda, ze nie mozna spytac o zdanie na ten temat, tych, ktorych bielyje kosti lezat ot Moskvi do Zamosti...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka