dziadek_alex
08.09.12, 09:07
To bylo w zeszlym tygodniu. Wracalem wieczorem samochodem z pracy autostrada Stuttgart - München. Przestawialem sobie radio, przelaczajac przyciskami na kierownicy. Nastawilem przypadkowo Berlin. No i szok!!!
Podaja, ze doszlo do bardzo powaznego konfliktu w stosunkach Izrael - Niemcy. Izrael zapowiada zdecydowanie trwale pogorszenie stosunkow bilateralnych, przy podkresleniu szczegolnie przyjaznych stosunkow dotychczasowych. Jako warunek nie do odrzucenia jest odrzucenie zamowienia na dwie nowoczesne lodzie podwodne (bodaj Delfiny), ktore to wlasnie Niemcy uzyskaly od swiezo sformowanego demokratycznego kraju Egiptu.
Sprzedaz, budowanie i kupowanie lodzi podwodnych to tez nalezy do zycia i mnie specjalnie nie dziwi. Zaskakuje mnie jednak, ze oprocz tej jednej, jedynej informacji nie znalazlem zadnej innej wzmianki na ten temat. A zaczalem juz sledzic sprawe niemal obsesyjnie.
Jesli nikt z was mi nie potwierdzi, ze tez cos takiego slyszal, to musze przyjac, ze zasnalem jadac autem na autostradzie i mi sie przysnilo.
Na szczescie nie spowodowalem zadnej kolizji.