Dodaj do ulubionych

Brak honoru, a trzej muszkieterowie.

17.02.14, 21:22
To, co wyprawiaja Holendrzy, Norwedzy i hokejowa Matuszka przypomina chlipanie malczika ktory narobil w portki, a teraz udowadnia, ze prawie nie narobil, tylko symbolicznie, a inni na jego miejscu, to dopiero narobiliby, ho, ho.
www.sport.pl/soczi2014/51,134692,15475768.html?i=0

Brak honoru wali po oczach, ale mniej dziwi u holenderskich kupczykow, niz u posiadaczy duszy slowianskiej.
No, prawda ... jednak czuchonskiej.

Mnie przypomina rowniez Atosa, ktory jako jedyny z niedomytych, 17-wiecznych Francuzikow ... nie targowal sie.
Byl powyzej tuzinkowej grandy i zaimponowal mi, jako pacholeciu!
Obserwuj wątek
    • borrka Re: Brak honoru, a trzej muszkieterowie. 17.02.14, 21:29
      www.washingtonpost.com/rf/image_606w/2010-2019/WashingtonPost/2014/02/15/Sports/Images/APTOPIX_Sochi_Olympics_Speedskating_Men-089bb.jpg
    • romrus O co cie chodzi, debilu? 17.02.14, 21:34
      borrka napisał:
      > To, co wyprawiaja Holendrzy, Norwedzy i hokejowa Matuszka

Rosja nie podawala protestu na wynik meczu z USA.
      Do swoich kumpli z UE mozesz skierowac pretenzji.
      W hokeja Polacy nie umeja grac, wiec w ogole nie rozumiem o co chodzi.
      • borrka Moze tez jestes pozbawiony honoru. 17.02.14, 21:38
        To i nie rozumiesz.
        Zalosne jest wyklocanie sie o wyniki, taki to i sport dzisiaj.
        • romrus Ty w ogole nie wiesz co to jest honor,... 17.02.14, 21:54
          borrka napisał:
          > To i nie rozumiesz.
          > Zalosne jest wyklocanie sie o wyniki, taki to i sport dzisiaj.

...tym bardzej w sporcie.

Kowalczyk kupe razy podejmowala temat, ze ponad polopawa ekipy Norwegji maja zaswiadczenie lekarski o astme, co pozwala na uzywanie eritropoetina.
          I miala 100% racji, bo ona sie dorabia garbem, a Norweski chemia.

Raz jeszcze dla debila - Rosja nie podwaza wynik meczu z USA.
          • borrka Sam batman powiedzial, ze wasi byli lepsi. 17.02.14, 22:06
            Nazywaj to, jak chcesz, ale dla mnie , to lepszy jest ten, co wygral:)))))
            • romrus Debilu, 17.02.14, 22:10
              borrka napisał:
              > Nazywaj to, jak chcesz, ale dla mnie , to lepszy jest ten, co wygral:)))))

...dla mnie moi zawsze sa lepszy, nawet wtedy, kiedy przegrali.

Z wyjatkiem pilki noznej, bo ich za sportowcow nie uwazam, to sa show-mani
              • j-k gratuluje, hloopcze... 17.02.14, 22:57
                romrus napisał:
                > ...dla mnie moi zawsze sa lepszy, nawet wtedy, kiedy przegrali.

gratuluje, hloopcze...
                (dobrego samopoczucia)
                jezeli wkrotce przegracie Inguszetie, Czecznie i Dagestan...
                i nadal bedziecie mieli poczucie, ze jestescie lepsi...

- to ja sie zgadzam.
                • borrka Po moim trupie, Doktorze ! 17.02.14, 23:01
                  Rabow juz dzis brakuje, a Ty chcesz jeszcze oddawac.
          • kylax1 Wszystkie używają chemii. 18.02.14, 14:01
            Kowalczyk także. Tylko naiwne dziecko wierzy, że jest inaczej.
      • misterpee Re: U borrki brak honoru 17.02.14, 21:41
        to normalka. Gdyby Borrka byl slowianinem, to przeprosilby Zydow za choc co. A on pokazuje tylko palcem na Ruskich i na Polakow.
    • polski_francuz Honor 17.02.14, 21:46
      Rozmawialem dzisieaj z jednym z moich studentow, ktory jest z Tunezji. Powiedzial mi, ze jest zonaty i ze to ojciec jego zony finansuje mu studia. I ze on nie czuje sie z tym dobrze. Ja mu na to, ze sie czasami korzysta z czyjejs pomocy ale dlug kiedys sie splaca.

Chlopak ma honor i mi sie spodobal.

Masz racje, ze to mowisz. Holender to szmaciarz i jego rodacy to szmaciarze w checi odebrania medalu Brodce. W wysportowanym ciele kryje sie zwyczajny szmaciarz.

PF
      • wundurra Re: Honor 17.02.14, 21:51
        >Holender to szmaciarz i jego rodacy to szmaciarze w c
        > heci odebrania medalu Brodce. W wysportowanym ciele kryje sie zwyczajny szmaciarz.

pelna zgoda

natomiast z Kowalczyk,trenerzy czy dzialacze ze zlamana noga przegieli
        nie bylo to potrzebne
      • romrus Bardzo przepraszam, ale ... 17.02.14, 22:01
        polski_francuz napisał:
        > Rozmawialem dzisieaj z jednym z moich studentow, ktory jest z Tunezji. Powiedzial mi, ze jest zonaty i ze to ojciec jego zony finansuje mu studia.
        > Masz racje, ze to mowisz. Holender to szmaciarz i jego rodacy to szmaciarze w checi odebrania medalu Brodce. W wysportowanym ciele kryje sie zwyczajny szmaciarz.

...nie widze zadnego zwiazku pomiedzy tunezyjskim alfonsem a rodakami Holendra.

Jakis dziwne skojazenie.
    • eva15 Daj sobie siana, borrcia . 17.02.14, 22:07
      Amerykanie wygrali postępem, oszustwem, które ze względów formalnych trudno zaskarżyć.

Jedyny plus tego, co się stało, to to, że wszyscy to widzieli i w rezultacie najpierw niemieccy komentatorzy sportowi nie mogli się nadziwić, co zdrobili sędziowie, a potem fora niemeickie zapełniły się sympatycznymi wpisami pod adresem Rosji i obraźliwymi pod adresem USA. Ton większości wypowiedzi był mniej więcej taki:

Amis oszukują w polityce w niznesie, to trudno, by nagle nie oszukiwali w sporcie. Wielu Niemców napisał, że teraz to już na 100 % będzie trzymać kciuki za Rosję.
      • eva15 Re: Daj sobie siana, borrcia . 17.02.14, 22:08
        sorry:
        > Amis oszukują w polityce, w biznesie, to trudno, by nagle nie oszukiwali w sporcie.
      • borrka Wszyscy widzieli? . 17.02.14, 22:10
        Na dobry wieczor klamstewko, Effciu?
        Ja tam nie widzialem.
        Hokej interesuje mnie, jak zycie emocjonale odmiencow jaskiniowych.
        • romrus Nie wszyscy, ale widzieli 17.02.14, 22:15
          borrka napisał:
          > Na dobry wieczor klamstewko, Effciu?
          > Ja tam nie widzialem.

Sprawdz hashtag #AmericanCheaters w Twitterze.
          • borrka Slowo batmana, jak slowo Lenina. 17.02.14, 22:19
            Swiete.
            • romrus To Lenin podwaza wyniki polskich sportowcow? 17.02.14, 22:49
              borrka napisał:
              > Swiete.

W trakcje lobotomii cie wycili czesc mozgu, co naimniej odpowiedzialna za logike.
              • borrka Batman wyniki amerykanskich. 17.02.14, 22:55
                Mnie to obojetne, ale gdy ktos powie, ze sa szybsze zurawie, co wyzej szybuja...
                Lycho bedzie.
      • malkontent6 Wszyscy widzieli. 18.02.14, 14:29
        eva15 napisała:

> Jedyny plus tego, co się stało, to to, że wszyscy to widzieli

Tak, Ewciu, wszyscy to widzieli. Na przykład prezes waszego Związku Hokeja na Lodzie.

"The judges’ verdict on the foul goal was right, Vladislav Tretyak, president of the Ice Hockey Federation of Russia told Sport-Express. "

Jego cała wypowiedź jest gdzieś tutaj:

2014.rt.com/updates/#2014-02-15-21-56
    • kylax1 Narody bez honoru są lepszymi miejscami do życia. 18.02.14, 14:04
      Honor kojarzy mi się z Turkami i Arabami. Im mniej tego będzie (także w Polsce) tym lepiej.

Myślisz, że gdyby sytuacja była odwrotna, to Polacy nie analizowaliby każdego fragmentu jazdy?
      • 1blueelvic Ciekawe stwierdzenie ... 18.02.14, 16:08
        Narody bez honoru są lepszymi miejscami do życia.

Czy moglbys je szerzej rozwinac?
        • kylax1 Co rozumiem przez słowo honor? 18.02.14, 17:44
          Honor kojarzy mi się ze zdziecinniałymi ludźmi, którzy kwestie np. wolności własnych córek traktują, jak zamach na własne życie. Tak jest u Arabów (muzułmańskich), Turków, Pakistańczyków, w mniejszym stopniu m.in. u Rosjan i Polaków.

Kraje cywilizowane np. kraje skandynawskie, Niemcy, Francja, Japonia, Czechy, Hiszpania, Kanada, Australia, czy USA są zamieszkane przez ludzi, dla których życie to przede wszystkim własne i cudze szczęście, a nie jakiś honor, za który głupie narody i ludzie umierają (morderstwa honorowe, wojny piłkarskie w Ameryce Środkowej itd.). Celowo umieściłem tu Japonię, bo tam bardziej występuje kwestia zachowania twarzy, niż honor jako taki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka