Dodaj do ulubionych

Czekisci wyszli na kompletnych idiotow.

23.02.14, 07:56
Z pewnym uznanie obserwowalem powsciagliwosc batmana w trakcie "banderowskiej" rewolucji :
wyczul sytuacje i myslal, jak rasowy polityk dwa kroki do przodu, pozostawiajac innym taktyczne zagrania.
Nie angazowal sie przesadnie w popieranie politycznego cmentarza zombi.

Zupelnie inaczej nasza czekistowska gromadka - ci wyglupili sie setnie swym jazgotem o janukowyczowym "resecie" i braku szerszego poparcia dla Majdanu.
Wyszli na kompletnych durni i bedzie to mialo konsekwencje slużbowe.

Rozpaczliwa proba zmiany tematu w ostatniej chwili i peanow na czesc batmana, pograzyla ich zupelnie.
Pogubily sie nasze biedactwa.
By "odwracac kota ogonem", brak im inteligencji, bo fachowcow Lubianka rzucila na front kijowski.Ci, bronia Raszki w internecie rosyjskojezycznym do krwi ostatniej, niczym Pawka Korczagin i Pawlik Morozow.
Obserwuj wątek
    • borrka Troche szklanej kuli. 23.02.14, 08:11
      Poniewaz moja ocena rozwoju sytuacji na Ukrainie sprawdzila sie w 100% pozwole sobie na ryzykowne, istotnie, geopolityczne fantazy.

Otoz, przy calej mojej (ogromnej) sympatii dla "Malorosji", mam obawy:
      intrygi Moskwy nie skonczyly sie wraz z ucieczka Janukowycza i jego pretorianow, nie skoncza sie rowniez, gdy dolaczy w zastepach niebieski do Nicolaie i Kadafiego.
      Pojawia sie nowe kompradorskie elity, bo zwycięski Majdan pokłóci sie, jak amen w pacierzu.
      A Matuszka divide et impera opanowala perfekcyjnie - off topicowo mowiac, sama sie na koniec podzieli:)))
      • polski_francuz Mamy 23.02.14, 09:44
        troche lepszego sasiada na wschodzie niz jeszcze 2 miesiace temu. Bo wygrala frakcja proeuropejska a zatem propolska. To na plus.

Na minus: jak wygrala (ofiary!), jak wrocic do praworzadnosci (i co trudniejsze jak ja utrzymac) i na krotke mete jak gospodarke uwolnic od zlodziei i jak zaczac napelniac kasy panstwa (najtrudniejsze)

PF
        • pimpus18 Re: Mamy 23.02.14, 10:03
          Frakcja prowołyńska!

Z tradycjami.

Będą teraz płacić za gaz?

Oto jest pytanie!

Ja wątpię.

Może się założymy.

Neoliberalni inwestorzy i złodzieje mają komuś napełnieć kasę?!

To wbrew naturze!
    • brat_ramzesa Masz problemy z erekcja ? 23.02.14, 08:49
      Co chwile sie podniecasz ale nic z tego nie wychodzi :)
    • przyjacielameryki Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 09:10
      Tak jest, jakieś tam braty ramzesa, krzysie pysie, i cały komsomoł, wyszli na kompletnych idiotów(ale to nie pierwszy raz). Tylko banderowcy i banderowcy, . . . . . !
      Ich pupil Janukowycz ukrywa się a mer Charkowa i chyba Doniecka zwiali do Rosji. Niezłe kino.

Pokojowa rewolucja ukraińska nabiera tempa, pomniki Lenina są obalane i na zachodzie i na wschodzie a integralność i nie podzielność Ukrainy to jeden z celów tej rewolucji. Plany Kremla podziału Ukrainy idą w rozsypkę. Nie sadzę, żeby cokolwiek Rosja ugrała w obecnej sytuacji ale z pewnością będzie mącić bo tylko to potrafi.
      Ja, jako Polak jestem bardzo dumny z postawy Polaków i Polski we wspieraniu ukraińskiej rewolucji, przyjęciu rannych Ukraińców do polskich szpitali i świetnej roboty R. Sikorskiego.
      Ukraińcy to widzą, a Polska wyrasta na prawdziwego sojusznika i przyjaciela Ukrainy co z pewnością będzie procentować w przyszłości.

• borrka Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 09:17
        Parafrazujac poete:)
        To juz nie symbol antykomunizmu, lecz zerwania z zaleznoscia od Rosji
        Raszka znaczyla leninami podbite terytoria.
        Bo, badzmy szczerzy, choc zlosliwi:
        demotivators.org.ua/d/demotivators.org.ua-593170-3.jpg
        • przyjacielameryki Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 09:54
          Ale z pewnością, Ukraińcom zależy na normalnych przyjacielskich stosunkach z normalnymi Rosjanami czy normalnym państwem rosyjskim. Chcą być partnerami a nie niewolnikami. Rosja odwrotnie, nigdy nie traktowała Ukrainy po partnersku. Ta rewolucja z koniecznym wsparciem UE i USA ma szanse to zmienić.

Mam wielką nadzieję, że przykład i sukces ukraiński zmienia również państwo rosyjskie.
        • pimpus18 Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 09:56
          Borrat, co Ukraina utraciła w ZSRR?

Polskie Kresy, Rumuńskie, Krym, cały przemysł.

Co jej da Zachód?

Zobaczymy.
          • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 10:33
            pimpus18 napisał:
            > Co jej da Zachód?
            -------------------------------------
            Zachod juz zaprogramowal automatycznie kolejny majdan.

Ciekawa konstalacja powstala: Kliczko, Julia a na przeciwko prawy sektor.
            Ciekawe jak oni rozwiaza miedzy soba walke o Ukraine?
            Jakie stanowisko zaimie w tej sprawie zachod?

• brat_ramzesa Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 10:42
              Maja powstac majdany w calej Europie i mam nadzieje ze powstana
              • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 10:48
                brat_ramzesa napisał:

> Maja powstac majdany w calej Europie i mam nadzieje ze powstana
                ---------------------------------------------
                W Europie?
                Stawia sie zaraz automatycznie pytanie, czy do podobnego majdanu na wzor Ukrainy dopuscili by w USA?
            • pimpus18 Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 11:02
              Coś sporo się tam pojawiło kandydatów na przywódcę.

W sam raz na kolektywne kierownictwo.

Julia poprawiła się w tej tiurmie.

Zupełnie zanikły u niej kości policzkowe.

Na ich wszystkich tych możliwości biznesowych może nie starczyć.

No i jeszcze jest tam ten uciemiężony (i krnąbrny) lud.
              • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 11:14
                Tu nasuwa sie zaraz pytanie, ktora konstalacja wygra walke o wladze na Ukrainie: Julia z Kliczka czy prawy sektor z Aleksandrem Muzychko na czele? O tym Aleksadrze nie bylo nic na majdanie slyszec, trzymal sie z dala a teraz przychodzi do glosu w obecnosci Julci i Kliczki.
                Zdobedzie on przyklask narodu? Skoro tak, nie jest to wykluczone, jak zachowa sie wtedy zachod?
                Sprawa wladzy na Ukrainie mimo juz sprawujacego wladze w zastepstwie prezydenta nie jest jeszcze roztrzygnieta. Szykuje sie ciekawa rozgrywka.

• pimpus18 Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 11:35
                  Kto to jest?

Nie było o nim głośno, to pewnie już nie będzie.

Julia jest starsza, to nadaje się bardziej na prezydenta, ale Kliczko zupełnie nie nadaje się na premiera.

Konstytucję już zmienili, to na jakiś czas, ten trick już nie będzie działał.
                  • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 12:03
                    pimpus18 napisał:

> Kto to jest?
                    .................
                    Jeden z przwodcow prawego sektora. Wzorem dla jego sa: Hitler jak i Bandera. Powiedzial ze do konca zycia bedzie scigal zydow i Rosjan.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/02/22/rabbiner-fordert-juden-zu-flucht-aus-kiew-auf/
                    www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/index.1.html...................................
                    >
                    > Nie było o nim głośno, to pewnie już nie będzie.
                    .....................
                    Tak, nie bylo glosno o nim na majdanie, wczoraj wyszedl z "ukrycia", wystpil na nim w obecnosci Julci. Ma wielkie poparcie u ukrainskich neonazistow szczegolnie na zachodnim terenie.
                    .....................
                    >
                    > Julia jest starsza, to nadaje się bardziej na prezydenta, ale Kliczko zupełnie
                    > nie nadaje się na premiera.
                    >
                    > Konstytucję już zmienili, to na jakiś czas, ten trick już nie będzie działał.
                    ------------------------------
                    Zmienili, jak dlugo ta sytuacja wytrzyma i nastapi nastepny majdan?

Ludzie poczuja jak bezrobocie zajrzy do oczu, a to juz jest automatycznie zaprogramowane. Kto kupi ukrainskie przemyslowe wyroby na zachodzie? Rolnictwo nie bedzie moglo produkowac tyle ile produkowalo, czyli zycie na kredyt jak w Polsce i innych krajach jest przez zachod zaprogramowane, jak dlugo ono potrwa?

Chyba ze Julcia wraz z Kliczka wyciagna swoje miliardy ktore nachabili przez korupcje na Ukrainie, zaczna finansowac Ukraine by nie spaitowala i nie doszlo na jakis czas do kolejnego majdanu.
                    _______________________________________________________________
                    www.schweizmagazin.ch/nachrichten/schweiz/18151-Russland---Bashing-United-Racists-Mass-Media.html
                    www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/18208-Obama-erhht-Kriegsgefahr-Europa.html
                    www.zerohedge.com/news/2014-02-12/luxury-brand-ceo-poor-stop-whining-or-move-china
                    • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 12:08
                      Zastepczego prezydenta juz maja, tez byl niewidoczynam na majdanie:
                      de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Pr%C3%A4sidenten_der_Ukraine
                      www.schweizmagazin.ch/nachrichten/schweiz/18151-Russland---Bashing-United-Racists-Mass-Media.html
                      www.schweizmagazin.ch/nachrichten/ausland/18208-Obama-erhht-Kriegsgefahr-Europa.html
                      www.zerohedge.com/news/2014-02-12/luxury-brand-ceo-poor-stop-whining-or-move-china
                      • nie-tak Re: Rznij Leninem w bruk ulicy... 23.02.14, 12:28
                        Wiecej o Aleksander Turtschynow mozna poczytac tu:
                        de.wikiyulia.com/index.php?title=DIE_KAMPFGENOSSEN.Olexander_Turtschynow

• pimpus18 Kolejne zwycięstwo! 23.02.14, 09:58
      Zamienili neoliberalny kapitalizm na jeszcze bardziej neoliberalny kapitalizm.

Know-how niech teraz biorą z Grecji.

...albo z Pomrocznej.

Kiedy następny majdan?
      • wojciech.2349 Re: Kolejne zwycięstwo! 23.02.14, 11:21
        pimpus18 napisał:
        > Kiedy następny majdan?
        --------------
        Niebawem w Białorusi, a potem w Matuszce.
        • borrka Babuszki z Miedwiedkowa urzadza Majdan! 23.02.14, 11:43
          Jesli im emerytury starczy, przyjada metrem do centrum i zorganizuja Majdan "pod Iliczem".
          W mauzoleum beda gotowac uche, solianke i szczi dla "majdanutych".
          Krasata!
    • eva15 Banderowiec w gorączce 23.02.14, 09:59
      Nie ma cię kto chwalić, to chwalisz się sam. I znów wybiegasz z wrzaskiem urrrrraaa przed orkiestrę.
      Po raz kolejny mogę ci tylko powiedzieć: nie chwal dnia przed zachodem słońca. Ale wiem, że po raz kolejny to nie pomoże.
      • wojciech.2349 nie płacz Effka 23.02.14, 10:05
        Trzeba schwytać Januka.
        W jakiej on norze siedzi?

Może wiesz?
        • pimpus18 Re: nie płacz Effka 23.02.14, 10:13
          Może w Pomrocznej dostanie azyl?

Przecież podpisał coś z Sikorskim, gwarantujące Ukrainie i jemu szczęśliwą przyszłość.
          • eva15 Re: nie płacz Effka 23.02.14, 10:18
            No właśnie!
          • wojciech.2349 znowu te haluny 23.02.14, 10:20
            pimpus18 napisał:
            > ... Pomrocznej ...
            --------------
            i to rano.
            Ja myślałem, że tak masz nocą.
            • pimpus18 Re: znowu te haluny 23.02.14, 10:26
              Piszę prawdą nocą i dniem.
              • wojciech.2349 Re: znowu te haluny 23.02.14, 10:29
                pimpus18 napisał:
                > Piszę prawdą nocą i dniem.
                -------------
                Szpetna aksjologia wyklucza elementarną rzetelność.
                Dobrze o tym wiesz.

Dlaczego kłamiesz?
                • pimpus18 Re: znowu te haluny 23.02.14, 10:47
                  Pan wyznaje dość swoistą filozofię.

Pamiętam.

Ja nic na to nie poradzę.
                  • wojciech.2349 Re: znowu te haluny 23.02.14, 11:19
                    Pimpek,
                    Ty masz odjazdy.
                    Trudno doszukać się u Ciebie jakiejś racjonalności.
              • borrka A ja czytam Prawde. Ukrainska:) 23.02.14, 10:30
                Pimp, czy to nie skandal, ze to swiete (leninowskie) imie "Prawda" zostalo przywlaszczone przez banderowski szmatlawiec ?
                Ja szlocham, Pimp !
                • pimpus18 Re: A ja czytam Prawde. Ukrainska:) 23.02.14, 10:46
                  Nie słyszałem.

Ale szlochaj, szlochaj.

Pies ci te łzy z lica zliże.
    • borrka Amnestia i "Dzien dobroci dla czekistow" ? 23.02.14, 11:54
      Uwazam wydarzenia na Ukrainie za wielki tryumf liberalnej i demokratycznej orientacji.
      Rowniez mojej "optyki" w postrzeganiu Europy Wschodniej.

I tu mam pytanie do Forumowiczow:
      Czy nie czas na amnesteie dla naszych zaszczutych czekistow?
      Mnie chodzi naturalnie o Igorka - bojkotuje go za plebejskie prostactwa pod moim adresem.
      Ale przeciez to nie jest wylacznie jego wina, raczej wplywy srodowiskowe i wreszcie ... nie po chrzescijansku kopac lezacego czekiste .
      • borrka Decyduje sam: 23.02.14, 12:18
        Nikt nie chce mi poradzic, wiec sam podejmuje decyzje.
        Oglosze amnestie w momencie zlapania "Zeka" Janukowycza przez nowe wladze Ukrainy !

Jest w tym drobna przewrotnosc - nadzieje na moje wybaczenie , Igorek bedzie wiazal z wpadka swego idola.
        • wojciech.2349 Re: Decyduje sam: 23.02.14, 12:23
          Zaraz, zaraz.

Potrzebny jest jakiś czyściec, pokuta.
          Igorek w ramach pokuty powinien nie kopać się
          z reniferami, a Effcia ma 100 razy napisać:
          Felusiak ma rację.
          • borrka Wielu krypto-banderowcow wsrod reniferow... 23.02.14, 12:33
            A Effcia nie musi pokutowac.
            Jakby co, wygarniemy sobie "po duszam" i juz jest Friede, Freude, Eierkuchen...
    • br0f Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 12:23
      powodow do radosci jest sporo. IMF zaprowadzi porzadek na Ukrainie
      • eva15 Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 12:26
        Zobaczymy, czy mu się uda:-).
        Rządy MFW oznaczają drastyczne podwyżki i cięcia resztek funduszy socjalnych. A na zachodzie Ukrainy prawie każdy jest już uzbrojony w broń palną:-)))
        • bddominik Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 12:29
          Zachód na długo zwiąże ze soba Ukrainę.
          Ciekawe co wymyślą aby wywalić rosyjską bazę z Krymu.
          • nie-tak Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 12:36
            bddominik napisał:

> Zachód na długo zwiąże ze soba Ukrainę.
            > Ciekawe co wymyślą aby wywalić rosyjską bazę z Krymu.
            ------------------------------
            Bzdury, Ukraina bedzie tak traktowana jak Turcja, wieczna asocjacja bez widoku na czlonka unii, z jedna uwaga, czy unija bedzie istniec do tego czasu?
          • pijatyka Re: co wymyślą aby wywalić rosyjską bazę z Krymu 23.02.14, 14:29
            Przykład Guantanamo (bazy, nie więzienia) pokazuje, że to akurat nie musi być kwestia sine qua non
        • nie-tak Re: Czekisci wyszli na kompletnych idiotow. 23.02.14, 12:33
          eva15 napisała:

> Zobaczymy, czy mu się uda:-).
          > Rządy MFW oznaczają drastyczne podwyżki i cięcia resztek funduszy socjalnych. A
          > na zachodzie Ukrainy prawie każdy jest już uzbrojony w broń palną:-)))
          --------------------------------
          Przede wszystkim zaprogramowane juz wielkie bezrobocie na Ukrainie.
          Kiedy nastepny automatycznie zaprogramowany przez zachod majdan?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka