Dodaj do ulubionych

Rosyjscy ? snajperzy w akcji

24.02.14, 21:46
Widze ze w dyskursie o Ukrainie, poza propagandą i zenującym wrecz balwochwalstwem „demiurga i matki wszystkich prezydentow”, dominuje spiskowe widzenie dziejow.

I to mnie dziwi. Nie widze ani krzty jakichs diabolicznych „grand plans” – wielkich strategii czy to jednych czy drugich.

1. Unia i zachod zostaly kompletnie zaskoczone niepodpisaniem przez Janukowicza ukladu stowarzyszeniowego. Jedyne co mozna o Unii powiedziec to to, ze niestety nie mieli zadnej strategii ani zainteresowania Ukraina. Nie ma sie czemu dziwic. Tacy Hiszpanie czy Francuzi maja zerowe pojecie o wschodniej Europie.

A teraz Unia nie ksztaltuje rozwoju wydarzen a raczej stara sie je dogonic.

2. To samo dotyczy Rosji. Prezydent – agent wykiwal co prawda na mafijna modle Unie, sklaniajac Janukowicza do wycofacnia sie z opcji unijnej i skoncentrowal sie na olimpiadzie. Ale rozwoj wypadkow stal sie nieprzewidywalny dla nikogo, a w ostatnich dniach tak akcelerowal, ze wszystkim szczeki opadly. I nawet prezydent – agent musi improwizowac.

3. Konkluzja jest taka, ze jedynym suwerennym rezyserem wydarzen jest nieprzewidywalna dynamika i wola zmian mlodego i sredniego pokolenia Ukraincow, ktorzy maja dosc burdelu w swoim panstwie.
Zgadza sie ze brakuje im jednosci i wiarygodnego trybuna ludowego – męza opatrznosciowego (albo zony!) , jakim byl w Polsce wielki elektryk. Ale nie obrazajmy tych mlodych Ukraincow bzdurami o jakichs silach, ktore nimi kieruja za kulisami.
Obserwuj wątek
    • zeitgeist2010 grupa snajperow z zoltymi opaskami 24.02.14, 21:52
      strzelali do demonstrantow a wczesniej i do policjantow. Logicznym wytlumaczeniem byloby przypuszczenie, ze sa to rosyjscy prowokatorzy.

metro.co.uk/2014/02/20/kiev-sniper-video-shows-ukraine-protesters-being-picked-off-by-police-4311768/
      • romrus Re: grupa snajperow z zoltymi opaskami 24.02.14, 22:02
        zeitgeist2010 napisał:
        > strzelali do demonstrantow a wczesniej i do policjantow. Logicznym wytlumaczeni
        > em byloby przypuszczenie, ze sa to rosyjscy prowokatorzy.

Jesli by byli rosijscy, to museli by miec czapki-uszanki, walionki i balaljke, a zamiast zoltych opaskow miec czerwoni z serpem i mlotem..

Ja p@dole, dorosli ludzi pisza takie jaja.
        • br0f Re: grupa snajperow z zoltymi opaskami 25.02.14, 07:59
          to pisanie jest produktem bezsilnosci. w istniejacym systemie kazdy doskonale wie ze wyzej xuya nie podskoczy. system kradnie mu a to czesc kasy w banku a to duzy kawalek emerytury. system dopie... chamowi podatki z ktorych placi dlugi zaciagniete ou finansowej miedzynarodowki.

wyjsc na ulice nie ma sensu bo kto bedzie splacal pozyczki i z czego bo zamiast zapie...c w lagrze pali sie opony i rzuca kamieniami wyrwanymi z bruku. kazdy wie ze za probe czegos takiego w normalnie funkcjonujacej demokracji zdrowo obitoby mu ryj albo zalektryzowano taserem a moze nawet zastrzelono. co wiec pozostaje chamowi na oreagowanie? plemiennosc. staje sie zacieklym kibicem bo to pozwala uciec w odlegla iluzje od bolesnego poczucia bezsilnosci.
        • zeitgeist2010 sformulowanie warte komentarza 25.02.14, 15:46
          romrus napisał:

(...) Jesli by byli rosijscy, to museli by miec czapki-uszanki, walionki i balaljke, a zamiast zoltych opaskow miec czerwoni z serpem i mlotem.

To sformulowanie warte jest komentarza.
          Znamienne dla tego forum, ze dla sarkazmu uzywa sie takiego storeotypu o Rosji. Wiem o co chodzi ale dla scislosci musze wyrazic rozczarowanie, ze na tym forum pokutuja postawy sprzed 40 lat.

Dla mnie osobiscie, na podstawie wlasnych doswiadczen, Rosja kojarzy sie z mlodymi, nowoczesnymi ludzmi, ktorych spotkalem w roznych miejscach swiata.

Sergiej – informatyk stazysta w Rio de Janeiro, Anastazja, swiezo upieczona pani adwokat, z Petersburga, niebieskooka blondynka w jednej ze skandynawskich stolic.

W mojej ulubionej Hiszpanii „otoczony” jestem nowoczesnymi Rosjanami. Jezyk rosyjski jest na rowni z angielskim we wszystkich miejscach turystycznych i komercyjncyh.

Nie kojarza mi sie oni z kozakami czy policją bijacymi nahajkami happening mlodych kobiet, przeciwnikow politycznych czy gejow. Od wielu z nich slyszalem, ze nie miluja specjalnie prezydenta i czuja sie duzo naturalniej na zachodzie.

Problem z tym forum polega na tym, ze ci „Rosjanie” tutejsi reprezentuja jakies zamierzchle czasy ze zchylkowego ZSSR a nie wspolczesna i nowoczesna Rosje mlodego wielkomiejskiego pokolenia.
          • br0f Re: sformulowanie warte komentarza 25.02.14, 15:54
            co do tych twoich nahajek i ukochanej hiszpanii
            rt.com/news/spanish-police-beat-women-708/
            www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=cq0MU9vYE6SV8Qe_toEw#q=spain+police+brutality&tbm=vid
            zeitgy ty jestes ten nowy zmodernizowany czlowiek ktory nie nalezy nigdzie i jednoczesnie nalezy wszedzie
            • zeitgeist2010 Katalonia 25.02.14, 16:27
              br0f napisał(a):

> co do tych twoich nahajek i ukochanej hiszpanii
              > rt.com/news/spanish-police-beat-women-708/
              > www.google.ca/?gfe_rd=cr&ei=cq0MU9vYE6SV8Qe_toEw#q=spain+police+brutality&tbm=vid

No widzisz, przyprawiles mnie prawie o nostalgie, bo ten footage jest z Barcelony. Ja na placu Catalunya bylem ale nie podczas tych starc z policja.

Widzisz na tarczach slowo – „mossos” to tylko w Barcelonie, po katalansku.

Coz, zgodzmy sie, ze policja hiszpanska to wyjątkowe swinie. Chyba dziedzictwo 40 lat frankizmu.
              A ostatnio otrzymali nawet dodatkowe uprawnienia do uzycia przemocy wobec demonstrantow.
              Ale nawet w Katalonii nie zdazylo sie strzelac snajperom do cywili.

zeitgy ty jestes ten nowy zmodernizowany czlowiek ktory nie nalezy nigdzie i jednoczesnie nalezy wszedzie

Zmodernizowany trafiles w dziesiątke. Nigdzie - wszedzie. Brak logiki.
              Mam ulubione miejsca np. Hiszpania, Portugalia, Brazylia, kraje niemieckojezyczne.

A do niektorych nawet sie nie zblize. np swiat muzulmansko-arabski. Albo Kaukaz.
              • br0f Re: Katalonia 25.02.14, 23:39
                widzis zo snajperach dowiedziales sie z tych samych mediow ktore mowily ci o broni masowego razenia w iraku. o 100000 zamordowanych albanczykach w kosowie . ba nawet cytowaly oranzadowa ksiezniczka w czasie oranzadowej rewolucji ktora miala wtedy wizje ruskiego spacnatu w kijowie. I co I nic nie jest prawda a w imie klamst przemeblowano swiat I wielu ludzi stracilo zycie. dzis policja moj drogi wszedzie jest brutalna wbij w google police brutality I nazwe panstwa. bo widzisz w nowym postepowym swiecie tylko panstwo ma licencje na przemoc. I jak sie w trakcie stosowana przemocy zabieje jakiegos chama to postepowanie w sadzie ma character cywilny o kase ma sie rozumiec zadnych kryminalnych przestepst tylko kasa jak za przejechanie burej suki sasiada. a to dlatego ze chamy zostaly zredukowany do tz. human resources (commodites). I moze to tylko fukcjnowac w swiecie w ktorym ludziska maja sklonowane nowoczesne poglady poddawane modyfikacji w razie potrzeby wierzacy tylko w to co telewizornia pokaze. dlatego zawsze radza czytac pozulkle gazety bo tych nie mozna zmieni jak elektroniczny bullshit , mozna co najwyzej przerobic na makulature co sie robi od czasu do czasu
          • romrus Re: sformulowanie warte komentarza 25.02.14, 20:51
            zeitgeist2010 napisał:
            > To sformulowanie warte jest komentarza.
            > Znamienne dla tego forum, ze dla sarkazmu uzywa sie takiego storeotypu o Rosji.
            > Wiem o co chodzi ale dla scislosci musze wyrazic rozczarowanie, ze na tym forum pokutuja postawy sprzed 40 lat.

Dokladnie, Panie Zeitgeist.
            Wlasnie z tego powodu bylo Panem napisane ze grupa zolnierzy z zoltymi opaskami to Rosjanie.

> Dla mnie osobiscie, na podstawie wlasnych doswiadczen, Rosja kojarzy sie z mlodymi, nowoczesnymi ludzmi, ktorych spotkalem w roznych miejscach swiata.

Zapewniam Pana, ze kierownictwo sil i sluzb specialnych w Rosji jest rowniez nowoczesne i nikt by nie wyslal do Kijowa kogos z debilnymi zoltymi opaskami.

Rowniez zapewniam, ze wysylac do Kijowa snajperow z Rosji mog tylko i wylacznie kretyn, bo do dispozycji Janukowicza bylo okolo wlasnych 5000 berkutowcew oraz caly MON Ukrainy, gdzie chentych postrzelac do banderowcow wcale nie brakuje.
            U nas debile sie nie trzymaja na stanowiskach szefow oddzialow specialnych, bo jest duzy konkurs na ich miejsce. Mlodych, wspaniale przygotowanych, nowoczesnych.

Mnie przeraza kretynyzm zachodniego dziennikarstwa, a jeszcze wiecej, kiedy tacy niby "zmodernizowani" jak Pan ten gazeciany syf powtarzaja.

P.S. Dziekuje Panu uprzejmie, ze Pan mi rozjasnil jacy nowoczesny sa mlodzi Rosjanie, bez Pana nie wiedzial bym nic o swoich dzieciach.

Zawsze Panu bedzie wdzieczny za nowy rewelacyjny niusy o moim kraju.
            • zeitgeist2010 taktyka egipska na Majdanie? 25.02.14, 22:07
              romrus napisał:

(...) Zapewniam Pana, ze kierownictwo sil i sluzb specialnych w Rosji jest rowniez nowoczesne i nikt by nie wyslal do Kijowa kogos z debilnymi zoltymi opaskami.

Na pewno nie.
              Chodzi natomiast o nastepującą tradycję panstwowosci rosyjskiej. Rozbudowane i systematyczne szpiegowanie i inwigilowanie wlasnych i obcych obywateli oraz instytucji panstw osciennych/podleglych.
              Dowodem pierwszego niech bedzie podsluchanie i pozniejsze opublikowanie rozmowy US-dyplomatki Nuland.

Dowodem drugiego jest, niestety bolesne dla Polakow i innych demoludow, przesiąkniecie indokrynacją rosyjską albo sowiecką , szpiegami i podwojnymi agentami wojska ludowego i sluzb specjalnych.

Rowniez zapewniam, ze wysylac do Kijowa snajperow z Rosji mog tylko i wylacznie kretyn, bo do dispozycji Janukowicza bylo okolo wlasnych 5000 berkutowcew oraz caly MON Ukrainy, gdzie chentych postrzelac do banderowcow wcale nie brakuje (...)

Mozna sobie wyobrazic ogrom takiej infiltracji na Ukrainie, gdzie istnieje pokazna mniejszosc rosyjskojezyczna, co stwarza wymarzone podloze rekrutacyjne.

Grupa umundurowanych „biathlonistow” byla wiec formalnie jednostką ukrainskiego MON-u do mokrej roboty.

Jednak niezbyt wiarygodne byloby oczekiwac, ze byli to etniczni Ukraincy, ktorzy odstrzeliwali by swoich, ot tak sobie.

Duzo logiczniejsze i wiarygodniejsze byloby zalozenie, ze byli to osobnicy owej mniejszosci rosyjskiej, a dlaczegoz by nie i Rosjan z federacji. Czort by ich tam rozroznił!

Osobnicy ci byli oplaceni jak najemnicy, plus przekonani przez dowodcow o tym, ze trzeba unieszkodliwic za wszelką cene ukrainskich „faszystow”, agentow zachodnich i innych „stypendystów”.

W sensie psychologicznym byloby to sensowne wytlumaczenie tego niezwyklego zachowania: strzelania z ukrycia do cywili przez zorganizowaną grupy funkcjonariuszy.

Podobna taktyka zostala zastosowana przez armie egipską na placu Tahira.

• romrus Re: taktyka egipska na Majdanie? 25.02.14, 22:19
                zeitgeist2010 napisał:
                > Grupa umundurowanych „biathlonistow” byla wiec formalnie jednostką ukrainskiego MON-u do mokrej roboty.

MSW

> Jednak niezbyt wiarygodne byloby oczekiwac, ze byli to etniczni Ukraincy, ktorzy odstrzeliwali by swoich, ot tak sobie.

Ma Pan blade przedstawenie o Ukrainie i tylko z mediow. A raczej zadnego.
                Polnocny Koreanczycy chetnie strzelaja do poludniowych.
                Mniej wiecej taki sami stosunki sa pomiedzy Wschodem a Zachodem Ukrainy.

Pan ciekawe pisze o Amerikie Lacinskiej z wlasnego doswiadczenia, radze sie trzymac, naprawde dobre. Ja ja tez lubie.
                • zeitgeist2010 juz ostatni komentarz 25.02.14, 23:16
                  romrus napisał:

(...) Ma Pan blade przedstawenie o Ukrainie i tylko z mediow. A raczej zadnego. Polnocny Koreanczycy chetnie strzelaja do poludniowych. Mniej wiecej taki sami stosunki sa pomiedzy Wschodem a Zachodem Ukrainy.

Analizuje tez troche wypowiedzi na tym forum.

zauwazylem jeszcze jedne dziwne dla mnie zjawisko. Jezeli Ukraina i Rosja to 2 sasiednie kraje o podobnych jezykach i kulturze to zadziwia rozezlenie, nawet nienawisc plus pogarda Rosjan wobec Ukrainy , /zjawisk tam zachodzacych, ludzi.

Jakas sympatie dostrzega sie tylko do wschodniej czesci i krymu. No ale tam przewazaja Rosjanie.

Czy Rosjanin moze tylko zrozumiec Rosjanina a wszystko inne jest obce i wrogie?

• romrus Re: juz ostatni komentarz 26.02.14, 00:18
                    zeitgeist2010 napisał:
                    > Analizuje tez troche wypowiedzi na tym forum.
                    > zauwazylem jeszcze jedne dziwne dla mnie zjawisko. Jezeli Ukraina i Rosja to 2 sasiednie kraje o podobnych jezykach i kulturze to zadziwia rozezlenie, nawet nienawisc plus pogarda Rosjan wobec Ukrainy , /zjawisk tam zachodzacych, ludzi.

Kultura Wschodu i Zachodu jest rozna.
                    Religia Wschodu i Zachodu jest rozna.
                    Mentalnosc Wschodu i Zachodu jest rozna.

O narodowosci "Ukraincy" w czystej postaci mozna mowic tylko w stosunku Zachodu.
                    Centrum, Poludzien i Polnoc Ukrainy jest mieszanka Ukraincow i Rosjan, w tym czy innym stopniu.
                    To samo dotyczy jezyka. Czystym ukrainskim mowi sie wylacznie na Zachodzie, reszta kraju mowi albo lingua franka - czyli tak zwanym surzykiem, ktory jest tez mieszanka, albo po rosijsku, uzywajac ukrainskiego tylko w przypadkach niezbednych.

Wrogosc wobez wolynsko-galicyjsko-banderowskogo Zachodu istnieje nie tylko u Rosjan, ale i u wschodnich Ukraincow rowniez. I nie ma w tym nic dziwnego.

To ze na dzis wladze Janukowicza obalil nie tlum intelelektualistow z Uniwersitetow pod haslami o demokracji i z flagami UE, tylko bojowkarzy banderowskiego Prawego Sektora z flagami UPA, jest faktem i tego nie widzi tylko slepy czy otumaniony propaganda.

> Jakas sympatie dostrzega sie tylko do wschodniej czesci i krymu. No ale tam przewazaja Rosjanie.

Widzi Pan cos dziwnego w sympatijach Polakow, wobec Polakow mieszkajacych na Litwie?
                    Ja nie.

> Czy Rosjanin moze tylko zrozumiec Rosjanina a wszystko inne jest obce i wrogie?

W moim kraju mieszka dokladnie 194 narodowosci i jakos sobie radza pomiedzy soba.
                    Wszrod moich blizkich przyjaciol jest Koreanczyk, Mordwin, Ormianin, pare Ukraincow, pare Zydow i kupe muzulmanow - Tatarow i Azerbajdzancow.
                    Moj syn jest zonaty na Osetynke i jej rodzina stala sie moja rodzina, a moja rodzina - rodzina jej ojca.
                    Ogolnie ilosc mieszanych rodzin podliczeniu sie nie poddaje.

Ma Pan jeszcze jakis pytania odnosnie internacionalizmu Rosjan?

• zeitgeist2010 Re: juz ostatni komentarz 26.02.14, 11:01
                      romrus napisał:

> zeitgeist2010 napisał:
                      > > Analizuje tez troche wypowiedzi na tym forum.
                      > > zauwazylem jeszcze jedne dziwne dla mnie zjawisko. Jezeli Ukraina i Rosja to 2 sasiednie kraje o podobnych jezykach i kulturze to zadziwia rozezlenie, nawet nienawisc plus pogarda Rosjan wobec Ukrainy , /zjawisk tam zachodzacych, ludzi.

To ze na dzis wladze Janukowicza obalil nie tlum intelelektualistow z Uniwersitetow pod haslami o demokracji i z flagami UE, tylko bojowkarzy banderowskiego Prawego Sektora z flagami UPA, jest faktem i tego nie widzi tylko slepy czy otum aniony propaganda.

Zgadza sie ale zachod poprze ten tlum intelelektualistow z Uniwersitetow pod haslami o demokracji i z flagami UE = mlode i rednie pokolenie Ukraincow pragnacych obalic kleptokracje.
                      Pokolenie nowoczesnych Ukraincow – Majdanowcow anno domini 2014 nigdy nie dopusci do wladzy paramilitarnych ekstremistow, swobody albo prawego sektora, pieknej Julii czy innego oligarchy.
                      Tu sie cos wielkiego w historii dokonuje przed naszymi oczami. Kreml to rozumie i boi sie jak ognia przeskoczenia iskry na Rosje.

I jezeli juz mamy mowic o propagandzie. To co rosyjska telewizja pokazuje swoim obywatelom to powtork dziennikow z czasow PRL owskich i radzieckich. W cale mnie to dziwi, ze konsumenci takiego obrazu rzeczywistosci uwierza w zginily zachod i atak amerykanskiego imperializmu.

Widzi Pan cos dziwnego w sympatijach Polakow, wobec Polakow mieszkajacych na Litwie?
                      > Ja nie.

Ja osobiscie musialbym dokladnie sprawdzic, co ci "polscy litwini" reprezentuja. Zalozmy, ze byliby faszyzujacymi nacjonalistami to nie cieszyliby sie moim poparciem.
                      >
                      > > Czy Rosjanin moze tylko zrozumiec Rosjanina a wszystko inne jest obce i w
                      > rogie

W moim kraju mieszka dokladnie 194 narodowosci i jakos sobie radza pomiedzy soba.
                      > Wszrod moich blizkich przyjaciol jest Koreanczyk, Mordwin, Ormianin, pare Ukraincow, pare Zydow i kupe muzulmanow - Tatarow i Azerbajdzancow.Moj syn jest zonaty na Osetynke i jej rodzina stala sie moja rodzina, a moja rodzina - rodzina jej ojca. Ogolnie ilosc mieszanych rodzin podliczeniu sie nie poddaje.
                      >
                      > Ma Pan jeszcze jakis pytania odnosnie internacionalizmu Rosjan?

NIe nie mam pytan, bo antropologia i socjologia narodu rosyjskiego byla mi juz wszczesniej znana. Na jednym filmiku polazujacym atak zwolennikow Janukowicza na krymie na zwolennikow Majdanu zwrocil moja uwage jeden koles wykazujacy sie szczegolna agresywnoscia - byl Azjata.

Powtorze stwierdzenie jakiegos rosyjskiego forumowicza - Sens byl taki: "Rojsa to nie etnia a styl myslenia. "

• br0f Re: juz ostatni komentarz 27.02.14, 16:46
                        zeitgy
                        zachod poprze wylacznie tyh ktorzy sprzedaja kraj finansowej miedzynarodowce. kazde inne rozwiazanie jest dla zachodu nie do przjecia. zalanczm profil odpowiedniego kandydata do tej roli

Yatsenyuk, 39, is a millionaire former banker who served as economy minister, foreign minister and parliamentary speaker before Yanukovych took office in 2010. Widely viewed as a technocratic reformer, he appears to enjoy the support of the U.S.

dodalbym to moj przypisek o podziwie chamow dla tych z kasa na szczycie piramidy i patologiczna wiara w to ze tacy ludzie sie o doly spoleczne zatroszcza

Read more: www.ctvnews.ca/world/ukraine-protesters-propose-former-economy-minister-as-new-pm-1.1704296#ixzz2uXMmeLde

warto obserwowac ten process w detalach bo bedzie to doskonala anatomia wyprzedarzy panstwa

Ukraine interim leaders warn of 'unpopular steps' ahead

www.ctvnews.ca/world/ukraine-protesters-propose-former-economy-minister-as-new-pm-1.1704296
                        rola tych ludzi jest podobna do roli sprzedawc uzywanych samochodow ktorych nikt nie chca a ktorych bez "zgody" kupujacego sprzedac jemu nie mozna

teraz wracajac do watkowych snajperow. jesli wierzc w oficjalna i wielokrotnie powielana wersje o uzyciu snajperow przychodzi na mysl pytane

"co spodziewano sie osiagnac uzwajac snajperow przeciwko wielotysiecznemu tlumowi?"

przeciez karabin maszynowy by ich nie rozpedzil.
                        • br0f Re: juz ostatni komentarz 27.02.14, 16:49
                          en.itar-tass.com/world/721208
                        • zeitgeist2010 teraz albo nigdy 27.02.14, 17:56
                          br0f napisał(a):

> zeitgy zachod poprze wylacznie tyh ktorzy sprzedaja kraj finansowej miedzynarodowce. k
                          > azde inne rozwiazanie jest dla zachodu nie do przjecia. zalanczm profil odpowiedniego kandydata do tej roli> Yatsenyuk, 39, is a millionaire former banker who served as economy minister , foreign minister and parliamentary speaker before Yanukovych took office in 2010. Widely viewed as a technocratic reformer, he appears to enjoy the support of the U.S.

Jaceniuk ma wiec troche doswiadczenia do tej pozycji. Taki Mao tse tung byl bibliotekarzem i wiadomo bylo ze latwiej mu bylo wpasc na rewolucje kulturalna niz pomysl gospodardzy. To uczynil pozniej deng siaping.

Jaceniuk mowi w pierwszym oswiadczeniu prawde o stanie pospodarki i ciezarze reform. Trzeba naprawic gospodarke. Oligarchow uwlaszczyc albo zmusic do placenia podatkow, urealistycznic ceny za uslugi i towary.

Pewnych podstawowych praw ekonomicznych nie da sie oszukac. Ani PRL-owi ani teraz Wenezueli po ostudzeniu zapalu po smierci Cháveza.

Rzad nie moze zubwencjonowac energii i zywnosci w nieskonczonosc. Jakiegos dnia skoncza sie pieniadze i zasoby i w sklepach pozostanie tylko ocet jak w PRL-u.

Lapowkarstwo i nepotyzm trzeby wyplenic. Podatkowosc i operacje finansowe zdyscyplinowac.

Walute nalezy zdewaluowac, ceny musza odpowiadac wartosci towarow. MFW wyciagnie z dolu ale rzad ukrainski jaki by nie byl musi uzdrowic gospodarke. Oznacza to bezrobocie i pauperyzacje duzych segmentow spoleczenstwa ale w histroii swiata nie odkryto jakiejs innej metody do wzrostu.

• krzysiozboj Re: teraz albo nigdy 27.02.14, 18:24
                            zeitgeist2010 napisał:

...
                            >
                            > Walute nalezy zdewaluowac, ceny musza odpowiadac wartosci towarow. .... Oznacza t
                            > o bezrobocie i pauperyzacje duzych segmentow spoleczenstwa ...
                            >
                            >
                            >

I nim minie rok będzie następny majdan (o ile ten się rozejdzie bo i to pewne nie jest) to po pierwsze, po drugie nie po to ekipa Julki robiła rewoltę by oligarchowie mieli majątki tracić czy podatki płacić. Poprzedni przewrót nazwano buntem milionerów przeciw miliarderom, ten przewrót zrobiła w zasadzie ta sama ekipa tyle ze nie są już milionerami a miliarderami.
                          • br0f Re: teraz albo nigdy 28.02.14, 05:04
                            Pierwszym krokiem do zmiany jest samodzielne myslenie. Musisz zaczac myslec out of the box. Sturuktura spoleczna opiera sie na propagowaniu oficjalnej wersji. Musisz zaczac kwestionowac to co ci mowia. Nie mam zamiaru probowac zmienic twojego mysleni bo tylko ty ozesz to zrobic

www.trendsresearch.com/SubscriberArea/gerald-celente-abc-australia-with-ian-henschke-february-25-2014
                            • br0f Re: teraz albo nigdy 28.02.14, 06:26
                              www.youtube.com/watch?v=acLW1vFO-2Q
                              www.youtube.com/watch?v=yOCLf7YrbMI
                              www.youtube.com/watch?v=iMUiwTubYu0
                              www.youtube.com/watch?v=Jy3mX7Bx5b0
                              www.youtube.com/watch?v=B8IvKx0c19w
      • pijatyka Re: Logicznym wytlumaczeniem rosyjscy prowokatorzy 25.02.14, 01:36
        Obecność i czynny udział rosyjskich prowokatorów (nawet snajperów) w wydarzeniach jest wielce prawdopodobny; IMO dość nieprawdopodobne jest natomiast banalne oznaczanie ich w łatwy do namierzenia sposób...
      • drugiwojwa Re: grupa snajperow z zoltymi opaskami 26.02.14, 10:13
        Że prowokatorzy to fakt, ale nie są to profesjonaliści używającymi broń typu służby specjalne, milicja, policja, wojsko itp.
        Sposób trzymania broni jest typowy raczej dla osób rzadko trzymających broń w reku. Nawet kłusownicy inaczej trzymają broń. Dodatkowo sposób poruszania się jest inny. Bardziej przypominają osoby z kółka strzeleckiego.
        W pewnym momencie następuje jednoczesne zbliżenie kadru i pokazanie broni. Stojący facet nad mężczyzną leżącym strzelającym opuszcza lufę w jego kierunku co jest niedopuszczalne bowiem grozi przypadkowym postrzeleniem, bowiem broń musi być odbezpieczona i gotowa do strzału.
        Dziwne że operator nie był zauważony przez "snajperów". Nikt ze "snajperów" nie rozgląda się co jest naturalne w takich akcjach.
        Rosyjski to każdy głupi zna na Ukrainie.
    • felusiak1 Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 24.02.14, 23:09
      Wreszcie zgadzam sie z toba zeitgeist
      • zeitgeist2010 Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 25.02.14, 15:23
        felusiak1 napisał:

Wreszcie zgadzam sie z toba zeitgeist

Damn! Damn! To juz zbliza sie koniec swiata, jak my sie zaczniemy zgadzac.

Slysze Chucka Hagela jak oznajmia redukcje armii z 550 000 do 440 000. Zakladam ze wydatki na drony, infrastrukture wojny informatycznej i wywiad ostaną sie.

Przyznam, ze juz sam sobie zycze takiego Teda Cruza albo Marco Rubiego na następnego prezydenta.
        • wtopek niestety, ale czego można się spodziewać 25.02.14, 21:01
          po osobnikach piszących o zwykłych ludziach per "bydło wyborcze"....
      • pijatyka Re: Rosyjscy(?) snajperzy w akcji 26.02.14, 17:12
        Jednego udało się namierzyć!

pbs.twimg.com/media/BhaUa_cIgAAOUws.jpg:large
        • zeitgeist2010 to Femen from Russia with love ;) 27.02.14, 14:21
          pbs.twimg.com/media/BhaUa_cIgAAOUws.jpg:large
          W koncu znalezlismy męską odpowiedz na Femen
          • pijatyka Damski bokser jako... 27.02.14, 14:24
            ...damski snajper ;->
    • br0f Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 25.02.14, 07:49
      to co mnie dziwi zeitgy to zes czlek niemlody swiata kawal widziales a nawnys jak dziecko

www.imf.org/external/country/UKR/INDEX.htm
      www.trendsresearch.com/SubscriberArea/gerald-celente-rttv-february-20-2014
      rt.com/op-edge/will-nato-annex-ukraine-414/
      www.youtube.com/watch?v=nAL__UFqzwk
    • drugiwojwa Rosyjscy snajperzy w akcji prawda! 25.02.14, 08:35
      Bardzo dobry film,
      www.filmweb.pl/film/Snajper+-+Bro%C5%84+odwetu-2009-574719#
      Ponadto Rosjanie zdobyli złoty medal w Soczi w biathlonie sztafeta mężczyzn 4 x 7,5 km
      dobrze strzelali.
      • zeitgeist2010 Biathlonisci z Majdanu 25.02.14, 15:20
        drugiwojwa napisał:

(...) Ponadto Rosjanie zdobyli złoty medal w Soczi w biathlonie sztafeta mężczyzn 4 x 7,5 km dobrze strzelali.

Ci biathlonisci z zoltymi opaskami ustrzelili az 80 ... Moze sie juz wkrotce dowiemy ich tozsamosci
        • br0f Re: Biathlonisci z Majdanu 25.02.14, 15:31
          nie dowiesz nic bo historie tworzy sie w drukarniach. malo tego zaleznie od potrzeb modyfikuje sie ja nieustannie

“Those who control the present, control the past and those who control the past control the future.”
          ― George Orwell, 1984
          • br0f Re: Biathlonisci z Majdanu 25.02.14, 15:39
            www.imf.org/external/country/UKR/index.htm?pn=0
            www.imf.org/external/country/ukr/rr/
            news.yahoo.com/russia-ukraine-seek-bailout-loan-imf-082309440--finance.html
            www.globalresearch.ca/imf-sponsored-democracy-in-the-ukraine-2/5360920
            news.yahoo.com/u-support-ukraine-could-complement-imf-program-u-194410278--business.html
            w zmonetyzowanym systemie opieki zdrowotnej ostatnia szansa zarobic na pacjencie to stan przedagonalny.
            podobnie w ekonomii sluzy temu dawanie pozyczek przed bankructwem
            • br0f Re: Biathlonisci z Majdanu 25.02.14, 15:40
              news.yahoo.com/u-support-ukraine-could-complement-imf-program-u-194410278--business.html
              • zeitgeist2010 Re: Biathlonisci z Majdanu 01.03.14, 20:47
                - Moskiewska policja jest gotowa, by sformować batalion z funkcjonariuszy Berkutu, którzy otrzymali rosyjskie obywatelstwo i którzy wyrażą chęć pracy w rosyjskiej policji - podaje BBC Ukraina.

• lubat Re: Rosyjscy snajperzy w akcji? 25.02.14, 15:36
      Niektórzy twierdzą, że izraelscy najemnicy:)

www.inoforum.ru/inostrannaya_pressa/ukrainskij_purim/
    • misza_kazak Ocena walk na Majdanie 20-22.02.14 25.02.14, 16:30
      www.youtube.com/watch?v=YfJHAz3Lcyw&feature=youtu.be
    • amg10 Rosyjscy? Holenderscy? Wietnamscy? Meksykanscy? .. 25.02.14, 21:24
      czy jacys jeszcze inni.

No wlasnie. Ktorz to wie skad byli ci snajperzy w akcji. No ktorz ???
      • pijatyka Utrapienie z tymi Meksykanami - najpierw... 27.02.14, 14:27
        ...snajpują , teraz zajmują budynki na Krymie... Zawsze coś!
    • jorl Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 27.02.14, 19:20
      Snajperzy. Na poczatku powiem co czesto powatarzam. I na tym forum czytuje sie jak to politycy zachodni sa tepawi nedzni, nie maja formatu. Ja powtarzam ze sa groznymi i bardzo niebezpiecznymi przeciwnikami. Umiejacymi grac cala gama instrumentow, od propagandy poprzez kase, oszustwa do uzywania sily i militarnej.
      Co bylo na tym Majdanie. A wiec napewno od pewnego czasu, duzo wczesniej, odpowiednie sluzby zachodnie przygotowywaly tych bojowkarzy. Wlacznie z ich szkoleniami wojskowymi. Mechanizm takich rozruchow juz byla pare razy przeciwiczony na Swiecie. Ostatnio w Syrii. Najpierw sie tworzy plasajacy i spiewajacy tlum w waznym strategicznie miejscu. Taki wojtkowy. Jak Majdan, blisko budynow rzadowych. Najwazniejsze jest aby ta demonstracja na trwale zajela jakies miejsce, namioty itd. To jest wazne aby powstala przestrzen bez dostepu wladz. To musi sie odbywac pod rykiem propagandowym mediow swiatowych wolajacych o demokracje. Pokojowe demonstracje, nie wolno rozpedzic bo ludzie chca wolnosci. Co roz wizyty politykow z Zachodu na rokowania, jakies przyrzeczenia i bagatelizowania tych demostracji. Powoli, powoli przeciekaja tam na ten plac najpierw tak niby cywilnie uzbrojeni ludzie. Powolna eskalacja, nie gwaltowna, tak nie wolno. I caly czas nacisk polityczny na wladze aby te demonstracje nie likwidowac. Z sankcjami ale tez obietnice jakies tam i przyrzeczenia.
      Nastenie jest przemycana bron na taki plac. Juz palna. Pomiedzy tym rozejmy, wycofywanie sie z budynkow wszystko proponowane przez zachodnich politykow.
      W innych miastach tez "pokojowe" demonstracje, narazie blokowania jednostek wojskowych. Na obszarach z wieksza liczba tych w tym przypadku banderowcow napadanie na politykow ich rodziny, terror. Mozliwe to bo sily porzadkowe po tak dlugim czasie pozwolenia na narazie pokojowe demonstracje, cofanie sie wladzy, sa zdezorienowane. I zaczynaja sie bac fizycznie o siebie. Ludzkie.
      I jak juz jest wszystko przygotowane, dostateczna ilosc uzbrojonych az do broni palnej ludzi nastepuje uderzenia. Zaczyna sie strzelanie do sil porzadkowych z tego tlumu. najpierw ranienia ale duzo. Jaka moze byc odpowiedz? Powinna byc uderzenie pelna sila. Ale aby to zahamowc znowu politycy zachodni z obietnicami o podpisanie czegos tam, wybory za rok itd. Inaczej bedziesz wisial, to za zamknietymi drzwiami.
      Co maja zrobic tacy milicjanci czy berkutowcy jak ich koledzy sa masowo ostrzeliwania z broni palnej? Najpierw snajperow postawic majacych za cel tych strzelcow trafic. Naturalnie filmy z tego sa we wszystkich mediach, naglosnienia na caly Swiat. Bierkutowcy strzelaja do pokojowych demonstrantow!
      I wtedy wladza sie sypie, sluzby porzadkowe bez dowodztwa sie rozpadaja, demonstranci juz uzbrojenia zabijaja kogo popadnie i potrzeba. Politycy w strachu, demonstranci maja adresy ich rodzin, zaraz sa wyprawy na nie, i wtedy jest przewrot dokonany. Partia rzadzaca zmienia front, inaczej beda ci politycy bici, i tez i sa, ich rodziny tez.
      Wtedy sie robi maszynka do glosowania, politycy ze strachu glosuja na wszystko aby przezyc.

Najsmieszniejsze z tego ze taki mechanizm powinien byc wykladany na kursach ksztalcenia dla politykow. Poziom podstawawowy. A jak na tego Januka patrzalem i widzialem ze stary mechanizm dziala a on nie wie czym sie to skonczy nastepny raz potwierdza mi sie to co uwazam. Jak na Zachodzie sie lepsze samochody konstruuje tak i lepsi politycy sa. Tylko ze ci politycy zachodni tworza celowo mit jak to sa ciamajdami. A nie sa.

Zobaczymy co zrobi Putin. Ma obowiazki.

Pozdrowienia
      • krzysiozboj Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 27.02.14, 19:33
        Jorl też został czekistą? ;)

Niemniej w jednym się z Tobą zgadzam - ile razy można dać się nabierać na ten sam numer?
        • br0f Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 28.02.14, 17:17
          krzysiozboj napisał:

> ile razy można dać się nabierać na ten sam numer?

w kolko bo numer funkcjonuje i jest ulepszany wiec po co bo zmieniac.
          chamy nie dosc za maja krotka pamiec to najbardziej boja sie nieznanego wiec wola dupe nadstawic bo tego sa nauczeni od poczatku cywilizacji
        • jorl Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 28.02.14, 21:31
          krzysiozboj napisał:

> Jorl też został czekistą? ;)

Ja? To byli ci od komuny. Ktora twierdzila wyzszosc i madrosc robotnika i chlopa. Chodby dlatego nigdy nie bylo mi z takimi po drodze. Od malego tak uwazalem. Widac mam to wrodzone. I to dobrze wrodzone.
          Jak juz mialbym byc z tej branzy to od carskiej Ochrany. Oczywiscie jakis jej szef a nie cokolwiek nizszego.

> Niemniej w jednym się z Tobą zgadzam - ile razy można dać się nabierać na ten s
          > am numer?

Ja to widzialem w Jugoslawii, W tamtej wojnie. Zawsze jak bylo cienko z jakimisc muzulmanami to zaczynaly sie rokowania z Serbami, zawieszenia bronii. Po to aby oni odzyli militarnie i dalej mogli wojowac.
          W Syrii ostatnio tez, na poczatku tez jak trzeba bylo wyciagnac spiegow i dywersantow zachodnich jakis ONZetowie do Asada rozejm. Jak slysze rozejmy to mi sie noz w kieszeni otwiera. Nastepni daja sie oszukac.
          W efekcie liczy sie sila i ona musi byc uzyta skutecznie. Nie jedna reka zawiazana z tylu. Z wlasnej woli, bo rokowania itd. Druga strona nie bedzie miala litosci jak wygra.

Ale spowrotem do Ukrainy. Mysle tez ze Zachod byl w Zugzwangu. Bo za 2 lata mialy byc Rura w Morzu Czarnym i port w Noworysyjku dla floty. Wtedy ogrodzic plotem Ukraine, pisalem przed paru miesiacami juz to. Zabraklo Putiunowi te 2 lata.

Ale tez jest faktem ze Ukraina z tym systemem gospodarczym tez mial syf. Ta podsluchana (i ogloszona) rozmowa tej Amerykanki z amabasadorem USA na Ukrainie byla ciekawa. Ze wlasnie ma byc szefem w Ukrainie ten co wlasnie premierem zostal. Czyli Amis to przeforsowali. O nim powiedziano w tej rozmowie ze rozumie sie na gospodarce. Czyli gospodarka dla USA na Ukrainie jest wazna. No to Putin ma duzo w garsci argumentow. Ciekaw jestem jak zareaguja ludzie na tym kawalku ziemie zwanym Ukrainia jak im przylupia ceny na gaz w chalupach te zachodnie. I napewno inne tez. Zobaczymy.
          Ostatnio Kerry powiedzial, co dla mnie jest oczywiste, ze czasem niedobrze miec demokracje. Bo na Ukrainie jak beda wolne wybory to ci z Majdanu nie beda wybrani. Wiec co? Zadne wybory, miesiace i lata na majdanie namioty, poslowie pod karami do glosowan, ladna maszynka demokratyczna. Nie ma wyjscia tak beda musieli zrobic. Moze prezydenta wybrac ale on nie ma wiele praw teraz, po to byla konstytucja zmieniona. Pozory demokracji trzeba miec.
          Bez dyktatury radykalnych kapitalistycznych zmian sie tam nie wprowadzi.
          Uwazam ze ten scenariusz zostal juz dawno napisany i teraz realizowany. Tak jak ten Zzeracz Krawatow z Gruzji maja chlopcow z USA ktorzy mowia nowym wladzom co maja robic.
          Wiec bedzie wprowadzany solidny kapitalizm tamze.
          Zobaczymy z jakimi oporami. Beda musieli Berkut znowu zorganizowac.

Pozdrowienia

• zeitgeist2010 Re: Rosyjscy ? snajperzy w akcji 01.03.14, 21:18
            jorl napisał:

(...) Ale tez jest faktem ze Ukraina z tym systemem gospodarczym tez mial syf. Ta podsluchana (i ogloszona) rozmowa tej Amerykanki z amabasadorem USA na Ukrainie by
            > la ciekawa. Ze wlasnie ma byc szefem w Ukrainie ten co wlasnie premierem zostal . Czyli Amis to przeforsowali. O nim powiedziano w tej rozmowie ze rozumie sie na gospodarce. Czyli gospodarka dla USA na Ukrainie jest wazna.

No to chyba i dla ciebie: uosobienie kapitalizmu i konkurencji - aktualny rzad i deklaracje gospodarcze na Ukrainie powinny byc powodem do satysfakcji. Przeciez ty nic innego nie chcesz jak gospodarka wolnorynkowa?
            Zakladam, ze wspomagasz telewizje espreso pokaznymi datkami.

No to Putin ma duzo w garsci argumentow.

Kilka transporterow opancerzonych i - ostroznosci nigdy nie jest za duzo - rektrutow pochodzenia azjatyckiego.

Ciekaw jestem jak zareaguja ludzie na tym kawalku ziemie zwanym Ukrainia jak im przylupia ceny na gaz w chalupach te zachodnie. I napewno inne tez. Zobaczymy.

Dobra rada, zeby dac ludziom czas i mozliwosc do podjecia autonomicznych decyzji. Tylko ze na przeszkodzie stoi ten wielki kraj na wschodzie. Ein kleines übel stellt nur Russland dar. Sovietyzm ze wschodu miesza sie w ten proces i jak im sie uda to dadza zapor na kapitalizm i demokracje na nastepne pokolenie.

ALe, cos mi sie wydaje, ze ten system soviecki lansowany przez rosyjskiego prezydenta juz od dawna znalazl sie na smietniku hitorii. Tylko, ze biedni Rosjanie jeszcze tego nie zrozumieli.

• zeitgeist2010 Kremlinologia odzywa 01.03.14, 21:04
        jorl napisał:

Snajperzy. Na poczatku powiem co czesto powatarzam. I na tym forum czytuje sie jak to politycy zachodni sa tepawi nedzni, nie maja formatu. Ja powtarzam ze sa groznymi i bardzo niebezpiecznymi przeciwnikami. Umiejacymi grac cala gama instrumentow, od propagandy poprzez kase, oszustwa do uzywania sily i militarnej.

Fajnie byloby gdybys mial racje. Ale niestety tak nie jest.

Co bylo na tym Majdanie. A wiec napewno od pewnego czasu, duzo wczesniej, odpowiednie sluzby zachodnie przygotowywaly tych bojowkarzy. Wlacznie z ich szkoleniami wojskowymi. Mechanizm takich rozruchow juz byla pare razy przeciwiczony na Swiecie. Ostatnio w Syrii. Najpierw sie tworzy plasajacy i spiewajacy tlum w waznym strategicznie miejscu.

Raczej jest tak, ze powstaje jakies spontaniczne niezadowolenie i protesty. tak jak w HOms w Syrii. A pozniej zjawiska te zostaja opanowane przez roznorodne ruchy i sily polityczne. W syrii wlaczyli sie bardzo efektywnie islamscy ekstremisci.

A Zachod karygodnie przesiedzial pierwszy etap niezadowolenia, kiedy mogl jeszcze pomoc silom umiarkowanym. Teraz juz jest za pozno.

A w Wenezueli kto szkolil tych anty-madurowych demonstrantow? Nie chce mi sie wierzyc, ze CIA mialy kursy dla wenezuelskiej klasy sredniej.

Najsmieszniejsze z tego ze taki mechanizm powinien byc wykladany na kursach ksztalcenia dla politykow. Poziom podstawawowy. A jak na tego Januka patrzalem i widzialem ze stary mechanizm dziala a on nie wie czym sie to skonczy nastepny raz potwierdza mi sie to co uwazam. Jak na Zachodzie sie lepsze samochody konstruuje tak i lepsi politycy sa. Tylko ze ci politycy zachodni tworza celowo mit ja to sa ciamajdami. A nie sa.

Januk ciamajda a i zachodni politycy tez ciamajdy.

> Zobaczymy co zrobi Putin. Ma obowiazki.

Kremlinologia odzywa. Czyli spekulacje co sie dzieje za kulisami rosyjskich decyzji

Rok 2013 byl pasmem „sukcesow dyplomatycznych” Rosji – powiedzmy od razu - spowodowanych brakiem spojnej strategii zachodu w istotnych konfliktach.

Pasmo tych sukcesow sklada sie na konto ministerstwa spraw zagranicznych. Teraz natomiast bylo kilka dni milczenia prezydenta i dosyc nagle gwaltowne nasilenie „polityki” militarnej tak jak w gruzji 2008.

Mozna spekulowac, czy jest to jakas inna opcja obok prezydenta czy tez prosta taktyka Putina, ktory juz nie slucha lawrowa i innych dyplomatow.

Robi to, co szacowne FS przepowiadalo podczas olimpiady w sochi. A prezydent Rosji sprawia wrazenie, ze dziala wedlug zasady: teraz porozwalam cala porcelane, a co po mnie to juz mnie nie obdchodzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka