Dodaj do ulubionych

Za co lubie Wlochow:-)

30.03.14, 13:02
Ludzie zyja na luzie i maja wszystko gdzies:-)

Dziennikarzy zadali deputowanym parlamentu prosty pytania w zwiazku z Ukraina i Krymem:

"Gdzie lezy Ukraina?"
"Jaki sie nazywa byly prezydent Ukrainy?"
"O uwolneniu kogo z wiezenia walczyla Europa?"

Odpowiedzi wala z nog:-)

"Ukraina znajduje się w Azji. Na południe od Rosji, w stronę wschodu, na dole".
“Ona zawsze trochę należała do Rosji i krajów sąsiednich, powiedzmy, że tak. W tym sensie jest krajem Eurazji ".
"Nie wiem. Ja skomentuje pozniej".
"Ukraina znajduje się na północny-wschód od Moskwy".
"Uwolnienie Tymoszenko? kto to jest?".
"Jak nazywa się stolica Ukrainy? "Nie mam pojęcia".
"Ukraina znajduje się w Rosji. W Europie, Azji. Między Azją i Europą".
"Na jakim kontynencie znajduje się Ukraina?" - Cóż to za pytanie! Czy w szkole?".
"Część Ukrainy znajduje się w Azji".

Polowa odpowiedzi "gdzie sie znajduje Ukraina" - w Rosji:-)))

Janukowicza i Timoszenko nie przypomnial zaden:-)

"Jaki sie nazywa byly prezydent Ukrainy?"- ".. Ludovico?".

www.video.mediaset.it/video/iene/puntata/446545/nobile-i-politici-e-lucraina.html

Oh, beda sankcji ze strony Wlochow, oh beda:-)
Obserwuj wątek
    • przyjacielameryki Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 13:11
      Lubisz Włochów za nieuctwo? Lubisz ich bo przez swoje nieuctwo mylą Ukrainę z Rosją? To nieuctwo ma być miarą czegoś i ma coś pokazywać? A co poza nieuctwem?
      Polskę też kiedyś mylono. Obecnie już nie!

Kacapski kłamczuch, cieszy się bo Włosi mylą Ukrainę z Rosją i to ma być pewnie dowód na coś?
      • romrus Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 13:36
        przyjacielameryki napisał:
        > Lubisz Włochów za nieuctwo?

Deputowani europejskiego kraju to nieuki?
        Nie do wiary, przeciez wszyscy nieuki sa w Rosji:-)

> Polskę też kiedyś mylono. Obecnie już nie!

www.youtube.com/watch?v=Ne7AublTA-M
      • kylax1 Nie obrażaj Włochów. 30.03.14, 14:48
        Włochy to kraj śródziemnmorski. Ciekawe ilu polskich polityków wie, gdzie leży Algieria, czy Maroko.
    • polski_francuz Sasiad 30.03.14, 13:36
      Wlosi sa oddzieleni od sasiadow gorami i morzem. Ich problemem jest wlasny egoizm i lenistwo. Polska, do wlasnych problemow, miala dwoch sasiadow lobuzow, z ktorych ostal sie teraz jeden.

Polskim problemem jest jak z sasiada lobuza zrobic sasiada do zycia.

PF
      • der-chef Re: Sasiad 30.03.14, 13:44
        Najlepiej zjednoczyć obu łobuzów i razem z nimi wybrać się na dzielnię.
      • romrus Re: Sasiad 30.03.14, 13:47
        polski_francuz napisał:
        > Polskim problemem jest jak z sasiada lobuza zrobic sasiada do zycia.

Nailepiej nic nie robic.

Wlasnie waszy proby "cywilizowania" Rosji zawsze powodowali waszy problemy i zachowanie Rosji jako "lobuza".

Radze dac spokoj, zyc na luzie i nie wp@dalac sie w naszy sprawy, bo my w waszy nie wp@dalame sie ponad 20 lat.

Mozna diskutowac czy Ukraina, gdzie mieszka okolo 8 mln. Rosjan, jest nasza sprawa czy nie, ale bezdyskusijne wasza sprawa nie jest.

Chcecie jednoczesnie grac nam na nosie i miec przyjaznego sasiada, a tak to sie nie da.
        • polski_francuz Re: Sasiad 30.03.14, 13:56
          Te bajki z 8 mln Rosjan to wloz kolo bajek Lafontaina. W Niemczech tez jest 6 mln Russlanddeutsche ktorych zwiazek z Niemcami byl taki, ze rodzice mieli owczarka niemieckiego i musza gadac po niemiecku a nie po rosyjsku. W Izraelu tez pewnie z milion etnicznych Rosjan, ktorzy se krawowo obrzezali wacki by na Zydow wygladac. I ci tez musza po hebrajsku a nie cyrylica gaworzyc.

Ukraina to wasz sasiad i nasz sasiad. Wy chcecie go miec na wasza modle a my na nasza. Z taka roznica, ze Polska nie wpie... sie do Lwowa z zolnierzami bez oznaczen by powiekszyc nasze terytorium. A Rosja dokladnie tak zrobila na Krymie.

PF
          • kaszebe12 Re: Sasiad 30.03.14, 13:59
            Miec "sasiada do zycia" , pefcia ? -To proste. -Kontynuujcie plucie ruskim scierwem i szambem.-Ruscy nas na pewno pokochaja.
          • romrus Re: Sasiad 30.03.14, 14:12
            polski_francuz napisał:
            > Te bajki z 8 mln Rosjan to wloz kolo bajek Lafontaina.

No i o czym mozna z toba diskutowac?

> Ukraina to wasz sasiad i nasz sasiad. Wy chcecie go miec na wasza modle a my na nasza. Z taka roznica, ze Polska nie wpie... sie do Lwowa z zolnierzami bez oznaczen by powiekszyc nasze terytorium. A Rosja dokladnie tak zrobila na Krymie.

Tyklo z powodu bo teraz nie jest ani XXVII wiek, ani nawet 1920, zeby Polska mogla sobie pozwolic na wyprawe do Kijowa czy Moskwy.

I wlasnie to was gryzie.
          • zgred-zisko Re: Sasiad 30.03.14, 14:13
            Napisz coś na temat skarg mieszkańców Krymu na "agresję" i przypomnij nam bitwy jakie stoczyła armia Ukraińska w obronie ojczyzny.
            Jeśli uważasz, że wolę 95 procent mieszkańców można uznać za nieistotną to uważaj tak dalej. Możesz się również upierać przy płaskiej Ziemi.
    • zgred-zisko Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 14:08
      To nie jest tylko cecha Włochów. Kiedy byłem w Kalifornii i mówiłem, że jestem z Polski, to otrzymywałem prawie identyczne odpowiedzi. Najczęściej Wiedzą o Polsce tyle, że to taka zbuntowana republika, a z Warszawy do Moskwy dojeżdża się kolejką podmiejską.
      Ale - szczerze mówiąc - co my wiemy o stosunkach Paragwaju z Urugwajem?
      • romrus Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 14:17
        zgred-zisko napisał:
        > To nie jest tylko cecha Włochów. Kiedy byłem w Kalifornii i mówiłem, że jestem z Polski, to otrzymywałem prawie identyczne odpowiedzi. Najczęściej Wiedzą o Polsce tyle, że to taka zbuntowana republika, a z Warszawy do Moskwy dojeżdża się kolejką podmiejską.
        > Ale - szczerze mówiąc - co my wiemy o stosunkach Paragwaju z Urugwajem?

No niby tak, z ta roznica ze Unia i Rosja nie urzadzaja w ani w Uru- ani Para-gwaju zamieszek, a Wlosi to kraj, nalezacy do strony w ukrainskim konflictie, czyli do UE.

Po za tym, ja n/p te kraje na mape znajde:-)
        • zgred-zisko Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 14:27
          Oczywiście różnica odległości gra rolę :) Może to moje porównanie niezbyt trafne, chociaż ja bawiłem się tam wyśmienicie.
          Przypuszczam, że przed wyjazdem do Europy prezydent Obama też prosi o mapę :)
          • kaszebe12 Zgredzie... 30.03.14, 14:31
            -Po co tak daleko szukac i pisac o Obamie. -Wystaczy spojrzec na postac i zyciorys pieknej baronowej Ashton , tak reprezentacyjnej dla UE...
    • ubiquitousghost88 Jaki ten p.a. nieuk... 30.03.14, 15:15
      Rózne przyczyny mają czasem identyczne konsekwencje.
      Nieuctwo w konkretnym przypadku, to to u Amerkanów, z powodu słabości systemu oświaty.
      Oni wiedzą tylko kto to był Jefferson i że miał brodę.
      U Włochów chodzi o dyscyplinę i posłuszeństwo (:))
      Im jeszcze Mussolini zabronił interesować się polityką.
      Dlatego potrafią tylko o jedzeniu i futbolu.
      • zgred-zisko Re: Jaki ten p.a. nieuk... 30.03.14, 15:24
        Przypomniałeś mi niemiecki kawał. Dyrektor wita pracownika wracającego z urlopu: "Jak tam Panie Schmid, słyszałem że był pan w Brazylii. Jak się panu podobało?'
        "Brazylia? Przecież to tylko same ku.... i piłkarze" .
        "No, niech pan uważa, moja żona jest Brazylijką!"
        "A w której drużynie szanowna małżonka grała?"
    • j-k Juz niedlugo... 30.03.14, 18:09
      romrus napisał:
      > Ludzie zyja na luzie i maja wszystko gdzies:-)

Juz niedlugo...
      Gdy na Lampeduze przybedzie kolejny milion Czarnych z Afryki - to przestana...
      miec wszystko gdzies...

albo... odlacza Lampeduze od UE.

• romrus Re: Juz niedlugo... 30.03.14, 18:35
        j-k napisał:
        > Juz niedlugo...
        > Gdy na Lampeduze przybedzie kolejny milion Czarnych z Afryki - to przestana...miec wszystko gdzies... albo... odlacza Lampeduze od UE.

Przeciez oni rozpracowali system w trakcje bombardowan Libii.
        500 euro kiszonkowych i bilet na pociag do Francji:-)
    • grba Re: Za co lubie Wlochow:-) 30.03.14, 21:08
      Włoscy posłowie i senatorowie są najlepiej opłacanymi w Europie parlamentarzystami. Na dokładkę nic nie muszą wiedzieć, nic nie muszą... Oprócz pensji mają prawie drugie tyle na opłaty mieszkaniowe, służbę, rachunki telefoniczne, bezpłatną opiekę zdrowotną włącznie z bezpłatnymi okularkami, bezpłatnym psychiatrą jak trzeba, bezpłatne bilety kolejowe, lotnicze...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka