Dodaj do ulubionych

Szczekanie bezzebnych kundelkow.

11.04.14, 21:17
Jak wszedlem na forum,to pierwsze co przyszlo mnie do glowy,widzac to:
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150510773,150510773,ja_chce_zeby_Moskale_odcieli_gaz.html----------------
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150509369,150509369,Rosja_to_wrzod_na_d_Europy.html--------------------
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150502522,150502522,rosja_Imperium_zla_mowi_Rosjanka.html-----------------
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150508876,150508876,wpadka_rosyjskiej_tv.html--------------------
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150490433,150490433,Konstytucja_Rosji_papier_toaletowy.html---------------------------
forum.gazeta.pl/forum/w,50,150499082,150499082,220_lat_temu_lud_Warszawy_pogonil_Moskali_.html---------------------

Biedacy,czy cos od waszego szczekania zmieni sie? Rosja jak byla wielka,taka i pozostanie sie.A ile wy musicie scierek zuzyc,wycierajac zaplute monitory ?
Obserwuj wątek
    • bddominik Re: Szczekanie bezzebnych kundelkow. 11.04.14, 21:22
      Witaj Igor

Masz jakieś nowe informacje odnośnie tego co się dzieje na wschodzie Ukrainy? Pytam Cię bo u nas w mediach to wiadomo jak jest. A nie mogę grzebać po rosyjskich serwisach bo nie znam języka :/
      • arkaf to sie wreszcie naucz, a nie dupe trujesz 11.04.14, 21:33
        stara zasada, cos mnie interesuje, to chce to poznac, wiec zaczynam od podstaw; w tym przypadku nauki jezyka
        • bddominik Re: to sie wreszcie naucz, a nie dupe trujesz 11.04.14, 21:35
          Zamknij buzie trollu.
        • igor_uk blu. 11.04.14, 21:46
          Ty najpierw okresl sie,jaka masz plec:-)
      • igor_uk Witaj,bddominik! 11.04.14, 21:49
        Jestem w delegacji,nie mam czasu na sledzenie wydarzen na Ukrainie na biezaco.Ale za pol godziny cos bede wiedziec.
    • wiarusik Re: Szczekanie bezzebnych kundelkow. 11.04.14, 21:31
      próbujesz zaklinać rzeczywistość? ;)
    • gotowana.brukselka Re: Szczekanie bezzebnych kundelkow. 11.04.14, 21:35
      Nie obrażaj psów, które są mądre i przyjacielskie, a piszę to z doświadczenia, bo miałem 2 suki: brodatą riesenschnauzerkę (żyła 9 lat) i rotweilerkę - (12 lat). Obie miały piękne białe uzębienie. Obie były indywidualistkami, nie szczekały, nie nadawały się do jazgotliwej sfory.
      • igor_uk Psy,jak i ludzi. 11.04.14, 22:00
        Sa rozne .
    • tojabogdan najlepsze są te żądania rozbisurmanionych malców 11.04.14, 21:38
      i to bardzo osobiste. Np. żądanie zmiany konstytucji Rosji czy odcięcia gazu.
      W psychopatologii nazywa się to katatymią.
      • pijatyka Re: Np. żądanie zmiany konstytucji Rosji 11.04.14, 21:42
        ...jest ironicznym komentarzem do - równie absurdalnych - kacapskich żądań dotyczących ustroju Ukrainy; no, ale najwyraźniej jesteś zbyt tępy, by to załapać.
    • brat_ramzesa Igor, co sadzisz o posunieciach Cariewa? 11.04.14, 21:47
      www.unian.net/politics/906960-tsarev-zayavil-chto-gotov-stat-liderom-separatistov-i-sorvat-prezidentskie-vyiboryi.html
      Mam wrazenie ze pewne sily daza do pokojowego rozwodu na wzor Czechoslowacji, jest szansa na rozwod w ramach prawa
      • igor_uk Re: Igor, co sadzisz o posunieciach Cariewa? 11.04.14, 21:54
        Sadze,ze to tylko jeden z krokow pozbawieenia wplywow rusofobow na Ukrainie.
        W ostatecznosci podzial moze byc taki,jaki my z toba od sameo poczatku planowali,czyli Galicja,jako Kosowo :-)
        • eva15 Ludzie, on się Cariow nazywa 11.04.14, 22:04
          Rosyjskie "e" z 2 kropkami to "jo", nie "je" czyli Cariow (dokładniej -Carjow) a nie Cariow.

A jaki sposób on może pozbawić rusofobów wpływów? Dopóki USA panoszą się na Ukrainie, jest to mało realne.
          • bddominik Re: Ludzie, on się Cariow nazywa 11.04.14, 22:09
            A jaki sposób on może pozbawić rusofobów wpływów? Dopóki USA panoszą się na Uk
            > rainie, jest to mało realne.

Wydaje mi się, że Rosja nie będzie już wstanie wywalić USA z Ukrainy. Tam gdzie USA zagości tam już nie odpuści tak szybko :/ Dlatego też FR szybko zgarnęła to co jej się mogło udać czyli Krym
            • igor_uk Nic podobnego,bddominik. 11.04.14, 22:12
              Stany na Ukrainie nie zagoscili na dobrze.Jakby bylo tak,to nie byloby tego,co mamy dzis.
              • eva15 Re: Nic podobnego,bddominik. 11.04.14, 22:15
                Och, Igorze, im to wystarczy. W końcu Irak to państwo upadłe, naród morduje się na wzajem, ale USA ma tam bazy i kontroluje kraj.
                • bddominik Re: Nic podobnego,bddominik. 11.04.14, 22:22
                  US bazy na Ukrainie to dla Rosji wielkie niebezpieczeństwo.
                  • igor_uk Re: Nic podobnego,bddominik. 11.04.14, 22:57
                    Nie bedzie USbaz na Ukrainie .
                    • johnny-kalesony Re: Nic podobnego,bddominik. 12.04.14, 12:43
                      Polska też nigdy nie miała należeć do NATO ani UE ...

Pozdrawiam
                      Keep Rockin'
                • igor_uk Ewa,mam pytanie do Ciebie. 11.04.14, 22:56
                  Czy w Iraku mieszka na stale,jako obywatele tego Kraju ,z 8-9 mln Rosjan?
                  • eva15 Już odpowiedziałam 11.04.14, 23:01
                    USA są na Ukrainie i temu nie zaprzeczysz. Skoro są, to próbują zapuścić korzenie jak wszędzie, gdzie włażą. Problem w tym, że tym razem próbują tego wśród ukraińskich Rosjan i pod bokiem Rosji, to znacznie trudniejsze niż Irak czy Libia...

forum.gazeta.pl/forum/w,50,150512611,150514301,Czy_Rosja_da_USa_popalic_.html
                    • igor_uk Re: Już odpowiedziałam 11.04.14, 23:05
                      Dla Ciebie Ewa to "tylko" trudniejsze,a dla mnie to niemozliwe.
                      Ewa, Rosja nie dopusci do tego,uzyje wszystkie srodki militarne i Stany o tym dobrze wiedza.jakby im slinki nie ciekli,ale beda musieli wytrzec gebe i szukac wyjscia z twarza.
          • igor_uk Re: Ludzie, on się Cariow nazywa 11.04.14, 22:09
            A co,Ewa,Stany na Ukrainie puscili koerzenia i nie sa do ruszenia?
            • brat_ramzesa cierpliwosc jest cnota 11.04.14, 22:27
              rosja nie powinna sie spieszyc a po cichu robic swoje
              • igor_uk Re: cierpliwosc jest cnota 11.04.14, 22:58
                I wlasnie tak robi .Co niektore oczekiwali,ze od razu po krrymie cos podobnego stanie sie na poludniu i wschodzie Ukrainy.
            • eva15 Czy Rosja da USa popalić? 11.04.14, 22:59
              USA są na Ukrainie i temu nie zaprzeczysz. Skoro są, to próbują zapuścić korzenie jak wszędzie, gdzie włażą. Problem w tym, że tym razem próbują tego wśród ukraińskich Rosjan i pod bokiem Rosji, to znacznie trudniejsze niż Irak czy Libia...

Pewności nie ma, ale są szanse, że będzie to pierwszy kraj, gdzie im się to może nie udać. Ale to z kolei oznaczałoby podważenie ich roli jako jedynego mega -mocarstwa. Wiele krajów, włącznie z Chinami, kibicuje Rosji w tej grze przetrącania USA ich hegemonialnego krzyża.
              • igor_uk Re: Czy Rosja da USa popalić? 11.04.14, 23:02
                Ewa,daj spokoj z taka obecnoscia:-)
                W Gruzji bylo ponad 1000 amerykanskich wojskowych doradcow ( to tylko oficjalnie), cale kierownictwo w tym kraju bylo oplacano z podatkow felusia i co?
                • eva15 Re: Czy Rosja da USA popalić? 11.04.14, 23:13
                  Igor, oni na Ukrainie opanowali wiele struktur i wielu mysłów zachodnich Ukraińców, zwłaszcza młodych - via lata pracy propagandowej w wykonaniu NGOs.

Wiesz kiedy Cariow po raz pierwszy zwrócił moją uwagę? Gdy chciał usunąć pod koniec 2013 r. US-NGOs z Ukrainy.
                  W Galicji ta propaganda pada na podobnie podatny antyrosyjski grunt jakw Poslce.
                  • igor_uk Re: Czy Rosja da USA popalić? 11.04.14, 23:21
                    Nu i co,Ewa?Caly wschod i poludnie Ukrainy jest prorosyjski i antybanderowski.Srodkowa Ukraina rowniez zaczyna po wole budzic sie . Banderowcy zajeli Kijow tylko dla tego,ze Janukowicz okazal sie szmata.
                    • eva15 Re: Czy Rosja da USA popalić? 12.04.14, 00:01
                      Tak, ale jak dotąd ton całemu krajowi nadawał Kijów opanowany przez banderowców i wspierajcy ich Zachód.
                      Ja dobrze rozumiem, że chodzi o złamanie tej zasady, o to właśnie toczy się walka na Jugo-Wostokie.
          • brat_ramzesa Po rosyjsku pisze "Cariew" 11.04.14, 22:24
            To ja nie wiem jak prawidlowo bo Cariew tlumacza na Cariow
            vk.com/oleg.tsarov
            • eva15 Re: Po rosyjsku pisze "Cariew" 11.04.14, 22:48
              Angielska transkrypcja to pisanie po rosyjsku?
            • romrus Pisze sie "Cariew", czyta sie "Cariow", bo przez Ё 11.04.14, 23:01
              • eva15 Re: Pisze sie "Cariew", czyta sie "Cariow", bo pr 11.04.14, 23:04
                No i o tym cały czas piszę, chodzi o to "e" z 2 kropkami, czyli Ё .

• eva15 Re: Pisze sie "Cariew", czyta sie "Cariow", bo pr 11.04.14, 23:08
                Podajesz:

> Pisze sie "Cariew", czyta sie "Cariow", bo przez Ё

Ale przecież Ё występuje także w słowie pisanym. Nie rozumiem Ciebie.
                • igor_uk Ewa,nie ma o co tu klocic sie. 11.04.14, 23:16
                  masz 100% racji.Rzecywiscie w polskiej transkrypcji pisze sie Cariow.
                  • eva15 Igor, ja się nie kłócę, ja jako Rosjanka pytam 11.04.14, 23:31
                    Romrus napisał:

> Pisze sie "Cariew", czyta sie "Cariow", bo przez Ё

W końcu ja też znów jestem, dzięki Putinowi:-) Rosjanką , więc mogę pytać i mieć własne zdanie o moim języku:) :

wg mnie Ё występuje w rosyjskim języku również w słowie pisanym, nie tylko w mówionym. Mylę się? Jeśli się mylę, to znaczy, że źle mnie uczono w "ruskiej" szkole, a do takiej chodziłam i moja nauczycielka byla nativ speaker.
                    • igor_uk Re: Igor, ja się nie kłócę, ja jako Rosjanka pyta 11.04.14, 23:42
                      Przeciez napisalem,ze masz 100% racji.
                      Co do mozliwosci Amerykanow :
                      fotoforum.gazeta.pl/photo/0/qc/hi/pnou/1zunQyZxQ8bRJKuwSX.jpg
                      • eva15 Igorze, dzięki za ten link do fotki 11.04.14, 23:58
                        Ktoś (Ty?) już go raz umieścił i ja zrobiłam furorę pokazując go w moim otoczeniu prywatnym i zawodowym. Potem link mi gdzieś przepadł, więc dzięki za powtórkę.
                        • johnny-kalesony Re: Igorze, dzięki za ten link do fotki 12.04.14, 12:48
                          Ty robisz furorę woim niecodziennym ilorazem inteligencji raczej ...

Pozdrawiam
                          Keep Rockin'
                    • romrus Re: Igor, ja się nie kłócę, ja jako Rosjanka pyta 11.04.14, 23:42
                      eva15 napisała:
                      > W końcu ja też znów jestem, dzięki Putinowi:-) Rosjanką , więc mogę pytać i mieć własne zdanie o moim języku:) :

> wg mnie Ё występuje w rosyjskim języku również w słowie pisanym, nie tylko w mówionym. Mylę się? Jeśli się mylę, to znaczy, że źle mnie uczono w "ruskiej" szkole, a do takiej chodziłam i moja nauczycielka byla nativ speaker.

Nie mylisz sie, Ё ma wystepowac w tekstie pisanym rowniez.

Tyle ze teraz bywa roznie, ktos pisze, a ktos sie leni.

Tak wygladaja wiadomosci:

-Цaрев: Митингyющие бoятcя cдaтьcя, тaк кaк Киев нaчнет нaрaщивaть пoлитичеcкий террoр интервью

-в преcc-cлyжбе кaндидaтa в президенты Укрaины Олегa Цaревa

-Кaндидaт в президенты Укрaины Цaрев рaccкaзaл, пoчемy иcчез

-Олег Цaрёв oбъяcнил cвoё иcчезнoвение: День ocвoбoждения Одеccы oтметили, выпили и зaкycили, рaзрядилcя телефoн

-Цaрёв зaявил, чтo yже дoбрaлcя дo cвoегo дoмa в Днепрoпетрoвcке, a нa звoнки не oтвечaл, пoтoмy чтo не рaбoтaл мoбильный телефoн.

Raz jest napisane, a dwa razy nie ma.
                      • eva15 Re: Igor, ja się nie kłócę, ja jako Rosjanka pyta 11.04.14, 23:51
                        No widzisz, Rosjanie na emigracji bardziej szanują reguły języka niż Rosjanie w Rosji:-)))). Ci na emigracji konserwują prawdziwą rosyjskość i nie ulegają modom czy lenistwu.

Pewnie takich jak ja Putin miał na myśli, zwracając im prawo do obywatelstwa:-)
                  • brat_ramzesa Pisza "carev" nie widze by pisano przez "jo" 11.04.14, 23:45
                    To jak w koncu prawidlowo???!!
                    pisze "carev zajawil" wyraznie przez "ie"
                    www.unian.net/politics/906960-tsarev-zayavil-chto-gotov-stat-liderom-separatistov-i-sorvat-prezidentskie-vyiboryi.html
                    • igor_uk Re: Pisza "carev" nie widze by pisano przez "jo" 11.04.14, 23:58
                      Prawidlowo Олег Цaрёв .Literka "ё" nie zawsze pisze sie tak,jak powinno .To na zasadzie ,ze i tak wszysci wiedza,ze "Елкa" to "Ёлкa" . Na to nawet w szkole moj nauczyciel nie reagowal.
                      Zreszta "Glos Rosji" nie ma z tym problemow:-)
                      Cariow: plan minimum – druga tura wyborów prezydenckich
                    • eva15 Czemu się uwiesiłeś anglosaskiej trankrypcji? 12.04.14, 00:08
                      Pomijając problem "jo" - przestań używać anglosaskiej transkrypcji i pisać "v" w jego nazwisku.
                      To jest "w" w każdej słowiańskiej trankrypcji. A Słowianie mają własną i angielska nie ma tu czego szukać.
        • brat_ramzesa Re: Igor, co sadzisz o posunieciach Cariewa? 11.04.14, 22:21
          Caly czas obserwuje jego zachowanie, wydaje mi sie ze pewne grupy wplywu przygotowuja sie do pokojowego podzialu Ukrainy, wpierw srodkami prawnymi.Nawet jesli ukrainskie Kosovo odejdzie, Ukraina i tak bedzie musial ulec federalizacji, nie wykluczam ,ze sam Donbas przystapi do Rosji, to zbyt cenny region by w przyszlosci potencjalnie go narazac na cos cos ie dzieje od 25 lat.
          Co do oligarchow mam wrazenie ze rysuje sie wyrazny podzial
          Czy ty wiesz co z punktu widzenia geopolityki oznacza niezalezna Galicja? Dla mnie to pierwszy stopien do zmian w Polsce, zmian wcale nie na lepsze
          • bddominik Igor 11.04.14, 22:24
            Siły MSW Ukrainy obstawiły podobno lotnisko w Doniecku. Te zależne od Kijowa.
            • igor_uk Re: Igor 11.04.14, 23:00
              To nie ma zadnego znaczenia . Po tym,co zielone ludki zrobili na lotnisku w Symferopolu,oni dmuchaja na zimno.
              Nie ma zadnego sensu zajmowac lotnisko w Doniecku,zbyt blisko granica z Rosja.
              • bddominik Re: Igor 11.04.14, 23:02
                Igor zielone ludki w Doniecku oznacza interwencje FR. Na Krymie już FR w pewnym sensie była, a w Doniecku nie ma rosyjskich wojsk. A jak będą to znaczy, że Rosja wkroczyła właśnie na Ukrainę a to oznacza wojnę. Myślę, że ten rozwój wypadku Putin przygotował tylko w przypadku pogromu rosyjsko języcznej ludności na wschodzie.
                • igor_uk Re: Igor 11.04.14, 23:07
                  Chyba nie zrozumiales mnie dobrze. Przeczytaj uwazniej moj poprzedni post.
    • romrus Nasza odpowiedz kundelkom:-) 11.04.14, 22:02
      igor.z-uk napisał(a):
      > Biedacy,czy cos od waszego szczekania zmieni sie? Rosja jak byla wielka,taka i pozostanie sie.A ile wy musicie scierek zuzyc,wycierajac zaplute monitory ?

pbs.twimg.com/media/BkstKhVCIAEsArX.jpg
    • eva15 Re: Nasza odpowiedz kundelkom:-) 11.04.14, 22:13
      wojtuś judzi:-)
      • brat_ramzesa "judzic" samo z powietrza sie nie wzielo ;) 11.04.14, 22:29

• eva15 Re: "judzic" samo z powietrza sie nie wzielo ;) 11.04.14, 23:44
          Przysłowia i powiedzonka są mądrością narodów, mądrością zbiorową i wielowiekową . One nie powstają skutkiem tylko jednego przypadkowego doświadczenia.
    • brat_ramzesa Galicja, dawaj rozwoditsa 11.04.14, 23:01
      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cAlyrQaBaBk
      • igor_uk Krolik dal glos :-) 11.04.14, 23:11
        Mowa oczywiscie o Jaceniuk. Pajac dzis powiedzial :" чтo пaрлaментaриям cледyет принять зaкoн o прoведении меcтных референдyмoв".
        • eva15 Krolik robi za sprytnego lisa 11.04.14, 23:21
          Królik próbował wystąpić jako sprytny lis, ale jakoś nie wstrząsnął Donbasem:-)))

• igor_uk Re: Krolik robi za sprytnego lisa 11.04.14, 23:31
            Doniecka Republika Ludowa juz stala sie faktem - ma rzad,parlament,tworzy wlasna armie.To bedzie centrum protestow prorosyjskich obywatele Ukrainy i wczesniej lub pozniej,ale oni wezma i Kijow.
            • eva15 Ciekawe, kto opłaca kontrrewolucję, antypucz ? 11.04.14, 23:41
              Ja w pełni zgadzam się z Rotschildem, że nie ma rewolucji, za którymi nikt oprócz ludu nie stoi. Wg mnie jednym wyjątkiem była rewolucja kubańska.

Cała reszta miała zawsze swych ukrytych darczyńców pociągających w cieniu za sznurki i opłacających protestujących i ch rodziny, wojska, pospolite ruszenie, te takie czy inne "majdany" historii.
              Kijowski Majdan był za dolary, za jaką walutę jest doniecka kontrrewolucja? Za ruble, czy za hrywny Achmetowa, a może two in one?
              Ja uważam, że to OK, nie mam nic przeciwko. Ja tylko pytam, o jaką walutę tym razem chodzi:-)))
              • igor_uk Za dolary. 11.04.14, 23:43
                Moge wyjasnic,o ile tego chcesz :-)
                • eva15 Re: Za dolary. 12.04.14, 00:12
                  Czekam z ciekawością...
              • bddominik Re: Ciekawe, kto opłaca kontrrewolucję, antypucz 12.04.14, 16:14
                W Słowiańsku antymajdanowcy przejeli broń podobnie w kramtorsku.
                • pijatyka Re: Ciekawe, kto opłaca kontrrewolucję, antypucz 24.04.14, 07:56
                  Jak to kto? Wiadomo - Marsjanie ;->
      • gotowana.brukselka Re: Galicja, dawaj rozwoditsa 11.04.14, 23:21
        Smutny wiersz, zasmuconej oszukanej, młodzieży. Nie życzę jej, aby wpadła w łapy światowych gangsterów. Jedyna szansa to niepodległość bez związków z UE, USA, NATO. Wybierajcie przyjaciół w Szwajcarii, Szwecji, Andorze, San Marino. Macie swoje 15 minut, bo będzie za późno.
    • adamusb Re: Szczekanie bezzebnych kundelkow. 12.04.14, 08:35
      W czym masz problem, jak ci się posty na forum nie podobają, to znajdź sobie takie, które będzie zgodne z twoim zindoktrynowanym przez rosyjską propagandę poglądami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka