Dodaj do ulubionych

Kuba Rozpruwacz zdemaskowany?

08.09.14, 20:10
Kuba Rozpruwacz był Polakiem?

Czy Zyda,ktory wyemigrowal do UK mozno nazwac Polakiem?

"Kośmiński uciekł do Wielkiej Brytanii w 1880 r. W czasie, kiedy Kuba Rozpruwacz polował na swoje ofiary, pracował w Whitechapel jako fryzjer. Według danych z tamtego czasu chorował na schizofrenię"
I znow schizofrenia i Zydzi:
Scientists discover gene that predisposes Ashkenazi Jews to schizophrenia

Zmiany w genie DNST3 robia z zydow schizofrenikow.
Obserwuj wątek
    • volupte Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:13
      To był ruski Żyd.
      • uk.igor Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:15
        To byl Zyd.
        • volupte Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:36
          Ale rosyjski , więc Rosjanin pochodzenia żydowskiego.
          • uk.igor Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 21:25
            Nic podobnego.On byl Zydem,urodzonym w Polsce.Ale nadal pozostaje sie Zydem.
          • krzysiozboj Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 23:35
            No właśnie dowcip polega na tym że sami Żydzi podchodzą do tego ciut inaczej, nie mówią Polak czy Rosjanin żydowskiego pochodzenie a polski lub rosyjski Żyd. Czyli z definicji Żyd a reszta to co najwyżej miejsce zamieszkania czy urodzenia.

Gdybyś rozpatrywał Polaka czy Rosjanina (lub analogicznie większość innych narodów) zamieszkałego od kilku pokoleń w innym kraju to on identyfikuje się już z nowym krajem a pochodzenie swoich przodków traktuje co najwyżej jako ciekawostkę. Zdecydowana większość narodów asymiluje się, Żydzi nie, co najwyżej kamuflują zmianami nazwiska ale nie asymilują się nawet mieszkając kilka wieków w innym kraju.
    • eva15 Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:21
      Lubisz denerwować GW:-)))
      • lubat Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:24
        Nie wiem, czy "Vesti" chciały dopieścić Polaków, czy wręcz przeciwnie, ale dla Rosjan poszła w eter wiadomość, że Kuba R. był Polakiem:)
        • uk.igor A niby czemu Vesti maja oszczedzac Polakow? 08.09.14, 20:31
          O ile Polacy uwazaja Stalina za Rosjanina,a Igora Sikorskiego za Polaka? :-)
      • uk.igor Nie o to chodzi,Ewa. 08.09.14, 20:29
        Dlaczego tak jest? Jak wybitny naukowiec,pochodzenia zydowskiego,niewazno gdzie urodzil sie,to zawsze jest Zydem.A jak jakis zwyrodnialec,to odrazu Polak,czy Rosjanin i nie wazno,ze pochodzenie ma zydowskie.
        • eva15 Re: Nie o to chodzi,Ewa. 08.09.14, 20:44
          Bingo:-)
    • romrus Kuba Rozpruwacz, Dzerzynski, Unibomber... 08.09.14, 20:25
      Nie zle towarzystwo:-)
      • adamusb Re: Kuba Rozpruwacz, Dzerzynski, Unibomber... 08.09.14, 20:42
        Iwan IV Groźny, Stalin, Lenin, Jeżow, Beria, Jagoda,
        Andriej Romanowicz Czikatiło, Aleksander Jurewicz Piczuszkin, Siergiej Rakowski, Anatolij Sliwko, Aleksiej Sukletin
        • romrus Re: Kuba Rozpruwacz, Dzerzynski, Unibomber... 08.09.14, 20:52
          adamusb napisał:
          > Iwan IV Groźny, Stalin, Lenin, Jeżow, Beria, Jagoda, > Andriej Romanowicz Czikatiło, Anatolij Sliwko,

To nie sa Rosjanie:-)

Aleksander Jurewicz Piczuszkin, Aleksiej Sukletin

Te sa naszy. Zdarza sie.

Ale oni nasrali we wlasnym kraju i z tego powodu nie sa swiatowymi gwiazdorami.
          Waszy zawsze potrafia nasrac zagranica:-)

Siergiej Rakowski
          • krzysiozboj Re: Kuba Rozpruwacz, Dzerzynski, Unibomber... 08.09.14, 23:38
            Masz sporo dystansu do świata i spore poczucie humoru, to zawsze dobry materiał wyjściowy do dyskusji :))
            • romrus Krzysio,... 09.09.14, 00:20
              krzysiozboj napisał:
              > Masz sporo dystansu do świata i spore poczucie humoru, to zawsze dobry materiał
              > wyjściowy do dyskusji :))

...jesli byc zawsze powaznym, mozna zeswirowac:-)

Znalazlem w kiblu ksiazke, ktora czytal moj mlodszy.
              "Ksiega samuraja. Budosiosinsiu.", autorzy, q.mac, Jamamoto Cunetomo oraz Judzan Dajdozi, no normalnie nie do wiary:-)
              I to jeszcze nic.
              Napis: "Milemu A.... w dniu urodzin zycze wsystkiego swiatlego, na wieczna pamiec. Maria".
              O co, q.mac, im obu chodzi i gdzie on znalazl ta gejsze??!!:-)

A Ty tu o poczuciu humoru:-)
    • uk.igor Dlaczego tak jest? 08.09.14, 20:26
      " Polityka" nadala tytul artykulu:
      "Kuba Rozpruwacz był polskim imigrantem – wynika z najnowszych brytyjskich badań"

"Daily Mail"pisze tylko o tym,ze byl urodzony w Polsce: "Polish-born Aaron Kosminski".

A Gazeta Wyborca w tytule nie pozostawia watpliwosci:
      "Kuba Rozpruwacz był Polakiem? "

Co GW chciala tym powiedziec?
    • adamusb Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 20:30
      Ale co to ma za znaczenie?
      • uk.igor Adas. 08.09.14, 20:32
        Ty,jako Polak zydowskiego pochodzenia,wiesz o tym wiecej,niz my wszysci razem wziete.
        • mlodavy Charles Bronson (Buchiński) był Polakiem 08.09.14, 20:47
          kuba rozpruwacz to typowy Rosjanin khazarek obywatel Rosji zamieszkały w Londynie czy gdzieś tam w okolicach... terytorialna i psychiczna kalka igorka;]
          • romrus Bedziesz tlumaczyl Angolom ze to Rusek:-)b/t 08.09.14, 20:54
            mlodavy napisał(a):

> kuba rozpruwacz to typowy Rosjanin khazarek obywatel Rosji zamieszkały w Londyn
            > ie czy gdzieś tam w okolicach... terytorialna i psychiczna kalka igorka;]
            • mlodavy rozpruwacz to czysta dusza rosyjska mord dla idei 08.09.14, 21:01
              itp. z NKWD
              • uk.igor Mlodawy. 08.09.14, 21:30
                Czy ja tobie,pacanie,nie mowilem,ze jak dorosli rozmawiaja,to dzieciaki powinni milczec?
          • szwampuch58 Re: Charles Bronson (Buchiński) był Polakiem 08.09.14, 21:03
            hehehe,prawdziwym Polakiem nie zapomni dodac czubek
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5f/Grupa_%C5%BCo%C5%82nierzy_Pu%C5%82ku_Jazdy_Tatarskiej_1919_rok.JPG
            • mlodavy Re: Charles Bronson (Buchiński) był Polakiem 08.09.14, 21:12
              widzę dorobiłem się osobistego użytecznego idioty szwampucha, masz rację będziemy robić badania genetyczne kto nie ma odpowiednich genów, czyli jacyś mieszańcy, to fora za granicę do Londynu i już najczęściej, nie wracają rasy nie kalają;]
        • adamusb Re: Adas. 08.09.14, 20:53
          Jeżeli chciałeś mnie obrazić, to ci się pidor nie udało.
          Za Żyda się nie obrażam, gorzej by było gdybyś mnie nazwał ruskiem
          • uk.igor Re: Adas. 08.09.14, 21:32
            Adas,przeciez obraziles sie i to widac.
            p.s. wytrzyj monitor,zydku.
            • adamusb Re: Adas. 08.09.14, 21:36
              A ty pidor masz szklaną kulę, że widzisz innych?
              Na monitor nie musiałem pluć, nie widziałem w nim twojej ruskiej mordy.
              • uk.igor Re: Adas. 08.09.14, 21:39
                Nie o to chodzi,zydek Adas.
                Ty zawsze,jak denerwujesz sie,zaczynasz zalecac sie do mnie.
                • adamusb Re: Adas. 08.09.14, 21:42
                  Nie pochlebiaj sobie.
                  • uk.igor Re: Adas. 08.09.14, 21:44
                    Nie zalecaj sie,to nie bede na ciebie zwracac uwage.
    • uk.igor Zydki forumowe zdemaskowane:-) 08.09.14, 21:38
      Nimi sa payatzy,piszace pod nickami:volupte;adamusb;mlodavy.Oczywiscie jest ich wiecej na forum,ale ci okazali sie najglupszymi i dali sie zdemaskowac.

p.s. moge sobie pogratulowac dobrej roboty :-)
      • adamusb Re: Zydki forumowe zdemaskowane:-) 08.09.14, 21:41
        Oj pidor, kiepski z ciebie czekista, przełożeni będą mocno rozczarowani twoją pracą.
        • uk.igor Adas,mordka ty nasza parchataja. 08.09.14, 21:45
          Nu czego ty jeczysz,biedaczysko,przeciez wymienilem ciebie wsrod payatzow?
    • dupeteczek Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 21:50
      Rosjanin żydowskiego pochodzenia.
      • uk.igor Pupeczko. 08.09.14, 21:56
        A Zyd Michnik uwaza,ze on byl Polakiem.
        I co ty na to,zimna doopa?
        • dupeteczek Re: Pupeczko. 08.09.14, 22:40
          Zgłoś reklamację Michnikowi rosyjski głupolku:)
          • uk.igor Re: Pupeczko. 08.09.14, 22:55
            A co ja mam do tego?To wasze intymne zydowskie sprawy,sami miedzy soba dogadujcie sie.
    • antyk-acap Re: Kuba Rozpruwacz zdemaskowany? 08.09.14, 22:01
      Gwoli ścisłości to Rosjanin jeśli już Polski wtedy nie było.
      • uk.igor Antyczny capie. 08.09.14, 22:10
        To czemu Zyd Michnik uwaza,ze Kuba Rozpruwacz byl Polakiem?
      • ukos Słuszna uwaga 08.09.14, 22:10
        antyk-acap napisał:

> Gwoli ścisłości to Rosjanin jeśli już Polski wtedy nie było.
    • ukos Milion Rozpruwaczy to mniej niż jeden Stalin 08.09.14, 22:09
      Ten ulubieniec Kacapów, czczony przez połowę Rosjan, takich podobno niezwykle dobrych ludzi, bogonośców, o duszy tak szczerej i niezgłębionej, że żadna, zwłaszcza zepsuta zachodnia nie tylko nie może się z nią równać, ale nawet o tym pomarzyć. Ciekawe, że tak dobrzy ludzie oddają się satanizmowi. Bo czymże jest masowy kult tego zbrodniczego potwora?
      • uk.igor Ha,ha 08.09.14, 22:12
        Ukos,jestes tak durny w swojej rusofobii,ze ciebie nawet za parchatego zydka nie mozno uznac,jestes typowy pole realis.
        • ukos Powinieneś być dumny z rodaka 08.09.14, 22:22
          uk.igor napisał(a):

> Ukos,jestes tak durny w swojej rusofobii,ze ciebie nawet za parchatego zydka ni
          > e mozno uznac,jestes typowy pole realis.\

Przecież był największym w historii masowym mordercą, a wy lubicie być najwięksi, Wszak macie nawet największego na świecie krasnoludka. Uważaj, bo staniesz się dla reszty Kacapów podejrzany - według rosyjskich badań połowa Rosjan czci Stalina, tego potwornego, patologicznego złoczyńcę z piekła rodem, więc wśród Kacapów jest to odsetek jeszcze wyższy.
          • tomek_13 Re: Powinieneś być dumny z rodaka 08.09.14, 22:40
            "uk.igor 08.09.14, 20:29
            Odpowiedz
            Dlaczego tak jest? Jak wybitny naukowiec,pochodzenia zydowskiego,niewazno gdzie urodzil sie,to zawsze jest Zydem. A jak jakis zwyrodnialec,to odrazu Polak,czy Rosjanin i nie wazno,
            ze pochodzenie ma zydowskie."
            Najlepsza jest "ruska" mafia. W amerykanskiej prasie za wszystkie zla hameryki
            obwiniana jest oczywiscie "ruska" mafia.
            Wiekszosc zbrodni ydowskich wszedzie przypisywana jest of course "ruskiej mafii"
            • uk.igor Wiem o tym,Tomku. 08.09.14, 22:49
              Ja tu jednego padalca,co wszedzie widzi Rosjan,poprosilem napisac,ze w Stanach dziala nie ruska mafia,a tylko zydowska.On olal moja prosbe.Ci wszysci padalcy,co tak ujadaja na Rosjan,sa tacy sami Polacy,jak i ten Aaron Kosmiński.
              • tomek_13 Re: Wiem o tym,Tomku. 08.09.14, 23:31
                Mafia ydowska dziala nie tylko w stanach.
                Podrabianie/kupowanie paszportow innych krajow np. NZ - nie tak dawno ale
                w internecie niema sladu po artykulach, zeby popelniac zbrodnie w innych
                krajach jest na porzadku dziennym. Handel narzadami ludzkimi, przemyt,
                niewolnictwo, nierzad i duzo wiecej - wszystko wykonane pod ich nadzorem.

• uk.igor Re: Wiem o tym,Tomku. 08.09.14, 23:34
                  I wszedzie o niej pisze sie,jako o mafii rosyjskiej.
          • uk.igor Nie jestem Zydem,ukosik. 08.09.14, 22:51
            A znaczy nie jestem jego i twoim rodakiem.

p.s. co z was za payatzy.jeden zaleca sie do mnie seksualnie,a drugi narzuca sie mnie ze swoim "rodactwom":-)
    • uk.igor To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:01
      Czy on jest Polakiem,jak twierdzi Michnik? Czy jednak Zydem,jakim sie urodzil?
      • eva15 Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:21
        Gdzieś, nie wiem już gdzie, przeczytałam, że był ... Rosjaninem.
        • uk.igor Ewa,zeby nie szukalem w necie. 08.09.14, 23:33
          Czy mozesz mnie stworzyc liste wybitnych Polakow,ktore urodzili sie od roku powiedzmy 1820 i po rok 1914?
          To moga byc wynalazcy,naukowcy,pisarze ,najwazniejse,zeby Polacy ich cenili.
          • eva15 Re: Ewa,zeby nie szukalem w necie. 09.09.14, 00:38
            Maria Skłodowska -Curie (2 Noble)

Henryk Sienkiewicz (1 Nobel)

Władysław Reymont (1 Nobel)

Czeslaw Milłosz (1 Nobel)

Bolesław Prus (prawdziwe nazwisko: Aleksander Głowacki, wybitny pisarz, jeden z moich ulubionych, bo mądry)

itd.

Igor, nie wiem do czego zmierzasz, ale trochę tego było, nie wyliczyłam wszystkich wieklkich postaci.
            • uk.igor Wielkie dzieki,Ewa. 09.09.14, 01:06
              Tu masz odpowiedz na to,co ciebie nurtuje,czyli gdzie ja zmierzam:-)

forum.gazeta.pl/forum/w,50,153972434,153972434,Wielkich_Rosjan_przybylo_.html
        • tomek_13 Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:38
          Wszystko jedno kim byl/czul sie, oni i tak narodowosc przypisza w miare potrzeb.
        • elka-sulzer Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:39
          W wersji oryginalnej, bodajze w Daily Mail, autor napisal wyraznie ze rodzina Aarona uciekla z kresow, ktore w tym czasie byly polskie ....
          • elka-sulzer Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:43
            oops, ... mialo byc ... ktore w tym czasie byly "polskie"
            • elka-sulzer Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:52
              Fajna strona calej makabrycznej historii

www.jackripper.co.uk/Aaron-Kosminski-Jack-the-Ripper-suspect.php
              P.S. na tej stronie autor nic nie wspomina na temat jego choroby psychicznej, na ktora bezsprzecznie cierpial. Reszte swego zycia, jesli dobrze pamietam, spedzil wszak w azylu.
              • elka-sulzer Re: Oryginal 09.09.14, 00:05
                www.dailymail.co.uk/news/article-2746321/Jack-Ripper-unmasked-How-amateur-sleuth-used-DNA-breakthrough-identify-Britains-notorious-criminal-126-years-string-terrible-murders.html
                Kosminski was not a member of the Royal Family, or an eminent surgeon or politician. Serial killers rarely are. Instead, he was a pathetic creature, a lunatic who achieved sexual satisfaction from slashing women to death in the most brutal manner. He died in Leavesden Asylum from gangrene at the age of 53, weighing just 7st.

Shawl that nailed Polish lunatic Aaron Kosminski and the forensic expert that made the critical match

A tu kolejna produkcja

www.dailymail.co.uk/news/article-2747142/Did-horrors-witnessed-boy-turn-Polish-hairdresser-Jack-Ripper-As-book-says-DNA-evidence-definitively-nailed-Britain-s-infamous-serial-killer.html
                His name was Aaron Kosminski, a 25-year-old Jewish immigrant from the Russian Empire, who lived with his mother and sisters.
                Although he gave his job as hairdresser, he had not worked for years. Doctors who observed his ravings and depraved self-abuse were left in no doubt that he was insane.

He was born near the old Russian-Polish border in 1864 or 1865, when anti-Semitic laws were driving Jewish communities into ghettos — forbidden to grow food, use Hebrew or build synagogues, they were being starved out of existence.
                Young Aaron was an unwanted child, born much later than his brothers and sisters, when his mother was 46. The family shared one mattress, and it is thought the boy was sexually abused, probably by his stepfather.
            • tomek_13 Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 08.09.14, 23:57
              "Czy Zyda ktory wyemigrowal do UK mozno nazwac Polakiem?"
              Nie tylko mozna a trzeba jezeli "fakty" tworzone przez GW maja
              sluzyc przyszlemu szkalowaniu Polakow i pomoc w jakikolwiek
              sposob ich sprawie.
              • elka-sulzer Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 09.09.14, 00:11
                Tomus, Polaku ... Aaron byl Zydem urodzonym na terenie rosyjskiego imperium. Tu nie ma watpliwosci!
                Polska w tym czasie nie instniala.
                I co ty na to?
                • uk.igor Elka. 09.09.14, 01:10
                  Czy Zyd urodzony na terytorium Rosyjskiego Imperium,czy na terytorium innego Panstwa,przestaje byc Zydem?
                  • elka-sulzer Re: Elka. 09.09.14, 01:30
                    uk.igor napisał(a):

> Czy Zyd urodzony na terytorium Rosyjskiego Imperium,czy na terytorium innego P
                    > anstwa,przestaje byc Zydem?

Nie, nie przestaje, czego reszcie populacji planety Ziemia zio-naziole zawsze dowodza!

Mnie tylko zastanawia czy redaktor naczelny Daily Mail to takie angielskie wydanie .... wolnomedialnego Mychnika?
                    Z tym Aaronem (wyjatkowo polskie czy rosyjskie imie, hehehe) to im wyszlo jak ... z polskimi obozami koncentracyjnymi!
                    Wolne media, hahaha (jak zawsze robia swoje)

• uk.igor Elka,a kim jest Michnik? 09.09.14, 10:17
                      Czy on jest Polakiem,czy Zydem.
                      Jak sadzisz,za kogo on sam uwaza sie?
              • elka-sulzer Re: To w koncu,jak z tym gosciem jest? 09.09.14, 00:20
                Tomek napisal:
                "Czy Zyda ktory wyemigrowal do UK mozno nazwac Polakiem?"

>Nie tylko mozna a trzeba jezeli "fakty" tworzone przez GW maja
                >sluzyc przyszlemu szkalowaniu Polakow i pomoc w jakikolwiek
                >sposob ich sprawie.

Hehehe, bongo!
    • aby Russia Today najlepsza w rankingu 09.09.14, 01:43
      Oto porównanie sposobu w jaki wiadomość o identyfikacji Kuby Rozpruwacza (Jack the Ripper) podało kilka mass mediów. Ranking od najgorszej do najlepszej redakcji tekstu. Podkreślenia ode mnie.

Na dnie – nie miejcie złudzeń! – wytworna żmija BBC:
      BBC News
      He was a Polish immigrant
      [bez nazwiska i imienia pozwalającego na zidentyfikowanie etnicznego pochodzenia zbrodniarza; z newsa zatytułowanego “Jack the Ripper 'identified in new book' czytelnik dowiaduje się, że Jack the Ripper był Polakiem, kropka.]
      www.bbc.com/news/uk-29106437--------
      Typowe ujęcie w poważnych gazetach: zbrodniarz zidentyfikowany jako Polak; identyfikacja ”polski Żyd” pojawia się dopiero z związku pogromami – domyślnie polskimi w Polsce; brak wzmianki o Rosji.
      The Independent
      An amateur sleuth … claimed to have solved one of the biggest murder mysteries in history by naming Jack the Ripper as a Polish immigrant in the 19th Century after discovering what they said was conclusive DNA evidence. Aaron Kosminski, a Polish Jew whose family had emigrated to London to escape pogroms
      Daily Telegraph
      Tytuł: Armchair detective reveals Jack the Ripper was a Polish immigrant
      W tekście na początku : “Aaron Kosminski, a 23-year-old Polish immigrant”, i pod koniec “Kosminski was a Polish Jewish immigrant who had fled persecution in his homeland.”

Süddeutsche Zeitung
      Podtytuł: Jack the Ripper soll polnischer Immigrant gewesen sein
      … handelt es sich bei dem Ripper um den aus Polen eingewanderten Frisör Aaron Kosminski. Kosminski wurde am 11. September 1865 in Kłodawa geboren, eine Kleinstadt zwischen Posen und Warschau. Unter dem Druck antisemitischer Pogrome siedelte die Familie nach London über…
      [zbrodniarz zidentyfikowany jako Polak; potem, że był Żydem domyślnie poprzez imię; no i poprzez brak wzmianki o Rosji, tekst sugeruje, że uciekł przed polskimi pogromami]
      ----
      Lepiej. Zaskoczenie, bo tabloid choć mocno wybija w tytule ”Polish”; w przedostatnim zdaniu prawidłowo opisuje kontekst]
      The Mirror
      Tytuł: Jack the Ripper murder mystery 'solved': Killer was a Polish immigrant, claims author
      (…) Kosminski was a Polish Jewish immigrant who, fleeing persecution in his Russia-controlled homeland.
      -----
      Najlepiej.
      Russia Today
      Kosminski was a Polish Jewish immigrant who, escaping from persecution by Poland’s Russian rulers
      [bez zarzutu, obiektywnie, w jednym zdaniu]
      ------------------
    • mrs.courvoisier cienkie podstawy zdemaskowania Kuby Rozpruwacza 09.09.14, 02:09
      Zenska pieczatka mtDNA w postaci T1a1 jest dosc powszechna w Europie i wcale nie dowodzi "zydowskosci". Y-DNA Kuby nie zbadano, ale to tez nic by nie dalo. Nie ma czegos takiego jak "geny zydowskie". Zydzi sa porzadnie skundleni i to zarowno ci znad Morza Srodziemnego jak i ci znad Wolgi i Donu. Najczystszymi genetycznie Zydami sa Palestynczycy, ale ci z kolei sa zmuzulmanieni. I tak zle, i tak niedobrze.
      • elka-sulzer Re: cienkie podstawy zdemaskowania Kuby Rozpruwac 09.09.14, 02:48
        Zdemaskowanie Kuby zbiega sie z ... wydaniem kolejniej ksiazki na temat zbrodni, hehehe

Na jednym z blogow ktos pisze, ze ... szal nigdy nie byl wymieniony w dokumentach sledczych tamtych czasow (?) ... ze detektywa, ktory podobno poprosil o ten szal ... tez nie bylo (?)

Kolejna mystyfikacja?

No ale szum medialny sie zrobil i w jej wyniku ta ksiazke pewnie ktos kupi.
      • aby mocne podstawy zidentyfikowania Aarona Kosminskieg 09.09.14, 02:59
        Ma Pan zapewne rację pisząc o tzw. żydowskim genie.
        Niemniej jednak nie ma to nic do rzeczy, tzn. do ustalenia tożsamości mordercy Catharine Eddowes, przezwanego Jack the Ripper (Kuba Rozpruwacz).
        To nie żydowski gen był podstawą identyfikacji KR, lecz zestawienie próbek DNA z zakrwawionego szala jednej z ofiar z próbkami DNA pozyskanymi od potomka siostry Aaarona Kosminskiego, jednego z trzech podejrzanych. Zgodność wzorca DNA tych dwu próbek (po eliminacji wzorca DNA ofiary uzyskanego w podobny sposób) przesądziła o uznaniu Kosminskiego za zabójcę. To, że Kosminski był Żydem jest faktem, o którym wiadomo skądinąd, tzn. wiedza o jego pochodzeniu nie ma nic wspólnego z analizą kryminalistyczna (forensic examination) przeprowadzoną przez Russela Edwardsa.
        • 3.ndd Jako Zyd... 09.09.14, 11:12
          ...przekazuje wam slowa innego Zyda :
          Całujcie mnie wszyscy w dupę - wiersz J. Tuwima

Dla nieznajacych ten genialny i uniwersalny tekst , polecam cieplo :-)

"Absztyfikanci Grubej Berty
          I katowickie węglokopy,
          I borysławskie naftowierty,
          I lodzermensche, bycze chłopy.
          Warszawskie bubki, żygolaki
          Z szajką wytwornych pind na kupę,
          Rębajły, franty, zabijaki,
          Całujcie mnie wszyscy w dupę.

Izraelitcy doktorkowie,
          Widnia, żydowskiej Mekki, flance,
          Co w Bochni, Stryju i Krakowie
          Szerzycie kulturalną francę !
          Którzy chlipiecie z “Naje Fraje”
          Swą intelektualną zupę,
          Mądrale, oczytane faje,

Item aryjskie rzeczoznawce,
          Wypierdy germańskiego ducha
          (Gdy swoją krew i waszą sprawdzę,
          Werzcie mi, jedna będzie jucha),
          Karne pętaki i szturmowcy,
          Zuchy z Makabi czy z Owupe,
          I rekordziści, i sportowcy,

Socjały nudne i ponure,
          Pedeki, neokatoliki,
          Podskakiwacze pod kulturę,
          Czciciele radia i fizyki,
          Uczone małpy, ścisłowiedy,
          Co oglądacie świat przez lupę
          I wszystko wiecie: co, jak, kiedy,

Item ów belfer szkoły żeńskiej,
          Co dużo chciałby, a nie może,
          Item profesor Cy… wileński
          (Pan wie już za co, profesorze !)

I ty za młodu nie dorżnięta
          Megiero, co masz taki tupet,
          Że szczujesz na mnie swe szczenięta;

Item Syjontki palestyńskie,
          Haluce, co lejecie tkliwie
          Starozakonne łzy kretyńskie,
          Że “szumią jodły w Tel-Avivie”,
          I wszechsłowiańscy marzyciele,
          Zebrani w malowniczą trupę
          Z byle mistycznym kpem na czele,

I ty fortuny sku...synu,
          Gó...arzu uperfumowany,
          Co splendor oraz spleen Londynu
          Nosisz na gębie zakazanej,
          I ty, co mieszkasz dziś w pałacu,
          A sr... chodziłeś pod chałupę,
          Ty, wypasiony na Ikacu,

Item ględziarze i bajdury,
          Ciągnący z nieba grubą rętę,
          O, łapiduchy z Jasnej Góry,
          Z Góry Kalwarii parchy święte,
          I ty, księżuniu, co kutasa
          Zawiązanego masz na supeł,
          Żeby ci czasem nie pohasał,

I wy, o których zapomniałem,
          Lub pominąłem was przez litość,
          Albo dlatego, że się bałem,
          Albo, że taka was obfitość,
          I ty, cenzorze, co za wiersz ten
          Zapewne skarzesz mnie na ciupę,
          Iżem się stał świntuchów hersztem,
          Całujcie mnie wszyscy w dupę !… "
          • uk.igor Ale co wnosi do dyskusje,3ndd,twoja zachcianka? 09.09.14, 11:17
            Czy ty,jako Zyd,ktory wczesniej mieszkal w Polsce(tak podejrzewam),mozesz byc uznany za Polaka/Czy jednak ty urodziles sie Zydem,dorastales Zydem i Zydem odejdziesz do zydowskiego raju?

p.s.Киш мири ин тyхеc yнд зaй гезyнд!
            • 3.ndd Re: Ale co wnosi do dyskusje,3ndd,twoja zachciank 09.09.14, 12:14
              uk.igor napisał(a):

> Czy ty,jako Zyd,ktory wczesniej mieszkal w Polsce(tak podejrzewam),mozesz byc u
              > znany za Polaka/Czy jednak ty urodziles sie Zydem,dorastales Zydem i Zydem odej
              > dziesz do zydowskiego raju?

Trafne pytania .

Zyd (jesli jest Zydem), w/g mnie , zawsze bedzie Zydem , nawet gdy tego nie czuje. Zawsze ta "zydowska" iskierka istnieje w nim . Czy czlowiek jest w danej chwili Zydem / Polakiem czy Polakiem / Zydem zalezy od wielu okolicznosci (rodziny , wychowania , srodowiska ...) i zawsze moze ulec zmianie . Wlasnie z powodu tej iskierki .
              Ja osobiscie zawsze wiedzialem ze jestem Zydem . Rodzice chcieli pare razy wyjechac z Polski do Izraela ale nie dostali zezwolenia na wyjazd . W 68 ojca wywalili z pracy (pracowal w stolowce Zakladow Energetycznych) a mnie z Politechniki . Po 2 miesiacach bylismy w Izraelu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka