Dodaj do ulubionych

Językowe déjà vu

15.10.14, 10:14
Komitet Śledczy FR: żona zbiegłego eks ministra zainwestowała skradzione pieniądze w gospodarkę USA. W KŚ FR oświadczyli, że była żona Alekseja Kuzniecowa, Żanna Buloch zakupiła za skradzione pieniądze elitarną nieruchomość w USA, kraju który ostatnio aktywnie występuje na arenie międzynarodowej przeciw Rosji.
Nie wiem czy udało mi się oddać w tłumaczeniu ducha użytego języka, ale pomijając zasadność zarzutów, jako żywo przypomina mi on lata mojej beztroskiej młodości i radiową audycję "Tu jedynka". Czasem miło wrócić, choćby tylko w myślach, do szczenięcych lat.
Obserwuj wątek
    • eva15 A co cię tak niezdrowo podnieca? 15.10.14, 10:19
      Amerykanom nie wolno od dziesięcioleci latać na Kubę, a co dopiero kupuwać tam elitarne nieruchomości... Podejrzewam, że i w Iranie (i paru innych krajach) nie wolno im wydawać kasy.

Po co przywoływać miniony socjalizm, skoro takie przepisy są wiecznie żywe w USA?
      • brat_ramzesa On na starosc tylko glupieje 15.10.14, 10:47
        Wczoraj przekonwywal ze banderwoskie demonstracje niczym sie nie roznia od prawdziwie demokratycznych, trawi go powoli nienawisc, wywalili z ruskiego bazaru i sie odgryza
      • vladexpat Re: A co cię tak niezdrowo podnieca? 15.10.14, 14:29
        eva15 napisała:

> Amerykanom nie wolno od dziesięcioleci latać na Kubę, a co dopiero kupuwać tam
        > elitarne nieruchomości... Podejrzewam, że i w Iranie (i paru innych krajach) ni
        > e wolno im wydawać kasy.
        >
        > Po co przywoływać miniony socjalizm, skoro takie przepisy są wiecznie żywe w US
        > A?

Wyraźnie zaznaczyłem, że nie odnoszę się do meritum sprawy a do używanego języka. Poza tym, z tego co wiem, Rosjan nie obowiązują podobne zakazy.
      • malkontent6 Re: A co cię tak niezdrowo podnieca? 15.10.14, 14:33
        eva15 napisała:

> Amerykanom nie wolno od dziesięcioleci latać na Kubę

... ale wolno bić murzynów.
    • gobo2 bardzo fajna audycja 15.10.14, 14:45
      nagrywalo sie, na zk 240, zachodnia muzyke, a na dzwiek poskiego slowa, naciskalo sie klawisz"stop"...!
      www.google.com.au/search?q=magnetofon+zk+240&sa=X&rlz=1C1CHKB_en-GBAU440AU440&espv=2&biw=1455&bih=714&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ei=02o-VISMAcmsoQS36YDIBw&ved=0CB8QsAQ

vladexpat napisał: (...)
      >jako żywo przypomina mi on lata mojej beztroskiej młodości i radiową audycję "Tu jedynka".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka