Dodaj do ulubionych

Zmierzch bogów, czyli Merklowej?

01.02.15, 00:23
Tragiczna, straszna postać niemieckiej polityki, z cynicznej woli USA i rządzących nimi kumpli nazywana najpotężniejszą polityk świata -niejaka Merklowa- siedzi na coraz słabszej gałązi, która się pod nią ugina.

Tsipras nawet ani myśli z nią rozmawiać mimo, że Niemcy są największym wierzycielem Grecji - ich problem, nie Grecji. Tu mszczą się wszystkie błędy Merklowej robione dla dobra międzynarodówki finansów.

W kraju jej wypowiedź, że islam należy do Niemiec, oburzył nawet koalicjantów powoli wreszcie kumających, co w trawie piszczy, czyli co oburza naród. . Dla Merkel naród to coś takiego jak w DDR - bezwolna masa. Ale rozeźlony naród fika i w dodatku bardziej w b. NRD niż w Niemczech Zach. Przerażeni koalicjanci dystansują się od najpotężniejszej polityk świata i ją krytykują. Najpotężniejsza polityk świata zwija nagle ogon pod siebie i mówi, że islam nie jest równy islamowi i islamiści i ekstermiści nie należą do Niemiec. Ciekawe, jak ona to rozróżnia...

Zdziwię się, jeśli ten rząd z tą "Katarzyną Wielką" dotrwa do końca....
Euroland jest przeciw Merklowej, Niemcy powoli też.
Obserwuj wątek
    • walter622 "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 13:47
      ewa-1.5 napisał():
      > -niejaka Merklowa- siedzi na coraz słabszej gałązi, która się pod nią ugina.

Powiadasz, że Merkelowej słupki poparcia spadają ? Czyli najwyższy czas zastosować "paryską kurację", całkiem niedawno z powodzeniem zastosowaną we Francji.
      W czasie największej oglądalności (rzecz jasna wszystkie stacje TV nadają "na żywca")
      jakiś makabryczny atak terrorystyczny - wyjątkowo brutalny, szokujący i kompletnie nonsensowny. Następnie kilkudniowy, wycieczkowy pościg za sprawcami ataku. Przy okazji stacje TV w czasie tego pościgu mogą ukazać piękno niemieckiej ziemi - od Alp po M.Bałtyckie. W przerwach "gadające głowy" będą się prześcigały w analizach, domysłach
      i innych sposobach zarabianiu na takiej tragedii kasy i co najistotniejsze wskazaniu wroga. Oczywiście pościg zakończy się efektowną strzelaniną - rzecz jasna w porze największej oglądalności TV z transmisjami "na żywca").
      Po tym kolejny/ najważniejszy akt tego widowiska. W jakiejś berlińskiej uliczce, w szczelnym tłumie ochroniarzy, "przywódcy" znów się zbiorą by zrobić sobie pamiątkową fotkę "solidarności przywódców z narodem". A "naród" w tym czasie będzie manifestował (rzecz jasna na innych ulicach, lecz w porze największej oglądalności TV itd...) , machając napisami "Ich bin ... (coś tam).

Po tym spektaklu słupki merkelowej poszybują w kosmos, a jej mupeta nadmuchają
      do rozmiarów Otto von Bismarcka. Tak więc, po tej kuracji Merkelowa będzie piastowała urząd dożywotnio (a może nawet jeszcze dłużej). I co najistotniejsze - wróg zostanie wskazany, a wszyscy mający jakiekolwiek wątpliwości publicznie napiętnowani i wysłani do "obozów resocjalizacyjnych".

• lubat Re: "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 13:52
        A kysz, a kysz! Wypluń te słowa, Walter, i odczyń jakieś czary, bo to wcale nie tak nierealne:)
        • walter622 Re: "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 14:27
          lubat napisał:
          > bo to wcale nie tak nierealne:)

Nic nie poradzę. Mogę mieć tylko nadzieję, że to nie nastąpi, mając świadomość, że niestety to się wydarzy (może tylko będą inne szczegóły, dekoracje i butaforia).
          Niestety, skazani jesteśmy na życie w świecie "największej oglądalności TV" , mającym coraz mniej wspólnego ze światem realnym.

www.youtube.com/watch?v=_6fnPk1sF5s
          Salem !
          • eva15 Re: "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 14:53
            Tak, wiem, no nie jest to niestety nierealne...
            No ale na razie jej słupki są wciąż jeszcze dość wysoko. Media twierdzą, że bardzo wysoko, ale o mainstreamowych mediach Pegida mówi "Lügenmedien" (kłamliwe media) .
            • nie-tak Re: "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 15:20
              Cenzura nie spi boi sie prawdy, mimo tego:
              www.youtube.com/watch?x-yt-cl=84838260&x-yt-ts=1422327029&v=Kd7KLJiQyVE
              • el_matador9 Re: "Paryska kuracja" ? 01.02.15, 15:31
                dziala wbrew dalekosiężnym intereseom gospodarczym Niemiec - zniszczyla perspektywy niemieckich przedsiębiorstw na Wschodzie i wywołała nienawiść do Niemiec wśód Rosjan - to jakaś zupełnie szalona nie spelna rozumu, calkowiecie nie odpowiedzialna babka.
            • walter622 Lügenmedien" 01.02.15, 22:06
              eva15 napisała:
              > No ale na razie jej słupki są wciąż jeszcze dość wysoko.

Z tymi słupkami różnie bywa. Pewien dość znany "polityk", miejscowego chowu, był
              tak zaślepiony w słupki. że gdy poniósł dotkliwą porażkę w wyborach prezydenckich
              wylądował na trzy tygodnie w zakładzie psychiatrycznym. Lekarze sprawili się z zadaniem
              - facio nadal wierzy w słupki, choć w prezydenckich wyborach już przestał uczestniczyć.
              Nie przypuszczam by Merkel i ci co ją szarpią za sznurki byli tacy naiwni.
              Mechanizm tej piekielnej "kuracji" już jest, w Paryżu się sprawdził wyśmienicie.Tak więc pozostała kwestia miejsca, czasu i celu przeprowadzenia takiej akcji. Zainstalowanie "detonatora" to w sumie pryszcz.
      • mara571 teraz to niemozliwe 01.02.15, 16:53
        trzeba sie do reszty rozprawic z PEGIDa i jej odlamkami, pozwolic przyschnac sprawie.
        Po jakims zamachu bombowym mogloby ruszyc na ulice pare milionow pod podobnymi haslami.
        W piatek opublikowano wyniki badania opinii publiczej Politbarometer ( na stronach ZDF.de).
        Wynika z nich, ze 75% Niemcow popiera dialog wladz z Pegida.
        Traktuje to jako ciche poparcie dla ich postulatow.
        • walter622 teraz to niemożliwe ? 01.02.15, 22:22
          Nie ma rzeczy niemożliwych. W całej tej zabawie najistotniejsze jest zaskoczenie - jak w dobrym kryminale, gdzie fabuła nie powiela banałów.
          Przy tym nie chodzi o PEGID-ę tylko o niezachwiane przetrwanie określonego systemu współzależności.
          Lecz jeżeli PEGID-a zacznie faktycznie stanowić zagrożenie dla systemu to wcale nie jest wykluczone, że kolejnymi "bohaterami" takiego dreszczowca nie okażą się jacyś aryjczycy, na dodatek robiący sobie selfi "z wąsikiem". W tej zabawie Muzułmanie równie dobrze
          mogą być sprawcami ataku jak jego ofiarami.
          • mara571 Re: teraz to niemożliwe ? 01.02.15, 22:50
            walter622 napisał:

> Przy tym nie chodzi o PEGID-ę tylko o niezachwiane przetrwanie określonego sys
            > temu współzależności.
            > Lecz jeżeli PEGID-a zacznie faktycznie stanowić zagrożenie dla systemu to wcal
            > e nie jest wykluczone, że kolejnymi "bohaterami" takiego dreszczowca nie okażą
            > się jacyś aryjczycy, na dodatek robiący sobie selfi "z wąsikiem".

PEGIDA juz stanowi zagrozenie dla systemu.
            Nie masz okazji byc swiadkiem bezprzykladnej kampanii wszystkich mediow przeciwko PEGIDA.
            W dzien i noc, w prasie, radio i telewizji. Relacjom z demonstracji przeciwko PEGIDA z obowiazkowym udzialem zwiazkowcow, urzednikow, czlonkow partii, a ostatnio nawet mlodziezy szkolnej (w Szlezwiku Holstynie).
            Nie masz pojecia jak wyglada taktyka policji, ktora nie wpuszcza nikogo w okolice zapowiedzianej demonstracji juz 2 godz przed jej terminem. Tak mi sie przytrafilo w duzym nadrenskim miescie przed dwoma tygodniami w poniedzialek, kiedy probowalam dojsc do dworca glownego.

>W tej zabawie
            > Muzułmanie równie dobrze
            > mogą być sprawcami ataku jak jego ofiarami.

Prowokacja nie jest wykluczona, zwlaszcza jesli sie wie, ze taka NPD jest pelna szpicli Verfassungsschutz. Juz znaleziono w Dreznie zwloki starajacego sie o azyl i krzyk podniosl naczelny gej Europy Beck. Glupio wyszlo po kilku dniach, kiedy morderca okazal sie inny azylant.
            • walter622 Re: teraz to niemożliwe ? 01.02.15, 23:21
              mara571 napisała:
              > Nie masz okazji byc swiadkiem
              > Nie masz pojecia
              Choć świadkiem, ze zrozumiałych względów nie jestem, to niejakie pojęcie mam, z banalnej przyczyny w Niemczech mam liczną rodzinę no i na dodatek korzystam ze Skype. Lecz nie o tym.

> PEGIDA juz stanowi zagrozenie dla systemu.

Prawdopodobnie jeszcze nie - gdy nastąpi taka zmiana jakościowa jak w przypadku
              PODEMOS to dopiero dla systemu zaczną się prawdziwe schody.
              A, że w Hiszpanii na jesieni chyba szykują się wybory to wszystkie siły zostaną rzucone by przypadkiem Grecy nie zyskali sojusznika. Kiedy we Włoszech i Portugalii wybory
              (przyznam,że nie wiem) ?

> Prowokacja nie jest wykluczona

I o to właśnie w całej tej zabawie chodzi.
              • eva15 Walterze, Niemcy to europejskie epicentrum 01.02.15, 23:59
                Chyba zapominasz, że Nemcy są najbardziej newralicznym i najważniejszym punktem mapy geolpolitycznej w Europie kontynentalnej. W Grecji, czy innej Hiszpanii ludzie mogą sobie fikać, a system międzynarodówki finansów i tak (nie bez racji) uważa, że jakoś to będzie. To takie bunty na słabych ekonomicznie i politycznie obrzeżach imperium..

Ale nawet najdrobniejsze ruchy tego typu w Niemczech mają zupełnie inny ciężar gatunkowy. W stosunku do Niemiec jest inny próg wrażliwości, tu już nawet mała Pegida z raptem 20 tys. ludzi to już potencjalnie wielkie zagrożenie i system szybko zaczyna przeciwdziałać. Znacznie szybciej i sprawniej niż w Grecji czy innej Hiszpanii. W Niemczech należy takie fikołki dusić w zarodku.
                • i-12345678 Ewo 02.02.15, 00:05
                  Ty patrzysz na ten system,jak na cos ,czego nie da sie ruszyc.Skad w Tobie taka wiara we wszechmoc tego,co zaczyna sypac sie na naszych oczach?
                  • eva15 Re: Ewo 02.02.15, 00:35
                    Igorze, ja tu upisuję jak system działa, a nie jak się sypie. Jego działania są skoncentrowane na zachowaniach Niemiec, nie Portugalii, Hiszpanii, Grecji czy Polski :-)).
                    Niemcy są dla międzynarodówki finansów kluczowym państwem w Europie kontynentalnej i wszystko, co się w Niemczech dzieje ma zupełnie inny wymiar i znaczenie niż wydarzenia na obrzeżach Imperium Dobra.
      • pijatyka Re: Tsipras nawet ani myśli z nią rozmawiać 01.02.15, 17:22

Ten tymczasowy szef śmiesznego, bankrutującego państwa?

Och, Merkel chyba się z tego powodu nie potnie... ;->
    • j-k Evelein - Slubna wydala mi polecenie... 01.02.15, 15:47
      ... aby Cie pochwalic za ten wpis, co niniejszym chetnie czynie ,
      poniewaz ostatnio mam awersje do pisania o polityce.
      i grzecznie ide "spac" na jakies foro niepolityczne :)))
      • eva15 Re: Evelein - Slubna wydala mi polecenie... 01.02.15, 16:16
        Pozdrów ode mnie żonę.
      • malkontent6 Re: Evelein - Slubna wydala mi polecenie... 01.02.15, 17:53
        Ja swojej ślubnej też kiedyś pokazałem kilka wpisów, ale zamiast słów uznania usłyszałem "Czy ta baba nie ma nic do roboty?". Chodziło tu o wpisy dokonane w środku nocy. :)
    • i-12345678 Re: Zmierzch bogów, czyli Merklowej? 01.02.15, 15:48
      Co z Twoim watkiem stalo sie,Ewo?
      Czy teraz juz wiesz dlaczego zaczalem pisac pod wielu nickami? Czy bystrzaki tez oisza pod wielu nickami z tego samego powodu?
      Oproocz tego,Ewa.Nie widze sensu na tym forum prowadzic powazne dyskusje.To forum trzeba zasrac durnowatymi wpisami i watkami.proponuje zalozyc wiele kont i zrobic z tego forum smietnik.
      Prowadzic powazne dyskusje mozno na forum "Rosja i Swiat".
      • eva15 Re: Zmierzch bogów, czyli Merklowej? 01.02.15, 16:12
        Tak, wiem, wpisałam się tam. Wg mnie należy tu tylko informować, że otwierany jest nowy ciekawy wątek. Kto będzie zainteresowany przejdzie na Twoje forum.
        • walter622 Re: Zmierzch bogów, czyli Merklowej? 01.02.15, 22:28
          eva15 napisała:

> Tak, wiem, wpisałam się tam.

Fakt, pół dnia mnie nie było i przyznam kompletnie jestem zaskoczony.
          Jakiś cenzor- pracoholik zabrał się do roboty. Choć jestem przekonany,że
          wczorajsze popisy jednego orła forumowego i jego wyzywanie od q@urew pewnej forumowiczki pozostawił nietknięte - niestety bidula nie zna j. niemieckiego lub
          sam orzeł forumowy ma przytulne gniazdko na ul. Czerskiej w Warszawie-:)))
          • j-k Ty masz cienszko, Wania. 02.02.15, 00:48
            przypominam jednak, ze Polska jest w UE i NATO i takowaz musi byc i cenzura.

PS. Gdy bende na emeryturze - postanowilem przejac cenzure na tym foro.
            Bendzie jeszcze gorzej.
    • pijatyka Syfcia znów składa Angelę do (politycznego) grobu 01.02.15, 17:17

I tak od lat, tak od lat... (ziew)...
      • pijatyka Pałeczkę przejmuje zawodnik lubat 29.06.15, 18:08

forum.gazeta.pl/forum/w,50,158044741,158044741,Jak_dlugo_pociagnie_Merkel_.html
    • jk2007 ewa, czy nasz Gerhard Schröder 02.02.15, 00:18
      ma szanse?
      • pijatyka Re: czy Gerhard Schröder ma szanse 06.02.15, 19:24

Na posadę ciecia w ruskiej ambasadzie? Nawet spore.
    • nie-tak Re: Zmierzch bogów, czyli Merklowej? 29.06.15, 18:36
      Nasza pani popadla u Obamy w wielka nielaske, a niedawno ja uroczyscie odznaczal. :-)))
      Hollande i Obama chca ratowac kryzys i euro, dobre co nie?
      Europa ma sie dalej zadluzac wedlug tych panow i Junckera az bedziemy wszyscy nedzarzami.

deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/29/peinlich-fuer-merkel-obama-und-hollande-wollen-euro-krise-loesen/-----------------
      Po euro i unii nosic zaloby nie bede, kupie prawdziwego szampana i wypije lampke na tost.
      • nie-tak Re: Zmierzch bogów, czyli Merklowej? 29.06.15, 18:37
        jeszcze raz link.
        deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/29/peinlich-fuer-merkel-obama-und-hollande-wollen-euro-krise-loesen/
    • pijatyka Coś długo zmierzcha... 06.07.15, 23:02

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka