Dodaj do ulubionych

antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!!

IP: *.broadband.actcom.net.il 26.09.04, 12:22
dzisiaj rano jechalam do dentysty i widzialam moja ukochana jerozolime w
sloncu, pelna zycia, samochodow, pospiechu. widzialam grupke zolnierek,
slicznych dziewczyn, gewera na ramieniu czasem wieksza od nich, rozesmiane i
szczesliwe, widzialam starego zyda w chalacie, z dluga broda i pejsami,
widzialam chlopaka kilkunastoletniego, z kipa na glowie, t-shirt, spodnie,
plecak i wiszace spod tej t-shirt cyceles. i nikt, nikt sie nie dziwil, nikt
sie na nich nie ogladal, a oni szli spokojnie, pewni siebie i swojego
otoczenia, wiedzac, ze nie uslysza "parszywy zyd", nie uslysza "wracaj skad
przyjechales", nie uslysza "zydowski pomiot", nie uslysza "lichwiarze,
sledziarze, mordercy".
i pomyslalam o was, antysemici forumowi i calego swiata. nigdy mi nie
przeszkadzalo rozmawiac z wami i nie przeszkadza mi dalej. ale dzisiaj rano
po prostu bylam wam wdzieczna. wdzieczna za kazde chamskie slowo, wdzieczna
za kazda obraze mojego narodu i mojego kraju. kazdy wasz post po prostu
utwierdza mnie i innych, ze ten kraj powinien byc stworzony i musi istniec
dalej. wlasnie dla tego starego zyda i dla tego mlodego chlopaka i dla
wszystkich innych zydow. kraj, w ktorym nigdy nie beda ludzmi drugiej klasy,
w ktorym nie beda "goszczeni", kraj, ktory nalezy do nich a oni do niego.
no i jak zwykle, bo ja impulsywna zydowka, postanowilam wam pieknie
podziekowac. i zapewnic tego, ktory wyrazil tu nadzieje, ze israel nie
przezyje nastepnych 50 lat, ze sie myli. israel przezyje. duzo wiecej niz 50
lat. i jego obywatele tez.
Obserwuj wątek
    • Gość: mefet Oczywiście- próbujemy. IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 12:40
      Ale to trudne. Jeden naród ( przypomnij se dana) kazał nam iść na wojnę z
      Irakiem ( a to tylko ostani przykład). Ten naród i państwo jest zagrożeniem dla
      naszego świata ( opinia światowa!!!). I człowiek nie chciałby być "marginesem"
      ( antysemitom)- i musi.
      Weście się dana i odwalcie od nas. Odwalcie się od Nowej Zeladndii,
      Australii, Chin, Rosjan, Europy Zachodniej, Środkowej i Wschodniej. Odwalcie
      się od naszych mniejszości narodowych- odwalcie się od większości. Odwalcie się
      od Arabów, Afryki, Pigmejów i Eskimosów. Odwalcie się od Buddy, Mahometa i
      Chrystusa. Ten Świat za wiele przez was wycierpiał.
      • sol4000 Re: Oczywiście- próbujemy. 26.09.04, 13:25
        a szczegolnie od mahometa sie maja odwalic, nie? niedlugo inni sie za niego tez
        wezma, wykaz troche cierpliwosci-;)))
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Znamy was sposob, szczegolnie jednoznaczny w IP: *.fastres.net 26.09.04, 16:26
        Bielsku w latach 1939-1940 byl.
        Moze w koncu ty mi wytlumaczysz, w sposob OLP powstalo w roku 1964, jak ich
        tereny o ktore oni tak walcza byly w tym roku okupowanew przez ich wspolbraci
        arabskich egoipcjan i arabskich jordanczykow, moze AK tez powstala 3 lata przed
        wybuchem II WS .
      • Gość: . Jesli podasz mi nazwisko Zyda, ktory skrzywdzil IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.09.04, 16:47
        i ciebie, i twoja rodzine - wraz z opisem tejze krzywdy, to przysiegam, ze
        znajde ci i oplace dobrego prawnika bys swej krzywdy mogl dochodzic. No i co ty
        na to, mefet?
        • Gość: mefet SSzaron IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 17:20
          i ciebie, i twoja rodzine - wraz z opisem tejze krzywdy, to przysiegam, ze
          znajde ci i oplace dobrego prawnika bys swej krzywdy mogl dochodzic. No i co ty
          na to, mefet?

Doprowadził ( wojna w Iraku ), że benzyna ( inflacja) kosztuje tyle bym mojego
          gówniarz nie mógł wysłać na obóz językowy.

Oni i tak wygrywają jak nie Haliburton to Abramowicz. jak jeden siedzi to drugi
          mu pomaga.

• Gość: jarek-Zyd ne telus Bo moze sie bedzie staral, aby Zydom ich wlasnosc IP: *.fastres.net 26.09.04, 19:50
            w Bielsku oddano.
            • Gość: mefet Pod bielskiem IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 20:56
              Ze trzydzieści kilometrów.
          • Gość: . Sharon ropa nie handluje, czemu nie Saudowie? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.09.04, 06:30
      • Gość: dana33 Re: Oczywiście- próbujemy. IP: *.broadband.actcom.net.il 26.09.04, 17:26
        alez mefet, zlotko, od chrystusa za nic nie moge sie odwalic. on jeden z
        naszych, ty farsztejst? git. (ales sie zdenerwowal, zlotko moje... )
    • Gość: Tomson ne telus Present! IP: *.onhill.gda.pl 26.09.04, 12:48
      Może, zamiast oskarżać cały świat, pora zastanowić się, skąd biora
      się "antysemici"?
    • sol4000 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 26.09.04, 13:22
      masz racje dana, to wlasnie m.in. dzieki tym wszyskim "dobrze zyczacym" israel
      istnieje i na przekor im przetrwa. pamietaj zawsze, ze tych, co to
      israelowi "zycza" jest malutko, oni tylko potrafia drzec sie ze swoich nor, bo
      boja sie wyjsc z nich, dlatego tylko tu na forum moga sobie powrzeszczec i
      bohaterow poudawac.
      • Gość: mefet Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.04, 15:10
        Dobrze życzącym iSSraelowi ogólnie dobrze się zyje. Za takie posty jak twój
        mozna dostać dobrą pracę - ci co "potrafią się drzeć ze swych nor: mogą tylko
        stracić. Chwała im za to, że się wydzierają.
        • sol4000 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 26.09.04, 15:17
          wiesz gdzie ja mam ich prace? mam swoja i to mi w zupelnosci wystarczy-:)
        • Gość: . Moge ci tez zalatwic b. dobra prace:jakie uczelnie IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.09.04, 16:52
          skonczyles, jakie masz dyplomy i tytuly, ile jezykow obcych znasz i jakie?
          Przykladowo lekarz po 2 stopniu specjalizacji zarobi w UK od 65.000 funtow
          rocznie w gore (+pewna suma na zagospodarownanie); doswiadczony socjolog-
          praktyk moze zaczac prace w social services od 29.000 w gore etc. 2-3 letni
          kontrakt i jestes urzadzony w Polsce.
    • Gość: wojciech j. Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.22-182-adsl-pool.axelero.hu 26.09.04, 13:58
      zydzi wszystkich krajow laczcie sie w izraelu. niech swiat sie od was uwolni.
      Szczegolnie zycze tego USA.
    • bam_buko Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 26.09.04, 14:16
      Gość portalu: dana33 napisał(a):

> dzisiaj rano jechalam do dentysty ...bla bla bla

dana to ty masz jeszcze zeby???? ja myslalem ze juz zjadlas na tej prymitywnej
      propagandzie ktora ma na celu wlasnie wyzwalanie/pobudzanie
      antysemityzmu........... w twoim wieku to powinnas zatytuowac
      watek "zwieracze wszystkich krajow zwierajcie sie"

• Gość: jarek-Zyd ne telus To jedna prawda, Araby wynalezli deske ustepowa, IP: *.fastres.net 26.09.04, 16:34
        ale zapomnieli w niej dziure zrobic, ktora dopiero jakis Francus wycial.
    • Gość: Mars ehh z tymi zolnierkami to chetnie bym powalczyl IP: *.fnj1.hawkcommunications.com 26.09.04, 14:46
      zwlaszcza jesli sa takie piekne i rozesmiane..
      co do reszty to kazdy ma prawo do zycia ale niestety odmawia
      sie niektorym tego prawa
      • sol4000 Re: ehh z tymi zolnierkami to chetnie bym powalcz 26.09.04, 15:13
        a ktos ci broni?
        pogadaj ze swoimi przyjaciolmi w wierze, to ci chetnie zafunduja wyjazd. pasek
        ladny dostaniesz i nie bedziesz musial marzyc o rozesmianych israelkach, a
        dostaniesz 72 dziwicy i jeszcze cosik...
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Mars, ty na pewno mnie odpowiesz, IP: *.fastres.net 26.09.04, 19:54
        jak to mozliwe ,ze OLP powstalo w roku 1964 jak w tym roku ich ziemie byly
        okupowane przez Egipt i Jordanie, co oni wtedy chcieli wyzwolic.
        Moze AK tez powstalo w roku 1936,w takim razie mialy Niemcy racje, aby sie przed
        Polakami bronic.
    • marcuss_crassus jedno z tego listu widac :))))) 26.09.04, 16:12
      cala rozpacz tej baby :))))))))))))))

Przychodzi na polskie forum zeby sie wyplakac i nabluzgac.
      Czy czlowiek normalny potrzebuje cos takiego?
      • Gość: . A czy ty jestes normalny PODROBO CRASSUSA? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 26.09.04, 16:56
        Jak nisko trzeba upasc by twoimi metodami oponenta w sprawie wojny w Iraku
        zwalczac? Rat, cunt, scum, shit etc - jestes, moj ty pro-saddamowski SOB.
        • marcuss_crassus [...] 26.09.04, 18:30
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Niepotrzebnie sie wysilasz, musisz sobie drugi IP: *.fastres.net 26.09.04, 20:30
            komputer ukrasc, bo przeciez nie mozesz bez trudmnosci dwa skradzione nicku w
            tym samym czasie uzywac.

I tym poslem sie zdradzilews, ze chcesz sie pod
            kogos innego podawac-arabski gnojku. Jaki nastepny skradziony nick?
      • Gość: haanes [...] IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.04, 17:05
    • Gość: mirmil obywatele pierszej i drugiej kategorii - dla dany IP: 217.217.23.* 26.09.04, 16:18

>kraj, w ktorym nigdy nie beda ludzmi drugiej klasy

powinnas byla powiedziec "kraj, w ktorym NIKT nie bedzie czlowiekiem drugiej
      klasy", nie sadzisz?

www.mossawacenter.org/en/reports/2004/06/040601.html
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Pytanie dla milosnika resolucjii ONZ. IP: *.fastres.net 26.09.04, 16:27
        wybuchem II WS .
      • Gość: PP Re: obywatele pierszej i drugiej kategorii - dla IP: 207.7.204.* 26.09.04, 16:37
        Z lat podstawowej szkoly pamietam jednego chlopaka, ktory opowiadal, jakiego ma
        wspanialego tatusia. Tyle, ze jego tatus , to byl raczej ciemny charakter..
        Chlopak zyl w swiecie fantazji. Stal sie moim kolega. Nie przeszkadzalem mu w tych.

Drugi, pelen fobii mial "starszego brata",ktory mogl latwo przenosic gory.

W pewnych warunkach ludzie uciekaja w swiat fantazji, ale to przedmiot dla
        psychologow i psychiatrow.
      • moskowit Re: obywatele pierszej kategorii 27.09.04, 17:49
        Nu co za glupek! Kto Ci powiedzia, ze jestes Miru mil?
        Ty lepiej przejedz sie do arabii, tam bedzie czlowiekiem pierwszej kategorii,
        kazdy tamtejszy zeznik Ci to powie.... tylko leb zostaw w domu, bo tam i tak Ci
        go zetna:)))))

A Miru, Ty nigdy nie bedziesz mil....
        Ty mienia ponial miruniemilyj? Nu wot i horoszo!
    • Gość: jarek-Zyfd ne telu Ty napewno potrafisz to wytlumaczyc, potrafisz IP: *.fastres.net 26.09.04, 16:29
      nawet z islamskiego havna miod zrobic.
      wybuchem II WS .
    • abstrakt2003 Syndrom "oblężonej twierdzy"! (n/t) 26.09.04, 17:09

• Gość: dana33 o co chodzi, chlopaki???? IP: *.broadband.actcom.net.il 26.09.04, 17:37
        przeciez nigdzie nie bluzgalam, nie przeklinalam, nie narzekalam, nie zadalam,
        nie wysmiewalam, nie ironizowalam, ni ponizalam, nie wyzywalam.
        ja wam po prostu podziekowalam i jestem wam wdzieczna.
        to tez zle????? :)
        • Gość: Alfred dana. Na tym polega prawdziwy antysemityzm. IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 17:58
          Niezaleznie od tego co Zyd zrobi, zawsze zle dla antysemity. Nie jestem Zydem,
          nie mam nawet kolegow , sasiadow i wspolpracownikow Zydow ale to zrozumialem.
          • wojcd Re: dana. Na tym polega prawdziwy antysemityzm. 26.09.04, 20:48
            Gość portalu: Alfred napisał(a):
            Niezaleznie od tego co Zyd zrobi, zawsze zle dla antysemity. Nie jestem Zydem,
            nie mam nawet kolegow , sasiadow i wspolpracownikow Zydow ale to zrozumialem.
            _____________________________________________________________________
            Cieplo, cieplo Alfredzie, ale to jeszcze nie prawdziwy anty... .
        • moskowit Re: o co chodzi, chlopaki???? 26.09.04, 18:26
          Nu, Dannoczka dorogaja. I co ta szpana glowe sobie zawracasz?? Ty i przeklinac
          nie musisz, przeciez dla tych kretynow wystarczy, ze jestes. A i zazdrosni sa,
          ze wy w tym swoim minikraju mozecie zyc lepiej i jeszcze w takich warunkach.

Ty dorogaja, lepiej ze mna gadaj, idi i poczytaj moj wpis do Ciebie, i odpisz,
          a ja potem Ci napisze, co macie zrobic, zeby szpana i inna swolocz byla
          zadowolona. Horoszo?
          • Gość: dana33 Re: o co chodzi, chlopaki???? IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:05
            zaraz tam ide, moskowit. ty ponimajesz, ja to sobie tamten watek zostawiam na
            smaczek :)
            • moskowit Re: o co chodzi, chlopaki???? 27.09.04, 00:33
              Nu jak ja mam Cie nie kochac? Duszka moja:)))

A was mam w dupie, co wy sobie pomyslicie, mi zona pozwala, kochac sie
              wirtualnie.
              Ponimaje, duraczjo?
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Bo wedlug tych "sprawiedliwych" my Zydzi nie IP: *.fastres.net 26.09.04, 19:16
          mamy zadnego prawa z zycia sie cieszyc, dzisiaj korzystujac ze wspanialej pogody
          caly dzien zbieralem winogrona( Dolcetto) zebralem 3 quintale i bedzie z tego
          conajmiej 140 litru wina, ktore chetnie w towarzystwie tych, ktorym pic vino nie
          zakazano wypije.
      • marcuss_crassus Re: Syndrom "oblężonej twierdzy"! (n/t) 26.09.04, 18:30
        TO JEST wlasnie TO!!!!
        • Gość: jarek-Zyd ne telus Lepiej w oblezonej twierdzy zyc niz niewolnikiem IP: *.fastres.net 26.09.04, 19:17
          Arabow byc.
        • moskowit Re: Syndrom "oblężonej twierdzy"! (n/t) 27.09.04, 17:58
          Ej, Ty mikruSS podroba!
          Ty sie lepiej do tej twierdzy nie zblizaj....

Nu, chybaze za siksami Ci sie stesknilo, to wowczas naturalnie Twoja sprawa.....
          Ty mienia mikruSSku ponial? Nu wot i horoszo!
      • moskowit [...] 27.09.04, 17:40
    • Gość: babariba zapędzasz się danuś silnie jakoś... IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 18:08
      ...moje młode od jakichś siedmiu już lat postanowiło się nie strzyc, w konsekwencji czego ma z tyłu kitkę do okolic pasa. Różne pogolone 'karczycha' w ciągu tych lat zbiły mi dziecko kilka razy wyzywając go przy okazji od 'brudasów' i takich innych. To, co... 'antybabaribizm' w Sokółce zapanował może??? - Ja myślę, że nie, po prostu różne gnojki nie trawią inności, a ponieważ 'kupą' są zwykle a kupa śmierdzi i jej nikt nie rusza, to się takie różne rzeczy dzieją.
      • moskowit Re: Czesc Rusalka 26.09.04, 18:18
        Ja Cie rozumiem Rusalka, mnie sie kiedys sie dostalo, bo zle wymiawialem
        niektore polskie slowa np. 'slowo'. Dawno to bylo, kiedy to jeszcze Ruskich od
        kacapow wyzywali, a ja takim wlasnie kacapem byle.

A z tym gownem, co to Ty kupa nazywasz, to pewnie ze masz racje, ze to
        smierdzi. Ale trzeba po prostu wode spuscic i nie bedzie smierdzialo.
        To wlasnie takich ja nazywam motloche, ale Cep naturalnie z takimi nie ma
        doczynienia... kudy tam;))))
        • Gość: Alfred Rusalka, mowisz. To moze byc obrazliwe. Mowilo IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 18:40
          sie kiedys, ze sa rusalki i kotki. Mam nadzieje, ze nie bylo to specjalne. dana
          jest w porzadku kobietka.
          • moskowit Re: Rusalka, mowisz. To moze byc obrazliwe. Mowil 26.09.04, 19:44
            Gość portalu: Alfred napisał(a):

> sie kiedys, ze sa rusalki i kotki. Mam nadzieje, ze nie bylo to specjalne.
            dana
            >
            > jest w porzadku kobietka.

Posluchaj Alfred, Ty co ruskogo nie znajesz? On przeciez sam sie przedstawia,
            ze jest baba ryba, to jak ja mam go nazywac?

A do Dany imieju bolszoje uwazenieje! To jest bardzo madra Zydowka i niech sie
            wszyscy od niej odczepia! Dana nawet do dentysty nie moze spokojnie pojechac,
            odrazu ci tu szakale na nja skacza! Ale sie doskacza........ swoloczi!

• Gość: babariba zdaje sie, że niespecjalnie ja po polsku napisałem IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 26.09.04, 20:42
          ...albo ty niespecjalnie polski język rozumiesz.
          Napisałem ja, że moje dziecko wychowane od pieluszek w małym miasteczku i znajace tu wszystkich niemal rówieśników od pieluszek, bywa przez tych rówiesników bijane. Za wygląd głównie (długie włosy), który jest jakimś tam wyrazem stosunku do świata, jakąś estetyczną (lub nieestetyczną - jak kto woli) demonstracją poglądów.
          Bijali go młodzi ludzie o pięknie wygolonych karczychach i w firmowe dresy poubierani Adidasa. Co jest też demonstracją tym razem nieestetyczną (przynajmniej dla mnie) jakichś tam poglądów.
          Dana rozpoczęła wątek pisząc o swojej radosnej refleksji związanej z widokiem radosnych i bezpiecznych chasydów, którzy bez obaw moga się izraelskimi poruszać. I to jest piękne. Bo każdy ma prawo swoje życie i swoją czuprynę kształtować tak jak mu różne - także estetyczne wybory nakazują. Wygolone karczycha też. Pod warunkiem, że nie zechcą narzucać obowiązku wygolonych karków innym. Ani włosów długich też.
          Stąd się wziął mój udział w tym wątku. Chiałem pokazać tylko, że agresja w stosunku do 'innych' stała się powszechnym dość zjawiskiem, w moich młodych latach (70-80-tych) nie była taka oczywista, a nawet niespecjalnie zdarzała się.
          I dlatego wydaje mi się, że opinia wyrażona przez Danę w pierwszym post'cie tego watku jest raczej wyrazem poglądów, a nie jakiejś racjonalnej oceny stanu rzeczy.
          I daj boh, sztob nieposlednij
      • Gość: dana33 Re: zapędzasz się danuś silnie jakoś... IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:09
        nic sie nie zapedzam.... a ty akurat nie na mojej liscie atysemickiej, to ja i
        tobie nikak nie wdzieczna... :)
        nu, moze ja ci podziekuje, ale za cos zupelnie innego... :)
    • wojcd Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 26.09.04, 20:45
      widzialam grupke zolnierek, slicznych dziewczyn, gewera na ramieniu czasem
      wieksza od nich, rozesmiane i szczesliwe
      • Gość: dana33 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:17
        drogi wojciechu. w israelu do wojska ida i chlopcy i dziewczyny. jako
        zolnierki, musza miec bron, musz umiec strzelac. natomiast w razie wojny nie
        ida na pierwsza linie. sa wyjatki, jest zdaje sie jeden jais oddzial bojowy
        zlozony z kobiet, sa 2 lub 3 kobiety, ktore zostaly pilotami samolotow
        bojowych. ale to wyjatki. ogolnie, kobiety nie ida na pierwsza linie.

jesli masz zone i dziecko, to zapytaj sie twojej zony, czy gotowa bylaby zabic
        kazdego, kogokolwiek, kto probowalby zrobic krzywde jej dziecku.
        • moskowit [...] 27.09.04, 00:46
          • wojcd Re: Duszka moja, Dana 27.09.04, 02:36
            Moskowicie
            poczytalem Twoich tekstow.
            Obiecaj, ze nie przestaniesz pisac.
            Mialem lzy ze smiechu.
            Pozdrawiam
            • moskowit Re: Duszka moja 27.09.04, 02:41
              Nie podlizywajsia.

Ja Ciebie i tak rozgryzlem, a pisalem nie do Ciebie.
              Ty mienia ponial, nu wot...
            • Gość: dana33 Re: Duszka moja, Dana IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 09:48
              wojciechu drogi, moskowit moze nie zna tak dokladnie naszych zwyczajow, a ty to
              juz napewno nie. wiec cie uroczyscie i natychmiastowo po wypiciu pierwszej kawy
              informuje, ze jesli ktos doprowadza do smiechu kogos, to on robi jedna z
              najwazniejszych mitzvot. a to u nas baaardzo wazne, robic mitzvot. i nie
              kazdemu dane.
              • Gość: dana33 do wojciecha p.s. IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 09:50
                ja juz nawet nie mowie o tym, ze mnie jeszcze nikt w zyciu nie nazwal duszka.
                ty wiesz co to znaczy? to absolutnie bylo konieczne, bo bym przezyla moje zycie
                bez "duszki", a to strata, ty farsztejst?
                • wojcd Re: do wojciecha p.s. 27.09.04, 17:17
                  Dano
                  dobrze, ze on sie pojawil.
                  Moze wiecej humoru i dystansu nam trzeba.
                  I widzisz jak Cie ladnie nazywa - Duszka.
                  • moskowit Re: do wojciecha p.s. 27.09.04, 17:32
                    Ty lisku nawet pojecia nie masz, co to znaczy 'duszka'! To jest cos takiego,
                    czego Ty i twoi nigdy nie mieli i miec nie beda! Ty mienia, bezdusznyj, ponial?
                    Nu wot i horoszo!
    • Gość: polit Re:znow mnie cos koplo i podejmuje dyskusje. IP: *.dialin.kamp-dsl.de 26.09.04, 21:23
      Na ogol jestem dowcipnym chlopakiem a wiec jak napisalas ze widzialas mlodych
      ludzi usmiechnietych to nasunelo mi sie pytanie czy glupkowato usmiechnietych,
      bo majtki byly juz pelne, czy moze czuli sie tak pewnie bo mieli Gewhr na
      plecach i byli tak naiwni ze im sie nic nie moze stac?
      Moim zdaniem biora mlodych ludzi do wojska bo im mozna jeszcze wmowic ze sa
      mocni bo nosza najlepsza bron. Widzialem kiedys( moim zdaniem najlepszy film o
      IIWs)"Steiner-Eisernes Kreuz"gdzie byla pokazana wojna bez bohaterow.Ale na ten
      temat juz nieraz dyskutowalismy, oczywiscie bez efektow.
      Watpie zebym sie mylil ale sprawiasz wrazenie czlowieka ktory wyladowal na
      ksiezycu i chce sie pokazac na Ziemi jako najlepszy ksiezycowiec. Znam wielu
      takich ludzi tu na Zachodzie- przez Niemcow sa brani z usmieszkiem na twarzy, a
      w moim gronie ( emigracji politycznej- sa poprostu nie akceptowani.
      A teraz tak powiedz szczerze kiedys Ty osobiscie slyszala czy to w Polsce czy
      gdzie indziej przeklenstwa w stosunku do Ciebie?
      • Gość: Alfred Zaluj ze podejmujesz. Czy Ty umiesz napisac cos IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 26.09.04, 21:37
        co ma sens w jezyku polskim. Twoja skladnia wskazuje, ze napisales najpierw po
        niemiecku, a potem przetlumaczyles na polski. Verstanden Sie? I jakis taki
        zgorzknialy jestes do tego. Obcieli w Sozialamt pare euro, czy na Weinachtgeld
        nie masz co liczyc w tym roku?
        • Gość: polit Re: Przepraszam! Gdzie swedzi? IP: *.dialin.kamp-dsl.de 26.09.04, 22:30
          Myslalem ze cos przegapilem , bo pisalem i jednoczesnie bylem na Skypie ale
          widze ze nie. Awiec Alfredku gdzie cie swedzi?
      • Gość: dana33 Re:znow mnie cos koplo i podejmuje dyskusje. IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:25
        szanowny policie. wielkokrotnie powtarzalam tu na forum, ze nie spotkalam sie w
        polsce ani razu osobiscie z wyrazami antysemityzmu. ani w stosunku do mnie
        osobiscie, ani ogolnie.
        w austrii spotkalam sie kilkakrotnie, wlasnie z "szkoda ze hitler nie wybil was
        do konca", "wracaj skad przyjechalas" itd itd.

zawsze lubie polit takie rozne stwierdzonka o israelu i jego zolnierzach, jakie
        ty napisales. szczegolnie jak wychodza one od ludzi takich jak ty, ktorzy
        bywali w israelu kilkakrotnie i znaja doksonale nasz kraj.

i na zakonczenie musze uczciwie przyznac polit, ze nie bardzo mnie obchodzi,
        czy jestem przez ciebie i twoje grono emigracji akceptowana czy nie. widzisz,
        ja mam taka idiotyczna priwyczke, ze przede wszystkim ja sie sama musze
        zaakceptowac i nie pluc sobie w twarz, jak sie spojrze na siebie w lustrze. ty
        to farsztejst? git.
        • moskowit Re:Niepodejmuj dyskusj z tymi z de. 27.09.04, 00:53
          Danna dorogaja, on przeciez nigdy w lusto nie patrzy, bo masz pojecie, co on
          tam zobaczy?
          Dobrze, ze do polita na dupie mozesz po szwabsku gawarit', ale... myslisz on
          pojmiot?

I dzierzys swoich priwyczek!!!!!
        • Gość: polit Re:Alez Danusiu rozumiec to ja cie rozumie. IP: *.dialin.kamp-dsl.de 27.09.04, 12:05
          Ale czy popieram Twoje poglady to musze powiedziec otwarcie ze nie!
          Moze wytworzylas wookolo siebie " towarzystwo samoadoracji" gdzie kazdy zyje
          swoim zyciem a drugiego olewa.Niestety to nie byl moj styl zycia.Twoim
          sumieniem przeciez nie jest lustro ale inny zyjacy na tym globie.Tak teraz
          przyszlo mi na pamiec jedna historyjka.W telewizji wystapila jedna strazniczka
          z Auschwitz i opowiadala jak po selekcji szla na urodziny jednego SSmana
          zapominajac tam o calym obozie - poprostu patrzyla w oczy tym ludziom ktorzy
          mieli tak samo zwichnieta psychike jak ona i bylo jej z tym dobrze. Ale po
          wojnie musiala popatrzec w oczy Temidy i w oczy tych ktorych w obozie -
          powiedzmy nekala i to "lusterko" obdarowalo ja 10 letnim wyrokiem.Prosze cie
          tylko o jedno nie przyjmuj tego jako kazania bo tego nie chcialem.Jezeli mowimy
          o Austrii a szczegolnie okolice Wiednia to wlasnie opowiadala mi jedna studenta
          z mojej rodziny ze tez tam byli przyjeci bardzo niegrzecznie.Ale Danusiu
          chcialem ci tylko przypomniec pobyt w Austrii ok roku 70 jak tam zachowywali
          sie Polacy w obozach przejsciowych- widzialem to jeszcze w Polsce w telewizji.
          Z drugiej strony jedz w Alpy to gwarantuje Ci calkiem inne przyjecie, a co
          powiesz o Salzburgerland?Musisz tam dobrze sie czuc ze mowisz o Salzburgu z
          taka czuloscia.
          • moskowit Re:Politku, drug ty moj.... 27.09.04, 17:29
            Nu Politruk w de... Kiedys wyglupilem sie i ze szwabikiem w dyskusje sie
            wdalem. Wiesz co on mi swolocz powiedzial, jak sie dowiedzial, ze ja ruskij?
            Powiada, ze gdyby nie ta wasza wspolniczka zima, to bysmy sie po waszej Moskwie
            przejechali.... (Zapomnial kretyn, ze tomy po nich sie przejechali) Nu, potem
            szwabik z zubnym wraczom sprawe musial rozwiazywac;))))

A w polsze na mienia tez patrza jak na Zyda, bo ruskich tez nie lubia i dlatego
            ja Dane zawsze bede bronil i jej mocarstwu w minikraju bede pomagal! Wot,
            ponimajesz? Nu niet, kudy tiebie tam!!!

A juz tak zupelnie z boku, to chce Cie dorogoj politruk zapytac, dlaczego
            ludzie maja jezdziz tam, gdzie TY uwazasz, ze jest zdrowo dla nas nie lubianych
            przez Ciebie i Tobie podobnych???? Ty mi kartu priszli, gdzie Ruskich i Zydow
            nie lubia, to ja tam wlsnie bede jezdzil;))))))))
            Ty ponial aluziju? Nu, wot i horoszo!

A jak znowu bedziesz na szwabskich urodzinach, to powiedz im, zeby siedzieli
            cicho i swoich arabczykow sie sluchali. Bo teraz jest odwrotnie.... Kiedys wy
            im dyktowali co maja robic i kogo zabijac, a teraz oni..... Nu, czto nie tak?

A w lusterko to Ty sie tez pogap od czasu do czasu i polity swoje zlikwiduj....
            • Gość: polit Re:Odkryj swoje oblicze! IP: *.dialin.kamp-dsl.de 27.09.04, 18:34
              Popisales no i co? Wyjasni o co ci chodzi i mozemy podyskutowac. Zes nie jest
              Rusek to jestem w 100% pewny. Ze pod moskowit kryje sie ktos bardzo znajomy to
              tez jestem pewny i ze Dana posluguje sie tymi zwrotami to tez jest znane.
              A WIEC ?.......................
              • moskowit Re:Odkryj swoje oblicze! 27.09.04, 20:07
                Nu politruk Ty u mnie awansowales na politruka KGB;))))
                Ty, co szpionow szukasz?

Widzisz, synok, ja nie potrzebuje sie przed Toba tlumaczyc, ale co mi tam....
                Ja przeciez nie mam co ukrywac, w odroznieniu od wielu innych, co to raz tak
                sie zwa, a za chwile jeszcze inaczej;)))))))))))
                Ponimajesz w czom dielo? Nu wot, a jesli chcesz o mnie poczytac, to masz to tu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16044062&a=16099549
                Poczytaj sobie do poduszki, to i 100% Ruska poznasz, a moze i czegos wreszcie
                sie nauczysz :))))
                Chociaz watpie ja w to, bo wiem z doswiadczenia, ze jak politrukowi cos sie raz
                wbije w glowe, to i molotok nie pomozet...... Swoj um nado imiet'.
                Ponimajesz? Nu, wot i horoszo!
                A teraz idz i czytaj;)))))))))))

• Gość: polit Re:Porada! IP: *.dialin.kamp-dsl.de 27.09.04, 20:56
                  Jedz jeszcze raz na Syberie i poszukaj tego Zyda aby cie podszkolil.
                  Udzielalem w sasiedztwie i w rodzinie wiele korepetycji( matymatyka fizyka
                  polski i chemie) i mialem naprawde dobre efekty, ale za takiego ucznia to bym
                  sie wstydzil.Ogladnalem twoj zyciorys- ta bajeczke mozesz poswiecic dla pare
                  durniow na tym forum. Ja jestem z starszego semestru i troche pamietam uklady w
                  RWPG.Moje dzieci by sie wysmialy z tego co piszesz bo jeszcze wiedza jak to
                  wygladalo.I prosze cie jeszcze o jedno nie rob zlej roboty Ruskim bo mam i
                  mialem o tym narodzie dobre mniemanie.
    • Gość: kecaw Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.ols.vectranet.pl 26.09.04, 21:56
      Dana ale swoją miłość do Ojczyzny chyba budujesz na piaskach ??Nie jestem pewny
      ale to brzmi jak Okopy Św Trójcy

serdecznie pozdrawiam kecaw
      • Gość: dana33 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:32
        cusik ci sie pokickalo, kecawie. moja ojczyzna jest zbudowana na piaskach, to
        prawda, ale moja milosc do tego kraju opiera sie na bardzo konkretnych faktach.

zobacz, jak wyglada kibuc, zbudowany na piaskach pustyni negev:

bubble.euweb.cz/israel/eingedi/eingedi.html

prawda, ze piekny?

a juz dawno chcialam sie ciebie zapytac: twoj nik to od naszego obecnego
        przydenta kacawa czy od hebrajskiego slowa kacav, ktory oznacza rzeznika??? :)
        • dritte_dame Re: Negev? 27.09.04, 01:07

> zobacz, jak wyglada kibuc, zbudowany na piaskach pustyni negev:
          >
          > bubble.euweb.cz/israel/eingedi/eingedi.html

Dana, kibuc Ein Gedi jest przeciez nad brzegiem Morza Martwego, a to jeszcze
          pustynia Judejska.
          Ale rzeczywiscie - wlasnoocznie podobalo mi sie tam :)
          • Gość: dana33 Re: Negev? IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 01:32
            nu, negev polnocny, tak to sie nazywa. ale moze ja cusik myle, to sprawdze.
            ale mi sie zdaje, ze to juz negev. cfon hanegev, po naszemu. tutaj masz"

www.jdc.org.il/pro180e/map.html
            • dritte_dame Re: Negev? 27.09.04, 01:45

> nu, negev polnocny, tak to sie nazywa. ale moze ja cusik myle, to sprawdze.
              > ale mi sie zdaje, ze to juz negev. cfon hanegev, po naszemu. tutaj masz"
              >
              > www.jdc.org.il/pro180e/map.html

A wedlug tej mapy:

www.templebuilders.com/maps/maphtm.htm
              Ein Gedi jest sporo na polnoc od Beer Sheva
              (Wiem, wiem, z mapami Izraela trzeba bardzo uwazac na zrodlo :)))

Gdzie by jednak ten Ein Gedi nie byl to jednak miejsce wyjatkowe.

Niezwykle wrazenie zrobil na mnie otaczajacy Morze Martwe "lancuch gorski" gdy
              pomyslalam ze tak naprawde za tymi 400-metrowymi "szczytami" jest pustynna
              rownina prawie na poziomie morza.

Ps.
              Za goraco u Was zeby spac? :))

• moskowit Re: Negev? 27.09.04, 02:21
                Nu nie wytrzymam!
                Niech zyje Morze Martwe!!! A skad tyle zieleni na tej pustyni? U nas morie
                Kaspijskoje bylo, a teraz mamy pustynie i nie musimy wam w Izraelu zazdroscic!
                U nas wsio swojo, tylko troszeczke na odwrot!
                • dritte_dame Re: Negev? 27.09.04, 02:50
                  moskowit napisał:

> A skad tyle zieleni na tej pustyni?

Spraszi liubowo Jewrieja wakrug, kak nada *dejstwitienno* rabotat' :)

> U nas morie Kaspijskoje bylo, a teraz mamy pustynie

A mnie kazietsia szto u Was morie Kaspijskoje nie tolka "byla" no dalszie
                  polnostiju jest'.

K sazalieniju, s Aralskam moriem sawsiem drugoje dziela :(

Ps.
                  Ty iz jeografii i russkowo jazyka w szkolie ubiezal?
                  • moskowit Re: Negev? 27.09.04, 03:08
                    Nu Dritte_dame, Ty mienia w szkole podgladywala! S hemii toze ubiegal, jesli
                    tolko byla wozmoznosc;))))
                    Nu Ty prawa, prosto pierieputal, nu i czto? Wsio, wied' ostalnoje prawda;))))

A s rabotoj..., nu kakby Ciebie skazac... kak tolko prijehal w Polszu mienia
                    oczen bystro nauczyli - co by tu robic, zeby nic nie robic:)))))
                    Ale jakos tam na chleb dla rodziny zarabiam;)))))

Spokojnoj noczki Ciebie zelaju i prijatnyh snow....
              • Gość: dana33 Re: Negev? IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 09:39
                nie za goraco, tylko mam urlop, to moge spac rano... :) w jerozolimie teraz po
                poludniu juz cudownie, a wieczorem to juz trzeba sweterek....

po pierwsze to masz racje i co do map i co do miejsca... :)
                ale wiesz, tu na forum juz napisali, ze my takie cwaniaki, co naginamy nasza
                religie do wlasnych potrzeb, to wlasciwie, dlaczego nie mamy byc cwaniaki pelna
                geba i naginac troche polozenie ein gedi????
                proponuje salomonowe wyjscie z sytuacji i uzgodnic, przynajmniej miedy d_d i
                d, ze ein gedi lezy w negewskiej pustyni judejskiej. co ty na to? :)
      • Gość: kecaw Re: Dana nie zrozumiałaś kecaw IP: *.ols.vectranet.pl 27.09.04, 11:18
        Te piaski o których pisałem to twoje odczucie że antysemityzm zbudował i co
        gorsza (moja opinia ) buduje Twją Ojczyznę ! Sądzę , że budowanie czegoś a tym
        bardziej Ojczyzny na takim podłożu to ryzykowne zadanie. Dlatego postawiłem
        teze o piasku .Jestem przekonany że budowa Izraela odbywa się na innych
        podstawach niż te które przebijają z twego postu .Mam świadomość że twój post
        nie rości sobie pretensji do opisu podstaw budowy i rozbudowy Izraela .

serdecznie pozdrawiam kecaw pozytywnie choć nie bezkrytycznie nastawiony
        doIzraela
        • Gość: kecaw Re: Dana nie zrozumiałaś kecaw i odpowiadam IP: *.ols.vectranet.pl 27.09.04, 11:52
          Moja droga czy to ś sa Twoje malutkie złośliwości ?? Przeczytaj to o co
          pytasz odwrotnie a twoja ciekawość jest zaspokojona

mimo małej złośliwości z twojej strony serdecznie pozdrawiam i mam malutkie
          pytanie czy nie powinnoś co ś zrobić ze swoją nadwrażliwością ?

przyjacielsko usposobiony kecaw
          • Gość: dana33 Re: Dana nie zrozumiałaś kecaw i odpowiadam IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:11
            nu, ja ciebie strasznie, najmocniej pardon kecawku. ty mi powiedz, jak to sie
            dzieje, ze ja jak widze jakis dziwny nik, to wlasnie najpierws spedzam pare
            minut w probach odcyfrowania go, czytam od prawa na lewo, od gory do dolu, cop
            druga literke, ich wejs.. a tu wlasnie u ciebie, to nic nie probowalam, tylko
            od razu skojarzylam z rzeznikiem... :) ?

ty myslisz, ze ja nadwrazliwa? in serio? bo mi sie wlasnie wydawalo, ze ja na
            odwrot... ale prawda jest, ze czlowiek sie sam zawsze lepiej widzi niz jest
            naprawde, nie? ale sie zgodze z toba, ze ja czasen na te zydowskie tematy to
            troche moze nadwrazliwa... ale ostatecznie, nobody is perfect, nie?
            ja ciebie pozdrawiam jak naj naj, i jescze raz pardon, ok? :)
            (ale dobrzy rzeznik to duzo warty i w austrii to oni wszyscy doktory)
    • Gość: Mietek Potem na przystanku autobusowym... IP: 212.54.40.* 27.09.04, 00:20
      a oni szli spokojnie, pewni siebie i swojego
      > otoczenia, wiedzac, ze nie uslysza "parszywy zyd", nie uslysza "wracaj skad
      > przyjechales", nie uslysza "zydowski pomiot", nie uslysza "lichwiarze,
      > sledziarze, mordercy".

Pewnie jak się sami tacy tam zebrali.
      • Gość: dana33 Re: Potem na przystanku autobusowym... IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 00:33
        widze ze zrozumiales to co napisalam, mieteczku: wlasnie dlatego zostal
        stworzony israel, panstwo zydowskie dla zydow. i dlatego bijemy sie za nie i
        bedziemy sie bic, jak dlugo bedzie trzeba.
      • Gość: PP Re: Potem na przystanku autobusowym... IP: 207.7.193.* 27.09.04, 02:18
        Brawo,Mietek, Strzal w 10ke. Kruk krukowi oka nie wykole. mafioso nie powie
        drugiemu-"ty brzydki mafioso", bo sam jest mafioso. Towarzystwo wzajemnej
        adoracji, ktore nie wzdraga sie wyzywac od zdrajcow ludzi typu Israel Shamir,
        Chomsky,Vanunu, prof Zinn....
        • moskowit Re: PiPi... 27.09.04, 02:32
          A powiedz mi, czy sa tacy co wzdrygaja sie wyzywac zdrajcow? Ja osobiscie
          zdrajcow nie cierpie!
          Jak jakis zacznie zdradzac tajemnice mogo kraju, to go, nie wzdrygajac sie,
          zapodam do policji.... Ty mienia ponimajesz? Nu wot...
          Ale ja Cie tez rozumiem, zdrajca zawsze bedzie popieral zdrajce, co nie?
          • Gość: PP Re: PiPi... IP: 207.7.202.* 27.09.04, 03:22
            Moskovit, najpierw sprecyzuj znaczenie slowa zdrajca.Jesli twoj kraj jest
            przechwycony przez mordercza szajke ( Jako moskovit powinienes znac to z
            autopsji), to wspolpracujacy z jej wrogami jest zdrajca, czy czescia humanizmu?

A moze ty jestes moskovitz? Jesli tak,nu to ja ciebie tozie ponimaju. conie?

Priviet i bieriegis kowarnych podrug i wolkow w owczi korze.
            • moskowit Re: PiPi... 27.09.04, 16:36
              Nu PiPitek, drug moj! Nu co ja, prostoj (pol)ruskij czelowiek, bede Ci
              precyzowal?
              Widzisz, synok, ja na to patrze tak:
              U mnie sa zdrajcy i dysydenci, ponimajesz, nu wot...
              Zdrajcy, to sa po prostu zdrajcy i takich trzeba karac, wot...
              A dysydenci, to tak jak moj died, co to za batiuszku Stalina pieciolatki w
              Gulagu wykonywal.
              Ty widzisz raznicu?
              Pewnie nie, bo to trzeba znac z autopsji, jak mowisz, a wied' Ty nic innego nie
              robisz, tylko gadasz i gadasz.... Ale gadac, mog drug, nie wystarczy!
              Z drugiej strony, nu co ja Ci bede mowil, co jest co, przeciez Ty i tak nie
              widzisz roznicy i juz wszystkich masz w jednej szufladce. Co, nie tak?

A z tym moskovitz, to sie nie podlizuj.... chcialaby dusza do raju, ale..., nu
              sam znajesz....
              Mnie Pan Bog pokaral i dlatego jestem polaczko-ruskim, albo odwrotnie (a eto
              odin czort), bo przeciez nie wszyscy moga miec takie szczescie, jak np. nasza
              kochana Dana, by urodzic sie w tak madrym narodzie i teraz, przez takich jak
              Ty, cierpiec musza, co to na biale czarne mowia. Ty eto ponimajesz? Nu, napewno
              nigdy tego nie zrozumiesz.....

Nu priviet Ciebie toze i Ty toze bieriegis', ale tych zeznikow od glow
              naszych...
    • Gość: Krzys52 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.proxy.aol.com 27.09.04, 05:45
      ale dzisiaj rano po prostu bylam wam wdzieczna. wdzieczna za kazde chamskie
      slowo, wdzieczna za kazda obraze mojego narodu i mojego kraju. kazdy wasz post
      po prostu utwierdza mnie i innych, ze ten kraj powinien byc stworzony i musi
      istniec dalej. wlasnie dla tego starego zyda i dla tego mlodego chlopaka i dla
      wszystkich innych zydow. kraj, w ktorym nigdy nie beda ludzmi drugiej klasy,
      w ktorym nie beda "goszczeni", kraj, ktory nalezy do nich a oni do niego.
      no i jak zwykle, bo ja impulsywna zydowka, postanowilam wam pieknie
      podziekowac.
      .
      ;;;
      Promieniejesz szczesciem, widze. :O)) Bardzo mnie to cieszy, Dana - zycze Ci
      wiecej takich momentow. Ze szczesciem jest Ci do twarzy :))
      .
      Pozdrawiam
      K.P.
      • danek4 Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 27.09.04, 08:51
        Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> ale dzisiaj rano po prostu bylam wam wdzieczna. wdzieczna za kazde chamskie
        > slowo, wdzieczna za kazda obraze mojego narodu i mojego kraju. kazdy wasz
        > po prostu utwierdza mnie i innych, ze ten kraj powinien byc stworzony i musi
        > istniec dalej. wlasnie dla tego starego zyda i dla tego mlodego chlopaka i
        dla
        > wszystkich innych zydow. kraj, w ktorym nigdy nie beda ludzmi drugiej klasy,
        > w ktorym nie beda "goszczeni", kraj, ktory nalezy do nich a oni do niego.
        > no i jak zwykle, bo ja impulsywna zydowka, postanowilam wam pieknie
        > podziekowac.
        > .
        > ;;;
        > Promieniejesz szczesciem, widze. :O)) Bardzo mnie to cieszy, Dana - zycze Ci
        > wiecej takich momentow. Ze szczesciem jest Ci do twarzy :))
        > .
        > Pozdrawiam
        > K.P.

Dana
        To co napisałaś, ja odkryłam już 18 lat temu.
        Ja nadal jestem "gościem" niby to we własnym kraju i ten "gościnny chleb"
        kością mi staje co dnia.
        na antysemitów nie ma rady
        jedno jest pewne
        Bogu z nimi nie po drodze
        • Gość: dana33 do danka4 IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 09:45
          alez, moja droga, olewaj ich!!! spojrzyj tylko uwaznie gdzie ty a gdzie oni, i
          zaraz ta kosc zamieni sie w mala, ledwo widoczna kosteczke.. :)
      • Gość: dana33 do krzysia52 IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 09:43
        nu, to ja wogole mitzve zrobilam, bo uszczesliwilam siebie i ciebie tez... :)
        • krystian71 do Dany 27.09.04, 09:50
          a czemu ty w Polsce zebow nie wyleczylas?
          Nie wiesz,ze do nas cala Polonia sie zjezdza i okolice w tym celu?
          • moskowit Re: Nu Ty 71 sam podumaj 27.09.04, 20:15
            Dlaczego Polonia sie zjezdza do Polski zeby reperowac???
            Ty duraczok cztoli? Na Zachodzie, trzeba za to dobrze placic, cztoby miec
            dobrze zeby zrobione, a w polsze, to przeciez prawie darmo to robia;)))))

Moze dlatego chodzicie i zgrzytacie zebami na wszystko;))))
            Nu, Ty podumaj, wied' eto prawda? Co nie?
            Ty ponial mienia? Nu molodziec!
            • krystian71 Re: Nu Ty 71 sam podumaj 27.09.04, 20:28
              nu,Dana,ty nie udawaj zadnego Moska,ja wiem co to bol zeba,ale zeby zaraz nicka zmieniac?
              • Gość: rachelka Re: Nu Ty 71 sam podumaj IP: *.twcny.rr.com 27.09.04, 20:33
                krystian71 napisała:

> nu,Dana,ty nie udawaj zadnego Moska,ja wiem co to bol zeba,ale zeby zaraz nicka
                > zmieniac?

ale moze to byl trzonowy i trza bylo nerw z mozgiem naruszyc,przez to zostala
                tylko czesc szarosci,ta ruska od pierogow.
                • krystian71 :))) he,he n/t 27.09.04, 20:45
                • Gość: dana33 Re: Nu Ty 71 sam podumaj IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:30
                  alez rachelciu!!!! te sostaly juz dawno przez jakiegos antysemite wyrwane,
                  powinnac byla dawno zauwazyc....
              • Gość: dana33 Re: Nu Ty 71 sam podumaj IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:28
                ja nic nika nie zmieniam, krystianku. ja wiem, ze ja meszugge, ale przeciez nie
                tak meszugge zebym sama ze soba rozmawiala, cos ty!
                • krystian71 Re: Nu Ty 71 sam podumaj 27.09.04, 21:38
                  nu,ja wiem,ze ze strachu przed dentysyta nie tylko nicka,ale i plec mozna zmienic,to ja ci ten grzech po chrzesciansku wybaczam,idz corko i nie grzesz wiecej a z zebami do Polski przyjedz
                  • Gość: rachelka Re: Nu Ty 71 sam podumaj IP: *.twcny.rr.com 27.09.04, 21:44
                    krystian71 napisała:

> nu,ja wiem,ze ze strachu przed dentysyta nie tylko nicka,ale i plec mozna zmien
                    > ic,to ja ci ten grzech po chrzesciansku wybaczam,idz corko i nie grzesz wiecej
                    > a z zebami do Polski przyjedz

o rany ale dentysta,nawet twoj tate czy mame krystian to chyba zwieje jak i dane
                    i jej klawiature zobaczy.krystian na boga zywego niech sie juz semici z nia
                    mecza,starczy tej jej madrosci na codzien i to bez ogladania stanu uzebienia:)
                    • krystian71 Re: Nu Ty 71 sam podumaj 27.09.04, 21:51
                      Rachelko,a gdzie twoj chrzescianizm,ty wiesz co to bol zeba,a czy ty wiesz,ze plscy stomatoldzy to potega,nie podziekuje totyle,ale moja mamusie to po rekach i po obcegach calowac bedzie,bo i ja to robie
                      • Gość: rachelka Re: Nu Ty 71 sam podumaj IP: *.twcny.rr.com 27.09.04, 21:53
                        krystian71 napisała:

> Rachelko,a gdzie twoj chrzescianizm,ty wiesz co to bol zeba,a czy ty wiesz,ze p
                        > lscy stomatoldzy to potega,nie podziekuje totyle,ale moja mamusie to po rekach
                        > i po obcegach calowac bedzie,bo i ja to robie
                        nie wiem co to bol zeba bo mam dobrego dentyste a twojej rodzinie po
                        chrzescijasku chcialam oszczedzic potencjalnego szoku:)
          • Gość: dana33 do krystiana IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:26
            wow, nie wpadlo mi do glowy. a ty myslisz, ze jak tylko plomba, to warto? moze
            ja poczekam, jak bede potrzebowala ten trzeci garnitur, to wtedy ja zajade w
            polsze i se zrobie, co ty na to? a ile kosztuje, to ty wiesz? :)
            • krystian71 Re: do krystiana 27.09.04, 21:28
              nie wiesz bo mam jeszcze wszystkie swoje i mamunie dentystke,ale wiem,ze cala polomia zjezdza do Polski robic sobie zabki,leczyc i wstawiac i tak juz od lat
              • Gość: dana33 Re: do krystiana IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:33
                to jak ja bede potrzebowac trzeci garnitur, to ty porozmawiasz najpierw z mame
                i zrobisz mi protekcje? zawsze to znajomy dentyst, nie?
                • krystian71 Re: do krystiana 27.09.04, 21:40
                  co to jest trzeci,ty sie z pierwszym jak srzyga urodzilas?
                  To jest zapytanie mojej mame
                  • Gość: dana33 Re: do krystiana IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:46
                    nu, pierwszy garnitur to milchig, drugi garnitur to fleischig, a trzeci
                    garnitur to wkoncu te wlasne zeby. kupione i zaplacone personalnie. mame
                    zrozumie.
      • rattler [...] 27.09.04, 18:34
    • Gość: Milka Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 09:01
      > ... i zapewnic tego, ktory wyrazil tu nadzieje, ze israel nie
      > przezyje nastepnych 50 lat, ze sie myli. israel przezyje. duzo wiecej niz 50
      > lat. i jego obywatele tez.

Nie daj Boże!!!
      • moskowit [...] 27.09.04, 18:10
    • tees1 Kiedy rano jadę osiemnastką... 27.09.04, 09:46

> dzisiaj rano jechalam do dentysty i widzialam moja ukochana jerozolime

Masz na mysli strone wschodnia, "praska", czy jechalas przez
      zachodnia, "warszawska"?

JEROZOLIMA, hebr. Yěrûšālaîm, arab. Al-Quds, stol. Izraela, w środk. części
      Palestyny, w Judei, na wys. ok. 770 m; część zach. — Nowe Miasto (ośr. adm.
      Okręgu Jerozolima) należy do Izraela, część wsch. — Stare Miasto od 1967 pod
      okupacją Izraela (Zachodni Brzeg);
      encyklopedia.pwn.pl/32229_1.html

> w
      > sloncu, pelna zycia, samochodow, pospiechu. widzialam grupke zolnierek,
      > slicznych dziewczyn, gewera na ramieniu czasem wieksza od nich, rozesmiane i
      > szczesliwe,

Nie lepsze bylyby sandalki zamiast buciorow i parasolka zamiast giwery? Jednak
      polityka rzadu jest inna, rozumiem, i dziewczyny sa szczesliwe. A niby jakie
      maja byc w wieku 19 lat?

> widzialam starego zyda w chalacie, z dluga broda i pejsami,
      > widzialam chlopaka kilkunastoletniego, z kipa na glowie, t-shirt, spodnie,
      > plecak i wiszace spod tej t-shirt cyceles. i nikt, nikt sie nie dziwil, nikt
      > sie na nich nie ogladal, a oni szli spokojnie, pewni siebie i swojego
      > otoczenia, wiedzac, ze nie uslysza "parszywy zyd", nie uslysza "wracaj skad
      > sledziarze, mordercy".

To jednak nie byly tereny okupowane, co?

> i pomyslalam o was, antysemici forumowi i calego swiata. nigdy mi nie
      > przeszkadzalo rozmawiac z wami i nie przeszkadza mi dalej. ale dzisiaj rano
      > po prostu bylam wam wdzieczna. wdzieczna za kazde chamskie slowo, wdzieczna
      > za kazda obraze mojego narodu i mojego kraju. kazdy wasz post po prostu
      > utwierdza mnie i innych, ze ten kraj powinien byc stworzony i musi istniec
      > dalej. wlasnie dla tego starego zyda i dla tego mlodego chlopaka i dla
      > wszystkich innych zydow. kraj, w ktorym nigdy nie beda ludzmi drugiej klasy,
      > w ktorym nie beda "goszczeni", kraj, ktory nalezy do nich a oni do niego.

Swiete slowa. Bardzo dobrze. Wiekszosc niegdysiejszych problemow narodu
      zydowskiego brala sie stad, ze nie mial wlasnego panstwa.

> no i jak zwykle, bo ja impulsywna zydowka, postanowilam wam pieknie
      > podziekowac. i zapewnic tego, ktory wyrazil tu nadzieje, ze israel nie
      > przezyje nastepnych 50 lat, ze sie myli. israel przezyje. duzo wiecej niz 50
      > lat. i jego obywatele tez.

Mam nadzieje. Ale na dzisiejsze swoje problemy to sobie Izrael pracuje na
      biezaco. Szukanie i obwinianie "wiecznego antysemity" to mydlenie oczu.

PS:

Kiedy rano jadę osiemnastką,
      chociaż ciasno, chociaż tłok,
      patrzę na kochane moje miasto,
      które mnie zadziwia co krok.
      Bo tu Marszałkowska i Trasą W—Z,
      Krakowskie Przedmieście
      i tunel, i wnet...

Na prawo most, na lewo most,
      a dołem Wista płynie,
      tu rośnie dom, tam rośnie dom,
      z godziny na godzinę.
      Autobusy czerwienią migają,
      zaglądają do okien tramwajom.
      Wciąż większy gwar, wciąż więcej nas
      w Warszawie, najmilszym z miast.

Gdy po pracy z Pragi wracam pieszo,
      mijam domów nowych rząd
      i nad brzegiem staję, by nie śpiesząc
      na stolicę popatrzeć stąd.
      Bo tam Stare Miasto podnosi się już,
      różowy Mariensztat
      uśmiecha się tuż...

a dołem Wista płynie,
      z godziny na godzinę.
      A po Wiśle kajaki pływają,
      robotnicy po pracy śpiewają.
      Wciąż większy gwar, wciąż więcej nas

A w niedzielę kiedy dzień się chyli,
      widzę z mostu świateł blask,
      gdy w dalekich oknach, w jednej chwili,
      noc zapala tysiące gwiazd.
      I patrzę na wodę, latarnie w niej drżą,
      i śpiewam dziewczynie mej
      piosenkę tę:

a dołem Wisła płynie,
      z godziny na godzinę.
      Autobusy czerwienią migają,
      zaglądają do okien tramwajom.
      Wciąż większy gwar, wciąż więcej nas,

Kompozytor: Alfred Gradstein
      Autor tekstu: Helena Kołaczkowska
      Wykonawcy: Janina Godlewska - śpiew
      Chór żeński i Orkiestra PR
      dyr. Jerzy Kołaczkowski
      • danek4 Re: Kiedy rano jadę osiemnastką... 27.09.04, 10:06
        tees1 napisał:

>
        > Kiedy rano jadę osiemnastką,
        > chociaż ciasno, chociaż tłok,
        > patrzę na kochane moje miasto,
        > które mnie zadziwia co krok.
        > Bo tu Marszałkowska i Trasą W—Z,
        > Krakowskie Przedmieście
        > i tunel, i wnet...
        >

chyba tą 180tką jechałaś bardzo dawno
        trasa W-Z sypie się już ze starości i wnet...
        reszta też się sypnie po nieudolnych probach transformowania polskiej gospodarki
        polityki i wszystkiego co już sypnęło się wcześniej
        Danie możesz co najwyżej pozazdrościć i pewnie z tej zazdrości i zawiści płynie
        twoja nienawiść do Izraela i śmiejących się tam dziewczyn
        • marcuss_crassus [...] 27.09.04, 11:55
          • krystian71 Re: Masz racje :))))) 27.09.04, 13:01
            przyznaje ci racje markusie,ja jej tez zazdroszcze-wizyty u dentysty.To jedna z moich ulubionych rozrywek towarzyskich.Poki co nic nas wiecej w Polsce nie rozrywa
          • Gość: dana33 Re: Masz racje :))))) IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:48
            marcus, ty sie nie zapedzaj. ja juz pisala, ze ja rothschildowa, ja nie jezdze
            autobusami tylko limuzyna.
            • Gość: polit Re: Masz piekna limuzyne IP: *.dialin.kamp-dsl.de 28.09.04, 22:58
              www.locked.de/de/panzer/leopard_2/leo2_gelaende.jpg.html
              Teraz wiem ze czujesz sie tak bezpiecznie ale ja wole jezdzic bardziej"osobowa"
              limuzyna.
        • wojcd sex appeal 27.09.04, 15:14
          danek4 napisała:
          Danie możesz co najwyżej pozazdrościć i pewnie z tej zazdrości i zawiści płynie
          twoja nienawiść do Izraela i śmiejących się tam dziewczyn
          ________________________________________________________________________
          D_nutko
          Dana definiuje ciekawie nowy rodzaj wdzieku kobiecego - sex appeal to ich bron
          kobieca. A ta bron to giwera. To jest koszmar.

"widzialam grupke zolnierek, slicznych dziewczyn, gewera na ramieniu czasem
          wieksza od nich, rozesmiane i szczesliwe,"
          • moskowit Re: sex appeal 27.09.04, 16:48
            Ej, Ty lisek!
            Ja lisku wzial i poczytal troche o Powstaniu Warszawskim i wiesz, ze tez
            wyczytalem o sex appeai dzieczynach z gewera na ramieniu. Nawet fotki
            widzialem. To Ty madralo, zanim pyszczek otworzysz, to po stronach sie rozejzy!
            Ponimajesz, nu wot.... chociaz watpie, czy do takich, jak ty takie cos
            dotrze....

Z drugiej strony, to ja ponimaju, ze Ty sex appeal tylko w burdelu, po
            pierwszym, jak troche kasy kapnie. Co nie?

Ty lisku podumaj o tych 72, tam na gorze, to prawie gratis....
        • Gość: Tomek Re: Kiedy rano jadę osiemnastką... IP: *.dsl.ksc2mo.swbell.net 27.09.04, 23:31
          Ja tesz mam nienawisc do Izraelu, to jest kraj pelno chytrych zydow
      • Gość: dana33 Re: Kiedy rano jadę osiemnastką... IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:44
        drogi teesie (to od herbatki?) juz ci odpowiadam na twoje pytanka:

1. to byla strona zachodnia. na warszawska to ja nie do lekarza jezdze, tylko
        do krawca.
        2. parasolka dla 19-latki??? ty masz wszystkich w domu, tees? przeciez one by
        tymi parasolkami pobily rodzicow!!!!
        3. o jakich okupowanych terenach ty mowisz, kochanie? cos ci sie pokickalo,
        przeciez wiesz ze to zdobyte tereny. a co ma zyd z pejsami do zdobytych
        terenow? tam sie chodzi inaczej niz na terenach przyznanych?
        4. nasze problemy to calkiem nie przez antysemitow zrobione. ty farsztejst,
        antysemity robia duzo krzyku, ale nie problemy. problemy nam robia
        terrorystyczne araby. z generalissimo na czele.
    • Gość: ktm Dana, spróbuj pomyśleć !!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.04, 10:24
      Dana, żądasz od świata niemożliwego: aby wszyscy aprobowali (tu siarczysty
      epitet...) politykę Szarona. Stawiasz znak równości między skrajnym
      nacjonalizmem a całym narodem żydowskim. Wiem, ze nie wszyscy Żydzi myślą tak
      jak ty i że kiedyś może do władzy przyjdą ludzie, którzy wstrzymają zbrodnicze
      szaleństwo.
      Kiedyś świat z podziwem patrzył na Izrael, który zdołał pojmać i postawić przed
      sądem Eichmanna. A czym może się szczycić dzisiejszy Izrael? Miażdżącą przewagą
      zbrojną nad palestyńską biedotą?
      Nie przestanę nigdy podziwiać i szanować wielkich Żydów: Einsteina, Spinozę,
      Mendelssohna, Horowitza... Ale zawsze będę myślał ze wstrętem o żydowskim
      ciemnogrodzie, nie lepszym od naszych rydzyków.
      Jestem jak najdalszy od aprobaty Islamu. Odrzuca mnie przede wszystkim szariat.
      Ale sprzeciwiam się „przekonywaniu” Arabów czy Czeczenów za pomocą bomb i
      rakiet, aby porzucili swój sposób życia. Nie mogę odmówić sobie odrobiny
      Schadenfreude, widząc klęskę USA w Iraku. Szkoda tylko, że tak mało nadziei na
      opamiętanie. Ile jeszcze ludzi musi zginąć, aby przerwać tę obłędną krucjatę?
      • danek4 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 10:52
        Gość portalu: ktm napisał(a):

> Dana, żądasz od świata niemożliwego: aby wszyscy aprobowali (tu siarczysty
        > epitet...) politykę Szarona.

przed Szaronem byli chyba inni, no nie?
        jeden z nich nawet nagrodę Nobla dostał za pokojowe podejście do
        Palestyńczyków, i co?
        historia Izraela rozpoczęła się od Szarona?
        • krystian71 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 10:59
          nagrode Nobla dostal i jakis antysemita go ustrzelil,co nie?

"przed Szaronem byli chyba inni, no nie?
          > jeden z nich nawet nagrodę Nobla dostał za pokojowe podejście do
          > Palestyńczyków, i co?
          • danek4 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 11:38
            krystian71 napisała:

> nagrode Nobla dostal i jakis antysemita go ustrzelil,co nie?
            >

nie wysilaj się już z dalszym myśleniem
            logiczne myślenie nie jest twoim mocnym atutem
            • krystian71 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 11:44
              takie skojarzenia to wogole bez wysilku sie nasuwaja
              Gdy sie przeczyta taki bezmyslny i obosieczny wpis- nie potrzeba myslenia logicznego ani zadnego
              • danek4 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 12:29
                krystian71 napisała:

> takie skojarzenia to wogole bez wysilku sie nasuwaja
                > Gdy sie przeczyta taki bezmyslny i obosieczny wpis- nie potrzeba myslenia
                logic
                > znego ani zadnego

a coś ty krystan taki uparty obronie swojej logiki, której braki wyzierają z
                każdego postu, bo stosujesz logikę, jak sam piszesz, "skojarzeniową"
                innej już nie znasz?
                jak widać , nie skojarzeniowo jednak, inna logika np. logika faktów, jest ci
                już zupełnie obca i zastępujesz ją inwektywami o czyjejś bezmyślności
                oj, biednyś ty krystianie :(
                ale nie martw się zanadto
                bez logiki też można żyć, choć Izraela na pustyni się nie wybuduje
                • krystian71 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 12:58
                  logika skojarzeniowa?coz ty za nowe i zbedne byty do zycia powolujesz?
                  O mysleniu skojarzeniowym slyszalem,natomiast logika jak matka jest tylko jedna
                  Albo jej nie ma
                  O demokracji ludowej juz nie bedziemy rozmawiac,
                  ani o prawdzie obiektywnej.
                  Zgadzasz sie ze mna?
                  A logiki,jako narzedzia poznania,tez nie zawsze nalezy naduzywac
                  To tak jakbys chciala dokonac dzialan w obrebie tabliczki mnozenia i zaraz chwytala za kalkulator.Zgadzasz sie?
                  I dlatego kwiatuszku,ktory potrzebuje tego narzedzia,by zamki na piasku budowac,jeszcze raz ci powtorze...
                  Wymienianie Rabina w antysemitycznym watku i kontekscie to skok na blond glowke
                  na plytka wode.Kim byl,co robil,za co zginal i z czyjej reki...
                  etece,etece
                  pisac mi sie
                  juz nie chce
          • Gość: dana33 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:52
            ty krustianku pomysl, kto tam jeszcze dostal nagrode nobla, ktorego juz powinni
            dawno ustgrzelic, a le on jeszcze zyw. troche sie trzesie, ale zyw. ale ten
            nobel sie zmotloszyl nie? kiedys to byla TA nagroda, a dzisiaj to smich.
            • krystian71 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! 27.09.04, 21:55
              nu chyba o Walesie myslis,bo un mi podpadl
              • Gość: dana33 Re:ktm, spróbuj pomyśleć !!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:59
                :)
      • Gość: dana33 Re: Dana, spróbuj pomyśleć !!!! IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:51
        ktm, stary przyjacielu, co cie tak podniecilo w moim watku, ze sie nagle
        odezwales, po wielomiesiecznym milczeniu? te masze dziewczyny? uj, jak ty by
        widzial moja.....

ja to by ci mogla napisac, czym sie moze dzisiaj israel szczycic, ale ty nie
        wytrzymasz tak dlugo czytac, ty farsztest? git.
    • Gość: ukryta kamera Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 11:16
      fun.from.berdyczow.org/2004-09-17/israeliT.wmv
    • boruch_goldstein Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 27.09.04, 14:52

> nie uslysza "parszywy zyd", nie uslysza "wracaj skad
      > sledziarze, mordercy".

NIE?

Snisz?

Obudz sie i powachaj kwiatki!

Dopuki Araby sa w kraju - doputy wlasnie wyzwiska i gorsze sa mozliwe.

www.honestreporting.com/articles/45884734/reports/The_Photo_that_Started_it_All.asp

www.susancanthony.com/AboutIsrael/Death.html

Araby precz z Israela!

Kahane Chai!
    • Gość: Adam Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami IP: *.cable.katch.ne.jp 27.09.04, 15:16
      Prawdziwymi Żydami także z Jerusalem. Ponieważ to nie żadni syjoniści rozmowa może być bardzo interesująca.
      • wqrwiony2 I wśród syjonistów reprezentowane są rozmaite 27.09.04, 16:04
        postawy - pamiętajmy, że wielu spośród nich twierdzi, że idea syjonizmu właśnie
        jest wbeptywana w ziemię podeszwani butów żołdaków z IDF oraz "wojującej
        czerni" - pierwsza lategoria reprezentowana jest przez "świeckich wybranych" z
        kręgu Pierogowej Wrożki, czyli Danusi Berman; drugiej zaś
        błogosławią "szalokowcy" z paczki "Borucha_Goldsteina", który również "dał
        głos" w tym wątku...
        • Gość: igor Ta islamska gnida, 'wqrwiony2' znowu wrocil. Raju IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.09.04, 16:11
          mu sie z dziewicami zachcialo ?
          • wqrwiony2 Sio, pomywaczu samochodów. I zdecyduj się na nick 27.09.04, 16:13
            chyba, że Albert vel Amerykanin vel Gieniek vel Igor to po prostu mała pedalska
            rodzinka...
            • Gość: igor warwiony. Zal mi Ciebie. Twoje argumenty sa na IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.09.04, 16:30
              poziomie przedszkola. Rozumiem tez twoja nienawisc islamisty do pedalow.
              Przeslalem do San Fransisco (centrala Homosexuals od America Association)twoje
              posty. Maja zamiar skontaktowac polskich pedalow. Uwazaj bo oni jak dorwa
              takich jak Ty to "uzywaja" w kilku.
              • wqrwiony2 Widzę, że uraziłem twoją gejowską wrażliwość... 27.09.04, 16:32
                Ciuciuś - woje donosy zwisają mi i powiewają...
                Buzi, buzi, ciotko...
                • Gość: igor Jak sie napraszasz to daj mi adres. Podjade i IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.09.04, 16:48
                  pogadamy. A ze sie nie boisz to tylko do czasu. Amerykanie to strasznie
                  cierpliwy narod.
                  • wqrwiony2 Podjedź, ubecka szujo - zobaczymy, czy tylko w 27.09.04, 17:07
                    w gębie jesteś mocny.
                    A adresu poszukaj sobie w chwilach wolnych od pracy w automyjni, ciuciuś -
                    chyba że preferujesz podanie własnego adresu - tak, by łatwiej cię znaleźć za
                    rozsiewanie nienawiści rasowej, pederasto...
                    • Gość: . Zacznij od UJ, Instytut Filologii Orientalnej, IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.09.04, 17:15
                      Zaklad Arabistyki, ul. Mickiewicza 9/11 (ew.Wenecja 2), Krakow. W gre wchodzi
                      tu tylko pewien A..., bo nasz wqrwiony Bnadem nie jest napewno jednym z dwoch
                      tamtejszych Arabow...
                      • krystian71 Re: Zacznij od UJ, Instytut Filologii Orientalnej 27.09.04, 17:18
                        czyzby sie w Krakowie szykowala nowa parada milosci
                        Po czym cie gabi poznamy,bedziesz miala piorka w d...?Czy w stroju zakonnicy wystapisz?
                        • wqrwiony2 Spoko - po ostatnim pochodzie "panieneczek" 27.09.04, 17:21
                          chyba im do nas niespieszno...
                          Młodzież Wszechoplska była - że tak powiem - skuteczna...
                          Nie martw się o jego "śledztwo" - ciućka nawet nie wie, ilu my mamy Arabów na
                          poszczególnych wydziałach - a powinien, bo jeden z nich, zresztą Jordańczyk,
                          ciekawe rzeczy o buSSzustach i SSharonistach wypisuje...
                          • Gość: . http://www.filg.uj.edu.pl/ifo/arabistyka.php IP: *.range81-156.btcentralplus.com 27.09.04, 18:28
                            www.filg.uj.edu.pl/ifo/arabistyka.php
                            • krystian71 Re: http://www.filg.uj.edu.pl/ifo/arabistyka.php 27.09.04, 18:40
                              ciekawe,co nie?chyba sobie postudiuje na emeryturze
                              • wqrwiony2 007 uderzył - tajny agent JKM tropi w internecie! 27.09.04, 19:20
                                "umieram ze strachu", co ten banderowiec od siedmiu boleści wymyśli...
                                Spoko
                            • wqrwiony2 Szukaj zdrów, wielbłądzie! 27.09.04, 19:19
                              My name is Błąd, Wiel Błąd..."
                              Jeszcze trochę musisz pożyć, żeby 007 zostać...
                      • wqrwiony2 Ciuciuś - jak wcześniej napisałem, musisz mocniej 27.09.04, 17:19
                        poszukać, Wszechnica nasza bowiem wzbogaciła się o wiele kierunków,
                        traktujących na temat Bliskiego Wschodu - tak trzymać!
                        • moskowit Re: Nu wy.... 27.09.04, 18:57
                          Prodolzajcie drat'sia i arabow i pedalow wyszukiwac, a ja pojde w inne miejsce,
                          w zuby dawac swoloczom i innej szumowinie.....
                          Horoszo? Nu wot....
                          • wqrwiony2 Takie forum - wet za wet 27.09.04, 19:22
              • homoseksualista Re: warwiony. Zal mi Ciebie. Twoje argumenty sa n 27.09.04, 16:47
                Gość portalu: igor napisał(a):

> Uwazaj bo oni jak dorwa
                > takich jak Ty to "uzywaja" w kilku.

Śpieszę się zapewnić i sprostować igora. Nas takie oszołomy jak wqrwiony
                zupełnie nie interesują! Może sobie sam ch_ja w d_pę wsadzić!
                • wqrwiony2 idź se zrobić dobrze, "panienko"... 27.09.04, 17:08
                  • homoseksualista Re: idź se zrobić dobrze, "panienko"... 27.09.04, 17:23
                    “panienko” ?
                    Na nic więcej cię nie stać, homofobie?
                    Ja byłem członkiem uniwersyteckiej drużyny zapaśniczej. Z jedną ręką zawiązaną
                    za plecami mogę tak ci w mordę dać, że jej od d_py nie odróżnisz! :-)
                    • wqrwiony2 W jednym muszę się z Tomsonem zgodzić - na forum 27.09.04, 17:26
                      każdy cienki bolo zaraz zaczyna 'macho" zgrywać i puszcza bajki na temat swoich
                      rzekomych "walorów" fizycznych - im mniejszy ratlerek, tym większe
                      konfabulacje...
                      Nie śmiem pytać, czemu lazłeś w taki sport kontaktowy - normalnie pewnie natura
                      słabo obdarzyła i nie miałeś szans, żeby się przytulić do chłopaków...?
                      • homoseksualista Re: W jednym muszę się z Tomsonem zgodzić - na fo 27.09.04, 17:35
                        Przytulić sie do chłopaków miałem i mam wiele możliwości. Ale bezkarnie
                        homofobom, których w zapasach jest całe licho, po mordzie dać – możliwości
                        brakowało. Stąd mój udział w tym tzw sporcie.
                        Zadowolonyś?

Głupiś ty – aż trudno uwierzyć że są takie durnie na bożym świecie
                        • wqrwiony2 W zapasach nie wali się po mordzie, "zapaśniku 27.09.04, 17:43
                          od siedmiu boleści" - w tym sporcie stosuje się chwyty, dźwignie i bloki -
                          czyli "obłapia" lub "obmacuje" - jak kto woli...
                          Marzysz sobie?
                          • Gość: igor wqrwiony nie moze byc z UJ. Zbyt prymitywny IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 27.09.04, 19:29
                            i zbyt otwarty. Arabistyka jest tam niewielka i latwo by go wylapali.
                            • krystian71 Re: wqrwiony nie moze byc z UJ. Zbyt prymitywny 27.09.04, 19:33
                              he,he igorku,cos ci sie z Sojuzem popire...lilo,u nas nie wylapuja juz od dawna na exterytorialnych i suwerennych uniwersyteckich kierunkach
                              • moskowit Re: wqrwiony Zbyt prymitywny 27.09.04, 19:43
                                Nu, wy prodolzajcie zanieczyszczac ten watek, a ja wlasnie podjadlem. Zena
                                mienia nakarmila i nabralem nowych sil, wiec pojde po gebach swoloczy dawac i
                                innym sqrwysynom.....
                                • rattler Ej ty , Moskowskaja krasula! 27.09.04, 19:49
                                  Pamietaj ten koniaczek z koniem na nalepce , rozcienczaj 3 krople/wiadro wody
                                  jak nie chcesz poronic macicy !

narazie
                                • wqrwiony2 Za dużo samogonu pijesz - ale ponoć to wasza 27.09.04, 21:02
                                  cecha narodowa...
                                  Zresztą z ciebie taki Moskowit, jak ze mnie chasyda, mości Moskovitz... Już raz
                                  wydało się, jak u ciebie czisło nie bardzo "pa russki" wychodzi...
                            • wqrwiony2 Ty ciuciuś chyba sporo wiesz o prymitywiźmie - 27.09.04, 20:59
                              wystarczy, że w lustro spojrzysz. A do badań bliskowschodnich nie trzeba
                              arabistyki - klasyczna filologia jako taka wręcz zawęża obraz postrzegania
                              świata, plasowanego w sztywnych ramach literatury i języka. Wszechnica
                              Jagiellońska, podróbo z Detroit, oferuje możliwości takich badań na kilku
                              wydziałach i na różnych kierunkach...
                              Ale w twoim zaścianku o tym nie słyszeli, hę...?
        • Gość: jarek-Zyd ne telus nareszcie jeden co mi moze wytlumaczy, IP: *.fastres.net 27.09.04, 17:05
          dlaczego OLP ( Organizacja do wyzwolenia Palestyny) powstajaca w roku 1964( trzy
          lata przed wojna 6 dniowa9 chciala wyzwolic tereny Cisjordani i Gazy, cos im sie
          tutaj pomylilo.
          • Gość: juarek-Zyd ne telu mam na mysli w(q)wionego alias Bnadema. IP: *.fastres.net 27.09.04, 17:06
        • moskowit Re: I wśród syjonistów 27.09.04, 18:23
          Ej, Ty sqrwiony w kolejce z numerem dwa.

Ty lepiej popatrz na demokracje u swoich przyjaciol!
          U nich to wszystko dziala idealnie; jak ktos przeciw, to lepek do kosza....

A od Dany, to ty sie sqrwielu odpierdol! My im tam swoich ludziej posylajem, to
          Ty lepiej uwazaj!
          Ty mienia ponial? Nu wot, a teraz won z tego watka, bo Dana zalozyla nie dla
          sqrwieli...
          • krystian71 Re: I wśród syjonistów 27.09.04, 18:26
            ty dzisiaj stakanem czy jak zwykle w musztardowce?
            • moskowit Re: I wśród szpany 27.09.04, 19:33
              Nu, Ty krzysiu masz zarty???
              Narazie jeszcze ani ze szklanki ani z musztardowki....
              Ale jak pojde spac, to kropne sobie kieliszek koniaczku;)))))
              Mam taki dobry, francuskij, to sobie pozwole, ale Ty z numerkirm71 nie kreuj
              sie, wez musztardowke i trzepni sobie:))))
              Tylko umyj ja sobie najpierw!
              Ponial mienia? Nu wot i horoszo!
              Na zdorowje 71!!!
              • krystian71 Re: I wśród szpany 27.09.04, 19:38
                Nu,mosko,ty masz koniaczek a ja tylko musztardowke,i to po nutelli
                To nie jes sprawiedliwe ani symetryczne,ty mozesz sobie chocby z gwinta a ja tylko moge ja umyc
                ale sobie nie zaluj,az tak zazdrosny nie jestem
                • Gość: rachelka Re: I wśród szpany IP: *.twcny.rr.com 27.09.04, 19:42
                  krystian71 napisała:

> Nu,mosko,ty masz koniaczek a ja tylko musztardowke,i to po nutelli
                  > To nie jes sprawiedliwe ani symetryczne,ty mozesz sobie chocby z gwinta a ja ty
                  > lko moge ja umyc
                  > ale sobie nie zaluj,az tak zazdrosny nie jestem

a nutella dobra bo slodziutka.widze,ze smietanka agentow pracuje na swoj chleb
                  dzienny na tym watku. pozdr z ziemi slonecznej i jesiennej:)
              • wojcd Re: I wśród szpany 27.09.04, 20:16
                moskowit napisał:
                > Narazie jeszcze ani ze szklanki ani z musztardowki....
                > Ale jak pojde spac, to kropne sobie kieliszek koniaczku;)))))
                > Mam taki dobry, francuskij, to sobie pozwole,
                _________________________________________________________________________
                Jasnie Panie Hrabio
                jak to sie zwyczaje zmieniaja.
                Kiedys to sie na ryby chodzilo.
                Potem smarzenie, wodeczka i spiewy.
                Pomarzyc!
                To se ne wrati pane Hawranek.
                Prawda?
        • Gość: dana33 wqrwielszczak... IP: *.broadband.actcom.net.il 27.09.04, 21:58
          znow przyszedles macic, manipulowac i klamac? ta raza dokad sie wybierasz?
          no i ile razy mam ci mowic, ze ja nie danusia berman tylko danusia rothschild?
      • moskowit Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami 27.09.04, 18:13
        To pozdrow ich ode mnie i pozycz im wszystkiego najlepszego... i zeby sie
        trzymali!
        Horoszo?

Nu dzierzys!
        • Gość: Perry Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami IP: 160.79.164.* 27.09.04, 19:21
          a ode mnie im powiedz zeby wiali do Syjamu
          parszywcy!

Syjonisci won z tego forum!
          • moskowit Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami 27.09.04, 19:46
            Ej, Ty Perryskop sobie kup, zebys mogl lepiej widziec...., a jak juz siedzisz
            pod stolem, to siec i glosu nie zabieraj....
            Ponial mienia? Nu wot!
            • Gość: Perry Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami IP: 160.79.164.* 27.09.04, 20:11
              a ty, pacan zamolczi.
              Kogda podrastiesz, togda razrieszat wyskazywatsia. Swolocz sijonisticzeskaja
              nowaja pojawilas! Wot tiebe da!

Eto polskoje forum dla antisiemitow! Won otsiuda syjonisticzeskaja morda!
              A Ty mienia tepier ponial, ilu wsio pielmiencziki triasiesz, a?
              • moskowit Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami 27.09.04, 20:26
                Nu, Perryskopik moj drug, czemu sie tak denerwujesz?
                Widziszli Perryskopik, ja uze (k sazaleniju) dawno podros, a tiepier' oczered'
                mojego syna podrastat', hotia on toze uze wzroslyj i oczen sierjoznyj molodoj
                czelowiek;))) I umnyj, nie tak kak Ty:)))))))))

Pielmienczyki jeszcze sa, na zapas zrobilem;)))))
                Ty mienia toze ponial? Molodiec!
                • Gość: Perry Re: Właśnie się wybieram na spotkanie z Żydami IP: 160.79.164.* 27.09.04, 20:41
                  a ja wsio wizu czto ty mienia niekak nieponimajesz.
                  k syjonistam pristal i odurel!

Syjamisty do syjamu!!
                  Perryzboijnik
              • moskowit Re: Do Perryrazbojnika 28.09.04, 18:00
                Nu razbojnik, drug Ty moj!
                Sam nie znaju kak ja Tiebia pierieputal s ostalnym duraczjom? Ponimajesz w
                gosti dolzny byli idti, a ja spieszyl i wsiem po oczeriedi, nu komu nado bylo,
                w mordu dawal, nu i Tiebie, druzok razbojnik dostalos', wizu wied' czto
                niesprawiedliwo;))))
                Nu, wot, znaczyt i nastala Twoja oczeried' ubivat';)))))) Ty milen'kij nie
                stiesniajsia - wali duraka i wsio!!! A mozet byt' wstrietimsia kaknibud', tak
                Ty sapog prigotow'. Odin hwatit, jeli Ty nie lewsza, tak na prawuju nogu
                odieniesz, nu i w zopu duraka.... kak sliedujet... Ja, widiszli nie lublu kogda
                ubiwajut, a u nas wied' wsieh pinajut, tak mnie nie priwykat';))))) Ponimajesz?
                Nu wot i horoszo;)))))
                Ja daze nie znaju kak u Tiebia proszczanija prosit'? Ty wied' i tak navierno
                nie prostisz, a? ili mozet byt' sapogom wsio eto dielo uladim? ;)))))))))
                Nu, kak soglasien?

Ty Perryrazbojnik ponimajesz, ja mozet byt' nie wsiegda parien' sierjoznyj, sam
                wied' widisz, niekotoryje umniki s mienia smiejutsia, nu eto wied' ih dielo,
                pust' siebie smiejutsia;))))

Ja moj drug hotelby Dannoczkie oczen' pomocz. Tut polno swoloczy,
                nabrasywajutsia na duszen'ku, a ona s nimi kak s diet'mi.... wsio wremia
                probujet im czto to w pustyje baszki naklast', a tam wied' tolko gawna polno i
                na umnyie wieszczi miesta niehwaiet. Nu nie tak?

Jeszczio hotel by waszemu "mocarstwu" pomocz i napisal Dannoczkie, czto nado
                zdielat'. Ty czytal mojo priedlozenije?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=16044062&a=16140525
                Niet? Nu druzok razbojnik, kakze tak? Biegi i poczytaj, a potom wyskazys' i my
                eto w trojom obsudim! Horoszo? Dana prawda uze wyskazalas', no ja dolzen
                niemnogo podumat', nu sam wied' ponimajesz?

Nu poka s priwietom i do sleduieszczego....
                • Gość: Perry Re: Do Perryrazbojnika IP: 160.79.164.* 28.09.04, 18:13
                  sluszaj moskowit,
                  ja z Toboj w suszczestwie wo wsiom soglaszajus'. No wied nie w etom ze dielo!
                  Prawilno piszesz:
                  " Ja moj drug hotelby Dannoczkie oczen' pomocz. Tut polno swoloczy,
                  nabrasywajutsia na duszen'ku, a ona s nimi kak s diet'mi.... wsio wremia
                  probujet im czto to w pustyje baszki naklast', a tam wied' tolko gawna polno i
                  na umnyie wieszczi miesta niehwaiet. Nu nie tak?"
                  Tolko ja dawno priszol k sowierszenno drugomu wywodu. Wmiesto togo cztoby z
                  durakami razgowariwat', ja uze dowolno dawno (i nie tolko ja. u niej jest dwie
                  choroszije podrugi kotoryje je to ze samoje goworiat) probuju ubiedit' Danu
                  cztoby ona pierestala wobszcze s etoj drianiu razgowariwat. A ona upriamaja
                  wsie s nimi pierepisujetsa. Nu tak ja naczal jej pokazywat na skolko eto
                  durackoje. A pre etomintieresno posmatriet kak eta drian' otniesiotsa k moim
                  now-otkrytym "mudrostiam" Oni ze wsie wriemia takije-ze samyje gluposti
                  trubiat!

Czto do Twojego priedlozenia, to ja kak-to propustil. Siejczas pojdu
                  prowierit'. No Dana mnie soobszczila o niem. Zwuczalo kak budto do togo
                  pochozo na to czto Meir Kagane priedlogal czto daze ja ispugalsia :-)

Priwiet!
                  Perryzbojnik

P.S. Moi dieti odno slowo po russki znajut - kak raz "razbojnik" :-)

• moskowit Re: Do Perryrazbojnika 28.09.04, 19:30
                    Druzeszcze, nu ja rad czto Ty somnoj sglasien.... i ja tiepier' ponimaju Twoi
                    now-mudrosti, ja wot kak raz na eto i nie obratil wnimaja, durak ja, i ....
                    okazalsia... 'szlapa w szlapie';))))))))))))) A tiepier', kogda w konce koncow
                    ponial to mnie Twoi, razbojnik, "wywody" toze naczali nrawit'sia;)))))) Ty,
                    dolzen Tiebie skazat', umnik! Tak i prodolzaj;)))))

Nu, Ty praw, Dannoczka-duszenka tierpliwaja, no ona i umnica. Prawda wied'?
                    Ty obratil wnimanije, czto tut niekotoryie pacany dumajut, czto ja to ona;)))))
                    No wied' kudy mnie do niejo? Nu sam podumaj?

Nu, drug, ja nie znaju kto eto Meir Kagane, no jesli naszi wzglady pohozy, tak
                    znaczit umnica on... Ja wied' wsiegda goworil, czto wy - Jewriei umnyie! A
                    poczemu Ty ispugalsia? Nu niczego....., wot poczytajesz mojo priedlozenije i
                    togda poboltajem kak wasze "mocarstwo" iz tupika wywiesti. Soglasien? Nu wot i
                    molodiec!

PS. Perry dorogusza, Ty tolko nie uczi swoich minirozbojnikow razbojniczestwa
                    [w siemjie i odnogo hwatit;))))], nu czto Ty w samom diele? Wied' nawierno nie
                    hotielby, cztoby na razbojnikow, kak Twoi sosiedi za zaborom, wyrosli, a?
                    .....
                    • Gość: dana33 do perryrazbojnika i do moskowita IP: *.broadband.actcom.net.il 28.09.04, 20:02
                      a wy szto chlopaki? zabralis w mjestie i za mojej spinoj wy tu sobie
                      komplimenta prawitie? nu, uzas!!!

nu, wy to nie widitie, szto ja z niemi za wsiem nie pierepisywajus, tolko im
                      palec w ich glazka zatykaju? (jezuuuuu, moje ruskie przyjaciele to pewnie
                      skrecaja sie z mojego rosyjskiego... :)
                      • moskowit Re: do Dannoczki 29.09.04, 00:04
                        Dannoczka dorogaja, my nie za Twoimi plecami, my tak prosto balatajem....
                        Rozumiesz, ja Perryrazbojnuku krzywde zrobilem, to musialem dlugo razbojnika
                        przepraszac;)))) Ponimajesz? Nu wot
                        Tys zauwazyla, ze mus sie spodobalo, to "Perryrazbojnik"? On to wprawdzie
                        troche znieksztalil, ale to nie szkodzi;)))) Jesli mu sie podoba byc
                        rozbojnikiem, to co ja moge zrobic? Nic! Zeby tylko ta madrze wykorzystal....

Ja na dniach w komandirowku dolzen jehat*, czoort wozmi!!! Nu Ty wiesz on na
                        zapad, a jej w druguju storonu;)))) Tyleze u mnie odwrotnie;))))

Nu Ty dzierzys' dorogaja!
                        • Gość: dana33 Re: do Dannoczki IP: *.broadband.actcom.net.il 29.09.04, 00:10
                          nu, u nas sie mowi: "lech be shalom ve tachzor be shalom", czyli idz w pokoju i
                          wracaj w pokoju, doslowne tlumaczenie, a takie nie calkiem doslowne, to znaczy
                          idz zdrowo i wracaj zdrowo...
                          ja budu dierzatsja, szto ty, stara polska jewrejka tak latwo nie poddaje
                          sie... :)
    • Gość: sp;lit Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.ipt.aol.com 27.09.04, 17:57
      Musial cie ten zab zdrowo napie#dalac ciucka , skoro przypomnialas sobie cus
      takiego jak wdziecznosc ,... Mam nadzieje ze ci dentysta pomogl i wrocisz do
      normy , znaczy sie tej ciucki , ktora znamy :)

Kwestia gustu dana :) Musze jednak przyznac , ze odkad chirurgia plastyczna
      dotarla do tej pipidowy to od czasu do czasu mozna zatrzymac oko na nosku czy
      boobs i podziwiac kunszt tej profesji , trzeba przyznac , ze ci zdolniejsi
      czynia cuda , no nie ? Szkoda , ze na "niskie podwozie" nic nie maga pomoc :)

Osobiscie , tudziez 95% samcow , preferujemy ogladac kobiety w garderobie albo
      bez w ktorej przypominaja kobiety a nie wojaka Szwejka ,... Masz wytlumaczenie
      dlaczego przyrost naturalny lezy - Natura samca :)

uklony

==============================================================================

widzialam grupke zolnierek, slicznych dziewczyn, gewera na ramieniu czasem
      wieksza od nich, rozesmiane i szczesliwe,
    • rattler Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! 27.09.04, 19:31
      Nie ma jak spocone , nie-do-pod-myte , z zardzewialymi majtkami w kroku , ale
      za to szczesliwe i rozesmiane zydoweczki w mundurach z kalachem na plecach -

narazie

www.isayeret.com/sniping/82a1-f.jpg
      Religious Israeli Soldiers - Serving With Women Is Like Eating Pork

By Amiel Ungar

The Jerusalem Report

Arafat's War has deflected attention from unresolved conflicts within Israeli
      society, but now and then we receive a wake-up call. The Israeli army's policy
      of integrating women into combat units threatens to renew religious-secular
      tensions. Hitherto, female soldiers were utilized as weapons instructors and in
      support services, which was acceptable to the religious soldiers who have been
      assuming an ever-increasing portion of the combat burden. But the new policy,
      strongly endorsed by Israeli feminists, has so alarmed religious Zionists that
      they have warned they will boycott units where gender integration undermines
      religious standards of sexual modesty.

The Israeli army is not a "progressive" American university that can dictate
      residence in a coed dorm for undergrads. Feminists may see integrated units as
      a steppingstone to achieving gender equality in Israel. But this equality will
      be tainted if it is secured by trampling the tenaciously held values of others
      and thwarting the no-less-important desideratum of religious-secular
      integration. UltraOrthodox leaders fully enjoy the discomfiture of religious
      Zionists and are brandishing the furor as proof that religious observance and
      military service do not mix.

A situation that creates intimacy between the sexes, such as sharing the same
      tank or cramped quarters on a missile boat, is utterly unacceptable to an
      observant soldier. It is tanta-mount to compelling him to eat pork. Some
      secularists mistakenly regard mixed combat units as a libido endurance test. If
      the observant soldier were sincere in his commitments, they argue, then rubbing
      shoulders and other limbs with women wouldn,t lead to other things. But
      traditional Judaism not only objects to the ultimate repercussions of mixed
      military service, it opposes the day-to-day reality of such units, which
      creates an intimacy that should be reserved for married life. (Plato and Sir
      Thomas More believed the prospective bride and groom should view each other in
      the flesh, since appraising a marriage partner was as serious as purchasing a
      horse. Religious Judaism would never view a woman's body on the level of horse
      flesh or as a vehicle to be test-driven.) The army has promised a commission to
      study the issue, but the higher-ups are understandably distracted by other
      matters, and the crisis is building up.

The rabbis who have attacked the new policy in radio interviews are themselves
      combat officers who prepare their pupils for combat service. Yet by allowing
      itself to be intimidated by radical feminists, the army is displaying contempt
      for an increasingly important reservoir of military talent. Given the degree of
      mutual suspicion between Israel's political subcultures, some religious
      Zionists view gender integration as an attempt to block the rise of religious
      Zionist officers. My take is that the army is clumsily clutching at political
      correctness, but if it doesn,t resolve the issue immediately, it will
      inadvertently corroborate the conspiracy theorists.

At the same time, the issue must be defined accurately. Religious Zionism
      justifiably rejects a Hobson's choice between abdicating its moral values or
      acquiescing in isolation within separate military units. However, any attempt
      to broaden this defensive reaction into a blanket veto on a combat role for
      women is indefensible. Religious Zionists have no more right to blackball
      female combatants than radical feminists have to shove mixed units down their
      throats. If Israeli women want to serve in combat units, their individual
      choice deserves respect and encouragement. There is no reason the army can,t
      establish exclusively female combat units officered by women. The performance
      of such units will be objectively evaluated. This would be preferable to the
      current situation where anonymous officers charge that women unfit for combat
      are retained to propitiate the feminist furies in the media. All-female units
      will also severely curtail incidents of sexual harassment.

Thanks to Oslo, security conditions in some respects have deteriorated to the
      level of 1948. This compels Israel to mobilize a greater share of the
      population. Women frequently played a combat role during Israel's War of
      Independ-ence
      • Gość: sp;lit Re: antysemici wszystkich krajow, laczcie sie!!!! IP: *.ipt.aol.com 27.09.04, 22:41
        Skad wiesz Rattler , moze pingwiny preferuja naturalny aromat , mydlo u
        niektorych budzi niezdrowe skojarzenia ,... Badz wyrozumialy :)

uklony

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka