Dodaj do ulubionych

Czyzby w Polsce bylo zakazane imiona slowianskie

IP: *.fastres.net 02.10.04, 20:54
uzywac- moze aki,Cep, w8q9wiony,wpia i inne byly nowymi poslkimi imionami.
Obserwuj wątek
    • Gość: aki nie masz większych zmartwień?????? IP: *.protonet.pl 02.10.04, 20:59
      np fredzio to chyba od fryderyka czyli germanizm
      • Gość: jarek-Zyd ne telus czasami jest dobrze wiedziec z kim sie rozmawia, IP: *.fastres.net 02.10.04, 21:06
        ale z tymi wszystkimi pseudonimami trudno to powiedziec.
        Moze aki mnie i innyum swoje imie podasz.
        • Gość: dana33 Re: czasami jest dobrze wiedziec z kim sie rozmaw IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 22:08
          jarek, mamy w israelu takiego aktora (przystojny gosc ale aktor taki sobie), co
          sie nazywa aki avni. aki to moze byc oj jaki, a jaki jest skrot od jakov, czyli
          jakub po polskiemu. skrot od jakova jest tez kobi. aki, zaraz zrobimy z cieb ie
          starozakonnego... :)
          • Gość: aki nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: *.protonet.pl 02.10.04, 22:19
            mam taki nick bo sie krótko pisze.
            jest taka zasada"nie należy mnożyc bytów nad potrzeby"
            starozakonnego nie zrobicie bo mam sentyment do krajów islamskich ;-)
            ale obrzezac sie nie dam ani muslimom ani starozakonnym co to to nie
            • Gość: dana33 Re: nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 22:52
              hihi, mozesz byc starozakonnym bez obrzezania. a oprocz tego nie masz pojecia,
              jakie sa nagrody za obrzezanie. nu, nie takiego smarkacza, co ma 7 dni, ale jak
              przyjezdzaja np z rosji nowi emigranci i chca sie ewentualnie obrzezac w wieku,
              nu, powiedzmy bardziej dojrzalym, to znam takiego co dostal parowe zelazko,
              food processor, reczny mixer i mikrofalowke. ty sie lepiej zastanow... :)
              • Gość: aki to jest babski kitchen equipment IP: *.protonet.pl 02.10.04, 23:34
                na co mnie on? wole swój napletek.zima idzie zawsze to cieplej w główkę będzie
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Aki jest imieniem takze w Turcji.....ale wpia nim IP: *.fastres.net 02.10.04, 22:38
            nie jest.
            • krystian71 Re: Aki jest imieniem takze w Turcji.....ale wpia 02.10.04, 23:05
              o Jezu,ty nudziarzu-wpia to skrot -wydzial prawa i administracji
              Ulzylo?Juz wiesz z kim masz do czynienia
              • Gość: jarek-Zyd ne telus A tutaj mamy do czynienia w wydzialem.. IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:24
                ilu ich tam jest.
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Mefet jest imienim tureckim choc ten Arab z Bielsk IP: *.fastres.net 02.10.04, 21:08
        Turkiem nie jest, juz raz moja zona mu po turecku napisala, ale on mial
        niesamowite trudnosci z odpowiedzia, tak samo jak pewien berber berberem nie
        byl, i tak dalej.
        • Gość: aki Re: Mefet jest imienim tureckim choc ten Arab z B IP: *.protonet.pl 02.10.04, 21:12
          tirkyje gizel-napiszę fonetycznie
          • Gość: jarek-Zyd ne telus W takim razie takie jest twoje imie. IP: *.fastres.net 02.10.04, 21:13
          • Gość: jarek-Zyd ne telus Drugie jest poprawne pierwsze nie. IP: *.fastres.net 02.10.04, 21:16
            U fonetyczne zamiast i
      • Gość: jarek-Zyd ne telus A Gucio od Gustawa.... IP: *.fastres.net 02.10.04, 21:12
        albo od pewnego ptaka.
    • Gość: . Uwierz slawiscie, ze CEP jest czysto slowianski. IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.10.04, 21:39
      Vide: Kazimierz Moszynski "Kultura ludowa Slowian".
      • Gość: jarek-Zyd ne telus Nie jestem slawista,ale bardziej mnie odpowiada IP: *.fastres.net 02.10.04, 22:05
        ze sie ktos kropka podpisuje, bo anonimowy chce byc. niz ci co imiona uzywaja
        ,ktore ich nie sa, wydaje mnie sie czesto, ze oni sa w tajnej tutaj na forum misji.
        • Gość: . Mam logon w GW: kropek-uk. Ale nie chce mi sie IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.10.04, 22:09
          logowac (to mial byc zart z naszej cenzorki). A imie mam anglosaskie, ale od
          chrztu swietego...
          • krystian71 na chrzcie mi dali-agent-specjalny n/t 02.10.04, 22:19
        • Gość: dana33 Re: Nie jestem slawista,ale bardziej mnie odpowia IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 22:10
          wlasnie. nawet jak uzywaja wlasnego, to zaraz doczepiaja mu agentke z
          mossadu..:)
          • Gość: . No i widzisz? Gana zgadla, bo ten white trash zna IP: *.range81-157.btcentralplus.com 02.10.04, 22:39
            jak kieszen wlasnego kuchennego fartuszka.
        • Gość: aki jakąś spiskową teorie snujesz IP: *.protonet.pl 02.10.04, 22:14
          ale błędną
          • Gość: dana33 Re: jakąś spiskową teorie snujesz IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 22:19
            uj, aki, nie bierz wszystkiego na serio... :)
            mnie tu na forum zarzucaja ze pracuje dla mossadu i placa mi od slowa (a moze
            od sylaby, nie wiem dokladnie) za propagande niby jaka rozsiewam. nu, to ja w
            mysl ich twierdzen, farsztejst, pomagam jarkowi w zdobyciu imion, tylko nie
            wiem, dlaczego mu na tym tak zalezy, ale jako doswiadczona agentka, to ja juz w
            taki albo inny sposob to z niego wyciagne.. :)
            • Gość: aki to nie takie proste IP: *.protonet.pl 02.10.04, 22:29
              bo jak ktos nie jest z mossadu to mówi,ze nie jest ale jak jest to też mówi,że nie jest
              never mind-bylebys tylko nie była agentką fredzia54 ;-)
              • Gość: dana33 Re: to nie takie proste IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 22:56
                nu, ja im wcale nie zaprzeczylam. ja juz bylam wszystko, to moge byc tez
                agentka, nie? fredziowa tez moge byc, co za roznica, jak dlugo mi placa za
                sylaby? ja baba materialna jak widzisz... :) ostatecznie chce jechac do chin i
                potrzeba na to pieniedzy, nie? rothschild mi obiecal na rocznice slubu. znasz
                chyba ta historie, jak wlasnie jeden przechwal sie wsrod kolezkow jak to zabral
                zone na 25 letnia rocznice slubu do chin? oj i ach ze wszystkich stron.... i
                potem pytanko: a co zrobisz na 50 rocznice slubu? na 50? pojade do chin i
                przywioze ja spowrotem... ty myslisz, ze moj ma zamiar tez wywinac taka
                sztuczke???
                • Gość: aki to az do chin trzeba jechać IP: *.protonet.pl 02.10.04, 23:01
                  aby...
                  pozbyć się baby ?
                  • Gość: dana33 Re: to az do chin trzeba jechać IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 23:03
                    :)
            • Gość: jarek-Zyd ne telus Jest w kazdej rownej dyskusji zasada ze sie wie IP: *.fastres.net 02.10.04, 22:36
              z kim sie dyskutuje i z kim sie kloci, jak ma do ciebie cos napisac to wiem ze
              cie moge Dana, Danuta, Danka nazwac, moze mnie podpowiesz jak mam sie do
              "rachelki" zwrocic jak ona z Rachelle nic wspolnego nie ma, i nazywanie ja
              "rachelko" moze byc w samym siebie obrazliwe.
              Jeszcze weselej jest z CEP-em, jak mozna sie do niego zwrocic, aby go nie obrazic?
              Albo ci co dziwne pseudonimy uzywaja , czegos sie smiertelnie boja ,albo tez
              maja imiona , ktore neutralne na polsko-jezycznym forum nie brzmia.
              Moze nalezalo by wziasc przyklad z Der Spiegel, ze tam aby udzial brac , trzeba
              sie zalogowac i miec normalny ( nie web-mail) internetowy adress, tam takich jak
              Gucio, Bchsia, Mirex, Split,itd nawet ze swiczka zapalona nie znajdziesz.
              • Gość: aki no nie bądz taki pryncypialny IP: *.protonet.pl 02.10.04, 22:41
                toż pisząc jarek-żyd ne telus w gruncie rzeczy żadnych danych nie pokazujesz
                • Gość: jarek-Zyd ne telus Teraz ci wytlumacze dlaczego tak sie podpisuje. IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:07
                  jak zaczalem, to podpisywalem sie jarek i powiewaz po polsku nie umialem pisac
                  mnie od Zyda-nieuka wyzywano( Bnadem,Mirmil, CEP i inni uczeni) i nie tylko
                  ale pewien prawdziwy polak( z p - minusko) tez sie podemnie podszywal, choc jego
                  proveider bchsia. telus.net byl, pod naciskiem tych uczonych i tego pol-glowka z
                  telus, zaczalem jarek-Zyd uzywac, im to nie wystarczalo, tak ze teraz sie
                  jarek-Zyd ne telus podpisuje choc jarek duzo latwiejsze bylo, jeszcze teraz
                  mozna jakiegos glupka na forum zauwazyc ktory sie pod jarek-festweb loguje( choc
                  moj byl jarek-fastweb) i jarek .zyd choc moj jest jarek-Jude, ale sie prawie
                  nigdy nie loguje bo w tym przypadku providera nie widac i poniewaz moj provider
                  za darmo nie jest ( 80 Euro) na miesiac, jestem od podrobek z Wloszech w 80 %
                  wolny, choc ten uczony Bnadem( w(q)iony) nam zapowiedzial ze on jest tez w
                  stanie kazdy prowider emulowac.
                  • rebecca2 Re: Teraz ci wytlumacze dlaczego tak sie podpisuj 02.10.04, 23:13
                    chocbys sie nie wiem jak podpisal i tak kazdy po temacie cie pozna
                    mozesz tego netelusa sobie darowac,nawet tego zyda tez
                    • Gość: jarek-Zyd ne telus A ty sobie rebecca podaruj i zostaw " 2. IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:15
                  • Gość: aki a ja piszę aki bo to krótko IP: *.protonet.pl 02.10.04, 23:19
                    pozdrowienia dla małżonki.turcje zjeżdziłem od edirne do dogubayazit(gizel)
                    • Gość: jarek-Zyd ne telus A ja Zachonia Turcje ( Anatolie) na piechote IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:23
                      w dawnych czasach przewedrowalem, ladniejszy kraj przy morzu srodziemnych trudno
                      w zimie znalesc bylo mozna.
                      • Gość: taki Re: A ja Zachonia Turcje ( Anatolie) na piechote IP: *.protonet.pl 02.10.04, 23:29
                        ano ładny byłem tam gdy jeszcze tych wszystkich hoteli nie postawiono
                        • Gość: jarek-Zyd ne telus Do Smirne duzo hoteli nie znajdziesz( do roku 1998 IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:35
                          a te co byly, byly doskonale zamaskowane, Turystow bylo bardzo malo, troche
                          Niemcow na motocyklach , "Turkow" drugiej i trzeciej generacji z Anglii i bylo
                          bardzo laicko, trudnosci dla innych byly tylko z jezykiem.
                          Mozna bylo caly dzien wedrowac, ani jednej osoby nie spotykajac.
              • Gość: dana33 Re: Jest w kazdej rownej dyskusji zasada ze sie w IP: *.broadband.actcom.net.il 02.10.04, 23:02
                ja cie ide cos powiedziec, jarek. oni sobie robia niki takie, jakie im sie albo
                podobaja, albo uwazaja, ze przez swoj nik moga przekazac nam jakas wazna
                message. wez sobie np wqrwionego, zwanego przez mnie wqrwielszczaka. przeciez
                ma nik fantastycznie do niego pasujacy, nie uwazasz? a oprocz tego, to by
                bardzo szybko wiesz, z kim gadasz. i mozesz z nika robic co chcesz. jak
                rachelka pisze jak czlowiek, to ona rachelka. jak zaczyna bluzgac, to ona
                rachelka-szmatelka. ja z kazdego nika moge przerobic cusik. i mam swietna
                zabawe. a mi absolutamente wsio rawno, czy on sie nazywa adas, karolek czy
                wiesio. a do cepa mozesz cep, cepek, cepus, cepusinski tez pojdzie i jestem
                pewna, ze on sie nie obrazi. on sie obraza za calkiem insze inszosci.
    • maretino Re: Czyzby w Polsce bylo zakazane imiona slowians 02.10.04, 23:15
      Gość portalu: jarek-Zyd ne telus napisał(a):

> uzywac- moze aki,Cep, w8q9wiony,wpia i inne byly nowymi poslkimi imionami.

A co maja sie swoimi prawdziwymi podpisywac ?
      Mahmud ,ahmed mustafa itd ?
      • Gość: jarek-Zyd ne telus przepraszam za Aki, to jest imie, ale moze on o IP: *.fastres.net 02.10.04, 23:17
        tym nie wie.
    • Gość: pd Re: Czyzby w Polsce bylo zakazane imiona slowians IP: *.MS-TechEd.53.161.inter.net.il 06.10.04, 23:14
      srotyle tez zgrywa Polaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka