Dodaj do ulubionych

obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu

03.03.17, 08:12
PE pozbawil wczoraj M. Le Pen immunitetu. Teraz moze sie nia zajac prokurator we Francji, a sad moze skazac za publikacje drastycznych zdjec z egzekucji przeprowadzonej przez ISIS.
Skazana szefowa FN nie bedzie mogla kandydowac.
W Niemczech zaczynaja siekampanie wyborcze przed wyborami w landach/krajach zwiazkowych. Na poczatek wybiera Szlezwik-Holsztyn, pozniej Kraj Saary i maju NRW.

Co sie sie tam dzieje opisal Die Welt:
www.welt.de/politik/deutschland/article162542799/Wahlkampf-Auftakt-wird-zum-Spiessrutenlauf-fuer-AfD-Anhaenger.html
AfD ma wewnetrzne klopoty i sondaze wykazuja spadek notowan. Mimo to "prawdziwi demokraci" robia co moga, aby "demokratycznie" utrudnic tej partii kampanie wyborcza: zrywanie plakatow, naciski na wlascicieli duzych sal, gdzie AfD chce odbywac spotkania wyborcze, fizyczna przemoc wobec delegatow, podpalanie samochodow czlonkow AfD to wybrane metody.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Pogarda dla Europy 03.03.17, 08:43
      Lepenowa nie kryje swojej pogardy dla Europy i chce wyjscia Francji z EU. Dlatego tez pewnie zostala depoutowana europejska i dlatego tez pieniadze, ktore otrzymala z Europy przeznaczala na swoja partie we Francji.

Przyznam sie, ze odczuwam coraz wieksza pogarde dla francuskich elit: klamia, kradna, woza sie na koszt innych. Ale, powiedzmy, ze takie sa elity. Le Penowa, ma do tego program ekonomiczny, ktory spowoduje bankructwo Francji w kilka miesiecy.

Francuzi nie wiedza na kogo glosowac po wyjawnieniu klamstw i oszustw Fillona. Mam nadzieje, ze nie wybiora "lepszej zmiany", ktora jak i w Polsce okaza sie zmiana na gorsze.

PF
      • mara571 start w wyborach do PE jest dla Francuza dzialajac 03.03.17, 21:50
        ego poza partiami establishmentu jedyna szansa na uzyskanie mandatu.
        Gdyby francuska ordynacja wyborcza byla podobna do brytyjskiej inaczej wygladalby parlament i FN mialby juz dawno swoich poslow. Zareczam ci, ze juz dawno stracilby swoja atrakcyjnosc dla wielu wyborcow.
        • polski_francuz Re: start w wyborach do PE jest dla Francuza dzia 03.03.17, 21:55
          Masz racje. I gdyby w Niemczech byly referenda to juz dawno wywalono by wszystkich uchodzcow. Polakow zreszta tez, bo to jest podrasa. Poczytaj sobie co pisze slaski stammtisch na naszym forum.

Z idiotami trzeba uwazac. Mamy ich zreszta w Polsce. Posluchaj co o kobitach belkoce Korwin.

PF
          • jorl Re: start w wyborach do PE jest dla Francuza dzia 03.03.17, 22:15
            polski_francuz napisał:

> Masz racje. I gdyby w Niemczech byly referenda to juz dawno wywalono by wszystk
            > ich uchodzcow. Polakow zreszta tez, bo to jest podrasa. Poczytaj sobie co pisze
            > slaski stammtisch na naszym forum.

Polakow by wywalono nie dlatego ze podrasa a:
            1. Bo sie polscy bezdomni zwalili do Berlina. Maja u mnie jedzenie, opieke lekarska, w Polsce maja gorzej. Zasryw.a parki w Berlinie, namioty porozstawiane, syf.
            2. Dodtad slyszalem ze Polacy kradna maszyny rolnicze czy budowlane w Niwemczech i wywoza do Polski. Korzystajac z tego ze na granicy nie ma kontroli. Dzisiaj w radiu uslyszalem ze kradna tez bydlo i wywoza do Polski.

Moje media ukrywaja to jak ukrywaly to zachowania migramtow w Sylwestra w Köln. Ale jakos to ukrywanie Polakom na tym forum nie przeszkadza.

Oczywiscie bedziesz wrzeszczal ze Polacy sa nie lubiani bo stammtisch itd, a nie dlatego ze kradna.
            • polski_francuz Re: start w wyborach do PE jest dla Francuza dzia 03.03.17, 23:29
              Krytyka dotyczyla stammtischu.

PF
            • de_oakville Re: start w wyborach do PE jest dla Francuza dzia 04.03.17, 11:54
              jorl napisał:

> 1. Bo sie polscy bezdomni zwalili do Berlina. Maja u mnie jedzenie, opieke leka
              > rska, w Polsce maja gorzej. Zasryw.a parki w Berlinie, namioty porozstawiane, s
              > yf.

Czyli maja nadal takie same nawyki jak wielu w PRL-u - "panie na prawo, panowie na lewo". Lasy przydrozne nie wygladaly przez to najciekawiej w wielu miejscach Polski Ludowej. Szkoda parkow Berlina. Szkoda labedzi w parkach Anglii i Irlandii, ktore traca przedwczesnie zycie i staja sie pozywieniem koczujacych. No, ale we wlasnych oczach maja oni rowniez wiele zalet jak ow Cygan z piosenki, ktory byl wloczega, ale za to pieknie gral na skrzypcach:

"Spiel, Zigan, spiel,
              sonst bist du als Zigeuner
              nur ein Dieb, ein Streuner,
              den man nirgendwo vermißt.

(...)

Spiel, Zigan spiel,
              schenk denen deine Lieder,
              die dich morgen wieder
              lieber gehen als kommen sehen. "

Udo Jürgens - "Spiel, Zigan, spiel"
      • de_oakville Re: Pogarda dla Europy 04.03.17, 11:30
        polski_francuz napisał:

> Przyznam sie, ze odczuwam coraz wieksza pogarde dla francuskich elit

Hm, dla francuskich?
        Napoleon (I-szy, i III-ci do bitwy pod Sedanem) to byly rowniez elity francuskie, a w moich oczach tak wielkie postacie historyczne, ze kredyt podziwu dany przez nie dla kraju w tamtych czasach wystarczy do dzis z nawiazka aby "tuszowac" wszelkie "drobne" slabosci tamtejszych elit w czasach obecnych. :)

"Każdy Twój wyrok przyjmę twardy
        Przed mocą Twoją się ukorzę
        Ale chroń mnie Panie od pogardy
        Od nienawiści strzeż mnie Boże"

"Modlitwa o Wschodzie Słońca" – Jacek Kaczmarski

www.youtube.com/watch?v=1S28g7K4Lso
        • polski_francuz Re: Pogarda dla Europy 04.03.17, 11:51
          No coz, nalezalo dodac dzisiejszych elit. Napoleon byl na pewno wielkim przywodca, ktory zmienila owczesna Francje i Europe na dlugo.

Ale, dzisiejsza Francja ma inne problemy a glownym z nich jest zadluzenie 2000 mld € bo jest juz wiele wiecej niz PIB. Emerytury, pensje budzetowcow i byt wielu ludzi jest przez ten dlug zagrozony.

I jako inzynier nie moge pojac, ze sie elity nie zajmuja tym problemem wlasnie. I stad sie bierze moj stosunek do dzisiejszych elit francuskich.

Pozdro

PF
      • marklen Re: Pogarda dla Europy 05.03.17, 22:29
        polski_francuz napisał:

> Lepenowa nie kryje swojej pogardy dla Europy i chce wyjscia Francji z EU. Dlate
        > go tez pewnie zostala depoutowana europejska i dlatego tez pieniadze, ktore otr
        > zymala z Europy przeznaczala na swoja partie we Francji.
        >
        > Przyznam sie, ze odczuwam coraz wieksza pogarde dla francuskich elit: klamia, k
        > radna, woza sie na koszt innych. Ale, powiedzmy, ze takie sa elity. Le Penowa,
        > ma do tego program ekonomiczny, ktory spowoduje bankructwo Francji w kilka mies
        > iecy.
        >
        > Francuzi nie wiedza na kogo glosowac po wyjawnieniu klamstw i oszustw Fillona.
        > Mam nadzieje, ze nie wybiora "lepszej zmiany", ktora jak i w Polsce okaza sie z
        > miana na gorsze.
        >
        > PF
        ....
        M. Le Pen ma prawo do własnych przekonań i one mogą tobie nie odpowiadać, nie musisz na nią głosować
        Gołosłowne stwierdzenie że MLP ma zły program bez uzasadnienia to po prostu bicie piany
        Fakt że Francuzi poza na MLP nie mają na kogo głosować
        • polski_francuz Ubierzmy gole slowa 05.03.17, 22:39
          Lepenowa chce m.in. nacjonalizacji przemyslu i wyjscia ze strefy €. Ta pierwsza mysl to sa idee Hitlera z lat 30-tych a dzis mamy zupelnie inna ekonomie a ta druga zaniepokoi rynki finansowe na ktore Francja jest skazana bo jest w deficycie budzetowym i musi pozyczac by placic budzetowcom. To zaniepokojenie moze doprowadzic do zwiekszenia stopy procentowej pozyczek (okolo zera obecnie) i do bankructwa kraju.

Ubralem gole slowa? Wyjasnilem me niepokoje?

Miejmy nadzieje.

PF

• czizus Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 03.03.17, 09:32
      Ciekawe, że krytycy demokracji liberalnej tak chętnie akceptują wszelkiej maści populizm, atak na UE i nie przeszkadza im nachalna propaganda kremlowska a nawet finansowanie różnego nacjonalistycznego badziewia przez Moskwę. To im nie przeszkadza ale przeszkadza demokracja liberalna.

To kiedy mara te Mistrale z 1 euro?
      • thomsoro Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 03.03.17, 10:15
        Mistrale za 1 EUR mozna kupic w dyskontach w Sosnowcu.
        • pijatyka Re: Mistrale za 1 EUR mozna kupic 03.03.17, 12:56

...przecież w każdym sklepie z Mistralami ;->
    • szwampuch58 Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 03.03.17, 11:17
      Ooooo,DDR zdycha ....no kto by tego siEm spodziewal, Petra aus
    • kylax1 Le Pen to proruska idiotka faszystowska, ale od 04.03.17, 12:37
      kiedy publikacja zdjęć zbrodni ISISowców, to "przestępstwo"????

Dobrze, że w USA takie idiotyzmy nie przejdą.
    • marynazmlyna Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 05.03.17, 01:04
      Le Pen wygra prezydenture a lewactwo bedzie ja moglo co najwyzej cmoknac w pepek.
    • jorl [...] 05.03.17, 17:48
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • czizus Jorl, to kiedy spodziewasz się deportacji 05.03.17, 18:49
        z Niemiec do Rosji?? Czytałem, ze Niemcy biorą się już solidnie za rosyjską V Kolumnę, więc twoje dni są policzone. No wiesz, my Polscy i Niemcy nie chcemy mieć u siebie pasożytów i szpiegów jednocześnie. A jeżeli są tacy w Niemczech to tak jak by byli w Polsce - nie ma granic.
        Z Niemcami nie zgadzamy się w wielu kwestiach ale tej w/w zgadzamy się całkowicie.
        • jorl [...] 05.03.17, 18:58
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • polski_francuz Wdziecznosc 05.03.17, 19:14
            Polsce zawdzieczasz wyksztalcenie, Polce zawdzieczasz i corke i szanse dostanie pracy w Niemczech.

I Ty sie tak zwracasz do Polakow i tak piszesz o mojej Ojczyznie?

Albo przeprosisz za te nieprzemyslane slowa albo zakonczymy stosunki forumowe.

PF
            • jorl Re: Wdziecznosc 05.03.17, 19:20
              polski_francuz napisał:

> Polsce zawdzieczasz wyksztalcenie, Polce zawdzieczasz i corke i szanse dostanie
              > pracy w Niemczech.

Czys Ty zglupial PF? Co moja corka zawdziecza Polsce??? Miala 13 miesiecy jak wyjechala.
              A moje wyksztalcenie w Polsce nie jest potrzebne, moze Ty wrocisz do Polski jak takis patriota?

> I Ty sie tak zwracasz do Polakow i tak piszesz o mojej Ojczyznie?
              >
              > Albo przeprosisz za te nieprzemyslane slowa albo zakonczymy stosunki forumowe.

Odwal sie PF, ja naprawde stosunkow forumowych z Toba nie potrzebuje. Takie grozby to mi wisza kompletnie.
              Skad Tobie wpadlo do glowy aby probowac mnie taka grozba straszyc?? Przeciez to idiotyzm.
              ZERO i to ABSOLUTNE zalezy mi na Tobie, zreszta tez na dowolnie innym forumowiczu. Jescze tego nie zauwazyles?
              • polski_francuz Re: Wdziecznosc 05.03.17, 22:08
                Grozba? jaka grozba. To byl propozycja. Nie zaakceptowales jej i czesc.

Ade!

PF
                • polski_francuz Re: Wdziecznosc 05.03.17, 22:11
                  Jeszcze jedno. Czytaj uwazniej co pisze: napisalem Polsce i Polce (celownik od Polki).

PF
            • czizus Re: Wdziecznosc 05.03.17, 19:40
              polski_francuz napisał:

> Polsce zawdzieczasz wyksztalcenie, Polce zawdzieczasz i corke i szanse dostanie
              > pracy w Niemczech.
              >
              > I Ty sie tak zwracasz do Polakow i tak piszesz o mojej Ojczyznie?
              >
              > Albo przeprosisz za te nieprzemyslane slowa albo zakonczymy stosunki forumowe.
              >
              > PF

Jesteś jednak dosyć naiwny. Przepraszam za to stwierdzenie ale nie da się inaczej. Ten Jorl to kremlowska gnida, to rosyjska V Kolumna w Niemczech o której mówił W. Steinmeier( w gruncie rzeczy dość łaskawy wobec Moskwy. Więc skoro to mówiło , . . . . . . ). Każdy post Jorla to jakiś paszkwil na Polską i Polaków. Ale to normalne w przypadku kogoś kto jest zakompleksiony, uważa się za Rosjanina mieszkającego w Niemczech i korzystającego z cywilizacji niemieckiej ale i polskiej, patrzącego zazdrośnie jak dynamicznie rozwija się Polska. Widzi ta gnida, że Polska już nie wiele się różni od Niemiec i nie może tego przeżyć w kontekście swojej zacofanej Rosji.

Jest tylko pytanie - po co on w ogóle uczestniczy w polemice na polskim forum?????
              • polski_francuz Re: Wdziecznosc 05.03.17, 22:05
                Pracowalem jako inzynier w Berlinie i patrzylem sie na niego troche jak na kogos kogo moglbym byc gdybym tam zostal. Ale dzisiaj przesadzil i to bardzo.

PF
    • karbat Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 06.03.17, 09:11
      czizus napisał:

> z Niemiec do Rosji?? Czytałem, ze Niemcy biorą się już solidnie za rosyjską V K
      > olumnę, więc twoje dni są policzone. No wiesz, my Polscy i Niemcy nie chcemy m
      > ieć u siebie pasożytów i szpiegów jednocześnie. A jeżeli są tacy w Niemczech to
      > tak jak by byli w Polsce - nie ma granic.
      > Z Niemcami nie zgadzamy się w wielu kwestiach ale tej w/w zgadzamy się całkowic
      > ie.

grozisz ....
    • karbat Re: obroncy tzw demokracji liberalnej w natarciu 06.03.17, 09:15
      czizus napisał:
      > z Niemiec do Rosji?? Czytałem, ze Niemcy biorą się już solidnie za rosyjską V K
      > olumnę, więc twoje dni są policzone. No wiesz, my Polscy i Niemcy nie chcemy m
      > ieć u siebie pasożytów i szpiegów jednocześnie. A jeżeli są tacy w Niemczech to
      > tak jak by byli w Polsce - nie ma granic.
      > Z Niemcami nie zgadzamy się w wielu kwestiach ale tej w/w zgadzamy się całkowic
      > ie.

grozisz ....

swoje niki zmieniaja ,- niewiarygodne gostki , co publicznie robia smrod na forach .
      kapusie , cwaniaczki , myslace, ze nikt tego nie zauwazy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka