Dodaj do ulubionych

Polska broń atomowa

23.12.21, 16:50

Czy Polska wobec agresywnej postawy Rosji powinna posiadać broń atomową? Ja jestem za.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 18:04
      tanebo001 napisał:

Moze kiedys, jak sie polska polityka ustatkuje. Poki co turbulencje sa zbyt duze. Wyobrazasz sobie guzik do atomowki na Zoliborzu? Katastrofa nuklearna jest czyms o wiele bardziej niebezpiecznym niz katastrofa samolotowa. W kocu, ja mam stracha, ze Zemmour wygra we Francji wybory i ze to on bedzie mogl naciskac guzik atomowy.

Polska droga na Olimp narodow jest przez ekonomie. W koncu, co do Ruskich, to chec powrotu Putina do imperium to jedna rzecz a zdolnosc by to zrobic druga. Mysle, ze poki co to Putin prezentuje swoje atuty i patrzy sie co dalej wydarzy.

PF
      • boomerang Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 22:51
        Napisz lepiej o małżonce prezydenta Macrona, której postawiono zarzuty że urodziła się mężczyzną.
    • engine8 Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 18:22
      Po co? Aby drażnić czy prowokować sąsiadów ?
    • szwampuch58 Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 18:30
      Przed Wigilia bije ci na ten durny dekiel okropicznie,ulanku nadwislanski
      • petronella.kozlowska Pokojowo nastawione Niemcy 23.12.21, 18:42
        Eksport broni z Niemiec. Kontrowersyjne transakcje z Egiptem
        Rząd byłej kanclerz Angeli Merkel przed odejściem zatwierdził kontrowersyjny eksport broni do Egiptu. Krytycy mają nadzieję, że nowy rząd Olafa Scholza przyjmie bardziej restrykcyjną politykę zbrojeniową.

Poprzedni rząd Niemiec pod przewodnictwem Angeli Merkel zatwierdził kilka kontrowersyjnych transakcji zbrojeniowych z Egiptem tuż przed opuszczeniem urzędu – poinformował w tym tygodniu niemiecki tygodnik „Der Spiegel”.

Ówczesny minister gospodarki Peter Altmaier – 7 grudnia, czyli na dzień przed zaprzysiężeniem kanclerza Olafa Scholza – wysłał list w tej sprawie do przewodniczącej Bundestagu, Baerbel Bas.

Niemiecki eksport broni do Egiptu
        Ujawnione w liście umowy zbrojeniowe obejmują dostawę do Egiptu trzech fregat MEKO A-200 od Thyssenkrupp Marine Systems z siedzibą w Kilonii oraz 16 systemów obrony powietrznej od Diehl Defense z siedzibą w Badenii-Wirtembergii.

W liście ujawniono również sprzedaż Singapurowi przez Thyssenkrupp okrętu podwodnego typu 218 G.

Te trzy umowy zostały zatwierdzone przez Federalną Radę Bezpieczeństwa, w skład której wchodzi nie tylko kanclerz, ale także kilku ministrów, w tym m.in. minister finansów, a funkcję tą w poprzednim rządzie Merkel pełnił Olaf Scholz. Oznacza to, że nowy kanclerz Niemiec wiedział o tych umowach

www.dw.com/pl/eksport-broni-z-niemiec-kontrowersyjne-transakcje-z-egiptem/a-60180600
        • vermieter Re: Pokojowo nastawione Niemcy 23.12.21, 19:09
          Fajnie to załatwili, brawo!
      • j-k a niemiecka broń atomowa ? 23.12.21, 18:58
        szwampuch58 napisał:
        > Przed Wigilia bije ci na... dekiel okropicznie, ulanku nadwislanski

schwammtuch, niemiecka belkotko, nie-atomowa, a tobie nie bije ?

PS. P_F Urodzil sie nad Odra.
        • vermieter Re: a niemiecka broń atomowa ? 23.12.21, 19:03
          dlaczego pf tak kaleczy język polski?
          • j-k a niemiecka broń bez-atomowa ? 23.12.21, 19:07
            vermieter napisał(a):
            > dlaczego pf tak kaleczy język polski?

bo mieszka k... 40 lat poza Polska

- podobnie jak i ja.

z tym, ze ja czesciej bywam w PL - no i k.. .co ?

moze zajmij sie trescia (swoja, a raczej jej brakiem) ?

Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            • vermieter Re: a niemiecka broń bez-atomowa ? 23.12.21, 19:13
              40 lat? To tak samo jak ja, a w Polsce ostatni raz byłem w 2010 roku jeden dzień, na pogrzebie. Przyleciałem pierwszą maszyną rano i wróciłem ostatnią wieczorem.
              No i taki zdolny jest, a przez 15 lat nie potrafił poprawić swojej polszczyzny.
              • j-k dziecino, 23.12.21, 19:29
                vermieter napisał(a):
                > 40 lat? To tak samo jak ja,

dziecino, Profesor, P_F pracowal w tym czasie w kilku krajach Swiata, od Chin po Australie
                i nie mial zadnego kontaktu z Polska i Polakami.

a ty gniles w tym czasie w Reichu - majac i owszem kontakt z polskoscia i jezykiem.
                • vermieter Re: dziecino, 23.12.21, 20:24
                  jaki kontakt z polskością? nie biegałem do ślązaka po kiełbasę, na polską mszę też nie chodziłem, tak że nie pierdol mi o moich kontaktach z językiem,

a pf co innego o sobie pisał, nie zmyślaj kłamczuszku,

• a.jej.rkoniak Re: dziecino, 23.12.21, 22:10
                  w każdej stolicy stanowej są polskie kluby, na uczelniach pracują Polacy
                  o kontakt z Polakami nietrudno
            • a.jej.rkoniak Re: a niemiecka broń bez-atomowa ? 23.12.21, 22:08
              Jasiu, ja też mieszkam poza Polską od lat i mój polski jest prawidłowy, a z GW przyswajam bieżące naleciałości. Podstawy mojego polskiego to sykoła, liceum, czytanie od wczesnego dzieciństwa.
              Z tym, że ja po UW, nie po UJ.
        • szwampuch58 Re: ********** Helga 23.12.21, 19:26
          j-k

fotoforum.gazeta.pl/photo/1/od/di/juug/vX9Dpb5lNVogIDiRX.jpg
          • j-k schwammtuch - buzie wytrzyj. 23.12.21, 19:34
            bo tfojej brudnej sciery - nic nie przebije.
            .
            niebalaganka.pl/wp-content/uploads/2014/07/brudna-807px.jpg
            Tfu(j), jak zawsze, Dr. J.K.
            .
            • vermieter Re: schwammtuch - buzie wytrzyj. 23.12.21, 20:25
              tfuj język jest godny polskiego barana
    • tanebo001 Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 19:35
      www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-12-23/gosc-wydarzen-23-12/?ref=slider czyli tylko bomba atomowa zapewni Polsce niepodległość
      • szwampuch58 Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 19:44
        Pyjtele z Instytutu Polskiej Nienawisci....buhahaha
        PS:Co ci brakuje dzbanie do tej niepodleglosci teraz,pogrzebu tesciowej?
    • lubat Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 20:48
      Postulat równie "atrakcyjny" i realny, jak propozycja polskiej wyprawy kosmicznej na gwiazdozbiór Centaura czy Andromedy.
      Polska to nie Izrael i nie stać nas nawet na porządny okręt wojenny, więc tym bardziej nie stać na broń jądrową. Poza tym nikt by nam na to nie pozwolił. Układ o nieproliferacji ciągle obowiązuje, a do tego nasi politycy, którzy by dostali dostęp do guzika atomowego, nie mają opinii ludzi odpowiedzialnych. Nawet za własny kraj.
      • tanebo001 Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 21:57
        A Pakistańczycy tacy odpowiedzialni?
    • a.jej.rkoniak Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 22:03
      w wersji do wystrzelenia z procy?
    • boomerang Re: Polska broń atomowa 23.12.21, 23:04
      Nie, bo Polska Chrystusem narodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka