Dodaj do ulubionych

Swiat picerow

16.02.22, 09:25
Napadna na Ukraine, czy nie? Wyglada na to, ze nie napadna i ze to bylo tylko prezenie miesni przed publicznoscia by zwabic kilku liderow do Moskwy. A jak przyjechal z wizyta mniej pitzerski lider to umiensniony picer powiedzial, co wy Kamerad, my tylko tak se trenujemy by wojska nie proznowalo.

Czyli picerzy w Moskwie? Ano nie tylko, w Waszyngtonie, tez picer, ktory podpuszcza rosyjskiego picera by sie wykazal w srode. Czyli duzi gracze to picerzy? Ano nie, mali nie sa lepsi. I na ten przyklad w Polsce tez rzadzi picer, ktory z katastrofy samolotowej stworzyl wydarzenie historyczne i swoja baze polityczna. Miesni nie pokazuje bo ich nie ma. Ale rzadzic to rzadzi. Czy moze raczej manipuluje i to coraz dluzej.

Przyznam sie, ze wole doslownych liderow i liderki. Pani Merkel wpuscila imigrantow i zamienila wyludniajce sie z aryjczykow Niemcy w kraj imigrantow. Jest juz zielonkawy minister o tureckim nazwisku, u zielonych jest tez jakas Agnieszka a najmlodsza deputowana czarnych chrzescijan urodzila sie w Portugalii. A dzisiejszy czerwony lider Niemiec tez sie nie wypowiadal n/t Ukrainy bo co tu mozna mowic o zagrywkach picerow?

Chyba pojde sfrustrowany na jakas picce, znaczy sie pizze.

PF

Obserwuj wątek
    • yabbaryt Re: Swiat picerow 16.02.22, 09:27
      podpowiadam:
      Tekst linku
      • szwampuch58 Re: Swiat picerow 16.02.22, 10:56
        11 godzin bez wojny,kuzna pozostalo jeszcze 13..jaszczembie glowa do gory
    • de_oakville Re: Swiat picerow 16.02.22, 11:41
      Zabral jednak pare lat temu Ukrainie Krym (wedlug Rosjan pewnie "Krym wrocil do macierzy"), a zatem nie zawsze tylko blefuje. A teraz utrzymuje bez przerwy napiecie i straszy. Po co Rosjanom taka koncentracja wojsk? Jesli nie do ataku to do zastraszania. Zeby sparalizowac psychicznie przeciwnika i spowodowac, ze nie moze realizowac swoich pokojowych planow, rozwijac gospodarki, zmieniac sie na korzysc. Tylko zyc w ciaglym strachu i napieciu. I to udziela sie nie tylko Ukraincom, ale rowniez innym Europejczykom. Okazalo sie wreszczie, ze to jednak "bardzo ludzki pan" bo nie zaatakuje rakietami i bombami. Nie przyjdzie "podpalic domu, tego w ktorym mieszkasz, nie runie zelaznym wojskiem, nie stanie pod domem i noca kolbami w drzwi zalomoce" (cos z mentalnosci niektorych nacji o urazonej dumie w czasach Broniewskiego). Ale juz zabral ludziom mnostwo czasu przez zycie w strachu i nie myslenie o sprawach pokojowych i pozytecznych. Ludzie zapomnieli przez to, ze istnieje pogoda sloneczna i przyzwyczaili sie do nieba ciagle pochmurnego i burzowego. I rowniez w kraju takim jak Polska duzo ludzi czeka az wreszcie przestanie padac.
      • obrotowy 100-ma tysiacami wojsk nie da sie zajac Ukrainy 16.02.22, 16:00
        wiec widze to zupelnie odwrotnie.

to demonstracja sily, ale w zupelnie innym celu:

zeby Ukraincom (podpuszczanym przez Amerykanow) nie zachcialo sie "odbijac" czesci Donbassu zajetej przez separatystow. - bo wtedy rzeczywiscie Rosjanie rusza z odsiecza.

ale nie zaczna jako pierwsi !
        • yurek_1111 Re: 100-ma tysiacami wojsk nie da sie zajac Ukrai 16.02.22, 16:20
          obrotowy : 100-ma tysiacami wojsk nie da sie zajac Ukrainy

To ile wojska, według ciebie, potrzeba żeby zająć Ukraine i skąd wiesz że ruskie chcą zająć całą Ukraine...
          • j-k przyklad: sytuacja wokol Polski 1981 16.02.22, 16:34
            yurek_1111 napisał:
            > To ile wojska, według ciebie, potrzeba żeby zająć Ukraine i skąd wiesz że
            > ruskie chcą zająć całą Ukraine...

przyklad: - sytuacja wokol Polski 1981:
            na wypadek "nieposluszenstwa" Jaruzelskiego . - Sowieci mieli przygotowane do interwencji ok. 300 tys wojska

w NRD, Czechoslowacji i u siebie.

a zajecie tylko czesci Ukrainy - byloby politcznie i militarnie bez sensu.
            np. atak tylko na Kijow i obsadzenie tam marionetkowego Rzadu - problemu Ukrainy by nie rozwiazalo.
    • yurek_1111 Re: Swiat picerow 16.02.22, 16:16
      PF:Świat piccerów...

Sam jesteś piccer....chociaż nieszkodliwy bo forumowy...

PF: bla,bla,bla....Merkel...

Obecny "burdel" w Europie i na Świecie, to spuścizna po rządach Merkel...
    • engine8 Re: Swiat picerow 16.02.22, 18:14
      No i wszytko po to aby nasz Biden za niedlugo mogl wyjsc na trybune i oglosic calemu swiatu ze to on - z pomoca swoje swietnej dyplomatki - Kamali, znow uratowali swiat przed zaglada.
      A media przyklasna i potwierdz ze jakby to byl Trump to nas by juz nie bylo.
      No i krolestwo Donbasu zostani eprzylaczone do Rosji
      NS2 zapelni sie gazem.
      Dyskusje o Ukrainie w NATO ucichna,
      Ceny ropy i gazy spadna
      Akcje na gieldach poszybuja
      Stopy procentowe pojda w gore i akcje spadna
      I zycie worci do normy
      • szwampuch58 Re: Swiat picerow 16.02.22, 19:16
        To wojny juz nie bedzie,prawak?
        • engine8 Re: Swiat picerow 16.02.22, 19:39
          A wogole miala byc?
    • engine8 Re: Swiat picerow 16.02.22, 18:23
      I radze wybrac pizze amerykanska - np Pizza Hut zeby to bylo politycznie poprawne.
      • felusiak1 Re: Swiat picerow 16.02.22, 18:37
        Pizza Hut? Tego nie da sie jeść.
        • engine8 Re: Swiat picerow 16.02.22, 19:41
          No tutaj tak, ale we Francji to popularna siec amerykanskiej pizzy ..
    • eva15 [...] 16.02.22, 19:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • eva15 Trzeba mieć talent! 16.02.22, 19:31
        Podczas gdy świat zachodni uznał, śe Putin ze strachu przed covidem trzymał na wielką odległość Macrona i Scholza, okazało się, że on tylko chciał trzymać z dala od siebie zahcodnią zarazę.
        Dziś w Moskwie jest brazylijski Bolsonaro, chłopaki stoją obok siebie podają sobie ręce po konferencji prasowej , wychodzą idą razem!
        (na video od 13 mni. 45 sek.)

www.youtube.com/watch?v=9xoAiHs-jXQ

Ten facet jest dobry, ma do perfekcji opanowaną sztukę dyplomacji. Wali po gębach tak elegancko, że Macronowi i Scholzowi trudno się obrazić.
        • felusiak1 Re: Trzeba mieć talent! 16.02.22, 19:39
          Ciekawe co chcesz sprzedać.
          • eva15 Re: Trzeba mieć talent! 16.02.22, 19:41
            To, że Putin w elegancki sposób dał po gębie Macronowi i Scholzowi. Zarazę trzyma się na odległość i nie chodzi tu o covida. Chyba nie trudno zrozumieć ten przekaz?
            • eva15 Re: Trzeba mieć talent! 16.02.22, 19:43
              Poza tym trzymanie tych obu na wielką odległość symbolizuje też wielkie różnice w poglądach i w podejściu do siebie nawzajem. Piękny symbol, wszystko bez słów.
              • pijatyka Re: trzymanie na wielką odległość symbolizuje 16.02.22, 19:46

...niewątpliwie zasadniczą różnicę między cywilizowanymi politykami a kagiebowskim bandytą; faktycznie, o to akurat trudno mieć do Fiutina pretensje ;->
            • felusiak1 Re: Trzeba mieć talent! 16.02.22, 20:32
              To trzeba bylo od razu powiedzieć, ze jestes zakochana.
            • polski_francuz Czy starczy talentu? 17.02.22, 09:27
              eva15 napisała:

" To, że Putin w elegancki sposób dał po gębie Macronowi i Scholzowi. Zarazę trzyma się na odległość i nie chodzi tu o covida. Chyba nie trudno zrozumieć ten przekaz?"

Czy mozna sie utrzymywac u wladzy przez 20 -30 lat, jak lysawy blondyn czy PGR_wiec? Moim zdaniem to troche dlugo. I pomyslow braknie a i swiat sie zmienia.

I Scholz i Macron maja krotsze kadencje, nie morduja przeciwnikow politycznych i trudno ich z lysawym blondynem porownywac.

PF
              • boomerang Re: Czy starczy talentu? 17.02.22, 23:58
                Putin ma co naśladować. Iwan Groźny to nawet 51 lat utrzymał się u władzy, a złożyło się na tę postać pięciu facetów o odmiennych osobowościach, w tym jeden homoseksualista. Dlatego ta postać wyszła w sumie taka groźna. Najwyższy już czas podmienić tego Putina na drugiego, tak żeby w rezultacie wyszedł Putin, tyle że mniej łysawy i na cieńszym obcasie.
                • peace2u Re: Czy starczy talentu? 18.02.22, 00:13
                  podmieniono też Piotra I i to chyba zrobił nasz niemiaszek August II Mocny
                  a Putina też ponoć już wymieniono
                  z matrioszek można też wymienić Wojciecha Jaruzelskiego
        • lubat Re: Trzeba mieć talent! 16.02.22, 20:44
          eva15 napisała:

> Dziś w Moskwie jest brazylijski Bolsonaro, chłopaki stoją obok siebie podają so
          > bie ręce po konferencji prasowej , wychodzą idą razem!

Podobne przyjęcie spotkało ok. 2 tygodnie temu prezydenta Argentyny.
      • pijatyka Re: Sacharowa chce zaplanować urlop 16.02.22, 19:43

Jakaś kacapska fiksacja na punkcie tych urlopów; urlopy zielonych ludzików na Krymie, urlopy rezerwistów-ochotników w Donbasie, urlopy turystów od Skripalów i nowiczoka...
        • eva15 Re: Sacharowa chce zaplanować urlop 16.02.22, 19:46
          No ale ona przynajmniej grzecznie pyta USA/UK, kiedy może wziąć urlop.
          • pijatyka Re: ona przynajmniej grzecznie pyta 16.02.22, 19:50

Dr Goebbels też tak onegdaj błaznował, nic oryginalnego.

• jorl9 Re: Swiat picerow 16.02.22, 20:22
      Januszek zabral glos. To popatrzmy:

pijatyka napisała:

>
      > Jakaś kacapska fiksacja na punkcie tych urlopów; urlopy zielonych lud
      > zików
      na Krymie,

Zielone ludziki na Krymie? Fakt byli. Ale oni nie byli na urlopie, to byly wojska rosyjskie stacjonujace na Krymie bo tam byla baza rosyjska. Marynarki i wojsk ladowych. Fakt, zaraz po zamachu stanu na Majdanie Rosja dorzucila 7 samolotami dodatkowe wojska ale znowu nie na urlop a do pracy.
      Jedyna sprawa ze byli bez odznak wojskowych i czesto z maskami. Cos jakby w przewidywaniu covida.

Ich zadanim bylo stac za ludnoscia Krymu ktora blokowala wojskowe bazy ukrainskie i tlumem je zajmowala. Bez wystrzalu. Zadaniem tych wojskowych rosyjskich, nie na urlopie a w pracy, bylo zastrzelenie tych ukrainskich zolniery ktorzy by probowali sie bronic bronia przed zajmujacych ich bazy cywilami Rosjanami z Krymu. Ale zgadza sie ze byli wsrod tych tlumow Krymczan jacys na cywila ubrani zolnierze sil specjalnych Rosji aby kierowac tymi tlumami. No ale oni nie byli na zielono a wiec nie byli zielonymi ludzikami i nie byli na urlopie a w pracy.
      No i ukrainscy zolnierze nie uzyli broni choc ja mieli, zapewne tez dlatego ze wiedzieli ze beda zabici przez te rosyjskie wojska tych zolnierzy, zielonych ludzikow, nie bedacych na urlopie a w pracy tam.

urlopy rezerwistów-ochotników w Donbasie, urlopy

A to sie zgadza, zolnierze rosyjscy, nie zielone ludziki bez mundurow armi rosyjskiej jak to bylo na Krymie organizowali na urlopach separatystyczne sily zbrojne i niezle spuscili manto banderowcom. I oczywiscie tylko formalnie byli na urlopach. Ale zielonymi ludzikami nie byli.

> i]turystów[/i] od Skripalów

Skripalow podtruli brytyjskie sluzby specjalne. Ale fakt, byli tam dwaj rosyjscy agenci ale nie po to aby Skrypalow truc. Ich celem byla proba wlamania sie poprzez WLAN do osrodka bronii chemicznej w Salisbury. Chodzilo o to aby wykrasc informacje na temat oszustwa zachodniego ze wojska syryjskie zaatakowaly terrorystow bronia chemiczna. Poprzednio udalo sie wlamac Rosjanom przez internet, potem juz nie. I to byla proba tych agentow rosyjskich aby bedac blisko tego osrodka poprzez WLAN dostac sie do danych ktore Anglicy mieli.
      Anglicy wiedzieli ze oni po to przyjechali, w koncu wizy ím dali, ale wykombinowali sobie ze im nic nie zrobia, wlasciwie i jak, wiec wzieli jakas trucizne z tego osrodka i podtruli Skrypalow. Aby drzec mordy ze to wywiad rosyjski zrobil. No bo jakby powiedzieli prawde ze ci Rosjanie chca wykrasc dane o klamliwym ataku w Syrii to byloby durnowato. lepiej Skrypalow podtruc.

> i nowiczoka...

Chodz o Nawalnego? Oczywiscie ze go Rosjanie zadnym nowiczokiem nie podtruli. Ale byl podtruty, tak wyglada. Uwazam ze ze chytrze czyms Amerykanie podtruli, czyms nieznanym w Rosji i takim co szybko z organizmu znika. Mial umrzec ale jako ze samolot wyladowal i zdazyl do szpitala uratowalo jemu zycie.
      A potem jak wyjechal do Niemiec to oczywiscie klamie sie ze to nowiczok. Rosjanie maja jego krew zawsze mozna zbadac czy w niej nowiczok jest, a wiec nie ma.
      Tak ze Nawalnego Amis chcieli zabic, taki los przyjaciol. Wiecej daje taki jako trup jak jak zyje.

Cos jeszcze Januszku?
      • felusiak1 Re: Swiat picerow 16.02.22, 20:34
        Napisz coś o panienkach. Będzie weselej.
        • jorl9 Re: Swiat picerow 16.02.22, 20:50
          felusiak1 napisał:

> Napisz coś o panienkach. Będzie weselej.
          >

Jasne, prawda wesola nie jest
        • engine8 Re: Swiat picerow 16.02.22, 21:11
          On juz chyba w tej branzy przeszedl na emeryture?
          • jorl9 Re: Swiat picerow 16.02.22, 21:14
            engine8 napisał(a):

> On juz chyba w tej branzy przeszedl na emeryture?

Nieprawda zadna emerytura w tym. Spotykam sie dalej na sex z moja qrwa/kochanka.
            • boomerang Re: Swiat picerow 16.02.22, 22:48
              Spotykam sie dalej na sex z moja qrwa/kochanka.

Coraz mniej entuzjazmu w tym przejawiasz. Rutyna zabija sex.
              • j-k niestety... 16.02.22, 23:50
                boomerang napisał:
                > Coraz mniej entuzjazmu w tym przejawiasz. Rutyna zabija sex.

niestety.
                A dotyczy to zarowno zon, jak i kochanek...
              • jorl9 Re: Swiat picerow 17.02.22, 11:11
                boomerang napisał:

> Coraz mniej entuzjazmu w tym przejawiasz. Rutyna zabija sex.

Moja rutyna jest sporo inna. Mam inaczej zycie w tym zakresie zorganizowane.
                Nie siedzi mi baba na codzen na lbie, spotykam sie typowo w weekend, noc w hotelu. Hotel ma zalety w stosunku do wspolnej chalupy. Dzieci nie placza, sprzatac nie trzeba, jak sie przyszlo jest postprzatane, jak sie wychodzi zostawia sie burdel, inni posprzataja. Jedzenie albo doniosa albo sie skoczy gdzies gdzie ugotuja, podadza, talerze oni umyja.
                Mozna sie glosno zachowywac przy sexie, co najwyzej sasiedzi nagle zrobia sie cicho jak to slysza, narazie nie mialem reklamacji ze jestem glosny a i tez moja. A jestesmy, orgazmy lubimy glosne i ja i moja.

Ale tez aby rutyny nie bylo co kilka miesiecy daje ogloszenie i spotykam sie z jakas inna potrzebujaca kase. Gdzies w tygodniu, dobre na rutyne.
                Ale jasne okno czasowe i u mnie gdzies sie zamknie, kiedy? Zobaczymy, narazie jechac i korzystac.

boomerang napisał:

> Absolutnie tak, tylko problem jest taki że inflacja w Polsce rośnie szybciej ni
                > ż wzrost wypłat emerytalnych w Niemczech. Johrl jest w potrzasku.

He..he.. Ja mam od cholery kasy zaoszczedzone, dwoje sie i troje aby nie bylo tak ze umre lezac na gorze zlota.
                Ale i emeryture mam duza, po odjeciu na codzienne zycie starcza prawie na qrwy.

Zreszta dla wydawania kasy funduje mojej corce z wnuczka wspolne wycieczki. Za ktore ja place, za wszystkie. Mielismy plynac statkiem w wakacje szkolne wnuczki, tydzien wyspy Kanaryjskie, przez cowida sie nie udalo, przelozona, juz zaplacona na nastepny rok, zato pojechalismy do 4* hotelu w Polsce na tydzien. Wnuczka nawet na koniach lekcje indywidualne wziela, 150PLN/h tez ja placilem, za wszystko.
                W ramach zmniejszenie gory zlota na ktorej leze na ta jesien juz zarezerwowana wycieczka dla nas troje statkiem, Europa Zach. Tez ja place za wszystko.

Po prostu trzeba bylo w zyciu pracowac w HighTech przemysle, uczciwie duzo i dlugo. A wtedy kasa jest i to duza.

Wyjasnilem?
                • engine8 Re: Swiat picerow 17.02.22, 18:45
                  Ale jakbys pogadal z corka i ta by ci podeslala jakies kolezanki - takie co to robi za darmo, a ty za to ta odzalowana juz kase dawal corce?
                  • jorl9 Re: Swiat picerow 17.02.22, 20:38
                    engine8 napisał(a):

> Ale jakbys pogadal z corka i ta by ci podeslala jakies kolezanki - takie co to
                    > robi za darmo, a ty za to ta odzalowana juz kase dawal corce?

Doradzaj sobie sam a odemnie sie odpierdol e8. Ja wiem sam co i jak mam robic.
                    • engine8 Re: Swiat picerow 18.02.22, 00:29
                      No to mi wytlumacz jedno...
                      Czlowiek ma okreslona ilosc krwi ktora musi zasilac wszytkie czesci ciala a najwaznieszy jest mozg... Jak ty pompujesz caly czas krew to fiuta to mozg na tym musi cierpiec i jak masz wiedziec co robic i rozsadnie myslec?
                      Udowodniono juz naawet ze sie nie da. Dlatego dziwki zawsze podniecaja gosci i ten sie na wszytko zgadza jak ma mozg niedokrwiony bo krew odpynela?
                • boomerang Re: Swiat picerow 18.02.22, 00:03
                  Wyjasnilem?

Jak bosy Rusek w pruskim hełmie.
            • felusiak1 Re: Swiat picerow 17.02.22, 06:28
              Ta "qrwa/kochanka" powinna potroić cenę.
              • boomerang Re: Swiat picerow 17.02.22, 07:29
                Absolutnie tak, tylko problem jest taki że inflacja w Polsce rośnie szybciej niż wzrost wypłat emerytalnych w Niemczech. Johrl jest w potrzasku.
              • jorl9 Re: Swiat picerow 17.02.22, 11:18
                felusiak1 napisał:

> Ta "qrwa/kochanka" powinna potroić cenę.

Przed paru laty mnie akurat ta moje wqrwila bo strila fochy, wypowiedzialem jej, to prosila abym zostal przy niej, zostalem, ale wyplate obnizylem.
                A glowny problem dla niej byl tak naprawde nie brak kasy odemnie a to ze jej doskonale zycie sexalne ktore ma ze mna sie by skonczylo. Bo tylko ze mna ma orgazmy, przedtem z innymi nie miala i wie ze jakby probowala z innymi facetami w Polsce tez by orgazmow nie miala.
                Moi byli wspolplemiency sa w tym zakresie najczesciej do bani, ja wiem co i jak robic. Mialem juz dziewczyny ktore powiedzialy " wlasciwie to ja powinnam Tobie placic ale ja nie mam piernedzy". Albo "to byla prezygoda mojego zycia"
                Tak f1, kobiety tez chca miec orgazmy, nie wiem czy to wiesz ale tak jest naprawde. I jak maja to ich jakosc zycia tak sie podnosi ze nie chca jej spadku. A jak nie maja to fatalnie.
              • engine8 Re: Swiat picerow 17.02.22, 18:46
                hhhee pewnie nawet daje upusty bo dziadek juz ma mniejsze potrzeby i sily?
    • j-k klamco , ty niemiecka belkotko forumowa... 18.02.22, 00:21
      170 tys tez nie wystarczy.
      potrzeba 300 tys.

a Rassija tyle nie ma.
      • europitek Re: klamco , ty niemiecka belkotko forumowa... 18.02.22, 01:59
        j-k napisał:
        > a Rassija tyle nie ma.

A zawsze mówili, że baby narodzą ile trzeba... Coś ten świat się psuje na całego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka