IP: *.chello.pl 08.07.01, 10:56
Z tego co mi wiadomo nie mozna aktualnie ogladac w zadnej polskiej telewizji
tego rewelacyjnego serialu. Zreszt zawsze byl traktowany "po macoszemu".
Tragiczny dubbing Voyagera w Canal+ czy to jak traktowano Deep Space Nine w
Polsacie (no dobra, Polsat wszystko tak traktuje!).
Mimo to jednak sa chyba w Polsce fani tego zjawiska. Co sadzicie o
poszczegolnych seriach? Czy zgadzacie sie ze Voyager to takie dno (bo ja nie)?
I co sadzicie o pomysle nowej serii "Enterprise"?
Obserwuj wątek
    • srubokret Re: STAR TREK 08.07.01, 11:10
      to ze w polskiej tv nie ma tego serialu to skandal.

nowy serial o enterprise? hmmm, ciekawe ale nimoy i shatner są juz chyba zbyt
      starzy, a do innych bede sie musial znow przyzwyczaic. voyager to wcale nie
      jest taka chala jak sie niektorym wydaje. ale przy DSN zasypialem ziewajac
      glosno.

w kazdym razie jesli szprechasz troche po niem. to przelacz na sat1 gdzie
      zyczenia fanow SF sa jeszcze troche szanowane.

pozdr

srub
      • Gość: trin Re: STAR TREK IP: *.chello.pl 08.07.01, 11:21
        srubokret napisał(a):

> to ze w polskiej tv nie ma tego serialu to skandal.

ABSULTNIE I CALKOWICIE

> nowy serial o enterprise? hmmm, ciekawe ale nimoy i shatner są juz chyba zbyt
        > starzy, a do innych bede sie musial znow przyzwyczaic.

Coz, mimo nazwy nie bedzie to serial o USS Enterprise. Rzecz ma sie dziac PRZED
        czasmi Kirka i Spocka, cos o poczatkach eksploracji kosmosu. W roli kapitana -
        Scott Bakula (ten od "Zagubionego w czasie").

> voyager to wcale nie
        > jest taka chala jak sie niektorym wydaje. ale przy DSN zasypialem ziewajac
        > glosno.

Voyager jest calkiem spoko (szczegolnie lubie watki Borg), ale DS9 - lepsze (choc
        czasami nadmiar mistycyzmu denerwowal mnie)!

> w kazdym razie jesli szprechasz troche po niem. to przelacz na sat1 gdzie
        > zyczenia fanow SF sa jeszcze troche szanowane.

Od 2 lat szkole moj niemiecki na sat1 i ST. Aktualnie ida tam: druga seria TNG
        (pon-pt), siodma (ostatnia) seria VOY (pt) i piata seria VOY (nd). TOS wlasnie
        sie zakonczyl. Gdyby jeszcze nie to ze szprechajacy Picard wyglada troche
        dziwnie... :) ale za to mozna doszlifowac jezyk. Zreszta phasery i warp wszedzie
        brzmia tak samo (no chyba ze polski tlumacz cos przekombinuje, ale to inna,
        mrozaca krew w zylach historia).

> pozdr
        >
        > srub

pozdr

trin
        • srubokret Re: STAR TREK 08.07.01, 16:23
          widze, ze zansz sie na rzeczy. tylko jak ST ma byc popularny jak ten watek ma
          na razie 4 posty a te o BB czy o innym chlamie maja 30-40, a dyskusje sa tak
          zazarte jakby zalezal od tego koniec swiata. zgroza...

z wyrazami szacunku,

śrub
          • Gość: trin Re: STAR TREK IP: *.chello.pl 08.07.01, 18:10
            Coz... poczekamy, moze jeszcze ktos sie zglosi... Jest niedziela popoluniu,
            wiekszosc ludzi nie siedzi w pracy - a tam glownie czlowiek sie bawi w takie
            rzeczy. :)
            Z odwzajemnionym szacunkiem,

trin

PS a na rzeczy znam sie niezle, nie zaprzecze nie tylko z grzecznosci ;)
    • Gość: krecha Re: STAR TREK IP: *.hwr.Arizona.EDU 09.07.01, 08:30
      Jedyny, ktory mi sie podobal to "The new generation" bo wszystko jest
      w nim wiarygodnie zrobione, i ludzie podejmuja decyzje w taki sposob, ze
      mozna sobie pomyslec "no tak, ja tez bym tak zrobil".

Wszystkie inne serie (wlaczajac oryginalna z Kirkiem) sa niedopracowane.
      • Gość: Curz Re: STAR TREK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.07.01, 11:49
        Oczywiscie, ze Star Trek to super seria sfci.

Mam nadzieje ze w krotcew w Polsce zobaczymy ktorys z seznowow Voya albo DS9.
        Przyznam, ze Voy to swietna seria, i to zale co kto lubi. Ja bardzolubie ten
        serial. DS9 tez jest fajne, ale troche przegadane. Troche lepiej jest z TNG.
        A tak pozatym to za malo akcjijest w Treku, za malo walk w kosmosie itp.
        Rozumiem, ze idee Treka sa inne, ale takie rzeczy uatrakcyjnilyby serial.
        Jak na razie mam mieszane uczucica co do nowej serii ENT. Mam nadzieje, ze
        bedzie ciekawa.

Pozdrawiam. Curz.
        • Gość: trin Re: STAR TREK IP: *.chello.pl 10.07.01, 12:31
          Co kto lubi... jak dla mnie to wiele walk w kosmosie bynajmniej nie jest
          kwintesencja tego co lubie. Wprost przeciwnie - Voy grzeszy wlasnie nadmiarem
          akcji przy niedomiarze fabuly. Dlatego lubie odcinki o Borg - duzo akcji, ale
          Borg to tak fascynujacy temat, ze zawsze i cos intrygujacego sie znajdzie.
          DS9 za to przez wiekszosc czasu szla torem rozwijania skomplikowanych fabul niz
          czystej "rabanki". Nawet final calej serii rozgrywa sie bardziej miedzy
          osobowosciami niz statkami. Choc fajerwerki sa.
          Dla mnie sf (jak i fantasy) to nie tylko fascynujaca estetyka, ale i swietny
          kamuflaz - pozwalajacy na odrzucenie otoczki i pokazanie rzeczy waznych. I ST
          udaje sie czasami tak wlasnie wykorzystac ta formule. Mnie najbardziej chyba
          podobaly sie interakcje Bajor-Cardasia w pierszych seriach DS9: zakonczona
          dopiero co bardzo dluga wojna i dwie rasy, dwie zupelnie inne kultury, zmuszone
          do porozumienia sie.

Anyway - kazdy znajdzie cos co lubi. Zeby tylko ktos wreszcie zdecydowal sie to
          puscic!!!
          • Gość: viper Re: STAR TREK IP: *.com.pl 30.07.01, 07:59
            A co sądzicie o filmach. Mnie najbardziej podobały się StarTrek I-The Motion
            Picture i StarTrek VII-Generations
            • tolo123 Re: STAR TREK 30.07.01, 16:53
              Powstaje teraz w USA oczywiście nowy serial ST. Główną rolę ma w nim grać Scot
              Bacula!! Poważnie, przeczytałem o tym "Sience Fiction". Pierwsze odcinki mają
              być na jakimś kodowanym kanale na jesień. Niestety, ja nie mam kablówki. Ale
              jak ktoś mieszka blisko czeskiej granicy, to napewno odbiera TV NOVA. Na tym
              programie, zawsze w piątki po 16-tej puszczają ST.
            • trin Re: STAR TREK 05.08.01, 03:57
              Gość portalu: viper napisał(a):

> A co sądzicie o filmach. Mnie najbardziej podobały się StarTrek I-The Motion
              > Picture i StarTrek VII-Generations

Mnie naj naj naj to First Contact (VIII). rewelacyjny film!
              potem chyba VI - Undiscovered Country.
              insurrection tez jest niezle, choc w zuuuupelnie innym stylu. z filmow z TNG
              generations jest moim zdaniem zdecydowanie najslabsze.
    • tolo123 Re: STAR TREK 30.07.01, 16:56
      Oto adres oficjalnego fan klubu Star Trek w Polsce:

Trekville Branch Poland
      ul.Wólczańska 29/8
      90-607 Łódź

• srubokret Re: STAR TREK 30.07.01, 16:58
        pfui! nie macie adresu www?! :-)

srub
        • tolo123 Re: STAR TREK 30.07.01, 17:31
          W tej chwili trwają prace nad naszą stroną internetową. Niedługo będzie
          ukończona.

Ps. czemu pfuj?
          • srubokret Re: STAR TREK 30.07.01, 19:32
            pfuj - bo nikt juz nie uzywa zwyklej poczty - komu sie chce isc na poczte, stac
            w kolejce, kupic znaczek, i czekac az list bedzie dochodzil przez 10 dni.

ale jak stronka jest w robocie to jest ok. nie zapomnij nam podac adresu.

srubdriver
            • tolo123 Re: STAR TREK 31.07.01, 08:10
              Nie ma sprawy. A przy okazji, znaczek możesz kupić w kiosku. List dochodzi
              przeważnie po 2-3 dniach.
      • Gość: Nergi Re: STAR TREK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.01, 17:41
        tolo123 napisał(a):

> Oto adres oficjalnego fan klubu Star Trek w Polsce:
        >
        > Trekville Branch Poland
        > ul.Wólczańska 29/8
        > 90-607 Łódź
        >

Witam!

Oficjalny klub??? Macie potwierdzenie Paramount Pictures??? Z tego co wiem, w
        Polsce nie ma oficjalnego klubu ST. A tak pozatym, widze ze niektorzy ludzie
        wpisujacy sie tutaj maja zle wiadomosci.
        Nowy serial Enterprise bedzie emitowany w USA na platnym kanale UPN. Ten kanal
        jest nie dostepny w Polsce, bynajmniej w polskich platformach cyfrowych, a tym
        bardziej nie jest dostepny w sieciach kablowych.
        Star Trek w Czechach leci, ale nie na kanale Nova, tylko na CT1 (Ceska Televise
        1). Oczywiscie najscwiezsze newsy znajdziecie na stronie www.startrek.pl -
        najlepszej trekowej stronie w Polsce.
        Aha jest jeszcze klub POGF (Polski Odziak Gwiezdnej Floty), nie wiem, czy nawet
        nie najstarszy z obecnie istniejacych.

Pozdrawiam all. Nergi.
        • tolo123 Re: STAR TREK 30.07.01, 17:45
          Faktycznie, pochrzaniła mi się Czeska Nowa z ich jedynką. Ale co do reszty to
          jest szczera prawda. Wiadomości o serialu przeczytałem, jak już pisałem,
          w "Sience Fiction". Fan klub jest oficjalny, możesz mi wierzyć lub nie.
          Najlepiej sam napisz pod ten adres, a się sam przekonasz.

tolo123@poczta.gazeta.pl
          • Gość: Curzon Re: STAR TREK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.08.01, 11:26
            Eee, jestescie OFICJALNA FILIA KLUBU TREKVILLE BRANCH, ale nie OFICJALNYM
            POLSKIM KLUBEM STARTREK PARAMOUNT PICTURES.
            Gdybyscie byli takim klubem, to bym od dawna wiedzial, bylaby oficjalna strona
            internetowa itd.
            Pozdrawiam.
            Curzondax.
            • tolo123 Re: STAR TREK 06.08.01, 17:20
              Widocznie źle szukasz Panie WSZYSTKOWIEDZĄCY.
              • srubokret Re: STAR TREK 07.08.01, 14:14
                tolo, co taki nerwowy:-)
                • tolo123 Re: STAR TREK 07.08.01, 17:25
                  Nie nerwowy, ale wkurzają mnie tacy mądrale. Myśli że pozjadał wszystkie rozumy.
                  • Gość: Curzon W Polsce NIE MA oficjalnego klubu Star Trek!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.08.01, 19:02
                    Hahaha!!!

Ja sobie nie dam wmowic czegos co nie jest prawda. Widac ze nie macie nic
                    wspolnego z POGFem itp. Kazdy szanujacy sie trekker w Polsce wie, ze jak na
                    razie w naszym kraju NIE MA ZADNEGO OFICJALNEGO KLUBU STAR TREK, ZATWIERDZONEGO
                    PRZEZ PARAMOUNT PICTURES!!!
                    Zreszta napiszcze sobie do jakiegos trekkera znajacego POGF i wam powie, ze
                    wlasnie tak jest!!!
                    A Trekville Branch jest oficjalna filia jakiegos tam klubu w USA, ktory i tak
                    pewnie nie jest oficjalnym klubem Star Trek :PPP

Pozdrawiam.
                    Curzon.
                    • tolo123 Re: W Polsce NIE MA oficjalnego klubu Star Trek!!! 08.08.01, 09:24
                      A kim ty jesteś żeby tak twierdzić. Należysz do jakiegoś klubu w Stanach.
                      Skoro tak jesteś pewien musisz mieć coś na poparcie swoich racji. Udowodnisz mi
                      że się mylę to przyznam się do błędu i dam za wygraną. Ale jak na razie tylko
                      twierdzisz że nie ma takiego w Polsce, a ja mówię że jest. Podałem adres klubu,
                      nasza strona jest w przygotowaniu, a ty dalej twierdzisz że jest inaczej. Daj
                      jakiś dowód.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka