Dodaj do ulubionych

do krystiana, cyklistki i innych z towarzystwa

10.06.05, 19:55
Z prawdziwym i nieklamanym obrzydzeniem obserwuje wasza dzialalnosc na forum
swiat, a juz watek o becikach przeszedl wszystko...
Prowokacja manny'ego byla niefortunna, moze nawet bardzo niefortunna, jak to
prowokacja, niemniej jednak rozumiem go do pewnego stopnia...
Wasza dzialalnosc i to co wypisujecie glownie w postaci steku inwektyw i
osobistych wycieczek moglaby wyprowadzic z rownowagi swietego...
Siedzicie tutaj po calych nocach wypatrujac tylko sposobnosci gdzieby i jakby
tutaj dokopac zydom, niewazne slusznie, czy nieslusznie (w wiekszosci nie).

Nie ma was za to, dziwnym trafem, chocby na watku, dotyczacym szkalowania
Polski przez austriackiego parlamentarzyne. Tacy oto z was "patrioci".
Wyjadacie za to sobie z dziobkow zydozercze frazesy i lizecie podogonia arabom
z uporem godnym naprawde lepszej sprawy tylko dlatego, ze sa naturalnymi
antagonistami zydow.
Wychwalanie pod niebiosa najokrutniejszej wspolczesnej wielkiej religii,
niosacej w tej chwili wielkie zagrozenie dla europejskiego dziedzictwa
kulturowego, pseudonaukowe wywodzenie sklepien krzyzowo-zebrowych przez
"wybitnego znawce" architektury krystiana z architektury arabsko-islamskiej,
przypisywanie im, ze byli jedynym motorem napedowym rozwoju Europy w
sredniowieczu, czy osadzanie celtow w ziemi swietej i rekrutowanie z nich
Chrystusa to nie jest nawet hipokryzja, czy demagogia, to jest zwykle
skretynienie.
Dodoam tylko na marginesie, ze sklepien krzyzowo-zebrowych arabowie NIE
STOSOWALI NIGDY, wiec za bardzo nie mogli ich wymyslec, zwlaszcza pierwsi...
W wiekszosci wasza wiedza historyczna stoi na zenujaco niskim poziomie, a
gloszonymi, przytoczonymi powyzej przeze mnie "rewelacjami" sami sobie
wydajecie cenzurke, druzgocaca...
Pusty smiech mnie ogarnia, gdy glowny ideolog krystian wola: "linki, linki,
podaj linki" podczas, gdy manny powoluje sie, o jeden post wyzej, na
niekwestionowane AUTORYTETY i jedna z najlepszych monografii , dotyczacych
wydarzen II polowy XVII wieku, mam na mysli prace Adama Kerstena "Stefan
Czarniecki". Jaki link mozna przeciwstawic wybitnemu ponad 500-stronicowemu
dzielu, wikipedie?????????????????
Przezywacie, byc moze slusznie, kogos na tym forum "mecenas gugiel", a sami
jestescie "magistry wikipedie".

Zenujace, zalosne, straszne.

Najsmieszniejsze i najzalosniejsze jest to, ze sami tego nie dostrzegacie.
Jest w Polsce taki premier - Marek Belka, czlowiek ktory samym pojawieniem
sie, budzi moja irytacje, ale kiedys powiedzial on w Sejmie zdanie, ktore do
was znakomicie pasuje: "DO ROBOTY!".
Zamiast pisac bzdury i wylewac innym na glowy kubly pomyj, lepiej wylejcie
kubel czystej, zimnej wody na wasze i wezcie sie za cos pozytecznego,
poczytajcie cos poza wikipedia i "dzielami" leszka bubla, dowiedzcie sie
czegos pozytecznego i wtedy piszcie, z sensem...

Z gory uprzedzam, ze na ewentualna polemike moge odpowiadac nieregularnie. Nie
mam zbyt wiele czasu, zeby babrac sie w wytworzonym przez was szambie.
Obserwuj wątek
    • xavras_wyzhryn do manny'ego 10.06.05, 19:56
      Manny'emu za to powiem : cheer up and take it easy... Wysockiego od czci i
      wiary odsadzic nie mozna... byl mlody, niedoswiadczony, a gdyby nie tacy jak On,
      pewnie nikt nawet nie ruszylby sie, zeby walczyc... Owszem, zamiast tracic czas
      na egzekucje wysokich oficerow, ktorzy nie chcieli poprzec Powstania, mogl
      szybciej ruszyc sie na Konstantego, ale nie tacy statysci popelniali nie takie
      bledy, coz dopiero on, mlodzik... Niewatpliwie nalezy mu sie szacunek.
      Twoja prowokacja byla niefortunna i moze niepotrzebna, do pewnego stopnia ja
      jednak rozumiem, trzymaj sie.
      • manny_ramirez masz absolutna racje xavras 10.06.05, 20:10
        ale przyznac sie do tego moga wlasnie Tobie

co nie zmienia faktu ze w to ze Wysocki popelnil idiotyczny blad i zupelnie
        niepotrzebne morderstwa z premedytacja wierze szczerze
        • manny_ramirez ps 10.06.05, 20:16
          mialo byc "moge sie przyznac Tobie" (a nie moga)
        • xavras_wyzhryn Re: masz absolutna racje xavras 10.06.05, 20:19
          Z tym, ze niepotrzebnie, nie polemizuje, bo to fakt. Ci oficerowie mogliby sie
          pozniej nawet przydac, moze zobaczywszy zasieg, rozmach i szanse Powstania,
          mogliby sluzyc cenna rada doswiadczonych jeszcze w kampaniach napoleonskich
          frontowcow.
          Pozdrawiam.
          • manny_ramirez Re: masz absolutna racje xavras 10.06.05, 20:22
            otoz dokladnie wlasnie tak, a do zywicestwa w Powstaniu i tak nie bylo nam
            daleko, wystarczylo wygrac pod Ostroleka, byc moze gdyby tam dowodzil jeden z
            zabitych przez Wysockiego a nie Skrzynecki by sie nam to udalo
            • xavras_wyzhryn Re: masz absolutna racje xavras 10.06.05, 21:18
              Przede wszystkim nie przyjalby bitwy w tak niekorzystnych dla siebie warunkach.
              A Powstanie mozna bylo wygrac wczesniej, chociazby realizujac wszystkie plany
              Pradzynskiego. W pewnym momencie armia rosyjska byla przeciez naprawde w bardzo
              ciezkim polozeniu, z niskim morale i w dodatku nekana chorobami i wtedy trzeba
              byla ich raz na zawsze dobic. Niestety Skrzynecki bawil sie w kunktatora i...
              • manny_ramirez Re: masz absolutna racje xavras 10.06.05, 21:34
                oczywiscie, mozna bylo juz wygrac w pierwszy dzien gdyby Wysocki lapal
                Konstantego a nie upatamnial swojego "bohaterstwa" mordowaniem bezbronnych ludzi
    • marcus_crassus przepraszam. mecenas gugiel zostal dzis uznany 10.06.05, 20:01
      za platnego agenta :)) poza tym mecenas gugiel wie gdzie byli celtowie i ze jezus celtem nie byl :)))tudziez nie bije glowa w mur broniac gospodarczego dna jakim jest kanclerz szreder :)))))))

akurat mnie roznie jedno od tej gromady:

a-znajomosc tworzenia stron internetowych
      b-znajomosc prawa
      c-okolo 10 tys lat ewolucji

:))
      • i-love-2-bike Re: przepraszam. mecenas gugiel zostal dzis uznan 10.06.05, 20:04
        marcus_crassus napisał:

> za platnego agenta :)) poza tym mecenas gugiel wie gdzie byli celtowie i ze jez
        > us celtem nie byl :)))tudziez nie bije glowa w mur broniac gospodarczego dna ja
        > kim jest kanclerz szreder :)))))))
        >
        > akurat mnie roznie jedno od tej gromady:
        >
        > a-znajomosc tworzenia stron internetowych
        > b-znajomosc prawa
        > c-okolo 10 tys lat ewolucji
        >
        > :))
        >
        oj dobrze panie mecenasie,ze jest dzisiaj goraco i mozna w cieniu przysiasc,aby
        te twoje fantazyjki na 3 palce i 7 klawiszy przeczytac. he,he jak tam twoje
        finanse,bo dwoisz sie i troisz z tym karaluchem i tysz nic?
      • manny_ramirez Re: przepraszam. mecenas gugiel zostal dzis uznan 10.06.05, 20:12
        to chyba tez i glowny powod dlaczego mamy chwale byc glownymi postaciami tylu
        watkow:)))
        • marcus_crassus ale i tak na Twoj temat nie bylo tyle spiskowych 10.06.05, 20:22
          teorii. ja zas zostalem kiedys okreslony nawet nie jako platny agent ale jako cala redakcja GW. Z Michnikiem wlacznie ;))

to byly czasy..ale oszolomstwo tutaj dobrze obrodzilo wiec pomyslow im nie brakuje :))))

a tak na serio - to przyglupy i tyle :)
          • manny_ramirez Re: ale i tak na Twoj temat nie bylo tyle spiskow 10.06.05, 20:24
            he, he,
            marcus Michnik, nie zdziwilbym sie bo Adam tez lubi poswinic:)))
    • i-love-2-bike Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 20:02
      panie xavrasicki wloz pan bryle i przestan pan pierniczyc glupotki,bo az zal
      d..sciska jak sie te wypocinki twoje czyta. kon by sie usmial i tyle.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=25009536
      • xavras_wyzhryn Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 20:07
        i-love-2-bike napisała:

> panie xavrasicki wloz pan bryle i przestan pan pierniczyc glupotki,bo az zal
        > d..sciska jak sie te wypocinki twoje czyta. kon by sie usmial i tyle.

Szczerze mowiac, nie ludzilem sie, ze masz cos madrzejszego do powiedzenia...
        To wszystko na co cie stac? Zdajesz sobie sprawe, ze ta wypowiedzia potwierdzasz
        KAZDE napisane przeze mnie slowo?
        Ja wiem, ze prawda boli i trudno sie z nia pogodzic... milego sciskania d.. przy
        wtorze konskiego smiechu zycze, to jest chyba to, w czym najlepiej sie
        odnajdujesz...
        • i-love-2-bike Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 20:10
          xavras_wyzhryn napisał:

> i-love-2-bike napisała:
          >
          > > panie xavrasicki wloz pan bryle i przestan pan pierniczyc glupotki,bo az
          > zal
          > > d..sciska jak sie te wypocinki twoje czyta. kon by sie usmial i tyle.
          >
          > Szczerze mowiac, nie ludzilem sie, ze masz cos madrzejszego do powiedzenia...
          > To wszystko na co cie stac? Zdajesz sobie sprawe, ze ta wypowiedzia potwierdzas
          > z
          > KAZDE napisane przeze mnie slowo?
          > Ja wiem, ze prawda boli i trudno sie z nia pogodzic... milego sciskania d.. prz
          > y
          > wtorze konskiego smiechu zycze, to jest chyba to, w czym najlepiej sie
          > odnajdujesz...
          >

szczerze mowiac panie mundry dostosowuje sie do poziomu interlokutora. jak widac
          percepcje masz srednia,zato tupet duzy,wiec sie nie silmy na kurtuazyjne
          terlemorele,bo jak mowie slepys jak stary kon,moze ognisty bo troche milego
          plyny za kolnierz wylewasz.
          ps.podobno jestes inzynierem (chyba,ze myle osoby) a ci mysla troszke bardziej
          logicznie,ale sa wyjatki.
          • xavras_wyzhryn Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 20:16
            > szczerze mowiac panie mundry dostosowuje sie do poziomu interlokutora

Coz.. moge tylko stwierdzic, ze tym razem ci zdecydowanie nie wyszlo...
            Ale nie lam sie.. nie moglo wyjsc, nie ludzilem sie, ze wyjdzie. Ty umiesz
            operowac wylacznie, chocby nie wiem jak glupimi, przytykami osobistymi, typu:
            "slepys jak stary kon,moze ognisty bo troche milego plyny za kolnierz wylewasz."
            Merytorycznie, jak zawsze - ZERO...
            • i-love-2-bike Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 20:20
              xavras_wyzhryn napisał:

> > szczerze mowiac panie mundry dostosowuje sie do poziomu interlokutora
              >
              > Coz.. moge tylko stwierdzic, ze tym razem ci zdecydowanie nie wyszlo...
              > Ale nie lam sie.. nie moglo wyjsc, nie ludzilem sie, ze wyjdzie. Ty umiesz
              > operowac wylacznie, chocby nie wiem jak glupimi, przytykami osobistymi, typu:
              > "slepys jak stary kon,moze ognisty bo troche milego plyny za kolnierz wylewasz.
              > "
              > Merytorycznie, jak zawsze - ZERO...
              >
              a czym ty umiesz operowac-pojazdem kosmicznym,ze takis wazny? no poskacz sobie
              troche w gore i poogladaj swoj image w lustrze aby sobie humor poprawic.
              uwielbiam takie papugi,ktore mysla,ze sa ladniejsze i madrzejsze od innych i
              moga komus kogo nie znaja dobre rady dawac uprawiajac przy tym styl wolnej
              amerykanki. jak mowie skoro nie widzisz kto,jak i w jaki sposob o KIM pisze jak
              podalam ci nawet link, to nie ma co mowisz chloptys,bos rzeczywiscie slepy jak
              stary kon.
              • xavras_wyzhryn Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 21:11
                > a czym ty umiesz operowac-pojazdem kosmicznym,ze takis wazny?
                Przede wszystkim tylko i az umiem operowac wlasnym mozgiem...

> uwielbiam takie papugi,ktore mysla,ze sa ladniejsze i madrzejsze od innych i
                > moga komus kogo nie znaja dobre rady dawac uprawiajac przy tym styl wolnej
                > amerykanki
                Nie ludze sie, ze to wyrzut sumienia, chociaz gyby tak bylo, to byloby cos...
                Istotnie Ciebie/Was osobiscie nie znam, ale rozumiem, jak piszecie po polsku(po
                angielsku tez, a i po niemiecku i rosyjsku rowniez sobie radze) i potrafie z tej
                pisaniny wyciagnac wnioski.

> jak mowie skoro nie widzisz kto,jak i w jaki sposob o KIM pisze jak
                > podalam ci nawet link, to nie ma co mowisz chloptys,bos rzeczywiscie slepy jak
                > stary kon.

Ten link niczego nie wniosl... crassus zachowal sie nieelegancko i niegodnie,
                biedronka rowniez nazwala Bogu ducha winnego czlowieka, ktory w dodatku usilowal
                jej pomoc z jakimis grami "podpaskiem dany", czy jakos tak, cytuje z pamieci...
                Wyznajesz podwojna moralnosc: my ich - dobrze, oni nas - zle??? Chyba tak.. I
                tutaj sie roznimy najwidoczniej.
                Wlasnie takie cos nazywam obrazowo: szambem.
                • i-love-2-bike Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 21:27
                  xavras_wyzhryn napisał:

> > a czym ty umiesz operowac-pojazdem kosmicznym,ze takis wazny?
                  > Przede wszystkim tylko i az umiem operowac wlasnym mozgiem...
                  >
                  > > uwielbiam takie papugi,ktore mysla,ze sa ladniejsze i madrzejsze od innyc
                  > h i
                  > > moga komus kogo nie znaja dobre rady dawac uprawiajac przy tym styl wolne
                  > j
                  > > amerykanki
                  > Nie ludze sie, ze to wyrzut sumienia, chociaz gyby tak bylo, to byloby cos...
                  > Istotnie Ciebie/Was osobiscie nie znam, ale rozumiem, jak piszecie po polsku(po
                  > angielsku tez, a i po niemiecku i rosyjsku rowniez sobie radze) i potrafie z te
                  > j
                  > pisaniny wyciagnac wnioski.
                  >
                  > > jak mowie skoro nie widzisz kto,jak i w jaki sposob o KIM pisze jak
                  > > podalam ci nawet link, to nie ma co mowisz chloptys,bos rzeczywiscie slep
                  > y jak
                  > > stary kon.
                  >
                  > Ten link niczego nie wniosl... crassus zachowal sie nieelegancko i niegodnie,
                  > biedronka rowniez nazwala Bogu ducha winnego czlowieka, ktory w dodatku usilowa
                  > l
                  > jej pomoc z jakimis grami "podpaskiem dany", czy jakos tak, cytuje z pamieci...
                  > Wyznajesz podwojna moralnosc: my ich - dobrze, oni nas - zle??? Chyba tak.. I
                  > tutaj sie roznimy najwidoczniej.
                  > Wlasnie takie cos nazywam obrazowo: szambem.
                  >

och co ty powiesz a pamietasz jak fredzio chcial mydlo z arabow robic i szukal
                  partnera,czy moze fakt,ze jest on zydem jest dla ciebie niewygodny,wiec go nie
                  krytykujesz? ze o wpisac takich medrcow jak arap,czy dana to nie wspomne bo za
                  duzo francuskich wyrazow tam a i merytorycznie wpisy niezbyt przednie,nie dla
                  takiego konesera jak ty. juz ide plakac,ze mnie nie lubisz, a szambo to
                  oczywiscie mamy miedzynarodowe, w ktorym manius blyszczy niechlubnie,ze nie
                  wspomne nic o upojnym zapachu jaki po sobie rozsiewa. zuch z niego nie lada,no i
                  historyk przedni. ja dodam tylko do wpisu tOg,ze nie lubie zarozumialych
                  bucow,ktos kto w ten sposob siebie reklamuje niewiele soba reprezentuje. wiedza
                  historyczna na temat skrzyzowan na sufiecie czy pod nim niewiele mnie
                  podnieca,wiec mozesz sobie dowodzic jak chcesz,ze ktos kto tego nie zna nie jest
                  wart twego cennego czasu,ty na pewno nie jestes wart mego. bye bye polski gburze.
                  • xavras_wyzhryn Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 11.06.05, 01:24
                    > wiedza historyczna na temat skrzyzowan na sufiecie czy pod nim niewiele mnie
                    > podnieca
                    No wlasnie... z kazdego Twojego postu wyziera krzyczaca prawda, ze wiedza na
                    jakikolwiek temat niewiele Cie podnieca, lepiej nurzac sie w spiskach i
                    wyssanych z palca rewelacjach, nie?

> och co ty powiesz a pamietasz jak fredzio chcial mydlo z arabow robic i szukal
                    > partnera,czy moze fakt,ze jest on zydem jest dla ciebie niewygodny,wiec go nie
                    > krytykujesz?
                    Nie paqmietam, bo nie czytalem tego watku. Poza tym z tego, co wiem fredzio za
                    bardzo nie poczuwa sie do bycia Polakiem, wiec jak chce z siebie robic kretyna,
                    to prosze bardzo. A jak bedzie obrazac moj kraj i na to natrafie, badz pewna, ze
                    nauczke dostanie.

Co do arapa i dany, to nie znam dokladnie zarzewia konfliktu, nie wiem kto
                    pierwszy zaczal kogo obrazac i kiedy, w kazdym razie jestescie siebie warci.

A za polskiego gbura dziekuje, przyjmuje to jako komplement. Nawet nie masz
                    pojecia jak bardzo jestem dumny z faktu bycia polskim gburem, miedzy innymi
                    dlatego tak pasjonuje mnie nasza historia.
                    • i-love-2-bike Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 11.06.05, 03:03
                      xavras_wyzhryn napisał:

> > wiedza historyczna na temat skrzyzowan na sufiecie czy pod nim niewiele m
                      > nie
                      > > podnieca
                      > No wlasnie... z kazdego Twojego postu wyziera krzyczaca prawda, ze wiedza na
                      > jakikolwiek temat niewiele Cie podnieca, lepiej nurzac sie w spiskach i
                      > wyssanych z palca rewelacjach, nie?

owszem panie zlotousty wiedza na temat kto kogo po jakich polach ganial z
                      siekierka czy bez nie podnieca mnie zbytnio ,ale zato podnieca mnie cos czego
                      ludzie na tym forum nie znaja wiec trudno o tym dyskutowac gburze polski. twoje
                      sieci neuronowe tez tu furory nie robia,wiec nie bedziemy tu dyskutowac nad
                      kwasowoscia kwasow karboksylowych,czy na temat rownan bernoulliego,czy praw
                      newtona czy nawet zyciem fejnmana bo to tego tlumu akurat nie podnieca ty
                      krasawico polskiej inteligencji. a,ze ciebie podnieca historia i skrzyzowania
                      palikowo-latkowe to ja akurat mam gdzies,tak samo jak twoja zakichana opinie o
                      mnie palancie.
                      >
                      > > och co ty powiesz a pamietasz jak fredzio chcial mydlo z arabow robic i s
                      > zukal
                      > > partnera,czy moze fakt,ze jest on zydem jest dla ciebie niewygodny,wiec g
                      > o nie
                      > > krytykujesz?
                      > Nie paqmietam, bo nie czytalem tego watku. Poza tym z tego, co wiem fredzio za
                      > bardzo nie poczuwa sie do bycia Polakiem, wiec jak chce z siebie robic kretyna,
                      > to prosze bardzo. A jak bedzie obrazac moj kraj i na to natrafie, badz pewna, z
                      > e
                      > nauczke dostanie.

trzymam kciuki,gdyz nie tylko jestes malo inteligentny ale rowniez i bardzo malo
                      spostrzegawczy,aby nie widziec wpisow kwiatu inteligencji izraelskiej i ich
                      opinii o twoim i moim kraju. good job dimwit.
                      >
                      > Co do arapa i dany, to nie znam dokladnie zarzewia konfliktu, nie wiem kto
                      > pierwszy zaczal kogo obrazac i kiedy, w kazdym razie jestescie siebie warci.
                      >
                      > A za polskiego gbura dziekuje, przyjmuje to jako komplement. Nawet nie masz
                      > pojecia jak bardzo jestem dumny z faktu bycia polskim gburem, miedzy innymi
                      > dlatego tak pasjonuje mnie nasza historia.

swietnie no to do roboty zlotousty bystrzaku i odpieprz sie od mojej osoby a ja
                      obiecuje zrobic to samo.
                      >
                    • biedronka24 chetnie przypomne- bo ostatnio sporo nt pamieci 11.06.05, 17:21
                      musialam wyjasniac.
                      Niejaki danut, i arap - rowniez nie sypiaja, i prawdopodobnie niektorzy inni
                      jeszcze mnie. Tak sie bowiem sklada, ze fredzio od poczatku byl bardzo broniony
                      przez osobnikow - sa swoje najbardziej ordynarne wybryki. Od poczatku tez
                      jakiekolwiek protesty ze strony innych forumowiczow - w stosunku do fredzia i
                      jego wybrykow spotykaly sie nie tyle nawet z obojetnoscia co jawna krytyka i
                      wulgarnoscia ze strony wymienionych.
                      Tyle o ´zarzewiu´. Rzeczywiscie jestes tu chyba ´nowy´ panie xavras. Az tak nowy
                      ze wydarzen tych najswiezszych wydarzen tez nie pamietasz.
                      Ale tak tu juz jest, ze wszyscy ´nowi´ z wielka sympatia sie spotykaja. Ja tez
                      bylam nowa wyobraz sobie. Pamietam nawet pierwsze zdanie ktorym mnie jakis
                      bywalec poczestowal- ale nie przytocze - przez grzecznosc.
                      Potem zas bywalcy z tych bardzo troskliwych i milych koncentrowali sie glownie
                      na bardzo laskawych i grzecznosciowych pouczeniach w lamanej polszczyznie -
                      tajemniczej mieszance niemieckiego z rosyjskim i jeszcze jakims nie znanym mi
                      zupelnie jezykiem z ktorego wykrzykniki kojarza mi sie raczej z blizej
                      nieokreslona lobuzeria. Slyszales gdzies np wspolczesnie taki wykrzyknik jak
                      cyt. git?
                      Albo nu? To chyba rosyjski - cos z jakiegos wilka i zajaca ale nie jestem pewna
                      - bo na te filmy mimo naciskow p. rusycystki jeszcze za prl-u- nie bardzo
                      chcielismy isc. Tak wiec- jesli bedziesz mial chwile - to bede wdzieczna za
                      ustosunkowanie sie.
                      • biedronka24 jeszcze mniej 11.06.05, 17:28
                        oczywiscie. :)
                      • dana33 Re: chetnie przypomne- bo ostatnio sporo nt pamie 11.06.05, 21:15
                        nu, jakos sie nie ustosunkowal, chociaz tak blagalas...... dlaczego mnie to nie
                        dziwi????
                        nu, ale wyjasnie ci, ze slowo nu to zydowskie, a slowo git tez.
                        to tak z litosci, zebys nastepnym razem znow sie nie wyglupila.
    • t0g Drogi Xavrasie: widac, zes Wasc nowy na Forum 10.06.05, 20:45
      xavras_wyzhryn napisał:

> Z prawdziwym i nieklamanym obrzydzeniem obserwuje wasza dzialalnosc na forum
      > swiat,...

Twoje spostrzezenia w poscie otwierajacy watek sa uderzajaco trafne, moim zdaniem.

Ja jestem od ponad dwoch lat na tym Forum. Glownie przyciaga mnie to, ze to taka
      "mala Polska". Mieszkam w USA na Zachodnim Wybrzezu, w okolicy, ktora jest
      "polska pustynia" i Polski mi bardzo brak. Wiec Forum to jakies lekarstwo na ten
      stan ducha.

Na poczatku ja tez probowalem cos ludziom przedkladac, argumentowac,
      przekonywac, podobnie jak Ty teraz. Ale to zawracanie Amazonki wykalaczka.

Ludzie na tym Forum reprezentuja bardzo szeroki "przekroj". Prawdopodobnie tak
      na oko z ponad polowa z nich nie przyszlo by Ci nigdy do glowy dyskutowac w
      realu. Dyskutowac? W ogole, zadawac sie, najprawdopodobniej.

Mowie Ci, lepiej jest tutaj przyjac pozycje obserwatora, widza, przygladajacego
      sie pewnym zbiorowym zjawiskom socjopatologicznym. Zeby dyskutowac, to lepiej
      jednak poszukac sobie jakiegos bardziej elitarnego forum.

Serdecznie pozdrawiam, t0g
      • xavras_wyzhryn Re: Drogi Xavrasie: widac, zes Wasc nowy na Forum 10.06.05, 21:14
        Taka postawe i ja staram sie przyjmowac i nie paprac sie w tym wszystkim. Do
        reakcji sklonilo mnie jednak bezkompromisowe obrazanie i nagonka na porzadnego i
        madrego czlowieka.
        Pozdrawiam rowniez serdecznie i zycze, zebys znalazl jakas milsza forme kontaktu
        z Ojczyzna...
        • manny_ramirez w swietle ostatnich dni za to 10.06.05, 21:35
          na porzadnego i madrego czlowieka================================

musze jeszcze raz podziekowac
          powodzenia zycze z Twoja praca:)))
        • t0g Re: Drogi Xavrasie: widac, zes Wasc nowy na Forum 10.06.05, 21:47
          xavras_wyzhryn napisał:

> Taka postawe i ja staram sie przyjmowac i nie paprac sie w tym wszystkim. Do
          > reakcji sklonilo mnie jednak bezkompromisowe obrazanie i nagonka na porzadnego
          > i
          > madrego czlowieka.

Po lekturze zaledwie kilku Twoich postow na Forum tez od razu bylo dla mniue
          jasne, ze Ty tez jestes czlowiekiem madrym.

Taka nagonke, o ktorej p[iszesz, na Forum przyjeto okreslac terminem "atak
          sfory". Faktycznie mechanizm jest podobny, najpierw rzuca sie jeden pies,
          pozniej do niego dolaczaja nastepne - ktore w ogole nie wzielyby udzialu w
          ataku, gdyby ten pierwszy pies nie zaczal.

Obiektem atakow sory na Forum GW od lat jest niejaki Krzys52, piszacy na Forum
          Aquanet (dawniej nazywalo sie ono "Aktualnosci"). Krzys jest bardzo silnie
          antyklerykalny i agituje za skutecznym rozdzieleniem Kosciola od panstwa.
          Niestety uzywajac czesto jezyka, za ktory nie mozna go chwalic. W kazdym razie,
          ataki sfory na Krzysia przyjmowaly niekiedy ksztalt tytanicznych walk, z tym,
          ze po jednej ze stron byl tylko jeden bojownik. Psychiczna odpornosc Krzysia
          jest niewiarygodna.

Krzys mnie czesto obsztorcowuje, ale ja odczuwam w stosunku do niego
          solidarnosc, bo obaj jestesmy z Oregonu.

> Pozdrawiam rowniez serdecznie i zycze, zebys znalazl jakas milsza forme kontakt
          > u
          > z Ojczyzna...
          >

Juz za miesiac bede w Warszawie! Hurraaa!!! Prawie kazdego roku przyjezdzam, a
          niedawno nawet spedzilismy cala rodzina pelny rok, wykorzystujac zwyczajowo
          przyslugujace nauczycielom akademickim w USA prawo do tzw. "sabbatical leave"
          raz na siedem lat.
          • manny_ramirez Re: Drogi Xavrasie: widac, zes Wasc nowy na Forum 10.06.05, 22:17
            to Ci dobrze:))) Mam nadzieje ze jak sie wreszcie wybronie i dostane jakas
            prace na uniwerku to tez bede mogl korzystac z tych "benefits":)))
            pozdrawiam z przeciwnego wybrzeza Stanow
            manny
          • rattler Re: Drogi Xavrasie: widac, zes Wasc nowy na Forum 10.06.05, 23:34
            Ya, a bull shit jak ty !!! Z Oregon??? Ktorego Split kiedys przylapal na
            zapowiedzi wizyty w Seattle w tym samym dniu, o tej samej porze, na dwoch
            roznych forums, do dwoch nie znajacych sie forumowiczow - Wygarnal ci to na
            zalozonym poscie, ktory ty wygodnie przemilczales, remember :)))

narazie

------------------------------------------

Obiektem atakow sory na Forum GW od lat jest niejaki Krzys52, piszacy na Forum
            Aquanet (dawniej nazywalo sie ono "Aktualnosci"). Krzys jest bardzo silnie
            antyklerykalny i agituje za skutecznym rozdzieleniem Kosciola od panstwa.
            • t0g Split jest osobnikiem niezrownowazonym psychicznie 11.06.05, 01:57
              ...i powinien sie leczyc. Jego przypadlosc nazywa sie fachowo: paranoja. Czyli
              mania przesladowcza.

W dniu, o ktorym mowa, do Seattle udal sie nie jeden, a DWOCH ROZNYCH
              forumowiczow z twego forum, ciemna maso. W Oregonie mieszka dwoch ludzi
              piszacych na tym Forum - do dzis dnia tego nie zauwazyles, gapciu? W Seattle
              owego dnia wystepowal dobry polski kabaret z Toronto, wiec nic dziwnego, ze
              dwie rozne osoby wpadly na pomysl pojechania Seattle tego samego dnia. Split
              jest tak glupi, niestety, ze nie skojarzyl. Prawdopodobnie zdrowo chla i jak mu
              sie dwoi w oczach, to uwaza to za normalke. Zrobil "wiekie odkrycie" ze ja i
              Krzys52 to niby ta sama osoba! Post byl tak nieskonczenie kretynski, ze jasna
              jest rzecza, ze na niego nie odpowiedzialem. Ja jestem doktor, tak, ale nie
              doktor od wariatow. Z nim niech rozmawiaja nie ludzie z Ph.D., a z M.D. i to
              najlepiej M.D. z dluuuuuuggggaaaaaa praktyka w leczeniu czubkow.

Ja sie przestaje dziwic, ze US dostalo w dupe w Wietnamie. Jesli takie potworne
              palanty moga zostawac majorami, to nic dziwnego, ze taka armia bierze w dupsko!!!

Nie sil sie na odpowiedz, bo mam Cie wygaszonego.
              • explicit Re: Split jest osobnikiem niezrownowazonym psychi 11.06.05, 16:27
                Ya, ya , ceesiu i oczywiscie nie zapomnieli wam wyslac zaproszenia, a wy
                spragnieni smakosze humoru z Toronto dralowaliscie 6 godzin w jedna strone zeby
                docenic ich talent ,... A ja glupol myslalem ze tu UFO z nieba spadlo :)))

uklony

==============================================================================

W Seattle owego dnia wystepowal dobry polski kabaret z Toronto, wiec nic
                dziwnego, ze dwie rozne osoby wpadly na pomysl pojechania Seattle tego samego
                dnia.
                • t0g Re: Split, idz do psychiatry! 11.06.05, 22:55
                  Kabaret "Pod Banka" z Toronto. W tym roku juz nie bylo potrzeby jechac do
                  Seattle, bo przyjechal tez do Portland.

Do Seattle tez chetnie jezdzimy odwiedzic przyjaciol. Z Marta i Romkiem blisko
                  sie przyjaznimy z czasow, kiedy w Seattle mieszkalismy. Jesli nie wiesz, kto to
                  Romek (Ron) i Marta, to znaczy, ze nie nalezysz do "lepszego towarzystwa" w
                  Seattlowskiej Polonii.

Co ja podejrzewam, bo kiedys stwierdziles, ze nie znasz Braci Pawluskiewiczow.
                  Jesli ktos ich nie zna, to musi byc w Seattle uwazany nie za szanowanego czlonka
                  Poloni, tylko za polonijnego pariasa.

Pod koniec marca 2004, w czasie wiosennej przerwy na uczelniach, skoczylismy na
                  trzy dni do Seattle. Co w tym dziwnego?

Krzys52 tez czesto bywa w Seattle i tez sie tak sklada, ze okres przerwy
                  wakacyjnej na uczelniach to dla niego dogodny moment. Wiec coz w tym dziwnego,
                  ze akutat tego samego dnia pojechalismy?

(nie bede Ci mowil, dlaczego Krzys czesto jezdzi do Seattle - mozesz go sam
                  zapytac, choc raczej przypuszczam, ze Cie popedzi, a nie odpowie, bo jesli
                  chodzi o Twoje zdrowie psychiczne, to obaj z Krzysiem mamy bardzo zblizone opinie).

Czlowiek, ktory tak gleboko tkwi w teoriach spiskowych, jak Ty, chyba nie
                  potrafi faktycznie zrozumiec, ze dwie osoby mogly zrobic cos w tym sa

O co Ci chodzi? Za malo Ci tych Zydow, musisz jeszcze wszedzxie indziej
                  dopatrywac sie konspiracji, spiskow, etc.? Czlowieku, poloz Ty sobie worek z
                  lodem na leb i siadz gola d... w miednice z zimna woda, moze Ci to troche
                  pomoze. Choc ja jednak stanowczo radzilbym dobrego psychiatre.
                  • i-love-2-bike Re: Split, idz do psychiatry! 11.06.05, 22:59
                    tomus jesli mozesz te prywatne brudne skarpety prac w e-mailu to prosimy o to.
                    nie mieszaj tu ludzi i ich nazwisk w wasze male,chamskie przepychanki. pokaz
                    wreszcie jakis lepszy styl,poziom i smak bo od tych pyskowek na poziome
                    smarkaczy szkolnych to sie flaki wywracaja.
                    • t0g Rachelko, Forum nie jest Twoja wlasnoscia. 11.06.05, 23:16
                      Wiec daruj sobie te polajanki, prosze.
                      Nazwiska? Jan Kanty Pawluskiewicz jest znany milionom Polakow, to przeciez
                      publiczna osoba. Jego dwaj rodzenie bracia sa zdecydowanie "publicznymi" osobami
                      w seattlowskkiej Polonii. Kazdy obecny i byly czlonek Polonii w Seattle, o
                      przyzwoitym towarzyskim statusie, bedzie ich znal.

A dlaczwego na mnie naskakujesz, a nie na Splita albo rattlera, ktorzy te
                      przepychanke ZACZELI? Odpowiem za Ciebie od razu: bo to sa Twoi przyjacie, wiec
                      w stosunku do nich stosujesz inna miarke, dwulicowa hipokrytyczna damo!

Pozdrawiam, t0g
                      • i-love-2-bike Re: Rachelko, Forum nie jest Twoja wlasnoscia. 11.06.05, 23:25
                        tomus grow up,bo wole ciebie jak zachowujesz sie jak przystalo komus z twoim
                        wyksztalceniem i pozycja,a nie jak niedorosniety szczeniak rzucajacy kamieniem w
                        szybe. rowniez pozdrawiam

>
                  • manny_ramirez do t0g 11.06.05, 23:02
                    po co tracic czas? Przeciez chyba jasne ze on tu sie udziela bo to
                    prawdopodobnie JEDYNE miejsce gdzie nie jest pariasem.
                    • krystian71 Re: do t0g 11.06.05, 23:20
                      manius,czy ty zauwazyles,ze z uwagami takimi jak powyzej coraz czesciej
                      wystepujesz na forum.
                      Zaraziles sie od woja-lecha-samsona?
                      Przeciez brak jakichkolwiek podstaw zeby cos takiego napisac,
                      Jesli w pracy naukowej poslugujesz sie podobnymi metodami to warsztat twoj i
                      twoje prace funta klakow sa nie warte.
                      • i-love-2-bike Re: do t0g 11.06.05, 23:25
                        krystian71 napisała:

> manius,czy ty zauwazyles,ze z uwagami takimi jak powyzej coraz czesciej
                        > wystepujesz na forum.
                        > Zaraziles sie od woja-lecha-samsona?
                        > Przeciez brak jakichkolwiek podstaw zeby cos takiego napisac,
                        > Jesli w pracy naukowej poslugujesz sie podobnymi metodami to warsztat twoj i
                        > twoje prace funta klakow sa nie warte.

kiedy ty tego palanta odpuscisz krystian,szkoda sliny,nie ten poziom,nie to
                        wyksztalcenie i nie ta sama kultura:))
                        • krystian71 Re: do t0g 11.06.05, 23:57
                          ja tak tylko,zeby z wprawy nie wyjsc i jeszcze dlatego,ze lubie jak on zaczyna
                          chlipac.:))
                          Ale masz racje rachelko,zeby tylko nie przeciagnac struny,chyba pojde do
                          aakiego,on jakies sensacje podaje za Haarecem,ze Zyd ugryzl psa.
                          Po roku obserwacji tego forum,ja zadnej sensacji w tym nie widze:)
                          • i-love-2-bike Re: do t0g 12.06.05, 00:07
                            krystian71 napisała:

> ja tak tylko,zeby z wprawy nie wyjsc i jeszcze dlatego,ze lubie jak on zaczyna
                            > chlipac.:))
                            > Ale masz racje rachelko,zeby tylko nie przeciagnac struny,chyba pojde do
                            > aakiego,on jakies sensacje podaje za Haarecem,ze Zyd ugryzl psa.
                            > Po roku obserwacji tego forum,ja zadnej sensacji w tym nie widze:)

jak mowie dzisiaj goraco wiec i tematy mamy rozne,polaryzacja forum jak zwykle w
                            tym samym wymierze i kolorze,nic nawet te barwy sie nie chca bardziej rozczepic.
                            nu fizyki i jej praw nie przeskoczysz ide pokarmic kolibry,bo juz ochlonelam po
                            koncercie jazzu:))
                        • moskowit Re: do t0g 12.06.05, 00:19
                          i-love-2-bike napisała:

> nie ten poziom,nie to
                          > wyksztalcenie i nie ta sama kultura:))

Nu prawa wied'!
                          Kudy tiebie i krysu do manny....

• i-love-2-bike Re: do t0g 12.06.05, 00:23
                            moskowit napisał:

> i-love-2-bike napisała:
                            >
                            >
                            > > nie ten poziom,nie to
                            > > wyksztalcenie i nie ta sama kultura:))
                            >
                            > Nu prawa wied'!
                            > Kudy tiebie i krysu do manny....
                            >

no wlasnie dziadek male zadanie z fizyki,chemii czy pytanie z biologii i twoj
                            manny lezy ranny, a ty dziadku z nim dajesz d..
                            te wasze humanistyczne przekomarzanka sa dobre na forum jeno,ale trudno sie z
                            nich wyzywic,nawet dziadku krzeslo na ktorym swe obfite 4 litery trzymasz robil
                            nie humanista,nie mowiac juz o algorytmach dzieki ktorym twoj i moj komputer
                            dziala. manius by odpadl po 5 minutach a ty jeszcze szybciej. nu a teraz diedku
                            ja idu pakuszatc.
                            • moskowit Nu idi.... 12.06.05, 00:36
                              pokushaj....
                              paravoz.com.ru/foto/animal2/?20

• t0g Re: do t0g :-))))))) n/t 11.06.05, 23:32

• sturmbannfuehrer Sehr gut! 10.06.05, 22:38
      xavras_wyzhryn napisał:

> Wychwalanie pod niebiosa najokrutniejszej wspolczesnej wielkiej religii,
      > niosacej w tej chwili wielkie zagrozenie dla europejskiego dziedzictwa
      > kulturowego,

Das ist gut! Sehr gut! Gdzie ja to ostatnio czytalem? W Stürmerze?

Jawohl!
    • rattler Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 10.06.05, 23:14
      Wysil sie raz czlowieku i daruj nam, a jesli cie na to nie stac, to przestan
      podkreslac w tekscie zasadnicze (kluczowe jak wolisz) slowa w zdaniu duzymi
      literami, ZNAMY CIE, bez tego twoj post (niby niewinny) i tak smierdzi na
      odleglosc wytycznymi zioncow, ich platnych hashbarah i czosnkiem,.

Czasu to ty masz duzo , ale pod innymi nickami odkad podpadles jako bezrobotny
      multi-nick pasozyt na zapomodze.

Wracajac do tematu - Wasze 'dekorowanie' wyznawcow Islamu jako zacofanych
      fanatykow, nie moze, mimo waszych wysilkow zapuscic korzeni, nawet wsrod Zydow.

Zebys nie mial watpliwosci zalaczam link.

narazie

The basis of Dying to Win is Pape's study of the 315 known suicide terrorist
      attacks that occurred in the world between 1980 and 2003, attacks carried out
      by Muslims, Tamils, Sikhs, and Kurds. Pape concludes that "the data show there
      is little connection between suicide terrorism and Islamic fundamentalism, or
      any of the world's religions."

www.antiwar.com/scheuer/?articleid=6286

Wychwalanie pod niebiosa najokrutniejszej wspolczesnej wielkiej religii,

Z gory uprzedzam, ze na ewentualna polemike moge odpowiadac nieregularnie. Nie
      mam zbyt wiele czasu, zeby babrac sie w wytworzonym przez was szambie.

• xavras_wyzhryn Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 11.06.05, 01:08
        > Czasu to ty masz duzo , ale pod innymi nickami odkad podpadles jako bezrobotny
        > multi-nick pasozyt na zapomodze.
        To zdanie to chyba efekt licznych urazow glowy, jakich nabawiles sie sluzac w
        obcym (niepolskim) wojsku, ewentualnie panujacych w USA upalow.
        Nigdy nie uzywalem i nie uzywam innych nickow, a na forum GW jestem od marca br.
        od czasu awantury z niejakim misza k.

> Wracajac do tematu - Wasze 'dekorowanie' wyznawcow Islamu jako zacofanych
        > fanatykow, nie moze, mimo waszych wysilkow zapuscic korzeni
        Wasze, znaczy czyje??? moglbys uscislic???
        Dekorowac to trzeba co roku choinke, muslimow dekorowac nie potrzeba, jacy sa-
        kazdy widzi. Polecam chociazby raporty Amnesty International, ewentualnie
        zapoznanie sie z ideologia dzihadu, a moze cos na temat obrzezywania kobiet,
        zabojstw "honorowych", zamknietych enklaw we francji i niemczech, gdzie rzadzi
        sie szariat, a policja boi sie zapuszczac nawet w sloneczny dzien??? To nie sa
        zadne samobojcze ataki, nigdzie o nich nie wspominalem, zagrozenia sa inne.
        Poczytaj troszke Oriany Fallacci, moze zmadrzejesz nieco (chociaz watpie).

> ZNAMY CIE, bez tego twoj post (niby niewinny) i tak smierdzi na
        > odleglosc wytycznymi zioncow
        Wytyczne to chyba ty pobierasz prosto z moskwy... "Znamy cie"... wszystko
        wiemy... przyznajcie sie... uzywasz sloganow rodem z komunistycznej bezpieki, z
        jej najgorszych czasow. Wyszlo szydlo z worka, co..?
        Ponoc jestes pulkownikiem (bylym) amerykanskich oddzialow specjalnych... to
        dopiero bylaby bomba... wysoki oficer US special forces wieloletnim
        komunistycznym kolaborantem..?

I jeszcze jedno bede sobie pisac DUZYMI literami kiedy mi sie tylko bedzie to
        podobalo i zaden malutki rozszczekany RATTLEREK nie bedzie mi niczego dyktowac,
        ponial?
        • rattler Re: do krystiana, cyklistki i innych z towarzystw 11.06.05, 14:39
          Ano jestem, (w spoczynku) z honorowym discharge do cywila, a ty bezrobotny
          little piece of kosher shit, cos ty w zyciu osiagnal ?

Ponoc jestes pulkownikiem (bylym) amerykanskich oddzialow specjalnych... to
          dopiero bylaby bomba... wysoki oficer US special forces wieloletnim
          komunistycznym kolaborantem..?
    • oscar62 Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 10:58
      JUZ DAWNO NIE CZYTALEM TAKI INTELIGENTNY I TRAFNY WPIS JAK TEN WSTEPNY XAVRASA.
      A WLASNIE W TYM WYPADKU ZDECYDOWALES SIE NA DZIEN POSTU? A PRZECIEZ NIE MOZNA
      POWIEDZIEC, ZE NIE JESTES AKTYWNY NA TYM FORUM. CO SIE STALO? POJECHALES NA
      TATRY ZOBACZYC SNIEZNE OPADY W CZERWCU...?
      POZDR.
      • antek_cukierman Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 11:02
        On z ortodoksów. Sztywno trzyma szabes.
        • oscar62 Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 11:11
          antek_cukierman napisał:

> On z ortodoksów. Sztywno trzyma szabes.

JAK PROF. J.R. NOWAK ZNAJDUJE SIE NA LISCIE ZNANYCH ZYDOW - LISTA NIEJAKIEGO
          POLONA - WSZYSTKO JEST MOZLIWE...
          • krystian71 Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 17:21
            GDYBYS WCZORAJ CZYTAL FORUM,WIEDZIALBYS CO ROBILEM
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=25036791
            GDYBYS CZYTAL PRZEDWCZORAJ WIEDZIALBYS,ZE MANIUS-WYZRYN ZLAPANY NA KLAMSTWIE DO
            DZIS NIE PODAL LINKU RZEKOMEJ MOJEJ WYPOWIEDZI.
            NIC DZIWNEGO STRANGER DOPRASZA SIE OD MIESIACA O TO SAMO.
            STAD JEGO HISTERYCZNO ZALOSNA REAKCJA KU MOJEJ UCIESZE,PRZYJACIELU
            POZDRAWIAM
            • biedronka24 jest sobota- i juz nawet wieczor 11.06.05, 17:38
              zostaw ich. Grube brzuchy nie tancuja. Patrza tylko jak im interes rosnie i jak
              inni tancza.
              Jak sie mysli tylko o interesie to nie ma fantazji na gest i nie ma radosci z
              kazdej najkrotszej chocby chwili zycia. Kup swojej kobiecie hortensje - bo roze
              w Polsce jeszcze nie kwitna, opowiedz cos wesolego- albo jeszcze lepiej zrob
              mila niespodzianke i porwij ja gdzies a spedzisz milej ten wieczor niz tu na
              forum w towarzystwie zgredow;)
              • krystian71 Re: jest sobota- i juz nawet wieczor 11.06.05, 17:52
                kwitna biedroneczko juz roze, te dzikie, rabatowe.Moja byla szkola cala byla
                nimi obsadzona i ten mocny zapach do konca zycia bedzie mi sie kojarzyl z
                ostatnimi dniami przed wakacjami-najpiekniejsza pora roku.
                Ja sobie dzis tak pobzykam tylko tutaj,calkiem niewinnie,wieczorkiem znow
                ruszamy w gosci...
                • i-love-2-bike Re: jest sobota- i juz nawet wieczor 11.06.05, 17:54
                  krystian71 napisała:

> kwitna biedroneczko juz roze, te dzikie, rabatowe.Moja byla szkola cala byla
                  > nimi obsadzona i ten mocny zapach do konca zycia bedzie mi sie kojarzyl z
                  > ostatnimi dniami przed wakacjami-najpiekniejsza pora roku.
                  > Ja sobie dzis tak pobzykam tylko tutaj,calkiem niewinnie,wieczorkiem znow
                  > ruszamy w gosci...

he,he a nie kwitly tobie gdzies tam kasztany i akcje na podworku,bo to w mojej
                  budzie roslo i przeszkadzalo skupiac sie na lekcjach:))
                  • krystian71 Re: jest sobota- i juz nawet wieczor 11.06.05, 21:40
                    kasztany tez, ale kasztany wcale nie pachna.I tez sie kojarzyly z koncem roku
                    szkolnego, choc niektorym z majowymi maturami.
                    Tylko,ze u nas nad morzem wszystko bylo o pare tygodni spoznione i kasztany
                    kwitly dopiero w czerwcu.I niedlugo lipy,czysty orgazm organu powonienia.
                    A maciejke siejesz?
                    • i-love-2-bike Re: jest sobota- i juz nawet wieczor 11.06.05, 21:56
                      krystian71 napisała:

> kasztany tez, ale kasztany wcale nie pachna.I tez sie kojarzyly z koncem roku
                      > szkolnego, choc niektorym z majowymi maturami.
                      > Tylko,ze u nas nad morzem wszystko bylo o pare tygodni spoznione i kasztany
                      > kwitly dopiero w czerwcu.I niedlugo lipy,czysty orgazm organu powonienia.
                      > A maciejke siejesz?

no oczywiscie,ze kasztany nie pachna mowilam o akacjach,a te mily zapach
                      maja.maciejki nie sieje,ale mam lawende,ta daje przez 2 miesiace czadu:))
          • krystian71 Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 17:33
            AHA,OSKARKU,JESZCZE JEDNO, TOBIE WINNY JESTEM WYTLUMACZENIE I TYLKO TOBIE,BOS
            TU RZADKIM GOSCIEM I ZAPEWNE ZDZIWISZ SIE , ZE "WYBRALEM " SIE DO SYNAGOGI.
            ANTOS ZUKERMAN Z MANIUSIEM DOSKONALE WIEDZA O CO CHODZI.
            RZECZ W TYM,ZE PARE DNI WCZESNIEJ ANTOS PODLICZAL WSZYSTKIE MOJE POSTY I CZAS
            SPEDZONY NA FORUM,TAKA ZAWODOWA CIEKAWOSC,LUDZKA RZECZ.
            TYLKO GLUPIA SPRAWA,BO BARDZO CZESTO,W POCZATEK WEEKENDU PUSZCZALEM POST POD
            TYTULEM"ZNOW PRZYSZLA CHWILA ROZPALIC GRILLA" CZY COS W TYM RODZAJU I
            ZNIKALEM,CZESTO NA DWA,TRZY DNI.
            ROZUMIESZ,OBOWIAZKI RODZINNE I TOWARZYSKIE...
            PO TAKIM MOIM POSCIE W ZESZLYM TYGODNIU ANTOS SKAPNAL SIE,ZE COS JEST NA
            RZECZY,CHYBA PRACOWICIE SPRAWDZAL W WYSZUKIWARCE W JAKIE DNI TYGODNIA SIE
            UDZIELAM, A W JAKIE NIE ROZUMIESZ, LUDZKA CIEKAWOSC-JAK TO U ZUKERMANOW WE
            ZWYCZAJU...
            TYLE TYLKO,ZE JAK WROCILEM,ZASTALEM CIEKAWA DYSKUSJE ZAINICJOWANA PRZEZ
            MANNEGO RAMIREZA NA TEMAT MOJEGO SZABASU,WIZYTY W SYNAGODZE I POZOROWANIU
            KATOLICKIEJ WIARY.
            MANNEGO OLALEM,BO TO BYLO NIE WARTE STRZEPIENIA JEZYKA,Z ZUKERMANEM KONTAKTOW
            TOWARZYSKICH NIE UTRZYMUJE I TAK JAKOS PRZYSCHLO.
            I STAD TEN MOJ WCZORAJSZY ZART, PEWNIE GLUPI, ODPOWIEDZ NA ZESZLOTYGODNIOWA
            PROWOKACJE
            POZDRAWIAM JESZCZE RAZ
            • antek_cukierman Re: DO KRYSTYNY 11.06.05, 23:40
              Ty, Krystian(a) numer 71, w jakim celu się tłumaczysz?
              Dla większości (tak sądzę) tu obecnych możesz co piątek pląsać wokół totemu z
              twarzą Swarożyca i to twoja prywatna sprawa. O ile nie podajesz tego do
              publicznej wiadomości. Jeśli to robisz - licz się, że zostanie to skomentowane.
              Niekoniecznie zawsze w przyjemny dla ciebie sposób, do czego widać jesteś
              nieprzyzwyczajona. Problemem jest to, że twoja mania wielkości podszeptuje ci,
              że każdy, a ja w szczególności, czyha tu na ciebie i czeka chwili by cię
              pognębić.
              Nic bardziej mylnego. Są lepsze zajęcia niż łażenie za tobą a i sądzę, że spora
              (ta zdrowa)większość ma cię głęboko w poważaniu.
              Za chamstwo, głupotę, arogancję, przekonanie o swej nieomylności, monotematycz-
              ność, narcyzm, zacietrzewienie, kreowanie siebie na "królową słoneczko" itd.
              Czego dałaś dowód poniższym postem.
              Git pląsania życzę!

krystian71 napisała:

> AHA,OSKARKU,JESZCZE JEDNO, TOBIE WINNY JESTEM WYTLUMACZENIE I TYLKO TOBIE,BOS
              > TU RZADKIM GOSCIEM I ZAPEWNE ZDZIWISZ SIE , ZE "WYBRALEM " SIE DO SYNAGOGI.
              > ANTOS ZUKERMAN Z MANIUSIEM DOSKONALE WIEDZA O CO CHODZI.
              > RZECZ W TYM,ZE PARE DNI WCZESNIEJ ANTOS PODLICZAL WSZYSTKIE MOJE POSTY I CZAS
              > SPEDZONY NA FORUM,TAKA ZAWODOWA CIEKAWOSC,LUDZKA RZECZ.
              > TYLKO GLUPIA SPRAWA,BO BARDZO CZESTO,W POCZATEK WEEKENDU PUSZCZALEM POST POD
              > TYTULEM"ZNOW PRZYSZLA CHWILA ROZPALIC GRILLA" CZY COS W TYM RODZAJU I
              > ZNIKALEM,CZESTO NA DWA,TRZY DNI.
              > ROZUMIESZ,OBOWIAZKI RODZINNE I TOWARZYSKIE...
              > PO TAKIM MOIM POSCIE W ZESZLYM TYGODNIU ANTOS SKAPNAL SIE,ZE COS JEST NA
              > RZECZY,CHYBA PRACOWICIE SPRAWDZAL W WYSZUKIWARCE W JAKIE DNI TYGODNIA SIE
              > UDZIELAM, A W JAKIE NIE ROZUMIESZ, LUDZKA CIEKAWOSC-JAK TO U ZUKERMANOW WE
              > ZWYCZAJU...
              > TYLE TYLKO,ZE JAK WROCILEM,ZASTALEM CIEKAWA DYSKUSJE ZAINICJOWANA PRZEZ
              > MANNEGO RAMIREZA NA TEMAT MOJEGO SZABASU,WIZYTY W SYNAGODZE I POZOROWANIU
              > KATOLICKIEJ WIARY.
              > MANNEGO OLALEM,BO TO BYLO NIE WARTE STRZEPIENIA JEZYKA,Z ZUKERMANEM KONTAKTOW
              > TOWARZYSKICH NIE UTRZYMUJE I TAK JAKOS PRZYSCHLO.
              > I STAD TEN MOJ WCZORAJSZY ZART, PEWNIE GLUPI, ODPOWIEDZ NA ZESZLOTYGODNIOWA
              > PROWOKACJE
              > POZDRAWIAM JESZCZE RAZ

• i-love-2-bike Re: DO KRYSTYNY 11.06.05, 23:43
                antos ,ales walnal literacki kwiatek,tylko nie wiedziec czemu jakas taka
                prowincja zajezdza. ty chyba masz ukryte kompleksy i tak tu kazdemu od "madrych"
                rypiesz a sam chyba lustra ze scian pozdejmowales.
                • antek_cukierman obawiam się o twoje opony, a wulkanizatora 11.06.05, 23:51
                  w pobliżu nie ma. Więc i nie będzie odpowiedzi na twój pełen polotu respons.
                  Zyczę miłego rozciągania mięśni.
                  • i-love-2-bike Re: obawiam się o twoje opony, a wulkanizatora 11.06.05, 23:53
                    antek_cukierman napisał:

> w pobliżu nie ma. Więc i nie będzie odpowiedzi na twój pełen polotu respons.
                    > Zyczę miłego rozciągania mięśni.

antos myszka tracisz,to juz inna technologia slonko nie jests nawet oku..
                    (SFRANCUSKA)jesli chodzi o sprzet. czego ty sluchasz,moze plyt starych,ze
                    niczego na temat nowych technologii nie wiesz? do wulkanizacji to najwyzej mozna
                    prezerwatywy zaniesc,ale nie opony rowerowe. wstydz sie kolego takie nieuctwo
                    jest niewybaczalne.
                    • antek_cukierman Zbytek łaski. 12.06.05, 00:02
                      Istotnie, nie wszystkie opony nadają się do wulkanizatora. Te mózgowe z
                      pewnością. Aby do tytułu wrócić - masz o jedną moją odpowiedź za dużo.
                      Właśnie tę.
                      Ćwicz tricepsy.
                      • i-love-2-bike Re: Zbytek łaski. 12.06.05, 00:10
                        antek_cukierman napisał:

> Istotnie, nie wszystkie opony nadają się do wulkanizatora. Te mózgowe z
                        > pewnością. Aby do tytułu wrócić - masz o jedną moją odpowiedź za dużo.
                        > Właśnie tę.
                        > Ćwicz tricepsy.

a gdzie takowe masz antosiu w duzym palcu stopy?ale ,ze cwiczysz to dobrze w
                        kazdym wieku jest to nam potrzebne,szczegolnie humanistom bo ci sa najgorsze
                        mieTczaki i z byle czego robia zadyme,a jak sobie cos naciagna to od razu sie
                        faszeruja lekami,zamiast cierpiec jak prawdziwe chlopy.
                      • moskowit Re: Zbytek łaski. 12.06.05, 00:29
                        Nu Ty masz racje Antek, jej zaden wulkanizator nie jest potrzebny....
                        www.pfischer.com/Humor/crotchmaster.gif
                        Praw wied' ja? Nu wot!

• antek_cukierman Prawilno! 12.06.05, 00:35
                          Dwa w jednym.Mięśnie proste i tricepsy za 70 dularów!
                          To nadmiar szczęścia dla naszej forumowej d(z)ivy!
                          • i-love-2-bike Re: Prawilno! 12.06.05, 00:46
                            antek_cukierman napisał:

> Dwa w jednym.Mięśnie proste i tricepsy za 70 dularów!
                            > To nadmiar szczęścia dla naszej forumowej d(z)ivy!

ale sie ladnie antos wyrazasz widac te stara job twoju mac kulture rodzinna,nu
                            nie? wot my kulturnyj narod te cukermany.
                • krystian71 Re: DO Rachelki 12.06.05, 00:20
                  Slodki antos zapomnial,ze sam ni stad ni z owad zaczal nam posty wyliczac i
                  komentowac obecnosc i nieobecnosc na forum.wlasnie, dlaczego akurat nam?
                  ty masz Rachelko leb.ale to i tak mile miec wlasnego krytyka i hagiografa na
                  uslugi.niektorzy sie tylko do tego nadaja
                  • i-love-2-bike Re: DO Rachelki 12.06.05, 00:25
                    krystian71 napisała:

> Slodki antos zapomnial,ze sam ni stad ni z owad zaczal nam posty wyliczac i
                    > komentowac obecnosc i nieobecnosc na forum.wlasnie, dlaczego akurat nam?
                    > ty masz Rachelko leb.ale to i tak mile miec wlasnego krytyka i hagiografa na
                    > uslugi.niektorzy sie tylko do tego nadaja

popatrz tylko za kim kto lata na tym forum. he,he kazdy mi od nieukow ubliza i
                    kazdy JENTELIGENT mnie czyta,widzisz logike w tym bo ja nie,widac ma uczelnia
                    bije ichniejsze na leb na szyje,bo nauczyla mnie myslec:))
            • oscar62 Re: DO KRYSTYNA 11.06.05, 23:50
              KRYSTIANKU, WIDZISZ - LATWO MNIE PRZEKONAC. JESTES RDZENNYM POLAKIEM, CHOC
              ZAWSZE JEST JAKAS MOZLIWOSC, ZE JAKAS PRABABCIA BYLA ZYDOWKA... CO CI POWIEM,
              MOZESZ BYC 100% POLAKIEM I JEDNOCZESNIE CENIC ZYDOW (NIE MOWIE WSZYSTKICH).
              TYLKO, NA BOGA, NIE MOW MI O "DOBRYCH ZYDACH" Z POD ZNAKU "NETUREJ KARTA". JA
              OSOBISCIE CENIE POLAKOW, ALE NIE, NA PRZYKLAD, TYCH Z RADIA MARYJA I KILKU
              FORUMOWICZOW...
              • krystian71 Re: DO KRYSTYNA 12.06.05, 00:15
                O PRABABCIACH MOICH OSKARKU TO ZAPOMNIJ.TE ZNALEM OSOBISCIE -JA Z DLUGOWIECZNEJ
                RODZINY JESTEM I TAKIEJ CO TO WIE GDZIE PRA,PRA POCHOWANA I JAK JEJ BYLO Z DOMU
                I JEDNO CO SIE NIE SPALILO W CZASIE WOJNY TO PLIK METRYK CHRZTU PISANYCH PO
                NIEMIECKU,LACINIE I CYRYLICA.
                ALE PEWNIE,ZE WYKLUCZYC SIE NIE DA.
                oBIECUJE TEZ W TWOIM TOWARZYSTWIE O NATUREI KARTA NIE WSPOMINAC,ALE JA O NICH
                TROCHE POCZYTALEM, A CO TY WIESZ O RM,ZE SIE TAK KATEGORYCZNIE WYPOWIADASZ.
                MOZE COS WIESZ WIECEJ ODE MNIE, MOZE ICH SLUCHASZ, BO JA NIE.
                TELEWIZJE TRWAM CZASEM WLACZE JAK MAM NASTROJ , ALE ZAWSZE TRAFIAM NA
                MSZE,MODLITWE,ROZANIEC JAKIS PROGRAM WSPOMNIENIOWY O PAPIEZU...
                SADZE,ZE TY SOBIE SWOJA OPINIE WYROBILES NA PODSTAWIE ARTYLULOW W GW,NIE BACZAC
                NA TO,ZE SIE WYBORY ZBLIZAJA I GW WSZYSTKO NAPISZE, BY KONKURENTA UTRACIC.
                POZDR
                • wyrodnamatka Re: DO KRYSTYNA 12.06.05, 00:25
                  a tak poważnie , to co ty masz do żydów ? tylko tak w 3 pkt :D
                  • i-love-2-bike Re: DO KRYSTYNA 12.06.05, 00:26
                    wyrodnamatka napisała:

> a tak poważnie , to co ty masz do żydów ? tylko tak w 3 pkt :D

a tak na powaznie to jaki chlop nazwie sie wyrodnamatka,a ja nie mam nic do
                    zydow,przeciez jestem z nimi spokrewniona.
                  • krystian71 Re: DO KRYSTYNA 12.06.05, 00:55
                    a nie lepiej w 5150-ciu punktach???
                    szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=krystian71
                    Szukasz na forum: Świat

Pole:
                    treść podpis temat Rok:
                    2005 2004 2003 2002 2001

Znaleziono: 5150

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka