Dodaj do ulubionych

"Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani...

10.07.05, 15:15
Dlaczego muzulmanie w Europie nie akceptuja swego otoczenia?. Dlaczego z nim
walcza?
Punktem wyjsciowym jest pojecie jakosci materialu ludzkiego. Kazdy czlowiek ma
inne mozliwosci intelektualne a tylko te licza sie w dzisiejszym swiecie.
Rozpatrzmy to na przykladzie. Najwieksza grupe muzulmanow w RFN stanowia
Turcy. Procentowy udzial mlodziezy pochodzenia tureckiego wsrod maturzystow
jest nieproporcjonalnie niski. Jeszcze gorzej przedstawia sie ta sytuacja
wsrod absolwentow wyzszych uczelni. Rodzice i dziadkowie tej mlodziezy po
przyjezdzie do Niemiec wykonywali proste prace. Tych prostych prac jest jednak
coraz mniej. Przyczyna jest racjonalizacja technologiczna polaczona z
automatyzacja. Jedynym obszarem na ktorym ta grupa ludnosci ma zdecydowana
przewage jest zakres korzystania z zasilkow socjalnych oraz dokonywanie
przestepstw kryminalnych. Byly kanclerz Niemiec z ramienia SPD nazwal
sprowadzenie Turkow do RFN
bledem (Es sei ein Fehler gewesen, zu Beginn der 60er Jahre Gastarbeiter nach
Deutschland zu holen . . .). Ci ludzie pozostana zawsze na dnie drabiny
spolecznej. To co ich odroznia od reszty to ich laczy. Zalozmy hipotetycznie
ze Europa chrzescijanska zamieni sie w muzulmanska. Polozenie socjalne tych
ludzi (ich potomkow...) sie nie zmieni!
Czy mozna mowic o uwarunkowanych genetycznie odpadach ludzkich? Moze te
wpowiedz odpowiednio ubarwic zeby nie zostac uderzony mlotem zarzutu
"rasistowskie "?
Na dnie tej drabiny znajduje sie tez wielu Niemcow. Ci jednak nie powoluja sie
na islam i nie wysadzaja tej karmiacej ich reszty w powietrze.
Obserwuj wątek
    • dana33 Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 15:17
      oj skorpionx, ale sie na ciebie posypie.... ale moje poparcie dla twojego postu
      masz.
      • wojcd towarzyszko Dano widzimy Wasze poparcie!!! 10.07.05, 15:20
      • mirmilek Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 15:40
        zapisze sobie ten watek, gdzie wyrazasz poparcie dla nazywania turkow
        genetycznie uwarunkowanymi odpadami ludzkimi.

to wiele mowiacy post i wiele mowiace poparcie.
        • samsone Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:43
          Zapisz sobie i zapisz tez to,ze ja was tez Arabow z Palestyny umyslowo
          uposledzonych uwazam i na to 1340 letnie dokumenty mam.
          • wojcd Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:52
            samsone napisał:
            > Zapisz sobie

Dobry pomysł by zbierać te Wasze wytryski miłości bliźniego.
            • samsone Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:54
              Zapiosz tez sobie, ze ja za takich tych polsko jezycznych tez uwazam....i mam
              nadzieje ,ze OPolacy juz sie na nich poznali.
              • wojcd Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:56
                samsone napisał:
                > Zapiosz tez sobie, ze ja za takich tych polsko jezycznych tez uwazam....i mam
                > nadzieje ,ze OPolacy juz sie na nich poznali.
                -----------------------------------------------------------
                Możesz to jakoś po "polskiemu" napisać.

Nie rozumiem Twojego bełkotu.
                • samsone Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 18:58
                  Juz sie znowu aranbski profesor jezyka polskiego odezwal, Abdul takze wojciechem
                  nazwany( samo), juz ci Bnadem nie odpowiada.
                  • wojcd Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 20:35
                    samsone napisał:
                    > Juz sie znowu aranbski profesor jezyka polskiego odezwal, Abdul takze wojciechem
                    > nazwany( samo), juz ci Bnadem nie odpowiada.
                    ---------------------------------------------------------
                    Te, wolno-myśliciel, Arabów tu nie ma.
                    Nie mają czasu.

Budują meczety. Paniał.
            • dana33 Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 23:24
              ty, zlotko, dajesz przyklad na milosc blizniego razem z mirmilkiem, ze hej....
              mozna sie ta miloscia udusic...
              zapisuj, zapisuj, mirmilek tez kataloguje, dokladnie jak ub kiedys.... od taty
              sie nauczyles?
              a tak ogolnie, wojtus, to co ty z tymi zapisami mozesz wlasciwie zrobic? wiesz?
              nic, po prostu nic. bo widzisz, ja sie was nic a nic nie boje. i stoje do
              swojego. nu, ciucius, idz zapisywac.
      • sammsone Najzabawniejsze jest to,ze Turcy lubia Zydow 10.07.05, 18:00
        Chyba jeszcze sie na nich nie poznali:-))

dana33 napisała:

> oj skorpionx, ale sie na ciebie posypie.... ale moje poparcie dla twojego
        postu
        >
        > masz.
        • wojcd a Eskimosi??? 10.07.05, 18:02
        • samsone Odezwal sie znawca Turkow i Zydow. 10.07.05, 18:36
          Turcy zawsze tych lubili, ktorzy dla ich sprawy im uzyteczni byli, przed rokiem
          1919 tez oni bardzo Kurodow kochali, ze wlansie Kurdom materialne wykonanie
          ludobojstwa na Ormianach przekazali i tutaj nagle ich milosc do Kurdow nagle w
          roku 1923 wygasla.
          A tak pozatym ,biedny Arabku, jak ci jest trudno wlasny nick uzywac tak mnie
          jest trudno w to uwierzyc, ze wy Araby Zero stworzyliscie, ale raczej innym ten
          wynalazek ukradlisci jak wszystko pozatym, jedyna co sami skleilisci to was
          Koran, ktory doskonale do hitlerowskiego Mein Kampf porownac mozna.
      • kropekuk Posypie sie i ode mnie , dana - nie kazdy Muslim 10.07.05, 18:05
        to Beduin ;)
        • samsone Re: Posypie sie i ode mnie , dana - nie kazdy Mus 10.07.05, 18:11
          Wlasnie ,trzeba musulmanow od naziislamistow odroznic, a ci co w Anglii male
          interesy maja to sa przewaznie Musulmanie z Pakistanu, Ugandy, i innych nie
          arabskich krajow.
          Ciekawe jest tez, dlaczego w kazdym Meczecie sie po arabsku modli jak wiekszosc
          musulmanow arabskiego nie zna.( U Turkow znajomosc arabskiego 10 lat temu, byla
          prawie zero).
          • kropekuk Jezyk sakralny, zobacz co z Tora i w katolicyzmie 10.07.05, 18:14
            przedsoborowym z lacina - nie mow, ze polski katolicki chlop nia wladal: jezyk
            sakralny nie musi byc dla wyznawcy zrozumialy, kultura ludzka zna pelno takich
            przypadkow.
            • samsone Re: Jezyk sakralny, zobacz co z Tora i w katolicy 10.07.05, 18:29
              Tutaj nie masz racji, jezyk lacinski jako lituryczny w wieku V w KK przyjeto, bo
              prawde mowiac ten KK tylko kraje post lacisnkie obejmowal, wszystkie inne
              koscioly chrzescijanskie jako jezyk litugiczyczny przyjeli jezyk narodowy.
              Pierwszy Papiez KK ,ktory po lacinie pisal , byl ten z Libii, bo on oprocz
              laciny, tylko punnicki znal.
              Co do Tory, to religia Hebrajska, jest tylko religia narodu hebrajskiego( my
              nawracaniem na nasza religie prawie nigdy sie nie zajmowalismy) i to jakim
              jezykiem mialby ten narod swoje modlitwy mowic, ale w pewnych synagogach mniej
              ortodocznych, gdzie kobity moga razem z mezczyznami sie modlic, uzywa sie czesto
              innych jezykow.
              Jak juz dana33 kiedys napisala, nawet Zydzi Etiopscy jezyk hebrajski swoim
              dialektem zastapili, ale nie zastapili sposobu modlitwy.
              • kropekuk Fakt: pownienem rzec - rzymski katolicyzm 10.07.05, 18:48

• samsone Re: Fakt: pownienem rzec - rzymski katolicyzm 10.07.05, 18:53
                  Tylko Rzymski Katolizm byl w sredniowieczu czyms specjalnym, ale mysle, ze nie
                  tutaj dobre miejsce jest, aby o tym dyskutowac.
                  • kropekuk Jako przyklad jezyka sakralnego, niezrozumialego 10.07.05, 18:56
                    przez wiernych.
                    • samsone Re: Jako przyklad jezyka sakralnego, niezrozumial 10.07.05, 21:09
                      Nie bylo to tak latwe, jak ci juz powiedzialem, funkcja KK w sredniowieczu
                      specjalna byla a jezyki wolgarne z laciny sie wywadzoce dopiero w XI wieku
                      zaczely sie rozpowchrzechniac. Kiedy to zaczeto po polsku pisac,. nie dlugo
                      pozniej niz po wlosku.
                      Monarchia Karolinska byla monarchia uniwersalna i choc sam Cesarz analfabetem
                      byl, to po lacinie umial mowic.
                      A co do laciny to byla ona w krajach lacinskich badziej rozpowszechniona( nawet
                      posrod populku) niz pewnym osobom sie to wydaje. W dalszym ciagu obowiazywalo
                      prawo rzymskie, ktore Goci i Visygoci uzywali.Oprocz gotyku germanskiego( sama
                      nazwa gotyk juz mowi kiedy on powstal) i runiku skandynawskiego nie sadze ze w
                      Europie Katolickiej byly inne alfabety, ktorymi bylo by mozna cos napisac.Te dwa
                      Hebreje z islamskiej Hiszpani, ktorzy po raz pierwszy kraje miedzy Laba i Wisla
                      opisali uzywali tez jezyka hebrajskiego i lacinskiego.
                      Kazdy wierny umial po lacinie Deum Nostrum powiedziec i tez rozumial co mowi,
                      jak rycerze lacinscy w czasie pierwszej krzyzowej wyprawy do Durozzo sie dotali,
                      to sie zdziwili, ze tam nikt po lacinie nie umial mowic i to samo jak do
                      Belgradu doszli, i od tego sie problemy zaczely.Oni tylko lacine znajacych
                      uwazali za prawdziwych chrzescijan.
                      • kropekuk A u Indian Bororo z Amazonii sprawa jezyka 10.07.05, 21:13
                        sakralnego wyglada jeszcze bardziej skomplikowanie... Ty o detalach z wczesnego
                        Sredniewiecza, ja zas o religijnych uniwersaliach, zalozeniach
                        modelowych:))))))))))))
      • aaki no cóż Dana dla Hitlera Żydzi też byli 10.07.05, 23:21
        jakoś tam genetycznie nieprzystosowani.Czy mam rozumieć,że Adolf ma twoje poparcie?
    • polski_francuz Inteligencja 10.07.05, 16:29
      jest uwarunkowana i genetycznie i kulturowa.

Dzieci tureckie sa genetycznie podobne do rdzennie niemieckich. Ale, schneiden
      schlimmer ab, w szkole. Mniej czytaja, kreca sie w swoim kregu kulturowym.

Szukaja zon, dziewic 13 letnich w Anatolii.

Integracja musialby polegac na mieszaniu kulturalnym. I tego brakuje.

PF

• kropekuk Brawo! 10.07.05, 18:06

• mirmilek Re: Inteligencja 10.07.05, 18:52
        ja mysle, ze zamiast o integracji powinno sie mowic o pokojowej koegzystencji.
        zreszta zalezy, co sie rozumie przez integracje.
    • explicit Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 16:52
      W przedwojennej Polsce ponad 70 % Zydow nie umialo sie dogadac po polsku i 90 %
      nie pisalo e jezyku polskim - Po 800-set latach obecnosci w Polsce ,...

Do jakiej konkluzji ten fakt prowadzi , narod debili ???

uklony

==============================================================================

Czy mozna mowic o uwarunkowanych genetycznie odpadach ludzkich?
      • mirmilek Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 16:54
        zastanawiam sie, czy masz w tym poparcie dany?
        • samsone Rozwiazanie dla Palestyny.. 10.07.05, 17:56
          Wszystkie Araby do domu, niech tam wroca , z skad w roku 640 przybyli z bronia w
          reku i jak zwykle nie zaproszeni.
          • sammsone Palestyna dla Palestynczykow 10.07.05, 18:00
            Zydzi wracajcie do siebie!!!!!
            samsone napisał:

> Wszystkie Araby do domu, niech tam wroca , z skad w roku 640 przybyli z
            bronia
            > w
            > reku i jak zwykle nie zaproszeni.
            • samsone Kiedy was tam arabow, zaproszono. 10.07.05, 18:21
              Moze o tym samozaproszeniu z roku 632 mowisz, ktore Mahomed przed smiercia do
              wszystkich sasiadow wyslal, sam sie zapraszajac , w przeciwnym przypadku agresja
              i smiercia grozac.
              Moze mam ci to slawne ultimatom( islamskie zaproszenie), ktore Sultan Turecki w
              6 kwietnia 1453 roku pod murami Constatynopoli 168 tys armie zgromadzajac z 12
              specjalnymi kanonami( przez wegierskiego zdrajce zrobionymi), Cesarzowi
              Bisantyjskiemu wyslal, w ktorym mieszkancom albo poddanie sie , albo tez smierc,
              utrate majatki i w najlepszym przypadku niewole "dobroczynie "obiecal i dlaczego
              mieszkancy Constantynopoli majac tylko 8 tys zolnierzy i zadnej artylerii to
              samozaproszenie wielkiego kalifa odrzucili.
              • explicit Re: Kiedy was tam arabow, zaproszono. 10.07.05, 20:21
                Barbarzynca Sultan dal szanse nieszkancom Konstantynopola , mogli wybierac , a
                jaka szanse wyscie dali mieszkancom Jericha ???

Cos jeszcze , badz laskaw odpowiedziec , powiedz nam gwiazdo cywilizowanego
                swiata , co czeka smialka ktory by sie odwazyl odbudowac to miasto ? Co Tora w
                tej kwestii uczy ???

uklony

Wszystkich mieszkańców miasta, każdą żywą istotę, która w nim była, „mężczyzn i
                kobiety, młodych i starych, woły, owce i osły” ścięto mieczem JOZ. 6,21.
                Jedynie wierna Rachab z rodziną została oszczędzona, przez co została spełniona
                obietnica szpiegów. Samo miasto zostało spalone. Pałace, świątynie, wspaniałe
                mieszkania i całe ich drogocenne wyposażenie, bogate draperie i kosztowne
                szaty — padły pastwą płomieni. To, co nie mógł strawić ogień, „wszystko srebro
                i złoto oraz przedmioty z miedzi i żelaza” JOZ. 6,19 — miało być poświęcone
                służbie w świątyni. Cały teren miasta był przeklęty.

Moze mam ci to slawne ultimatom( islamskie zaproszenie), ktore Sultan Turecki w
                6 kwietnia 1453 roku pod murami Constatynopoli 168 tys armie zgromadzajac z 12
                specjalnymi kanonami( przez wegierskiego zdrajce zrobionymi), Cesarzowi
                Bisantyjskiemu wyslal, w ktorym mieszkancom albo poddanie sie , albo tez smierc,
                utrate majatki i w najlepszym przypadku niewole "dobroczynie "obiecal i dlaczego
                mieszkancy Constantynopoli majac tylko 8 tys zolnierzy i zadnej artylerii to
                samozaproszenie wielkiego kalifa odrzucili.
                • samsone Re: Kiedy was tam arabow, zaproszono. 10.07.05, 20:58
                  Moze tego jericha co trombami zniszczona- to ty arabski glupku w te bajki
                  wierzysz-gratuluje.
            • dana33 Re: Palestyna dla Palestynczykow 10.07.05, 23:29
              jestesmy u siebie, zlodziejaszku nikow....
      • polski_francuz Split 10.07.05, 17:10
        badz czlowiek. Duzo bylo durnych. Ale pomysl o Tuwimie "Kwiaty Polski" o
        Antonim Slonimskim...Chcialo by sie powiedziec wiecej takich Polakow.

Ale daj komentarz i skonczmy na tym. Pomsciles Polish Jokes i potrafisz byc
        sympatyczny. Ito jest cos. Co do tolerancji roznimy sie jednak troche.

Pozdr.

PF
        • mmkkll Re: Split 10.07.05, 17:14
          > badz czlowiek. Duzo bylo durnych. Ale pomysl o Tuwimie "Kwiaty Polski" o
          > Antonim Slonimskim...Chcialo by sie powiedziec wiecej takich Polakow.

Może w tym wypadku lepiej nie stosować takich podziałów, tj. kryteriów
          narodowościowych, a raczej pochodzenia. Jeszcze raz zadam pytanie: czy w Rosji
          nazywają Puszkina poetą murzyńskim ;)?
          • polski_francuz Re: Split 10.07.05, 17:21
            pelna zgoda. TO byli dla mnie wielcy Polacy.

PF
            • karbat Re: genetycznie inni 10.07.05, 17:34
              wspomniano o Turkach w Niemczech
              Oni juz tam sa od kilku pokolen
              60% polskiej mlodziezy mazy o wyjezdzie na zachod.
              (czesc tam wyjedzie i bedzie pracowac u Turka)
        • wojcd Re: Split 10.07.05, 18:34
          polski_francuz napisał:
          > Co do tolerancji roznimy sie jednak troche.
          ----------------------------------------------
          Hm, spójrz tutaj i zobacz jak "należy" rozumieć np. patriotyzm,
          jak powinien być napisany podręcznik z historii i języka polskiego,...
          or.icm.edu.pl/
          • mmkkll Re: Split 10.07.05, 19:00
            or.icm.edu.pl/polecamy.html
            Ale do Fundacji Batorego to już nie chcieli dać linka. Niewdzięcznicy.
          • polski_francuz Towarzystwo 10.07.05, 20:08
            wydaje sie dobre.

Oseka i zachwatowicz to ikony kultury.

Po angielsku troche slabo leca.

Ja osobiscie mam awersje do towarzystw i partii. Nie wiem skad mi sie to bierze.

PF
            • wojcd Re: Towarzystwo 10.07.05, 20:34
              Hm, a pomyśl tak.
              W Polsce mieszka ich 1100 (wg spisu).

A organizacji chyba kilka razy więcej.
              • polski_francuz Re: Towarzystwo 10.07.05, 21:18
                Wolalbys odwrotnie?

PF
        • explicit Re: Split 11.07.05, 00:26
          Jak to mowiom mondre ludy, jedna czy dwie jaskolki nie czynia wiosny - Tuwima
          nawet lubilem , nie powiem ,...

uklony
      • heern Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:32
        explicit napisał:

> W przedwojennej Polsce ponad 70 % Zydow nie umialo sie dogadac po polsku i 90
        %
        > nie pisalo e jezyku polskim - Po 800-set latach obecnosci w Polsce ,...
        >
        > Do jakiej konkluzji ten fakt prowadzi , narod debili ???
        >
        > uklony
        >
        > ==============================================================================
        >
        > Czy mozna mowic o uwarunkowanych genetycznie odpadach ludzkich?

He hehehe to naprawde dziwne ,ze przed wojna 90% Zydow nie znalo polskiego ,a
        100% polskich muzulmanow mowilo po polsku;-)))
        Jestem pewien ,ze obecnie w Niemczech jest wiecej malzenstw turecko-
        niemieckich,jak przed wojna malzenstw polsko-zydowskich.
        • karbat Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:45
          dana 33 napisala;
          oj skorpionx, ale sie na ciebie posypie.... ale moje poparcie dla twojego postu
          masz.

99% zydow podpisze sie pod twoim postem

nie ma ludzi genetycznie jednakowych nawet w waszych wioskach
          • kropekuk Nie ma genetycznie jednakich nawet w jednej 10.07.05, 18:12
            rodzinie, ale...CO z tego wynika???
            • karbat Re: Nie ma genetycznie jednakich nawet w jednej 10.07.05, 18:16
              to znacy ,ze nie mozna mowic o genetycznym nieprzystosowaniu.
              cos takiego mozetwierdzic albo rasista albo ignorant (tepaczek)
              • kropekuk Rasista. I to nazistowski - vide: moja odpowiedz 10.07.05, 18:24
                na otwierajacy ten watek post nieco nizej. Dziedzicznosc odgrywa pewna role,
                ale zupelnie inaczej: dziedziczy sie pewne predyspozycje kulturowe, ale to
                raczej na zasadzie dziedziczenia matryc generujacych jezyk naturalny,
                predyspozycje, preferencje kulturowe. Ale nie oznacza to rasowo nizszego IQ, a
                np. lepsze sprawdzanie sie w pewnych zawodach (vide: czarni, do de jako
                robotnicy industrialni, ale niezli w armii, policji, pewnych rzemioslach).
            • karbat Re: kropekuk 10.07.05, 18:21
              kropekuk napisał:

> rodzinie, ale...CO z tego wynika???

to znaczy ,ze nie mozna mowic o genetycznej innosci w kontekscie
              nieprzystosowania do innej kultury, srodowiska.
              ktos kto popiera taka teze jest albo rasista albo ignorantem (tepaczkiem)
              • kropekuk Nie mozna, choc moga istniec powazne roznice 10.07.05, 18:25
                adaptacyjne wynikajace z uwarunkowan kulturowych.
                • samsone Re: Nie mozna, choc moga istniec powazne roznice 10.07.05, 18:56
                  Raczej z wlasnej potrzeby nieasimilacji....potrzeby ,ktora prawie zawsze
                  religijni przywodcy maja.
              • dana33 Re: kropekuk 10.07.05, 23:33
                rasista, karbat, rasista. ja jestem najwieksza rasistka na swiecie, malo tego,
                jestem najwieksza sjonistyczna rasistka... ty slyszal o czyms takim
                sjonistyczna rasistka? nie? nu, widzisz, tu masz to cudo.
                • kropekuk Ty jestes "syjonistyczna antysemitka" :))))))))) 11.07.05, 01:12

• kropekuk Jasne, ze nie - ta sama przyczyna: spoleczne 10.07.05, 18:10
        i kulturalne wykluczenie vel brak checi integracji, a moze i obie przyczyny
        naraz. Szkoda, bo przeciez Arabowie, Turcy etc zapewne emigruja na Zachod
        wlasnie w imie uzyskania pewnego stylu i poziomu zycia, ktorego im brak u
        siebie. A potem...Potem staje sie cos zlego, rosnie rozczarowanie i niechec.
        Wzajemna.
      • dana33 Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 23:28
        ales polal, rozlupaniec.....
    • samsone Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 10.07.05, 17:41
      Problem tez troche inny jest ( ale tylko troche) Turcy ktorzy w latach 60-80 do
      BRD ( i nie tylko tam) przybyli, byli polanalfabetami z glebi Anatolli, ktorym
      nawet w Constantynopoli( Istambulu) w tych latach jako nieswoich uwazano, troche
      innaczej jest w Londynie, tam w latach 60-70 ludzie z Constantynopoli i Smirne
      (Ismir) przybyli i ich dzieci teraz sredni( nawet w wyzszy ) poziom niz
      przecietni mieszkancy Londynu maja.
      Jeszcze dodam, ze w latach 60-70 oni znalezli ( ci z BRD, Francji, Belgii,
      Danii, szwecji itd) obroncow w tak zwanych falszywych lewakach, ktorzy sie w ich
      imieniu coraz wiecej od panstw goszczacych domagali, w Danii juz w roku 1969
      sprowadzano nauczycieli z Turcji( ale najczesciej z Egiptu, i najczesciej
      Imanow)) aby ci w szkolach publicznych dzieci imigrantow ich kultury i religii
      uczyly, dawano miejsce i pieniadze na osrodki kultury islamskiej( cos na osrodki
      kultury katolickiej cos tam nic nie dawano ,choc w roku 1956 Wegrzy tam
      przyjechali)i pozwolano tej islamskiej hydrze sie rozwijac.
      Tak dla informacji, 90 % handlu narkotykami w Kopenhadze jest w rekach dzieci
      imigrantow islamskich z obywatelstwem dunskim, ktorym nie mozna nic zrobic. Sa
      dzielnice ( Norebro) gdzie policja boi sie wejsc, ale sa dzielnice gdzie ci byli
      lewacy obroncy ucisnionych mieszkaja, dzielnice ,ktore cos przed kazdym
      islamskim mieszkancem sie bronia i sa calkowicie od islamu wolne.
      Tak samo jest we Wloszech i sadze tez w BRD.
    • kropekuk Jak nie Schadenfreude, to skrajny RASIZM - fajnych 10.07.05, 18:04
      rzeczy Polacy sie w Reichu ucza!!!
      Nie lubie Muzulmanow, bo pewne roznice kulturowe nie czynia z nich materialu na
      moich dobrych kumpli. Nie ufam islamowi, bo tak sie sklada, ze az za duzo o nim
      wiem z empirii (az po szczatkowa znajomosc paru jezykow z tego kregu), niemniej
      wiem, ze - przynajmniej nasi brytyjscy muzulmanie - przejawia ogromny ped do
      nauki, i to bez wzgledu na plec, i ze muzulmanscy studenci stanowia ogromny
      procent ich populacji, nieporownywalnie wyzszy od bialej ludnosci brytyjskiej,
      ze o tzw. polonii nie wspomne. Na dole drabiny spolecznej nasi muzulmanie maja
      swe drobne biznesy: kioski z prasa, taksowki, sklepiki na rogu, jadlodajnie na
      wynos, warzywniaki itp, na gorze to ordynatorzy, wlasciciele prywatnych klinik,
      wzieci prawnicy, IT i naprawde duzy biznes: przetworstwo spozywcze, eksport-
      import etc. I, co ciekawsze, elemnty radykalne nie rekrutuja sie z islamskiej
      biedoty, ale sposrod absolwentow uniwersytetow z dobrych i raczej zamoznych
      rodzin. Nb. w Niemczech nie wydaje sie byc inaczej - terrorysci-samobojcy z
      11/9 to przeciez w wiekszosci niemieccy studenci :))))))))))))
      Reasumujac: nie w socjalistyczno-narodowo-rasistowskich diagnozach status quo
      tkwi droga do rozwiazania tego problemu.
    • murzynek.rambo CZY ZYDZI to GENETYCZNI RASISCI? :-)) 10.07.05, 18:14
      w 100%! :-))

taki WNIOSEK nasuwa sie po przejrzeniu kto jak sie w TYM watku WYPOWIADA :-))
      • karbat Re: CZY ZYDZI to GENETYCZNI RASISCI? :-)) 10.07.05, 18:24
        murzynek.rambo napisał:

> w 100%! :-))
        >
        > taki WNIOSEK nasuwa sie po przejrzeniu kto jak sie w TYM watku WYPOWIADA :-))

ales przywalil z grubej rury.Chlubiacy sie tolerancja Polacy niestety tez :(.
      • samsone Re: CZY ZYDZI to GENETYCZNI RASISCI? :-)) 10.07.05, 18:30
        My jestesmy genetycznie w 100% Zydami i nie mozemy rasistami byc.
    • haaanes Polacy to glupki 10.07.05, 23:16
      Kiedys czytalem ,ze na Litwie tylko okolo 1% Polakow ma wyzsze
      wyksztalcenie.Polacy legitymuja sie wyzszym wyksztalceniem okolo dziesiec razy
      rzadziej od litewskich Rosjan i Litwinow.Tylko Cyganie sa gorzej wyksztalceni
      od litewskich Polakow.
      • haaanes Polacy mieszkaja 600 lat na Litwie 10.07.05, 23:18
        A nie potrafia powiedziec ani slowa po litewsku:-)
      • naf-naf Re: Polacy to glupki 11.07.05, 00:30
        Nie, to skutki etnograficznego traktowania Polakow na Litwie w powojennym okresie.Nie przez Moskwe wcale, tylko przez Vilnius. Wzor dla Estonii i Lotwy w stosunku do tamtejszych mniejszosci...
        • polski_francuz Sprytnie 11.07.05, 07:09
          nafie wcale sprytnie.

Tak to Rosjanie i Polacy w jednym rzedzie przeciwko nacjonalizmom baltow.

Masz dobra szkole polityczna. Niezbedna cecha do szukania klientow na Twoje
          budowy?

PF
          • haaanes A kto zabranial Polakom sie uczyc? 11.07.05, 14:07
            Dziwicie sie ,ze Turcy urodzeni w Niemczech nie znaja dobrze ani tureckiego ani
            niemieckiego,ale jakos nie dziwi was ,ze Polacy zyjacy na Litwie od wiekow w
            ogole nie znaja litewskiego.I kto jest glupszy? Turek urodzony w Niemczech na
            upartego dogada sie po turecku i po niemiecku,a Polak urodzony na Litwie
            NIE.Ale przeciez ,zeby zamiatac ulice nie jest potrzebna znajomosc jezykow.
            • polski_francuz Re: A kto zabranial Polakom sie uczyc? 11.07.05, 16:44
              Analogia nietrafna. Litwini przyjeli od nas chrzescijanstwo a zatem kulture.
              Turcy odmawiaja przyjecia kultury niemieckiej.

PF
    • skorpionx Re: "Genetycznie inni" czyli nieprzystosowani... 14.07.05, 14:10
      W Angli podobnie z Pakistanczykami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka