Dodaj do ulubionych

Białoruś: eksplozja w Witebsku

23.09.05, 08:14
Siepacze Lukaszenki podgrzewają atmosfere. Winą obarczeni zostaną Polacy.
Obserwuj wątek
    • kolega.kierownik Niech zgadnę : Łukaszenko wkrótce ogłosi, że... 23.09.05, 08:49
      ..."dopadnie terrorystów nawet w kiblu" ?... ;-)
      • orchidee Re: Niech zgadnę : Łukaszenko wkrótce ogłosi, że. 23.09.05, 10:09
        ok... niech wam będzie- przyznaję się... to ja podłożyłam tą bombę...
        hehehehehe ;)))))))))) I co Panie Lukaszenko? Zadowolony Pan??
      • pyosalpinx ...jak beda wysylac paczke do Vietnamu 23.09.05, 12:23
        • 1b1r1m1t.von1ungern_1sternberg Prezent od Putina... 23.09.05, 12:51
          Poniewaz Lukaszence nie zalezy na podgrzewaniu atomosfery to trzeba zapytac
          KOMU ZALEZY?Odpowiedz jest prosta najwiekszy terrorysta od Vancouwer do
          Wladywostoku rezyduje na Kremlu...Putinbomber podklda nieustannie bacce noge...
    • ukos Okazja - po protestantach zdelegalizują katolików 23.09.05, 09:03
      W każdym razie terrorysta działa na korzyść ojca dyrektora kołchozu - coś jak
      wysadzanie domów przed wojną w Czeczenii.
      • zigzaur Raczej muzułmanów! 23.09.05, 10:43
        Skoro bomby.
        Czy ci wszyscy terroryści z całego Bliskiego Wschodu, którzy, nadużywając
        amerykańskiej cierpliwości, buszują po Iraku, nie mogą przenieść się do Mińska
        czy Moskwy?
        • meerkat1 Atmosfera jest, mozna powiedziec, wybuchowa! 23.09.05, 11:21
          zigzaur napisał:

> Skoro bomby.
          > Czy ci wszyscy terroryści z całego Bliskiego Wschodu, którzy, nadużywając
          > amerykańskiej cierpliwości, buszują po Iraku, nie mogą przenieść się do Mińska
          > czy Moskwy?

To mogl byc Zawahiri. On lubi wypychac kwiatki (od dolu)
    • alkud Znowu mieszamy się w sprawy Białorusi :))) 23.09.05, 09:16
      jak to ładnie ujął JKM - Łukaszenko z egoistycznych powodów pragnie na przekór
      swojemu społeczeństwu (65% ludzi jest za połączeniem z ROSJĄ) aby Białoruś była
      niepodległa. Kto jest za obaleniem Łuki, ten jest albo przydatnym głupcem albo
      rosyjskim agentem :D

islam to naprawde fajnareligia
      • fatso60347 Re: Znowu mieszamy się w sprawy Białorusi :))) 23.09.05, 09:26
        Jesli Lukaszka potrzebuje teraz Polakow aby biegali za kozly ofiarne
        w Witebsku to ja mam pytanie czy takowi ostali sie tam jeszcze przy zyciu?
        Za dawnych czasow w okolicach Witebska tetnilo zycie polskie. Ja sam wywodze sie
        z zascianka Kustownica, bodajze juz w sasiedniej Ziemi Smolenskiej. Odpadlismy
        od Rzeczpospolitej Obojga Narodow juz po pokoju w Andruszowie, 1623(?), ale
        zycie polskie nadal tam kwitlo. Moj wlasny protoplasta ukonczyl w Witebsku
        gimnazjum gdzies pod koniec XIXw i za zdobyty tam zloty medal utrzymywal sie na
        studiach medycznych przez caly rok! No ale pozniej przyszla Bolszewia i kto nie
        dal nogi w
        kierunku Korony, ten ginal. Ciezko dzis bedzie Lukaszce znalezc tam jakiegos
        polskiego "miatieznika".
      • meerkat1 Polacy to Czeczeni Bialorusi ;-))) 23.09.05, 09:27
        Poniewaz Lukaszka nie moze zwalic winy na terrorystow czeczenskich, zwali
        zapewne wine na terrorystow polskich, a szczegolnie katolickich
        fundamentalistow. ;-)))

'JAKAS GLOWA KIEPSKA - MUSI BYC Z WITEBSKA!"
        • dariusz.zukowski Re: Polacy to Czeczeni Bialorusi ;-))) 23.09.05, 14:24
          Obawiam sie że obwini o to opozycje i w ten niezbyt wyszukany sposob sie z nią ostateczmie rozprawi :(
      • kpt.klops Korwin-Mikke paple jak Lepper 23.09.05, 09:43
        To niemożliwe żeby 65% chciało likwidacji państwa Białoruś. Znam ten kraj i tam
        bardzo sobei cenią to że mają wypłacane pieniądze na czas a młodzi Białorusini
        nie muszą ginąć w Czeczenii, tak jak kiedyś w Afganistanie.
        W tej ankiecie mogło chodzić o jakąś bliższą integrację, ale nie o likwidację
        państwa. Tego mogą chcieć tylko Rosjanie i Putin, zaś Mikke propaguje w POlsce
        ich wizję.
        • nikola_piterski2 Re: Korwin-Mikke paple jak Lepper 23.09.05, 10:55
          "klop" napisał:

> To niemożliwe żeby 65% chciało likwidacji państwa Białoruś. Znam ten kraj i
          tam
          >
          > bardzo sobei cenią to że mają wypłacane pieniądze na czas a młodzi
          Białorusini
          > nie muszą ginąć w Czeczenii, tak jak kiedyś w Afganistanie.
          > W tej ankiecie mogło chodzić o jakąś bliższą integrację, ale nie o likwidację
          > państwa. Tego mogą chcieć tylko Rosjanie i Putin...

Nie w ten ogrodek rzucisz kamyk. Busz i Blair i ich panstwa wiecej chceli
          terroru na przestrzeni bylego ZSRR i do ostatniego czasu popierali go. Ale kto
          pod kim dolki kopie, ten sam w nie wpada. Po odcieciu glow Anglikow w Czeczenii
          przez "partyzantow", terraktam w New Jorku i Londynu pro-iczkieryjski zapal
          tych zachodnich liderow stopniowe spadl.
          W Polsce wiele tych, kto cieszy sie z kazdego terrakta, badz to w Rosji,
          badz to dzis w Bialorusi. Myslie, ze wywolujecie wilka z lasu. Na cudzym
          nieszczesciu szczescia nie bedziecie mieli!
          • fatso60347 Re: Korwin-Mikke paple jak Lepper 23.09.05, 11:01
            Nikolka, czy aby na pewno te angielskie glowki ucieli
            terrorysci czeczenscy a nie federalne sluzby?
            Tak sie sklada, ze znalem osobiscie owego mlodego Anglika
            z Thames Ditton w hrabstwie Surrey, ktory wowczas glowke postradal.
            No, znalem to moze zbyt duze slowo, on bywal w naszym pubie a jego rodzice
            prowadzili pub niedaleko, tak wiec faceta widywalem. Byl to zwykly elektryk,
            pojechal na zlecenie firmy prywatnej czeczenom telefony komorkowe zakladac.
            jest faktem, ze owa zbrodnia odepchnela anglosasow od spraw czeczenskich,
            spotkala sie z publicznym potepieniem jak i pogarda dla czeczenow. W czyim
            interesie to bylo, ja sie pytam?
          • kpt.klops Całe zło w Rosji jest przez Amerykę (wg Rosjan) ! 23.09.05, 11:39
            1. Żaden przywoity człowiek nie cieszy się z aktów terrorystycznych których
            ofiarami są przypadkowi ludzie. I nie ma znaczenia czy to jest na Białorusi, w
            Iraku, USA, Hiszpanii, Rosji czy Wlk. Brytanii. Nie wiem gdzie wyczytałeś że ja
            się z tego cieszę.
            To najprawdopodobniej jest prowokacja tajnych służb: albo inspirowana przez
            Łukaszenkę żeby zrzucić winę na opozycję lub Polaków, albo - co byłoby nowym
            elementem - przygotowana przez ludzi z kręgów establishmentu którzy chcą
            wykopać Łukaszenkę, pokazując społeczeństwu że w kraju nie ma żadnej
            stabilizacji i bezpieczeństwa. Że dyktator nie panuje nad sytuacją, w związku z
            tym jest do wymiany.
            2. Zdenerwowałeś się tym, że napisałem PRAWDĘ że Białorusinów od likwidacji ich
            państwa i stopienia się z Rosją powstrzymują niezliczone konflikty jakie
            rozgrywają się na rozległych terenach Rosji oraz nieporządek, wskutek którego
            ludzie nie dostają wynagrodzenia czy emerytury przez wiele miesięcy a zimą nia
            ma ogrzewania.
            3. Wmawiać że USA i Anglia rozpętały wojnę czeczeńską można tym którzy są od
            Rosji daleko i jej nie znają i niewiele o niej wiedzą. Wojna ta jest
            konsekwencją podbojów imperialnych dokonywanych przez Rosję na Kaukazie w XIX
            wieku, niepowodzeniami rusyfikacji i niepogodzeniem się niektórych
            ambitniejszych i odważniejszych narodów z utratą wolności.
            Oszczędź sobie pisania takich głupot że jest to sprawa taktyki USA i Anglii w
            ostatnich latach, bo na tym forum szkoda na to czasu.
            • nikola_piterski2 Re: Całe zło w Rosji jest przez Amerykę (wg Rosja 23.09.05, 12:46
              "klop" napisał:

> 1. Żaden przywoity człowiek nie cieszy się z aktów terrorystycznych których
              > ofiarami są przypadkowi ludzie. I nie ma znaczenia czy to jest na Białorusi,
              w
              > Iraku, USA, Hiszpanii, Rosji czy Wlk. Brytanii. Nie wiem gdzie wyczytałeś że
              ja
              >
              > się z tego cieszę.

Czytaj tresc wiekszosci zlosliwych postow na tym forumu, a lepiej swaja prase,
              dla ktorej kazdy terrakt w Rosji da przyplyw antyrosyjskosci.

> To najprawdopodobniej jest prowokacja tajnych służb: albo inspirowana przez
              > Łukaszenkę

Zawsze tak, jak terrakt w Rosji, to prowokacja specsluzb, zeby
              oskarzyc "dobrych" bojownikow Allacha, a jterrakt w USA czy Brytanii to
              sprawa "zlych" bojownikow Allacha.

> żeby zrzucić winę na opozycję lub Polaków

O tym nikt w swiecie, oprocz samich Polakow, nie mowi, zeby przypomniec swiatu
              o swoim istnieniu...

Czyz slusznie kiedys pisal Schiller:

"Cny spiewak wreszcie pomszczon zostal.
              Toc sam sie wydal ow zly czlek!
              Ten bowiem zabil, co to rzekl,
              I ten, co slowu temu sprostal."

> 2. Zdenerwowałeś się tym, że napisałem PRAWDĘ że Białorusinów od likwidacji
              ich
              >
              > państwa i stopienia się z Rosją powstrzymują niezliczone konflikty jakie
              > rozgrywają się na rozległych terenach Rosji oraz nieporządek, wskutek którego
              > ludzie nie dostają wynagrodzenia czy emerytury przez wiele miesięcy a zimą
              nia
              >
              > ma ogrzewania.

Twoja "PRAWDA" to jest bujda na resorach. Sytuacje w Bialorusi znam, nie tylko
              siedzac za klawiatura PK, znam i opinie przecietnych Bialorusow wobec Rosjan.
              O polskich propogandonnych krokach ze Zwiazkiem Polakow za pieniadze
              medzynarodowych funduszow tez wszyscy tam wiedza. Burza w szklance z woda!

> 3. Wmawiać że USA i Anglia rozpętały wojnę czeczeńską można tym którzy są od
              > Rosji daleko i jej nie znają i niewiele o niej wiedzą.

Wojna ta jest
              > konsekwencją podbojów imperialnych dokonywanych przez Rosję na Kaukazie w XIX
              > wieku, niepowodzeniami rusyfikacji i niepogodzeniem się niektórych
              > ambitniejszych i odważniejszych narodów z utratą wolności.

Moze nawet jestes blizko w Rosji, np. w moskiewskiej redakcji BBC, to nie
              znaczy, ze jestes prawdziwym ekspiertem po Czecznie. Mozna umrzec na wyspie
              Swietej Heleny, nie badac Napoleonem.
              Nikt tu nie mowi, ze "USA i Anglja rozpetaly wojne czeczenska". Ale polityka
              tych panstw zawsze buduje sie na tym zeby cudzymi rekami kasztany z ognia
              wyciagac. Dotychczas popierali islamski ekstremizm w Czeczenii, poki sami nie
              zostali ofiara go...

> Oszczędź sobie pisania takich głupot że jest to sprawa taktyki USA i Anglii w
              > ostatnich latach, bo na tym forum szkoda na to czasu.
              • fatso60347 Nikolka, mam dla ciebie cos od Puszkina 23.09.05, 13:29
                mam gdzies jego wiersz o niedobrym Czeczencu ale gdzies schowalem.
                Tymczasem przyjmij Jego inne poetyckie slowo, moze ono nauczy ciebie
                i twoich trzymac sie od czeczenii z daleka:

Kogda Krasavitsa na khui brosaiet'sia
                Bud' ostorozhien- trypier vozmozhien

Kamerjunker A C Pushkin
                • nikola_piterski2 Re: Nikolka, mam dla ciebie cos od Puszkina 23.09.05, 13:50
                  fatso60347 napisał:

> mam gdzies jego wiersz o niedobrym Czeczencu ale gdzies schowalem.
                  > Tymczasem przyjmij Jego inne poetyckie slowo, moze ono nauczy ciebie
                  > i twoich trzymac sie od czeczenii z daleka:

Ma Pan konsekwiecje od stosunku z czeczenska "krasavitsa"-szachidka czy
                  z "krasawtsem"-woinem Allacha, poniewaz dostal Pan bzika od syfilisu mozgu, po
                  ktorym pisze swoje brzydkie wierszyki i wydaje ich za wierszy Puszkina?

(General T. Kosciuszko)

er A C Pushkin
                  • fatso60347 Re: Nikolka, mam dla ciebie cos od Puszkina 23.09.05, 15:46
                    Nikolka, te "brzydkie wierszyki" pisalo az TRZECH panow polskich i ruskich(nie
                    mylic slowa ruski z rosyjskim kacapem). No ale ow kamerjunker carski, szpion
                    policyjny
                    Pushkin byl niewatpliwie jeden. Zasmuca mnie, ze nie chcesz uznac Jego autorstwa
                    zacytowanego kupletu. Mam ksiazke, po rosyjsku i w Londynie wydana, osobisty dar
                    dla mnie od wydawcy owego dzielka, gdzie dokonuje sie egzegeza tworczosci Puszkina
                    pod wzgledem jego rubasznych odzywek. Poszukam, sprawdze. moze to inny Poeta
                    rosyjski tak sie nieladnie o Damach wyrazal. Lermontov?
              • kpt.klops Re: Całe zło w Rosji jest przez Amerykę (wg Rosja 23.09.05, 14:02
                nikola_piterski2 napisał:

> Zawsze tak, jak terrakt w Rosji, to prowokacja specsluzb,

To już Witebsk należy do Rosji? Kiedy zlikwidowaliście państwo Białoruś i
                dlaczego jeszcze trzymacie to w tajemnicy?

> zeby
                > oskarzyc "dobrych" bojownikow Allacha, a jterrakt w USA czy Brytanii to
                > sprawa "zlych" bojownikow Allacha.
                >

Nie ma dobrych terrorystów. Nie wiem jaki wariat napisał że się cieszy z
                nieszczęścia niewinnych Rosjan w Moskwie czy Biesłanie, ale tacy w Polsce są i
                na tym forum także ich widać. Jednak jeśli dla Ciebie wszyscy Polacy są tacy
                sami i mają takie same poglądy to nie jesteś zbyt mądry. Ja nie mam zamiaru się
                tłumaczyć z tego co piszą różni wariaci, odpowiadam za swoje słowa.

>
                > Twoja "PRAWDA" to jest bujda na resorach. Sytuacje w Bialorusi znam, nie
                tylko
                > siedzac za klawiatura PK, znam i opinie przecietnych Bialorusow wobec Rosjan.

Wyobraź sobie że ja tę sytuację też znam.

> O polskich propogandonnych krokach ze Zwiazkiem Polakow za pieniadze
                > medzynarodowych funduszow tez wszyscy tam wiedza. Burza w szklance z woda!
                >

Akcja propagandowa była inicjowana i wykonywana przez Łukaszenkę, więc to
                chyba jemu płacą te zagraniczne fundusze. ZPB cicho siedział zajmując się
                działalnością kulturalną, gdy on go wściekle zaatakował z poduszczenia Putina
                (dzień wcześniej się spotkali). To też wszyscy wiedzą.
                • carramba7 Re: Całe zło w Rosji jest przez Amerykę (wg Rosja 23.09.05, 14:19
                  Zwykłe mafijne porachunki...ot i tyle
    • samsone Re: Białoruś: eksplozja w Witebsku 23.09.05, 09:28
      napewno wina obarcza Polakow i Zydow, czyzby nie tam, sie ten wielki zydowski malarz urodzil.
      • at_work Re: Białoruś: eksplozja w Witebsku 23.09.05, 10:33
        Chagall urodził się pod Witebskiem, ale co ma piernik do Witebska?

Za to prowokacja, niestety jest całkiem na rzeczy, zwłaszcza, gdy trzeba siłą
        władzy się trzymać.

Szkoda mi ofiar. Niewinni ludzie, jak zwykle płacą za ambicje satrapy. Ohyda.
        • phun Czyzby dzielo Angeliki Borys 23.09.05, 10:51
          Mysle ze sprawcy wkrotce zostana zlapani i powieszeni na przydroznym drzewie
      • meerkat1 Re: Białoruś: eksplozja w Witebsku 23.09.05, 11:18
        samsone napisał:

> napewno wina obarcza Polakow i Zydow, czyzby nie tam, sie ten wielki zydowski
        m alarz urodzil.

Chagall?
        • meerkat1 "bomby ukryte w kwiatach"? 23.09.05, 11:20
          Poeta pisal o "armatach ukrytych w kwiatach"

A w Witebsku bomby w kwiatach ukrywaja?

Ciekawe, czy poeta to sobie wyobrazal?
    • ttttomasz 2 wybuchy to nie teroryzm 23.09.05, 11:23
      "jest jeszcze za wcześnie na określenie obu wybuchów mianem aktów terrorystycznych"

No tak 2 bombki to tylko uzewnetrznienie niezadowolenia praworzadnego obywatela.
      Jak zdetonuje 4ry to awansuje do miana wkurzonego.
      Pewnie dopiero jak wysadzi Lukaszenke , zostanie potraktowany jako terrorysta.

Ciekawe podejscie ....
    • michall2 wybuch entuzjazmu? 23.09.05, 11:24
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka