cepimierz 29.11.05, 09:23 Mamy do zaoferowania najwyższej jakości produkty rolnicze. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_051129/ekonomia/ekonomia_a_1.html Trzeba byłoby tylko znaleźć w miarę niedrogiego potwierdzacza koszerności. Co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 10:00 nu, znam te produkty, bo jest troche u nas. pewnie ze jestem gotowa, sam wiesz, geszeft to geszeft... ile musze miec zeby stracic? a po co koszernosc? ty myslisz, ze zupke z polski to bede kupowac ultraotodoksi? nie trzeba nic koszernosci. zupke trejfe jest bardzo smaczna i pozywna. wiec od czego zaczynamy???? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ja też chcę!!!! 29.11.05, 15:37 ty aki chcesz kupowac, sprzedawac czy rozwozic? bo ze ja bede stac za kasa, to chyba i tobie i cepkowi jasne. cepek jako ideodawca, to bedzie a big szef. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Powaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.11.05, 15:48 Ty, Dana, dajesz kapitał zakładowy. W końcu nie na darmo nazywasz się Rothschild - Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Powaga!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.11.05, 16:39 ha!!!!! kapital zakladowy!!!! wiedzialam, ze gdzies postawiles zasadzke... ja ci jeszcze nie poinformowala, ze ja rothschild z tej biednej strony rodziny???? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki bez różnicy 29.11.05, 15:57 chociaż jestem antysymitą hihi to moge też i szekle na konto swe wpłacac-byleby interes był Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: bez różnicy 29.11.05, 16:38 w kazdym antysemicie drzemie geszefciarz aki, to taka wspolna cecha dal zydow i nie zydow. dlatego swietnie robic sie razem geszefty, przy czym jeden nie zdejmuje oczu z rak drugiego... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: bez różnicy(?????) 29.11.05, 16:50 az takich wielkich potrzeb mamonowych to w sumie nie mam.to byłby taki geszeft dla rozrywki-byleby przynosił zysk,a nie straty p.s mamona to też chyba z hebrajskiego???? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: wg Kopalinskiego-z aramejskiego 29.11.05, 17:08 siem krystek zastanawiam, czy ty jestes specjalista od mamony czy od historii israela??? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: wg Kopalinskiego-z aramejskiego 29.11.05, 17:11 od wikipedii i transportu :) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki reklama musi byc agresywna i szokująca np 29.11.05, 17:48 "umiejętność kiszenia doskonałych ogórków wyssalismy już z mlekiem matki" Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 29.11.05, 18:18 > "umiejętność kiszenia doskonałych ogórków wyssalismy już z mlekiem matki" Na ta reklame sie nie zgadzam. Ale moge byc inspektorem podatkowym i dobrymi koneksjami Ogorek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 29.11.05, 19:54 inspektor podatkowy??????? ty chcesz w naszym geszefcie pracowac czy ty bedziesz pracowal dla israelskiego urzedy podatkowego, a????? Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 30.11.05, 08:02 dana33 napisała: > inspektor podatkowy??????? ty chcesz w naszym geszefcie pracowac czy ty > bedziesz pracowal dla israelskiego urzedy podatkowego, a????? Jako Ogorek moge stac za lada i kasowac za kazde spojrzenie na nasza reklame o kiszonych ogorkach. Poza tym moge jako niezalezny zawodowy doradca wszystkim w zaufaniu doradzac, aby kupowali w naszym geszefcie, bo tam sa najlepsze kiszone ogorki. Domyslasz sie Dana, ze dlatego moj udzial wlasnosci (nie kapitalowy) w geszcefcie nie moze byc mniejszy niz 99%. Naturalnie informacje o naszych prawdziwych dochodach skrzetnie bede notowal i przedloze w odpowiednim czasie izraelskiemu urzedowi podatkowemu. Dodam do tego skromna notke dla Mosadu, ze udzialowcami sa glownie antysemici i potem skromnie odziedzicze po wszystkich caly majatek. Skromny Doradc a Ogorek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 30.11.05, 09:09 szanowny ogorkowy doradco.... ja siem ciebie ide zapytowac: nie masz w sobie troche, nu, chociazby 2 mml krwi zydowskiej? bo mi tak wygladasz, jak przeczytalam o zadaniu 99% udzialu w geszefcie..... wiec po zgloszeniu sie dyrektora cypinskiego na stanowisko, jak tylko odespi wczorajsze harce, jako pierwsze przedloze mu twoje zadania co do wyskosci udzialu w interesie. jego odpowiedz przesle ci natychmiastowo... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ogorek_zielony Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 30.11.05, 15:05 dana33 napisała: > szanowny ogorkowy doradco.... > ja siem ciebie ide zapytowac: nie masz w sobie troche, nu, chociazby 2 mml krwi > > zydowskiej? bo mi tak wygladasz, jak przeczytalam o zadaniu 99% udzialu w > geszefcie..... > wiec po zgloszeniu sie dyrektora cypinskiego na stanowisko, jak tylko odespi > wczorajsze harce, jako pierwsze przedloze mu twoje zadania co do wyskosci > udzialu w interesie. jego odpowiedz przesle ci natychmiastowo... :)))) Dana, jestem bardziej zydowski niz Menachem Begin, Golda Meir i stary Kropa ze Szwecji. Z mlekiem prawdziwej matki Polki wyssalem cala prawde o kiszonych ogorkach (salute to Aaki). Dlatego moglbym sie oraz te wiedze i niewiedze poprzez miedze sprzedac. A propos Luftnummer - moze by spieniezyc tez zapach kiszonych koszernych ogorkow? Ogorek Przedsiebiorca Pelna Para Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 30.11.05, 21:16 OGOREK!!!!!! w zadnym wypadku koszonych koszernych ogorkow!!!! ty jadles kiedys takie???? nie??? jasne ze nie!!!! bo jakbys, to bys nie proponowal.... tylko i wylacznie polskie, niekoszerne, kiszone ogorki!!!!! ale pomysl jest niezly...... wyobraz sobie sprzedawac to w kadym wiekszym zbiorowisku polnii na swiecie... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbalansowany Re: reklama musi byc agresywna i szokująca np 30.11.05, 02:29 aaki napisała: > "umiejętność kiszenia doskonałych ogórków wyssalismy już z mlekiem matki Musze przyznac aaki ze to naprawde bylby prawdziwy hit reklamowy w Izraelu - lepszy nz jakakolwiek promocja polskich towarow. Radzilbym ci go zastrzec bo jestem pewien ze ktos go naprawde wykorzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorz1948 Re: cepek 29.11.05, 14:51 Odbilo prywatnie czy na zasadzie" Z jakim przystajesz takim sie stajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: cepek 29.11.05, 15:38 ani prywatnie ani na zasadziec, chloptys, ale zespolowo. ale ty nie wiesz co to, wiec spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: cepek 29.11.05, 15:45 no to w takim razie JA sie juz nie wpycham,choc moglbym logistyka sie zajac i niektorymi wysoce przetworzonymi produktami -bigos,pierozki i zacierka na mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
cepimierz Re: cepek 29.11.05, 15:49 Biorę i Ciebie, ale pod warunkiem, że przestaniesz ciągle stękać, że się nudzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: Marketing to podstawa 29.11.05, 15:55 Mam świetne papiery i wyczucie rynku. Wiem jak zaprojektować etykietę i właściwy tekst na produkcie. Reklama? Nie ma sprawy. Krótko,konkretnie,z efektem. Nie jakieś tam ble,ble,ble bez sensu i na okrągło. Ale dla was będzie za drogo jak przypuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Marketing to podstawa 29.11.05, 16:46 te, ble ble, ty chcesz latwy zarobek? tego nie ma. etykietki i teksty na produkcie robi juz hortex i polani i jak siem te wszystkie firmy polskie zwa. wiec to juz odejmij z rachunku. reklama w israelu? nu, na to ja ide.... wiec nie powinno byc za drogo, jesli uzyjesz do reklam israelski piasek i morze, jako tlo. to powinno obnizyc wyraznie koszty.... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: cepek 29.11.05, 23:46 KRYSTIANKU, PRZEBAC ZE ODPOWIADAM NA MIEJSCU CEPA. TEN SLOGAN JEST PRZYNAJMNIEJ SWIEZY. SWIEZE PIECZYWO JEST ZAWSZE SMACZNIEJSZE... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: cepek 29.11.05, 16:44 uj, cep, nie badz taki wymagajacy.... nie kazdy znow musi miec ciekawe zycie. a posluchac troche o tym, jak krystek sie nudzi to moze byc ganc interesujaco... ja mam z krystkiem inny problem, jako z przyszlym wspolnikiem: wiadomosci o nim ktore podaje na forum sa ganc dziwne, ze tak powiem: tu pisze o synku, ktory jeszcze chodzi do podstawowki, tam znow o kolegach z jego wlasnej podstawowki, ktorzy przeszli obozy. tak ze wg pierwszej informacji powinien miec gdzies kolo 40, wg drugiej to powinien miec juz po 60.... ty rozumiesz, ja to musze wiedziec, bo jak on po 60, do tego jakies sercowe problemy, w niedziele bedzie zajety bogiem, w ciagu tygodnia robieniem zadan klasowych, to ty mnie powiedz, kiedy on bedzie robil te pierozki? to my bedziemy stratne???? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: DANA 29.11.05, 16:55 danuska,nie chce mi sie wracac do postu, przeczytaj jeszcze raz, nie pisalem o kolegach z podstawowki a o nauczycielach,ktorzy scigani i w pierwszej kolejnosci skazani na odstrzal przeszli obozy-w podstawowce mialem takich trzech. Choc zrazu o tym nie wiedzialem, siedmiolatkom sie takich rzeczy nie opowiadalo i nie tlumaczylo czemu dyrektor ma dziwne tiki,i powloczy nogami a pani od rysunkow wali linijka w blat,jak zobaczy kromke chleba wyrzucona do kosza. A mlody przyglup chodzi do liceum,cielecino-pisalem,ze zdalem do trzeciej klasy, (ale liceum):)))tez to wzielas do mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: DANA 29.11.05, 17:12 ja cie krystek tysiac razy pardon, ja cusik zle przeczytalam, jak widzisz. znaczy sie ty kolo 40, to mozna jeszcze wytrzymac bez sercowych problemow, a niedziele to mozna podzielic miedzy kosciol a pierozki nie? nu, to jestes przyjety... Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: ty DANO uwazaj KRYST wszystki tajniki 29.11.05, 17:00 duszy zydowskiej poznal ....czytalem ze nawet recepty potraw zydoskich spisuje..teraz zacznie jesc glowe karpia po zydowsku myslac ze dostanie rozum Zyda do geszefta.....:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki trza by kapitał zakładowy zorganizować 29.11.05, 16:00 www.pp.org.pl/wojtek/blog/obrazki/film/f2-ziemia-obiecana-robimy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: trza by kapitał zakładowy zorganizować 29.11.05, 16:50 kurrrka..... te biale rekawiczki mnie lekko zdezorientowaly..... biale rekawiczki w israelu???? aki, jestes genialny!!!!! cepek, krystek i ja bedziemy paradowac na promenadzie telavivskiej bialych rekawiczkach i cylindrach (tylko), ty bedziesz zbieral szekle do czapki (przyszly kapital zakladowy) a ble ble bedzie to wszystko filmowal kamera. ubilismy interes. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: trza by kapitał zakładowy zorganizować 29.11.05, 16:59 zgadzam sie i na rekawiczki,ale tylko w zimie. Problem jest inny,wzorem tych trzech panow aki chcial ci zasugerowac,ze konieczny jest kredyt w jakims uczciwym banku,bez niego ani rusz Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: trza by kapitał zakładowy zorganizować 29.11.05, 17:15 oj krystek, krystek, 40-che masz a jeszcze wierzysz w uczciwe banki??????? u nas kazdy madry zyd z mamona trzyma bogactwo pod balata... (balata, l z kreska, to taki kwadratowy 25x25 albo 30x30 kawalek kamienia w podobie do marmuru, ktorym sie wyklada podlogi w israelu, nu, taki zydowski parkiet)... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:00 gdzie polak,żyd i niemiec w łodzi bawełniany geszeft założyli www.pp.org.pl/wojtek/blog/obrazki/film/f2-ziemia-obiecana-pogrzeb1.jpg film.onet.pl/_i/film/z/ziemia_obiecana/g/g3.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
oneline A ja mogę się dołączyć? 29.11.05, 17:03 do tego geszeftu.Robota pali mi się w rękach! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: A ja mogę się dołączyć? 29.11.05, 17:17 wow, online..... ty bedziesz swietny przy firmowym computerze, za zadanie bedziesz mial stworzyc strone firmy, zamieszczac reklamy ble ble i odpowiadac na zamowienia online... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:04 i wyglosili mowe: "Ja nie mam nic,ty nie masz nic, w sam raz by otworzyc fabryke." A potem otworzyli szampana. sadzisz,ze Dana filmu nie widziala? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: widziała sądzę 29.11.05, 17:10 szczerze watpie,chyba,ze na TV Polonia. Film genialny i do Oskara pretendowal,ale w nim jakiegos antysemityzmu cie dopatrzyli i utracili.:( Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: widziała sądzę 29.11.05, 17:25 tego sie tam dopatrzyli? a kto i gdzie? bo ja, chociaz specjalistka w znalezieniu antysemityzmu, to nikak tam nic nie wypatrzylam.... za to wypatrzylam jednom fabryke, w ktorej po wojnie komunisty zrobili szkole, a ja wieczorami chodzilam tam na prywatne lekcje gry na pianinie... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: widziała sądzę 29.11.05, 17:36 no masz, zapomnialem,ze on przeciez w Lodzi krecony!!! A ten antysemityzm,to pewnie przez Kaline Jedrusik:),ze taka wyuzdana,albo przez starego Grunspana,gdy sie wsciekal,ze w gazecie nie napisali,ze on dal rubla na ochronke dla dzieci. Wiecej grzechow nie pamietam Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: widziała sądzę 29.11.05, 17:49 a co? nie mial racji? ty sobie wejdz u nas do jakiegos szpitala, muzeum, przychodni lekarskiej, biblioteki, zlobka, przedszkola, you name it.... sciany "foyer" zawieszone tabliczkami tych, ktorzy dali dolara na ten cel... tylko kurka u mnie w domu w foyer nie ma ani jednej..... Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: widziała sądzę 29.11.05, 18:09 powies sobie splita kto wejdzie to przeczyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: widziała sądzę 29.11.05, 18:14 yj, krystek!!!! jak ja na to nie wpadlam sama? juz zawijam kiece i lece.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:18 ja wiem krystek, ze ty myslisz o mnie jako o babie z prowincji, ale widziala. nie tylko widziala, ale i ma na cd w domu. ja mialabym nie widziec polskiego filmu o zydach, ja sie ciebie tylko pitam???? Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:33 no to ja ciebie teraz pardon. I strzez go przed corkami.Ty widzialas co ta Jedrusikowa z Olbrychskim w dorozce wyprawia.? Hmmm,to byla chyba salonka. W dorozce nic nie bylo widac,tylko slychac:) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:36 zbereznik jeden...... a co, ja siem ciebie pytam, mam strzec przed corkami??????? ty jeszcze tate mlodych dzieci. to ja ciem przestrzegam: ty i ja razem wzieci mozemy sie jeszcze tu i tam czegos nauczyc u moich corek... a potem jeszcze wiecej u twoich mlodych. you just wait..... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:34 Nu, bleblać mi się nie chce,ale się zmobilizuję. Czemóż to ja mam dzwigać kamerę i filmować?? Ja tylko reklamę i marketing poprowadzę, nic więcej. Zwę się ble_ble nie Coppola czy inny Hollywod. W razie czego to jeszcze scenariusz mogę szarpnąć, byle krótki - ot taki, do filmiki reklamowego. Czysto,przyjemnie - własnie w białych rękawiczkach. U mnie i pazerność i wygoda jest, ponoć przodki żydowskie po drzewie heraldycznym się plątały, to i nie dziwota. A ty się Dana mnie w pomysły reklamowe nie wcinaj, mam swoje tylko to tajemnica bo konkurencja nie śpi i czyta. Poproszę też biznesplan z wyrażnie zaznaczoną kolumną : wydatki na reklamę i marketing, to powiem czy biznes się opłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 17:38 nuuuuuuuuu, to sie czuje tu geszefciarza: krotko, tresciwie i do rzeczy, a nie jakies tam bla bla.... juz lecem do szefa...... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 szeeeeeeeeeef !!!!!!! 29.11.05, 17:40 nu, gdzie sie podziales? znow twoim zwyczajem rzucasz idee, zgloszen jest nie do geszeftu ale do fabryki miedzynarodowej, a ty trach ciach i ferszfindujesz... do roboty i na stanowisko! pracownicy maja pytania!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 I nie zapomnijcie na stronie o dziale FAQ 29.11.05, 17:39 Z czymkolwiek w kolaskach i poza wam się to kojarzy... Z konsumentem musi być kontakt online, ale z tym problemu nie będzie, co poniektórzy poprowadzą go przy okazji Oj, konsument w tym biznesie będzie jak nigdzie dopieszczony...a jak konsument jest dopieszczony to wraca Nalezy jednak pamiętać,że pieścić trzeba różnorodnie bo się nudzi a oferta pieszczot ma być zindywidualizowana Taki zakup to ma być właśnie Ziemia Obiecana.... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: I nie zapomnijcie na stronie o dziale FAQ 29.11.05, 17:53 ja ci ble ble pisalam kiedys o genialnym geszefcie jaki my tu zrobili kiedys? siem sprzedawalo takie male metalowe pudeleczka w jakich normalnie siem znajduja anchois.... na pudeleczku byla ladna etykietka bialo-niebieska z napisem: "holy air from holy land". producent: luftgeszefte. 3,5 szekla za sztuke. szlo jak swieta woda z jordanu... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: I nie zapomnijcie na stronie o dziale FAQ 29.11.05, 17:58 A kto robił marketing? Chętnie posłucham mistrza... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 23:53 A MNIE DO GESZEFTU NIE POTRZEBUJECIE? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 29.11.05, 23:55 coś zapał do geszeftu osłabł po 100 wpisach Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 00:07 aaki napisała: > coś zapał do geszeftu osłabł po 100 wpisach JAK CEP SIE OBUDZI, TEZ ZAPAL WROCI... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 07:25 nic nie oslabl, ale ty farsztejst, geszeft geszeft, ale trzeba tez spac... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 07:24 co znaczy nie potrzebujemy oscar??? a kto bedzie korespondencje zalatwial? online jest odpowiedzialny za korespondencje internetowa, ale przeciez trzeba bedzie tez prowadzic korespondencje in real, farsztejst? a ty w pisaniu jestes swietny i do tego skonczony gentleman... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 10:48 A JA MYSLALEM, ZE BEDE ZDATNY NA MASZGIACH KASZRUT (KOSHER INSPEKTOR). W USA WIDZIALEM SKLEPY MIESZANE, TZN. POL SKLEPU TREFNE DLA GOJOW I GOJOWYCH ZYDOW (CI CO JEDZA SWINSKIE PRODUKTY) I INNA POLOWA DLA ZYDOW, KTORZY NIGDY NIE KUPIA COS NIE KOSZERNEGO. TAM, NA GRANICY TREJFA-KOSHER, STAL SOBIE TAKI MASZGIACH- INSPEKTOR I UWAZAL ZEBY TOWAR SIE NIE MIESZAL. TO SIE NAZYWA IZOLACJA DLA DOBREGO GESZEFTU. ZAPYTALEM STOJACEGO KTO JEST WLASCICIELEM TEGO WIELOTOWAROWEGO SKLEPU I ON MI POWIEDZIAL, ZE TO SPOLKA GOJA I ZYDA I ZE BEZ JEGO INSPEKCJI INTERES NIE BYLBY RENTABYLNY. TAKA ROBOTA NIE-ROBOTA TO WSAM RAZ DOBRA DLA MNIE, A GDZIE TO JEST NAPISANE, ZE SIE MUSI CALY CZAS STAC? MOZNA TEZ SIEDZIEC... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 11:10 nie, oscar, to maja byc przysmaczki z polski, wiec ganc nie koszerne. ale ty mozesz byc wlasnie maszgiach niekoszernosci.... jak nam z polski przysla jaka koszerna kielbase, to bedziemy ich skarzyc za wybrakowany towar, co ty na to? skarzyc na siedzaco oczywiscie... :))) ty masz moze jakies pojecia, gdzie nasz dyrektor? jak sie wczoraj zwinal, tak jeszcze nie przyszedl do biura... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 12:49 dana33 napisała: > nie, oscar, to maja byc przysmaczki z polski, wiec ganc nie koszerne. > ale ty mozesz byc wlasnie maszgiach niekoszernosci.... jak nam z polski przysla > > jaka koszerna kielbase, to bedziemy ich skarzyc za wybrakowany towar, co ty na > to? skarzyc na siedzaco oczywiscie... :))) > > ty masz moze jakies pojecia, gdzie nasz dyrektor? jak sie wczoraj zwinal, tak > jeszcze nie przyszedl do biura... :)))) NO DOBRZE, JAK TO SIE MOWI, KIEDY DOJDZIEMY DO MOSTU... A CO DO DYREKTORA: ON SIE PRZESTRASZYL SAMEGO SIEBIE. TRWAC POL DNIA BEZ JEDNEJ IGELKI W ZYDOWSKIE CIALO TOZ TO DLA NIEGO ZA DUZO... MOZE GO JESZCZE DZIS ZNAJDZIEMY NA WATKU INSPIROWANYM PRZEZ AMIRE HESS & COM. Z JEGO ULUBIONEGO HAARETZU... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 13:06 ZAPOMNIALEM PRZYPOMNIC, ZE TALI PAHIMA, TA KTORA TAK BRONILI NA FS JAKO OFIARE REZIMU, PRZYZNALA SIE DZIS ZE DOSTARCZALA WROGOM (CZYTAJ TERRORYSTOM) WIADOMOSCI ZWIAZANE Z BEZPICZENSTWEM SWEGO (SWEGO?) KRAJU. CZEKAM NA "PRZYZNANIE POD PRESJA TORTUR SZABAKU"... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 19:16 Zalatwia sprawy , on starej daty , wie gdzie sie zalatwia :) uklony ============================================================================== ty masz moze jakies pojecia, gdzie nasz dyrektor? jak sie wczoraj zwinal, tak jeszcze nie przyszedl do biura... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 19:10 Fucha perfect dla ciebie , pracowac nie trzeba :) Musisz zalatwic z rebe , bo to jego robota . On zamiast pilnowac koryta , wysyla jakiegos reciste raz na miesiac a placa mu za caly - To i honoraria za patenty "koszer" naleza do kosher-nostra , a z tymi to ty musisz uwazac ,... uklony ============================================================================== TAKA ROBOTA NIE-ROBOTA TO WSAM RAZ DOBRA DLA MNIE, A GDZIE TO JEST NAPISANE, ZE SIE MUSI CALY CZAS STAC? MOZNA TEZ SIEDZIEC... Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: przecoiez to kadr z "ziemi obiecanej" wajdy 30.11.05, 21:22 explicit napisał: > Fucha perfect dla ciebie , pracowac nie trzeba :) Musisz zalatwic z rebe , bo t > o > jego robota . On zamiast pilnowac koryta , wysyla jakiegos reciste raz na > miesiac a placa mu za caly - To i honoraria za patenty "koszer" naleza do > kosher-nostra , a z tymi to ty musisz uwazac ,... > > uklony > > ============================================================================== >BEDE UWAZAC. CO SIE NIE ROBI DLA DOBREJ POSADY... POZDR. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego zrobić 29.11.05, 17:40 firma "sem-lech"- nie mylić z lechu1 oczywiście ;-) firma "cepadana" firma "danacep" firma "israpol" Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego z 29.11.05, 17:50 Israpol - firma dociera pod Akropol Cepadana - pierożka własnoręcznie szarpana Danacep - kup i żryj, nie będziesz kiep Sem-lech - tanio napchaj bebech To tylko krótki pokaz moich możliwości, z powodu konkurencji ograniczony do poziomu klasy C. Wyobrażacie sobie klasę A w moim wykonaniu? Dlatego tak drogo biorę. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki no tak ale zależy czy 29.11.05, 17:51 sprzedaż będzie w polsce czy w izraelu jesli w erec to rymy muszą być po hebrajsku Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: no tak ale zależy czy 29.11.05, 18:17 nu, aki, co ty za geszefciarz? polskie produkty niekoszerne chcesz sprzedawac w polsce??? przeciez tam to chleb powszedni !!!! u nas to rarytas, wiec u nas. i nic nie trzeba po hebrajsku, bo co drugi israelczyk mowi po polsku.... albo mysli ze mowi.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: nie co drugi 29.11.05, 18:43 jezuuuu, ale ty dokladnie wyliczasz.... nu, jeden mniej jeden wiecej.... big deal.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: nie co drugi 29.11.05, 18:50 liczba żydów w izraelu mówiących po polsku raczej się zmniejsz,a tu trzeba mysleć perspektywicznie tak więc reklama po hebrajsku tez potrzebna,a po rusku jeszcze potrzebniejsza :-) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: nie co drugi 29.11.05, 20:03 kazdyj jewriej maladiec zakuszajet aguriec spod agurcew wada na katza luczsza Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego z 29.11.05, 18:16 no nie moge..... lezki smiechu sobie wycieram.... wart jestes kadego szekla, ble ble.... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego z 29.11.05, 17:53 israpol chyba juz jest... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego z 29.11.05, 18:00 dana33 napisała: > israpol chyba juz jest... :)))) No właśnie, konkurencja nie śpi,mają swoje wtyki forumowe, takie czasy,że kolaboranci są wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
oscar62 Re: żarty żartami ale fajnie byłoby coś takiego z 30.11.05, 00:10 aaki napisała: > firma "sem-lech"- nie mylić z lechu1 oczywiście ;-) > firma "cepadana" > firma "danacep" > firma "israpol" TEZ WCHODZI W RACHUBE "ISRABLOF" Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 17:45 Hej boss !!! Nie zapomnij o kamerze nad kasom i obsludze - Ja siem pisze ,... uklony ============================================================================== bo ze ja bede stac za kasa, to chyba i tobie i cepkowi jasne. cepek jako ideodawca, to bedzie a big szef. Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 17:52 Zróbcie nabór na ochroniarzy, nie będzie problemu z wyłuskaniem tych w których fizyczność góruje nad psyche. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 17:54 ty, rozlupaniec, zadna kasa..... ty bedziesz stal na wylocie i sciagal do geszeftu wszystko co mlode, jedrne i chrupkie... jestes ostatecznie specjalista, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaki chrupkie to będą ogórki kiszone 29.11.05, 17:57 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=32704878&a=32735725 Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 18:12 Ktos ci na rece musi patrzec , pozatym nie ma sprawy , dwa etaty tez pociagne , ale pojutrze - Od wczoraj cus mnie gryzie , (konkretnie twoj wyskok na weekend) i nie daje mi spokoju . Trzeba to bedzie jakos opakowac i zalozyc poscik ,... Ja tez experyment zrobilem i narazie wszystko jak sie spodziewalem , jestesmy wszyscy po#bani , jedni mniej , jedni wiecej , ale jestesmy ,... Shit !!! uklony ============================================================================== ty, rozlupaniec, zadna kasa..... ty bedziesz stal na wylocie i sciagal do geszeftu wszystko co mlode, jedrne i chrupkie... jestes ostatecznie specjalista, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 18:23 nu, ty to mnie nie znasz rozlupaniec, mimo ze wymieniamy listy milosne dzien w dzien prawie od lat. ja wiedzialam, ze cie geszeft tu sciagnie, bo ostatecznie obkradam cie na lewo i na prawo i musisz sobie wyrownac, nie? a wiedzialam, ze bedziesz mial obawy co do moich rak, to juz w poscie o 16:38 zalatwilam wszystko moj wyskok byl pierwsza klasa, jesli cie gryzie... o to mi chodzilo. git, niech jeszcze pogryzie z dzien, a potem robimy geszeft. ty mnie tu nie omamiaj opakowaniami, bo mnie znasz: zerwe opakowanie i .... ty siem lepiej skoncentruj na mlodych i chrupkich: i wiecej przyjemnosci, i latwiejsze niz pakowanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 18:43 Kobieto ja juz drugi dzien na haaretz nie zaglondam , tak mnie to gryzie :) uklony ============================================================================== niech jeszcze pogryzie z dzien, Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: zaglądaj na yedioth-wiadomości praktycznie te 29.11.05, 18:52 Nie mam czasu i nastroju - Myslem !!! :) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: zaglądaj na yedioth-wiadomości praktycznie te 29.11.05, 18:58 rozlupek!!!! ty chcesz zebym ja ci zaspiewala i zatanczyla???? ty nawet nie wiesz kiedy, jak bedziesz mial i nastroj i czas i nie przestaniesz siem smiac... entertainment zapewniony.... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: współczuję :( (ntxt) 29.11.05, 22:07 czego? ze ja bede tanczyc, czy ze rozlupaniec nie bedzie sie smial? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 18:57 ty jeszcze zobaczysz rozlupaniec, jak zrobimy geszeft razem, nie stratny oczywiscie, to my nie bedziemy mieli czasu na zadne gazety tego swiata... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 19:05 Ide z juniorem na basen pomoczyc - Przekaz bossowi ze wroce za godzine lub dwie , zaleznie od tego jakie chrupkie mamy beda ,... Dosc myslenia , trzeba siem rozerwac :) uklony Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 19:22 tylko powiedz spadkobiercy, zeby nie siusial w basen... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 21:36 I piers powytezac cherlawa - Zapomnialem :) Dana , czemu kobietom imponuja blizny ? Dzisiaj jednej musialem tlumaczyc ze ten sznyt od szyi do mostka to z powodu ze bylem podejrzany o zjedzenie czerwonego kapturka ,... Spadkobierca od roku wola , w domu nawet nie wola i sam zalatwia sprawe , co prawda czasem mu siem siusiak wymsknie i trzeba zetrzec , ale widac wychowanie He's cute , look at his eyes , so blue , so blue , is that your grandson ? Nope it's my son , hehe - Od tego miejsca no problem , a z orientalnymy wrecz klopot Nie wiem co one sobie wyobrazajom , ze co ? uklony ============================================================================== Ide z juniorem na basen pomoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 21:41 ale masz pytania, rozlupaniec.... mnie blizny nie imponuja, ale zaciekawiaja, i nie wszystkie blizny, mind you.... a ta twoje to moze byc gac interesujaca... a po co ty siem wogole wglebiasz w takie pytania? nie wystarczy ci mysl, ze sie zainteresowala twoja piersia?????? co one sobie wyobrazaja to ja wiem... :)))) ale to ci powiem na uszko, jak bede jesc ta rybkie, bo tu na forum to nas kropka posle na forum sex, ty farsztejst... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 23:52 A ja dalej myslem ,... No shit !!! Jak ty mnie przekonasz ze ci zwieracze nie puscily na weekend , to moze ja jutro mam Zdrowas Mario , ktore nawet goldie nie oleje . We're all fucked up !!! Trust me :( Jo tyz , ale ostatnio jezdem jakis niesmaly ,... uklony ============================================================================== co one sobie wyobrazaja to ja wiem... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 30.11.05, 07:22 nie puscily rozlupaniec, nie puscily, ale przekonac to nie moge cie na taka odleglosc.... nu, jak bedziemy rybkie zajadac i jak jeszcze postawisz kieliszeczek, to ciem przekonam... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 18:20 Od kooperacji w produkcji jeszcze nikogo nie macie.Mam pomysl sprzedazy wieprzowiny w Izraelu pod symbolem kosher.Nowosc by to byla niewatpliwie.Izrael-dana by dostarczala kosher pozywienie dla swin(nie powiesz dana ze takie swinie by nie byly kosherne)czyli olivki ukradzione palestynom i inne tam chodzace czy rosnace koshery. P.S.Jeden problem-kradzione ponoc nie tuczy.Nu ale proba nie strzelba juz 60 lat sie udaje to mozna nastepne 60 lat zaryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 19:46 dan34bratdany33 napisał: Jeden problem-kradzione ponoc nie tuczy To nie problem.To sprawa odpowiedniego marketingu: >>Jedz kosher świnnia będzie u ciebie szczupła linnia!<< I już.Wszak 80% albo i więcej na świecie konsumentów to kobiety. A wszystkie kobiety chcą być szczupłe!!! Hm, koszerna szynka na odchudzanie - chyba ktoś znalazł niszę rynkową....! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 19:57 wszystko juz mamy, ble ble, koszerna szynke, koszerne krewetki, winde szabatowa ktora mozna uzywac, bo sama jezdzi automatycznie i zatrzymuje sie na kazdym pietrze bez naciskania guzikow, zegary szabatowe i piecyki szabatowe.... wsio mamy. ale produktow zywnosciowych z polski brakuje: krakowska, kapustka, kopytka i inne takie przysmaczki, o kaszance to juz boje sie wspomniec... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 20:02 kopytka musza byc rozczepione-jak u swini. Toc to ci pisze ze nic sie nie powinno zmarnowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę? 29.11.05, 20:28 Sam prezydent katzav moshe z szefem firmy cep&dana ustalili to o swini jak zydowska to jest kosher. Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 21:42 Taka jest potrzeba. Tak podpowiada mi moj rozum . Znalazlo sie juz pare specjalistow , wiec doloze kase i zaczynamy . Twojego "brata" dano tam nie widze tak jak krystka , ale kto wie Joachim , mialby cos do zaoferowania . A wiec , teraz ale bez jaj .Big Bossa wybralas sama , ty masz odpowiednie stanowisko w wspolce , ja kase no to zaczynamy . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 21:45 taaaak, big boss siem wzial i poszedl.... albo na dziewczynki albo na wodeczke. trzeba poczekac az wszystko zatwierdzi... ale planowac mozemy dalej, bedzie mial wiecej do zatwierdzania... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 21:57 dana33 napisała: > taaaak, big boss siem wzial i poszedl.... albo na dziewczynki albo na wodeczke. > trzeba poczekac az wszystko zatwierdzi... ale planowac mozemy dalej, bedzie > mial wiecej do zatwierdzania... :))) O.K. dana , sprobujemy jeszcze cos z tego zrobic . Mam taka propozycje , zeby big i inni wchodzacy do spoly , musieli przejsc test IQ , badanie krwi i moczu wszystkie badania obowiazkowe sie rozumie . Blekitnej sie nie spodziewam , bo ona -ta krew - zawsze czerwona , nie myl prosze z zabarwieniem politycznym , ale zeby tej krwi bylo chociaz troche - troche wiecej niz alkoholu . Pozdrawiam Ciebie serdecznie . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 22:04 jezuuuuu, jabez, to my chcemy robic i zarobic.... mamy dawac czesc z tego dochtorom????? a co z HIV???? :)))) pozdrowienia i dla ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
jabez Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 22:42 dana33 napisała: > jezuuuuu, jabez, to my chcemy robic i zarobic.... mamy dawac czesc z tego > dochtorom????? > a co z HIV???? :)))) > > pozdrowienia i dla ciebie... Chol..a o tym nie pomyslalem . A wiec niech kazdy w spole podpisze oswiadczenie ze nie je chory i przedstawi zaswiadczenie od dochtora .Ma sie rozumiec spola nie placi za dochtora wiec z wlasnej skiewki to musi byc . P.S. Serdeczne dzieki za pozdrowko . Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Do Dany33 --- zakładamy wspólną firmę ! 29.11.05, 23:00 nu, widzisz? i tak sobie zaoszczedzimy i bedziemy milionery.... z ta radosna mysla ide spac, bo u nas juz 12 w nocy.... dobranoc jabez :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
sol4000 podanie! 30.11.05, 01:08 w zwiazku z planowaniem zalozenia nowej insytucji przedsiebiorstwa firmowego chcialbym wprawdzie nie smialo ale natomiast bardzo szczerze dla wspolnego dobra wszystkich wspolpracownikow jak tez przelozonych nie nie nie z nogawki do nogawki mialem na mysli pracownikow nadzorczych ale jak wiecie w zyciu profesjonalno zawodowym zwanymi w zyciu codziennym kierownictwem lub jesli to wam bardziej odpowiada i wolicie okreslac to moze byc administracja nadrzedna a wsrod niezorientowanych okreslane pospolicie jako dyrekcja wiec pomyslalem zwrocic sie wlasnie do pospolicie zwanego dyerektora w jeszcze nie istniejacej instytucji produkcyjnej nabialowo mleczno ogorkowej ze swoja skromna propozycja o zaangazowanie mnie na stanowisko pracownika umyslowego jako ze takowe w kazdym nie tylko przedsiebiorstwie ale i we wszystkich znanych i nie znanych mi przedsiebiorstwach a tym bardziej instytucjach istnieja i zadna szanujaca sie fiirma jak tez jednostka branzowa lub zaklad nie moze sie bez takowego obejsc i jestem przekonany ze wyzej nie wymieniona poniewaz nie przelozeni z nogawki do nogawki lecz pospolita dyrekcja jeszcze nie podjela decyzji o jej nazewnictwie dlatego nie moge swojej prosby kierowac do nieokreslonej komurki instytucji przedsiebiorstwa firmowego nie zaleznie jednak od wszystkiego moge zapewnic ze moje kompetencje zawodowe jak tez doswiadczenia nabyte na wszystkich mozliwych bazarach tudziesz targach i innych rynkach pracy bedzie absolutnie niezbedna nie mam tez watpliwosci ze bezproblemowo poradze sobie takze ze wszelkiego rodzju szukami ale w tym wypadku nie mialylbym nic przeciwko temu by pracownicy nadrzedni planowanego przedsiebiorstwa wzieli pod uwage moje niecheci do szukow z ludzmi wybuchowymi poniewaz mam poczucie odpowiedzialnosci za materialy i produkty nalezace do nas wszystkich ale jeszcze nie sprecyzowanych ludzi i to wlasnie jest powodem mojego listu a mianowicie zeby mozna bylo dokladnie sprecyzowac ilosc zatrudnionych pracownikow szeregowych jak i kierownictwa to znaczy na wszystkich szczeblach firmy czyli instytucji konieczny jest odpowiedni i z duzym doswiadczenie odpowiedzialny pracownik za jakiego pozwole sobie sie uwazac zdajac sobie rownoczesnie sprawe ze niewymienione przeze mnie stanowisko jest popularne wsrod pracownikow jak i wspolpracownikow dlatego liczac sie z duza konkurencja jednak majac doswiadczenia z poprzednich istniejacych i nie istniejacych firm i przedsiebiorstw w omawianym resorcie nie mam watpliwosci ze poradze sobie z nalozonymy na mnie obowiazkami pozdrawiam wszystkich wspolpracownikow na wszystkich szczeblach sol Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: podanie! 30.11.05, 01:12 Niewiem czy cie dana przyjmie na stanowisko umyslowego przez te "komurki" Wiesz ze ona jest upierdliwa do nieprzytomnosci i ortografia u niej a must. Odpowiedz Link Zgłoś
sol4000 Re: podanie! 30.11.05, 01:19 postaram sie to sprecyzowac na spotkaniu z kierownictwem firmy w czasie rozmowy indywidualnej ale badzo dziekuje za zwrocenie mi uwagi w tak bardzo nieistotnej dla planowanego przedsiebiorstwa sprawy dobranoc wszystkim sol Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 Re: podanie! 30.11.05, 01:25 Oczywiscie ze nieistotnej bo jakby to "u" czy "O" mialo zawazyc na twej elokwencji w dyskutowaniu kontraktuf i UMUF. Dana jest jak muwie upierdliwa i morze nawet dobre tfoje checi nie sa tak warzne jak zasady ortografyji.Zwlaszcza tu na forum gddzie po literufkach widac czy ktos madry i czy ma szanse zmundrzec. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: podanie! 30.11.05, 07:30 nu, genialne.... jestes przyjety, i jestem pewna ze szef zaakceptuje.... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 szeeeeeeeeffff !!!!!!!!! 30.11.05, 07:39 panie dyrektorze cepinski.... rzucil pan propozycje. odzew jest oszalamiajacy. najlepsze sily zglosily sie natychmiast, oferujac (nie, nie za darmo, oczywiscie ze nie) swoje talenta i uslugi. nawet specjalne, exkluzywne, jedyne w swoim rodzaju podanie przyszlo tutaj per special delievery. siedzimy w napieciu. gryziemy paznokcie. liczymy przyszle zyski, ja juz zarobek pierwszych trzech miesiecy wydalam nawet. a pan??????? gdzie sie pan podziewa? brakuje nam tu sily przewodniczej!!!!!! prosze natychmiast sie zglosic, bo esek czyli business czyli interes moze sie skonczyc zanim sie zaczal, pozostawiajac ochotnikow bez nadzieji na lepsza przyszlosc a mnie w dlugach!!!! z powazaniem przyszla kasjerka jeszcze nie istniejacego geszefta Odpowiedz Link Zgłoś
dan34bratdany33 siostrzyczko ciucko 30.11.05, 08:11 i szefowa kas biznesu pod wezwaniem udus ukatrup. Tu masz cos konkretnego w miedzyczasie. www.haaretz.com/hasen/spages/651686.html Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 13:31 Polskie radio dowodzi, ze Polak-Jewrej dwa bratanki: "Marcel Goldman believes that the secret of the successful business relationship between Poles and Israelis lies in their very similar mentality. ‘Actually they have a very, very similar approach to business. There are many similarities between the mentality of the Polish and the Israeli entrepreneurs and it makes things much easier." www.radio.com.pl/polonia/article.asp?tId=29964&j=2 Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:16 jasne, juz teraz jest masa businessmen'ow polskich i israelskich, ktorzy robia swietne interesy razem.... jak bylam w warszawie w super pharm, to tylko brakowalo, zeby kasjerka mowila po hebrajsku... ale i tak sie z nia dogadalam... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:20 dana33 napisała: > jasne, juz teraz jest masa businessmen'ow polskich i israelskich, ktorzy robia > swietne interesy razem.... jak bylam w warszawie w super pharm, to tylko > brakowalo, zeby kasjerka mowila po hebrajsku... ale i tak sie z nia > dogadalam... :)))) Niech zgadnę...po polsku..? -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 16:04 Kiedys na takich duzych 20-litrowych butlach z woda rozwozonych przez warszawska firme zauwazylem dziwne bliskowschodnie napisy. - W jakim jezyku sa te napisy? - pytam dostawce - Po hebrajsku. - odpowiada bez wahania - A dlaczego po hebrajsku? - Bo wlasciciel firmy jest..., hm..., eee..., Hebrajczykiem! Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: powinno wam dobrze pojsc w wolnym tłumaczeniu 30.11.05, 16:35 Buy our oh-small mountains, our white without and our boo-cancers. (Kupujcie nasze ogórki, nasz bialy bez i nasze buraki.) My on-ancestry is very expensive to me. (Mój naród jest mi bardzo drogi.) Don't plane a crazy telling me you don't have money! (Nie strugajcie wariatów mówiac mi, ze nie macie pieniedzy!) Thank you from the mountain. (Dziekuje z góry.) Room with you! (Pokój z wami!) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:26 I tak powinno być. Trzeba budować mosty ponad przeszłością (hm, to chyba nie moje...)a nie jęczeć i pluć dookoła. Niemca też trzeba nauczyć się kochać. I Ruska.Szczególnie,że ci ostatni jako nieliczni chyba przewyższają Polaków w mozliwościach przyjęcia promili na kg masy ciała więc kompanami są świetnymi. Nie pili my co prawda z Grenlandczykami, a oni z tym tłuszczem mogą być odporni na te szkodliwe promile... Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:38 wyjechalam z polski, to bylam jeszcze glupia smarkata i nie zdazylam nie polubic ruskich, do tego mialam fajnego nauczyciela od jezyka rosyjskiego w szkole.... :)))) a potem w israelu to bylam wogole "gwiazda ulpanu" bo znalam rosyjski i angielski i zamiast sie uczyc hebrajskiego, to robilam za tlumaczke.. i dzisiaj mam mase przyjaciol rosjan, fajnych ludzi. a co do niemcow, to wole ich od austriakow. i co wlasciwie mam miec przeciwko takiemu co ma np 60 lat w dol? ja nie z tych, ktorzy uwazaja, ze dzieci maja odpowiadac z grzechy ojcow. ale jak nie daj bog spotykam takiego, co ma kolo 80, to musze przyznac, ze mi sie wlosy na karku jeza... :(((( hihi, z tym tluszczem, to moj wprawdzie nikak grenlandczyk, ale jak jeszcze mial swoje "meskie wieczory" to przed wyjsciem wciskal w siebie pol paczki masla i nigdy sie nie upijal... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:55 dana33 napisała: hihi, z tym tluszczem, to moj wprawdzie nikak grenlandczyk, ale jak jeszcze > mial swoje "meskie wieczory" to przed wyjsciem wciskal w siebie pol paczki > masla i nigdy sie nie upijal... :)))) Dobra rada przed sylwestrem, tylko ...którędy on to w siebie wciskał i czy bardzo bolało..? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 21:13 ble ble....... az sie splonilam.... to maselko, farsztejst, musi ci scianki zoladeczka wytluscic i ochronic przed nadmiernym wchlonieniem alkoholowowyskokowych. nie bolalo, ale sie okropnie krzywil, bo nie cierpi masla... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ble_ble2005 Re: powinno wam dobrze pojsc 01.12.05, 12:49 Ja wsio fersztejst,always;-) A co tu się płonić...znaczy się tradycyjnie wciskał, trzeba to wiedzieć bo jeszcze ktoś odczyta odmiennie i się natrudzi, namęczy, a i masło zmarnuje... ;) Swoją drogą gieroj on, oj gieroj...Znaczy się zuch meńszczyzna! A i pewno potem koleżki nachwalić się go nie mogli jaki to łeb do wypitki u niego, a on proszę, triczek zastosował... A i obrzydliwy to on chyba nie jest... Nu, a w czasie przeszłym bo koledzy nie strzymali konkurencji?;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: powinno wam dobrze pojsc 01.12.05, 14:44 koledzy moze by i strzymali konkurencje, ale psiakostka, zone dostal biedak megiere, i jak sie pojawili spadkobiercy, to megierowa siem zbuntowala... :))) teraz to jeszcze cusik tam urzadzaja, ale juz nie regularnie co tydzien.. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mmkkll Re: powinno wam dobrze pojsc 30.11.05, 14:58 > hihi, z tym tluszczem, to moj wprawdzie nikak grenlandczyk, ale jak jeszcze > mial swoje "meskie wieczory" to przed wyjsciem wciskal w siebie pol paczki > masla i nigdy sie nie upijal... :)))) Ble... To nie lepiej zjeść jakąś dużą porcję tłustych frytek? Odpowiedz Link Zgłoś