machete.eln 11.01.06, 21:23 szkoda, ze amerykanskie embargo nie pozwala na loty Kuba-USA - byłoby bezpieczniej. dobrze, ze z Polski lataja samoloty, bo inaczej polscy uciekinierzy mieliby mokro (dosłownie). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yurek11111 meerkat?, mow do slupa ,a slup jak DOOPA... 12.01.06, 03:28 <>A co on ma odpowiedziec,ze "demokratyczna" Ameryka ,osiagalna jest tylko dla tych Kubanczykow,ktorzy wysiada z lodki przy PRAWIDLOWYM slupie? <>Albo nam zacytuje:"jak Kuba Bogu,tak Bog Kubie" .... <>Przeciez to jest PARANOJA! Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: meerkat?, mow do slupa ,a slup jak DOOPA... 12.01.06, 15:30 Errata - powinno byc: mow do slupa ,a meerkat to DOOPA... Odpowiedz Link Zgłoś
captain.america Dlaczego z Kuby uciekaja?? 12.01.06, 04:24 To musieli byc chyba kubanscy agenci CIA, bo jak cale lewactwo na forum twierdzi Kuba ma najlepsza sluzbe zdrowia na swiecie a USA ma tylko domki ze sklejki i bankructwo. Odpowiedz Link Zgłoś
club66 W protescie, 12.01.06, 05:01 ze Kubanczycy nie doplyneli do ladu, red. Gadziński powinien zaprzestac pisania. Wyjdzie to dla wszystkich z pozytkiem. Kubanczycy zostali zawroceni nie dlatego, ze nie osiagneli terytorium USA, tylko, ze nie osiagneli LĄDU. Granica terytorium USA jest 22 km od wybrzezy Florydy panie Gadziński. Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: W protescie, 12.01.06, 15:33 club66 napisał: > Kubanczycy zostali zawroceni nie dlatego, ze nie osiagneli terytorium USA, > tylko, ze nie osiagneli LĄDU. Bardzo logiczne, a na dodatek USA to demokratyczny i wolny kraj, no nie? -- When Al Qaida calls you we wanna know why! Odpowiedz Link Zgłoś
club66 Re: W protescie, 13.01.06, 03:56 liroj napisała: > Bardzo logiczne, a na dodatek USA to demokratyczny i wolny kraj, no nie? Polisa imigracyjna dla nielegalnych uchodzcow z Kuby jednoznacznie definiuje, ze w USA moga pozoatac tylko ci, ktorzy osiagneli lad (tzw. polisa "suchej stopy"). Zatrzymani na wodzie beda odsylani z powrotem i nie ma tu znaczenia czy ktos byl metr czy tez 20 km. od ladu. Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: W protescie, 14.01.06, 01:12 club66 napisa?: > Polisa imigracyjna dla nielegalnych uchodzcow z Kuby jednoznacznie definiuje Rzecz w tym ze U$ofA nie ma Immigration Policy in effect regarding Cuba. Zasada suchej stopy to wielki pic na wode - wystarczy, ze masz kuzyna w Miami i bez klopotu szybka lodz przewiezie Cie z Matanzas albo Varadero na Key West w czasie gdy Coast Guard oglada mecz koszykowki ... nie kazdy jest na tyle naiwny co redaktorzy GW! Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Dlaczego z Kuby uciekaja?? 12.01.06, 12:53 captain.america napisała: > To musieli byc chyba kubanscy agenci CIA, bo jak cale lewactwo na forum twierdz > i > Kuba ma najlepsza sluzbe zdrowia na swiecie a USA ma tylko domki ze sklejki i > bankructwo. > > co do domlow ze sklejki i dzielnic przyczep Campingowych to z tym sie zgadzam, biedna ta Ameryka, a ich demokracja to lipa. Odpowiedz Link Zgłoś
club66 Re: Stosunki Kuba - USA to trudny temat! 12.01.06, 04:48 an.kram napisała: > I niestety duuuzo za trudny dla Mirkata ... w samym Miami zyje drubo ponad 2 mi > liony Cubanos, Liczyles ich kiedys? W calych USA zyje 1,2 mln Kubanczykow... Calkowita ludnosc Miami i Dade county to 2,2 mln. Miami to miescina majaca 360 tys mieszkancow... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Dramat uciekinierów z Kuby 12.01.06, 12:48 Bez przesady, bylem widzialem,odwiedzilem kilka miast na Kubie, nie jes tak zle jak to opisuja gazety i wmawiaja ci uciekinierzy,maja te same klopoty co mysmy mieli w Polsce "na kartki", ale to nie powod aby uciekac, Fidel nie bedzie zyc wiecznie.A wystarczy tak niewiele dobrej woli, poprostu zniesc embargo USA. Odpowiedz Link Zgłoś
genefski Re: Dramat uciekinierów z Kuby 12.01.06, 19:10 Byles, widziales, ale nie zostales! Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Dlaczego USA odsyla kubanskich uciekinierow? 12.01.06, 14:28 <>Wiedzac co ich czeka na Kubie... <>Przypomina mi to Qrestwo z czasow powojennych,gdy setki tysiecy obywateli Sowietskiego Sojuza,zostalo odeslanych siepaczom Stalina przez aliantow na pewna smierc... Odpowiedz Link Zgłoś
zulus3 Re: Dlaczego USA odsyla kubanskich uciekinierow? 12.01.06, 16:13 Tych co naprawde musza wyjechac (uciec) przed przesladowaniami i represjami jest niewielu, reszta liczy na latew zycie na cudzym garnuszku majac przypieto late " uchodzcy politycznego". Odpowiedz Link Zgłoś
genefski Czy ktos jeszcze pamieta Eliana Gonzaleza? 12.01.06, 17:51 Mam na mysli ktosia w Ameryce ... Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: Czy ktos jeszcze pamieta Eliana Gonzaleza? 14.01.06, 01:35 Upor kubanskiej diaspory z Miami w tej kwestii spowodowal, ze duza czesc Latinos z Miami zaczela ich nienawidziec, a Fidel jak zwykle na tym wygral - jednoasc narodu (przynajmniej oficjalnie) osiagnela niespotykany poziom od czasow Rewolucji, hehe ... Ojciec polecial do Stanow ze swoja narzeczona i jej dzieckiem, zabral Eliana i co dziwo wrocil na Kube! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson [...] 13.01.06, 09:59 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
genefski Re: Nie odpisuj na posty ?amia˛ce regulamin! 15.01.06, 15:28 No wlasnie ... czyje, Liroju? Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Jaki dramat? 13.01.06, 17:01 Przeciez na Kubie podobno jest dobrze i demokratycznie i wszyscy kochaja Fidela i maja najlepsza sluzbe zdrowia i oswiate to dlaczego uciekaja do kraju gdzie dyktatura neokonska szpieguje wszystkich i panuje bieda? Odpowiedz Link Zgłoś
genefski Re: Jaki dramat? 13.01.06, 19:08 Widze, ze jestes dobrze zorintowany nie tylko w sprawach finansowych ale takze w gospodarce Karaibow. Jak czesto tam jezdzisz, Felusiak? Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: Jaki dramat? 13.01.06, 20:00 Felusiak chcial pojechac, ale oddelegowano go jako obserwatora wyborow w Kanadzie, zeby ustalil czy % zwyciestwa socjalistow Pawki Martynowa nie zostanie za pare dni zanizony! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: Jaki dramat? 14.01.06, 13:48 Czy Ty nigdy nie kontaktujesz Mirkat? Kuba to nie Kanada, mimo ze oba zaczynaja sie na "K". Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Re: Jaki dramat? 13.01.06, 22:10 generalnie rzecz ujmujac jestem doskonale zorientowany w sprawach o ktorych mowie. A kiedy nie jestem zorientowany to trzymam ryj zamkniety. PS. Rzecz w tym, ze ja bylem na Kubie jeden raz a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
liroj Re: Jaki dramat? 15.01.06, 03:24 felusiak1 napisa?a: > generalnie rzecz ujmujac jestem doskonale zorientowany w sprawach o ktorych mowie. > A kiedy nie jestem zorientowany to trzymam ryj zamkniety. > PS. Rzecz w tym, ze ja bylem na Kubie jeden raz a ty? To tlomaczy czemu jestes tak malomowny ... ja tam jezdze 2 razy do roku - zazwyczaj w listopadzie i marcu. Czemu pytasz, Felusia? Moze potrzebujesz jakichs wskazowek? Odpowiedz Link Zgłoś