Dodaj do ulubionych

Budowanie Monarchii

10.12.02, 10:43
Bush buduje lotniskowiec dla swojego taty.
wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=350115

Po co? Trudno powiedziec - prawdopodobnie pragnie, aby nazwisko BUSH zapisało
się złotymi zgłoskami z historii USA. Wprawdzie już się zapisało, ale jak na
razie zgłoski nie są jeszcze złote. A złote być muszą, gdyż wszystko wskazuje
na to, że panowie kapitalisci z Teksasu próbują wejść w rządzenie Stanami
Zjednoczonymi całą swoją rodziną. Znaczy się już to w dużej części zrobili,
jednak ciągle pozostaje problem wyborów, z którymi co jakiś czas muszą się
borykać. No, ale zdaje się, że już i na to znaleźli sposób: elektroniczny
system do głosowania.
Teraz więc (coby nikt mnie nie upzredził) pozostaje mi już tylko uroczyste
ogłoszenie narodzin nowej formy rządów w USA.
Tak więc: "Narodziny Dynastii Bushów uważam za dokonane!!!" :)

p.s.
Nie zapomijcie posłuchać "korespondenta Radia Zet" na stronie, do której
linka podałem - wszak dobrze jest wiedziec o bohaterskich postawach ludzi,
którzy są twórcami najpotężniejszej monarchii świata.
Obserwuj wątek
    • Gość: PULS Re: Budowanie Monarchii IP: *.tnt2.northbrook.il.da.uu.net 10.12.02, 17:56
      bimi napisał:

> Bush buduje lotniskowiec dla swojego taty.
      > <a href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
      wid=350115"target="_blank">wiad
      > omosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=350115</a>
      >
      > Po co? Trudno powiedziec - prawdopodobnie pragnie, aby nazwisko BUSH zapisało
      > się złotymi zgłoskami z historii USA. Wprawdzie już się zapisało, ale jak na
      > razie zgłoski nie są jeszcze złote. A złote być muszą, gdyż wszystko wskazuje
      > na to, że panowie kapitalisci z Teksasu próbują wejść w rządzenie Stanami
      > Zjednoczonymi całą swoją rodziną. Znaczy się już to w dużej części zrobili,
      > jednak ciągle pozostaje problem wyborów, z którymi co jakiś czas muszą się
      > borykać. No, ale zdaje się, że już i na to znaleźli sposób: elektroniczny
      > system do głosowania.
      > Teraz więc (coby nikt mnie nie upzredził) pozostaje mi już tylko uroczyste
      > ogłoszenie narodzin nowej formy rządów w USA.
      > Tak więc: "Narodziny Dynastii Bushów uważam za dokonane!!!" :)
      >
      > p.s.
      > Nie zapomijcie posłuchać "korespondenta Radia Zet" na stronie, do której
      > linka podałem - wszak dobrze jest wiedziec o bohaterskich postawach ludzi,
      > którzy są twórcami najpotężniejszej monarchii świata.

Dodac trzeba ze ojciec seniora wspieral pana Adolfa Hitlera.Zrobil wtedy
      majatek na ropie naftowej z Niemcami.
      • galaxy2099 Re: Budowanie Monarchii 10.12.02, 18:04
        Puls i Bimi:
        Dodac jeszcze trzeba, ze niezle macie popierdolone w glowach
        A lotniskowiec sie przyda aby dac po dupie waszym ulubiencom morderom-islamskim na bliskim Wschodzie.

Gość portalu: PULS napisał(a):

> bimi napisał:
        >
        > > Bush buduje lotniskowiec dla swojego taty.
        > > <a href="<a href="wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?"target="_blan
        > k">wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?</a>
        > wid=350115"target="_blank">wiad
        > > omosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=350115</a>
        > >
        > > Po co? Trudno powiedziec - prawdopodobnie pragnie, aby nazwisko BUSH zapis
        > ało
        > > się złotymi zgłoskami z historii USA. Wprawdzie już się zapisało, ale jak
        > na
        > > razie zgłoski nie są jeszcze złote. A złote być muszą, gdyż wszystko wskaz
        > uje
        > > na to, że panowie kapitalisci z Teksasu próbują wejść w rządzenie Stanami
        > > Zjednoczonymi całą swoją rodziną. Znaczy się już to w dużej części zrobili
        > ,
        > > jednak ciągle pozostaje problem wyborów, z którymi co jakiś czas muszą się
        >
        > > borykać. No, ale zdaje się, że już i na to znaleźli sposób: elektroniczny
        > > system do głosowania.
        > > Teraz więc (coby nikt mnie nie upzredził) pozostaje mi już tylko uroczyste
        >
        > > ogłoszenie narodzin nowej formy rządów w USA.
        > > Tak więc: "Narodziny Dynastii Bushów uważam za dokonane!!!" :)
        > >
        > > p.s.
        > > Nie zapomijcie posłuchać "korespondenta Radia Zet" na stronie, do której
        > > linka podałem - wszak dobrze jest wiedziec o bohaterskich postawach ludzi,
        >
        > > którzy są twórcami najpotężniejszej monarchii świata.
        >
        > Dodac trzeba ze ojciec seniora wspieral pana Adolfa Hitlera.Zrobil wtedy
        > majatek na ropie naftowej z Niemcami.
        • eu_lola Re: Budowanie Monarchii 10.12.02, 18:14
          galaxy2099 napisał:

> Puls i Bimi:
          > Dodac jeszcze trzeba, ze niezle macie popierdolone w glowach
          > A lotniskowiec sie przyda aby dac po dupie waszym ulubiencom morderom-
          islamskimna bliskim Wschodzie.

Mow do mnie jeszcze,
          Za taka rozmowa tesknilam lata.
          Kazde twoje slowo slodkie w mym sercu
          wywoluje dreszcze..........

Ty jak juz cos palniesz to jak galaktyczny golab na parapet

ale mow do mnie jeszcze.
          • galaxy2099 Niech zyje poezja 10.12.02, 20:23
            Uderz w stol a nozyce sie odezwa.
            Witaj Lola moja ulubienico.
            Co u ciebie, dawno sie nie odzywalas.
            W kazdy razie zawsze moge na ciebie liczyc. To cieszy bo nie umre z nudow.
            Wiersz milosny tez ladny.
            Tylko szkoda ze polityka ma sie do milosci tak jak piernik do wiatraka.
            No ale moze komus, kiedys uda sie polaczyc te dwa pierwiastki.
            Wierszykiem sie nie odplace, ale zawsze mozesz liczyc na jakis moj tekscik anty-lewacki lub anty-pacyfistyczny.
            Na bank, Lola

eu_lola napisała:

> galaxy2099 napisał:
            >
            > > Puls i Bimi:
            > > Dodac jeszcze trzeba, ze niezle macie popierdolone w glowach
            > > A lotniskowiec sie przyda aby dac po dupie waszym ulubiencom morderom-
            > islamskimna bliskim Wschodzie.
            >
            > Mow do mnie jeszcze,
            > Za taka rozmowa tesknilam lata.
            > Kazde twoje slowo slodkie w mym sercu
            > wywoluje dreszcze..........
            >
            >
            > Ty jak juz cos palniesz to jak galaktyczny golab na parapet
            >
            > ale mow do mnie jeszcze.
      • bimi Re: Budowanie Monarchii 11.12.02, 09:47
        Gość portalu: PULS napisał(a):

> Dodac trzeba ze ojciec seniora wspieral pana Adolfa Hitlera.Zrobil wtedy
        > majatek na ropie naftowej z Niemcami.

O tym nie słyszałem. Ale to by tłumaczyło nazistowskie zapędy jego synalka.
        Zdaje się, że szykuje się nam godny nastepca Adolfa. Ja wprawdzie myślałem, że
        będzie on pochodził z Izraela, ale wygląda na to, że jednak z Teksasu...
        A Amerykanie lecą na jego ściemy, identycznie jak Niemcy lecieli na teksty
        Hitlera. Prawdopodobnie zresztą koniec tego supermocarstwa też będzie podobny
        jak Trzeciej Rzeszy. Choć osobiście mam nadzieję, że nie...

info.onet.pl/608295,12,item.html
        • Gość: J.K. Cierpisz za miliony, Bimuszku... IP: *.de / 192.120.171.* 11.12.02, 09:58
          jak Flavius...

masz moje wsparcie duchowe w tym cierpieniu...

- ale nie polityczne, naturalnie...

Pozdrovionka
          • bimi Re: Cierpisz za miliony, Bimuszku... 11.12.02, 10:10
            Muszą być tacy co cierpią za miliony, aby mogli być i ci, co dostarczają tym
            milonom cierpień. Inaczej przecież twoja misja nie miała by większego sensu...
            • Gość: J.K. No to fakt... IP: *.de / 192.120.171.* 11.12.02, 10:14
              chyle czola...
              • bimi Re: No to fakt... 11.12.02, 10:30
                Gość portalu: J.K. napisał(a):

> chyle czola...

To już wiem. Jak chcesz się dorzucić do wątku, to napisz np. dlaczego uważasz,
                że islamistów powinno sie trzymac w obozach?
                Albo dlaczego użycie bomby atomowej przeciwko muzułamanom było by moralnie
                uzasadnione? Albo chociaż nypunktuj nam proszę przewagi judaizmu nad islamem.

Zrobisz coś takiego? Bo wybacz, ale wydaje mi się, że chylenie człoa nie jest
                chyba twoją najmocniejszą stroną. Proponuję, abyś trzymał się tego, w czym
                naprawde jesteś dobry.

A i jeszcze jedno: mieszkasz zdaje się w Niemczech; powiedz, czy na ulicy też
                wygadujesz tam takie rzeczy jak na tym forum? Bo byłem w Niemczech parę razy,
                ale takich typów to jeszcze nie spotkałem.
                • galaxy2099 Re: No to fakt... 11.12.02, 15:35
                  Hej ty, cierpiacy za miliony sprobuj moze poezji.
                  Moze przebijesz w tym naszego najwiekszego poete Adasia Mickiewicza.
                  Nie krepuj sie, w poezji "przechodza" wszelkie bzdury, w przeciwienstwie do polityki.

bimi napisał:

> Gość portalu: J.K. napisał(a):
                  >
                  > > chyle czola...
                  >
                  > To już wiem. Jak chcesz się dorzucić do wątku, to napisz np. dlaczego uważasz,
                  > że islamistów powinno sie trzymac w obozach?
                  > Albo dlaczego użycie bomby atomowej przeciwko muzułamanom było by moralnie
                  > uzasadnione? Albo chociaż nypunktuj nam proszę przewagi judaizmu nad islamem.
                  >
                  > Zrobisz coś takiego? Bo wybacz, ale wydaje mi się, że chylenie człoa nie jest
                  > chyba twoją najmocniejszą stroną. Proponuję, abyś trzymał się tego, w czym
                  > naprawde jesteś dobry.
                  >
                  > A i jeszcze jedno: mieszkasz zdaje się w Niemczech; powiedz, czy na ulicy też
                  > wygadujesz tam takie rzeczy jak na tym forum? Bo byłem w Niemczech parę razy,
                  > ale takich typów to jeszcze nie spotkałem.
                  • bimi Re: No to fakt... 11.12.02, 15:46
                    galaxy2099 napisał:

> Hej ty, cierpiacy za miliony sprobuj moze poezji.
                    > Moze przebijesz w tym naszego najwiekszego poete Adasia Mickiewicza.
                    > Nie krepuj sie, w poezji "przechodza" wszelkie bzdury, w przeciwienstwie do
                    > polityki.

Skoroś taki oczytany inteligent, to może sam cos mądrego powiedz, a nie non-
                    stop tylko własisz w dupę temu idiocie, Bushowi.
                    Nie potrafisz pomysleć samodzielnie? Jedyne na co cię stać to żałosne próby
                    wyśmiewania poglądów innych, przeplatane faszystowskimi, przepełnionymi
                    nienawiścią do muzułmanów krzykliwymi hasłami? Prostak z ciebie!
                    Ech - to chyba nie masz być z czego dumny? Takie szczekać, to nawet mój pies
                    potrafi. Szkoda mi cię. A może chociaż cos zarymu?. Możby być nawet po czesku.
                    Tylko nie przepisuj - nie tędy droga do samorealizacji.
                    • galaxy2099 Re: No to fakt... 11.12.02, 15:52
                      Szkoda twego pisania.
                      Powtarzasz sie. Juz mnie tymi epitetami obrzucales gosciu wielokrotnie.
                      Na ciecie zadne argumenty nie dzialaja wiec nawet nie zamierzam z toba dyskutowac bezmozgowcu.

bimi napisał:

> galaxy2099 napisał:
                      >
                      > > Hej ty, cierpiacy za miliony sprobuj moze poezji.
                      > > Moze przebijesz w tym naszego najwiekszego poete Adasia Mickiewicza.
                      > > Nie krepuj sie, w poezji "przechodza" wszelkie bzdury, w przeciwienstwie d
                      > o
                      > > polityki.
                      >
                      > Skoroś taki oczytany inteligent, to może sam cos mądrego powiedz, a nie non-
                      > stop tylko własisz w dupę temu idiocie, Bushowi.
                      > Nie potrafisz pomysleć samodzielnie? Jedyne na co cię stać to żałosne próby
                      > wyśmiewania poglądów innych, przeplatane faszystowskimi, przepełnionymi
                      > nienawiścią do muzułmanów krzykliwymi hasłami? Prostak z ciebie!
                      > Ech - to chyba nie masz być z czego dumny? Takie szczekać, to nawet mój pies
                      > potrafi. Szkoda mi cię. A może chociaż cos zarymu?. Możby być nawet po czesku.
                      > Tylko nie przepisuj - nie tędy droga do samorealizacji.
                      • bimi Re: No to fakt... 11.12.02, 16:08
                        galaxy2099 napisał:

> Powtarzasz sie. Juz mnie tymi epitetami obrzucales gosciu wielokrotnie.

To widać musiałeś miec wtedy innego nicka. Sorry - nie ogarniam waszych
                        wszystkich wcieleń.
                        • galaxy2099 Re: No to fakt... 11.12.02, 16:18
                          Nie , nie.
                          Nick jest bez zmian.
                          To tylko twoja skleroza.
                          Ale postaram sie abys mnie dobrze zapamietal.

bimi napisał:

> galaxy2099 napisał:
                          >
                          > > Powtarzasz sie. Juz mnie tymi epitetami obrzucales gosciu wielokrotnie.
                          >
                          > To widać musiałeś miec wtedy innego nicka. Sorry - nie ogarniam waszych
                          > wszystkich wcieleń.
                          • bimi Re: No to fakt... 11.12.02, 16:48
                            galaxy2099 napisał:

> > > Powtarzasz sie. Juz mnie tymi epitetami obrzucales gosciu
                            > > > wielokrotnie.
                            > >
                            > > To widać musiałeś miec wtedy innego nicka. Sorry - nie ogarniam waszych
                            > > wszystkich wcieleń.

> Nie , nie.
                            > Nick jest bez zmian.
                            > To tylko twoja skleroza.
                            > Ale postaram sie abys mnie dobrze zapamietal.

To podaj może linka do tych "epietetów", proszę. Skoro robiłem to
                            już "wielokrotnie", to chyba nie sprawi ci to probelmu?
                    • eu_lola Re: No to fakt... 11.12.02, 18:19
                      bimi napisał:

> galaxy2099 napisał:

> Skoroś taki oczytany inteligent, to może sam cos mądrego powiedz, a nie non-
                      > stop tylko własisz w dupę temu idiocie, Bushowi.
                      > Nie potrafisz pomysleć samodzielnie? Jedyne na co cię stać to żałosne próby
                      > wyśmiewania poglądów innych, przeplatane faszystowskimi, przepełnionymi
                      > nienawiścią do muzułmanów krzykliwymi hasłami? Prostak z ciebie!
                      > Ech - to chyba nie masz być z czego dumny? Takie szczekać, to nawet mój pies
                      > potrafi. Szkoda mi cię. A może chociaż cos zarymu?. Możby być nawet po
                      czesku.

No, no, no

nasz bimi

Przymierzyl ze,nie trzeba nawet poprawiac
                      > Tylko nie przepisuj - nie tędy droga do samorealizacji.
                      • galaxy2099 Re: No to fakt... 11.12.02, 18:29
                        Uczy sie ten bimi szybko.
                        Chyba nie jestes Lola tym rozczarowana. W koncu po drodze mu z toba.

eu_lola napisała:

> bimi napisał:
                        >
                        > > galaxy2099 napisał:
                        >
                        > > Skoroś taki oczytany inteligent, to może sam cos mądrego powiedz, a nie no
                        > n-
                        > > stop tylko własisz w dupę temu idiocie, Bushowi.
                        > > Nie potrafisz pomysleć samodzielnie? Jedyne na co cię stać to żałosne prób
                        > y
                        > > wyśmiewania poglądów innych, przeplatane faszystowskimi, przepełnionymi
                        > > nienawiścią do muzułmanów krzykliwymi hasłami? Prostak z ciebie!
                        > > Ech - to chyba nie masz być z czego dumny? Takie szczekać, to nawet mój pi
                        > es
                        > > potrafi. Szkoda mi cię. A może chociaż cos zarymu?. Możby być nawet po
                        > czesku.
                        >
                        >
                        > No, no, no
                        >
                        > nasz bimi
                        >
                        > Przymierzyl ze,nie trzeba nawet poprawiac
                        > > Tylko nie przepisuj - nie tędy droga do samorealizacji.
                        • eu_lola A jak jest z toba Bogus ? 11.12.02, 18:48
                          galaxy2099 napisał:

> Uczy sie ten bimi szybko.
                          > Chyba nie jestes Lola tym rozczarowana. W koncu po drodze mu z toba.

Wszystko zalezy od tego gdzie sie zmierza.
                          Po drodze mi raz z tym raz z owym.
                          Do towarzystwa sie nie przywiazuje ale kierunek w ktorym ide nie jest dla mnie
                          bez znaczenia.

A jak jest z toba Bogus ?

Masz jakies wlasne poglady czy idziesz poprostu z pierwszym lepszym ?
                          • galaxy2099 Re: A tak jest Lola 11.12.02, 19:06
                            Z pierwszym lepszym to ida panie potocznie zwane dziwkami.
                            Mi napewno nie po drodze z wszelkiej masci fanatykami brunatnymi, czerwonymi, zielonymi i przede wszystkim religijnymi. A najlepszy fanatyk to martwy fanatyk.
                            Mam pytanie. Mozesz mi zdradzic co znaczy EU, ten fancy-szmancy dopisek do twojego boskiego nicka ?
                            Mam pewne podejrzenia, ale chcialbym sie upewnic.

eu_lola napisała:

> galaxy2099 napisał:
                            >
                            > > Uczy sie ten bimi szybko.
                            > > Chyba nie jestes Lola tym rozczarowana. W koncu po drodze mu z toba.
                            >
                            >
                            > Wszystko zalezy od tego gdzie sie zmierza.
                            > Po drodze mi raz z tym raz z owym.
                            > Do towarzystwa sie nie przywiazuje ale kierunek w ktorym ide nie jest dla mnie
                            > bez znaczenia.
                            >
                            > A jak jest z toba Bogus ?
                            >
                            > Masz jakies wlasne poglady czy idziesz poprostu z pierwszym lepszym ?
                            • eu_lola Re: A tak jest Lola 11.12.02, 19:10
                              galaxy2099 napisał:

. Mozesz mi zdradzic co znaczy EU, ten fancy-szmancy dopisek do twoj
                              > ego boskiego nicka ?
                              > Mam pewne podejrzenia, ale chcialbym sie upewnic.

Jak Ci napisze, ze jestem dumna z tego, ze jestem Europejka to zarzucisz mi
                              antyamerykanizm dlatego wole bys trwal w niewiedzy.
                              • Gość: galaxy2099 Re: A tak jest Lola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.12.02, 19:33
                                Tak tez myslalem. Jestes europejska Lola. W europejskosci nie ma nic antyamerykanskiego. To tylko pewne grupy probuja wmawiac ludziom, ze Europejczykom to nie po drodze z Amerykanami, ze blizej im do Arabow, Chinczykow czy Ufo-ludkow.
                                Ale ty konkretnie Lola jestes akurat anty-amerykanska i z to napewno nie jest powod do dumy.
                                Ale na szczescie zyjemy w wolnym swiecie i dlatego wolno ci.
                                Moze ci sie kiedys zmieni choc osobiscie nie sadze.

eu_lola napisała:

> galaxy2099 napisał:
                                >
                                > . Mozesz mi zdradzic co znaczy EU, ten fancy-szmancy dopisek do twoj
                                > > ego boskiego nicka ?
                                > > Mam pewne podejrzenia, ale chcialbym sie upewnic.
                                >
                                > Jak Ci napisze, ze jestem dumna z tego, ze jestem Europejka to zarzucisz mi
                                > antyamerykanizm dlatego wole bys trwal w niewiedzy.
                                • eu_lola Re: A tak jest Lola 11.12.02, 19:45
                                  Gość portalu: galaxy2099 napisał(a):

> Ale ty konkretnie Lola jestes akurat anty-amerykanska i z to napewno nie jest
                                  p
                                  > owod do dumy.
                                  > Ale na szczescie zyjemy w wolnym swiecie i dlatego wolno ci.
                                  > Moze ci sie kiedys zmieni choc osobiscie nie sadze.

Nic bardziej blednego.

Lubie USA i spedzam tam czesto wakacje . To czego nie trawie to obecna
                                  administracja z Dubya na czela.
                                  Skonczy sie Krzak a kraj ten bedzie dalej sympatyczny.
                                  Nie rob bledu wiekszosci oblakanych nowo-amerykanow ktorzy utozsamiaja kraj z
                                  jego aktualna administracja.
                                  • Gość: galaxy2099 Re: A tak jest Lola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.12.02, 19:57
                                    Widzisz skarbie sila tego kraju polega na tym, ze Amerykanie utozsamiaja sie ze swoja wladza. Oni mowia : TO JEST NASZ PREZYDENT - a zwlaszcza w momentach niepewnosci gospodarczej czy politycznej. I dlatego Bush jest tak pewny swego i dziala. Bo on wie, ze ma poparcie swojego narodu i on reprezentuje interesy swoje narodu. I dlatego Amerykanie zawsze sa skuteczni w tym co robia, w przeciwienstwie do Europejczykow.
                                    A poza tym to nie jest przypadek, ze Amerykanie w trudnych momentach powierzaja rzady Republikanom. Demokratom zawsze blizej do lewakow i pacyfistow. A ci to nie potrafia niczego sensownego dla swiata zrobic.

A tak poza tym, ty jestes dumna, ze jestes Europejka a ja jestem dumny, ze jestem europejskim Amerykaninem.

eu_lola napisała:

> Gość portalu: galaxy2099 napisał(a):
                                    >
                                    >
                                    > > Ale ty konkretnie Lola jestes akurat anty-amerykanska i z to napewno nie j
                                    > est
                                    > p
                                    > > owod do dumy.
                                    > > Ale na szczescie zyjemy w wolnym swiecie i dlatego wolno ci.
                                    > > Moze ci sie kiedys zmieni choc osobiscie nie sadze.
                                    >
                                    >
                                    > Nic bardziej blednego.
                                    >
                                    > Lubie USA i spedzam tam czesto wakacje . To czego nie trawie to obecna
                                    > administracja z Dubya na czela.
                                    > Skonczy sie Krzak a kraj ten bedzie dalej sympatyczny.
                                    > Nie rob bledu wiekszosci oblakanych nowo-amerykanow ktorzy utozsamiaja kraj z
                                    > jego aktualna administracja.
                                    • eu_lola Re: A tak jest Lola 11.12.02, 20:06

> Widzisz skarbie sila tego kraju polega na tym, ze Amerykanie utozsamiaja sie
                                      ze
                                      > swoja wladza. Oni mowia : TO JEST NASZ PREZYDENT - a zwlaszcza w momentach
                                      nie
                                      > pewnosci gospodarczej czy politycznej. I dlatego Bush jest tak pewny swego i
                                      dz
                                      > iala. Bo on wie, ze ma poparcie swojego narodu i on reprezentuje interesy
                                      swoje
                                      > narodu. I dlatego Amerykanie zawsze sa skuteczni w tym co robia, w
                                      przeciwiens
                                      > twie do Europejczykow.
                                      > A poza tym to nie jest przypadek, ze Amerykanie w trudnych momentach
                                      powierzaja
                                      > rzady Republikanom. Demokratom zawsze blizej do lewakow i pacyfistow. A ci
                                      to
                                      > nie potrafia niczego sensownego dla swiata zrobic.
                                      >
                                      > A tak poza tym, ty jestes dumna, ze jestes Europejka a ja jestem dumny, ze
                                      jest
                                      > em europejskim Amerykaninem.

Przypominam Ci ,ze twoj prezydent otrzymal mniej glosow niz jego przeciwnik
                                      dlatego ta jednomyslnosc to tylko twoje chciejstwo.

PS Za dziesiec dni bede w Chicago skad wybieram sie z przyjaciolmi do Meksyku.
                                      Bedzie okazja osobiscie poznac nastroje z poza jackowa

• Gość: galaxy2099 Re: A tak jest Lola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.12.02, 20:18
                                        Juz spiesze ci doniesc.
                                        10 grudnia w centrum Chicago grupa 40 przeciwnikow wojny (prawda, ze imponujaca liczba) zablokowala ulice . Policja szybko zrobila z nimi porzadek, paru krewkich aresztowala. No a tak poza tym to mamy tu spokoj.
                                        A czy wiesz jakie poparcie ma ten moj prezydent obecnie. Czy tez zamierzasz zyc przeszloscia przez nastepne 100 lat.
                                        Jedz juz lepiej na ta wycieczke a nie zajmuj sie polityka, zwlaszcza miedzynarodowa tym bardziej, ze pare dni pobytu w USA nie zrobia z ciebie eksperta od spraw amerykanskich. A na Jackowie to zyja twoi rodacy i przynajmniej jakas resztka przyzwoitosci nakazywalaby nie wyrazac sie o nich w najgorszej tonacji.

eu_lola napisała:

>
                                        > > Widzisz skarbie sila tego kraju polega na tym, ze Amerykanie utozsamiaja s
                                        > ie
                                        > ze
                                        > > swoja wladza. Oni mowia : TO JEST NASZ PREZYDENT - a zwlaszcza w momentac
                                        > h
                                        > nie
                                        > > pewnosci gospodarczej czy politycznej. I dlatego Bush jest tak pewny swego
                                        > i
                                        > dz
                                        > > iala. Bo on wie, ze ma poparcie swojego narodu i on reprezentuje interesy
                                        > swoje
                                        > > narodu. I dlatego Amerykanie zawsze sa skuteczni w tym co robia, w
                                        > przeciwiens
                                        > > twie do Europejczykow.
                                        > > A poza tym to nie jest przypadek, ze Amerykanie w trudnych momentach
                                        > powierzaja
                                        > > rzady Republikanom. Demokratom zawsze blizej do lewakow i pacyfistow. A c
                                        > i
                                        > to
                                        > > nie potrafia niczego sensownego dla swiata zrobic.
                                        > >
                                        > > A tak poza tym, ty jestes dumna, ze jestes Europejka a ja jestem dumny, ze
                                        >
                                        > jest
                                        > > em europejskim Amerykaninem.
                                        >
                                        >
                                        > Przypominam Ci ,ze twoj prezydent otrzymal mniej glosow niz jego przeciwnik
                                        > dlatego ta jednomyslnosc to tylko twoje chciejstwo.
                                        >
                                        > PS Za dziesiec dni bede w Chicago skad wybieram sie z przyjaciolmi do Meksyku.
                                        > Bedzie okazja osobiscie poznac nastroje z poza jackowa
                                        >
                                        • eu_lola Re: A tak jest Lola 11.12.02, 20:26

> Jedz juz lepiej na ta wycieczke a nie zajmuj sie polityka, zwlaszcza
                                          miedzynaro
                                          > dowa tym bardziej, ze pare dni pobytu w USA nie zrobia z ciebie eksperta od
                                          spr
                                          > aw amerykanskich.

Takich anbicji nie mialam i nie mam.

A na Jackowie to zyja twoi rodacy i przynajmniej jakas resztk
                                          > a przyzwoitosci nakazywalaby nie wyrazac sie o nich w najgorszej tonacji.

Jakiej tonacji ??
                                          Czy to, ze chcialabym dowiedziec sie co mysla inni ujmuje cokolwiek moim
                                          rodakom ??

Oj Bogus drazliwy sie zrobiles !!
                                          >
                                          >
                                          >
                                          > eu_lola napisała:
                                          >
                                          > > Gość portalu: galaxy2099 napisał(a):
                                          > >
                                          > > > Widzisz skarbie sila tego kraju polega na tym, ze Amerykanie utozsami
                                          > aja s
                                          > > ie
                                          > > ze
                                          > > > swoja wladza. Oni mowia : TO JEST NASZ PREZYDENT - a zwlaszcza w mom
                                          > entac
                                          > > h
                                          > > nie
                                          > > > pewnosci gospodarczej czy politycznej. I dlatego Bush jest tak pewny
                                          > swego
                                          > > i
                                          > > dz
                                          > > > iala. Bo on wie, ze ma poparcie swojego narodu i on reprezentuje inte
                                          > resy
                                          > > swoje
                                          > > > narodu. I dlatego Amerykanie zawsze sa skuteczni w tym co robia, w
                                          > > przeciwiens
                                          > > > twie do Europejczykow.
                                          > > > A poza tym to nie jest przypadek, ze Amerykanie w trudnych momentach
                                          > > powierzaja
                                          > > > rzady Republikanom. Demokratom zawsze blizej do lewakow i pacyfistow
                                          > . A c
                                          > > i
                                          > > to
                                          > > > nie potrafia niczego sensownego dla swiata zrobic.
                                          > > >
                                          > > > A tak poza tym, ty jestes dumna, ze jestes Europejka a ja jestem dumn
                                          > y, ze
                                          > >
                                          > > jest
                                          > > > em europejskim Amerykaninem.
                                          > >
                                          > >
                                          > > Przypominam Ci ,ze twoj prezydent otrzymal mniej glosow niz jego przeciwni
                                          > k
                                          > > dlatego ta jednomyslnosc to tylko twoje chciejstwo.
                                          > >
                                          > > PS Za dziesiec dni bede w Chicago skad wybieram sie z przyjaciolmi do Meks
                                          > yku.
                                          > > Bedzie okazja osobiscie poznac nastroje z poza jackowa
                                          > >
                                          • Gość: galaxy2099 Re: A tak jest Lola IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 11.12.02, 20:45
                                            Polacy sa zarowno moimi rodakami jak i twoimi. Przynajmniej nie zaprzeczaj.
                                            Ale dosc juz tego bla, bla, bla
                                            Musze tez cos zrobic dla amerykanskich kapitalistow, w koncu jestem w pracy.
                                            Jak ja cos zrobie dla nich to ja i oni zaplacimy podatki. A z tych podatkow bedzie na nowe bombki dla nawiedzonych anty-amerykanistow. Awtedy tacy jak ty beda mogli bezpiecznie przyjechac do tego kraju i podziwiac jego piekno i potege.
                                            Tego tez zycze naszej wspolnej ojczyznie Polsce.
                                            I niech ci sie uda ta wycieczka to moze bardziej polubisz Ameryke i jej prezydenta.

eu_lola napisała:

>
                                            > > Jedz juz lepiej na ta wycieczke a nie zajmuj sie polityka, zwlaszcza
                                            > miedzynaro
                                            > > dowa tym bardziej, ze pare dni pobytu w USA nie zrobia z ciebie eksperta o
                                            > d
                                            > spr
                                            > > aw amerykanskich.
                                            >
                                            > Takich anbicji nie mialam i nie mam.
                                            >
                                            > A na Jackowie to zyja twoi rodacy i przynajmniej jakas resztk
                                            > > a przyzwoitosci nakazywalaby nie wyrazac sie o nich w najgorszej tonacji.
                                            >
                                            > Jakiej tonacji ??
                                            > Czy to, ze chcialabym dowiedziec sie co mysla inni ujmuje cokolwiek moim
                                            > rodakom ??
                                            >
                                            > Oj Bogus drazliwy sie zrobiles !!
                                            > >
                                            > >
                                            > >
                                            > > eu_lola napisała:
                                            > >
                                            > > > Gość portalu: galaxy2099 napisał(a):
                                            > > >
                                            > > > > Widzisz skarbie sila tego kraju polega na tym, ze Amerykanie uto
                                            > zsami
                                            > > aja s
                                            > > > ie
                                            > > > ze
                                            > > > > swoja wladza. Oni mowia : TO JEST NASZ PREZYDENT - a zwlaszcza
                                            > w mom
                                            > > entac
                                            > > > h
                                            > > > nie
                                            > > > > pewnosci gospodarczej czy politycznej. I dlatego Bush jest tak p
                                            > ewny
                                            > > swego
                                            > > > i
                                            > > > dz
                                            > > > > iala. Bo on wie, ze ma poparcie swojego narodu i on reprezentuje
                                            > inte
                                            > > resy
                                            > > > swoje
                                            > > > > narodu. I dlatego Amerykanie zawsze sa skuteczni w tym co robia
                                            > , w
                                            > > > przeciwiens
                                            > > > > twie do Europejczykow.
                                            > > > > A poza tym to nie jest przypadek, ze Amerykanie w trudnych momen
                                            > tach
                                            > > > powierzaja
                                            > > > > rzady Republikanom. Demokratom zawsze blizej do lewakow i pacyf
                                            > istow
                                            > > . A c
                                            > > > i
                                            > > > to
                                            > > > > nie potrafia niczego sensownego dla swiata zrobic.
                                            > > > >
                                            > > > > A tak poza tym, ty jestes dumna, ze jestes Europejka a ja jestem
                                            > dumn
                                            > > y, ze
                                            > > >
                                            > > > jest
                                            > > > > em europejskim Amerykaninem.
                                            > > >
                                            > > >
                                            > > > Przypominam Ci ,ze twoj prezydent otrzymal mniej glosow niz jego prze
                                            > ciwni
                                            > > k
                                            > > > dlatego ta jednomyslnosc to tylko twoje chciejstwo.
                                            > > >
                                            > > > PS Za dziesiec dni bede w Chicago skad wybieram sie z przyjaciolmi do
                                            > Meks
                                            > > yku.
                                            > > > Bedzie okazja osobiscie poznac nastroje z poza jackowa
                                            > > >
                                            • eu_lola Re: A tak jest Lola 11.12.02, 20:49

> Polacy sa zarowno moimi rodakami jak i twoimi. Przynajmniej nie zaprzeczaj.
                                              > Ale dosc juz tego bla, bla, bla

Powodzenia.
                                              I dziekuje za zyczenia.
                                              Mysle zawsze pozytywnie wiec nie biore pod uwage, ze moze byc niefajnie.

eu
                • Gość: J.K. No nie, Bimi... IP: *.de / 192.120.171.* 11.12.02, 16:36
                  W pracy nie mowi sie tu o plityce...
                  A moi arabscy koledzy w pracy sa najzupelniej w porzadku...

Prywatnie oczywiscie ze znajomymi mowie, co mysle...
                  Ale utrzymuje kontakt tylko z Niemcami , Polakami i Rosjanami...
                  • bimi Re: No nie, Bimi... 11.12.02, 16:55

> W pracy nie mowi sie tu o plityce...
                    > A moi arabscy koledzy w pracy sa najzupelniej w porzadku...

Doprawdy? :) Jak to możliwe? Czyzby przeszli jakieś pranie mózgu od ich
                    przyjazdy do Niemiec? A może do Niemiec wpuszczaja tylko tych właściwych
                    islamistów? Tych, co nie myslą już o raju i dziewicach, ale o bardziej
                    doczesnych rzeczach, jak: wolność, religia, miłość i forsa.

Nie pzreszkadza ci, ze chcesz zrzucić bombę atomową na rodaków swoich kolegów?
                    Albo, że chcesz tam posłac bombowce, aby zrzucały na nich bomby. Czy może nie
                    ogarniasz rzeczywistości i konsekwencji takiego czynu?
                    • Gość: J.K. Oj Bimi, ja Cie nawet lubie... ale... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.02, 20:12
                      musisz zrozumiec...

Interesuje mnie tylko i wylacznie: POLSKI INTERES NARODOWY...
                      i przyszlosc Polakow...
                      aby bomby nie spadly na moja rodzine w Polsce...
                      i na Ciebie tez nie...
                      • bimi Re: Oj Bimi, ja Cie nawet lubie... ale... 12.12.02, 09:53

> musisz zrozumiec...
                        >
                        > Interesuje mnie tylko i wylacznie: POLSKI INTERES NARODOWY...
                        > i przyszlosc Polakow...
                        > aby bomby nie spadly na moja rodzine w Polsce...
                        > i na Ciebie tez nie...

Rozumiem... ludobójca-patriota-idiota... Jakie fajne połączenie!

Ale w takim bądź razie nie rozumiem po co prowadzisz na tym forum antyislamską
                        nagonkę. Uważasz, ze propagnadą można Polakom w jakikolwiek sposób pomóc w
                        zapobieżeniu, aby spadały na nas bomby? A kim ty przepraszam jesteś? A skąd
                        wiesz, ze promujesz właściwą drogę do naszego bezpieczeństwa? Ktoś ci to
                        powiedział? Czy sam na to wpadłeś?
    • Gość: J.K. Bimi, Skarbie... IP: *.de / 192.120.171.* 12.12.02, 11:40
      Nie do twarzy Ci z tymi inwektywami...

Nie musisz przyjmowac moich pogladow...
      natomiast ja, mam prawo je miec,
      takze te na temat fundamentalizmu islamskiego...

Mam takze prawo je propagowac...

Pozdrovionka

PS. Nie denerwuj sie tak...
      Oszczedzaj zdrowie na akcje USA w Iraku...
      • bimi Re: Bimi, Skarbie... 12.12.02, 11:52

> Nie do twarzy Ci z tymi inwektywami...

Nie wstyd mi jakoś.

> Nie musisz przyjmowac moich pogladow...
        > natomiast ja, mam prawo je miec,
        > takze te na temat fundamentalizmu islamskiego...
        >
        > Mam takze prawo je propagowac...

Owszem. Masz prawo je mieć, jak również propagować - to tylko chciałem ustalić.
        Bo mozna było odnieść wrażenie, że być może jesteś tu po to, aby sobie
        porozmawiać...

> PS. Nie denerwuj sie tak...
        > Oszczedzaj zdrowie na akcje USA w Iraku...

Nie denerwuje się - na serio. Wręcz przeciwnie; takie bezsensowne posty
        pozwalają mi się zrelaksować.
    • annemon Bush jest demokratycznie wybranym prezydentem 12.12.02, 12:20
      Jesli wiesz co to takiego demokracja, arabofilu, to wiesz, ze ta forma
      sprawowania władzy nie wyklucza kandydowania członkom rodzin byłych
      prezydentów. Czep się pań Clinton i Doyle,nie mówiąc już o klanie Kennedych,
      jak już czepiasz się Bushów.
      Faktem jest, że polityka w Stanach to sprawa rodzinna, bardziej niż gdzie
      indziej angażuje rodziny polityków. Ale przecież Amerykanie wybierają sami i to
      ich sprawa, prawda?
      A że często się zdarza, że dzieci aktorów są aktorami, to także cię bulwersuje?
      precz z Maćkiem Stuhrem!
      • bimi Saddam Husajn też /nt 12.12.02, 13:52
        • annemon Saddam Husajn nie 12.12.02, 14:14
          Nie rozśmieszaj mnie. Wiesz, to po prostu nieuczciwe mówić o demokracji w
          odniesieniu do Iraku. 100% poparcie dla Husajna jest efektem zastraszenia, lęku
          o własne życie i życie bliskich, a metody zapewniające Husajnowi władzę nie
          mieszczą się w pojęciu demokracji, bo nie są nimi terror, fizyczna eliminacja
          przeciwników politycznych, policyjne państwo, brak wolnych wyborów. W Polsce
          też nie było w przeszłości demokracji, wybory zamieniono w "głosowanie",
          którego wynik był z góry znany, wybory fałszowano, chociaż w porównaniu z
          Irakiem terroru prawie nie było.Też nazwiesz to demokracją?
          Masz rzecz jasna prawo do własnych poglądów(ponieważ żyjesz w państwie
          demokratycznym, masz też swobodę ich wyrażania), wolno ci uważać, że USA jest
          brzydkim agresorem, a Irak biedną ofiarą prześladowań, ale nie pisz bzdur, że w
          Iraku jest demokracja, bowiem nie jest to już kwestia twoich poglądów, tylko
          faktów. Zrozumiem, że masz pogląd: Husajn jest tyranem, ale to jest to, tyrania
          jest super, ale nie to, jesli nazwiesz go demokratycznie wybranym prezydentem.
          • bimi Re: Saddam Husajn nie 12.12.02, 14:30
            annemon napisała:

> Nie rozśmieszaj mnie. Wiesz, to po prostu nieuczciwe mówić o demokracji w
            > odniesieniu do Iraku. 100% poparcie dla Husajna jest efektem zastraszenia,lęku
            > o własne życie i życie bliskich,

Metody bywają różne. Jedni straszą komunistami, drudzy Murzynami, inni
            Amerykanami, a jeszcze inni muzułmanami. Wszędzie chodzi o poparcie.
            Ludzie zawsze zagłosują przecież na tego, kto jest w stanie zapewnić im
            maksimum bezpieczeństwa - zarówno Saddam, jak i Bush żyrują na tym samym. Sam
            zresztą zobacz jak Husajnowi podskoczyło poparcie narodu w obliczu
            amerykańskiej napaści. Bushowi zresztą też podskoczyło po 11 września.
            W obu krajach rządzą demokratycznie wybrani przywódcy. Problem w tym, że sami
            tą demokrację kształtują, poprzez wpajanie ludziom do głów niestworzonych
            historii.
            • Gość: J.K. no to pozdrovionka dla arabskiego "demokraty"... IP: *.de / 192.120.171.* 12.12.02, 17:13
              Komentarze zbyteczne...
    • Gość: Marcus Crassus Re: Budowanie Monarchii IP: *.acn.pl 12.12.02, 13:55
      bimi,durniu,w usa cale rodziny sa zaangazowane w polityke...

clintonowie

gore'owie

i jeszcze wielu innych...

dynastia gore'ow to by cie cieszyla...

bo mnie nie...

taki kraj,takie obyczaje...

a lotniskowiec spusci ostre lanie wielu wrogom USA...

i bardzo dobrze!
      • bimi Re: Budowanie Monarchii 12.12.02, 14:43
        Gość portalu: Marcus Crassus napisał(a):

> a lotniskowiec spusci ostre lanie wielu wrogom USA...
        > i bardzo dobrze!

Jak znam życie to zatonie prędziej niż powstał.

Przecież taki lotniskowiec będzie idealnym celem dla terrorystów, którzy z całą
        pewnością powstaną jak Bush zaatakuje Irak. I będzie: bye, bye pomniku
        bohatera! :)
        Wywalajcie dalej forse na broń - już niedługo wasza gospodarka to odczuje.
        Zdaje się, że reszta świata tylko na to czeka... :)
        • Gość: Ed Re: Budowanie Monarchii IP: gw:* / 192.168.115.* 12.12.02, 15:04
          bimi napisał:

> Gość portalu: Marcus Crassus napisał(a):
          >
          > > a lotniskowiec spusci ostre lanie wielu wrogom USA...
          > > i bardzo dobrze!
          >
          > Jak znam życie to zatonie prędziej niż powstał.
          >
          > Przecież taki lotniskowiec będzie idealnym celem dla terrorystów, którzy z
          całą
          >
          > pewnością powstaną jak Bush zaatakuje Irak. I będzie: bye, bye pomniku
          > bohatera! :)

Tobie chyba już całkiem odbiło, Bimi. Jak terroryści mogą zatopić lotniskowiec
          pływający w potężnej eskorcie. Mysz się nie prześliźnie.
          • Gość: Marcus Crassus Re: Budowanie Monarchii IP: *.acn.pl 12.12.02, 15:10
            Bimi przygotowuje sie do ataku kamikaze....;)))))

buhahahahahahaha......

biedactwo...zal mi ich...sa tacy rozkoszni...

to by wygladalo jak rozplasniecie sie komara o przednia szybe
            samochodu....;))))

• Gość: Ed Re: Budowanie Monarchii IP: gw:* / 192.168.115.* 12.12.02, 15:19

> Bimi przygotowuje sie do ataku kamikaze....;)))))
              >
              > buhahahahahahaha......
              >
              > biedactwo...zal mi ich...sa tacy rozkoszni...
              >
              > to by wygladalo jak rozplasniecie sie komara o przednia szybe
              > samochodu....;))))
              >

A może Bimi naogladał się filmów typu "Liberator", gdzie kilkunastu
              terrorystów opanowuje pancernik z 1500-osobową załogą?

Ale na lotniskowcach typu Nimitz załoga to 3000 ludzi + drugie tyle personelu
              lotniczego. Ale cóż to znaczy dla dzielnych arabskich "komandosów" na
              latających dywanach? ;-))
          • bimi Re: Budowanie Monarchii 12.12.02, 16:06
            Gość portalu: Ed napisał(a):

> Tobie chyba już całkiem odbiło, Bimi. Jak terroryści mogą zatopić lotniskowiec
            > pływający w potężnej eskorcie. Mysz się nie prześliźnie.

Bardzo prosto - wystarczy, ze wycelują w niego kilkoma scudami, które kupią od
            Korei za pośrednictwem Jemenu czy innej Arabi Saudyjskiej?
            Myślisz, że żaden się nie prześliźnie? :)
            • Gość: Marcus Crassus Re: Budowanie Monarchii IP: *.acn.pl 12.12.02, 17:01
              buhahahahahahahahaha....

bimi:mam zla wiadomosc....

scudy za cholere sie nie przeslizna...

bo lataja cholernie wolno...

to "a"

"b" jest takie ze nie mam pojecia jak trafisz scudem w plywajacy
              lotniskowiec....

jak tego ktos dokona to oznacza ze mesjasz nadszedl...;))))

kolejna sprawa nie liczac trafienia scuda(on...hmmmm...nie wiem czy wiesz ale
              jest malo celny....buhahahahaha..nie trafi nawet w stojacy okret,w plywajacy
              to chyba jak kaczki beda celowaly..) to ze on nie ma zbyt dalekiego zasiegu...

c to kwestia ze trzeba jeszcze wiedziec gdzie ten lotniskowiec jest....a
              satelitow u arabow niet...

buhahahahahhahahahahahahahahahah...tos mnie rozbawil chlopie....;))))

dobre bylo,naprawde dobre....

a teraz rzecz trzecia:

glowica...otroz nie wiem czy wiesz ale scud za duzo to nie przeniesie...

zeby zatopic lotniskowiec trzeba by kilkunastu bezposrednich trafien takim
              czyms....

rownie dobrze mozna nakluwac model lotniskowca wg sekretow voo-doo..

rezultat podobny...;)))

hahahahahahahahhahahahahahahha...dawaj bimi dalej,bo sie bawie jak nigdy
              dotad...

n
              • bimi Re: Budowanie Monarchii 12.12.02, 17:13
                Słuchaj, ja nie znam się za bardzo na tych rzeczach, wiec nie bedę z tobą
                dyskutował czy scud tarfił by w lotniskowiec, czy nie. Myślę, że nawet jeśli
                scud nie, to jest ogromna liczba innych sposobów na rozwalenie symbolu
                bohaterstwa i waleczności rodziny Bushów.

Poza tym, na tyle, na ile mi wiadomo lotniskowce pływają wolnij niż latają
                scudy. Taki scud zaś może bez problemu trafić w lotniskowiec. Ma wprawdzie dużą
                szansę nie trafić, ale myślę, że jak odpalisz np. 10 takich, to raczej któryś z
                nich doleci. A jak już doleci, to bum będzie niemałe.
                I nawet jeśli nie zatopi lotniskowca, to z całą pewnością zniszczy troszkę tych
                samolocików, po milard dolarów każdy. A zarówno odholowanie jak i remont tak
                wielkiego kolosa po takim ataku do najtańszych by nie należały.

Uwierz mi - lotniskowiec na morzu jest w dzisiejszych czasach duzo bardziej
                bezbronny niż ty, gdy siedzisz na kiblu. Bo kibel ma zawyczaj ściany, przez
                które trudniej sie celuje. A na morzu statek widać jak na dłoni. Jedyne co
                trzeba załatwić to rakietę, która go rozwali. Ale można tez załatwić człowieka,
                który zrobi to "od środka". Zresztą, na pewno wszystkich możliwości 'jak
                załatwic statek Busha?' jeszcze nie wymyślono. Dlatego mysle, ze to głupota i
                farjerstwo budowac takie statki. No, ale widać ktoś na tym zarobi... :)

> buhahahahahahahahaha....
                >
                > bimi:mam zla wiadomosc....
                >
                > scudy za cholere sie nie przeslizna...
                >
                > bo lataja cholernie wolno...
                >
                > to "a"
                >
                > "b" jest takie ze nie mam pojecia jak trafisz scudem w plywajacy
                > lotniskowiec....
                >
                > jak tego ktos dokona to oznacza ze mesjasz nadszedl...;))))
                >
                > kolejna sprawa nie liczac trafienia scuda(on...hmmmm...nie wiem czy wiesz ale
                > jest malo celny....buhahahahaha..nie trafi nawet w stojacy okret,w plywajacy
                > to chyba jak kaczki beda celowaly..) to ze on nie ma zbyt dalekiego zasiegu...
                >
                > c to kwestia ze trzeba jeszcze wiedziec gdzie ten lotniskowiec jest....a
                > satelitow u arabow niet...
                >
                > buhahahahahhahahahahahahahahahah...tos mnie rozbawil chlopie....;))))
                >
                > dobre bylo,naprawde dobre....
                >
                > a teraz rzecz trzecia:
                >
                > glowica...otroz nie wiem czy wiesz ale scud za duzo to nie przeniesie...
                >
                > zeby zatopic lotniskowiec trzeba by kilkunastu bezposrednich trafien takim
                > czyms....
                >
                > rownie dobrze mozna nakluwac model lotniskowca wg sekretow voo-doo..
                >
                > rezultat podobny...;)))
                >
                > hahahahahahahahhahahahahahahha...dawaj bimi dalej,bo sie bawie jak nigdy
                > dotad...
                >
                > n
                • Gość: Marcus Crassus Re: Budowanie Monarchii IP: *.acn.pl 12.12.02, 17:39
                  Bimi...dobre dobre....

nawet wirusy grypy z ktorymi walcze od tygodnia sie smieja....;))))

mowiac szczerze chyba zapomnialy co maja robic ;)))

ale biale cialka tez rycza ze smiechu wiec efekt sie wyrownal...niestety:)

no a teraz,bo widze ze sie nie znasz:

scudem za grzyba nie trafisz w lotniskowiec...

jesli nie wiesz,to sobie poczytaj gdzies,moze w jakims czasopismie o technice
                  wojskowej(kiedys bylo takie,nawet pod tym tytulem,nie wiem czy jeszcze
                  wychodzi)

a tak w skrocie:

zeby w cos trafic,szczegolnie jak plywa albo sie rusza trzeba miec nad tym
                  sterowanie i kontrole...scudy zas za grzyba sa niekierowalne...

w moj kibel jest bardzo latwo trafic,poniewaz geograficznie da sie go
                  zaznaczyc...

lotniskowca za cholere nie oznaczysz,bo zmienia pozycje...

nawet jak by miec cos kierowanego (nie mowie juz o scudach)...na tym polega
                  potega USA - maja system informacyjny,ktory blyskawicznie przekazuje dane o
                  ruchach okreslonych obiektow...

to cos jak "oko boga"

nie ukryjesz sie...mozesz sobie jechac samochodzikiem w nocy przez pustynie a
                  oni wiedza ze tam jestes...jesli chca opczywiscie...

a np przeciwnicy wlasnie tego nie maja:dla nich wszystko co konczy sie za
                  sfera oczu jest "czarna plama"...a samolotu do obserwacji nie wysla bo go
                  zestrzela...

informacja na polu walki jest dzis wazniejsza niz sila ognia...

poza tym malenki zobacz sobie jaki scud ma rozrzut...on nie trafi nawet w moj
                  kibel...

nie wiesz bo sie na tym nie znasz...ale to co napisales to po prostu bylo dla
                  mnie kupa zabawy....to tak jak bym napisal ze "dosikam" do arabii saudyjskiej
                  i jeszcze utrzymywal ze mam racje....
                  *******************************************************************************

a lotniskowiec...

hmmm...to taka plywajaca forteca...jak z jakiegos filmu sf...nie mozna go
                  praktycznie zatopic...

chyba ze sie ma cala flote morska i powietrzna...

• Gość: Ed Re: Budowanie Monarchii IP: gw:* / 192.168.115.* 12.12.02, 17:51
                  Widać cymbale, że nie masz bladego pojęcia o technice wojskowej. Scud nie jest
                  przystosowany do atakowania celów nawodnych. Nie potrafi takiego celu wykryć
                  ani się na niego naprowadzić. Ale gdyby nawet jakimś cudem został odpalony i
                  przez przypadek miejsce jego upadku pokryłoby się z pozycją lotniskowca to i
                  tak nie ma szans dolecieć, nawet jezeli ten przypadek dotyczyłby 10 Scudów w
                  jednym momencie. Eskorta grupy lotniskowcowej jest tak nafaszerowana środkami
                  obrony antyrakietowej, że każdy ze Scudów zostałby zestrzelony kilkadziesiąt
                  razy. Jeden niszczyciel typu Arleigh Burke z radarem systemu Aegis przenosi coś
                  koło 80 pocisków Standard SM-2 w VLS-ach i może atakować kilkadziesiąt celów
                  jednocześnie. A w grupie lotniskowcowej jest takich okrętów więcej. Do tego
                  dochodzi jeszcze system bliskiej obrony na lotniskowcu w postaci 3
                  ośmiokomorowych wyrzutni pocisków Sea Sparrow i 4 artyleryjskie zestawy Vulcan
                  Phalanx Block 1B. W czasie wojny w Zatoce Irakijczycy odpalili przeciwko
                  pancernikowi Missouri 8 przeciwokretowych rakiet Silkworm. Wszystkie zostały
                  zniszczone Phalanxami pomimo faktu, że atak nastąpił z bardzo bliskiego
                  dystansu (pancernik ostrzeliwał wybrzeże Kuwejtu). Więc przestań popisywać się
                  ignorancją i twierdzić, że "Scud może bez problemu trafić w lotniskowiec". Nie
                  ma na to zadnych szans.
                  • bimi Re: Budowanie Monarchii 12.12.02, 17:58

> Widać cymbale, że nie masz bladego pojęcia o technice wojskowej. Scud nie jest
                    > przystosowany do atakowania celów nawodnych.

Oooo - wiedzę, że ty sie znasz.
                    To moze powiesz jeszcze jak się nazywają te rakiety, którymi mozna atakować
                    cele nawodne? W tym amerykańskie lotniskowce...
                    Bo nie powiesz mi chyba, że takich nie ma?
                    • Gość: Marcus Crassus jak zatopic lotniskowiec IP: *.acn.pl 12.12.02, 20:06
                      hehehehehe...

proponuje uzyc chociazby

AS - 17 Krypton

dobrej radzieckiej produkcji...

skuteczna nawet,,,

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....zanim ja bimi kupisz to jest problem....otoz
                      trzeba ja dowiezc samolotem do celu...

i mamy problem...bo za grzyba latajaca mysz sie nawet nie przesliznie,nie
                      tylko samolot....widzisz...zeby zatopic lotniskowiec trzeba miec:

przewage w walce podwodnej

albo w powietrzy...

zarowno opcja a jak i b jest dostepna tylko dla krajow takich jak
                      chiny,rosja,francja,anglia...

dla arabow lotniskowiec jest niezatapialny
                      • Gość: Ed Re: jak zatopic lotniskowiec IP: gw:* / 192.168.115.* 12.12.02, 22:36

> hehehehehe...
                        >
                        > proponuje uzyc chociazby
                        >
                        > AS - 17 Krypton
                        >
                        > dobrej radzieckiej produkcji...
                        >
                        > skuteczna nawet,,,
                        >
                        >
                        > aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....zanim ja bimi kupisz to jest problem....otoz
                        > trzeba ja dowiezc samolotem do celu...
                        >
                        > i mamy problem...bo za grzyba latajaca mysz sie nawet nie przesliznie,nie
                        > tylko samolot....widzisz...zeby zatopic lotniskowiec trzeba miec:
                        >
                        > przewage w walce podwodnej
                        >
                        > albo w powietrzy...
                        >
                        > zarowno opcja a jak i b jest dostepna tylko dla krajow takich jak
                        > chiny,rosja,francja,anglia...
                        >
                        > dla arabow lotniskowiec jest niezatapialny

Słuchaj Bimi co pisze wielki wódz rzymski Marcus Crassus, pogromca tego łotra
                        Spartakusa - idola wszelkich lewaków. Bo mądrze pisze. Do lotniskowca można się
                        dobrać jedynie zmasowanym atakiem, przy użyciu minimum setki samolotów z
                        pociskami przeciwokrętowymi i wsparciu licznej grupy uderzeniowych okrętów
                        podwodnych. Wtedy może się coś prześliznąć. Kiedyś do skutecznego ataku na
                        grupę lotniskowcową zdolna była tylko flota byłego ZSRR i to za cenę olbrzymich
                        strat. Byłby to w istocie akt desperacji, zwłaszcza, ze USA posiadają 14 dużych
                        lotniskowców. Obecnie nikt nie byłby do tego zdolny, nawet Rosja. Chiny to
                        cienkie Bolki - nie ma o czym gadać. Ale żeby myśleć, że jakakolwiek pojedyncza
                        rakieta może zostać skutecznie odpalona przez arabskich śmierdzieli do
                        lotniskowca US Navy, to trzeba się nazywać Bimi.
                        • bimi Re: jak zatopic lotniskowiec 13.12.02, 12:09

> Słuchaj Bimi co pisze wielki wódz rzymski Marcus Crassus, pogromca tego łotra
                          > Spartakusa -idola wszelkich lewaków. Bo mądrze pisze. Do lotniskowca można się
                          > dobrać jedynie zmasowanym atakiem, przy użyciu minimum setki samolotów z
                          > pociskami przeciwokrętowymi i wsparciu licznej grupy uderzeniowych okrętów
                          > podwodnych. Wtedy może się coś prześliznąć. Kiedyś do skutecznego ataku na
                          > grupę lotniskowcową zdolna była tylko flota byłego ZSRR ito za cenę olbrzymich
                          > strat. Byłby to w istocie akt desperacji,zwłaszcza, ze USA posiadają 14 dużych
                          > lotniskowców. Obecnie nikt nie byłby do tego zdolny, nawet Rosja. Chiny to
                          > cienkie Bolki - nie ma o czym gadać. Ale żeby myśleć,że jakakolwiek pojedyncza
                          > rakieta może zostać skutecznie odpalona przez arabskich śmierdzieli do
                          > lotniskowca US Navy, to trzeba się nazywać Bimi.

Gadajcie sobie co chcecie. Moim zdaniem w pzrypadku ofensywy "terrorystów"
                          lotniskowiec o dźwięcznym imieniu Bish pójdzie na piewszy ogień. To, że ty
                          uważasz, iż "do lotniskowca można się dobrać jedynie zmasowanym atakiem, przy
                          użyciu minimum setki samolotów" wcale nie znaczy że masz rację. To jedynie
                          znaczy, ze twoje możlowości pojęcia zagrożeń są rónie małe, jak tych, co budują
                          ten lotniskowiec.

A wracając do Kryptonów; podobno najlepsza z nich ma zasięg 200 km - nie trzeba
                          więc takiej wcale pod lotniskowiec podwozić - wystarczy że lotniskowiec sam
                          podpłynie bliżej niż 200 m do brzegu. A przecież wszystkie porty są przy
                          brzegu. Że niby nie da rady takiej do Stanów pzremyćić? He - kokainy też nie da
                          rady... :)

Choc i tak nie wiem po cholerę ja sie nam tym zastanawiam. Ach, no własnie;
                          miałem wam pokazać, ze nie ma nic bardzej debilnego niż wywalac miliardy
                          dolarów na statek, który może zaminić się w ruinę w ciągu kilku minut. I nawet
                          jeśli nie zatonie, to częśc z tych grubych miliardów i tak pójdie się walić.
                          Ale może nie jest to takie głupie, bo ktoś i tak weźmie pieniążki za jego
                          zbudowanie.
                          • Gość: Ed Re: jak zatopic lotniskowiec IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 12:28
                            Ile razy ci mam przypominać kretynie, że pojedyncza rakieta nic nie znaczy przy
                            systemach obronnych lotniskowca i jego eskorty. Będzie śledzona od startu a
                            następnie zniszczona przez któryś z środków obrony antyrakietowej. Do Missouri
                            odpalono 8 Silkwormów jednego po drugim i to z 20-30 km, czasu na reakcję nie
                            było zbyt wiele, a mimo to wszystkie zostały zestrzelone przez 20 mm armaty
                            systemu Vulcan Phalanx.
                            • bimi Re: jak zatopic lotniskowiec 13.12.02, 12:59

> Ile razy ci mam przypominać kretynie,że pojedyncza rakieta nic nie znaczy przy
                              > systemach obronnych lotniskowca i jego eskorty. Będzie śledzona od startu a
                              > następnie zniszczona przez któryś z środków obrony antyrakietowej. Do Missouri
                              > odpalono 8 Silkwormów jednego po drugim i to z 20-30 km, czasu na reakcję nie
                              > było zbyt wiele, a mimo to wszystkie zostały zestrzelone przez 20 mm armaty
                              > systemu Vulcan Phalanx.

Możliwe. :)
                              A powiedz mi jeszcze, ekspercie od obrony przed rakietami czy np. pocisk z
                              głowica nukleraną też takie armaty potarfą zestrzelić?
                              Bo jeśli tak, to może by je wykorzystać da tej nowej tarczy anty-rakietowej,
                              zamiast wywalać kolejne setki milardów na próby jakichś "pocisków
                              przechwytujących"? :)
                              Tak tylko proponuję... Bo skoro te armaty są takie zajebiste, ze aż trafią w
                              ruskę rakietę, lecącą z prędkością kilkaset metrów na sekundę, to chyba nie
                              robi im różnicy jaką głowice taka rakieta ma?

Zaoszczędziło by to chyba sporo kosztów. I może dało by radę małą pensyjkę dla
                              mnie za podsunięcie pomysłu? :) Choć właściwie ty byłeś współautorem, więc
                              jakby co, to sam też masz parwo do zysków z pomysłu. :)
                              • Gość: Marcus Crassus Re: jak zatopic lotniskowiec IP: *.acn.pl 13.12.02, 13:14
                                hheheheheeheh..bimi prosiaczku...

ty zupelnie nic nie kumasz....

wiesz gdzie lataja rakiety miedzykontynetalne przenoszace glowic jadrowe...???

:)

**********************************************************

w sumie jesli reszta wrogow USA jest rownie kompetentna jak bimi tomoge
                                powiedziec tylko jedno:

sa nieszkodliwi dla zdrowia...:)
                                • bimi Re: jak zatopic lotniskowiec 13.12.02, 13:37
                                  Wiesz co Marcus. To weź może sobie wybuduj ten lotniskowiec. Potem wybuduj
                                  tarczę antyrakietową, pociski przechwytujące i co tam jeszcze chcesz. Im więcej
                                  na to wydasz tym lepiej dla ciebie, bo będziesz przecież bardziej bezpieczny.

A jak juz ta zrobisz to uważaj, żeby twój sąsiad, który pewnego dnia zrozumie,
                                  ze przez całe swoje życie był zaledwie marionetką przyczyniającą się do
                                  ludobujstwa i napełniania kieszeni swoim dyktatorom, nie zalożył jakiejś
                                  terrorystycznej organizacji w NY i nie wysadził cię w powietrze razem z twoim
                                  ciepłym, chronionycm przed rakietami domkiem.
                                  Albo, lepiej: żeby np. nie zrobił tego twój prezydent, bo będzie potrzebował
                                  wrobić tą opozycyjną organizacje w terroryzm...

Obie opcje sa możliwe i o obie sam się prosisz.
                                  Znaczy, moze nie tyle ty, co Amerykanie.

Acha: i nie zapomnij nadać wszystkiemu, co sobie wybudujesz imienia po którymś
                                  z człoków rodziny prezydenta Busha. Wszak to oni zapewnieją ci bezpieczeństwo.
                                  • Gość: Marcus Crassus Re: jak zatopic lotniskowiec IP: *.acn.pl 13.12.02, 13:52
                                    ale ja sie czuje bimi super bezpiecznie...

polska jest w Nato...

Bush klepie o ramieniu naszego Olka K.

dostalismy leopardy od sojusznikow...

a ja buduje kazdego dnia jak nie mam grypy (czyli teraz) kapitalizm...

lotniskowiec sobie daruje...nie mam gdzie go trzymac...poza tym musialbym
                                    dokupic jeszcze samoloty,na grzyba,to juz wole sobie kupic jachcik...;)))

ale moze dam jakis datek na Towarzystwo przyjazni polsko-amerykanskiej...

• Gość: Ed Re: jak zatopic lotniskowiec IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 13:35
                                Kretynie, to jest broń obrony punktowej, o zasięgu ok. 2000 m. Rakiety
                                balistyczne z głowicami nuklearnymi muszą być niszczone na znacznie większych
                                dystansach, żeby można było mówić o ich unieszkodliwieniu. Takie rakiety nie
                                służą do niszczenia ruchomych celów jakim jest lotniskowiec tylko z góry
                                zaprogramowanych i nieprzemieszczających się, jak na przykład centrum jakiegoś
                                miasta.
                                • bimi No dobra, już dobra... 13.12.02, 13:48
                                  Wasz lotniskowiec będzie słuzył długo i szczęśliwie - niech wam będzie.

Ale i tak uważam, że to pieniądze wyjebane w błoto. :)
                                  Po jaką cholerę Amerykanom jeszcze jeden lotniskowiec? Przecież pod względem
                                  konwencjonalnym żaden kraj im już nie zagraża? Moim zdaniem wywalanie tak
                                  ogromnej kasy na nowy, niepotrzebny stateczek musi oznaczać, że rodzina Bushów
                                  będzie miała udział w jego budowie. Zresztą, to zdaje się podbodna branża -
                                  Bush niedawno zwiększał cła na stal z tego samego powodu: żeby na tym zarobiła
                                  jego rodzinka.
                                  Choć oczywiście tłumaczył to interesem narodowym... :)

Kurwa, ale ten koleś robi ich w chuja! A jak oni mu za to dziękują?! Nie mieści
                                  mi się to w pale! :)
                                  A najgorsze jest to, że to się dzieje naprawdę...
                                  • Gość: Ed Re: No dobra, już dobra... IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 14:04
                                    bimi napisał:

> Po jaką cholerę Amerykanom jeszcze jeden lotniskowiec? Przecież pod względem
                                    > konwencjonalnym żaden kraj im już nie zagraża?

Żeby tłuc arabskie tylki....

A tak na poważnie Bimi, nie potrafisz pojąć prostego faktu, że okręty się
                                    starzeją i są wycofywane ze służby. I trzeba je czymś zastąpić. Tak się dzieje
                                    na całym świecie i tak jest w tym przypadku. Do 2008 roku US Navy wycofa
                                    starsze lotniskowce typu Kittyhawk i dlatego buduje się nowe.
                                    A ty oczywiście wietrzysz spiski i interes rodziny Bushów.
                                    • bimi Re: No dobra, już dobra... 13.12.02, 17:10

> A tak na poważnie Bimi, nie potrafisz pojąć prostego faktu, że okręty się
                                      > starzeją i są wycofywane ze służby. I trzeba je czymś zastąpić. Tak się dzieje
                                      > na całym świecie i tak jest w tym przypadku. Do 2008 roku US Navy wycofa
                                      > starsze lotniskowce typu Kittyhawk i dlatego buduje się nowe.
                                      > A ty oczywiście wietrzysz spiski i interes rodziny Bushów.

No mówię przecież, że oficjalnym powodem jest bezpieczeństwo narodowe.
                                      Trudno, żeby Bush załatwiał sobie kontrakt za miliardy dolarów zebranych od
                                      amerykańskich podatników i nie miał dobrego powodu. :)
                                      Inna sparwa, że jeszcze zanim on został prezydntem nikt o żadnycyh zagrożeniach
                                      nawet nie gadał. A teraz proszę - lotniskoweic budują i zbierają 200 miliardów
                                      na wojnę... :)
                                      Myślisz, że to się tak, samo stało? Ach nie, faktycznie - zapomniałem, ze to
                                      wszystko przez Bin Ladena. To przecież ten jeden koleś spowodował, że
                                      supermocarstwo narobiło w pory i zaczęło wywalać miliardy na zbrojenia... :)
                                      Ech, naiwniacy!
                                      • Gość: Ed Re: No dobra, już dobra... IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 19:20
                                        Bimi, ty jesteś niereformowalny. Otóz dowiedz się, że decyzja o budowie tego
                                        lotniskowca zapadła na długo przed tym jak prezydentem został George W. Bush a
                                        dokładnie za prezydentury Willusia "Cygaro" Clintona.
                                        Wejście do służby jest planowane w roku 2008, w tym samym roku ze służby
                                        zostanie wycofany USS Constellation. Wczesniej, bo w przyszłym roku do służby
                                        ma wejść USS Ronald Reagan zastępując USS KittyHawk.
                                        • bimi Re: No dobra, już dobra... 16.12.02, 17:13

> Bimi, ty jesteś niereformowalny. Otóz dowiedz się, że decyzja o budowie tego
                                          > lotniskowca zapadła na długo przed tym jak prezydentem został George W. Bush
                                          > a dokładnie za prezydentury Willusia "Cygaro" Clintona.
                                          > Wejście do służby jest planowane w roku 2008, w tym samym roku ze służby
                                          > zostanie wycofany USS Constellation. Wczesniej, bo w przyszłym roku do służby
                                          > ma wejść USS Ronald Reagan zastępując USS KittyHawk.

Rozumiem. Może więc lotniskowiec powinien nosić imie po jakimś demokratycznym
                                          prezydencie? Skoro decyzja zapadła za Clintona...

Nie wiedziałem, że będzie jeszcze "Ronald Reagan"! :) Kurcze, wiedzę, że
                                          szykuje nam się sama śmietanka w Amerykańskich siłach zbrojnych! Rozumiem, że
                                          kolejny USS będzie się nazywał Richard Nixon?
                                          Przy takiej obsadzie, to faktycznie terroryści mogą miec dylamat 'za który
                                          wziąść się najpierw?'...

Nie wiem dlaczego, ale obecne USA, pod względem mentalności propagandy którą
                                          karmi się ich społeczeństwo, strasznie przypominają mi koministyczny ZSRR - tam
                                          też wszystko nazywali od imion wielkich przywódców. Ciekawe kiedy któreś z
                                          miast nazwą sobie Bush City.
                                          Albo budynek, który powstanie w miejscu WTC: Bush Tower - to akurat by
                                          pasowało, bo przecież było by na cześć współtwórcy. Wszak przygotowanie równego
                                          terenu pod budowę, to też ważny etap budowania. :)
                                          • Gość: Ed Re: No dobra, już dobra... IP: gw:* / 192.168.115.* 16.12.02, 17:32
                                            bimi napisał:

Rozumiem, że
                                            > kolejny USS będzie się nazywał Richard Nixon?

Ja bym wolał Joe McCarthy ;-)
                                            • bimi Re: No dobra, już dobra... 16.12.02, 17:36

> bimi napisał:
                                              >
                                              > Rozumiem, że
                                              > > kolejny USS będzie się nazywał Richard Nixon?
                                              >
                                              > Ja bym wolał Joe McCarthy ;-)

Spoko - to może zrobią jakieś audio tele...
                                              • Gość: Ed Re: No dobra, już dobra... IP: gw:* / 192.168.115.* 16.12.02, 17:54
                                                bimi napisał:

> Gość portalu: Ed napisał(a):
                                                >
                                                > > bimi napisał:
                                                > >
                                                > > Rozumiem, że
                                                > > > kolejny USS będzie się nazywał Richard Nixon?
                                                > >
                                                > > Ja bym wolał Joe McCarthy ;-)
                                                >
                                                > Spoko - to może zrobią jakieś audio tele...

Na McCarthy'ego chyba nie ma co liczyć. Nie był prezydentem. A lotniskowce
                                                nazywa się imionami i nazwiskami prezydentów. Chociaż z drugiej strony Nimitz
                                                był tylko admirałem. To może chociaż Douglas MacArthur albo George Patton.
                                                Niestety na kolejny lotniskowiec US Navy przyjdzie nam czekać co najmniej do
                                                2013 roku.

P.S. Tak wygląda grupa uderzeniowa lotniskowca w zwartym szyku
                                                wiem.onet.pl/wiem/01e1ce.html
                                                • bimi Re: No dobra, już dobra... 17.12.02, 12:00

> P.S. Tak wygląda grupa uderzeniowa lotniskowca w zwartym szyku

Spoko - dzięki. Dokładnie tak sobie ją wyobrażałem.
                                                  I tak sobie myślę, że jak by w środek takiej grupy uderzeniowej walnąć małą
                                                  atomóweczką, to wszystkie te drogie stateczki, wraz z równie drogimi samolotami
                                                  na ich pokładach oraz tysiącami świetnie wyszkolonych komandosów zmieniły by
                                                  się w jednej chwili w radioaktywny pył. Znaczy się w to samo, co zamienili się
                                                  np. mieszkańcy Hiroszimy wraz ze swoimi domami...

No, ale wiadomo, ze to niemożliwe - takie fortece są przecież nie do
                                                  zniszczenia. Co innego WTC - na nie wystarczyło kilku islamistów z plastikowymi
                                                  nożami... :)
                            • Gość: Marcus Crassus ciekawostka (do Eda) IP: *.acn.pl 13.12.02, 13:05
                              nie wiem czy slyszales ale albo juz weszly albo sa testowane systemy obrony
                              antyrakietowej oparte na technologii laserowej...

imponujace,nie ma co...:))))
                              • Gość: Ed Re: ciekawostka (do Eda) IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 13:22

> nie wiem czy slyszales ale albo juz weszly albo sa testowane systemy obrony
                                > antyrakietowej oparte na technologii laserowej...
                                >
                                > imponujace,nie ma co...:))))

Wiem, wiem. Następna wersja Phalanxa to ma być wysokoenrgetyczne działo
                                laserowe.
                                • _ed_ Re: ciekawostka (do Eda) 13.12.02, 18:10

> Gość portalu: Marcus Crassus napisał(a):
                                  >
                                  > > nie wiem czy slyszales ale albo juz weszly albo sa testowane systemy obron
                                  > y
                                  > > antyrakietowej oparte na technologii laserowej...
                                  > >
                                  > > imponujace,nie ma co...:))))
                                  >
                                  >
                                  > Wiem, wiem. Następna wersja Phalanxa to ma być wysokoenrgetyczne działo

Widze, ze rowniez w dziedzinie uzbrojenia jestes bardzo dobrze zorientowany.
                                  Czy ty jednak nie zdradzasz przypadkiem tajemnic sluzbowych ?
                                  > laserowe.
                                  • Gość: Ed Re: ciekawostka (do Eda) IP: gw:* / 192.168.115.* 13.12.02, 19:01
                                    Tajemnic służbowych? O nowym Phalanxie dowiedziałem się z polskiego forum o
                                    tematyce wojenno-morskiej.
                                    • _ed_ Re: ciekawostka (do Eda) 13.12.02, 19:07

> Tajemnic służbowych? O nowym Phalanxie dowiedziałem się z polskiego forum o
                                      > tematyce wojenno-morskiej.

To mnie uspokoiles.

Dziekuje.
                                      • bimi Re: ciekawostka (do Eda) 16.12.02, 17:16
                                        _ed_ napisał:

> Gość portalu: Ed napisał(a):
                                        >
                                        > > Tajemnic służbowych? O nowym Phalanxie dowiedziałem się z polskiego forum
                                        > > o tematyce wojenno-morskiej.
                                        >
                                        > To mnie uspokoiles.
                                        >
                                        > Dziekuje.

Pozwolicie, że wtrące w tą profesjonalną rozmowę.

Czy mówicie o tym samym dziale laserowym, co niektórzy gadają, że nim zawalili
                                        WTC? Słyszeliście chyba...?
                                        Fajna zabawka - też muszę to przyznać.
                                        • Gość: Marcus Crassus Re: ciekawostka (do Eda) IP: *.acn.pl 16.12.02, 21:00
                                          bimi,kruszynko...

proponuje poczytac co nieco o najnowszych technologiach wykorzystywanych w
                                          wojsku...

lasery to nie jest zadna nowosc...

swoja droga nie slyszalem zadnej historii o dziale laserowym co nim zawalili
                                          WTC...

mozesz opowiadac...to jak sie domyslam bedzie smieszne???tak???
                                          • kontrkultura Nie zdziwie sie, jezeli bimi zaraz powie, ze 16.12.02, 21:07
                                            na ziemi panuja UFOludki i wszystko pod ich kontrola...
                                            chca zniszczyc ziemie itd itp. - w koncu to bimi :)))

Jak narazie tylko bimi mi przypomina UFOludka, bo jakos dziwnie mysli...
                                            • Gość: Marcus Crassus Re: Nie zdziwie sie, jezeli bimi zaraz powie, ze IP: *.acn.pl 16.12.02, 21:12
                                              mozesz mi nie uwierzyc i pomyslec ze mi odbilo...ale jak ktos powie ze bimi to
                                              ufoludek to jestem w stanie w to uwierzyc...;))))
                                              • kontrkultura To nie logiczne! 16.12.02, 21:18
                                                Jezeli ufoludki sa takie naiwne, to jak sie domysla wybudowac statek kosmiczny,
                                                zeby przyleciec na zienie i pisac (takie bzdury) na tym forum???...... :))))
                                                • Gość: Marcus Crassus Re: To nie logiczne! IP: *.acn.pl 16.12.02, 22:30
                                                  wyslali go karnie....

to zsylka za gadanie glupot na ich planecie...;)))))

poza tym wyslanie go moze nas oglupic...;))))
                                                  • kontrkultura Re: To nie logiczne! 16.12.02, 22:41
                                                    A moze po prostu chca, zebysmy pozdychali ze smiechu........ :))))
                                          • bimi Re: ciekawostka (do Eda) 17.12.02, 12:11

> bimi,kruszynko...
                                            >
                                            > proponuje poczytac co nieco o najnowszych technologiach wykorzystywanych w
                                            > wojsku...

Przecież czytam.

> lasery to nie jest zadna nowosc...

A czy ja mówię, że to nowość? O co ci chodzi?

> swoja droga nie slyszalem zadnej historii o dziale laserowym co nim zawalili
                                            > WTC...

:) To mało słyszałeś.
                                            A słyszałeś np. o tym, że w WTC, na którko przed zawalanie się słyszano
                                            wybuchy? Albo o tym, że w WTC nie zginął żaden obywatel Izraela? A moze chociaż
                                            słyszałeś o tym, że na Pentagon nie spadł żaden Boeing?
                                            Na pewno słyszałes i nie wierzysz. Ponieważ jednak sa to rzeczy pewne, a ty w
                                            nie nie wierzysz, to ja nie mam zamiaru opowiadac ci jeszcze o rzeczach, w
                                            którzych wydarzenie się sam raczej powątpiewam.
                                            Po co? Wole od razu napisac, ze jesteś błaznem i oszczędzić sobie trudu
                                            udowadniania tego.

> mozesz opowiadac...to jak sie domyslam bedzie smieszne???tak???

Poszukaj w internecie a znajdziesz - ja nie jestem darmowym źródłem informacji.
                          • Gość: Marcus Crassus Re: jak zatopic lotniskowiec IP: *.acn.pl 13.12.02, 12:53
                            hhhehehehehehehehehehehehehheehhehehehehehehehehehhehe......

bimi prosiaczku...ja jak ty taka rakiete inaczej wystrzelisz?????

hehehehehehehe,.....bo nie wiem czy rozumiesz,ale rakiety typu powietrze-
                            zimia/woda maja to do siebie ze to nie bazuka i pod pacha sie ich nosic nie
                            da...

buhahahahahahaahhaah...to nie chodzi o zasieg...bimi...ty widze zupelnie nie
                            kumasz tematu....

a teraz do rzeczy:

sluchaj malenki.nie wszystko da sie wystrzelic byle z czego,technologie sa
                            przystosowane do wpsolpracy...

rakiety klasy powietrze-ziemia/woda maja to do siebie ze nie mozna jej
                            wystrzelic z przenosnej wyrzutni...

malo tego,nie da sie nawet ich wystrzelic z kazdego samolotu!!!!!!!!nie
                            wystarczy polska "wilga" zeby takie cos spuscic...chyba ze bedziesz chcial
                            taki okret zbombardowac;)))) takimi rakietami,ale do tego rownie dobrze mozesz
                            uzyc workow z cementem...

a jedna z najlepszych obecnie rakiet tej klasy jest ruski "moskit",skuteczny
                            przede wszystkim dlatego ze przed uderzeniem na cel obniza lot do 5 m nad
                            poziom wody zeby wyeliminowac zagrozenie ze strony systemow obronnych eskorty
                            i lotniskowca...

tyle ze :to trzeba PRZENIESC,PRZENIESC,PRZENIESC!!!!!!!!!!!!moskita moze
                            przeniesc juz mig-29,ale dopiero po odpowiednich modyfikacjach!!!!!!!!!

do tego potrzebne jest panowanie w powietrzu,albo chociazby jakis wymiar
                            rownowagi...

zadni terrorysci nie moga wyslac nad amerykanski zespol np 100 takich
                            maszyn,bo to niemozliwe...terrorysci nie dysponuja flota powietrzna...nawet
                            panstwa arabskie nie dysponuja silami powietrznymi ktore moga wlaczyc z
                            USA...bo jak juz zdazyles sie chyba zorientowac jedno trafienie nie
                            wystarczy..trzeba bardzo wiele

zaden samolot nie zblizy sie na odleglosc 200 km od lotniskowca bo caly czas
                            lataja mysliwce patrolowe ktore maja najnowsze dane o startach samolotow z
                            calego regionu (info z Awacs i satelitow)...

mysz sie nie przesliznie...

lotniskowiec i eskorta to gigantyczna sila ognia...mozesz byc pewny ze dla
                            arabow on jest niezniszczalny...

przykro mi...

wielu islamskich zolnierzy wysle ten okret wprost do allacha...
                            • kontrkultura Re: jak zatopic lotniskowiec 13.12.02, 14:43
                              pozbawiasz go nadziei :)
                              • bimi Re: jak zatopic lotniskowiec 13.12.02, 17:42
                                kontrkultura napisał:

> pozbawiasz go nadziei :)

Ja myślę, że raczej dodaje sobie :)

Moje nadzieje idą raczej w kierunku tego, że Ameryklanie w końcu się obudzą.
                                W końcu aż tak tępi to przecież być nie mogą. Naprawdę nie zależy mi na tym,
                                aby ktoś im zatapiał lotniskowiec za tyle kasy.
                                Inna sprawa, że i tak uważam, iż takie lotniskowiec jest, jak na kase którą
                                kosztuje, stosunkowo łatwym celem. I że terrorystom opłaci się zainwestować w
                                broń, która będzie w stanie go rozwalić. Bo taka broń z całą pewnością istnieje!
                                • Gość: J.K. BIMI, Ty wzlatujesz nad poziomy... IP: *.de / 192.120.171.* 13.12.02, 17:49
                                  zawsze to czulem...
                                  nie tylko w technicznej kwestii lotniskowcow...

Nasz Wieszcz, Adas Mickiewicz, to przy Tobie nudny realista i zatechly
                                  pragmatyk, co to chcial sie kumac z Turcja przeciw Rosji...

Faktem pozostaje, ze jestes ozdoba tego Forum...

HEY
                                  • bimi Nie chciał byś może porozmawiać? /nt 13.12.02, 17:51
                                • kontrkultura BUHAHAHAHAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.12.02, 18:48
                                  BUHAHAHAHAHA!
                                  BuHAhAha..!!!
                                  oj dawno sie tak dobrze nie smialem!
                                  Nie pisz az tak smiesznie, bo w koncu pekne ze smiechu!

Bimi,
                                  Chyba poprostu naogladales sie zolwi ninja i dlatego tak pryzmatycznie
                                  spostrzegasz ten swiat...
                                  Powinienes zrozumiec, ze nie mozliwe jest, zeby plywajacy malpiszon obwieszony
                                  bombami mogl chcociazby troche uszkodzic owa plywajaca fortece.

P.S.
                                  Nawet jezeli taka bron posiada ktorys z tych Arafatkow, ktory jej zechce
                                  wyprobowac, tego samego dnia na miejsce z ktorego sie to wystrzeli spdnie bomba
                                  atomowa.
        • Gość: Marcus Crassus Re: Budowanie Monarchii IP: *.acn.pl 12.12.02, 15:08
          buhahahahaha...

czlowieku..zobacz sobie ile takich lotniskowcow plywa we flocie USA

terrorysci nawet nigdy nie podjeli proby ataku na zaden...

niewiele panstw ma srodki zeby podjac probe zatopienia takigo czegos...

no plywajace fortece...

jak go zaatakowac???

wejsc na poklad???ladunek wybuchawy musialby byc ogromny...nawet ciezarowka by
          nie wystarczyla...zreszta nie mozna wejsc,bo straze...

nurkowie????czlowieku...to nie jacht...musialoby plywac chyba z 1000
          arabusow...takiej fortecy ladunki ponizej 250 kg nawet nie zaszkodza...zreszta
          wlezc do portu marynarki wojennej to trudniejsze niz namowic mysz do
          sexualnego obsluzenia kota...

zaatakowac z powietrza??

niemozliwe..zreszta musialoby byc kilkadziesta samolotow,a nikt nie przedarlby
          sie przez obrone przeciwlotnicza...

z morza???

a jak podejsc do takiego???

zbliszysz sie na kilka kilometrow bez identyfikacji dostepnej tylko dla
          eskorty to cie zmiota z powierzchni...

latwiej zaatakowac nawet bialy dom niz taka fortece...

wyprawi wielu wrogow USA prosto do allacha...
          • Gość: J.K. Pozdraviam, Crassus... IP: *.de / 192.120.171.* 12.12.02, 17:20
            przyznasz, ze porozmawiac z Bimi,
            to czysta rozkosz i relax...
            • Gość: Marcus Crassus Re: Pozdraviam, Crassus... IP: *.acn.pl 12.12.02, 17:40
              przyznaje,traktuje jako lekarstwo na grype...

wirusy umieraja ze smiechu
    • kontrkultura Ogolnie w sprawie lotniskowca - bez jaj 16.12.02, 17:33
      Jeszcze jeden lotniskowiec jest potrzebny!!!
      Za iles lat bedzie trzeba utylizowac stare lotniskowce, a zeby zawsze byly,
      powinien byc pewien bilans.

Zeby zrozumiec, zobacz co sie dzieje w Rosji:
      Za cale ostatnie 10 lat wybudowano tylko jedna lodz podwodna! A ile
      utylizowano? Chyba ze 120...
      (zas te, ktore jeszcze jakos plywaja, sa zazwyczaj w tragicznym stanie. Kursk
      byl wzorowym okretem!)

Za kolejne 10 lat utylizuja pewnie jeszcze tyle, a moze wiecej...
      No a za 30 lat bedzie w Rosji tylko jedna rakieta balistyczna "na czarny dzien"
      i moze pare okretow wojennych, ktore jeszcze wyprodukuja... :)
      • bimi Re: Ogolnie w sprawie lotniskowca - bez jaj 16.12.02, 17:44
        kontrkultura napisał:

> Jeszcze jeden lotniskowiec jest potrzebny!!!
        > Za iles lat bedzie trzeba utylizowac stare lotniskowce, a zeby zawsze byly,
        > powinien byc pewien bilans.
        >
        > Zeby zrozumiec, zobacz co sie dzieje w Rosji:
        > Za cale ostatnie 10 lat wybudowano tylko jedna lodz podwodna! A ile
        > utylizowano? Chyba ze 120...
        > (zas te, ktore jeszcze jakos plywaja, sa zazwyczaj w tragicznym stanie. Kursk
        > byl wzorowym okretem!)
        >
        > Za kolejne 10 lat utylizuja pewnie jeszcze tyle, a moze wiecej...
        > No a za 30 lat bedzie w Rosji tylko jedna rakieta balistyczna "na czarny
        > dzien" i moze pare okretow wojennych, ktore jeszcze wyprodukuja... :)

To by było zbyt piękne...

Nie sądzisz, ze nadszedł już czas, żeby ludzie pzrestali wyjebywac kase na broń
        i zaczeli w końcu mysleć? Cyz może uważasz, że wyścig zbrojeć będzie ludziom
        towarzyszyć aż do ich (jako gatunku) końca. Bo jesli to drugie, to wygląda na
        to, że koniec jest już raczej bliższy niż dalszy - broń masowego niszczenia
        jest corac bardziej zabójcza ni powszechniej dostępna. Tymczasem ludzi nie
        cholery nie mądrzeją; znaczy się świr, który swoją głupotą unicestwi nas
        wszystkich jest tylko kwestią czasu.
        Skoro Rosjanie się na razie nie zbroją to chyba bardzo dobrze? Jest to przcież
        doskonała okazja, aby Amerykanie też przestali. Bo przcież i tak są
        najpotężniejsi a nikt już sie niezbroi po kryjomu. Znaczy się, gdyby zaczęło im
        coś zagrażać, to zawsze mogli by też zacząć się dozbrajać.
        Dlaczego więc przysieszają, zamiast zwalniać? Moim zdaniem tylko dlatego, ze
        ich przwódcy mają w tym interes. Bo płacą za to na pewno szarzy Amerykanie...
        • kontrkultura aprobuj zrozumiec, ze 16.12.02, 18:25
          Nie jest to mozliwe!

W tym wypadku wszystkie panstwa powinny by byly zrezygnowac, a dzis widze cos
          innego.

Jest odwrotnie - coraz wiecej panstw probuje uzyskac bron jadrowa, coraz wiecej
          broni, hi-tech`u itd itp i chce tego coraz wiecej panstw!

P.S.
          Bron pojawila sie wczesniej niz pieniadz.
          Czy moglbys zyc bez pieniedzy?
          • bimi Re: aprobuj zrozumiec, ze 17.12.02, 12:12
            kontrkultura napisał:

> Czy moglbys zyc bez pieniedzy?

Mógłbym
            • kontrkultura beznadziejny przypadek 17.12.02, 13:06
              bimi napisał:

> kontrkultura napisał:
              >
              > > Czy moglbys zyc bez pieniedzy?
              >
              > Mógłbym

To cos udowadnia....... :)))))
              • bimi jakiego rodzaju kontrkulturą jesteś? 17.12.02, 13:29
                Jesteś kontrkulturą w stosunku do której kultury?
                Może kultury osobistej?
                • kontrkultura Ostatnie pytanie.... 17.12.02, 18:17
                  Nacisnij na gorze przycisk "zobacz wszystkie wpisy".
                  W czasie czytania sprobuj sie powstrzymac od smiechu...

Udalo sie ???
                  przyznaj sie... :)
                  • bimi Trudno nie brechtać, gdy tylu błaznów w wątku... 18.12.02, 10:03
                    To naturalna reakcja, że gdy człowiek widzi tylu debili, to sieszy się z tego,
                    że nie jest jednym z nich.

A co z odpowiedzią na moje pytanie, panie kontrkulturalny?
                    • kontrkultura Bimiaczku 21.12.02, 17:44
                      kazdemu pozadnemu wariatowi wydaje sie, ze to on jest normalny, a reszta nie.

Powiedzialbym ci dlaczego sie loguje jako: kontrkultura, ale po co?, gdyz nic
                      nie zrozumiesz.

P.S.
                      Skoro czepiasz sie nickow, to moze powiesz, czy dobrze sie domyslam:

B.I.M.I.
                      Bardzo Ironiczna Marsjanska Istotka ?
        • Gość: Marcus Crassus Re: Ogolnie w sprawie lotniskowca - bez jaj IP: *.acn.pl 16.12.02, 21:09
          co ty do cholery bimi pierd...sz???

zeby sie nie zbroili...

i zeby byl pokoj...

i zeby wszystko bylo ladne i cacy...etc..etc...

widzisz bimi...jest problem..albo masz 6 lat albo nie kumasz o co chodzi...

pokoju nie bedzie nigdy...gwarantuje...

jak sie nawet za iles lat skoncza wojny na ziemi i bedziemy latac w kosmosie
          do gwarantuje ze beda sie bili za dobre miejsca za kolonie,albo za cenne
          mineraly albo za cokolwiek...

ludzie sie bili,bija i beda bili...

to agresywny gatunek...zreszta agresji zawdziecza swoja dominacje na swiecie...

ludzie to nie kochani roslinozercy jak krowy ale drapiezne miesozerne
          bydlaki...

i przyzwyczaj sie do tego...a najlepsza recepta na pokoj jest miec silniejsza
          armie!
          • kontrkultura Re: Ogolnie w sprawie lotniskowca - bez jaj 17.12.02, 12:34
            Po co ja sie staram... ?

przeciez to i tak jasne, ze bimi nie zacznie myslec...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka