kaczomowa 09.05.06, 15:56 Niemcy bywają dziwni... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gerdol ---------------Zezwierzęcenie!!!! !!!!!!!!!!!!!**** 09.05.06, 16:05 "chciałem go zjeść" Boże ............ Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: Za to Polacy normalni. Pavulon? Dzieci w becz 09.05.06, 17:13 i tysiąc lat stosowania pavulonu, nie zmieni faktu że niemiecka padlina spowodowała śmierć 70 milionów ludzi w XX wieku (I i II W.Ś). Statystycznie przypadek łódzki ze względu na ograniczony zasięg i liczbę może być pominięty w tzw. "Wielkich Rozliczeniach" Odpowiedz Link Zgłoś
nijakoarbuzowy [...] 09.05.06, 16:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Straszne 09.05.06, 16:19 No jasne,ze wiedzial co go czeka.Policja zabezpieczyla cala korespondencje mailowa pomiedzy tymi dwoma pedziami,gdzie dokladnie ustalali przebieg spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Straszne 09.05.06, 16:28 A co jest zlego w MS??Dzieki im programom funkcjonuje moj komp. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Straszne 09.05.06, 16:30 Chodzi o to, że rozmawiasz z kimś, kto po prostu wkleja reklamy microsoft. No ale skoro Ci to nie przeszkadza. A co jest złego w MS? Temat na dłuższą dyskusję o monopolach i patentach... Masz legalnego windowsa i ms office'a? Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Straszne 09.05.06, 16:31 Tak-legalnego.Byl juz na kompie,ktory kupilem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: Straszne 09.05.06, 16:39 Fajnie. Długo można by dyskutować o MS. Problem na przykład taki: bardzo trudno dostać laptopa bez preinstalowanego Windowsa. Możesz go sobie odinstalować. Ale płacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Straszne 09.05.06, 16:47 Zapewne masz racje.Mi to akurat nie przeszkadza,bo przyzwyczailem sie do Windowsa i nie chce niczego innego.Tyle,ze przegladarke mam Foxa. Odpowiedz Link Zgłoś
huski Re: ---------------Zezwierzęcenie!!!! !!!!!!!!!!! 09.05.06, 18:33 :) Boga nie ma, ktoś go zeżarł :D Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Skandal-przesladuja jedzacego inaczej pederaste:) 09.05.06, 16:11 Czy Kazia i Biedron juz organizuja marsz poparcia dla tego przesladowanego homo??Dlaczego UE jest taka zasciankowa i nietolerancyjna?? Odpowiedz Link Zgłoś
dawny_wuuj No prosze, jednak nawet i w Niemczech sa faszysci 09.05.06, 16:14 przesladujacy mniejszosci seksualne. Ciekawe czy postepowcy zaczna krzyczec o faszystowskim terrorze. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai liberalizm 09.05.06, 16:30 tu nie chodzi o mniejszości seksualne. Tu chodzi o problem zasięgu wtrącania się przez państwo w porozumienia między wolnymi obywatelami. Jeśli bym chciał by mnie ktoś zjadł, i podpisał z nim kontrakt na to - żadnej władzy nic do tego posiłku. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: liberalizm 09.05.06, 16:32 czyli samobójców tez nie ratujemy? i nie przeszkadza nam, że ktoś gotowy zabić drugiego człowieka dla smaku mięsa chodzi po ulicach? chyba jednak nie można zakładać, że WSZYSCY są ZAWSZE w 100% odpowiedzialni i grzeczni... Odpowiedz Link Zgłoś
sturbow Re: liberalizm 09.05.06, 16:40 a tobie nie przeszkadza że po ulicach chodzą ludzie, którzy dla smaku mięsa krowy, świni czy innego zwierzęcia sa gotowi je zabić? z postu wnioskuję, że musisz być wojującym wege, bo nawet jeśli jesteś przeciwny jedzeniu siebie nawzajem tych samych przedstawicieli gatunku, bo musisz wiedziec, że krowy i świnie sa karmione mączką zwierzęca... Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: liberalizm 09.05.06, 18:30 Nie do końca rozumiem Twój post i jego związek z moim, ale tak, jestem wege. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: liberalizm 09.05.06, 16:35 No mylisz sie,bo wlasnie w tym przypadku tak bylo.Obrona argumentowala,ze zabil ofiare na jej zadanie.Sad uznal jednak,ze to zabojstwo z pobudek seksualnych,bo smierc ofiary i zjedzenie jej sluzyla jako srodek podniecajacy dla kanibala. Sam kanibalizm jako taki nie jest ujety w niemieckim KK. Odpowiedz Link Zgłoś
eutrapelia Kanibale wszystkich krajów - łączcie się 09.05.06, 19:01 Czekamn z niecierpliwością na wypowiedź mego ulubionego prof. Filara (ewentualnie Zolla - żada różnica), że tak nie można, że surowośc kary do niczego nie prowadzi, bo jak gość wyjdzie - po 10-12 latach najpóźniej - to nadal będzie zjadał ludzi, z jeszcze większym apetytem, bo więzienie zrobi z niego bestię. A trzymać go za murami do końca życia nie sposób, są przecież europejskie standardy, nie jesteśmy barbarzyńcami z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
tandil Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 16:33 "Chciałem go zjeść, nie chciałem go zabijać" - tłumaczył. Czy nie należałoby wprowadzić obowiązkowych, przeprowadzanych regularnie (np. co rok) egzaminów powszechnych ze zdrowego rozsądku? Ci, którzy nie zdali, musieliby nosić w widocznym miejscu plakietkę z symbolem początkującego kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_s_i_m_o Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 16:40 Dla kandydatów na funkcję publiczną w pierwszej kolejności... Odpowiedz Link Zgłoś
matys156 Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 16:38 Jak można zjesc człowieka?? Biedny to on nie był skoro go poznal przez internet. Musiał mieć co jesć!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2paco "Chciałem go zjeść, nie chciałem go zabijać".. 09.05.06, 16:40 ..no sory, ale ten tekst zasługuje na nobla.. Odpowiedz Link Zgłoś
sabala_1 Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 17:03 Kanibalizm, typowa szwabska przypadłość, jeszcze abażury z ludzkiej skóry, mydło z zabitych Polaków i mordowanie dzieci z tzw. "ras niższych". Odpowiedz Link Zgłoś
kolegazpoznania Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 17:17 Nie potrafisz czytać?? Co to ma wspólnego ze Szwabem. Kanibal mieszkał w Hesji. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 10.05.06, 14:27 Przeciez wiesz,ze jemu chodzilo o cala populacje Niemiec,a nie tylko mieszkancow BW. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Informatyka strasznie przygnebia 09.05.06, 17:17 Sam jestem informatykiem z grubsza w tym samy wieku i robie rozne dziwne rzeczy... ale jeszcze na taki pomysl to nie wpadlem i chyba nie wpadne. A moze te informatyk zacal tak z glodu gdy miejsca pracy zostaly wyslane do Rumunii i Indii dla tamtejszych informatykow? Odpowiedz Link Zgłoś
gotfrydek tak to bedzie z pedalami 09.05.06, 17:20 tak to bedzie z pedalami - u Niemcow tolerancja, wiec zwyczajne pedalenie nie wystarcza, zeby poczuc dreszczyk trzeba pokroic sobie czlonka lub odpalic z dupy granat Odpowiedz Link Zgłoś
berenika44 Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 17:44 To zdarzenie nie mieści się w żadnych normach społecznych. Ale mnie jeszcze poruszyło w opiniach szybkie uogólnienie "ci Niemcy, Szwabi ... tylko oni...no po prostu zwyrodniali mordercy ... Ciekawe, jak przyjemnie byłoby wam słyszeć to samo po zabójstwie Belga "ci Polacy, to mordercy i złodzieje...". Może zaczniemy w końcu oceniać jednostki a nie całe narody. Może wreszcie skończmy z krzywdzącymi wszyskich stereotypami. Niech każdy reprezentuje wreszcie samego siebie i za siebie odpowiada. Czy dalej pokutuje u nas mentalność komusza i jak pisał Majakowski "jednostka zerem..." Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 17:47 To prawda,ale w ograniczonym zakresie,bo n.p. znane nauce przypadki kanibalizmu na tle seksualnym zostaly w okresie ostatnich 50 lat popelnione tylko przez pederastow.Wiec tu uogolnienie ma zastosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
berenika44 Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 17:49 Chodziło mi o stereotypy narodowe, one zawsze są krzywdzące. Odpowiedz Link Zgłoś
skejciara_doris Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 18:15 Niemiecki zaspół Rammstein odpowiednio to skomentował : "Denn du bist, was du isst" czyli - "Jesteś tym, co jesz" (utwór "Mein Teil", album "Reise, Reise").Piosenka jest oparta na historii ów "szacownego" pana.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 20:52 Jest tez film nakrecony na podstawie tej historii-"Rothenburg". Odpowiedz Link Zgłoś
caaroline Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 18:24 Nie wydaje mi sie że jestem osobą szczególnie konserwatywną ale takich ludzi powinno sie zamykać w szpitalach psychitrycznych a nie w więzieniach, bo tam mogą wyrządzić komuś krzywdę. Rozumiem że można kochać inaczej,inaczej się odżywiać ale należy także szanować pewne granice.Kanibalizm- plemiona afrykańskie, zacofani koczownicy wysp Pacyfiku a nie zachodnia Europa.Nie wydaje mi sie też aby na podstawie jednego człowieka możnabyło wydać opinie o całym społeczeństwie niemieckim. Odpowiedz Link Zgłoś
pem7 Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 18:25 W niektórych kulturach pierwotnych zjedzenie kogoś było objawem szacunku dla tej osoby. Być może właśnie taka pierwotna świadomość ujawniła się u tych Niemców Odpowiedz Link Zgłoś
y00rek Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 18:42 kaczomowa napisał: > Niemcy bywają dziwni... Taaa.... Niemiec zabił, Niemiec zeżarł, Niemiec wykupuje, Niemiec tumani (niekoniecznie śmieszy, ale oczywiście przestrasza). Kaczomowo: pisałaś może teksty dla GW o niemieckiej nawale zagrażającej rodzimym miastom? Bo stylistyka widzę podobna... Zresztą nic dziwnego: jak kaczka to przeważnie dziwaczka... Odpowiedz Link Zgłoś
schizo_zalogowany Re: "Kanibal z Rotenburga" skazany na dożywocie 09.05.06, 19:27 Ciekawe czy go jakoś doprawił. Odpowiedz Link Zgłoś
polonski Re: to rodzina effi15.. 10.05.06, 23:19 Ekstrema to normalka w tym dziwnym kraju. Jest ich tam oficjalnie okolo 700 a nie oficjalnie 2 razy wiecej nie wliczajac austriackich kanibali i polskich folksdojczow. Odpowiedz Link Zgłoś